Neven Anđelić Queer Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
portfast

#101 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

Fiore wrote:Nemojte tako., ljudi sa drugacijim navikama oduvijek su bili dio ovog drustva., nek izadju., neka paradiraju., to je najmanje "zlo" kje se moze desiti ovoj napacenoj zemlji..

Nego ko je slobodan i bude imao vremana hajde da ih pozdravimo :thumbup:

Mislim da se mnogo stanovnika Sarajeva sprema da ih pozdravi...
Pasiflora

#102 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Pasiflora »

bullet in the head wrote: Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna
Ne znam ja sta bi Zack zelio napraviti od Amerike, ali ja znam da bih u BiH zelio da vidim Islamsku drzavu.

Pokusajte shvatiti nesto sto je za mene jednostavno do bola: Za mene kao vjernika je totalno nemoguca zamisao - (prosto nezamisliva ideja)- da ljudi (sami, bez upute) (bilo da se radi o parlamentu ili pravnicima ili ne znam ti kome) odlucuju kako se nesto kaznjava ili ne kaznjava.

Za mene kako se sta kaznjava propisuje Bog - ne zato sto sam ja to izmislio vec zato sto je u Kur'an-u tako navedeno.
Zar ja stvarno treba da se pouzdam da ce tih 20 ili 100 "pravnih experata" znati postaviti granicu sta je dozvoljeno a sta ne kad je u pitanju homoseksualizam, incest, pedofilija, nekrofilija, zoofilija i ostale perverzije?
Ja vam samo kazem da ja po tom pitanju smatram da je sve odredzeno davno, a da ljudi mogu samo lutati - maximalno zbunjeni i izgubljeni pokusavajuci da se igraju Boga i da sami odredzuju sta je dozvoljeno a sta ne i kako se sta kaznjava.
Off topic:
Bog je covjeku dao pamet da razmislja. To sto ti pricas stvar je tvog vlastitog mozga i nema nikakve veze sa Bogom.
Tvoj stav prema homoseksualcima je stvar tvoga licnog izbora i nemoj, ziv bio, Boga upletati u to.
A jednog dana kada se pojavis pred Njegovim licem - shvatiti ces, samo sto ce tada biti kasno.
Osnovni postulat svih Bozjih zakona je - TOLERANCIJA i LJUBAV.
portfast

#103 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

sitno wrote:
bullet in the head wrote: Ali, nemojte se previse cuditi ovom stavu, to je (moze se reci) zvanicni stav Islama prema homoseksualizmu tj. smrtna
Ne znam ja sta bi Zack zelio napraviti od Amerike, ali ja znam da bih u BiH zelio da vidim Islamsku drzavu.

Pokusajte shvatiti nesto sto je za mene jednostavno do bola: Za mene kao vjernika je totalno nemoguca zamisao - (prosto nezamisliva ideja)- da ljudi (sami, bez upute) (bilo da se radi o parlamentu ili pravnicima ili ne znam ti kome) odlucuju kako se nesto kaznjava ili ne kaznjava.

Za mene kako se sta kaznjava propisuje Bog - ne zato sto sam ja to izmislio vec zato sto je u Kur'an-u tako navedeno.
Zar ja stvarno treba da se pouzdam da ce tih 20 ili 100 "pravnih experata" znati postaviti granicu sta je dozvoljeno a sta ne kad je u pitanju homoseksualizam, incest, pedofilija, nekrofilija, zoofilija i ostale perverzije?
Ja vam samo kazem da ja po tom pitanju smatram da je sve odredzeno davno, a da ljudi mogu samo lutati - maximalno zbunjeni i izgubljeni pokusavajuci da se igraju Boga i da sami odredzuju sta je dozvoljeno a sta ne i kako se sta kaznjava.
Off topic:
Bog je covjeku dao pamet da razmislja. To sto ti pricas stvar je tvog vlastitog mozga i nema nikakve veze sa Bogom.
Tvoj stav prema homoseksualcima je stvar tvoga licnog izbora i nemoj, ziv bio, Boga upletati u to.
A jednog dana kada se pojavis pred Njegovim licem - shvatiti ces, samo sto ce tada biti kasno.
U islamu je za homoseksualizam propisana smrtna kazna.
callmethebreeeze

#104 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

ja duboko vjerujem da organizatori nisu imali pojma kad je ramazan. organizacija je pocela davno i sve je bilo gotovo puno prije septembra. i iftar da se organizuje treba se planirati unaprijed, a kamoli jedan festival sa internacionalnim gostima.

a sve i da su znali ja ih podrzavam u namjeri da istraju u odrzavanju festivala (mislim, da se razumijemo ja podrzavam i paradu, i istospolne brakove, a i usvajanje djece, kad za to, insallah, dodje vrijeme)

da su trazili da im se da harem begove dzamije za odrzavanje festivala to bi bila provokacija, ali obzirom da ce biti na mjestima gdje vjernici vjerovatno nece zalaziti onda stvarno ne vidim u cemu je problem. moramo sebi s vremena na vrijeme ponavljati da je bosna sekularna drzava, sekularna drzava, sekularna drzava u kojoj zive i ti "strasni" pederi.
sutra mozda nekome pasti na pamet da zabrani rad kafanama, restoranima, da zabrani fudbalske utakmice, a sve zarad ramazana.
a onda smo nahebali.

p.s analogija sa lobijima i pusacima je i dalje smijesna k'o kino. ovdje se radi o ljudima koji riskiraju zivot zato sto su zaljubljeni u osobe istog spola. o ljudima koji mozda citavog zena moraju zivjeti dupli zivot zbog zatucanih homofoba.
i, uz duzno postovanje vjernicima, svete knjige nisu nikakav argument jer bosna je sekularna drzava, sekularna drzava, sekularna drzava...
Lada

#105 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Lada »

portfast wrote: Recimo da je ovo samo ispitivanje terena za "sutrašnju" paradu...
Recimo da je ovo program festivala a da mu ime nije Gay već Queer ...

http://www.queer.ba/program.htm

Recimo i šta je queer
S obzirom na to da nam ljudi najčešće postavljaju pitanje 'a šta je to queer?' – da krenemo od toga? Među nebrojeno mnogo definicija, teorija, analiza, konstrukcija i dekonstrukcija, meni lično najdražu izreku o queer-u, dala je Linell Sidcome – 'Queer nije kategorija identiteta, već proces neprekidnog remećenja.' Dakle, remetiti, preispitivati, negirati, prihvatati, oblikovati... svoje identitete (namerni plural) onako kako mi samie osećamo da nam odgovara, prija, kako samie želimo da izgledamo. Danas sam muškarac, 'tom boy', sutra sam 'lipstick lesbian'. Danas sam ponosna građanka Islanda, u popisu se izjašnjavam kao Eskim. Danas sam Slobodan, sutra Žaklina. Ili, jednostavno biram da ne budem ništa od svega toga. Da budem samo ja.

Druga bitna stvar koju moramo na početku da razjasnimo, je da queer može, ali ne mora nužno, biti vezan za gej i lezbejsku populaciju. Biti gej (iliti peder) ili lezbejka je kategorija identiteta sama po sebi – oslanja se na emotivne i seksualne preferencije, no ne završava se samo na njima. To je čitav jedan 'life style' – kao kada se identifikujete kao punker/ka – što ne podrazumeva samo muziku, već se proteže do izgleda, načina života, rečnika... Problem 'gej' i 'lezbejskog' identiteta sa queer-om je u tome što prva dva ne zadiru preterano u pitanje roda i spola, u smislu da ih ostavljaju u okvirima 'muškarca' i 'žene'. Tako je lezbejka – žena koja se emotivno i seksualno vezuje za druge žene, gej je muškarac koji se emotivno i seksualno vezuje za druge muškarce. E sad, queer klizeći uleće u ovu koncepciju nekih 80-ih godina i postavlja suštinsko pitanje – 'A šta znači biti 'muškarac' i 'žena'?'

Odgovor(e) na ovo pitanje ostavljam vama i vašem sopstvenom procesu promišljanja i remećenja. Daću par hintova – nema konačnog, a kamoli tačnog odgovora na ovo pitanje; 'muškarac' i 'žena' se ne rađaju – njima se postaje; penis i vagina mogu, ali ne moraju da imaju veze sa celom pričom i; sve ono što smatramo 'normalnim', 'zdravim', 'uobičajenim', 'većinskim', 'Bogom danim' – su pojmovi koji imaju svoju istoriju stvaranja. Na primer, do 18-og veka se verovalo da postoji samo jedan spol, te da osobe 'ženskog' spola imaju genitalije 'muškog' spola, samo što su te genitalije unutar tela, nevidljive. Naravno, verovalo se i da je planeta ploča koju nose četiri slona, no to nije poenta. Poenta je da masa stvari, stanja, pojava, koje smatramo apsolutnim istinama, su zapravo samo stvar teorije i percepcije – produkt određenog diskursa u određenom vremenu. 'Muško'/'žensko', 'muškarac'/'žena' su koncepti, koji itekako mogu da menjaju svoje značenje od osobe do osobe, od vremena do vremena, od društva do društva.
http://www.radiosarajevo.ba/#modt_h=act ... 2Cid%3A187
Pasiflora

#106 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Pasiflora »

portfast wrote:U islamu je za homoseksualizam propisana smrtna kazna.
Da, kao sto je i za preljub. Hoces li ti sviju zenu kamenovati ako te prevari?
bullet in the head

#107 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by bullet in the head »

sitno wrote:

Off topic:
Cuj - ja sam rekao svoj stav kao vjernik - musliman.
A ti izvoli slobodno reci svoj stav kao budista ili clan neke hippy komune.
Iz teksta koji si napisao/la ja mogu samo zakljucit sa si pobrkao/la Islam i hippy pokret.
damir_m

#108 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

ma ovo ne vrijedi vise ni raspravljat, dajte ljudi shvatite da zivimo u sekularnoj drzavi i u demokratskom drustvu. Zasto ljudi, kojima to iz bilo kojih razloga ne odgovara ne idu tamo gdje misle da im sistem odgovara, fundamentalizam, konzervatizam itd...
Citam da se po Islamu (za kojeg vrijede zakoni iz 11. stoljeca, koji nemaju nikakve veze sa Kuranom) homoseksualci kaznjavaju smrtnom kaznom. To bi ovaj jedan nas Bosanac i ovdje uveo... ha ha... pa vidimo da imamo i gore od Hitlera, Saddama, Busha, .... , a mi jos kritikujemo sve ove zlocince, koji se cak i medju nama nalaze. Zamislite samo da Vehabije preuzmu drzava, sto je nemoguce, na sta bi to licilo, ratni zlocinci, sta bi bili spremni uraditi. Koncentracioni logori, sve ono sto smo vec vidjeli....

hajde da cujem citate iz Kurana po kojima se naredjuje streljanje, smrtna kazna, netolerancija, hajmo Vehabije, da vas cujem... Afganistan je trenutno odlican pligon za vase zlobne poslove, kradju, manipulaciju...

a ne treba se bojati ovih fasista, bez-mozga konzervativaca, koji dolaze sa planina u kojima ne vrijede knjige niti Kuran, nego samo njihova tradicija zlobe, lobiranja drustva.... treba stati i pokazati samo tako ce shvatiti gdje zive...

polaHko se dokazuje da danasnje zatucane bosnje sa svojom partijom postaju gore nego cetnici i ustase. Ugledaju se na Iran, >izvor demokracije< itd...

treba paziti, ali ne treba se bojati ovih idiota bez glave u mozgu, jer oni nemaju niti argumentaciju niti pamet za svoj fasizam.

ali na kraju Bosanci: vjernici, ateiste, heteroseksualci, lezbejke, homoseksualci, psd-bolesni i drugi, ovo je nasa drzava i ovo je demokracija, pokazite to!
:bih:
Fordas

#109 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fordas »

Lada wrote:
portfast wrote: Recimo da je ovo samo ispitivanje terena za "sutrašnju" paradu...
Recimo da je ovo program festivala a da mu ime nije Gay već Queer ...

http://www.queer.ba/program.htm

Recimo i šta je queer
S obzirom na to da nam ljudi najčešće postavljaju pitanje 'a šta je to queer?' – da krenemo od toga? Među nebrojeno mnogo definicija, teorija, analiza, konstrukcija i dekonstrukcija, meni lično najdražu izreku o queer-u, dala je Linell Sidcome – 'Queer nije kategorija identiteta, već proces neprekidnog remećenja.' Dakle, remetiti, preispitivati, negirati, prihvatati, oblikovati... svoje identitete (namerni plural) onako kako mi samie osećamo da nam odgovara, prija, kako samie želimo da izgledamo. Danas sam muškarac, 'tom boy', sutra sam 'lipstick lesbian'. Danas sam ponosna građanka Islanda, u popisu se izjašnjavam kao Eskim. Danas sam Slobodan, sutra Žaklina. Ili, jednostavno biram da ne budem ništa od svega toga. Da budem samo ja.

Druga bitna stvar koju moramo na početku da razjasnimo, je da queer može, ali ne mora nužno, biti vezan za gej i lezbejsku populaciju. Biti gej (iliti peder) ili lezbejka je kategorija identiteta sama po sebi – oslanja se na emotivne i seksualne preferencije, no ne završava se samo na njima. To je čitav jedan 'life style' – kao kada se identifikujete kao punker/ka – što ne podrazumeva samo muziku, već se proteže do izgleda, načina života, rečnika... Problem 'gej' i 'lezbejskog' identiteta sa queer-om je u tome što prva dva ne zadiru preterano u pitanje roda i spola, u smislu da ih ostavljaju u okvirima 'muškarca' i 'žene'. Tako je lezbejka – žena koja se emotivno i seksualno vezuje za druge žene, gej je muškarac koji se emotivno i seksualno vezuje za druge muškarce. E sad, queer klizeći uleće u ovu koncepciju nekih 80-ih godina i postavlja suštinsko pitanje – 'A šta znači biti 'muškarac' i 'žena'?'

Odgovor(e) na ovo pitanje ostavljam vama i vašem sopstvenom procesu promišljanja i remećenja. Daću par hintova – nema konačnog, a kamoli tačnog odgovora na ovo pitanje; 'muškarac' i 'žena' se ne rađaju – njima se postaje; penis i vagina mogu, ali ne moraju da imaju veze sa celom pričom i; sve ono što smatramo 'normalnim', 'zdravim', 'uobičajenim', 'većinskim', 'Bogom danim' – su pojmovi koji imaju svoju istoriju stvaranja. Na primer, do 18-og veka se verovalo da postoji samo jedan spol, te da osobe 'ženskog' spola imaju genitalije 'muškog' spola, samo što su te genitalije unutar tela, nevidljive. Naravno, verovalo se i da je planeta ploča koju nose četiri slona, no to nije poenta. Poenta je da masa stvari, stanja, pojava, koje smatramo apsolutnim istinama, su zapravo samo stvar teorije i percepcije – produkt određenog diskursa u određenom vremenu. 'Muško'/'žensko', 'muškarac'/'žena' su koncepti, koji itekako mogu da menjaju svoje značenje od osobe do osobe, od vremena do vremena, od društva do društva.
http://www.radiosarajevo.ba/#modt_h=act ... 2Cid%3A187
Za tebe se vidi da si se registrovala na ovaj forum kako bi širila stavove pederskog lobija. To sto svoju nastranost želiš javno ispoljavati i gaditi nam ionako tegoban zivot ima svoju cijenu. Ali, nema veze 'internet je svaciji' a ulica je ulica 8-)
Fordas

#110 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fordas »

damir_m wrote:ma ovo ne vrijedi vise ni raspravljat, dajte ljudi shvatite da zivimo u sekularnoj drzavi i u demokratskom drustvu. Zasto ljudi, kojima to iz bilo kojih razloga ne odgovara ne idu tamo gdje misle da im sistem odgovara, fundamentalizam, konzervatizam itd...
Citam da se po Islamu (za kojeg vrijede zakoni iz 11. stoljeca, koji nemaju nikakve veze sa Kuranom) homoseksualci kaznjavaju smrtnom kaznom. To bi ovaj jedan nas Bosanac i ovdje uveo... ha ha... pa vidimo da imamo i gore od Hitlera, Saddama, Busha, .... , a mi jos kritikujemo sve ove zlocince, koji se cak i medju nama nalaze. Zamislite samo da Vehabije preuzmu drzava, sto je nemoguce, na sta bi to licilo, ratni zlocinci, sta bi bili spremni uraditi. Koncentracioni logori, sve ono sto smo vec vidjeli....

hajde da cujem citate iz Kurana po kojima se naredjuje streljanje, smrtna kazna, netolerancija, hajmo Vehabije, da vas cujem... Afganistan je trenutno odlican pligon za vase zlobne poslove, kradju, manipulaciju...

a ne treba se bojati ovih fasista, bez-mozga konzervativaca, koji dolaze sa planina u kojima ne vrijede knjige niti Kuran, nego samo njihova tradicija zlobe, lobiranja drustva.... treba stati i pokazati samo tako ce shvatiti gdje zive...

polaHko se dokazuje da danasnje zatucane bosnje sa svojom partijom postaju gore nego cetnici i ustase. Ugledaju se na Iran, >izvor demokracije< itd...

treba paziti, ali ne treba se bojati ovih idiota bez glave u mozgu, jer oni nemaju niti argumentaciju niti pamet za svoj fasizam.

ali na kraju Bosanci: vjernici, ateiste, heteroseksualci, lezbejke, homoseksualci, psd-bolesni i drugi, ovo je nasa drzava i ovo je demokracija, pokazite to!
Stvarno nisam znao da VAS ovoliko ima na ovom forumu :roll:
shalaedin

#111 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

mIRCerka wrote:
shalaedin wrote:Gay parada ne treba Sarajevu... Queer Festival takodje. Ako neko voli da svoju seksualnost izrazava nek je izrazava unutar cetri zida. Taj festival svima nama nebi zasmetao toliko da je u nekome drugome mjesecu. Nek mi neko ovdje odgovori: "Zasto se odrzava u Sarajevu i Mostaru i to u mjesecu Ramazanu? " U dva najveca grada u FBiH-a cije je stanovnistvo pretezno Islamsko. Neko ce ovo nazvati provokacijom, neko politickom igrom... ja bih to nazvao teskom greskom organizatora to sto se ovaj festival odrzava u ovom mjesecu u ova dva grada. Zasto nisu otisli u Banja Luku? Da se nisu prepali da im se nece desiti ono sto se desilo na Gey paradi u Beogradu... Moguce.
Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da o sex. orijentaciji i svim sex. apetitima pricamo u ovome mjesecu. Mislim da se o tome inace treba da prica u 4 zida. Balkan je konzervativna sredina i volio bih da takav po ovome pitanju. Cvrst i nekompromisan. Mi treba radi naseg dusevnog mira da jedan dogadjaj sprijecimo na dostojanstven nacin i da pokusamo po tome pitanju ostanemo hladni i koncizni jer ako se sada odrzi imace te u Sarajevu za par godina paradu od Sarajke pa do Sebilja. :zjev:
Zasto onda ne kazes nesto protiv PICVAJZA koji je direktan agresor na prava MUSKARACA, jer je to festival ZENSKE umjetnosti?
Pusti mi se PICVAJZI koji atakuju na prava muskaraca... Iskreno homoseksualizam mi smeta i svako njegovo vanjsko ispoljavanje i smatram takvo sto nenormalnim neprirodnim i amoralnim. Njega vidim kao jednu od najvecih mana covjecanstva, iz par razloga:
1.Neprirodnost samoga cina
2.Razara i djeli zajednicu
3.Smanjuje stopu nataliteta, a povecava stopu mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno...itd.Kada sam rekao da smo konzervativna sredina, mi to jesmo.

Bojim se da moze biti nesavjesnih ljudi koji ce i pod cijenu vlastite stete pokusati takav jedan dogadjaj sprijeciti nasilno, umjesto principom vecine. Zajednica homoseksualaca u BiH-a ako uopste postoji treba da poslusa sta vecina ljudi zeli i sama stane ovome festivalu koji propagira takve vrijednosti u kraj. Ovo je iz opceljudskog ugla receno, inace da je iz vjerskog ugla vec bi im bilo presudjeno i protiv njih bi se sprovele radikalne mjere.

Nego mircerko reci mi sta ti pokusavas da odbranis?
portfast

#112 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

sitno wrote:
Necu ja. Postoje izvrsioci kazne. U šerijatskih državi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#113 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

Fordas wrote:Za tebe se vidi da si se registrovala na ovaj forum kako bi širila stavove pederskog lobija. To sto svoju nastranost želiš javno ispoljavati i gaditi nam ionako tegoban zivot ima svoju cijenu. Ali, nema veze 'internet je svaciji' a ulica je ulica 8-)
Najvise volim hordashe i manijake kad pocnu po forumu prijetiti da ce prebiti Querovce, a niste u stanju zbaciti sa fotelja direktore i sekrtare klubova u koje se kunete i za koje zivite a koji ogulise klubove do gole guzice.
NAJJACI STE!!!
:smajlikojipovraca:
shalaedin

#114 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

sitno wrote:
Mislim da je veci procenat ubistava zbog preljube u bilo kojoj vecoj demokratskoj zemlji nego sto je smrtnih kazni u Saudiji, Iranu i drugim serijatskim zemljama.
Fordas

#115 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fordas »

mIRCerka wrote:
Fordas wrote:Za tebe se vidi da si se registrovala na ovaj forum kako bi širila stavove pederskog lobija. To sto svoju nastranost želiš javno ispoljavati i gaditi nam ionako tegoban zivot ima svoju cijenu. Ali, nema veze 'internet je svaciji' a ulica je ulica 8-)
Najvise volim hordashe i manijake kad pocnu po forumu prijetiti da ce prebiti Querovce, a niste u stanju zbaciti sa fotelja direktore i sekrtare klubova u koje se kunete i za koje zivite a koji ogulise klubove do gole guzice.
NAJJACI STE!!!
E nek se tebi mircy povraca na NAS a ne na NJIH.... stvarno....
Pasiflora

#116 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Pasiflora »

@bulet...
Zamisli, nisam hipica vec katolkinja!!!! (kao da hipici ne mogu biti katolici ili muslimani :P )
Mene su ucili: "ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe."
Procitala Kuran vrlo studiozno i iskreno nisam pronasla nista sto bi upucivalo na mrznju prema bilo kome.
Pogotovo dio koji se odnosi na brak muslimana i krscana - vrlo tolerantno.
Ali, ti i ja smo Off topic i mogli bi biti banirani, a to ne zelimo (barem ja).
Tolerancija i ljubav su postulati svih vjerskih knjiga. Tumacenja raznih hodza, popova i svecenika koji su promiskuitetni jaaaaaako, a sakrivaju se iza velikih rijeci, me apsolutno ne zanimaju.
Iako sam vjernica (i u Bibliji pise da homoseksualnost nije dobra - ne mogu bas citirati) - podrzavam Q festival, a svi kojima je vjera ili "zaraza" razlog da ga ne podrzavaju: to je stanje vase svijesti i sto se mene tice vi ste bolesni.
Fiore

#117 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Fiore »

mIRCerka wrote:
NAJJACI STE!!!
Cekaj Mirci., ja nisam vidio da je neko od Manijaka nesto prijetio.. a probleme sa upravama i trenerima ipak ostavi navijacima., nije to savez sindikata il udruzenje penzionera., ja na tvom mjestu ne bih izazivao navijace..
Nek ljudi izadju., nek se provede projekat., uzmu se velike pare i tako to uhodan biznis..
Mirci ne diraj Manijake :D
mIRCerka

#118 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:Nego mircerko reci mi sta ti pokusavas da odbranis?
Bog covjeku dade pravo izbora. Ja na ovom forumu pokusavam odbraniti to pravo izbora. Za razliku od nekih koji se igraju Boga i oni bi da odredjuju i postavljaju dijagnoze.
To ti je isto kao na bilo kojem forumu. Imas pravila. Pravila postujes ili ne. Ovisno o tome, onaj ko je postavio pravila igre te ili iskljuci ili te ne dira.
Meni licno PICVAJZ smeta nenormalno, gade mi se muske i zenske organizacije tog tipa, povracam kad im vidim logo. Ali nikad mi nije palo na pamet otici i polupat im prozore ili napisati uvrjedljive grafite. Za razliku od velikih navijaca, velikih patriota, velikih vjernika koji bi na sred ulice da ubiju.
Aferim.

PS Fiore, nemoj ti mene izazivati, to sto se ne javljam po drugim forumima ne znaci da ne citam. Nema nijednog navijackog foruma da se ne poziva na premlacivanje ucesnika Q Festa. Aferim.

PPS Fordash, ne bih ni skontala da ce biti ovaj fest da se nije degla dzefa od strane svih goreprozvanih.
Dovidjenja i prijatno, vrijeme je rucku.
damir_m

#119 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

Fordas wrote:
damir_m wrote:ma ovo ne vrijedi vise ni raspravljat, dajte ljudi shvatite da zivimo u sekularnoj drzavi i u demokratskom drustvu. Zasto ljudi, kojima to iz bilo kojih razloga ne odgovara ne idu tamo gdje misle da im sistem odgovara, fundamentalizam, konzervatizam itd...

Stvarno nisam znao da VAS ovoliko ima na ovom forumu :roll:
koji nas, koji si ti?
ti si upravu zar ne, po cemu? po svojem vjerovanju, hajde reci na cemu se zasniva tvoja izjava "smrtne kazne"?

pa ti dobro znas da su vehabije dobro poznate vecinskom stanovnistvu bih kao manipulatori, a da to nije slucaj samo kod nas dokazaju svi naucnici orijentalistike sa Istoka i sa Zapada. Da malo procitas literature o svojoj vjeri, osim one vehabijske :lol:
Banksy

#120 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Banksy »

shalaedin wrote:
Bojim se da moze biti nesavjesnih ljudi koji ce i pod cijenu vlastite stete pokusati takav jedan dogadjaj sprijeciti nasilno,
Odlično.
Ako znaš takve ljude zaustavi ih na vrijeme jer, kako kažeš, pokušaj nasilnog zaustavljanja festivala donijeće štetu, i njima samima, ali i Sarajevu i BiH.
Učini zato sve da do toga ne dođe.
shalaedin

#121 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shalaedin »

mIRCerka wrote:
NAJJACI STE!!!
I u Beogradu su potcijenjivali navijace Rada, Zvijezde i Partizana pa su dobili dobar degenek. Sto ja ipak smatram neadekvatnim nacinom sprijecavanja jednog takvoga dogadjaja. Nego reci mi mircerko trebaju li nama lose scene na ulicama radi par pojedinaca koji su javno zeljeli da ispolje svoju sex. pripadnost?
Pasiflora

#122 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Pasiflora »

portfast wrote:
sitno wrote:
Necu ja. Postoje izvrsioci kazne. U šerijatskih državi.
Ali mi (na tvoju zalost) zivimo u sekularnoj, a ne serijatskoj drzavi. Zasto se ne odselis u neku serijatsku drzavu?
mIRCerka

#123 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote: I u Beogradu su potcijenjivali navijace Rada, Zvijezde i Partizana pa su dobili dobar degenek. Sto ja ipak smatram neadekvatnim nacinom sprijecavanja jednog takvoga dogadjaja. Nego reci mi mircerko trebaju li nama lose scene na ulicama radi par pojedinaca koji su javno zeljeli da ispolje svoju sex. pripadnost?
Nauci citati, onda nadji rjecnik pojmova pa nadji FESTIVAL IZLOZBA KONCERT i onda nadji PARADA.
Pa se onda javi. Do tada, sretno vam bilo.
bullet in the head

#124 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by bullet in the head »

sitno wrote:@bulet...
Zamisli, nisam hipica vec katolkinja!!!! (kao da hipici ne mogu biti katolici ili muslimani :P )
Mene su ucili: "ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe."
Procitala Kuran vrlo studiozno i iskreno nisam pronasla nista sto bi upucivalo na mrznju prema bilo kome.
Pogotovo dio koji se odnosi na brak muslimana i krscana - vrlo tolerantno.
Ali, ti i ja smo Off topic i mogli bi biti banirani, a to ne zelimo (barem ja).
Tolerancija i ljubav su postulati svih vjerskih knjiga. Tumacenja raznih hodza, popova i svecenika koji su promiskuitetni jaaaaaako, a sakrivaju se iza velikih rijeci, me apsolutno ne zanimaju.
Iako sam vjernica (i u Bibliji pise da homoseksualnost nije dobra - ne mogu bas citirati) - podrzavam Q festival, a svi kojima je vjera ili "zaraza" razlog da ga ne podrzavaju: to je stanje vase svijesti i sto se mene tice vi ste bolesni.

Cuj, ja postujem to sto si ti katolkinja i ne zelim da se petljam u to kako ces ti tumaciti svoju vjeru.
Ali nemoj se ni ti petljati u tumacenje Islama, ne zato sto nemas pravo ili ti ja to zelim zabranjivati nego jednostavno iz razloga sto na osnovu ovoga sto si do sada napisala jednostavno nemas dovoljno znanja o Islamu.
ponosna_manjina

#125 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by ponosna_manjina »

biti peder u sarajevu je jednako, a možda i puno gore, isto što i biti bošnjak u banjaluci, ili hrvat na lijevoj obali mostara. sva tri plemena su sadržajno potpuno jednaka, u korijenu im je ista mržnja, mijenja se samo forma.
Locked