Snovi
Moderator: anex
-
mister_1
#101 Re: Snovi
Sto se tice snova i njihovog znacenja,treba da se zna da se snovi ne pricaju bas svakome. Svako sanja i lijepe i ruzne snove a neko se i nikako ne sjeca svojih snova. Lijepe snove treba pricati onim osobama koji nisu ljubomorni i zavidni, dok ruzne snove ne treba nikako pricati.
-
pesak
#102 Re: Snovi
sto sam sanjala kako su neki potpuno nepoznati ljudi usli u moju sobu.
-
LANANA
#103 Re: Snovi
A kada sanjaš potpuno nepoznata mjesta,kuće,prirodu i sl. i kako se krećeš po tim mjestima i sve znaš gdje se šta nalazi.Znaš raspored prostorija,sav namještaj i sve pojedinosti,a nikada nisi u stvarnom životu tamo bio.Da li se to nekome dešavalo da sanja??? Meni se događalo više puta,da li još nekome???
- River_isle
#104 Re: Snovi
polazi li ikome za rukom kontrolisati snove? inace rijetko sanjam, ali kad me uhvati faza - sanjam konstantno nekoliko noci za redom i ti snovi stvarno izmore i psihicki i fizicki. ta faza je upravo sada i stvarno je vise ne podnosljiva; znam da je sve produkt podsvijesti ali ne znam kako izbaciti neke gluposto iz nje
ima li kakav dream remover psiholog?
ima li kakav dream remover psiholog?
-
BiniAX
#105 Re: Snovi
Ja cesto kontrolisem snove, ali uvijek negativne nekakve...
-
pesak
#106 Re: Snovi
grozno. sanjah da sam se opt razbolela i da ce me oper seci. i to nesto opet jako komplikovano i i pitanje je da li cu se izvuci,opet.
- Skyfox
#107 Re: Snovi
sinoc sam se probudio usred nocne more, koja se cesto ponavlja BTW, penjem se uzbrdo po mrklom mraku negdje BoguIzaNogu i na vrhu je ko neka rusevina iz koje izlati neka tamna sjena koja nasrce
tu se pojavljuju jos neki "penjachi" koje ne poznajem i kako ja kidisem nizbrdo mimoidem se s njima i poslje iza sebe cujem krikove, na tom dijelu se cesto probudim
Svaki put mi shega koliko mi je realna mora... Kako li bi Milan Tarot ovo protumacio
Svaki put mi shega koliko mi je realna mora... Kako li bi Milan Tarot ovo protumacio
-
mister_1
#108 Re: Snovi
Nemojte ruzne snove pricati, to ne treba. A to sto sanjate razne stvari lose i neko mucenje i mrak i tamu i borbu, to je uveliko slika psihickog stanja necega sto vas muci a uglavnom u snu dolazi slika diskoteke i neke kafane, jer je tamo glasna muzika, mrak i rasznolikost svjetala. Tacno kad izadjes poslije par sati provedenih unutra osjetis lahkocu i odmor, dusa prodise.
-
ponosna_manjina
#109 Re: Snovi
Kako misliš kontrolisati snove? Ako se to odnosi na svjesnost u snovima onda mogu reći za sebe da mi to uspijeva, ali ne uvijek. Zavisi od par faktora kao što su vrijeme sanjanja i želja da se to desi.River_isle wrote:polazi li ikome za rukom kontrolisati snove?
- sheilak
#110 Re: Snovi
Da li je iko od vas dozivio paralizu spavanja? Onaj osjecaj kada si budan, a ne mozes se pomaknuti niti pustiti glas. Obicno se tada javljaju i halucinacije, zvucne ili vizualne. Meni se to cesto zna desavati, posebno kad sam pod stresom, kao da me nesto vuce u neki ponor ili napada. Stvarno ruzan osjecaj, cini mi se da se samo nadljudskim naporom mogu pokrenuti i " spasiti ". Jednom sam doslovce cula tutnjanje i osjecala kako mi neko mnostvo ljudi ? preskace preko glave.
Ili onaj osjecaj kada se nalazimo u nekom " medjusnu " - polubudni, a ipak u svijetu snova - sve sto se desava cini nam se realno, sanjamo, a ipak potpuno ne spavamo.
Ili onaj osjecaj kada se nalazimo u nekom " medjusnu " - polubudni, a ipak u svijetu snova - sve sto se desava cini nam se realno, sanjamo, a ipak potpuno ne spavamo.
- kolega
#111 Re: Snovi
... abdest prije spavanja!sheilak wrote:Jednom sam doslovce cula tutnjanje i osjecala kako mi neko mnostvo ljudi ? preskace preko glave.![]()
![]()
- sheilak
#112 Re: Snovi
E, moj ti, kolega, pa zar mislis da se lijeze bez abdesta?
Znajuci mene, prije da su audio - vizuelne halucinacije!
- kolega
#113 Re: Snovi
eh to ti je lijepo samo nekad abdest ne pije vode, recimo džunup insan se treba ogusulit umjesto abdestit 
-
Zoya
#114 Re: Snovi
Nisam znala da postoje dvije iste teme
E sad nek mi neko kaze sta znaci sanjati talase ogromne? Ljude koje nikako ni ne poznajem al ipak djeluju poznato? Nanu i deda koji su umrli prije vise od dvadeset godina, i kojih se jedva sjecam.?
E sad nek mi neko kaze sta znaci sanjati talase ogromne? Ljude koje nikako ni ne poznajem al ipak djeluju poznato? Nanu i deda koji su umrli prije vise od dvadeset godina, i kojih se jedva sjecam.?
- adella
#115 Re: Snovi
rijetko kad da se sjecam sta sam sanjala, mozda ne sanjam nikad nista
ko zna mozda bolujem od neke bolesti ne sanjanja

- kolega
#116 Re: Snovi
... ako hoćeš da lijepo spavaš i sanjaš, bilo bi poželjnoBond_JaneBond wrote:i klanjati![]()
![]()
![]()
![]()
-
Santos
#117 Re: Snovi
Bas konto da otvorim temu o snovima kad vidim ima vec.Htjeo sam da napisem kako u zadnje vrjeme sanjam cesto rat.Puko sam vise.Evo zadnji san puce granata u sred tramvaja,neki dam me snajperista zaganjo koji mi je kurac,jebem ti rat.Desava li se to vama da cesto sanjate ta sranja iz bivseg rata.
- kolega
#118 Re: Snovi
onda je poželjno i jedno i drugo, samo fino rasporeditBond_JaneBond wrote:U ovom slucaju nesto drugo bi bilo pozeljno.
![]()
![]()
![]()
Malo plesa npr.
Ja pocesto i lijepo sanjama spavam k'o top
i ne hrcem
![]()
znači, ništa, ni malo nema pilane
-
pesak
#119 Re: Snovi
NE MOGU DA ZAMISLIM KAKO JE BILO VAMA U SA, JER JA, KAD GOD JE NEKI VATROMET U GRADU POMISLIM- AHA, NATO BOMBARDOVANJE i ocekujem dalje...
koji su to sokovi negde u malom mozgu..posle toliko godina i onakvog bednog bombardovanja. ima skoro 10 godina od kraja..
koji su to sokovi negde u malom mozgu..posle toliko godina i onakvog bednog bombardovanja. ima skoro 10 godina od kraja..
- Skyfox
#120 Re: Snovi
u nedelju nikad cudnije budenje
lezim na boku u polusnu i osjetim da me neko uhvatio za ramena i povukao prema prozoru skupa sa krevetom, osjetim ruke, skripi krevet po podu, zima... i trznem se toliko je realno da se hvatam za stol
ono ne mogu da vjerujem da je san punu minutu kontam wtf was that
lezim na boku u polusnu i osjetim da me neko uhvatio za ramena i povukao prema prozoru skupa sa krevetom, osjetim ruke, skripi krevet po podu, zima... i trznem se toliko je realno da se hvatam za stol
- otherside
#121 Re: Snovi
hipnagogne halucinacije-halucinacije koje se javljaju u trenucima usnivanja ili budjenja, realno traju svega nekoliko sekundi mada se čini duže. normalna pojava, većina nas je to osjetila bar jednom u životu.Skyfox wrote:u nedelju nikad cudnije budenje
lezim na boku u polusnu i osjetim da me neko uhvatio za ramena i povukao prema prozoru skupa sa krevetom, osjetim ruke, skripi krevet po podu, zima... i trznem se toliko je realno da se hvatam za stol![]()
![]()
- madner
#122 Re: Snovi
Imao sam strasnu nocnu moru, da iz dana u dan idem na posao u isto vrijeme. Bilo je uzasno. 
- otherside
#123 Re: Snovi
e to je već ozbiljan poremećajmadner wrote:Imao sam strasnu nocnu moru, da iz dana u dan idem na posao u isto vrijeme. Bilo je uzasno.
- madner
#124 Re: Snovi
Ali ja sam planirao da zivim vjecno.
Dobro, no more spavanje
Dobro, no more spavanje
- otherside
#125 Re: Snovi
eto sad se tuspasi na onu temu b(l)udni itd.madner wrote:Ali ja sam planirao da zivim vjecno.![]()
Dobro, no more spavanje