Sasvim sigurno lakse, a bolje je upitno postno ne mozemo znati ishod dogadjajaSoFff wrote:A ponekad je bolje neke stvari zadrzati samo za sebe i ne biti niti preiskren, niti skroz otvoren prema nekom.Eborg wrote:To je vec druga stvar...To se zove "barenje"...Zezam se,ali govorili smo i tome kada se treba nekome potpuno otvoriti,imash na par prethodnih stranica...
Iskrenost...
- madner
#101 Re: Iskrenost...
- madner
#102 Re: Iskrenost...
Da li je neko objasnio kintekunti da to mjesto ima i nekih prednosti.fixer wrote:ne ponekad, uvijek, pogotovo curi!SoFff wrote:A ponekad je bolje neke stvari zadrzati samo za sebe i ne biti niti preiskren, niti skroz otvoren prema nekom.Eborg wrote:To je vec druga stvar...To se zove "barenje"...Zezam se,ali govorili smo i tome kada se treba nekome potpuno otvoriti,imash na par prethodnih stranica...
ali eborg je papucar![]()
. sto bi rekao uvazeni kintekunte, on se krije iza zenine suknje!
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#103 Re: Iskrenost...
Sve ima nekih prednosti; i ruznoca i glupost i okrutnost i bezobrazluk.
Zato i postoje razlike medju nama, inace bi bilo beskrajno monotono.
Zato i postoje razlike medju nama, inace bi bilo beskrajno monotono.
- metal_rules_cura
#104 Re: Iskrenost...
Slazem se da covjek treba biti otvoren ako ocekuje isto to.
I oni opet mijesaju iskrenost u sitnim stvarima i onim koje se ticu samog odnosa. Tema je krenula oko toga kako neko odluci sam o samom odnosu i ode, nista ti ne kaze. Ne bih rekla bas da je to ono "negativno iskustvo" pa ti necu reci ili bilo sta slicno.
Bez zeze, ovo je 100% tacno!madner wrote:Sasvim sigurno lakse, a bolje je upitno postno ne mozemo znati ishod dogadjajaSoFff wrote:A ponekad je bolje neke stvari zadrzati samo za sebe i ne biti niti preiskren, niti skroz otvoren prema nekom.Eborg wrote:To je vec druga stvar...To se zove "barenje"...Zezam se,ali govorili smo i tome kada se treba nekome potpuno otvoriti,imash na par prethodnih stranica...
![]()
I oni opet mijesaju iskrenost u sitnim stvarima i onim koje se ticu samog odnosa. Tema je krenula oko toga kako neko odluci sam o samom odnosu i ode, nista ti ne kaze. Ne bih rekla bas da je to ono "negativno iskustvo" pa ti necu reci ili bilo sta slicno.
- madner
#105 Re: Iskrenost...
Naravno JA sam uvijek u pravu jer znam najboljemetal_rules_cura wrote:Slazem se da covjek treba biti otvoren ako ocekuje isto to.Bez zeze, ovo je 100% tacno!madner wrote: Sasvim sigurno lakse, a bolje je upitno postno ne mozemo znati ishod dogadjaja![]()
![]()
Beze zeze, mislim da je ovo jedna od tema gdje ce se 95% ljudi slozit za teoriju, a u praksi 5% sljedit istu.
- metal_rules_cura
#106 Re: Iskrenost...
Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m... 
- madner
#107 Re: Iskrenost...
meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...
To i iskustvo, ako dobijes 2-3 puta po nosu zbog pristupa, odlika inteligenicije je da mijenjas pristup a ne pokusavas to sto nije uspjelo
- metal_rules_cura
#108 Re: Iskrenost...
Sve to stoji... Ali sta ukoliko se radi o osobi koja te jako voljela, pristupila ti i vise nego korektno, od srca? Pazi, istina niko te ne tjera, to zelis i to ostane tvoje, ali, zar i u takvoj situaciji prema takvima treba biti isti i voditi se iskustvom? To je vec onda generaliziranje i pitas se cemu onda ulaganje i trud ako cu ostati na kraju kao i svako drugimadner wrote:meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...![]()
To i iskustvo, ako dobijes 2-3 puta po nosu zbog pristupa, odlika inteligenicije je da mijenjas pristup a ne pokusavas to sto nije uspjelo
Pa si onda na kraju kazes... Ok, ja sam tako i tako, neko je ovako, ok. Trudio si se i tako ti je bilo lijepo. Ako nista...
-
fixer
#109 Re: Iskrenost...
samo 2-3 puta.madner wrote:meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...![]()
odlika inteligencije je da se prvo nikad ne uvalis u slicno, a onda da ucis na greskama svojih prijatelja
- metal_rules_cura
#110 Re: Iskrenost...
Ok, ali postavljas li medju tim svim prijateljima i inteligenciji pitanje da li u tvom zivotu postoji neko ko je ZASLUZIO drugaciji pristup?fixer wrote:samo 2-3 puta.madner wrote:meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...![]()
To i iskustvo, ako dobijes 2-3 puta po nosu zbog pristupa, odlika inteligenicije je da mijenjas pristup a ne pokusavas to sto nije uspjelo![]()
odlika inteligencije je da se prvo nikad ne uvalis u slicno, a onda da ucis na greskama svojih prijatelja
-
fixer
#111 Re: Iskrenost...
sorry, ne znam o cemu smo pricali?
normalno da je neko zasluzio drugaciji pristup, pa mozda je ta tvoja frendica zasluzila.
normalno da je neko zasluzio drugaciji pristup, pa mozda je ta tvoja frendica zasluzila.
- metal_rules_cura
#112 Re: Iskrenost...
E, pa zasto onda generalizujes? 
- madner
#113 Re: Iskrenost...
Isukustva drugih su samo uslovno upotrijebljiva, jer tudje vidjenje dogadjaja uobicajno ima blagi spin (recimo, da je on/ona bio svetac, a ona/on sve sjebalafixer wrote:samo 2-3 puta.madner wrote:meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...![]()
To i iskustvo, ako dobijes 2-3 puta po nosu zbog pristupa, odlika inteligenicije je da mijenjas pristup a ne pokusavas to sto nije uspjelo![]()
Zatim, normalno je prvo poci od toga da je bilo do drugog, tako da tek kod oko 3. puta uvidimo da je mozda do naseg pristupa.
Naravno ako nekom fali zivotnog iskustva ili samopouzdanja, moze se uciti i na tudjim greskama, ali greske cine zivot zanimljivim
-
fixer
#114 Re: Iskrenost...
zasto se onda zalis zbog toga sto ti se desilo frendici?metal_rules_cura wrote:E, pa zasto onda generalizujes?
-
fixer
#115 Re: Iskrenost...
pa necu sad uciti na pogreskama jelene karleuse, debele seke i ostalih. imam svoju malu grupu ljudi i po njima mogu vidjeti, s obzirom da sam mnogo puta skroz upucen, koje su najocitije greske koje se mogu i moraju izbjeci.madner wrote:Isukustva drugih su samo uslovno upotrijebljiva, jer tudje vidjenje dogadjaja uobicajno ima blagi spin (recimo, da je on/ona bio svetac, a ona/on sve sjebalafixer wrote:samo 2-3 puta.madner wrote: meda?![]()
odlika inteligencije je da se prvo nikad ne uvalis u slicno, a onda da ucis na greskama svojih prijatelja)
Zatim, normalno je prvo poci od toga da je bilo do drugog, tako da tek kod oko 3. puta uvidimo da je mozda do naseg pristupa.
Naravno ako nekom fali zivotnog iskustva ili samopouzdanja, moze se uciti i na tudjim greskama, ali greske cine zivot zanimljivim
- madner
#116 Re: Iskrenost...
Naravno, samo iskustvo opet kaze da treba dobro provjeriti da li je preduslov stvarno ispunjen ili se radi o pretvaranju i stvari nisu bas tako ruzicaste.metal_rules_cura wrote:Sve to stoji... Ali sta ukoliko se radi o osobi koja te jako voljela, pristupila ti i vise nego korektno, od srca? Pazi, istina niko te ne tjera, to zelis i to ostane tvoje, ali, zar i u takvoj situaciji prema takvima treba biti isti i voditi se iskustvom? To je vec onda generaliziranje i pitas se cemu onda ulaganje i trud ako cu ostati na kraju kao i svako drugimadner wrote:meda?metal_rules_cura wrote:Zasto? Vjerovatno zato sto nemaju m...![]()
Pa si onda na kraju kazes... Ok, ja sam tako i tako, neko je ovako, ok. Trudio si se i tako ti je bilo lijepo. Ako nista...
Srecom jako je bitno da se poslje ne kajes, nema nista gore od toga.
- metal_rules_cura
#117 Re: Iskrenost...
Mislim da svakako nije inteligentno s tvoje strane da boravis na temi ukoliko mislis podbadati. Posteno?fixer wrote:zasto se onda zalis zbog toga sto ti se desilo frendici?metal_rules_cura wrote:E, pa zasto onda generalizujes?
Da se vratim na glavno... Rijetko ko je naucio nesto iz tudjih gresaka. Vise su to vlastite, naravno, jer kada dozivimo stvar na svojoj kozi kao da pricamo o razlicitim stvarima u odnosu na one koje su prosli drugi. I ljudski je grijesiti, mada mislim da i pored najveceg iskustva trebamo znati ostaviti to po strani. Covjek se vremenom mijenja ali moraju postojati neke vrijednosti koje ne bi morali dozvoliti da se promijene.
- madner
#118 Re: Iskrenost...
Znam na sta mislis, ali nije to to. Ti vidis greske kod drugih, a sutra neces skontat da ih pravis, mozda.fixer wrote:pa necu sad uciti na pogreskama jelene karleuse, debele seke i ostalih. imam svoju malu grupu ljudi i po njima mogu vidjeti, s obzirom da sam mnogo puta skroz upucen, koje su najocitije greske koje se mogu i moraju izbjeci.madner wrote: Isukustva drugih su samo uslovno upotrijebljiva, jer tudje vidjenje dogadjaja uobicajno ima blagi spin (recimo, da je on/ona bio svetac, a ona/on sve sjebala)
- madner
#119 Re: Iskrenost...
Pusti covjeka da podbada, inace cemo se svi slozit i ode tema u zaboravmetal_rules_cura wrote:Mislim da svakako nije inteligentno s tvoje strane da boravis na temi ukoliko mislis podbadati. Posteno?fixer wrote:zasto se onda zalis zbog toga sto ti se desilo frendici?metal_rules_cura wrote:E, pa zasto onda generalizujes?
- metal_rules_cura
#120 Re: Iskrenost...
Vrlo vjerovatno, a posebno ukoliko se oslanjas na ego onda svoje vidis troduplo.madner wrote:Znam na sta mislis, ali nije to to. Ti vidis greske kod drugih, a sutra neces skontat da ih pravis, mozda.fixer wrote:pa necu sad uciti na pogreskama jelene karleuse, debele seke i ostalih. imam svoju malu grupu ljudi i po njima mogu vidjeti, s obzirom da sam mnogo puta skroz upucen, koje su najocitije greske koje se mogu i moraju izbjeci.madner wrote: Isukustva drugih su samo uslovno upotrijebljiva, jer tudje vidjenje dogadjaja uobicajno ima blagi spin (recimo, da je on/ona bio svetac, a ona/on sve sjebala)
Ok, neka on iznosi drugacije misljenje, ali ono je vec podbadanje, nije iznosenje misljenja Karleuso!
-
fixer
#121 Re: Iskrenost...
prvo, ovo nema veze sa inteligencijom. drugo, ovo je ipak forum koji sluzi za razmjenu misljenja, a ti se pozabavi svojom inteligencijom ako smatras da je suprotno stajaliste od tvoga - podbadanje!metal_rules_cura wrote:Mislim da svakako nije inteligentno s tvoje strane da boravis na temi ukoliko mislis podbadati. Posteno?fixer wrote:zasto se onda zalis zbog toga sto ti se desilo frendici?metal_rules_cura wrote:E, pa zasto onda generalizujes?
Da se vratim na glavno... Rijetko ko je naucio nesto iz tudjih gresaka. Vise su to vlastite, naravno, jer kada dozivimo stvar na svojoj kozi kao da pricamo o razlicitim stvarima u odnosu na one koje su prosli drugi. I ljudski je grijesiti, mada mislim da i pored najveceg iskustva trebamo znati ostaviti to po strani. Covjek se vremenom mijenja ali moraju postojati neke vrijednosti koje ne bi morali dozvoliti da se promijene.
stvarno nisam imao namjeru da te "podbadam".
ali zar nije malo kontradiktorno govoriti da se najbolje uci na svojim pogreskama, a dosla si ovdje i postavila si temu u kojoj, kao osnova za raspravu, sluzi dogadjaj koji se nije desio tebi, vec tvojoj frendici? da li je ovaj slucaj iznimka, jer si ti dovoljno upucena, ali opet, i to rusi tvoju teoriju da mi ne mozemo biti dovoljno upoznati sa desavanjima kod drugih?
- madner
#122 Re: Iskrenost...
Podbadanje se zasniva na iznosenju istine sa malom dozom crnog humora 
- metal_rules_cura
#123 Re: Iskrenost...
Onda si trebao da obrazlozis ono sto si napisao gore kao sto si sada i ok. U onoj formi mi je djelovalo kao podbadanje. Forum je mjesto gdje se iznosi misljenje ali tako sto je post vise usmjeren na ono sto se pise, odnosno tvoje misljenje, a ne na bilo koju osobu...
Da pojasnim ovo drugo pitanje... Temu mi je potaklo to zadnje sto se desilo njoj i u sta sam jako dobro upucena, ali ko je rekao da nisam i ja licno dozivjela tako nesto?? Dozivjela sam itekako, kao i veliki broj ljudi oko mene sa kojima sam vise ili manje bliska. Dovoljno razloga da se pokrene tema.
Da pojasnim ovo drugo pitanje... Temu mi je potaklo to zadnje sto se desilo njoj i u sta sam jako dobro upucena, ali ko je rekao da nisam i ja licno dozivjela tako nesto?? Dozivjela sam itekako, kao i veliki broj ljudi oko mene sa kojima sam vise ili manje bliska. Dovoljno razloga da se pokrene tema.
-
fixer
#124 Re: Iskrenost...
podcjenjuješ me.madner wrote:Znam na sta mislis, ali nije to to. Ti vidis greske kod drugih, a sutra neces skontat da ih pravis, mozda.fixer wrote: pa necu sad uciti na pogreskama jelene karleuse, debele seke i ostalih. imam svoju malu grupu ljudi i po njima mogu vidjeti, s obzirom da sam mnogo puta skroz upucen, koje su najocitije greske koje se mogu i moraju izbjeci.
pa normalno je da cu u vecini slucajeva prepoznati gresku, ako sam je vec negdje detektirao. pa dosli ste ovdje traziti savjete drugih, a zasto ce vam, s obzirom da sumnjate u mogucnost da ako se nadjete u istoj situaciji, necete biti u stanju da je prvo prepoznate, pa onda primijenite savjet. normalno da je najlakse uciti na svojim greskama, ali da se nesto ne moze nauciti na tudjim ... ne slazem se, ali bas nikako.
- metal_rules_cura
#125 Re: Iskrenost...
Moze nesto, ali postoji ogromna razlika izmedju onog sto prozivimo licno i onog sto prozivi neko drugi. Pametnije jeste uciti na tudjem, ali... Dok ne osjetis posljedicu u punom obimu ne naucis ni u punoj mjeri.