Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
salik79

#101 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

dječak sa šibicama wrote:Umjetnici su tipovi koji guzicu prodaju za flasu viskija.

Posebno kvaziumjetnici.

Mislim da se previse paznje pridaje tim osobama. Ko se sjeca pocetka rata, sve umjetnika i intelektualaca sto je ostalo u Sarajevu, sjedili kod Juke u stabu i pisali mu pjesme za karton viskija koje je Juka negdje mahnuo u svojim junackim pljackaskim pohodima. Od Keme do Gorana Milica, ili onog Mikija sa sesirom, ma svi.

Dobro, nije Hanka, ona je razvlacila pite za 10. brdsku.
Hanka je bila zaduzena zaduzena za gazenje muda, prije izrucenja muderrisu, pardon, mudorezu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#102 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by _BataZiv_0809 »

Brega je klasični sarajevski jalijaš sa Gorice koji bi prodao Vijećnicu. To objašnjava sve njegove postupke.

Smiješno je traziti neku ideološku/moralnu čistotu od ljudi kojima je snishodljivost u opisu radnog mjesta.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

fakat wrote:
Bodkin wrote:
I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”. Ali on je samo debil jelde. Supak. Za njega je trebao bregovic pjevati. Ai to je neuporedivo jelde :D
:shock: :shock:
Prvi put cujem za ovo, rekla-kazala ili neko moze potvrditi? Ne samo to nego nisam ni cuo ni vidio da je igdje u Sarajevu bio takav natpis.

ako i jeste bilo valjda bi to neko uslikao,napisao tekst o tome,dani i s. bosna su pisali o zajebanijim stvarima od necega takvog
Bodkin

#104 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

fakat wrote:
Bodkin wrote:
I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”. Ali on je samo debil jelde. Supak. Za njega je trebao bregovic pjevati. Ai to je neuporedivo jelde :D
Prvi put cujem za ovo, rekla-kazala ili neko moze potvrditi? Ne samo to nego nisam ni cuo ni vidio da je igdje u Sarajevu bio takav natpis.
Prica sa foruma. Vrlo moguce da nije ni tacna
dječak sa šibicama

#105 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dječak sa šibicama »

Kusturica je sa Gorice, a Bregovic samo jos jedno dijete JNA oficira kojem je partija dopustila da se bavi rokenrolom ali da ne skrece sa kursa partije :D

To su neke navike, koje se ne gube, ni preblizu vatri da se ne opece ni predaleko da mu ne bude hladno.
Hajvan

#106 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

Father John Misty je jedan prosjechan americhki glazbenik… dobar, ali jedan od 1000 slichnih…

FatherJohn Misty ima u jednom stihu sto ovaj chetnichki glasnogovrnik nije napravio u svim svojim. :mrgreen:
salik79

#107 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
fakat wrote:
Bodkin wrote:
Cek, cek, kakav forum sada, maloprije si me pitao da to nisu bili nekakvi Jevreji, koji su to izmislili i pustili u eter!!?
Bodkin

#108 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: Aha, slomio se civilizovani svijet da ga bojkotuje :D i kakve veze ima bregovic sa tim planiranjem i zlocinima? Osim sto je srbin, i tu upada u tvoju matricu “svi srbi zlocinci i kolektivna krivica”. U stvari sve sto mozes je da ovako prosipas zuc po forumu. 2 milje karata su dvije milje

I srecom pa je bregovic jedini koji nije pjevao niti pricao po novinama. Tako da jebo bregovica. Uopste niie bitan nego ga je lakse staviti u tvoju matricu
Ti si krenuo s prozivkom o "pojedincima", a vrlo dobro znamo na sto ciljas, pa da te prosvijetim.
Dalje, sta lupas, kakva kolektivna srpska krivica i moja "matrica o Srbima kao zlocincima"? Znas vrlo dobro o cemu se radi - liku koji nije ustao protiv zlocina nad svojim sugradjanima(jer bi lafo dao podrsku Aliji) dok je istovremeno prima Slobine pare da bi, shodno sopstvenom logickom slijedu i svirao za istog - samo se pravis blesav i miniras temu.
Sto se Merlina tice, ako je to istina, pokreni temu, sta koji kurac razvodnjavas ovu i relativiziras. A za Merlina smrad nije trebao pjevati, vec za preko 10000 hiljada ubijenih Sarajlija, medju kojima preko 1000 djece , i to je moja matrica o Srbima, jelde? :oops:
I jos jednom, znaci li ako drugi nisu da nije trebao ni on?
To je tvoja matrica po kojoj si i ranije pravdao pojedine likove
Sve to gore znaci da je ga samo svrstava u supka koji bi za interes mamu prodao.
Ono sto radis ga dizes na nivo zlocinca

I na kraju opet, ne odes na koncert i zdravo. I nastavis sa ostalima koji nisu pricali po novinama. Kreni recimo sa colom. Kad mi objasnis kako nije uporedivo, sto ne sumnjam da hoces, vidjecemo dalje :D
Bodkin

#109 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:
Cek, cek, kakav forum sada, maloprije si me pitao da to nisu bili nekakvi Jevreji, koji su to izmislili i pustili u eter!!?
Moraju u tvom postu negdje jevreji biti. Pokusavam da skontam za sta su krivi ovaj put :D
dječak sa šibicama

#110 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dječak sa šibicama »

A sta ako Hamo zeli uci kod Dine u Magazu sa svojim psom Reksom, sta se onda dogadja.

Ili udje Jovan, i predstavi se kao Mustafa.

Dino na mukama :(
salik79

#111 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote:
Moraju u tvom postu negdje jevreji biti. Pokusavam da skontam za sta su krivi ovaj put :D
Aha, a da ja nisam reagovao, ta tvoja (a znamo i cija) laz bi, uz ko zna koje ponavljanje, postala cinjenica, tj. istina... Kako si samo providan. :roll:

Usput, jesi li procitao clanak Roberta Fiska?
Škobo Habu

#112 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

LBVIEW wrote: Prvo, koja minuta, ne da mi se gledati cijelu emisiju smecara Marica.
Napisano je. :roll:

Od 51 minuta priča o toj dogodovštine sa Karadžićem. Taj susret poredi sa sa situacijom kada se neki običan Saralija našao u wc sa Titom, nije znao kako da se ponaša pa mu počeo pljeskati dok piša.
Njegovo pitanje Karadžiću je bio čist sarkazam...nikakva podrška njegovoj politici.
Drugo, u Solunu je organiziran koncert u znak protesta protiv bombardiranja Srbije, kakve zrtve svih ratova i to u Micotakisovoj Grckoj. :-)
Upravo je to Bregović demantovao u "Danima", da nije svirao Miloševiću. Mada se izofir'o...
A sto se tice podrske Milosevicu, hebi ga, to je logicki slijed Bregoviceve izjave o tome da "nisam htio svirati za Alijino Sarajevo" koje jeste dao u intervjuu s Pecaninom - potrazi sam u arhivi ako sumnjas. E sad, sto klosar ima problem a s logickim rasudjivanjem je samo njegov problem.
Nema potrebe da tražim išta, jer imam taj broj kod sebe u vlastitoj arhivi.
kakavdanakneiskustvu

#113 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Bodkin wrote:
fakat wrote:
Bodkin wrote:

čekaj,ti si napisao, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima,da bi onda napisao da si to procitao na forumu,znaci nisi vidio svojim očima,nego na forumu pročitao i to objavio kao nesto mjerodavno,i očekuješ da te neko ozbiljno shvati?
Bodkin

#114 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:
Aha, a da ja nisam reagovao, ta tvoja (a znamo i cija) laz bi, uz ko zna koje ponavljanje, postala cinjenica, tj. istina... Kako si samo providan. :roll:

Nema sta, spasio si pucanstvo. Tamo neki anonimus na forumu sto je napisao postala bi cinjenica :D u kojem ti svijetu zivis
I samo da znas, nekad je tema o tome bila

Ne. Rekao sam ti da ne znam ni ko je lik, a da gubim vrijeme i guglam, a da ne kazem citam, bi trebalo doci od nekoga cije pisanje postujem. Tako da nista od toga
Bodkin

#115 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
čekaj,ti si napisao, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima,da bi onda napisao da si to procitao na forumu,znaci nisi vidio svojim očima,nego na forumu pročitao i to objavio kao nesto mjerodavno,i očekuješ da te neko ozbiljno shvati?
Da, zivotna zelja mi je da me na forumu neko ozbiljno shvati.
Btw, pretpostavljam ti si uzivo slusao da je rekao kako ne zeli da svira za alijino sarajevo? Cisto analogijom
Škobo Habu

#116 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

CPT wrote:
Škobo Habu wrote:pokušaju da se tadašnji "reformisti" pokažu kao alternativa nadolazećem nacionalističkom ludilu.
Ostatak priče znamo...
Da ce kroz rat prati to "nacionalisticko ludilo"? Da ce preseliti u drzavu odakle je dolazilo to "nacionalisticko ludilo"?
Bregović se zatekao u Parizu kada je počeo rat. O čemu pričaš ti?
kakavdanakneiskustvu

#117 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

dio intervjua danima

DANI: Prvo: ja mogu da razumijem da neko nema osjecaj nacionalne pripadnosti; mogu da shvatim da neko nema osjecaja prema svojoj državi; mogu da shvatim da neko nema osjecaj religijske pripadnosti. Ali, ne mogu da shvatim da neko nema osjecaj prema svom gradu, svom rodnom gradu. Ne mogu da shvatim da si mogao pokazati potpunu javnu indiferentnost tokom tri i po godine prema onome što se dogadalo tvom rodnom gradu!

BREGOVIC: Šta misliš, šta sam ja mogao uraditi?

DANI: Mogao si napraviti makar jedan javni gest podrške Sarajevu tokom tri i po godine njegove opsade.

BREGOVIC: Pa, šta sam ja mogao uraditi?

DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.

BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.

DANI: Nego za koga?!

BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.

DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?

BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao?

DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe.

BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet.

DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega".

BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - jebo Aliju!

DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja...

BREGOVIC: ...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!

DANI: Govoriš isto kao kad bih ti ja sad rekao da si u Solunu pravio koncert za Miloševica. Naravno, nisi za njega, ali si napravio koncert...

BREGOVIC: ...Nisam! Nije tacno! Ni za Miloševica, ni za Izetbegovica! To je bio koncert za sve koji stradaju u tom ratu i koji trpe u tom trenutku. Ja i Dalara smo takav koncert svirali.

DANI: E, da znaš kako bi nama bilo puno srce da si takav koncert napravio za Sarajevo...

BREGOVIC: ...A kako bi tek Aliji bilo puno srce!

DANI: Ma, joj... Pusti Aliju, bolan...

BREGOVIC: Jebo Aliju, naravno. Sam si rekao.

trn u oku mu je bio alija i.
Škobo Habu

#118 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

LBVIEW wrote: De bolan, kakav crni reformista, lik je poput druga mu rezisera izabrao velikosrpstvo, sto vrlo dobro zna i ovaj sto ga brani, samo se pravi nevjest.
Ako te neko pita u kojoj je stranci bio Bregović devedesetih - ti mu reci u "Reformistima" sa Sidranom i Kusturicom.
JThomas

#119 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by JThomas »

pa evo senade šta bi ti uradio :roll: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#120 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Bodkin wrote:
Btw, pretpostavljam ti si uzivo slusao da je rekao kako ne zeli da svira za alijino sarajevo? Cisto analogijom

pa da jesam,obicno citatelji nekih novina ,svi citatelji slusaju uzivo intervjue koje čitaju,ima i audio snimak svakog intervjua
BHCluster

#121 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by BHCluster »

islamističkoj muzičkoj grupi
:lol:
Bodkin

#122 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:

pa da jesam,obicno citatelji nekih novina ,svi citatelji slusaju uzivo intervjue koje čitaju,ima i audio snimak svakog intervjua
U pravu si. Rekao je. Nikad nisam vidio ovaj intervju
Škobo Habu

#123 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote:Pric`o jednom prilikom Boris Leiner, ili je Jurica Padjen ne znam jebes ga sad, jedan od njih... kaze, stoje na bini jedne davne godine oni kao clanovi grupe Azra na celu sa Stulicem, i sa njima Bregovic, pa kaze Stulic "joj kako mi je doasadilo stajanje na bini, cupkanje, skakanje, da mi je jedan koncert sjest na stolicu i cijeli koncert presjediti i pjevati, sa gitarom u krilu".

Kljucna stvar, i sa njima Bregovic. A sjedenje na stolici... kao i sve u njegovoj karijeri, djon obraz.
Baš dobro što si spomenuo Štulića.

Ni Štulić se nikada nije oglasio po pitanju Hrvatske, a boga mi ni BiH, što se tiče podrške i blalabla agresija, ovo, ono, a kompletno bi mu se Sarajevo naguzilo.
Koliko mi je poznato od svih gradova bivše Yuge on se samo pojavio u Beogradu, i to kada je bilo predstavljanje njegove "Antologije", čini mi, u Beogradu, sredinom devedesetih.
kakavdanakneiskustvu

#124 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

kao što nisi nikad vidio da je merlin imao natpis da je zabranjen ulaz psima i srbima ali si ipak napisao da je to tako bilo
salik79

#125 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote:

Nema sta, spasio si pucanstvo. Tamo neki anonimus na forumu sto je napisao postala bi cinjenica :D u kojem ti svijetu zivis
I samo da znas, nekad je tema o tome bila

Ne. Rekao sam ti da ne znam ni ko je lik, a da gubim vrijeme i guglam, a da ne kazem citam, bi trebalo doci od nekoga cije pisanje postujem. Tako da nista od toga
Vrtite to vi svugdje, gdje god stignete i u raznoraznim medijima, sirom Srbije, a i genocidnog entiteta. A ti to subliminalno pokusa provuci i ovaj put. Moju reakciju si pokusao trivijalizirati Jevrejima. :roll:

Nisi morao googlati, postavio sam ti ukratko o njemu, ali si, "elegantno" preskocio. Inace, ko ne zna ko je Robert Fisk, ne treba ni da se javlja kada se raspravlja o BI.

Image
Post Reply