NINJA REVIZORI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
becu

Post by becu »

Ma nisu rasisti, al imaju slabije zivce, i znaju biti nekulturni. I mogu snositi posljedice.
Clanak iz danasnjeg Avaza:
Image
mrmot

Post by mrmot »

Ne zovi gras, udarice te tramvajem.
upravnik

#103 NINJA REVIZORI

Post by upravnik »

Image

Image
The Nightwatchman

#104 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by The Nightwatchman »

banda nepismena i krezuba. na zalost koristim usluge grasa i kad ih vidim dobijem kozni osip.

i ja sam prisustvovao kada su maltretirali strance. ocigledno namjerno samo zato sto su stranci i sto su bespomocni.

fuj.
Prolaznik

#105 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:23, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#106 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Revizor: Ž sui revizor.(išaretski=Ja sam revizor)
Turista: Ž sui turista.
Revizor: Onda, turi ovdje 78kaem. (Pruža dlan kao da prosi)

Samo žene mogu biti dobre kontrolorke karata!
Skyfox

#107 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Skyfox »

Meni su revizori u pojedinim situacijama mentally challenged, sto bi rekli amerikanci, cuj 78KM :? :shock:
Al ni ti turisti nemaju sve na broju, dat tolike pare???
A i kad dolaze kao da ne znaju da uglavnom nigdje u svijetu javni prijevoz nije gratis...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#108 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:Meni su revizori u pojedinim situacijama mentally challenged, sto bi rekli amerikanci, cuj 78KM :? :shock:
Al ni ti turisti nemaju sve na broju, dat tolike pare???
A i kad dolaze kao da ne znaju da uglavnom nigdje u svijetu javni prijevoz nije gratis...
78=26*3
26 KM je "kaznena" karta...
Amazonka27

#109 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Amazonka27 »

Bila vec tri puta tema...i vec sa tri puta pisala da se ovo desilo i pred mojim ocima (Zeljeznicka stanica)...djevojkama iz BG naplatili 50 KM, iako su one cekale da vozac zavrsi privatni razgovor, kako bi one mogle kupiti kartu...u tome su usli revizori i cure vade 5 KM a on gleda u njih i kaze 50...oduzeo im dokumente i na moje graktanje da su htjele da kupe kartu..nisu reagovali...ja sam toliku frku napravila da je intervenisala i policija...ha - ha ---policajac je bio sa revizorima na "ti" i oslovljavali se sa "dzes ba jarane" i imenima....ja sam curi predlozila da tuze gras i da cu im ja biti svjedok, dala im svoje podatke...ali kako vidim...sve je to zataskano....jer se svake godine ponavlja---- :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#110 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by mIRCerka »

Upravniche...bicu iskrena...zaboli me koljeno za turiste.. cemu fama oko 3 frke sa stranim turistima i revizorima u 7 mjeseci?

SVAKI DAN ninja revizori spopadaju zene, cure, bake, deke... Frajeru, pogotovo vecem jacem, nece ni traziti kartu. To je do nas. Amazonka galami u tramvaju, a bog dao ima glas do yaya, pa niko nista.

Zalbe se salju GRASu, pa niko nista.
Nalaze spermu urin i E.coli na rukohvatima, pa niko nista.

Tako nam i treba.
uvjek dobar gost

#111 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by uvjek dobar gost »

mIRCerka wrote:Upravniche...bicu iskrena...zaboli me koljeno za turiste.. cemu fama oko 3 frke sa stranim turistima i revizorima u 7 mjeseci?

SVAKI DAN ninja revizori spopadaju zene, cure, bake, deke... Frajeru, pogotovo vecem jacem, nece ni traziti kartu. To je do nas. Amazonka galami u tramvaju, a bog dao ima glas do yaya, pa niko nista.

Zalbe se salju GRASu, pa niko nista.
Nalaze spermu urin i E.coli na rukohvatima, pa niko nista.

Tako nam i treba.
A situacija će biti i gora......
Umjetnik a

#112 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Umjetnik a »

Amazonka27 wrote:Bila vec tri puta tema...i vec sa tri puta pisala da se ovo desilo i pred mojim ocima (Zeljeznicka stanica)...djevojkama iz BG naplatili 50 KM, iako su one cekale da vozac zavrsi privatni razgovor, kako bi one mogle kupiti kartu...u tome su usli revizori i cure vade 5 KM a on gleda u njih i kaze 50...oduzeo im dokumente i na moje graktanje da su htjele da kupe kartu..nisu reagovali...ja sam toliku frku napravila da je intervenisala i policija...ha - ha ---policajac je bio sa revizorima na "ti" i oslovljavali se sa "dzes ba jarane" i imenima....ja sam curi predlozila da tuze gras i da cu im ja biti svjedok, dala im svoje podatke...ali kako vidim...sve je to zataskano....jer se svake godine ponavlja---- :x
svaka čast
Prolaznik

#113 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Prolaznik »

...
homo_sapiens

#114 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by homo_sapiens »

Prolaznik wrote:Sramota me što nam je sve tako kako je: neuredni i krezubi konobari, drski službenici, nekultura stajanja u redovim (smrad, nepoštivanje diskrecije...), prljavi WC-i...
Igrom slučaja sam nedavno upoznao jednu gospođu iz inostranstva koja je vlasnik velike turističke agencije sa velikim brojem raznih ponuda. Jako je želila da uvrsti BiH kao novootkrivenu destinaciju. Toplo sam joj savjetovao da BiH ostane još 10-20 godina neotkrivena jer ne zaslužuje da bude ništa drugo. Nije joj odmah bilo sve jasno šta želim reči pa je morala lično doći da se uvjeri. Mala šetnja po gradu i okolnim planinama je bila dovoljna da je BiH za dugi niz godina prekrižena za turizam u njenoj firmi.
A ja tebi toplo savjetujem da krenes za njom, u njene "otkrivene" prostore, jer BiH ne zasluzuje da takvi kao ti borave u njoj, i da je njenim imenom zovu ?
Niti ti poznajes BiH, niti ona (gospodja) zna svoj posao (posebno kad tek sada razmislja da BiH uvrsti ....). Ili si sve izmislio.
Ne pisem o patriotizmu, pisem o izdaji, o ljigavom malogradjanskom pristupu razmisljanju: Tudje je ljepse i bolje.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#115 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Faruk »

neka vrate onog Bimu jer se ništa nije promjenilo od kako je on otišao
Neelix

#116 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Neelix »

homo_sapiens wrote:
Prolaznik wrote:Sramota me što nam je sve tako kako je: neuredni i krezubi konobari, drski službenici, nekultura stajanja u redovim (smrad, nepoštivanje diskrecije...), prljavi WC-i...
Igrom slučaja sam nedavno upoznao jednu gospođu iz inostranstva koja je vlasnik velike turističke agencije sa velikim brojem raznih ponuda. Jako je želila da uvrsti BiH kao novootkrivenu destinaciju. Toplo sam joj savjetovao da BiH ostane još 10-20 godina neotkrivena jer ne zaslužuje da bude ništa drugo. Nije joj odmah bilo sve jasno šta želim reči pa je morala lično doći da se uvjeri. Mala šetnja po gradu i okolnim planinama je bila dovoljna da je BiH za dugi niz godina prekrižena za turizam u njenoj firmi.
A ja tebi toplo savjetujem da krenes za njom, u njene "otkrivene" prostore, jer BiH ne zasluzuje da takvi kao ti borave u njoj, i da je njenim imenom zovu ?
Niti ti poznajes BiH, niti ona (gospodja) zna svoj posao (posebno kad tek sada razmislja da BiH uvrsti ....). Ili si sve izmislio.
Ne pisem o patriotizmu, pisem o izdaji, o ljigavom malogradjanskom pristupu razmisljanju: Tudje je ljepse i bolje.
bravo :thumbup:
aerobic

#117 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by aerobic »

Umirovljenik iz članka je moj otac. Revizor mu je rekao citiram: "...nemoj da se miješaš stari, jer ako te ja žvajznem...". Da dalje rodbinu ne nabrajam koja mu je spomenuta. Čitav dan smo jučer alarmirali novinare, GRAS (šef revizora je non-stop nedostupan), i policiju, ali je samo avaz objavio članak.

Obzirom da se bavim turizmom između ostalog kao profesionalni turistički vodič svakodnevno se susrećem sa problemima turista. Jučer su u trolejbusu izdžeparene 2 moje gošće sa razgleda grada iz Danske i olakšane za 2 putovnice, 150 eura i kreditne kartice. U nedelju su mi se žalile 3 gošće iz Engleske da su seksualno uznemiravane u kasnim satima u subotu od strane cca. 40togodišnjaka koji im pred jednom kafanom pokušao izvesti akt samozadovoljavanja, pa su morale pobjeći.

Nisu ni svi turisti sjajni - naravno - ali ovo što se radi u Sarajevu jednostavno nije OK. Istina, većina ih izbjegne neprijatnosti, ali malo po malo imidž grada postaje sve lošiji što se osjeća svake godine sa sve manjim brojem turista koji dolaze. Možda i ima više turista koji su na proputovanju, ali onih koji prespavaju je sve manje i hoteli su prazni odn. poluprazni.

Top lista problema:

1. Taksisti (3 do 5 puta više naplaćuju)
2. Revizori (kažnjavaju i kad imaš kartu)
3. Džeparoši (opljačkaše sve živo po javnom prijevozu)
4. Nedostatak noćnog života i primjerenih noćnih kulturnih sadržaja (izuzev sumljivih lokala i gomila agresivne i frustrirane muške mladeži - sindrom arapske kafane)
5. Populacija - turistički nepismena i frustrirana po svim pitanjima (čast za 20 - 30 % normalnih)
6. Nečistoća ulica
7. Nebriga prema kulturnom blagu koje ustupa mjesto staklenim neboderima i prigradskim uđericama bez fasada
8. Prenaglašena estradno-orijentalna komponenta koja je naravno važna, ali isključivo kao dio multikulturne i multireligijske potke grada koji je od prvog dana bio multi-multi-multi i takav barem u tragovima treba da ostane

Lista je ogromna i jasno je i meni da je Sarajevo jedan ogromni prognanički logor gdje je satjeran jedan čitav narod u stilu Palestine sa svim što to donosi (odn. ono što nije moglo, htjelo i znalo dalje pobjeći) - ali sa odlaskom turista otići će i jedno od posljednih vrela prihoda za nekoliko desetina tisuća stanovnika Sarajeva i uz "primjernu" zatvorenost prema svijetu kroz vizna ograničenja ništa nas više neće razlikovati od Gaze i Zapadne Obale sa svime što to donosi.
Last edited by aerobic on 06/08/2008 12:50, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#118 Re: Sila revizorska Vs Turizam

.... Ja se ne bih složio baš 100%, čovjek (mislim na prolaznika) ima i (u jednu ruku) pravo ,odnosno u pravu je. Šta mi to imamo ponuditi pored pravog mirisa Balkana i osjećaja istog.
Lijepa je ovo zemlja, ima u njoj gradova divnih i sela, planina, jezera i rijeka, ali Vi onda ne posjećujete ta mjesta ... ovo govorim jer recimo jučer sam bio u Varešu... jedan od ljepših gradića, očuvana stara jezgra grada, Bobovac kraljevski grad je blizu... lijepo je sve to ali pored toga jedno veliko NIŠTA... infrastruktura nikakva (doduše konačno su završili ulaz u grad)... sve je neorganizovano i potencijali se ne koriste... šta hoću da kažem..... policija i svi ostali trude se samo da oderu posjetioce naših gradova... mada,
Zaboli mene qurac za turiste i kako oni se osjećaju i kako vide moju zemlju... ja je vidim kao crnu rupetinu u srcu Europe, punu nepismenih i zatucanih ljudi koji su puni predrasuda, koji neće da rade, koji razbacuju smeće svuda oko sebe, koji traže uvijek nove metode da nekog preveslaju... istina geografski prostor jeste lijep imamo kulturno historijsko naslijeđe vrijedno pažnje, ali sa nama kakvi smo pitanje je do kada ?

Moramo mi poraditi na sebi da bi mogli onda nešto da očekujemo... da ne govorim o smeću u rijekama, na planinama, u jezerima, u našim gradovima, nedostatak turističke infrastrukture il smisla za održivi razvoj... ili generalno ne govorim o neuređenosti sistema....

Ova lijepa zemlja je mogla ( i možda još može) biti nešto kao Švicarska u ovom dijelu Europe... ali izgleda da je nama draži rooming i peksinluk, krkanluk i zatucanost, predrasude i neobrazovanost.... nerad i kukanje...

ja ovo govorim iz Sarajeva iz Mostara, Počitelja, Jajica, Vareša, Foče, Goražda, sa Drine, Neretve, Une, Vrbasa... i govorim jer ovoj zemlji želim sve najbolje... prestanimo se bez razloga dizati u zvijezde jer vjerujte imamo sve manje i manje razloga za to....
Neelix

#119 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Neelix »

aerobic wrote: Nisu ni svi turisti sjajni - naravno - ali ovo što se radi u Sarajevu jednostavno nije OK. Istina, većina ih izbjegne neprijatnosti, ali malo po malo imidž grada postaje sve lošiji što se osjeća svake godine sa sve manjim brojem turista koji dolaze. Možda i ima više turista koji su na proputovanju, ali onih koji prespavaju je sve manje i hoteli su prazni odn. poluprazni.
nije istina.

prema podacima turisticke zajednice grada, u junu ove godine je u odnosu na juni prrosle godine ostvareno 5% vise nocenja :)
uvjek dobar gost

#120 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Neelix wrote:
aerobic wrote: Nisu ni svi turisti sjajni - naravno - ali ovo što se radi u Sarajevu jednostavno nije OK. Istina, većina ih izbjegne neprijatnosti, ali malo po malo imidž grada postaje sve lošiji što se osjeća svake godine sa sve manjim brojem turista koji dolaze. Možda i ima više turista koji su na proputovanju, ali onih koji prespavaju je sve manje i hoteli su prazni odn. poluprazni.
nije istina.

prema podacima turisticke zajednice grada, u junu ove godine je u odnosu na juni prrosle godine ostvareno 5% vise nocenja :)
Jesi li ikad čuo za podatak gdje su novci ili koji je rezultat toga... prosjek trajanja boravka je dva dana...
Pitaj istu tu zajednicu neradnika u turizmu koji su efekti te posjete i šta su oni uradili pored postavljanja nepismene turističke signalizacije...
aerobic

#121 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by aerobic »

nije istina.

prema podacima turisticke zajednice grada, u junu ove godine je u odnosu na juni prrosle godine ostvareno 5% vise nocenja
Propaganda je jako opasna stvar. Slušati statistiku udruge građana čiji budžet ovisi o porastu broja turista je blago rečeno naivno (više turista - više para iz budžeta). Neću sada o njima, jer me ne zanimaju, ali je evidentno da statistika i ono što ja vidim na terenu nisu ista stvar. Turista je bilo više prošlih godina. Ipak ... ne bih se raspravljao sa ljudima koji nisu iz moje struke i nisu na terenu, jer je to uzaludan posao. Sretno :-D
saban murat

#122 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by saban murat »

nisu hoteli popunjeni od turista, nego od silnih sarajlija.
koliko dijaspore ima u sarajevu, ispada sarajevo prije rata bilo milionski grad :D

sto se tice odnosa revizora prema turistima, ne razlikuje se puno od odnosa revizora prema slabasnim djevojkama i zenama.
istina je da brukaju grad i stvaraju los imidz ali to je vec ucinjeno. dovoljno je samo pogledati nekoliko blogova i web stranica o putovanjima (pri tom ne mislim na stranice turistickih agencija, jer u sarajevo vecinom dolaze turisti koji putuju u vlastitom aranzmanu) i da ti sve bude jasno.
sarajevo je predstavljeno kao egzoticna da ne kazem divlja destinacija, tako da turisti sve ocekuju i ne iznenadjuju se kad zateknu bahate revizore, muskarcine u kafanama, nedostatak nocnog zivota, prljave ulice, prljave wc-e, varalice koje prodaju pljakadu parfeme i satove, buvljake u glavnoj pjesackoj zoni, turisticke vodice koji u nedostatku znanja izmisljaju stvari, lazu, kradu, lijepe zvake pod poslanicke klupe....
ne kvare samo revizori imidz grada, mi los imidz u svijetu turizma ( a pogotovo u svijetu tzv backpackerskog turizma) VEC IMAMO!!!
vadi nas jos jedino cinjenica da smo jos uvijek jeftina destinacija...i da se ponegdje nađe neko ko je jako gostoljubiv....ali i to će nestati uskoro, kako je krenulo...
aerobic

#123 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by aerobic »

nisu hoteli popunjeni od turista, nego od silnih sarajlija.
koliko dijaspore ima u sarajevu, ispada sarajevo prije rata bilo milionski grad
Dijasporaši imaju rodbinu po Sarajevu, ili prespavaju u svom gradu ili selu pa dođu na izlet u Sarajevo, slabo se od njih pune hoteli.
sto se tice odnosa revizora prema turistima, ne razlikuje se puno od odnosa revizora prema slabasnim djevojkama i zenama.
istina je da brukaju grad i stvaraju los imidz ali to je vec ucinjeno. dovoljno je samo pogledati nekoliko blogova i web stranica o putovanjima (pri tom ne mislim na stranice turistickih agencija, jer u sarajevo vecinom dolaze turisti koji putuju u vlastitom aranzmanu) i da ti sve bude jasno.
sarajevo je predstavljeno kao egzoticna da ne kazem divlja destinacija, tako da turisti sve ocekuju i ne iznenadjuju se kad zateknu bahate revizore, muskarcine u kafanama, nedostatak nocnog zivota, prljave ulice, prljave wc-e, varalice koje prodaju pljakadu parfeme i satove, buvljake u glavnoj pjesackoj zoni, turisticke vodice koji u nedostatku znanja izmisljaju stvari, lazu, kradu, lijepe zvake pod poslanicke klupe....
Pretjerao si sad. Sarajevo je egzotična destinacija, ali ne divlja. Profesionalni turistički vodiči odlično rade svoj posao, ali mi nismo krivi što država ne kažnjava ilegalce odn. strance koji nam uzimaju posao.

Turizam u Sarajevu je "kolateralna šteta" hrvatskog turizma, jer u RH svake godine dođe 10 milijuna turista, pa neko mora "zalutati" i u Sarajevo, i toga bi bilo i više da imamo auto-cestu iz Mađarske ka moru, čak bi ljudi masovno išli preko BiH. Ali što je tu je...
ne kvare samo revizori imidz grada, mi los imidz u svijetu turizma ( a pogotovo u svijetu tzv backpackerskog turizma) VEC IMAMO!!!
vadi nas jos jedino cinjenica da smo jos uvijek jeftina destinacija...i da se ponegdje nađe neko ko je jako gostoljubiv....ali i to će nestati uskoro, kako je krenulo...
Klasični backpacker i nije neki turista, već više avan(turista). Nešto će ih biti uvijek ako ništa zbog jeftinih cigareta i alkohola, kao i apokaliptične socijalne situacije u Sarajevu. Naš problem je nedostatak turista srednjeg staleža koji ne žele u ovakvo Sarajevo i za koje neprijatnosti mogu biti veliki problem. Gostoljubivih ljudi će biti uvijek, ali problem je masa nezaposlenih koji po svaku cijenu žele dobar život i novac do kojeg misle doći između ostalog i varajući turiste.
Jara

#124 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Jara »

aerobic wrote: Lista je ogromna
Tačno...na listu treba staviti i domaće "profesionalne" :D vodiče koji rade bez dozvole za rad ( tj. bez zakonom propisane iskazinice o čemu je @Pipi već posao).
Last edited by Jara on 06/08/2008 14:14, edited 1 time in total.
Prolaznik

#125 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by Prolaznik »

...
Post Reply