Audi A6 >>> BMW vs MB

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

madner

#101 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalice :D spominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
Za koju deceniju, kad MB bude jos uvijek tamo gdje jeste, a BMW kupe Kazastanci, smijat cu se. :D
jefferson

#102 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by jefferson »

madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalice :D spominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
Za koju deceniju, kad MB bude jos uvijek tamo gdje jeste, a BMW kupe Kazastanci, smijat cu se. :D
Morao sam odgovoriti na ovo.
BMW je vec 18 godina solventnija i zdravija firma od MB-a, iako je 2001 i BMW naisao na odredjene probleme, vec 2003 je sama auto marka imala veci rast dionica nego MB.
MB-a je puno kostalo partnerstvo sa Chryslerom, kao i cinjenica da danas mnogi motori MB-a se proizvode u Americi da bi odgovarali Chrysler/Dodgeu kao i Mercedesu.
BMW i dalje ne dozvoljava pravljenje motora i mjenjaca u USA, nego samo montazu tih djelova, dok motori i mjenjaci dolaze iz Minhena i Graza.
radijator

#103 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by radijator »

Image

8-)
tare...

#104 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by tare... »

babicu postavi one slike 'zivog' BMW-a, i ivdeo
Bullet Tooth Tony

#105 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by Bullet Tooth Tony »

tare... wrote:babicu postavi one slike 'zivog' BMW-a, i ivdeo

Image

Image

Image

Image

Image
madner

#106 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

jefferson wrote:
madner wrote:Jaguar je nekad bio ono sto je BMW danas, auto koje su neznalice :D spominjale u jednoj recenici sa kraljem i sahom MB.
BMW je vec 18 godina solventnija i zdravija firma od MB-a, iako je 2001 i BMW naisao na odredjene probleme, vec 2003 je sama auto marka imala veci rast dionica nego MB.
MB-a je puno kostalo partnerstvo sa Chryslerom, kao i cinjenica da danas mnogi motori MB-a se proizvode u Americi da bi odgovarali Chrysler/Dodgeu kao i Mercedesu.
BMW i dalje ne dozvoljava pravljenje motora i mjenjaca u USA, nego samo montazu tih djelova, dok motori i mjenjaci dolaze iz Minhena i Graza.
Mislim da je brak sa Chryslerom sigurno bila najveca MB greska, partnerstvo koje im apsolutno nista nije donjelo. Srecom, ta greska je korigovana.
BMW imidz u gornjoj klasi je da je to alternativa ako vam je MB previse mesarsko auto.
jefferson

#107 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by jefferson »

madner wrote:
jefferson wrote:
Mislim da je brak sa Chryslerom sigurno bila najveca MB greska, partnerstvo koje im apsolutno nista nije donjelo. Srecom, ta greska je korigovana.
BMW imidz u gornjoj klasi je da je to alternativa ako vam je MB previse mesarsko auto.
Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!
npr, kada kupujes novo auto samo za dvije marke se nemozes cjenkat, za Porsche i BMW! Za Mercedes uvjek mozes dobiti popust. Valjda zato sto je skuplja alternativa Chrysler-u :D
O statusu BMW-a 3 a pogotovo M3 je suvisno govoriti. Zato sam se grohotom nasmijao onoj reklami Audija, gdje je BMW u jarku!
Ili sto bi rekli sa Top Gear-a:

http://www.youtube.com/watch?v=M50-GE3287s

http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wci ... re=related

Samo da se zna ko je sef :D
ado-šampion

#108 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by ado-šampion »

madner wrote:
jefferson wrote:
Dobar, dobar, gotohom se nasmijah. :thumbup:

Zato je vjerovatno Serija E38 bila bolje prodavana i od Gencshera i od njegovog nasljednika. Mora da su bili previše mesarski :lol:
baustelac

#109 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by baustelac »

Ne mogu da nadjem identicnu sliku ali je reklama za Mercedes Actros sa potpisom "Najljepsi momenti u zivotu jednog BMW-a"
a odgovor od BMW-a je identicna slika
Image
sa potpisom
I Mercedes moze donijeti (dati) zadovoljstvo u voznji
madner

#110 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

jefferson wrote: Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!
npr, kada kupujes novo auto samo za dvije marke se nemozes cjenkat, za Porsche i BMW! Za Mercedes uvjek mozes dobiti popust. Valjda zato sto je skuplja alternativa Chrysler-u :D
O statusu BMW-a 3 a pogotovo M3 je suvisno govoriti. Zato sam se grohotom nasmijao onoj reklami Audija, gdje je BMW u jarku!

Americko trziste je jedino gdje Lexus igra neku ulogu, i uzima vise kupaca MB nego BMWu.
Kolko znam MB je jos uvjek najskuplji u svojim kategorijama, a sta to znaci je jasno.
ado-šampion

#111 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by ado-šampion »

jefferson wrote:
Na najvecem trzistu luksuznih auta, americkom, stvari ne stoje tako!

http://www.youtube.com/watch?v=M50-GE3287s

http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wci ... re=related

Jedna stvar treba biti jasna: Mercedes je možda (generalno gledajući) bolje auto nego BMW, ali AMG odjel NIKAD neće biti ni blizu M odjelu! M3 i M5 su jednostavno IKONE u svojim klasama i koliko se god AMG trudio i izbacivao modele s jačim motorima nikad neće doseći M. Evo ovaj klip to i svjedoči, C AMG sa skoro 40 konja više na stazi zaostaje 5 sekudni za M3. O Audijevom sportskog odjelu da ne pričam, on nije ni do koljena niti jednom od ova dva, a ovaj klip dovodi do pitanja može li se on uopšte zvati "sportskim".
madner

#112 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

M pokusava da bude sportsko auto, AMG je luksuzno auto sa strahovitim performansama.
dimu

#113 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by dimu »

dzaba se prepucavate koje je bolje kad niko ovdje nazalost ne voza takvo neko auto...

a onog ko kupuje auto od 150-200 hiljada zaboli neka stvar je li bolji audi ili mb ili bmw

:D
Klodovik

#114 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by Klodovik »

Eto vam svi ti Audiji, Mercedesi i BMW-i, a meni dajte jednog Maseratija Quattroportea i ja ću se igrati sam :)
Bullet Tooth Tony

#115 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

madner wrote:M pokusava da bude sportsko auto, AMG je luksuzno auto sa strahovitim performansama.
jel se salis :D :D :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#116 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by Romeo 80 »

Klodovik wrote:Eto vam svi ti Audiji, Mercedesi i BMW-i, a meni dajte jednog Maseratija Quattroportea i ja ću se igrati sam :)
Ovo može izjaviti samo pravi gospodin koji želi voziti auto sa stilom! :thumbup:
Mogu Nijemci imati hiljade konjskih snaga, ali kada ulicom prolazi Maserati svi bulje u "trozubac"! Njemačka kuruza se automatski utopi u sivilo...
Maserati, auto s dušom. :wink:
jefferson

#117 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by jefferson »

madner

#118 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

jefferson wrote:http://www.youtube.com/watch?v=JeBkvpP58eA

Samo da kazem da je po tom istom
Mercedes-Benz CLS 55 AMG

daleko daleko ispred M5 :D

EDIT: Bila stara verzija, M5 je brzi :oops:
Bullet Tooth Tony

#119 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

madner wrote:
jefferson wrote:http://www.youtube.com/watch?v=JeBkvpP58eA

Samo da kazem da je po tom istom
Mercedes-Benz CLS 55 AMG

daleko daleko ispred M5 :D

EDIT: Bila stara verzija, M5 je brzi :oops:
CLS nije klasa sa M5, M6 je usporedba sa CLS-om :D :D
madner

#120 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by madner »

CLS je klasa za sebe :D , to sto BMW se pravi da je sestica konkurencija ne znaci da jeste. :mrgreen:
elixiaboy

#121 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by elixiaboy »

baustelac wrote:Ne mogu da nadjem identicnu sliku ali je reklama za Mercedes Actros sa potpisom "Najljepsi momenti u zivotu jednog BMW-a"
a odgovor od BMW-a je identicna slika
Image
sa potpisom I Mercedes moze donijeti (dati) zadovoljstvo u voznji
Image :D
Qler

#122 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by Qler »

kad je mercedes harao na pistama i osvajao sve sto se moze osvojiti BMW-a nije bilo ni na mapi, a o audiu da ne govorimo. dobar je BMW, odlicno 2. mjesto zauzima :D

a ovo za CLS-a ima negdje na auto moto und sport test M6 i CLS AMG-- ne moram govoriti ko je pobijedio :D
elixiaboy

#123 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by elixiaboy »

http://de.youtube.com/watch?v=bXhfvzw40iw
jao jao jao extra BMW reklama :lol:
Šeha

#124 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by Šeha »

dimu wrote:dzaba se prepucavate koje je bolje kad niko ovdje nazalost ne voza takvo neko auto...

a onog ko kupuje auto od 150-200 hiljada zaboli neka stvar je li bolji audi ili mb ili bmw

:D

Nemoj sad tako :D :D :D
tarikzzz

#125 Re: Audi A6 >>> BMW vs MB

Post by tarikzzz »

evo da se ne svadjate vise ko je najbolji kad ovo budu uspjeli svi oni sa malim motorom da pocine lamborghiniju ovo onda mozemo da pricamo

http://www.youtube.com/watch?v=Kvje_xhk2ag

i ima jos testova od lancera ima i onaj protiv audija s4 malo je reci ogulio ga :-D
Post Reply