No, to nas ne zanima...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
jefferson

#101 Re: No, to nas ne zanima...

Post by jefferson »

_veleposlanik wrote:
Fair Life wrote:
_veleposlanik wrote:ja samo molim Boga da ne budemo trebali kupovati vrece brasna i rize...
a svakako, ako imas para obavezno kupuj zlato!
Cigarete su vrijednije od zlata.

prosla fora za zlato :run:

dakle, svako je imao priliku da se "obogati" ili x puta umnozi svoje bogatstvo, mislim na vas sto ste citali forum :D

sada je zlato ponovo poskupilo u najvecem procentu ikada ako se ne varam... a fintu su odradjivali od aprila ove godine...

itekako nam dolaze sranja, samo gledajte i uzivajte...
Veleposlanik, 30 septembar a ja jos nisam u koncentracionom logoru! :D
madner

#102 Re: No, to nas ne zanima...

Post by madner »

jefferson wrote:
_veleposlanik wrote:
Fair Life wrote: Cigarete su vrijednije od zlata.

prosla fora za zlato :run:

dakle, svako je imao priliku da se "obogati" ili x puta umnozi svoje bogatstvo, mislim na vas sto ste citali forum :D

sada je zlato ponovo poskupilo u najvecem procentu ikada ako se ne varam... a fintu su odradjivali od aprila ove godine...

itekako nam dolaze sranja, samo gledajte i uzivajte...
Jesi, samo ne znas! :D
_veleposlanik

#103 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

znas u cemu je fazon jeff? katastrofa je proglasena, pa sada treba sacekati da ista odradi svoje. zatupljeni i ne preokupirani americki stanovnici nece nista skontati sve dok se mortgage ne bude mogla platiti... tada nastaju problemi. opsta anarhija i delinkvencija, te uvodjenje Martial Law-a. sto je najgroznije u svemu ovome, stvar je nekoliko godina unazad predvidjena/isplanirana, te se odlucilo nastaviti ovim tokom. aferim Amerikanci!

ne znam kako ce uklopiti pretext za napad na Iran sa ovom krizom, tu zaista mi nedostaje maste, mada vidim da Izrael s druge strane odradjuje svoj posao...

samo kada preko noci cijena brasna skoci sa 1 na 10ak eura (dolara, KMova)... tu nastaje opsta kriza. vjerovatno ce biti mnogo gora nego ona koju smo prezivjeli, jer u ovom slucaju se nema kome pribjeci, niti ima od koga traziti pomoc. globalna ekonomska kriza, veliki kolaps, svjetski nemiri i ratovi, ekonomije i zivoti svugdje padaju, epidemije, "lov na vjestice"............ pa u tako razorenoj planeti, doci ce skupina spasitelja (narod tada nece znati da su to oni isti bankari sto su nas doveli do svega), te ce ponuditi sigurnost, ujediniti sve svjetske razine, ekonomiju, vladu. imacemo ugradjen chip i svi cemo sretno i veselo raditi ko masine za skupicu bogatuna.

ja mislim da sve ovo sto danas dozivljavamo ide iskljucivo prema planiranim, za sto se duboko nadam da nisam u pravu.
jefferson

#104 Re: No, to nas ne zanima...

Post by jefferson »

_veleposlanik wrote:znas u cemu je fazon jeff? katastrofa je proglasena, pa sada treba sacekati da ista odradi svoje. zatupljeni i ne preokupirani americki stanovnici nece nista skontati sve dok se mortgage ne bude mogla platiti... tada nastaju problemi. opsta anarhija i delinkvencija, te uvodjenje Martial Law-a. sto je najgroznije u svemu ovome, stvar je nekoliko godina unazad predvidjena/isplanirana, te se odlucilo nastaviti ovim tokom. aferim Amerikanci!

ne znam kako ce uklopiti pretext za napad na Iran sa ovom krizom, tu zaista mi nedostaje maste, mada vidim da Izrael s druge strane odradjuje svoj posao...

samo kada preko noci cijena brasna skoci sa 1 na 10ak eura (dolara, KMova)... tu nastaje opsta kriza. vjerovatno ce biti mnogo gora nego ona koju smo prezivjeli, jer u ovom slucaju se nema kome pribjeci, niti ima od koga traziti pomoc. globalna ekonomska kriza, veliki kolaps, svjetski nemiri i ratovi, ekonomije i zivoti svugdje padaju, epidemije, "lov na vjestice"............ pa u tako razorenoj planeti, doci ce skupina spasitelja (narod tada nece znati da su to oni isti bankari sto su nas doveli do svega), te ce ponuditi sigurnost, ujediniti sve svjetske razine, ekonomiju, vladu. imacemo ugradjen chip i svi cemo sretno i veselo raditi ko masine za skupicu bogatuna.

ja mislim da sve ovo sto danas dozivljavamo ide iskljucivo prema planiranim, za sto se duboko nadam da nisam u pravu.
Malo ti kasnis jaro moj. Mnogi ljudi vec odavno nemogu platiti svoju kucu. U Atlanti je 117,000 kuca na prodaji!
_veleposlanik

#105 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

uredu, ni ja ne mogu svoju kucu sada otplatiti :-)

govorim ti o opstim desavanjima. kada ti zafali za jesti, krediti i kamate postaju sporedna stvar...

a koliko amera bi znalo prezivjeti da im sada ukines svu tehnologiju i olaksice? koliko bi ih prezivjelo u shumi? kako bi se grijali kad ovi zesci metropolitanci vatre ocima nisu vidjeli???
kustah

#106 Re: No, to nas ne zanima...

Post by kustah »

jefferson wrote:
\

Evo nesto na tu temu:

Divizija US Army povucena iz Iraka i prikljucena NorthComm-u. Jedinica uvjezbava borbu protiv demonstanata i sl.

http://www.armytimes.com/news/2008/09/a ... d_090708w/
ljubav_aha

#107 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote:Sve su TV kuce to popratile. Medjutim ni protesti nisu bili nesto veliku.
Skupili su se oko "bika" na berzi, vamo tamo i hajde. :lol: na dan medvjeda :lol:
previse toga se prebrzo desava da bi neko obracao paznju na proteste koji su se desili prosle sedmice. tako stavri ne funkcioniraju ovdje.
Predsjednicka je utrka, ekonomija je u slobodnom padu, kandidatkinja za potpredsjednika je ispala glupa osoba, tako da je tesko na jednu stvar obratiti paznju, pogotovo na proteste koji po broju ucesnika ne premasuju govor bilo kojeg kandidata za predsjednika.
inace,kriza traje vec godinama,ne bih rekla da nisu mogli predvidjeti,a sto se tice protesta,apsolutno namaju efekat
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#108 Re: No, to nas ne zanima...

Post by Nosferatu »

_veleposlanik wrote:uredu, ni ja ne mogu svoju kucu sada otplatiti :-)

govorim ti o opstim desavanjima. kada ti zafali za jesti, krediti i kamate postaju sporedna stvar...

a koliko amera bi znalo prezivjeti da im sada ukines svu tehnologiju i olaksice? koliko bi ih prezivjelo u shumi? kako bi se grijali kad ovi zesci metropolitanci vatre ocima nisu vidjeli???
Jesi ti cuo kad-kad za Amishe?

U Americi zivi skoro 200.000 ljudi koji ne vjeruju u rajfeslus.

Ti mogu tvog dedu da nauce - ono sto nije znao o tome kako prezivjeti u oskudici, a ne tebe.

Nema struje, nema plina, nema grijanja, nema automobila, nema traktorom vec plugom rucno se ore - a zemlje se ima na stotine dunuma. Sije se sve na ruke. Radi se na ruke. Namjestaj se pravi rucno - zaga burazeru, pa puno drvo. Sta mislis od koga se kupuju Kurbani po Americi? Ciju telad mecemo u zamrzivace? Cija se jaja donose sa farmi dalekih po 50-100 milja?

Takvog svakog po jednog na 100 Amerikanaca - odvesti - 300.000,000/100 = 300.000. Dobro, Amisha je 200.000 a gdje su drugi koji su njima slicni tipa - Quakeri i drugi, ali eto 1 Amish na 100 Amerikanaca - bi moglo za 1 mjesec nauciti cijelu Ameriku kako da se vrati u 1820. Ako bude trebalo. Ali eto - ti i dalje moras tersati, kao kad si paranoidan, samo ne znam da li imas poremecenu personu (sto znaci - manje vise si funkcionalan samo dolazis non stop u konflikte s drugim ljudima jer su svi - naopaki - a ti normalan i ti sve skonto, i ti sve znas) ili si fakat oboljeo od neke shiozfrenicnost/shizofrenije u kojoj imas vizije Nosterdamovske o propasti svijeta (halucinacije, delusions, fixed false beliefs etc), te cekas, s dragoscu, kad ce to da se desi...

Samo - tanak si. U glavi.

Shvati samo ovo. Dok je od tvog dede - dedo - u fijaker meco komad bukovog drveta - ovdje su Indijanci spavali u satorima. Prije 150-200 godna. U satoru. Polu gol. Snjeg do kukova. Kako, ni ja ne znam kako - ali - kad su oni mogli - i cak sto vise - zeljeli i htjeli tako da zive, nije da se ne moze.
ljubav_aha

#109 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ljubav_aha »

_veleposlanik wrote:uredu, ni ja ne mogu svoju kucu sada otplatiti :-)

sve se moze kad se mora ;-)
_veleposlanik

#110 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

@Nosferatu

e dobar si mi primjer uzeo care... Amishi...

dobro, ja se iskreno nadam da u najgorem slucaju, ako se ista desi - a svakako ce biti krupnih dogadjaja narednih mjeseci/godina - svi se snadju i kolektivno organizuju tako kao sto si naveo. jednostavno, zvuci poput bajke, ali eto, ja sam sanjar a ti pricas o realnosti.... :-)

ti mene smatras antiamerikancem, paranoicarom, poremecenim slucajem... dobro, nisi ti kriv, mozes svoje slobodno izrazavanje koristiti do mile volje a ja se necu ljutiti. uglavnom zbog cinjenice da sam jednostavno presao i preko toga, igramo dvije sasvim razlicite lige, pa se zato i mimoilazimo...

ovakvim dogadjajima uvijek stradaju civili, ljudi, mi svi. elita (politicka-korporacijska), bogatuni i mafija dobro paze svoje guzice. ti si mene skorz pogresno shvatio ili namjerno, ali i netacno, osudio. ako duboko i realno razmislimo o cijeloj ovoj situaciji, ako smo stvarno svjesni gradjani ovog svijeta, ako za jedan dan mozemo ugasiti TV i zapitati se: sta se zapravo desava sa ovim svijetom? da li uopste to trebam da znam ili ne?

ja sam shvatio vaznost ovoga, sto nimalo nevrijedi ako globalna svijest nije svjesna svega, da ustvari realnost koju zivimo je zapravo velika fikcija. zato mislim da bi svi trebali preispitati neke stvari, mnogo je lakse zapustiti se u rutinu i prepustiti zaduzenima da to oni na najbolji moguci nacin odrade...

zapravo, druze Nosferatu, ako sam sebe na ovakav nacin eksponirao, da bih konstantno dobijao odgovore poput tvoga, vjeruj da nisam... nimalo ne uzivam u ovom, i opcenito pokusavam da se uopste ne zamaram previse iako je i sam zivot u pitanju (figurativno i bukvlano). ti mozes shvatiti stvari kako hoces, ali umjesto da po licnoj osnovi diskvalifikujes i dajes prijedloge iz bajki, mozes se malo potruditi pa reci na osnovu cega ti smatras da je sve u dure?

:-) :zoka: :)
kustah

#111 Re: No, to nas ne zanima...

Post by kustah »

Congratulations, Corporate Crime Fighters! Coup Averted for Three Days! ...From Michael Moore

by Michael Moore

Friends,

Everyone said the bill would pass. The masters of the universe were already making celebratory dinner reservations at Manhattan's finest restaurants. Personal shoppers in Dallas and Atlanta were dispatched to do the early Christmas gifting. Mad Men of Chicago and Miami were popping corks and toasting each other long before the morning latte run.

But what they didn't know was that hundreds of thousands of Americans woke up yesterday morning and decided it was time for revolt. The politicians never saw it coming. Millions of phone calls and emails hit Congress so hard it was as if Marshall Dillon, Elliot Ness and Dog the Bounty Hunter had descended on D.C. to stop the looting and arrest the thieves.

The Corporate Crime of the Century was halted by a vote of 228 to 205. It was rare and historic; no one could remember a time when a bill supported by the president and the leadership of both parties went down in defeat. That just never happens.

A lot of people are wondering why the right wing of the Republican Party joined with the left wing of the Democratic Party in voting down the thievery. Forty percent of Democrats and two-thirds of Republicans voted against the bill.

Here's what happened:

The presidential race may still be close in the polls, but the Congressional races are pointing toward a landslide for the Democrats. Few dispute the prediction that the Republicans are in for a whoopin' on November 4th. Up to 30 Republican House seats could be lost in what would be a stunning repudiation of their agenda.

The Republican reps are so scared of losing their seats, when this "financial crisis" reared its head two weeks ago, they realized they had just been handed their one and only chance to separate themselves from Bush before the election, while doing something that would make them look like they were on the side of "the people."

Watching C-Span yesterday morning was one of the best comedy shows I'd seen in ages. There they were, one Republican after another who had backed the war and sunk the country into record debt, who had voted to kill every regulation that would have kept Wall Street in check -- there they were, now crying foul and standing up for the little guy! One after another, they stood at the microphone on the House floor and threw Bush under the bus, under the train (even though they had voted to kill off our nation's trains, too), heck, they would've thrown him under the rising waters of the Lower Ninth Ward if they could've conjured up another hurricane. You know how your dog acts when sprayed by a skunk? He howls and runs around trying to shake it off, rubbing and rolling himself on every piece of your carpet, trying to get rid of the stench. That's what it looked like on the Republican side of the aisle yesterday, and it was a sight to behold.

The 95 brave Dems who broke with Barney Frank and Chris Dodd were the real heroes, just like those few who stood up and voted against the war in October of 2002. Watch the remarks from yesterday of Reps. Marcy Kaptur, Sheila Jackson Lee, and Dennis Kucinich. They spoke the truth.

The Dems who voted for the giveaway did so mostly because they were scared by the threats of Wall Street, that if the rich didn't get their handout, the market would go nuts and then it's bye-bye stock-based pension and retirement funds.

And guess what? That's exactly what Wall Street did! The largest, single-day drop in the Dow in the history of the New York Stock exchange. The news anchors last night screamed it out: Americans just lost 1.2 trillion dollars in the stock market!! It's a financial Pearl Harbor! The sky is falling! Bird flu! Killer Bees!

Of course, sane people know that nobody "lost" anything yesterday, that stocks go up and down and this too shall pass because the rich will now buy low, hold, then sell off, then buy low again.

But for now, Wall Street and its propaganda arm (the networks and media it owns) will continue to try and scare the bejesus out of you. It will be harder to get a loan. Some people will lose their jobs. A weak nation of wimps won't last long under this torture. Or will we? Is this our line in the sand?

Here's my guess: The Democratic leadership in the House secretly hoped all along that this lousy bill would go down. With Bush's proposals shredded, the Dems knew they could then write their own bill that favors the average American, not the upper 10% who were hoping for another kegger of gold.

So the ball is in the Democrats' hands. The gun from Wall Street remains at their head. Before they make their next move, let me tell you what the media kept silent about while this bill was being debated:

1. The bailout bill had NO enforcement provisions for the so-called oversight group that was going to monitor Wall Street's spending of the $700 billion;

2. It had NO penalties, fines or imprisonment for any executive who might steal any of the people's money;

3. It did NOTHING to force banks and lenders to rewrite people's mortgages to avoid foreclosures -- this bill would not have stopped ONE foreclosure!;

4. It had NO teeth anywhere in the entire piece of legislation, using words like "suggested" when referring to the government being paid back for the bailout;

5. Over 200 economists wrote to Congress and said this bill might actually WORSEN the "financial crisis" and cause even MORE of a meltdown.

Put a fork in this slab of pork. It's over. Now it is time for our side to state very clearly the laws WE want passed. I will send you my proposals later today. We've bought ourselves less than 72 hours.

Yours,
Michael Moore

Pismo 200 US ekonomista US Congress-u
Bodkin

#112 Re: No, to nas ne zanima...

Post by Bodkin »

_veleposlanik wrote:@Nosferatu

e dobar si mi primjer uzeo care... Amishi...

dobro, ja se iskreno nadam da u najgorem slucaju, ako se ista desi - a svakako ce biti krupnih dogadjaja narednih mjeseci/godina - svi se snadju i kolektivno organizuju tako kao sto si naveo. jednostavno, zvuci poput bajke, ali eto, ja sam sanjar a ti pricas o realnosti.... :-)

ti mene smatras antiamerikancem, paranoicarom, poremecenim slucajem... dobro, nisi ti kriv, mozes svoje slobodno izrazavanje koristiti do mile volje a ja se necu ljutiti. uglavnom zbog cinjenice da sam jednostavno presao i preko toga, igramo dvije sasvim razlicite lige, pa se zato i mimoilazimo...

ovakvim dogadjajima uvijek stradaju civili, ljudi, mi svi. elita (politicka-korporacijska), bogatuni i mafija dobro paze svoje guzice. ti si mene skorz pogresno shvatio ili namjerno, ali i netacno, osudio. ako duboko i realno razmislimo o cijeloj ovoj situaciji, ako smo stvarno svjesni gradjani ovog svijeta, ako za jedan dan mozemo ugasiti TV i zapitati se: sta se zapravo desava sa ovim svijetom? da li uopste to trebam da znam ili ne?

ja sam shvatio vaznost ovoga, sto nimalo nevrijedi ako globalna svijest nije svjesna svega, da ustvari realnost koju zivimo je zapravo velika fikcija. zato mislim da bi svi trebali preispitati neke stvari, mnogo je lakse zapustiti se u rutinu i prepustiti zaduzenima da to oni na najbolji moguci nacin odrade...

zapravo, druze Nosferatu, ako sam sebe na ovakav nacin eksponirao, da bih konstantno dobijao odgovore poput tvoga, vjeruj da nisam... nimalo ne uzivam u ovom, i opcenito pokusavam da se uopste ne zamaram previse iako je i sam zivot u pitanju (figurativno i bukvlano). ti mozes shvatiti stvari kako hoces, ali umjesto da po licnoj osnovi diskvalifikujes i dajes prijedloge iz bajki, mozes se malo potruditi pa reci na osnovu cega ti smatras da je sve u dure?

:-) :zoka: :)
Pa evo recimo ti si napisao podugacak post a u stvari nista nisi rekao.Par velikih rijeci koje bi trebale da budu odraz tvog misljenja ali u principu sve se moze sastaviti u teoriju zavjere u kombinaciji sa naglim otvaranjem ociju...
ahuseino

#113 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote:30. septembar oficijelni kolaps Amerike kao drzave. prvih dana oktobra soijalni neredi - narednih mjeseci punjenje konc logora...

toliko
Ja ne znam bil' izasho napolje sutra... a moram na pos'o... mislim danas je 30-ti, pa ako mi se pishe konc. logor onda da ne idem nigdje ha?

:-D
ljubav_aha

#114 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ljubav_aha »

Image
cartman

#115 Re: No, to nas ne zanima...

Post by cartman »

Ja ne znam zasto napadate covjeka (_veleposlanik-a ) bez ikakvog razloga. Covjek samo iznosi svoja misljenja, a ako se vama to ne svidja , nemojte citat njegove postove i to je to, ne vidim u cemu je problem?
Sto se tice teorija zavjere, zar je to jos upitno ? Sve oko nas sto se desava ima implikacije teorija zavjere... Sve sto se desava u svijetu , maltene sve sto se desavalo od kako znamo za sebe, od prve civilizacije do glasackih kutija u Floridi 2004te , ima sjenu zavjere. Vi stvarno mislite da ono sto vidite na TVu je to ?
Vi vjerujete toj crnoj kutiji ? Vjerujete informacijama mainstream medija ? Jel se pitate ikad ko je vlasnik Reutersa i Associated Pressa ? Znate li za familiju Rothschild ? Jeste li culi za Bilderberg group i njihove sastanke svake godine ?
Da ne idem previse offtopik, ako vam se ne svidja sto neko pishe, nasmijte mu se i nastavite citat nema potrebe za vrijedjanjem.

Ontopic:

Burza je u groznom stanju, za Ameriku i ima neke nade, al za Evropu... sumnjam
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#116 Re: No, to nas ne zanima...

Post by Latina »

ljubav_aha wrote:Image
Svijet vec godinama posmatra kako se to desava. Pitanje je bilo samo kako ce izgledati finalni akt.
Last edited by Latina on 01/10/2008 23:45, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#117 Re: No, to nas ne zanima...

Post by Latina »

Jel se pitate ikad ko je vlasnik Reutersa i Associated Pressa ?
Ko je vlasnik ? Vec pretpostavljam sta cu procitati, ali eto. :D
cartman

#118 Re: No, to nas ne zanima...

Post by cartman »

Latinica wrote:

Rothschildovi
kustah

#119 Re: No, to nas ne zanima...

Post by kustah »

Ja mislio da ces reci...Bakir i Fahro! :mrgreen:
_veleposlanik

#120 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

cartman wrote:
Latinica wrote:

Rothschildovi
eh sada, zamislite kod nas Rothschilde...

prestanite zamisljati: Dzordz Sorosh je njihov "agent". ima direktnu familijarnu vezu sa dinastijom, doduse, rothschildovi su se u proteklih 300 godina razgranali u desetine razlicitih imena/prezimena...

Mittal (prezime iz Indije) je takodjer direktno uvezano sa Rothschildovima, tako da je i Mittal Steel "njihova" fabrika. 90% NVO u cijelom balkanu su grupe Soroshovih ljudi. sve te grupe su finansirane od milionerskih fondova ustupljeni od dinastije. Soros ne djeluje samo kod nas vec u velikom dijelu svijeta. takodjer je djelovao/djeluje? u Rusiji...

znam da je offtopic ali neka i to stoji...

nosferatu care, nakon uvjerenja da si ipak ti onaj nepozeljni clan koji zakuha sa svima, tvoje konstatacije uveliko gube svoju vrijednost... ja ti ne bih trebao cak ni replicirati, u medjuvremenu uzivaj u svojoj prepotentnosti na forumu, ako se moze tako nazvati... ;)
jefferson

#121 Re: No, to nas ne zanima...

Post by jefferson »

Nego veleposlanik kad ce koncentracioni logori da znam da ne izlazim iz kuce?
ahuseino

#122 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ahuseino »

jefferson wrote:Nego veleposlanik kad ce koncentracioni logori da znam da ne izlazim iz kuce?

Pochelo vech - kamere, kontrole, barikade, retinal scans, fingerprints, rectal exams (traze pare, zlato)... isto ko '92... samo mnogo gore...
:-?
Ali to ti neche mainstream news media prikazat', morash pogledati alternative sources kao youtube, google videos etc...
:P

Pokazali su mi moj plastichni sanduk... bbrrrghhh :wink:
cartman

#123 Re: No, to nas ne zanima...

Post by cartman »

jefferson wrote:Nego veleposlanik kad ce koncentracioni logori da znam da ne izlazim iz kuce?

Kad ti amero bude valuta , kad izgrade express highways kroz U S and an A i kad 90 posto populacije U S nam and A bude u mega-gradovima.

@kustah ... ma Bakir i Fahro su velike face, oni se ne druze sa oloshem viseg sloja... oni su prefix kreme, sve ispod su jeftine glazure :D
_veleposlanik

#124 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

jeff, ovo ozbiljno, mislim da ti to znas i bolje od mene. nesto mi govori da ti znas nesto vise o svemu ovome.... nebitno.

ja vam samo porucujem, vama tako ljubaznima, da se opustite uz coca colu i kokice, a za svjetsku krizu, pricekajte samo jos malo...

i da, to sto ne izlazite iz kuce vam nimalo nece pomoci, mislim da znate i bolje od mene kako rade Blackwater operatori... koliko ih ono bijase sad, milion???

ali nema veze, tu je 200 hiljada Amisha, koji ce svu krizu preuzeti u svoje ruke... :-)

nemojte se zajebavati sada, mislim, priznajte makar, da sam bar prije 4 mjeseca znao za ovaj kolaps, to nije mala stvar... dok niko od vas nije znao nista osim blacenja i zestoke odbrane Amerike kao ustanove... a jeff dobro poznaje sav vojni inventar, kako Amerike, tako i Izraela i Britanije, a narocito Iraqa, Irana i Rusije...

zamislite, nije da se hvalim, ali znao sam za nesto (sto ste svi mogli znati) mnogo prije "prikazivanja" istog preko TVa i stampe... ni manje ni vise od kolapsa najvece svjetske sile... a sta ce se dalje desiti??? mislite da ce vladajuca elita dozvoliti da ih se pohapsi i da im se sudi za genocid nad ljudima u periodu od minimalno 300 godina??? mislite da ce sve proci tako rahat i fino kao dosad?

eh, sada cemo tek vidjeti, SVI.

pozdrav
DJ Babo

#125 Re: No, to nas ne zanima...

Post by DJ Babo »

_veleposlanik wrote:

jeff, ovo ozbiljno, mislim da ti to znas i bolje od mene. nesto mi govori da ti znas nesto vise o svemu ovome.... nebitno.

ja vam samo porucujem, vama tako ljubaznima, da se opustite uz coca colu i kokice, a za svjetsku krizu, pricekajte samo jos malo...

i da, to sto ne izlazite iz kuce vam nimalo nece pomoci, mislim da znate i bolje od mene kako rade Blackwater operatori... koliko ih ono bijase sad, milion???

ali nema veze, tu je 200 hiljada Amisha, koji ce svu krizu preuzeti u svoje ruke... :-)

nemojte se zajebavati sada, mislim, priznajte makar, da sam bar prije 4 mjeseca znao za ovaj kolaps, to nije mala stvar... dok niko od vas nije znao nista osim blacenja i zestoke odbrane Amerike kao ustanove... a jeff dobro poznaje sav vojni inventar, kako Amerike, tako i Izraela i Britanije, a narocito Iraqa, Irana i Rusije...

zamislite, nije da se hvalim, ali znao sam za nesto (sto ste svi mogli znati) mnogo prije "prikazivanja" istog preko TVa i stampe... ni manje ni vise od kolapsa najvece svjetske sile... a sta ce se dalje desiti??? mislite da ce vladajuca elita dozvoliti da ih se pohapsi i da im se sudi za genocid nad ljudima u periodu od minimalno 300 godina??? mislite da ce sve proci tako rahat i fino kao dosad?

eh, sada cemo tek vidjeti, SVI.

pozdrav
prijatelju, prijateljski savjet, manje posjecuj stranice Davida Ickea i slicnih ludaka (ili prevaranata) i uzmi malo se obrazuj preko "nealternativne" (citaj: kvalitetne i pozdane) literature... ovo nije ni prva ni zadnja kriza koja se desava u "trulom" zapadnom kapitalizmu... mozda on jeste truo, ali zapitaj se kakav je tek ostali svijet....
I usput, vi "alternativci", gutaci nebuloza sa vrlo sumnjivih stranica na internetu, knjiga i dokumentaraca (zeitgeist i slicna sranja), znate sve o svemu i to jos prije svih ("alternativci" su inace megalomani), a najvise o americi u koju vjerovatno niste nogom krocili. i svi razmisaljte po istoj matrici (imamo savrsen primjer sesirdzije S.Osmanagica): za vas je sve sto su ljudi vijekovima napravili u nauci, kulturi, ekonomiji jedno veliko nista i jedna velika teorija zavjere za koju vi imate instant rjesenja.
Post Reply