Ko ne uzima mito ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
žuta

#101 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

uradjen je ct glave i ustanovljeno je obimno krvarenje u mozgu.Posto smo odranije znali za prof.dr. KEMALA DIZDAREVICA trazili smo da je on primi .On nije bio u bolnici nego na medicinskom fakultetu i nakako preko glavne sesre na njegovom odjeljenju smo stupili u kontakt sa njim
-znači opet ste ga znali .
možda nije htio jer se radi o djetetu a možda je pošten al kolko se sjećam od je sin od dr.dizdarević pa je pod lupom stalno ga provjeravaju
al daj bože da je pošten
žuta

#102 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

dzejkej wrote:
semmy wrote:
dzejkej wrote:dr. Mandilovic - Opsta
a ja neki dan od prijateljice cula da trazi i to da kod geze radi privatno i da tu trazi a operise u vojnoj..

meni za sina prije 7 god nije trazi ni feninga ali se izgleda i on promijenio

mi smo kod njega bili prije 3 mjeseca. cak smo ga pitali za laserske operacije tj. da li je laksi oporavak nakon njih nego nakon ovih tradicionalnih. to mu je mogao biti signal da nas prebaci kod Geze ali se to nije desilo. ja iz svog iskustva mogu reci da nije ni nagovjestio da bi trebali nesto dati.
dala 400 km operisan u vojnoj kraj priče
žuta

#103 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

trebala si samo otici do direktora nakasa i prijaviti je jer on to i ocekuje od pacijenata[/quote]
što jel da njemu da
žuta

#104 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

[quote="astrogirl"][quote="semmy"]ja znam za:
dr. Masic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Gutic ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )
dr. Aida - ne znam joj prezime ( vojna bolnica, ginekologija i akuserstvo )

Gutićka uzima i toalet papir što se kaže
žuta

#105 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by žuta »

dobr os nalajah al iz iskustva ja imam kolegicu u laboratoriji znamo se od pelena i družimo i kad dođem gleda šta sam joj donijela
sary

#106 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by sary »

Ne uzima dr.Spahovic :thumbup: i dr.Perva :thumbup: obojica divni ljudi, odgovorni, humani.

UZIMAO cak ga i ne mogu nazvati doktorom - BUKVIC-ginekologija, srecom pa je u penziji :thumbup: :thumbup: ,99 godine tarifa mu je bila 500 KM, i naravno sta ces, platis, i da je bar uradio posao kao sto je trebao, vec su se poslije doktori cudili kako je operacija povrsno uradjena, kako jedan dr.rece ovo je uradjeno kaubojski :x
I nakon sto je dobio pare nakon operacije me nije htio primiti na razgovor dok nije vidio kesu.
Aorta

#107 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Aorta »

PipiDugaDevetka wrote:
Edin H. wrote:Nisu ljekari krivi za uzimanje mita nego oni koji im nude novac i poklone.

Ukoliko same zatraze postoje nadlezni organi kojima se treba obratiti.
Image
Dr. Zijad Lagumdžija

OMG, ne samo da uzima mito, vec i pusi cigare!!! To ne dolikuje jednom doktoru medicine nikako.
Aorta

#108 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Aorta »

Ovo danas procitah na BBCNews: http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-13616123

Treba nama http://www.platiosammito.com ...

"Solving the problem of bribery in India is not going to happen overnight. But ipaidabribe.com shows that ordinary people can be turned from the victims of corruption into part of the solution."
neuočljiva

#109 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by neuočljiva »

Ne uzim dr. Nađa Paraganlija-Ljaljević sa Onkologije.
vektor68

#110 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by vektor68 »

Prvi susret i iskustvo sa Dr.Dizdarevic Kemalom je za mene bilo iznenadjujuce , nikad ga prije u zivotu nisam vidjeo ,osim na 60 min. i svi znate onu nelagodnu situaciju kad niste u stanju konstruirati recenicu koja u sebi nece imati rijec "pare" "novac",i nakon sto sam se uspio "uvaliti" u njegovu kancelariju i konacno prevalio to preko usta cini mi se da sam rekao >>kako bi mogao da se oduzim za Vase vrijeme i iskustvo i malo vise paznje obzirom da se radi o kompliciranoj operciji i članu uze obitelji spreman sam na sve sto kazete<< ... covjek me pogleda i imo sam osjecaj samo sto me nije pljunuo ustade i tačira me recenicom "ja za ovo primam platu" potapsa me po ramenu i kaze haj ti sad a sve ce biti OK. Ja se sj... ,...
Naravno imao sam iskustava gdje su mi vrlo ugeldni dr. pokazivali u katalogu razne stvari i govorili kako bi voljeli da to imaju i kako im se to svidja i dali bi ja mogao naci po boljoj cijeni bas TO sto prstom pokazuju ... ostalo znate.
Libyano

#111 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by Libyano »

Moram pomenuti Dr. Pandura, ime ne znam, ali znam da je sin sevdalije Edina. radio je na operaciji srca jednom prijatelju i oni nemaju rijeci za njegov tretman i rad. O mitu necu ni govoriti. Inace radi na KCUS. Ima i brata koji je takodje veliki covjek, bavi se muzikom. Obojicu sam licno upoznao i imam samo rijeci hvale.
Last edited by Libyano on 11/06/2011 23:46, edited 2 times in total.
buzzkiller

#112 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by buzzkiller »

Dr Amir Ćehajić - Opšta

Sve riječi HVALE
jesen je

#113 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by jesen je »

Poštovanje,
Želim da mi neko da odgovor, ako je tema još aktuelna, jer je zaista posebna u ovim našim bolesnim životima koje ostavismo da nađemo doktora koji će biti spreman da nam pomogne bez pogleda uprtog u naše koverte i poklone, šta vi podrazumijevate pod uzimanjem mita,
- ako doktora poslije operacije ili pregleda počastite kovertom ili poklonom,
- ako mu to date prije operacije ili pregleda da bi vas bolje pripazio,
- ako on sam traži novac od vas, a vi date bez pogovora ili pritužbe?

Ko su ti doktori što traže novac, ko su ti koji hoće da uzmu, A KO SU TI KOJI NEĆE DA UZMU? Mislim da je razlika velika...
Ako neko može da mi navede imena doktora koji neće da uzmu, posebno me interesuje neurohirurgija, ortopedija i traumatologija?
Pozdrav.
otherside

#114 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by otherside »

o ovom prvo bi se dalo raspravljati ako se radi o nekom simbolicnom poklonu, ne o novcu.
ostalo je mito bez dileme.
ja rekoh :D
jesen je

#115 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by jesen je »

otherside wrote:o ovom prvo bi se dalo raspravljati ako se radi o nekom simbolicnom poklonu, ne o novcu.
ostalo je mito bez dileme.
ja rekoh :D
Poštujem to što ste rekli,
sve je ipak stvar koverte, simboličan poklon je podsmijeh u ovim vremenima, ali opet ne znam ko su ti koji uzimaju..
otherside

#116 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by otherside »

ne zelim uopce da se uvlacim u diskusiju ko uzima, ko ne uzima jer nije poenta u tome.
izvinjavam se onima koji ce se voditi tom podjelom ali moje misljenje je da novac ne treba nuditi NIKAD a ako ga neki ljekar, med.sestra ili bilo koji zdravstveni radnik zatraze, iz istih stopa otici direktoru te zdr.ustanove, prijaviti osobu koja trazi novac i zahtijevati da se potrebna medicinska procedura zavrsi kod drugog zdravstvenog radnika (sve ovo treba da menadzira direktor jer je njegov radnik, mislim na ovog korumpiranog, doveo do vanredne situacije).
u slucaju da se direktor pocne nesto snebivati, neckati, slijegati ramenima i sl. ima ljekarska komora, mediji, ministarstvo,...
stranac2

#117 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by stranac2 »

rajvosatm wrote:
moler wrote:Dr Mandilović Dr Suljić-Mehmedika Dr Gornjaković Dr Dizdarević-neurohirurg lik je za svaku pohvalu :bih:

Dr.Dizdarevic je operisao moju teticnu koja je 8 razred.Dijetetu je pukla aorta u mozgu,znaci radilo se o pitanju zivota i smrti.
Prvo su nas iz hitne poslai na pedijatriju gdje su joj izvadili krv i rekli da je dijete razmazeno i da joj nije nista da se samo folira,iako je gubila svijest,povracala imala jaku glavobolju.
Znaci necu da navodim ime IDIOTA koji je to rekao tetki jer ga cekam samo na piku da ga ufatim u gradu.
Dijete je prespavalo na pedijatriji da bi ujutro posto je dosao u smjenu sari drr.Zupcevic koji je odmah shvatio o cemu je rijec dijete poslao u roku od tri minute na CUM.
uradjen je ct glave i ustanovljeno je obimno krvarenje u mozgu.Posto smo odranije znali za prof.dr. KEMALA DIZDAREVICA trazili smo da je on primi .On nije bio u bolnici nego na medicinskom fakultetu i nakako preko glavne sesre na njegovom odjeljenju smo stupili u kontakt sa njim,Rekao je da dolazi za 20 minuta,dosao je za 10.Taj dan je padala jaka kisa,a on je pjeske otisao sa cuma na radiologiju sam da vidi snimak koji je uradjen sa kontrastom i da se posavjetuje sa ostalim lijecnicima.Taj dan je on izasao iz nocne i trebao je da bude slobodan,ali nam je rekao da ide kuci da odspava samo dva sata da se odmori jer je to jako teska operacija u kojoj ne moze da garntuje nista.Ali da ce uraditi sve sto bude u njegovoj moci da spasi dijete.Operaciaj je zakazana za 8 sati navecer,i trajala je do 11 sati.Sve je super proslo i dijete nema nikakvih posljedica pocela je ici prije neki dan i u skolu.

OVO SVE PISEM JER NE POSTOJE RIJECI KOJE BIH MOGAO DA IZRAZIM O TOM COVJEKU,A KOJE BI OPISALE ONO STO JE ON URADIO ZA NASU PORODICU.
kAD SMO SE RASPITIVALI KAKO DA MU SE ZAHVALIMO RECENO NAM JE DA SLUCAJNO NE POKUSAVAMO NISTA DA KUPUJEMO NIKAKVE KOVERTE I TAKO TO.u HOLU SMO SLUCAJNO UPONALI NJEGOVOG BIVSEG PACIJENTA KOJI JE NAKON ZAVRSENOG OPORAVKA DOSAO SA KOVERTOM DA SE ZAHVALI DR .DIZDAREVICU A OVAJ GA JE ISTJERAO IZ KANCELARIJE,REKAVSI MU DA ON NE MOZE NJEMU NIKAD DA PLATI SPASEN NJEGOV ZIVOT,I DA JE TO NJEGOV POSAO ZA KOJI PRIMA PLATU.

JOS JEDNOM KOMPLETNOM TIMU PROF.DR.KEMALA DIZDAREVICA VELIKO HVALA

IZVINITE ZBOG DUZEG POSTA ALI SAM STVARNO I NA OVAJ NACIN MORAO DA KAZEM O TOM COVJEKU I UVJEK CU PRICATI

Svaka cast care za post , ne mogu vjerovati da se ovako nesto moze i kod nas dogoditi.
jesen je

#118 Re: Ko ne uzima mito ?

Post by jesen je »

otherside wrote:ne zelim uopce da se uvlacim u diskusiju ko uzima, ko ne uzima jer nije poenta u tome.
izvinjavam se onima koji ce se voditi tom podjelom ali moje misljenje je da novac ne treba nuditi NIKAD a ako ga neki ljekar, med.sestra ili bilo koji zdravstveni radnik zatraze, iz istih stopa otici direktoru te zdr.ustanove, prijaviti osobu koja trazi novac i zahtijevati da se potrebna medicinska procedura zavrsi kod drugog zdravstvenog radnika (sve ovo treba da menadzira direktor jer je njegov radnik, mislim na ovog korumpiranog, doveo do vanredne situacije).
u slucaju da se direktor pocne nesto snebivati, neckati, slijegati ramenima i sl. ima ljekarska komora, mediji, ministarstvo,...
Mene je izgleda teško shvatiti i potrebe za koje sam postavio pitanje..
Nikad se ne bih bavio medijima, ljekarskim komorama, tužbama i slično, jer ništa time neću dobiti, sem protraćiti vrijeme koje mi je potrebno za liječenje dragih bića i potragu za časnim doktorima koji imaju želju da pomognu a uz sve to imaju ljudskosti..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#119 Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by PipiDugaDevetka »

Ovih dana idem ''pod nož'' na ortopediju da mi ugrade umjetni kuk. Slučajno se desilo da sam na prvi pregled došao u jednu srijedu i tako izabrao pregled kod dr. Biščevića.

Kasnije, kroz priču sa jednom med. sestrom, prijateljicom moje sestre saznadoh priču o nepotkupljivosti dr. Biščevića, još kasnije iz drugog izvora, od internetli prijateljice dobih potvrdu da dr. Biščević ne traži, a i ne prima ''plave koverte''.

Dajte, molim vas, još ovakvih primjera. Ne mora to biti sa Ortopedije.
Ako imamo temu o ''bandi bahatoj i nezainteresovanoj'', red bi bio i ova tema sa suprotnim primjerima predanosti ljekara pacijentu, ljekarskoj zakletvi i poslu ljekara/med. sestre.
DaffyDuck

#120 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by DaffyDuck »

Dr. Masic sa porodilista u Vojnoj :thumbup:
Innovation

#121 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by Innovation »

Kotjeljnikov /abdominalna/, Semin Becirevic/ortopedija/,Adnan Dizdar /ortopedija/, nefrologija kompletna, Zlatko Vukovic /otorinolaringologija/, Perva Nermina /pedijatar u Vrazovoj/ itd. itd. :thumbup:
Sabirni centar

#122 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by Sabirni centar »

Zubizareta wrote:Dr. Masic sa porodilista u Vojnoj :thumbup:
Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam da je dr.Mašić napustio Državnu bolnicu..
putujucidzindas

#123 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by putujucidzindas »

Sabirni centar wrote:
Zubizareta wrote:Dr. Masic sa porodilista u Vojnoj :thumbup:
Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam da je dr.Mašić napustio Državnu bolnicu..
Tacno je.

dr. Pandur, centar za srce
kadinica

#124 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by kadinica »

dr. Milan Mandilović, ORL Državna bolnica

dr. Zulfo Godinjak, GAK
pilica

#125 Re: Ljekari u bh. bolnicama koji ne traže i ne primaju mito

Post by pilica »

Innovation wrote:Kotjeljnikov /abdominalna/, Semin Becirevic/ortopedija/,Adnan Dizdar /ortopedija/, nefrologija kompletna, Zlatko Vukovic /otorinolaringologija/, Perva Nermina /pedijatar u Vrazovoj/ itd. itd. :thumbup:
Hahahaa, mene stid bilo kako je od mene tražio i uzeo kesu sa kovertom, parfemom, cigarama i litrom žestine.
* edit: prije 10 godina
Post Reply