RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
IcedFlame

#101 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by IcedFlame »

Dok nisu nikle ove samousluzne praonice na svakom koraku, auto sam prao kod Seleta u Buca Potoku, 5 KM komplet pranje i bio sam zadovoljan. Auto super ociste iznutra, usisaju, ociste instrument tablu, retrovizire, stakla, namirisu... :D Za 5 KM bi bio konj kad bi se zalio. Ne znam kakva je cijena sad.
Jedina mana sto je cesto guzva, a nema se gdje ni parkirati, niti sjesti i popiti kafa. A i prilaz je za one sa 'nizim' autima malo zayeban, vazda prednjim spojlerom zakacim, a nemam ćunerske plastike da se i mravi moraju saginjati :lol: .

Samousluzne su zakon. Perem auto cesce nego ikad, nema cekanja, ako je guzva produzim na sljedecu, ima ihgdje god krenes. Nekad mi treba samo za par minuta da saperem auto, a kad imam vremena nije mi mrsko niti problem detaljno oprati auto, kako je meni cejf :) Jelenska i magicna su u autu uvijek, a bome i onaj sprej za instrument tablu, i auto za 3-4 KM ko novo :)
chelo

#102 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by chelo »

IcedFlame wrote:Dok nisu nikle ove samousluzne praonice na svakom koraku, auto sam prao kod Seleta u Buca Potoku, 5 KM komplet pranje i bio sam zadovoljan. Auto super ociste iznutra, usisaju, ociste instrument tablu, retrovizire, stakla, namirisu... :D Za 5 KM bi bio konj kad bi se zalio. Ne znam kakva je cijena sad.
Jedina mana sto je cesto guzva, a nema se gdje ni parkirati, niti sjesti i popiti kafa. A i prilaz je za one sa 'nizim' autima malo zayeban, vazda prednjim spojlerom zakacim, a nemam ćunerske plastike da se i mravi moraju saginjati :lol: .

Samousluzne su zakon. Perem auto cesce nego ikad, nema cekanja, ako je guzva produzim na sljedecu, ima ihgdje god krenes. Nekad mi treba samo za par minuta da saperem auto, a kad imam vremena nije mi mrsko niti problem detaljno oprati auto, kako je meni cejf :) Jelenska i magicna su u autu uvijek, a bome i onaj sprej za instrument tablu, i auto za 3-4 KM ko novo :)
Dajte par lokacija, nesto nisam obracao paznju, znam za onu na Svrakinom sasvim slucajno...
I meni se cini da nema selameta dok se stvar ne uzme u svoje ruke.
citroen

#103 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by citroen »

chelo wrote:
IcedFlame wrote:Dok nisu nikle ove samousluzne praonice na svakom koraku, auto sam prao kod Seleta u Buca Potoku, 5 KM komplet pranje i bio sam zadovoljan. Auto super ociste iznutra, usisaju, ociste instrument tablu, retrovizire, stakla, namirisu... :D Za 5 KM bi bio konj kad bi se zalio. Ne znam kakva je cijena sad.

Dajte par lokacija, nesto nisam obracao paznju, znam za onu na Svrakinom sasvim slucajno...

1.Trolejbuska okretaljka na mojmilu :mrgreen:
2.aneks,nekih dvjesto metara a mozda i manje od suda
3.Aleja Bosne srebrene,blizu Trkaca Hote(nedjarici)
4.Kod zaklopace,nekih 500m od pijace stup prema aerodromu sa lijeve strane
5.Marijin dvor
6.Ben. pumpa braca Mujic(stup)
7.Kod crkve u blazuju,200m prije sa desne strane
8.Negdje u Buca potoku :mrgreen:
9.Lukavica(istocno sarajevo)
10.Kula(istocno sarajevo)
11.kotorac(istocno sarajevo)
ima vjerovatno jos ali ne mogu da se sjetim :mrgreen:
chelo

#104 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by chelo »

citroen wrote: 1.Trolejbuska okretaljka na mojmilu :mrgreen:
5.Marijin dvor
Svaka cast :thumbup:
Zux

#105 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by Zux »

citroen wrote:
chelo wrote:

1.Trolejbuska okretaljka na mojmilu :mrgreen:
5.Marijin dvor
Zaboravio si i onu u Vogosci :) Preko puta Farmavite iliti kod autobuske stanice kod bivse fabrike. Skoro nikad nema guuzve na njoj.
ima´l_zime_Marinko

#106 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by ima´l_zime_Marinko »

ova tema mi je najdraza za citati :D ,naravno ako se krene od pocetka citati! ono uvod sa novim GAZDOM itd :D,uglavnom vec na drugoj stranici zavrsi ko najbolja safunjara 8-) !!
al eto samo da dodam da nije samo kod nas cener pranje,na krajnjem sjevero zapadu nase Jedne Jedine je isto cener !
chelo

#107 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by chelo »

ima´l_zime_Marinko wrote:ova tema mi je najdraza za citati :D ,naravno ako se krene od pocetka citati! ono uvod sa novim GAZDOM itd :D,uglavnom vec na drugoj stranici zavrsi ko najbolja safunjara 8-) !!
al eto samo da dodam da nije samo kod nas cener pranje,na krajnjem sjevero zapadu nase Jedne Jedine je isto cener !
ono kao "kazu bice dobra ova nova..." :-)
krusty

#108 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by krusty »

Ima i kod Zetre praonica

ima u Hadzicima preko puta onog Binga

ima u Lukavici na 2 lokacije na cesti od Aerodroma prema Bjelasnici ...
amrica

#109 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by amrica »

Nekad na jednoj slicnoj temi sam pisala da je praonica iznad Avlije prva liga, ali bila tamo nedavno, neki klinci rade (pitam jednog mozes li skinuti vinjetu? a on k'o tele: Sta???) oprano nikako :sad: . Pitala gdje su "stari" momci iz praonice, kazu novi gazda kupio... :run:

A ni ona na Robotu u Hrasnom nije nesto... Ostale mi sve pticije kake po haubi :sad:

A sto je kolega iznad napisao spisak samousluznih praonica "Marin dvor" to je bivsi Bosnasport u Gundulicevoj
homar

#110 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by homar »

Najbolja autopraonica u gradu je na skretanju za koševsko brdo iz ulice od Željezničke stanice prema tunelu. Na većini autopraonica koje se ovdje pominju sam bio a nisu ni blizu profesionalnosti ovih momaka. Ko jednom ode ne mijenja više autopraonicu, cijena komplet pranja 7 KM, vanjsko 4 KM.
ronhill

#111 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by ronhill »

svi mi govore da su ove samoposluzne autopraonice najbolje
ja jednom probo jbte dobro da me niko nije gledo... potrosio 6KM i to slabo opro :D
poslije toga nisam ni pokusavao vise
mayab

#112 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by mayab »

Mnogi zaboravljaju da na automatima u samousluznim praonicama postoji dugme stop, bolje reci pauza, kad ga pritisnes vrijeme stane da tece i mozes npr.trljati rukom-spuzvom, i onda ponovo aktiviras za dalje......barem je na Mojmilu tako.
edoze

#113 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by edoze »

ronhill wrote:svi mi govore da su ove samoposluzne autopraonice najbolje
ja jednom probo jbte dobro da me niko nije gledo... potrosio 6KM i to slabo opro :D
ne mozes istovremeno pusit i prat auto :lol:
IcedFlame

#114 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by IcedFlame »

ronhill wrote:svi mi govore da su ove samoposluzne autopraonice najbolje
Ti si pravi dokaz kako treba uopste gledati na ove praonice, jer definitivno nisu za svakoga (ovdje ne mislim nista lose, da se razumijemo :) ). Kao sto i razlicito gledamo na sama auta. Nekome je to samo prevozno sredstvo i ne zeli da zna nista vise, za svaku sitnicu ce ici kod majstora bez da i pokusa bilo sta uraditi, a nekome je puno vise od toga. Hobi, odmor za zivce, limeni ljubimac :).
Ne kazem da je sad neka umjetnost oprati auto u automatskoj praonici, al' neko jednostavno nece da se pegla, nece da se prlja/ukvasi, ili smatra da ce to neko bolje uraditi za manje para :)

Meni je dobra stvar sto, ako ti je merak, mozes oprati auto kako god hoces i kako mislis da treba, ostati pola sata ili dok ti ne nestane kovanica :lol: , a isto tako ako ti se zuri, za dvije minute i 1-2 KM brzinski oprati auto. Nema cekanja na red, nema oblijetanja i pazenja da sta ne zagrebu, ne slome, odvale...
Sam sebi sam nekad bio naporan kad stojim i gledam dok peru auto, pa ili pregrizem jezik ili uletim sa: nemoj tu druze, svjeze je ofarbano, nemoj tu kod kedera, tu prolazi voda u auto, nemoj po razvodniku kroz masku, necu moci upaliti..
Zbog ovih stvari, automatske zakon :thumbup: , a i perem auto puno cesce nego prije. :mrgreen:
sLLayer

#115 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by sLLayer »

Da vas pitam jer sam laik a hocu da perem auto u onoj samousluznoj. Za sta sluzi onaj vosak i da li ga nakraju nanosim?
citroen

#116 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by citroen »

sLLayer wrote:Da vas pitam jer sam laik a hocu da perem auto u onoj samousluznoj. Za sta sluzi onaj vosak i da li ga nakraju nanosim?
Naneses ga prije sapiranja vodom,znaci priej zavrsnog sapiranja
Astrix

#117 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by Astrix »

Ma ove samousluzne su zakon, te odlicno sapere nije skupo, ja ga operem za 5 KM namezes gume, ma sve zivo, od kako se otvorila ova na anexu vise nikad auto nisam vozio da mi peru....divota
iceman ze

#118 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by iceman ze »

ja sam uvijek volio sam sebi oprati auto, ali nije bilo uslova ranije, tako da su ove samousluzne barem za mene prava radost. Radi se o tome, da pravo se odmorim uz pranje svog ljubimca, a uz to jos uzivam. Ne tako davno u jednoj praonici su mi napravili stetu, koja me je dosta kostala, od tada vise nikome nedajem auto u ruke. Sto se tice brzine pranja, vjerovatno treba covjeku da se malo usteli i onda ce moci za manje para da sredi svoje auto. Meni je najbolja ova na Marin Dvoru, s obzirom da volim ispolirati gume i felge na kraju, a to tu definitivno mogu uraditi, na drugim mjestima mi nije bas dobro rjeseno kao u ovoj praonici. I da ispricam jos malo o njima,tako jednom prilikom kada je bila u kvaru, a ja vec ubacio marku za poliranje guma, gazda je dosao i licno mi sredio gume, tako sto je donio tekucinu i ispolirao gume, a nakon toga kad su popravili uredjaj, jos dodatno poliranje o njihovom trosku...... :D :-)
psiho

#119 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by psiho »

iceman ze wrote:ja sam uvijek volio sam sebi oprati auto, ali nije bilo uslova ranije, tako da su ove samousluzne barem za mene prava radost. Radi se o tome, da pravo se odmorim uz pranje svog ljubimca, a uz to jos uzivam. Ne tako davno u jednoj praonici su mi napravili stetu, koja me je dosta kostala, od tada vise nikome nedajem auto u ruke. Sto se tice brzine pranja, vjerovatno treba covjeku da se malo usteli i onda ce moci za manje para da sredi svoje auto. Meni je najbolja ova na Marin Dvoru, s obzirom da volim ispolirati gume i felge na kraju, a to tu definitivno mogu uraditi, na drugim mjestima mi nije bas dobro rjeseno kao u ovoj praonici. I da ispricam jos malo o njima,tako jednom prilikom kada je bila u kvaru, a ja vec ubacio marku za poliranje guma, gazda je dosao i licno mi sredio gume, tako sto je donio tekucinu i ispolirao gume, a nakon toga kad su popravili uredjaj, jos dodatno poliranje o njihovom trosku...... :D :-)
gdje je ta na marijin dvoru? ostale znam gdje su sve
Astrix

#120 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by Astrix »

ni ja ne mogu da skontam gdje je ta na marijin dvoru, a bas me zanima... :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#121 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by 1946 »

U Kotromanićevoj (onoj gdje je veliki parking kod mosta Suade i Olge, odakle kreće obuka za polaganje :) ), s lijeve strane kad se ide prema Skenderiji.
psiho

#122 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by psiho »

1946 wrote:U Kotromanićevoj (onoj gdje je veliki parking kod mosta Suade i Olge, odakle kreće obuka za polaganje :) ), s lijeve strane kad se ide prema Skenderiji.
znam gdje je...hvala
aqualis

#123 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by aqualis »

OTVORENA JE NEDAVNO SAMOUSLUZNA AUTOPRAONICA U MERCATORU DOBRINJA.JELI NEKO BIO I KAKVI SU UTISCI
krusty

#124 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by krusty »

ima i kod Zetre
psiho

#125 Re: RUCNE AUTOPRAONICE U SARAJEVU....

Post by psiho »

sinoć sam bio u autopraonici na mojmilu, za 3 km fino oprao auto, + usisavanje 1 km, vosak nisam nanosio, to je još oko 2 km, prednost je što se ne mora žuriti, kao kod nekih, obračunava se količina potrošene vode/sapuna a ne vrijeme, znači sve zajedno se isplati umjesto ostavljati kod onih papaka u autopraonicama: čeka se 2,3,4 sata da završe i onda ga samo zamrljaju, mora se popravaljti poslije njih, a meni su majmuni još i maznuli dizalicu iz auta u onoj autopraonici kod željinog stadiona
Post Reply