Za koju deceniju, kad MB bude jos uvijek tamo gdje jeste, a BMW kupe Kazastanci, smijat cu se.
Audi A6 >>> BMW vs MB
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#101 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalice
spominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
Za koju deceniju, kad MB bude jos uvijek tamo gdje jeste, a BMW kupe Kazastanci, smijat cu se.
-
jefferson
#102 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Morao sam odgovoriti na ovo.madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalicespominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
BMW je vec 18 godina solventnija i zdravija firma od MB-a, iako je 2001 i BMW naisao na odredjene probleme, vec 2003 je sama auto marka imala veci rast dionica nego MB.
MB-a je puno kostalo partnerstvo sa Chryslerom, kao i cinjenica da danas mnogi motori MB-a se proizvode u Americi da bi odgovarali Chrysler/Dodgeu kao i Mercedesu.
BMW i dalje ne dozvoljava pravljenje motora i mjenjaca u USA, nego samo montazu tih djelova, dok motori i mjenjaci dolaze iz Minhena i Graza.
-
tare...
#104 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
babicu postavi one slike 'zivog' BMW-a, i ivdeo
- Bullet Tooth Tony
#105 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
tare... wrote:babicu postavi one slike 'zivog' BMW-a, i ivdeo

- madner
#106 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Mislim da je brak sa Chryslerom sigurno bila najveca MB greska, partnerstvo koje im apsolutno nista nije donjelo. Srecom, ta greska je korigovana.jefferson wrote:Morao sam odgovoriti na ovo.madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalicespominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
BMW je vec 18 godina solventnija i zdravija firma od MB-a, iako je 2001 i BMW naisao na odredjene probleme, vec 2003 je sama auto marka imala veci rast dionica nego MB.
MB-a je puno kostalo partnerstvo sa Chryslerom, kao i cinjenica da danas mnogi motori MB-a se proizvode u Americi da bi odgovarali Chrysler/Dodgeu kao i Mercedesu.
BMW i dalje ne dozvoljava pravljenje motora i mjenjaca u USA, nego samo montazu tih djelova, dok motori i mjenjaci dolaze iz Minhena i Graza.
BMW imidz u gornjoj klasi je da je to alternativa ako vam je MB previse mesarsko auto.
-
jefferson
#107 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!madner wrote:Mislim da je brak sa Chryslerom sigurno bila najveca MB greska, partnerstvo koje im apsolutno nista nije donjelo. Srecom, ta greska je korigovana.jefferson wrote:Morao sam odgovoriti na ovo.madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalicespominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
BMW imidz u gornjoj klasi je da je to alternativa ako vam je MB previse mesarsko auto.
npr, kada kupujes novo auto samo za dvije marke se nemozes cjenkat, za Porsche i BMW! Za Mercedes uvjek mozes dobiti popust. Valjda zato sto je skuplja alternativa Chrysler-u
O statusu BMW-a 3 a pogotovo M3 je suvisno govoriti. Zato sam se grohotom nasmijao onoj reklami Audija, gdje je BMW u jarku!
Ili sto bi rekli sa Top Gear-a:
http://www.youtube.com/watch?v=M50-GE3287s
http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wci ... re=related
Samo da se zna ko je sef
-
ado-šampion
#108 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Dobar, dobar, gotohom se nasmijah.madner wrote:Mislim da je brak sa Chryslerom sigurno bila najveca MB greska, partnerstvo koje im apsolutno nista nije donjelo. Srecom, ta greska je korigovana.jefferson wrote:Morao sam odgovoriti na ovo.madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalicespominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
Zato je vjerovatno Serija E38 bila bolje prodavana i od Gencshera i od njegovog nasljednika. Mora da su bili previše mesarski
- baustelac
#109 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Ne mogu da nadjem identicnu sliku ali je reklama za Mercedes Actros sa potpisom "Najljepsi momenti u zivotu jednog BMW-a"
a odgovor od BMW-a je identicna slika

sa potpisom
I Mercedes moze donijeti (dati) zadovoljstvo u voznji

sa potpisom
I Mercedes moze donijeti (dati) zadovoljstvo u voznji
- madner
#110 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Americko trziste je jedino gdje Lexus igra neku ulogu, i uzima vise kupaca MB nego BMWu.jefferson wrote: Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!
npr, kada kupujes novo auto samo za dvije marke se nemozes cjenkat, za Porsche i BMW! Za Mercedes uvjek mozes dobiti popust. Valjda zato sto je skuplja alternativa Chrysler-u![]()
O statusu BMW-a 3 a pogotovo M3 je suvisno govoriti. Zato sam se grohotom nasmijao onoj reklami Audija, gdje je BMW u jarku!
Samo da se zna ko je sef
Kolko znam MB je jos uvjek najskuplji u svojim kategorijama, a sta to znaci je jasno.
-
ado-šampion
#111 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Jedna stvar treba biti jasna: Mercedes je možda (generalno gledajući) bolje auto nego BMW, ali AMG odjel NIKAD neće biti ni blizu M odjelu! M3 i M5 su jednostavno IKONE u svojim klasama i koliko se god AMG trudio i izbacivao modele s jačim motorima nikad neće doseći M. Evo ovaj klip to i svjedoči, C AMG sa skoro 40 konja više na stazi zaostaje 5 sekudni za M3. O Audijevom sportskog odjelu da ne pričam, on nije ni do koljena niti jednom od ova dva, a ovaj klip dovodi do pitanja može li se on uopšte zvati "sportskim".jefferson wrote:
Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!
npr, kada kupujes novo auto samo za dvije marke se nemozes cjenkat, za Porsche i BMW! Za Mercedes uvjek mozes dobiti popust. Valjda zato sto je skuplja alternativa Chrysler-u![]()
http://www.youtube.com/watch?v=M50-GE3287s
http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wci ... re=related
Samo da se zna ko je sef
- madner
#112 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
M pokusava da bude sportsko auto, AMG je luksuzno auto sa strahovitim performansama.
-
dimu
#113 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
dzaba se prepucavate koje je bolje kad niko ovdje nazalost ne voza takvo neko auto...
a onog ko kupuje auto od 150-200 hiljada zaboli neka stvar je li bolji audi ili mb ili bmw

a onog ko kupuje auto od 150-200 hiljada zaboli neka stvar je li bolji audi ili mb ili bmw
-
Klodovik
#114 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Eto vam svi ti Audiji, Mercedesi i BMW-i, a meni dajte jednog Maseratija Quattroportea i ja ću se igrati sam 
- Bullet Tooth Tony
#115 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
jel se salismadner wrote:M pokusava da bude sportsko auto, AMG je luksuzno auto sa strahovitim performansama.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#116 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Ovo može izjaviti samo pravi gospodin koji želi voziti auto sa stilom!Klodovik wrote:Eto vam svi ti Audiji, Mercedesi i BMW-i, a meni dajte jednog Maseratija Quattroportea i ja ću se igrati sam
Mogu Nijemci imati hiljade konjskih snaga, ali kada ulicom prolazi Maserati svi bulje u "trozubac"! Njemačka kuruza se automatski utopi u sivilo...
Maserati, auto s dušom.
-
jefferson
- madner
#118 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
Samo da kazem da je po tom istom
Mercedes-Benz CLS 55 AMG
daleko daleko ispred M5
EDIT: Bila stara verzija, M5 je brzi
- Bullet Tooth Tony
#119 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
CLS nije klasa sa M5, M6 je usporedba sa CLS-ommadner wrote:Samo da kazem da je po tom istom
Mercedes-Benz CLS 55 AMG
daleko daleko ispred M5
EDIT: Bila stara verzija, M5 je brzi
- madner
#120 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
CLS je klasa za sebe
, to sto BMW se pravi da je sestica konkurencija ne znaci da jeste. 
- elixiaboy
#121 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
baustelac wrote:Ne mogu da nadjem identicnu sliku ali je reklama za Mercedes Actros sa potpisom "Najljepsi momenti u zivotu jednog BMW-a"
sa potpisom I Mercedes moze donijeti (dati) zadovoljstvo u voznji
- Qler
#122 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
kad je mercedes harao na pistama i osvajao sve sto se moze osvojiti BMW-a nije bilo ni na mapi, a o audiu da ne govorimo. dobar je BMW, odlicno 2. mjesto zauzima 
a ovo za CLS-a ima negdje na auto moto und sport test M6 i CLS AMG-- ne moram govoriti ko je pobijedio
a ovo za CLS-a ima negdje na auto moto und sport test M6 i CLS AMG-- ne moram govoriti ko je pobijedio
- elixiaboy
- Šeha
#124 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
dimu wrote:dzaba se prepucavate koje je bolje kad niko ovdje nazalost ne voza takvo neko auto...
Nemoj sad tako
-
tarikzzz
#125 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB
evo da se ne svadjate vise ko je najbolji kad ovo budu uspjeli svi oni sa malim motorom da pocine lamborghiniju ovo onda mozemo da pricamo
http://www.youtube.com/watch?v=Kvje_xhk2ag
i ima jos testova od lancera ima i onaj protiv audija s4 malo je reci ogulio ga
http://www.youtube.com/watch?v=Kvje_xhk2ag
i ima jos testova od lancera ima i onaj protiv audija s4 malo je reci ogulio ga