Naši na Olimpijadi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#101 Re: Naši na Olimpijadi

Post by uvjek dobar gost »

karanana wrote:zna li neko na osnovu cega se biraju ekipe za takmicenje u kosarci, fudbalu i rukometu? mislim da bi u ta tri timska sporta mozda mogli nesto malo uciniti.
ali garant je na osnovu nekog plasmana cije uvjete mi ne ispunjavamo.
Upravo tako plasman na svjetskim il regionalnim takmičenjima.....
mostarac

#102 Re: Naši na Olimpijadi

Post by mostarac »

karanana wrote:zna li neko na osnovu cega se biraju ekipe za takmicenje u kosarci, fudbalu i rukometu? mislim da bi u ta tri timska sporta mozda mogli nesto malo uciniti.

fakat, gdje su nam kajakasi? mislio sam da tu imamo nekog. ako nista, u tom sportu imamo uvjete.

e jesi lud. sta mislis od cega onda da finansiramo Lepog i svitu da hodaju po svijetu ako ulozimo u sport, a znas koliko nama znaci kad vidimo da nam je Lepog primila jedna takva uvazena licnost kao sto je otpravnik poslova u kancelariji Angele Merkel i jos kad saznamo da je Angela pozdravila lepog i ljubavnici mu u njega poslala friske pite od jabuka sto je sama sukala onda nasoj sreci nema kraja :D
A ti bi u kajakase ulagao sram i stid da te bude :x :x :x :x
Doda37

#103 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Doda37 »

fakat, gdje su nam kajakasi? mislio sam da tu imamo nekog. ako nista, u tom sportu imamo uvjete.
Za nogomet je mlada reprezentacija, mislim da je za nju bitan usjeh na EP za mlade,, kosarka EP prva 3 mjesta( nisam 100% siguran) i igrale se jos extra kvalifikacije, jos tri repke izborile plasman na OI, tako je i Hrvatska izborila ucesce
bijelo_dugme

#104 Re: Naši na Olimpijadi

Post by bijelo_dugme »

Sramota je sto jos nikad nismo osvojili nit jednu medalju...
uvjek dobar gost

#105 Re: Naši na Olimpijadi

bijelo_dugme wrote:Sramota je sto jos nikad nismo osvojili nit jednu medalju...
A kako je krenulo, postavlja se pitanje naših takmičara u perspektivi...
kijameta

#106 Re: Naši na Olimpijadi

Post by kijameta »

Nisam gledao otvaranje,bilo me je stid.Bilo me stid toga sto imamo samo 5 predstavnika a sve susjedne i vece i manje zemlje imaju mnogo,mnogo vise takmicara.To je jedan trenutak istine a istina je porazavajuca.
To je iskljucivo nasa krivica,nije to ogledalo nase drzave,nego nas kao ljudi.A mi smo sto nam je otvaranje u Pekingu pokazalo,lijeni,nesposobni,truhli,neorganizovani,bez mrvice entuzijazma,bez trunke svijesti o dobrobiti zajednici,bez imalo voluntarizma,bez ideala,sebicni,koristoljubljivi,korumpirani,nikakvi. I ovo sto sam napisao je pravi opis jednoga prosjecnog Bosanca i Bosanke a ne one bajke u koje neki vjeruju.
Vecina olimpijskih sportova je realno gledano neatraktivni u kojem se takmici procentualno mali broj ljudi i tu ne trebaju veliki uslovi za uspjeh,,samo htijenje i volja.
Slovenija je svoje prve olimpijske medalje osvojila 96,tada u Sloveniji nije bilo para,bila je privatizacija i ekonomska kriza ali je bilo entuzijama,pozrtvovanosti, rada i organizacije.
Kada bi svugdje u Bosni entuzijasti pokretali sportske klubove u raznim sportovima u kojima bi ljudi trenerirali i radili volonterski i sa entuzijazmom a mladi trenirali od ujutru do navece,iz dana u dan, sa htijenjem i idealima,rezultati bi dosli a sa njima i slava i novci.
Dok se ovako sitnosicardzijski gleda, dok nece niko da makne ako nema sta u padze i onda se sa takvim razmisljanjem zabijamo na samo dno i vrtimo u krugu siromastva i beznadza.
Tako je u Bosni u svemu,ne samo u sportu.
Neko je pomenuo kosarku i fudbal. I ta dva sporta smo ispodprosjecni,kosarka malo ispod prosjeka a fudballu smo dno regije i Evrope,osim razloga kao i u drugim sportovima,tu moramo navesti i korupciju i nemoral,odnosno neeticnost.Da ti dijete zaigra u juniorima nekog drugoligaskog tima,moras imati stelu ili pare ili uticaj.Pa u FK Sarajevu od rata naovamo igraju samo clanovi 3-4 porodice,tragikomicno i cudimo se sto na primjer FK Sarajevo nije izbacilo u 13 godina nijednog evropskog igraca. U kosarci je isto.
Dokle se stanje svijesti kod nas ne promijeni,dokle god budemo ovako 'pametni' a ne postanemo 'glupi' ni nas sport ni nasa drzava nece nigdje maknuti.
uvjek dobar gost

#107 Re: Naši na Olimpijadi

kijameta wrote:Nisam gledao otvaranje,bilo me je stid.Bilo me stid toga sto imamo samo 5 predstavnika a sve susjedne i vece i manje zemlje imaju mnogo,mnogo vise takmicara.To je jedan trenutak istine a istina je porazavajuca.
To je iskljucivo nasa krivica,nije to ogledalo nase drzave,nego nas kao ljudi.A mi smo sto nam je otvaranje u Pekingu pokazalo,lijeni,nesposobni,truhli,neorganizovani,bez mrvice entuzijazma,bez trunke svijesti o dobrobiti zajednici,bez imalo voluntarizma,bez ideala,sebicni,koristoljubljivi,korumpirani,nikakvi. I ovo sto sam napisao je pravi opis jednoga prosjecnog Bosanca i Bosanke a ne one bajke u koje neki vjeruju.
Vecina olimpijskih sportova je realno gledano neatraktivni u kojem se takmici procentualno mali broj ljudi i tu ne trebaju veliki uslovi za uspjeh,,samo htijenje i volja.
Slovenija je svoje prve olimpijske medalje osvojila 96,tada u Sloveniji nije bilo para,bila je privatizacija i ekonomska kriza ali je bilo entuzijama,pozrtvovanosti, rada i organizacije.
Kada bi svugdje u Bosni entuzijasti pokretali sportske klubove u raznim sportovima u kojima bi ljudi trenerirali i radili volonterski i sa entuzijazmom a mladi trenirali od ujutru do navece,iz dana u dan, sa htijenjem i idealima,rezultati bi dosli a sa njima i slava i novci.
Dok se ovako sitnosicardzijski gleda, dok nece niko da makne ako nema sta u padze i onda se sa takvim razmisljanjem zabijamo na samo dno i vrtimo u krugu siromastva i beznadza.
Neko je pomenuo kosarku i fudbal. I ta dva sporta smo ispodprosjecni,kosarka malo ispod prosjeka a fudballu smo dno regije i Evrope,osim razloga kao i u drugim sportovima,tu moramo navesti i korupciju i nemoral,odnosno neeticnost.Da ti dijete zaigra u juniorima nekog drugoligaskog tima,moras imati stelu ili pare ili uticaj.Pa u FK Sarajevu od rata naovamo igraju samo clanovi 3-4 porodice,tragikomicno i cudimo se sto na primjer FK Sarajevo nije izbacilo u 13 godina nijednog evropskog igraca. U kosarci je isto.
Dokle se stanje svijesti kod nas ne promijeni,dokle god budemo ovako 'pametni' a ne postanemo 'glupi' ni nas sport ni nasa drzava nece nigdje maknuti.
Uz sve ovo samo bih dodao Hercegovce... i ništa više....
Doda37

#108 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Doda37 »

kijameta wrote:Nisam gledao otvaranje,bilo me je stid.Bilo me stid toga sto imamo samo 5 predstavnika a sve susjedne i vece i manje zemlje imaju mnogo,mnogo vise takmicara.To je jedan trenutak istine a istina je porazavajuca.

Ne znam sto si uzeo Sloveniju za usporedbu, Hrvatska je osvojila medalje jos 1992. god, dok je bio rat !!! Slovenija sa svojom(rat od 6 dana) situacijom nije za usporediti sa HR i BIH.
IceQueen

#109 Re: Naši na Olimpijadi

Post by IceQueen »

uvjek dobar gost wrote:
Uz sve ovo samo bih dodao Hercegovce... i ništa više....
To je jedan dio BiH koji u govoru svi zaboravljaju, a čini mi se i u promisljanjima. I onda je problem sto su se ti isti hercegovci sve vise okrecu susjednim zemljama. Sarajlije smatraju jedino Sarajevo Bosnom i Hercegovinom, i katkad jos koji dio ove zemlje, ali iskljucivo kad im to odgovara u političkim tezama. Cast izuzecima!!!

Ovo je bilo off topic, ali isprovocirano!
Last edited by IceQueen on 11/08/2008 16:18, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#110 Re: Naši na Olimpijadi

Post by ladyblue18 »

Vidim ovu raspravu uvezi abecede.
Asharief onda su svi mediji svjetski izuzetno glupi jer su svi preveli i objavili da ce zemlje izlaziti po kineskoj abecedi.
I stvarno bih potpisala mostarca :roll:
popajic

#111 Re: Naši na Olimpijadi

Post by popajic »

Postao/la ladyblue18 dana 11/08/2008 15:50
Vidim ovu raspravu uvezi abecede.
Asharief onda su svi mediji svjetski izuzetno glupi jer su svi preveli i objavili da ce zemlje izlaziti po kineskoj abecedi.
:thumbup:
Stvarno je iritantno kad neko poistovjecuje pamet i aroganciju.I to u svakoj i najbezazlenijoj razmijeni misljenja.
Troll_Happens

#112 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Troll_Happens »

PipiDugaDevetka wrote:
mostarac wrote:pa sto je bola ovdje stavljas ako je njihova? Nece ta nikad zuto plavi dres s motivom ikar konzerve na sebe stavit :(
Ma, važne su one zvijezde na motivima zastava i da dogura do svoje Olimpijade, pa da li će zvijezde biti ikarske, ozi-jske ili bosanske, nebitno je.

Nego, kako prođe Fazlija sa svojom vazdušnom pucom?
Kako ce proci jadno i bjedno. I ovo 35 mjesto je na guzove dobio. Bitno je nek se on politicki angazuje i nek svoju sliku kaci na svaki bildboard... a u Peking nek ide rad turizma... tugo moja :(.
Zato sto to je to tako sve izopaceno ni nema rezultata svako bi se bavio sa svacim svastario a na kraju sve dundjer do dundjera. :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#113 Re: Naši na Olimpijadi

Post by grunt »

bijelo_dugme wrote:Sramota je sto jos nikad nismo osvojili nit jednu medalju...
Jesmo u "bacanju pogleda" ako se neko sjeca :D !
cyprus

#114 Re: Naši na Olimpijadi

Post by cyprus »

kijameta wrote:Vecina olimpijskih sportova je realno gledano neatraktivni u kojem se takmici procentualno mali broj ljudi i tu ne trebaju veliki uslovi za uspjeh,samo htijenje i volja.

...

I ta dva sporta smo ispodprosjecni,kosarka malo ispod prosjeka a fudballu smo dno regije i Evrope
Ne bih se baš složio.

Pa u ovim manje popularnim sportovima i dominiraju velike države (osim možda borilačkih sportova).

A što se tiče tvoje tvrdnje o fudbalu i košarci, pretjerivanje ko vazda kod nas. Kad negdje pobjedimo niko nam nije ravan, kad izgubimo najgori smo na svijetu.
jennisjoplin

#115 Re: Naši na Olimpijadi

Post by jennisjoplin »

necemo ni to ako gsnnistar napravi sto je naumio :( :( :(
jennisjoplin

#116 Re: Naši na Olimpijadi

Post by jennisjoplin »

ladyblue18 wrote:Vidim ovu raspravu uvezi abecede.
a sto njega mene, od mene je pocelo jer isto tvrdim kao i ti , ljubomora raste smrc :lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

#117 Re: Naši na Olimpijadi

Post by cyprus »

A Ashrafieh je moj idol :P
jennisjoplin

#118 Re: Naši na Olimpijadi

Post by jennisjoplin »

usnuh divan san, otvaranje olimpijkih igara u pekingu 2008 godine, moja se zastava vijori sa svim ostalim (nije bitno kada je ekipa prosla) a moj predsjedavajuci vijori zastavom i odmahuje a 90 i nestio tisuca kineskinja i kineza i pokoji ubacebi element odpozdravljau freneticno, steta sto morah jutros na posao i nedovrsih san, sto cete to je zivot :mrgreen:
LFC4EVER

#119 Re: Naši na Olimpijadi

Post by LFC4EVER »

Što se košarke tiče, iz Europe je na OI išlo 6 ekipa. Kvalifikacije za OI bilo je EP prošle godine, pa su tako direktno na OI otišli Rusija kao prvak i Španjolska kao druga. Budući da je Španjolska aktualni Svjetski prvak (a kao takva je već bila osigurala nastup na OI), izravno je išla i Litva koja je bila 3 na EP-u.
Ostala 3 mjesta izborili su Hrvatska, Grčka i Njemačka na kvalifikacijskom turniru u Ateni ljetos (na kojem su još igrali Portoriko, Novi Zeland, Brazil, Slovenija, Kanada, Libanon, Kamerun, Kapverdski otoci i Koreja).
Dakle, BiH da bi se kvalificirala na OI morala je najprije igrat na EuroBasketu 2007 u Španjolskoj, te tamo biti među prvih 7, a onda (u slučaju ako ne bi bila među prva 3) kroz dodatne kvalifikacije izboriti OI.

Što se rukometa tiče... Izravno su se plasirali domaćin (Kina), Svjetski prvak (Njemačka), Europski prvak (Danska), Afrički prvak (Egipat), Azijski prvak (J. Koreja) i Američki prvak (Brazil).
Kroz dodatne kvalifikacije podijeljene u 3 grupe sa po 4 ekipe, plasiralo se i preostalih 6 ekipa. Naravno, svih 6 je iz Europe, a to su: Poljska, Island, Francuska, Španjolska, Hrvatska i Rusija.
A što se BiH tiče, mislim da je se morala plasirat na Svjetsko prvenstvo i tamo biti među prvih 7 ili 8.

Što se nogometa tiče... Od Europskih ekipa, na OI su išle 4 najbolje sa U-21 Europskog prvenstva 2007 u Nizozemskoj. To su bile Nizozemska kao prvak, Srbija kao druga te Belgija i Engleska kao poraženi polufinalisti. Budući da Engleska ne nastupa samostalno na OI, četvrti putnik bila je Italija koja je u play-off utakmici za OI pobijedila Portugal.
Znači, BiH da bi bila na OI, morala je biti među prve 4 ekipe na tom EP-u. Međutim, BiH nije ni bila na tom EP-u, mada je bila jako blizu... u grupi (sa Armenijom i Norveškom) je bila prva, a u baražu za EP je tijesno ispala od Češke (1:2 i 1:1).

Slični uvjeti bili su i za druge ekipne sportove, a za individualne sportove bitne su bile norme koje su sportaši morali ispunit...
in33sa

#120 Re: Naši na Olimpijadi

Post by in33sa »

Ili ukratko, da bi dosao na OI u nekom momcadskom sportu, moras biti medju boljim u Evropi.

Sto znaci, mi nemamo sanse do daljnjeg.
jeza u ledja

#121 Re: Naši na Olimpijadi

Post by jeza u ledja »

Na Olimpijadi imaju tekvando, dzudo i boks, ali nemaju karate. :roll:

Koliko znam mi smo jedni od boljih u Evropi bas u karateu. :sad:

Takodje mogli bi biti dobri u bocanju. Jebiga kad su olimpijski sportovi tipa kerling na zimskim, ne vidim sto ne bi moglo i to, al jbg...
mostarac

#122 Re: Naši na Olimpijadi

Post by mostarac »

Meni i dalje ostaje misterija veslanje. Ja mislim cak da mi i nemamo veslacke klubove i slicno sto je porazna cinjenica. Pa nije ni taj vrhunski camac za veslanje milion maraka mater mu jebem. Mi nismo u stanju poslat ni jednog jedinog veslaca na OI, a da ne govorim recimo o cetvercima i osmercima.
bijelo_dugme

#123 Re: Naši na Olimpijadi

Post by bijelo_dugme »

Evo sad cuo da je Srbija osvojila prvo mjesto u Etnickom Ciscenju.
cyprus

#124 Re: Naši na Olimpijadi

Post by cyprus »

bijelo_dugme wrote:Evo sad cuo da je Srbija osvojila prvo mjesto u Etnickom Ciscenju.
:sax:
tech10

#125 Re: Naši na Olimpijadi

Post by tech10 »

Fala Obali Belokosti. :D
Post Reply