OSNIVAM NOVU STRANKU!

Post Reply
zili

Post by zili »

mogul' se i ja upisati u tu vašu partiju? :D

Tek sam sad skužila temu. Vidiš kakva sam postala, čim vidim politiku pomislim: joj, tamo mora da su sve sami papci varijante lacoste :D , kad ono sasvim suprotno!

Uglavnom super je ideja. Nisam još stigla sve isčitati, ali ona lista od Smrt Fašizmu mi je skroz na mjestu. I Tunjo je naravno kralj.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zili, naravno da mozes da se uclanis...u stvari, jos je nismo osnovali, niti cemo to ozvaniciti sve dok ne iskristaliziramo plan ideje i ostalo....
ovo ti je sad brainstorming, sve bacamo na papir pa cemo jednom sjesti i odvagati sta treba sta ne....
Slazem se i ja sa prof.Tunjom, ali kao sto smo vec prezvakali, ne bih da blatimo Aliju I.Sta god kako god, ipak nam je on bio prvi predsjednik. Vecina nas se jos uvijek kune u Tita, ja Tita VOLIM DO BOLA ali i on je imao svoje musice
Nema odmora dok traje obnova
pa zapuca Tito na Brijune :)
:-) lijep pocetak lijepog dana
margareta

Post by margareta »

:roll: :( :roll:
Last edited by margareta on 22/09/2004 16:17, edited 7 times in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:-)
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote::-)
mIRCerka, baš ti hvala na tako zornoj podršci.
Narod jeste zatucan, ali i životinja se brani barem vođena instinktom za svoj goli život.Kako je krenulo, upravo će se desiti JEDNOM (ali vrijedno) i na prostorima Bh. "Događanje Naroda"......................
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kao sto sam ti vec rekla, ja nisam osoba koja trosi puno rijeci za svoje ideje...ja to kazem glasno i jasno :-) i feel good today
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:kao sto sam ti vec rekla, ja nisam osoba koja trosi puno rijeci za svoje ideje...ja to kazem glasno i jasno :-) i feel good today
Svako ima svoj stil, što ja uvažavam.Ponekad je potrebno godinama isto govoriti nekome nešto da bi taj neko shvatio i otklonio nejasnoče.
Ja npr. nikada nisam upotrijebila 'rajsku batinu' u procesu odgoja djece.
Koristila sam NAJTEŽI put RAZGOVOR i postigla najbolji mogući rezultat.
Primjer odgoja djece sam upotrijebila zato jer se odgojnim metodama postiže sve ili ništa.Ne kaže se đaba da je odgojiti dijete isto što iz bunara iglu vaditi, što na žalost roditelji ni malo ozbiljno ne shvataju taj proces.
NAROD se isto tako odgaja i prilagođava uvjetima življenja, što sam vidjela iz tvoga sinošnjeg citata u postu.
Ugodan dan
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Znam odlicno o cemu govoris. Samo, sa danasnjom djecom, pogotovo zenskom, najlakse je pricati na spanskom...
margareta

Post by margareta »

:) :) :) :) :) :) :) :)
Last edited by margareta on 23/09/2004 00:44, edited 5 times in total.
margareta

Post by margareta »

:) :) :)
Last edited by margareta on 22/09/2004 16:24, edited 27 times in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:D :D :D :D :D
margareta

Post by margareta »

:roll: :? :roll:
Smrt fasizmu

Post by Smrt fasizmu »

Margareta,
nije mi cilj da se sa bilo kim prepirem, ali bih bio presretan da je u Bosni najvise ljudi koji imaju slicne poglede tvojima premda ti jos uvijek pomalo lutas i ne zelis da priznas istinu sama sebi cim govoris o nekim zlocincima koji su izvrsili "agresiju" na Bih, a ne govoris o zlocincu koji se uopste ne razlikuje od ove dvojice Aliji Izetbegovicu koji je zrtvovao 250 hiljada svojih sunarodnika( Jednom, pred rat je dao izjavu da je spreman da zrtvuje i milion Muslimana samo da bi se ostvario cilj.. A STA JE BIO CILJ TO SE DANAS ODLICNO VIDI) da bi se obogatio. Margareta, sunce moje drago, slobodarsko, probudi se i pogledaj oko sebe... Invalidi, borci gladuju u zemlji u kojoj se dnevno peru stotine miliona dolara od raznih bjelosvjetskih prljavih poslova.. Radnici ne dobijaju platu nego im robovlasnici daju milostinju na kasiku.. Penzioneri iako su SDA-glasacka masina nemaju ni za aspirina a ne za lijekova.. Profesori na fakultetima rade za bagatelu... Na Faksu prolaze i za dvije godine zavrsavaju nauke SDA-glupanderi sinovi ratnih profitera.. Policija tuce neposlusne, otima narodu pare, u zemlji sve propada osim kriminala koji cvjeta a ti pricas SDA pricu o agresiji na BiH sto je isto kao da podrzavas pricu SDS-a o agresiji na Srbe ili HDZ-a o agresiji na Hrvate... A da ti to o ratu...
E, vrijeme ti je da se dosjetis da je agresija na BIH izvrsena ali da ju je izvrsila bagra kriminalaca vodjena rukom Slobodana Milosevica, Franje Tudmana, Alije Izetbegovica, Radovana Karadzica, Mate Bobana, Vojislava Seselja, Harisa Silajdzica i ostalih zlocinaca i kriminalaca i da oni nikakvog nacionalnog cilja nisu imali nego su samo "odradili" prljav posao za Zapad i uzeli debele pare za tu uslugu. Kada tako pocnes razmisljati i ti i narod tek tada ce se stvoriti uslovi za unistenje bagre, a sve ostalo ide na ruku zlocincima jer razjedinjuje narod..
I na kraju nesto da ti i licno napisem... U pravu si kada kazes da sam daleko, samo da znas da nimalo mirno ne posmatrama sta ti zlocinci cine nasem narodu u BiH i da imam mnogo i rodbine i prijatelja u Bosni i da se brinem za njih jer ti su zlocinci spremni da izazovu i novi rat da bi se zadrzali na vlasti.. A zasto sam daleko??? PA UPRAVO ZBOG TIH ZLOCINACA JER NISAM ZELIO DA BUDEM NJIHOV ROB, A BIO SAM SVJESTAN DA AKO SE POBUNIM DA CEME UBITI KAO STO SU POBILI SVE KOJI SU IM PRUZILI OTPOR ILI STALI NA PUT I ZATO SAM KORAO OTICI...

I NA KRAJU... PRIJEDLOG STAVI SE U KOZU BILO KOG MALOG COVJEKA BIO ON SRBIN ILI MUSLIMANAN (IZVINI AKO TE OVO VRIJEDJA STO KAZEM MUSLIMAN A NE BOSNJAK ALI DUSO MOJA DRAGA POKUSAJ RECI JEDNOM SARAJEVSKOM MUSLIMANU CIJI GENERACIJAMA ZIVE NA BAS-CARSIJI DA JE BOSNJAK ILI BOSNJO PA CES MOZDA CAK I BATINE DOBITI JER ONI NE NASJEDAJU NA TE "NOVOKOMPONOVANE" SEOSKE DEKLARACIJE NEGO CUVAJU SVOJU TRADICIJU I KULTURU I SVOJ NACIONALNI IDENTITET) ILI HRVAT I VIDJECES DA JE SVAKI OD NJIH FATALNO IZGUBIO RAT A SAMO GA JE DOBILA MAFIJA POPUT MILOSEVICA, TUDJMANA, IZETBEGOVICA.... I NJIHOVIH NASLJEDNIKA...
DRUGARSKI TE POZDRAVLJAM..

SMRT FASIZMU-SLOBODA NARODU...
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Margot te ne voli :D :D jer si plaćenik iz Rusije :D Ukrajine :D Bjelorusije :D
margareta

Post by margareta »

************************************************************* :x
Last edited by margareta on 24/09/2004 13:01, edited 3 times in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Nije više topao :D Pozdrav :D ?
Cpncku

Post by Cpncku »

manijak1 wrote::D :D Margot te ne voli :D :D jer si plaćenik iz Rusije :D Ukrajine :D Bjelorusije :D
Ma ja, bezbeli. zaboravio si i Gruziju, Grčku i Armeniju (i to su ti pravoslavne zemlje).
Čime se ti zamlaćuješ, sinko.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

margareta wrote:"amrt fašizmu"

Toliko puta u životu sam sebi postavila pitanje - jesam li ja luda ili su svi oko mene budale.
:roll: Da ti olakšam: mislim da je ovo prvo......
Cpncku

Post by Cpncku »

Margareta,
ti pripadaš najvećoj naciji ikad stvorenoj na balkanu, JUGOSLOVENSKOJ. Za nju su spjevane najljepše pjesme, za nju je poginulo 2 miliona ljudi u oba svjetska rata, za nju su bili najveći umovi naših naroda (Josip Juraj Strossmazer, Vuk Karadžić, Jovan Cvijić, Mihailo Pupin, Nikola Tesla, Petar Petrović Njegoš, Meša Selimović, Ivo Andriđ, itd).
Zato, glavu gore i koračaj ponosno !!!
Jugoslavije možda na mapama nema, ali je ima u našim srcima.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Cpncku wrote:Margareta,
ti pripadaš najvećoj naciji ikad stvorenoj na balkanu, JUGOSLOVENSKOJ. Za nju su spjevane najljepše pjesme, za nju je poginulo 2 miliona ljudi u oba svjetska rata, za nju su bili najveći umovi naših naroda (Josip Juraj Strossmazer, Vuk Karadžić, Jovan Cvijić, Mihailo Pupin, Nikola Tesla, Petar Petrović Njegoš, Meša Selimović, Ivo Andriđ, itd).
Nažalost, nema Yuge koju si spomenuo :sad: i vjeruj mi na riječ da mnogi ljudi istinski žale za njom. Samo, ako se smatraš propadnikom Jugoslovenske nacije, zašto ti je onda ovakav nick :?
Znaš li da je upravo to dovelo do nestanka te naše drage i nikad prežaljene Yuge :?
manijak1

Post by manijak1 »

Cpncku wrote:
manijak1 wrote::D :D Margot te ne voli :D :D jer si plaćenik iz Rusije :D Ukrajine :D Bjelorusije :D
Ma ja, bezbeli. zaboravio si i Gruziju, Grčku i Armeniju (i to su ti pravoslavne zemlje).
Čime se ti zamlaćuješ, sinko.
:D :( :D :( Slamom , nestalo trave :D sve otišlo za izvoz :D .
Ja sam je prežalio odmah :D kada je Slovenija napala samu sebe.
Cpncku

Post by Cpncku »

vodolija_33 wrote:
Cpncku wrote:Margareta,
Nažalost, nema Yuge koju si spomenuo :sad: i vjeruj mi na riječ da mnogi ljudi istinski žale za njom. Samo, ako se smatraš propadnikom Jugoslovenske nacije, zašto ti je onda ovakav nick :?
Znaš li da je upravo to dovelo do nestanka te naše drage i nikad prežaljene Yuge :?
Nick mi je ovakav jer ne želim skrivati nacionalnu pripadnost, a i zašto bih? Zar je grijeh biti Srbin?
A Jugu su slomili zajednički, a ne samo srpski nacionalizam. Ništa demokratičniji od Slobe nisu bili ni Tuđman, niti Alija, samo su u početku imali manje oružja pa se nisu mogli toliko eksponirati.
A o Slovencima da i ne pričam. Oni su prvi počeli pljuvati po Jugi. Meni je jasno da su oni prvi bili za tranziciju i promjenu socijalizma, ali su pod borbu protiv socijalizma uvrstili i borbu protiv Jugoslavije. Pokvareno, zar ne?
Ali zato je bar Ante Marković bio iskreni jugosloven, ali mu ovi satrapi Slobo, Tuđman i Alija ne dadoše disati jer su htjeli oni izbiti u prvi plan.
E sad, često se zaboravlja lanac nacionalizma pa se kreće sljedećom logikom: prvo su Srbi izabrali Slobu, pa su onda po zakonu reakcije Hrvati izabrali Tuđmana, te zatim muslimani Aliju. Međutim, zaboravlja se prapočetak!
Prvo su Šiptari nabijali Srbima na Kosovu pivske flaše u anus i ubijali ih po poljima, pa su onda Srbi kao reakciju izabrali Slobu da im se najebe majke, pa onda sve ovo ostalo.
Naravoučenije: Jugoslaviji je u samom ishodištu došla glave jedna njena primitivna nacionalna manjina, tj. Šiptari.
manijak1

Post by manijak1 »

Naravoučenije: Jugoslaviji je u samom ishodištu došla glave jedna njena primitivna nacionalna manjina, tj. Šiptari.
I SCG :D
P.S. Jesi li ti čuo za mirni razlaz ili rastavu braka :D ???????
margareta

Post by margareta »

***************** :roll: ************************************** :(
Last edited by margareta on 25/09/2004 11:40, edited 1 time in total.
Cpncku

Post by Cpncku »

manijak1 wrote:
I SCG :D
P.S. Jesi li ti čuo za mirni razlaz ili rastavu braka :D ???????
Jesam. Dakle, to važi i za RS?
Jer, RS je u istom odnosu prema BiH kao i Kosovo prema Srbiji. Jer su i RS i Kosovo derivati iz odavno postojećih država Bosne i Srbije.
Post Reply