Alergičari, na šta ste alergični?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bond_JaneBond001

#101 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Bond_JaneBond001 »

Udaj se pa nek ti zena guli voce. :mrgreen:
Bond_JaneBond001

#102 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Alergicna sam na amroziju, lipu i svalere. Ne znam sta mi je mrze..
Uglavnom do posla ako idem pjeske-placem, smrcam, patim se...Glavobolju ne moram ni pominjati :roll: ..
clav

#103 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by clav »

Bond_JaneBond001 wrote:Alergicna sam na amroziju, lipu i svalere. Ne znam sta mi je mrze..
Uglavnom do posla ako idem pjeske-placem, smrcam, patim se...Glavobolju ne moram ni pominjati :roll: ..
jel zbog svalera ili ambrozije? :run:
Bond_JaneBond001

#104 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Izbjegavam vjesto te prve, a od ambrozije :roll: :roll: :roll: :( :( :( :( :cry: ne mogu pobjeci..svugdje je ima :cry:
harisl

#105 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by harisl »

Prije nekoliko godina, taman kada sam zavrsavao skolu, dobio sam nekakve crvene fleke (na engleskom doktor kaze 'hives'), taman k'o kod Chris Elliot-a iz Something About Mary. Isao kod doktora milion puta, davao krv - nikada nista nije nadjeno. Pio nekakav Benadril i nista. Onda mi je doktor, da ne plasim djecu po ulici, dao nekakav lijek Prednison , koji navodno nista ne radi osim sto sprijeci sve reakcije tijela. Sve se povuklo za dan, ali od tog lijeka su mi toliko natekla koljena i kukovi da nisam mogao hodati i na kraju sam se toliko prepao da sam sve batalio. Jedva ziv ostadoh. Neznam jel' se ovo pika u alergiju, ali eto...
Lady Saray

#106 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Lady Saray »

na sunce... izaspem se ko sugava a to jos svrbi a kad se ceses boli, ne znas jel gore dirati ili ne dirati

prosle godine sam zbavila eucerin mlijeko za suncanje za kozu sklonu alergijama na sunce (zuta kolekcija eucerin Sonnen Allergie Schutz)
Image

sada je to ovo LINK

i ni jednom se nisam izasula, sad se ne odvajam od ovog losiona i dok se opet ne izaspem vjerujem da mi on pomaze :D
pOZz

#107 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by pOZz »

Polen...jebeni.
harisl

#108 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by harisl »

pOZz wrote:Polen...jebeni.
Cuo sam da je za to dobar med. Onda ukljucis pomalo med sa polenom, pa pojacavac kolicinu polena. Il' ces crknut, il' ces ojacati. Moj rodjak je dobro ojacao i sada nemoze bez polena :D . Ma dobro, istina je da ga jos pomalo nervira, ali mu je plaho dobro.
Med mora biti pravi, kao i polen u medu.
pOZz

#109 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by pOZz »

:shock: :-) :mrgreen:

To me je u mladosti jebavalo i smetalo mi je puno. Kad sam malo porast'o :oops: dosta je bolje, nije alarmantna situacija za tako riskantna rješenja. :oops: :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#110 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Bullet Tooth Tony »

danas je za oci bio opasan dan :zjev:
MmeDeLafayette

#111 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by MmeDeLafayette »

Na kamenice :(
Bullet Tooth Tony

#112 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Bullet Tooth Tony »

babyline wrote:
Beg_Babic wrote:danas je za oci bio opasan dan :zjev:
moja preporuka u ovom slucaju trenutno imas sajam meda kod ekonomije. nadji stand sa zenom sa sokoca, ima kapi za oci, konuktivitis, alergiju itd, vrlo blago na bazi je propolisa :shock: ali melem pravi :)

mislim da se zove batinic nekako
Hvala :)
barby02

#113 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by barby02 »

Ima jedno pola godine i vise, kad pojedem nesto sa jajima, hocu crknut :( Ustvari, kolaci sa zutom kremom(koju obozavam a volim te kremaste. .) ali ne krempite, njih mogu. . slane palacinke -JopE crknut ! Samo jaje , isto..ali u biti ima 100 proizvoda u kojima ga ima pa nista. Dakle, nije zuc nego zeludac. Koji mi je, zna li neko ?
Inace sam u poslije punoljetstva postala alergicna na "proljece", lipa -najvise ali i bagrem . . znam da sam i na maciju dlaku. . ali to guram a za zadnje dvije godine, da kucnem. . Inace mi smetaju jaki mirisi i koristim lagane ..
andrija2007

#114 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by andrija2007 »

Na krkadone.
terra_incognita

#115 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by terra_incognita »

Lady Saray wrote:na sunce... izaspem se ko sugava a to jos svrbi a kad se ceses boli, ne znas jel gore dirati ili ne dirati

prosle godine sam zbavila eucerin mlijeko za suncanje za kozu sklonu alergijama na sunce (zuta kolekcija eucerin Sonnen Allergie Schutz)
Image

sada je to ovo LINK

i ni jednom se nisam izasula, sad se ne odvajam od ovog losiona i dok se opet ne izaspem vjerujem da mi on pomaze :D

Ima li u Sarajevu i gdje ?

TNX
Šandor

#116 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Šandor »

Kad pročitam postove, i sad me trnci prođu, kakve sam ja alergije imao, kad sam bio mali. :D :D :D Bio sam alergičan na polen, prašinu, perje. Od 3-4 godine, do 10-te otprilike. Ali to je bilo strašno. Imao sam gušenja mnogo puta. Doktori su mislili da ću postati astmatičar. Išao sam na sva moguća ispitivanja. I primao razne terapije. Meni su pomogle injekcije. Otprilike, u momentu kad su mi potamnile prve dlake na testisima, alergije su nestale, kao da ih nikad nije ni bilo. :P

U stvari, taj metod liječenja mogao je i upaliti samo ukoliko je okončan prije ulaska u pubertet. U mom slučaju je tako i bilo. Fulio sam posljednju injekciju jer je izbio rat.

Danas, mnogo godina nakon toga, nemam nikakvih problema. A kad sam bio mali, stalno su mi curile sline iz nosa, curilo je ko sa izvora. Stalno sam kihao i ispuhivao nos. Mislio sam da nikad neće prestati. Jer drugima se dešavalo samo kad se prehlade a meni i kad sam bio zdrav. :D
rambo_is_back

#117 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by rambo_is_back »

ja iskreno na nista moguce nisam alergican....
reeves

#118 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by reeves »

penicilin, jagode :zzzz:
Šandor

#119 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Šandor »

I Neprilagođena je napisala da je alergična na penicilin. :-) Valjda postoji neka zamjena? Meni je bio neophodan nekoliko puta.
pjegica

#120 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by pjegica »

Joj i ja sam alergična i na penicilin i na baktrim, i na neke cefalosporine... inače dobijam alergije na lijekove. Više mi odmognu nego pomognu. Sreća pa imam dobar imunitet i ne trebaju mi skoro nikad.

Alergična sam još i na ananas, al njega je, sreća, lako izbjegavati.
Lady Saray

#121 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Lady Saray »

terra_incognita wrote:
Lady Saray wrote:na sunce... izaspem se ko sugava a to jos svrbi a kad se ceses boli, ne znas jel gore dirati ili ne dirati

Image

sada je to ovo LINK

Ima li u Sarajevu i gdje ?

TNX
mislim da ima u drzavnim apotekama, ako sam dobro vidjela kroz prozor :D
idealnaM

#122 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by idealnaM »

:D ..na prašinu,mentu i polen.Od prvo dvoje kisem od zadnjeg plačem... :lol:
iPlay

#123 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by iPlay »

Prašina, dlaka od zeca (ne mogu prići zecu), perije od ptice (kanarinac ili sl.) :sad:
igza

#124 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by igza »

Da li neko zna gdje se moze naci nasaleze u sarajevu? Kupovao sam ga prije 2 godine u leko apoteci na socijalnom medjutim nema vise... Ovaj prah je jedino sto mi je uspjelo ublaziti alergiju na polen :(
semmy

#125 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by semmy »

igza wrote:Da li neko zna gdje se moze naci nasaleze u sarajevu? Kupovao sam ga prije 2 godine u leko apoteci na socijalnom medjutim nema vise... Ovaj prah je jedino sto mi je uspjelo ublaziti alergiju na polen :(

pokusaj sa allergodil nasenspray, suprug ima alergiju na polen, ambroziju i jos svakojake cvjecke i ovaj sprej mu je do sada najbolje pomogao...sprejas samo 2x dnevno, ujutro i uvece, kosta oko 22km u sarajevo apotekama
Post Reply