Snovi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mister_1

#101 Re: Snovi

Post by mister_1 »

Sto se tice snova i njihovog znacenja,treba da se zna da se snovi ne pricaju bas svakome. Svako sanja i lijepe i ruzne snove a neko se i nikako ne sjeca svojih snova. Lijepe snove treba pricati onim osobama koji nisu ljubomorni i zavidni, dok ruzne snove ne treba nikako pricati.
pesak

#102 Re: Snovi

Post by pesak »

sto sam sanjala kako su neki potpuno nepoznati ljudi usli u moju sobu.
LANANA

#103 Re: Snovi

Post by LANANA »

A kada sanjaš potpuno nepoznata mjesta,kuće,prirodu i sl. i kako se krećeš po tim mjestima i sve znaš gdje se šta nalazi.Znaš raspored prostorija,sav namještaj i sve pojedinosti,a nikada nisi u stvarnom životu tamo bio.Da li se to nekome dešavalo da sanja??? Meni se događalo više puta,da li još nekome???
River_isle

#104 Re: Snovi

Post by River_isle »

polazi li ikome za rukom kontrolisati snove? inace rijetko sanjam, ali kad me uhvati faza - sanjam konstantno nekoliko noci za redom i ti snovi stvarno izmore i psihicki i fizicki. ta faza je upravo sada i stvarno je vise ne podnosljiva; znam da je sve produkt podsvijesti ali ne znam kako izbaciti neke gluposto iz nje :-)
ima li kakav dream remover psiholog?
BiniAX

#105 Re: Snovi

Post by BiniAX »

Ja cesto kontrolisem snove, ali uvijek negativne nekakve...
pesak

#106 Re: Snovi

Post by pesak »

grozno. sanjah da sam se opt razbolela i da ce me oper seci. i to nesto opet jako komplikovano i i pitanje je da li cu se izvuci,opet.
Skyfox

#107 Re: Snovi

Post by Skyfox »

sinoc sam se probudio usred nocne more, koja se cesto ponavlja BTW, penjem se uzbrdo po mrklom mraku negdje BoguIzaNogu i na vrhu je ko neka rusevina iz koje izlati neka tamna sjena koja nasrce :shock: tu se pojavljuju jos neki "penjachi" koje ne poznajem i kako ja kidisem nizbrdo mimoidem se s njima i poslje iza sebe cujem krikove, na tom dijelu se cesto probudim :lol:
Svaki put mi shega koliko mi je realna mora... Kako li bi Milan Tarot ovo protumacio :D
mister_1

#108 Re: Snovi

Post by mister_1 »

Nemojte ruzne snove pricati, to ne treba. A to sto sanjate razne stvari lose i neko mucenje i mrak i tamu i borbu, to je uveliko slika psihickog stanja necega sto vas muci a uglavnom u snu dolazi slika diskoteke i neke kafane, jer je tamo glasna muzika, mrak i rasznolikost svjetala. Tacno kad izadjes poslije par sati provedenih unutra osjetis lahkocu i odmor, dusa prodise.
ponosna_manjina

#109 Re: Snovi

Post by ponosna_manjina »

River_isle wrote:polazi li ikome za rukom kontrolisati snove?
Kako misliš kontrolisati snove? Ako se to odnosi na svjesnost u snovima onda mogu reći za sebe da mi to uspijeva, ali ne uvijek. Zavisi od par faktora kao što su vrijeme sanjanja i želja da se to desi.
sheilak

#110 Re: Snovi

Post by sheilak »

Da li je iko od vas dozivio paralizu spavanja? Onaj osjecaj kada si budan, a ne mozes se pomaknuti niti pustiti glas. Obicno se tada javljaju i halucinacije, zvucne ili vizualne. Meni se to cesto zna desavati, posebno kad sam pod stresom, kao da me nesto vuce u neki ponor ili napada. Stvarno ruzan osjecaj, cini mi se da se samo nadljudskim naporom mogu pokrenuti i " spasiti ". Jednom sam doslovce cula tutnjanje i osjecala kako mi neko mnostvo ljudi ? preskace preko glave. :-D :-?

Ili onaj osjecaj kada se nalazimo u nekom " medjusnu " - polubudni, a ipak u svijetu snova - sve sto se desava cini nam se realno, sanjamo, a ipak potpuno ne spavamo.
kolega

#111 Re: Snovi

Post by kolega »

sheilak wrote:Jednom sam doslovce cula tutnjanje i osjecala kako mi neko mnostvo ljudi ? preskace preko glave. :-D :-?
... abdest prije spavanja! :D
sheilak

#112 Re: Snovi

Post by sheilak »

:-D

E, moj ti, kolega, pa zar mislis da se lijeze bez abdesta? :-D

Znajuci mene, prije da su audio - vizuelne halucinacije! :D
kolega

#113 Re: Snovi

Post by kolega »

eh to ti je lijepo samo nekad abdest ne pije vode, recimo džunup insan se treba ogusulit umjesto abdestit :D
Zoya

#114 Re: Snovi

Post by Zoya »

Nisam znala da postoje dvije iste teme :-?

E sad nek mi neko kaze sta znaci sanjati talase ogromne? Ljude koje nikako ni ne poznajem al ipak djeluju poznato? Nanu i deda koji su umrli prije vise od dvadeset godina, i kojih se jedva sjecam.?
adella

#115 Re: Snovi

Post by adella »

rijetko kad da se sjecam sta sam sanjala, mozda ne sanjam nikad nista :-D ko zna mozda bolujem od neke bolesti ne sanjanja :-) :-)
kolega

#116 Re: Snovi

Post by kolega »

Bond_JaneBond wrote:i klanjati :?: :? :-? :D :lol:
... ako hoćeš da lijepo spavaš i sanjaš, bilo bi poželjno :D
Santos

#117 Re: Snovi

Post by Santos »

Bas konto da otvorim temu o snovima kad vidim ima vec.Htjeo sam da napisem kako u zadnje vrjeme sanjam cesto rat.Puko sam vise.Evo zadnji san puce granata u sred tramvaja,neki dam me snajperista zaganjo koji mi je kurac,jebem ti rat.Desava li se to vama da cesto sanjate ta sranja iz bivseg rata.
kolega

#118 Re: Snovi

Post by kolega »

Bond_JaneBond wrote::mrgreen: U ovom slucaju nesto drugo bi bilo pozeljno. ;-) :D :lol: :mrgreen: Malo plesa npr. :dance:
Ja pocesto i lijepo sanjam :D a spavam k'o top :-D i ne hrcem :-D
onda je poželjno i jedno i drugo, samo fino rasporedit :D
znači, ništa, ni malo nema pilane
pesak

#119 Re: Snovi

Post by pesak »

NE MOGU DA ZAMISLIM KAKO JE BILO VAMA U SA, JER JA, KAD GOD JE NEKI VATROMET U GRADU POMISLIM- AHA, NATO BOMBARDOVANJE i ocekujem dalje...
koji su to sokovi negde u malom mozgu..posle toliko godina i onakvog bednog bombardovanja. ima skoro 10 godina od kraja..
Skyfox

#120 Re: Snovi

Post by Skyfox »

u nedelju nikad cudnije budenje

lezim na boku u polusnu i osjetim da me neko uhvatio za ramena i povukao prema prozoru skupa sa krevetom, osjetim ruke, skripi krevet po podu, zima... i trznem se toliko je realno da se hvatam za stol :shock: :D

ono ne mogu da vjerujem da je san punu minutu kontam wtf was that
otherside

#121 Re: Snovi

Post by otherside »

Skyfox wrote:u nedelju nikad cudnije budenje

lezim na boku u polusnu i osjetim da me neko uhvatio za ramena i povukao prema prozoru skupa sa krevetom, osjetim ruke, skripi krevet po podu, zima... i trznem se toliko je realno da se hvatam za stol :shock: :D

ono ne mogu da vjerujem da je san punu minutu kontam wtf was that
hipnagogne halucinacije-halucinacije koje se javljaju u trenucima usnivanja ili budjenja, realno traju svega nekoliko sekundi mada se čini duže. normalna pojava, većina nas je to osjetila bar jednom u životu.
madner

#122 Re: Snovi

Post by madner »

Imao sam strasnu nocnu moru, da iz dana u dan idem na posao u isto vrijeme. Bilo je uzasno. :(
otherside

#123 Re: Snovi

Post by otherside »

madner wrote:Imao sam strasnu nocnu moru, da iz dana u dan idem na posao u isto vrijeme. Bilo je uzasno. :(
e to je već ozbiljan poremećaj :D nemoj više ni spavati, mogao bi umrijeti :D
madner

#124 Re: Snovi

Post by madner »

Ali ja sam planirao da zivim vjecno. :x
Dobro, no more spavanje :D
otherside

#125 Re: Snovi

Post by otherside »

madner wrote:Ali ja sam planirao da zivim vjecno. :x
Dobro, no more spavanje :D
eto sad se tuspasi na onu temu b(l)udni itd. :D sreća pa se za svakoga nadje nešto na ovom forumu :D
Post Reply