Završio sam fakultet po starom,što znači da znam šta su dvosemestralni i jednosemestralni (ispitiči).Malaa wrote:Jesi ti zavrsio ekonomiju pa imas osnova da pricas o "ISPITICIMA"??? Ako nisi, nemam stvarno potrebe da tebi objasnjavam sta meni pise u uvjerenju...kad polozis tih 39 "ispitica" za 3 godine zakljucno sa julskim rokom, onda se javiŠTA TI PIŠE U UVJERENJU (I STEKLA ZVANJE),OSIM DA SI POLOŽILA 39 ISPITIĆA???
Gledam sada na ekonomiji Travnik,lik uzme skriptu (hej to je ranije bila shega-samo skripta je služila za ulazni kolokvij ,da se polaže prva parcijala (sada je to ispitina-kako Bolonjci misle)
sAMO DA DODAM ZAŠTO SAM SKEPTIK ZA OVO SADA.
tIP JE UPLATIO I "ODSLUŠAO" TRI GODINE EKONOMIJE i u uvjerenju mu stoji (a što i Tebe pitam?) DIPLOMIRANI MENAĐER POSLOVNE EKONOMIJE.
E SAD NAK MI NEKO KAŽE "šta je to i gdje ga primjeniti" On tip manager sad treba doči u neku firmu,naučiti nešto od onog sa višom i visokom školom,pa mu biti menađer.
A da apsurd bude veči svi,pa i Ganičev fak.proizvodi samo ova zvučna zvanja i likove koji neće moći da se uklope nigdje ,a bit će opterećeni da su "obrazovani".
Oni jesu prošli nastavni program,ali se to neće lako uklopiti.
Pa zato političari to i gledaju kao "mutanta" i sad ti novi ko imaju sedmi stepen,a ovi mag.itd.
Zato opet pitanje, koje zvanje si dobila???