Video igra o Bosni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Air Ramiz

#101 Re: Video igra o Bosni

Post by Air Ramiz »

Bosanski heretici (krstjani) su prezirali krst/križ u svom učenju po logici da covjek ne moze obozavat predmet na kojem je ubijen Isus. Tako da krst ne moze bit simbol bogumila (kad kazem bogumili mislim kako ih literatura uobicajeno naziva, iako su pravi pojmovi bosanski krstjani odnosno heretici odnosno sljedbenici Crkve Bosanske).
Pietje_Bel

#102 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Air Ramiz wrote:Bosanski heretici (krstjani) su prezirali krst/križ u svom učenju po logici da covjek ne moze obozavat predmet na kojem je ubijen Isus. Tako da krst ne moze bit simbol bogumila (kad kazem bogumili mislim kako ih literatura uobicajeno naziva, iako su pravi pojmovi bosanski krstjani odnosno heretici odnosno sljedbenici Crkve Bosanske).
Ima tema na hiatoriji "Iskrivljena povijest i mit o Bogumilima". Bogumila u Bosni najvjerovatnije jeste bilo ali ih je bilo jako jako malo. Crkva Bosanska je nesto drugo od Bigumila. Bogumili su vjera Bugarska, jedna krscanska sekta i nose ime po svome papi Bogumilu. Oni su vjerovali u to kako je Bog rodio Isusa. Simbol Bosanske Crkve je bio najvjerovatnije krst sa ljiljanom kakvog ga nalazimo na stecku:

Image

Bosanski vojnik na Bosanskom stecku u obliku krsta:

Image
Pietje_Bel

#103 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Samo sto nam nisu zavrsili prve Bosanske jedinice. Evo jos jedna jedinica Walacha =Vlaha koja je tek zavrsena:

Image
Air Ramiz

#104 Re: Video igra o Bosni

Post by Air Ramiz »

Pietje_Bel wrote:
Air Ramiz wrote:Bosanski heretici (krstjani) su prezirali krst/križ u svom učenju po logici da covjek ne moze obozavat predmet na kojem je ubijen Isus. Tako da krst ne moze bit simbol bogumila (kad kazem bogumili mislim kako ih literatura uobicajeno naziva, iako su pravi pojmovi bosanski krstjani odnosno heretici odnosno sljedbenici Crkve Bosanske).
Ima tema na hiatoriji "Iskrivljena povijest i mit o Bogumilima". Bogumila u Bosni najvjerovatnije jeste bilo ali ih je bilo jako jako malo. Crkva Bosanska je nesto drugo od Bigumila. Bogumili su vjera Bugarska, jedna krscanska sekta i nose ime po svome papi Bogumilu. Oni su vjerovali u to kako je Bog rodio Isusa. Simbol Bosanske Crkve je bio najvjerovatnije krst sa ljiljanom kakvog ga nalazimo na stecku:
Ti naprosto izmisljas. Procitaj neku knjigu o Crkvi Bosanskoj pa onda pricaj. Nikakav krst ni s ljiljanom ni bez ljiljana nije bio simbol bosanskih heretika. Stecci imaju i motive mjeseca, zvijezde, obrnutog kriza (koji se ne odnosi na Isusa i krst u krscanstvu) i jos mnoge druge simbole. Ali to su samo simboli na steccima. Heretici u Bosni nisu imali simbol crkve, jer su se okupljali u skromnim kucama bez fresaka (posto je ikonografija i simbolika bila zabranjena). Samo bezze izmisljas u svom zanosu u nakon kraljevstvu.
Pietje_Bel

#105 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Air Ramiz wrote:
Pietje_Bel wrote:
Ti naprosto izmisljas. Procitaj neku knjigu o Crkvi Bosanskoj pa onda pricaj. Nikakav krst ni s ljiljanom ni bez ljiljana nije bio simbol bosanskih heretika. Stecci imaju i motive mjeseca, zvijezde, obrnutog kriza (koji se ne odnosi na Isusa i krst u krscanstvu) i jos mnoge druge simbole. Ali to su samo simboli na steccima. Heretici u Bosni nisu imali simbol crkve, jer su se okupljali u skromnim kucama bez fresaka (posto je ikonografija i simbolika bila zabranjena). Samo bezze izmisljas u svom zanosu u nakon kraljevstvu.
Nebih da kvarim temu samo bih ti zelio ljubazno da kazem da jesam citao knjige. Ne zelim da kazem da sam ja veliki znalaz ali sa sigurnoscu ti mogu reci da sam procitao knjige koje se citaju na fakultetima istorije i koje nisu nimalo jednostavne. Eno postavio sam ti knjigu Nade Klaic na podforumu povijest. To je Hrvatska profesorica koja je obarala sve teze o Srpstvu i Hrvatsvu Bosne i procitaj tu knjigu pa ces nesto saznati o Bosanskoj Crkvi. Procitaj Zvonimira Dugackog ili nekog stranog poput Noel Malcolma. Ima domacih pisaca koji su pisali o Crkvi Bosanskoj prije 100 godina. Simbol te crkve je bio krst. Mjesec i zvijezda je simbol Ilirizma i taj simbol mozemo naci na Hrvatskoj zastavi. To je bio jedan kulturni pokret kao sto je renesanca. Taj simbol koriste i Albanci. Sve u svemu kada se dobro nacitas mozemo malo raspravljati o ovome na istoriji a ja cu prihvatiti radi da su Bosnjani bili najslicniji muslimanima ako mi mozes pokazati neke nove dokaze i novonadene pisane izvore.

Pozdrav
Air Ramiz

#106 Re: Video igra o Bosni

Post by Air Ramiz »

Pietje_Bel wrote:
Nebih da kvarim temu samo bih ti zelio ljubazno da kazem da jesam citao knjige. Ne zelim da kazem da sam ja veliki znalaz ali sa sigurnoscu ti mogu reci da sam procitao knjige koje se citaju na fakultetima istorije i koje nisu nimalo jednostavne. Eno postavio sam ti knjigu Nade Klaic na podforumu povijest. To je Hrvatska profesorica koja je obarala sve teze o Srpstvu i Hrvatsvu Bosne i procitaj tu knjigu pa ces nesto saznati o Bosanskoj Crkvi. Procitaj Zvonimira Dugackog ili nekog stranog poput Noel Malcolma. Ima domacih pisaca koji su pisali o Crkvi Bosanskoj prije 100 godina. Simbol te crkve je bio krst. Mjesec i zvijezda je simbol Ilirizma i taj simbol mozemo naci na Hrvatskoj zastavi. To je bio jedan kulturni pokret kao sto je renesanca. Taj simbol koriste i Albanci. Sve u svemu kada se dobro nacitas mozemo malo raspravljati o ovome na istoriji a ja cu prihvatiti radi da su Bosnjani bili najslicniji muslimanima ako mi mozes pokazati neke nove dokaze i novonadene pisane izvore.

Pozdrav
Prvo, citao sam i Malcolma, i Lovrenovica, i Imamovica (i jednog i drugog), i pomenutu Klaic, i gdje to oni govore o tome da je krst simbol CB? Daj mi pasus, daj mi odlomak, ili stranicu? Iz bilo koje od ovih knjiga. U ucenju CB krst je bio simbol koji se prezire, ja uopste ne govorim o slicnosti muslimana bogumilima (ne mogu vjerovati da si toliko islamofobican da vidis muslimane i gdje ih nema), govorim naprosto o spekualciji koju ovdje promovises. Polumjesec je simbol koji se kao i krst (naopak ili ne) pojavljivao na stecku i ne moze pojavljivanje nekog simbola na stecku bit osnova za tvrdnju da je to vjerski simbol, to je ono sto sam ti pokusao reci.
Pietje_Bel

#107 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Air Ramiz wrote:
Pietje_Bel wrote:

Pozdrav
Prvo, citao sam i Malcolma, i Lovrenovica, i Imamovica (i jednog i drugog), i pomenutu Klaic, i gdje to oni govore o tome da je krst simbol CB? Daj mi pasus, daj mi odlomak, ili stranicu? Iz bilo koje od ovih knjiga. U ucenju CB krst je bio simbol koji se prezire, ja uopste ne govorim o slicnosti muslimana bogumilima (ne mogu vjerovati da si toliko islamofobican da vidis muslimane i gdje ih nema), govorim naprosto o spekualciji koju ovdje promovises. Polumjesec je simbol koji se kao i krst (naopak ili ne) pojavljivao na stecku i ne moze pojavljivanje nekog simbola na stecku bit osnova za tvrdnju da je to vjerski simbol, to je ono sto sam ti pokusao reci.
Znaci ispade da sam ja pogresno proslijedio informaciju ovim momcima sto prave igru jer krst nemoze niposto biti simbol Bosanske Crkve? Nada Klaic, Noel Malcolm i svi drugi strani pisci koji su pisali pozitivno o Bosni ne spominju nigdje bogumile. Poceli su ih spoeminjati nasi istoricari posle rata. Stvar jer u tome sto nama kao narodu ocito nije stalo do neke istine ili "pravljenje mostova" sa nasom srednovijekovnom prosloscu (iz koje i nosimo nase narodno i nacionalno ime i zbog cega se mozemo nazivati narodom), nego da nam je vise stalo do toga da tu istoriju blago receno silujemo.

Znaci Tvrtko, Ostoja, Tomas, Tomasevic koji nose u svojoj ruci krst, oni u stvari nisu bili Bosnjani nego su bile kao neke izdajice svjesnog Bosanskog naroda? Mozda bi bilo dobro da te podsijetim na to da su u to vrijeme samo plemici imali narodnu svijest. Ostali narod: seljaci, nisu pojma imali o tome da su oni Bosnjani. Znali su samo da im je kralj Tvrtko, Tomas itd. Da vidimo malo te simbole Bosanskih plemica, Dobrijeh Bosnjana (Noble Bosniaks) na kojima mozemo vrlo jasno prepoznate krstove:

Image

Image

Image

Na stecima nalazimo razne simbole. Nalazimo najcesce vojnika sa lukom pored sebe koji stoji uspravno sa dignutom rukom.

Image

Nalazimo krst sa ljiljanom :

Image

Krst sa mjesecom, kao i na grbovima Bosanskih plemica :

Image

Stecak ispred sarajevskog muzeja:

Image

Znaci u kratko. Imamo slike svih kraljeva sa Krstom u ruci, imamo sve simbole uticajnih Bosanskih porodica sa krstom i imamo simbol ljiljana sa krstom, imamo na skoro svim stecima krstove i mjesece te iz toga bi bilo u najmanju ruku glupo govoriti o tome kako je Bosanska Crkva prezirala krst.
Air Ramiz

#108 Re: Video igra o Bosni

Post by Air Ramiz »

TI uopste ne razumijes ili namjerno neces da shvatis sta sam htio rec. Fino sam objasnio da bogumil nije ispravan termin kao ni Indijanac za Americke urodjenike, ali i jedan i drugi termin su se ustalili, i ja da ne bih stalno pisao pripadnik Crkve bosanske napisem bogumil isto kao sto i Amerikanac kaze za urodjenika Indijanac iako ti ljudi nemaju veze sa Indijom.

Sto se tice krstova, tip stecaka koje navodis nisu krstovi, nego stilizovani covjek, jer ima i glavu ako nisi primjetio. Ono sto ja tebe pitam je, a sad cu fino ponovit da se opet ne bi hvatao za minorne stvari, navedi mi jednu relevantnu knjigu koja tvrdi da su pripadnici CB imali krst za simbol?

Sto se tice bosanskih kraljeva, krunu je davao Papa, i oni su prema tome morali bit katolici da bi dobili krunu, zato su mnogi prelazili na katolicanstvo, kao npr. Katarina, Tomas, isl. Hajde da vidim jedan izvor, gdje je krst simbol Crkve bosanske, dzaba covjece falsifikujes historiju, brukas se totalno, i ponasas kao mitolozi iz Beograda i Zagreba.
Pietje_Bel

#109 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Ramizbeze ja nisam protiv Bosnjaka. Ja sam Bosnjak. Ja sam protiv toga da se nama Bosnjacima proturi neko jeftino Bosnjastvo koje nije 100% bazirano na cinjenicama. Ako si malo pazljivije citao moje postove mogao si bar do sad zakljuciti da sam ja za jak Bosnjacki nacionalizam i za jaku Bosnjacku nacionalnu svijest, Bosnjacki nacionalni preporod. Ali to sve sada nije tema.

Kao prvo savjetovao bih ti da kupis knjigu Nade Klaic i da je procitas u cjelini. Ona jasno objasnjava karakter Bosanske crkve. Nije nam mnogo ostalo od Bosanske crkve ali na osnovu onoga sto nam je ostalo na stecima, slikama kraljeva i Banova, grbovima plemica; mozemo zakljuciti da su Bosnjani vrlo cesto koristili taj famozni krst ili kriz. Jer upravo oni su bili Bosnjani, seljaci nisu znali sta to znaci biti Bosnjanin a bogami ni plemici nisu to bas najbolje znali. Bosanski kraljevi nisu krunisani od strane pape nego su koliko ja znam uzeli Srpsku krunu i pretvorili svoju Bosansku bansku krunu u kraljevsku krunu zvanicno. Mada je ugarski kralj njih smatrao kraljevima jer ih je nazivao "rex Bosnae" Tvrtko je odlucio da prosiri svoju teritoriju i da se zvanicno krunise kraljem. Prvo,jasno kaze da je krunisan sa dvije razlicite Kraljevske Krune,prvo onom Bosanskom,pa potom i srpskom ("...I spodobi me sugubim vjencem (dvostrukom krunom),jako oboja vladic`stvija ispravljati mi,prveje ot isprva - v` blagodarovan`njej nam Zemlje Bosne.Potom,že Gospodu mojemu Bogu spodobl`šu me nasljedovati prjestol mojih prjeroditelj`,gospode srbske...".Drugo,kada opisuje nacin na koji je krunisan srpskom krunom,poslije krunisanja Bosanskom Krunom,on eksplicitno kaze da je isao (iz Bosne) u srbsku zemlju i tamo uzeo i njihovu krunu ("...I idoh v` srbskuju zemlju,zeljaje i hote ukrjepiti prijestol roditelj' mojih...".Trece,kada govori o svome pravu na srpsku,pored Bosanske Krune,navodi "praroditelje gospodu srbsku",bez obzira koliko je njegova krvna veza bila minorna sa srpskim vladarima (Nemanjicima),da bi pri kraju povelje naveo i svoje licne pretke "praroditelje gospodu Bosansku",kada kaze:"...I upomenuše Kraljevstvu mi o svojih zakoneh i uvjeteh i poveljeh,koje su imali s praroditelji Kraljevstva mi,z gospodom Bos`nskom...",time praveci vise puta krajnje jasnu razliku izmedju onoga sto je Bosansko i onoga sto je srpsko.

Sve u svemu ako imas neki bolji prijedlog za vjerski simbol Bosnjana od ovog krsta sa ljiljanom onda ga postavi pa da vidimo. Ja sam mislio da je ovaj simbol dobro histrijski utemeljen i da je prednost sto nije izmisljen.
Hodidjed

#110 Re: Video igra u kojoj upravljate Bosnom

Post by Hodidjed »

fantom slobode wrote:
Pietje_Bel wrote:
fantom slobode wrote:A gdje su u tome svemu Crnogorci, Zeta????
Zar nije to bila jedna Srpska zemlja ili tako nesto? Koliko ja znam Crnogorci se pojavluju oko pada Osmanskog Carstva.
to po cetnickoj istoriji, zar ne!!!!!!Svi su Srbi, a oni koji misle da nisu, oni su mrtvi i ne postoje :) :) :)A kako onda se Crnogorci prvi oslobodise Turaka i nazvase tako svoju drzavu, sto je ne nazvase Srbija? I sto prvi srpski ustanak dodje kasnije, valjda je ovaj crnogorski bio proba? :-) :-) :-) :-) Moj Pietje, jasan si ti skroz...
Pocetak stvaranja Crne Gore kao drzave mozemo vezati sa padom srednjevjekovne Bosanske drzave i kasnije. Dakle, Crna Gora u ovoj igri ne moze biti prisutna jer nije ni postojala (isti je slucaj sa npr. Slovenijom koja nastaje "kao ideja" tek krajem 19-og vijeka).
Hodidjed

#111 Re: Video igra o Bosni

Post by Hodidjed »

Mogu li ja u igri biti Ratko Mladic da se "napokon osvetim Turcima"????
armin00

#112 Re: Video igra o Bosni

Post by armin00 »

Izgleda pravo interesantno

Kad treba izac ovo? Ako sam dobro skonto, prave ovaj add-on vec od 2007
Pietje_Bel

#113 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Air Ramiz wrote:TI uopste ne razumijes ili namjerno neces da shvatis sta sam htio rec. Fino sam objasnio da bogumil nije ispravan termin kao ni Indijanac za Americke urodjenike, ali i jedan i drugi termin su se ustalili, i ja da ne bih stalno pisao pripadnik Crkve bosanske napisem bogumil isto kao sto i Amerikanac kaze za urodjenika Indijanac iako ti ljudi nemaju veze sa Indijom.

Sto se tice krstova, tip stecaka koje navodis nisu krstovi, nego stilizovani covjek, jer ima i glavu ako nisi primjetio. Ono sto ja tebe pitam je, a sad cu fino ponovit da se opet ne bi hvatao za minorne stvari, navedi mi jednu relevantnu knjigu koja tvrdi da su pripadnici CB imali krst za simbol?

Sto se tice bosanskih kraljeva, krunu je davao Papa, i oni su prema tome morali bit katolici da bi dobili krunu, zato su mnogi prelazili na katolicanstvo, kao npr. Katarina, Tomas, isl. Hajde da vidim jedan izvor, gdje je krst simbol Crkve bosanske, dzaba covjece falsifikujes historiju, brukas se totalno, i ponasas kao mitolozi iz Beograda i Zagreba.
Air Ramiz,

Izvinjavam se ali ipak si bio u pravu. krst nije bio simbol Bosanskih krcana i to je dokazano naucno bas tim rijecima da jasnije nemoze biti. Iako sam mislio da se krcani nisu mogli moliti nicim drugom nego krstom...ipak se nisu molili time jer evo dokaza crno na bijelo:

Papa:

"Da bude proklet Rastudije bosanski .. i svi .. krstjani i krstjanice koji se ne klanjaju svetim ikonama i časnome križu". .
50 zabluda manihejskih u Bosni prema Torquemadi (1461.)

1. Dva su boga, od kojih jednoga zovu vrhovnim dobrom, a drugoga vrhovnim zlom.
2. Postoje dva načela. Prvo zovu bogom svjetla, drugo bogom tame.
3. Neki anđeli su zli po prirodi i nisu mogli da ne griješe.
4. Lucifer je uzašao na nebo i borio se s Bogom i mnoge je anđele odatle doveo.
5. Ljudske duše su demoni zatočeni u tijelu.
6. Zli anđeli, zatočeni u tijelu, vratit će se na nebo s pomoću krštenja, očišćenja i pokajanja.
7. Osuđuju i odbacuju Stari zavjet. Govore da on potječe od boga tame.
8. Za anđela koji je razgovarao s Mojsijem na brdu Sinaju kažu da je bio zao.
9. Novi zavjet prihvaćaju samo djelomično. Poriču da je Krist rođen od žene i ne prihvaćaju njegovu genealogiju.
10. Odbacuju patrijarhe i proroke Starog zavjeta.
11. Osuđuju blaženog Ivana Krstitelja i tvrde da u paklu nema goreg đavla od njega.
12. Drvo spoznaje dobra i zla bila je žena, a Adam je sagriješio zbog tjelesnog općenja s njom i zbog toga je istjeran iz raja.
13. Blažena Marija nije bila žena niti ženski stvor nego anđeo.
14. Sin Božji uzeo je prividno tijelo a ne pravo.
15. Krist nije istinski trpio ni umro, niti je sašao nad pakao ni uzašao na nebo, nego sve što je radio bilo je prividno.
16. Oni vjeruju da je njihova Crkva Božja.
17. Oni su nasljednici apostola, a njihov herezijarh je biskup crkve i zamjenik i nasljednik Petrov.
18. Rimska crkva je osuđena i izopćena.
19. Svi su pape, od svetog Petra do svetog Silvestra, bili njihove vjere, a sveti Silvestar bio je prvi koji se odmetnuo.
20. Zidane crkve osuđuju i zovu ih sinagogama sotone, a za one koji u njima mole vele da vrše idolopoklonstvo.
21. Upotreba slika u crkvi je idolopoklonstvo.
22. Znak križa je simbol đavolji.
23. Preziru službu božju, laude i crkvene pjesme, vele da je sve to suprotno Kristovom evanđelju i Njegovom učenju.
24. Ismijavaju i osuđuju štovanje svetačkih moći.
25. Svako poštovanje svetaca koje se vrši u crkvama osuđuju i ismijavaju i vele da se samo Bogu valja klanjati i poštovati ga.
26. Njihove starješine daju da im se narod klanja, govoreći da su oni bez grijeha i da nose u sebi Svetog Duha.
27. Osuđuju crkvene sakramente.
28. Odbacuju krštenje koje se vrši u vodi i vele da je to Ivanovo krštenje po kojem se nitko ne može spasiti.
29. Tvrde da se Kristovo krštenje vrši bez vode, stavljanjem knjige evanđelja na grudi i polaganjem ruku.
30. Njihovim krštenjem svatko postiže oproštenje grijeha i postaje svet kao sveti Petar.
31. Dječak se ne može spasiti prije nego dosegne godine razuma.
32. Puna vrijednost i moć krštenja dolazi kršteniku od zasluga krstitelja.
33. Koliko puta krstitelj sagriješi, toliko puta duše koje je on krstio, mada već bile i na nebu, padaju s neba u pakao.
34. Koliko god puta krstitelj sagriješi, toliko puta treba da se ponovo krste svi koje je on ranije krstio.
35. Odbacuju sakrament potvrde.
36. Vele da se Kristovo tijelo ne može pretvoriti u kruh, a ako se može pretvoriti, ne smijemo ga jesti.
37. Odbacuju sakrament pokore, kažu da se grijesi opraštaju njihovim ponovnim krštenjem.
38. Odbacuju sakrament posljednje pomasti.
39. Odbacuju sakrament (svetog) reda.
40. Tjelesni brak je preljub.
41. Svaki grijeh je smrtni.
42. Poričući svaki crkveni autoritet, vele da se nitko ne smije izopćiti.
43. Osuđuju uživanje mesa, vele da se nitko tko jede meso ili sir ili mliječna jela ne može spasiti ako se ponovo ne krsti.
44. Niječu uskrsnuće i kažu da tijelo koje sada umre neće nikad uskrsnuti nego drugo duhovno.
45. Tvrde da nema čistilišta. Vele naime da nema posrednog puta između neba i pakla.
46. Odbacuju molitve koje se u crkvi mole za pokojnike.
47. Smrtni grijeh je ubijati životinje ili ptice, a također i razbijati jaja.
48. Osuđuju krvnu pravdu koju izvršavaju svjetovni vladari.
49. Osuđuju svaku zakletvu.
50. Zabranjuju davanje milostinje, odbacuju i odbijaju djela milosrđa.
Pietje_Bel

#114 Nove jedinice

Post by Pietje_Bel »

Nove zavrsene Srpske jedinice:

Image

Image
Pietje_Bel

#115 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Nove Walachske jedinice:

Image

Image
Pietje_Bel

#116 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Srpske:

Image

Image

Nadam se da ce i prve Bosanske biti gotove brzo... :(
Pietje_Bel

#117 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

programeri i designeri ove igre su pokazali kako ce od prilike izgledati jedna jedinica Bosanska. Ovo je gruba slika te jedinice i naravno da ce kad bude gotova mnogo lijepse izgledati ali eto da vidite od prilike koje naoruzanje ce imati i koji simbol ce biti na stitu. Ovo ce mislim biti najjaca Bosanska jedinica.

Image
Pietje_Bel

#118 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Zavrsena Walachska jedinica:

Image

These are elite archers hired personally by the Wallachian voievod. Having practiced their trade to perfection in the wilderness, these archers are deadly accurate and dangerous. Their armor however, is not as heavy as that possessed by mosneni, as they value the ability to ambush and move more than sitting in place. They usually wear a chain shirt under their clothes, but otherwise follow the motto “a good offense is the best defense” and try to neutralize the enemy before they make contact. They are equipped with the finest-quality composite bows.

information/research : Romano-Dacis
skins : phoenix[illusion], matko (attachments) and il_duce_! (fur)
model : matko and phoenix[illusion]

:)
Pietje_Bel

#119 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Evo jos malo impresija kako ce izgledati nasi vitezovi od prilike:

Image
Pietje_Bel

#120 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

prepoznatljiv mi je ovaj simbol sa zmijom. Novcic sa tim simbolom je naden u Visokom prilikom odkopavanja "piramide". Mozemo vidijeti simbol Bosanske kraljevine lijevo u donijem uglu "ljiljanku" i simbol Kosacica(crveno bijele pruge). Zna li neko kakav je ono simbol sa zmijom?

To me zivo interesuje. Kakav je to simbol?
Last edited by Pietje_Bel on 18/10/2008 23:44, edited 1 time in total.
nino90

#121 Re: Video igra o Bosni

Post by nino90 »

sve je to lijepo
nego kada izlazi igra?
Pietje_Bel

#122 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

reni-90 wrote:sve je to lijepo
nego kada izlazi igra?
To se ne zna. Mozda za jedno pola godine... :)
Sociolog

#123 Re: Video igra o Bosni

Post by Sociolog »

skroz sam out, nisam citao prve stranice, kako ce se zvati tacno igrica?
Van Halen

#124 Re: Video igra o Bosni

Post by Van Halen »

Gdje ti vidiš zmiju ovdje? Inače zmija je ilirski simbol koji se u srednjem vijeku zadržao u Bosni. Bosna je smatrana kao centar Ilirika, tako da je upotreba tog simbola i u srednjem vijeku bila opravdana.
Pietje_Bel

#125 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Sociolog wrote:skroz sam out, nisam citao prve stranice, kako ce se zvati tacno igrica?
Ovo je neoficijlna dogradnja na igru "Medieval Total War 2". Posto ce ova igra imati novu mapu i nove zgrade i totalno nove fakcije mozemo komotno reci da je ovo najveci MOD igre Total war. Igra ce se zvati: Tzardoms, Medieval Total war.
Post Reply