Sarajevska policija maltretira raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
scooter21ba

#101 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

AO83 wrote:Uzimajuci u obzir sta ti "mirni" posjetioci rade oko parka, onda policija ni u kom slucaju nemoze biti optuzena za matletiranje.

Kao neko ko je zivio u inostranstvu i u BiH - zao mi je sto cu vas razocarati ali policijski postupci u ovom slucaju su totalo korektni. Evo navescu vam zakon iz USA I Kanade - posle 9 sati (na vecer) niko ne smije da bude u parkovima. Neke regije zapravo ne dozvoljavaju da se bude u parku cim padne mrak, sto cesto naravno tokom zimskih sati bude prije 9 sati. Drago bi mi bilo da se ovaj isti zakon donese i u nasu BiH pa tako da od svakog parka ne napravimo javni WC i da nam na svakoj skulpturi ne pise "Dino", "Amir", "Selma+Meho" itd itd...

Neko je naveo da problem sa policijom sto ne dozvoljava da se pije alkohol u javnim mjestima - hmm malte ne u svakoj zemlji na svijetu nije dozvoljeno ispijanje alkohola na javnim mjestima. Opet navodim USA i Kanadu - ako gost proba da izadje iz bara, kluba, kafica sa pivom u ruci, konobar ce da zaustavi tog gosta zbog prekrsaja i kazne koju bi eventualno morali da plate poslovni objekat.

U mnogim slucajevima mi se cini da narod se ljuti na policiju zbog njihovog pokusaja da od nas naprave koliko toliko civilizovanu zajednicu.

Takodje, nemozemo kriviti policiju ako neki kriminalac izadje iz zatvora posle 2 sedmice - to je krivica sudstva a ne policije!

Jedino sto zamjeram policiji jeste vidljiva korupcija u nekim organima - npr. znam lika koji fasuje kaznu vozeci po 30km preko ogranicenja, ali prodje bez ikakve kazne jer mu radi neki amidza u policiji. Ovo mi smeta i nadam se da ce preko vremena i ova praksa prestati.

Dajem potpunu podrsku policiji i razumijem da im uopste nije lahak posao kontrolisajuci nasu primitivnost.
pusti se ti kanade i amerike
ne znam sto se svi hvataju odmah zapada kao da smo mi u 15 vijeku a cim odes na zapad si u 21 (sto se ponizavamo sami u pm)
ima nas i ostalih koji smo bili na zapadu takodjer i vidjeli sve to i mnogi preuvelicaju taj neki sustav tamo
nije li malo kontradiktorno to sve demokratija a brani ti to to i to
ajd malo skontaj se
policija naravno radi svoj posao ali ima granica nemaju svu silu pa da rade kako hoce
ako se smatras primitivnim samo ti pa nek tebe kontrolise
a sto se tice mene dam im sve dok je u okvirima zakona
ako ti treba nesto objasniti slobodno pitaj tu sam kanadski ameru
d2

#102 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

kazu novi dan nova nafaka, ovdje novi dan ista nafaka.
baj baj.
scooter21ba

#103 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

d2 wrote:skuter nastavlja svoju misiju pljuvanja po policiji, srecom ja necu biti tu.
gud baj, vidimo se za koji dan.
ne ja uopste ne pljujem po policiji
kazem samo da imaju i onu granicu do koje treba da idu ako i sugovornik mirno prica s njima a ne odmah silu
isto kao sto bi svi uradili
zasto bi se ja na tebe derao i terso ti nesto ako ti sa mnom pricas normalno bez imalo dizanja tona itd
d2

#104 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

odo ja na more a ti nastavi... cao.
scooter21ba

#105 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

d2 wrote:odo ja na more a ti nastavi... cao.
samo ti
eto imat ces iz prve ruke rad hr policije ;)
AO83

#106 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by AO83 »

scooter21ba wrote:
AO83 wrote:Uzimajuci u obzir sta ti "mirni" posjetioci rade oko parka, onda policija ni u kom slucaju nemoze biti optuzena za matletiranje.

Kao neko ko je zivio u inostranstvu i u BiH - zao mi je sto cu vas razocarati ali policijski postupci u ovom slucaju su totalo korektni. Evo navescu vam zakon iz USA I Kanade - posle 9 sati (na vecer) niko ne smije da bude u parkovima. Neke regije zapravo ne dozvoljavaju da se bude u parku cim padne mrak, sto cesto naravno tokom zimskih sati bude prije 9 sati. Drago bi mi bilo da se ovaj isti zakon donese i u nasu BiH pa tako da od svakog parka ne napravimo javni WC i da nam na svakoj skulpturi ne pise "Dino", "Amir", "Selma+Meho" itd itd...

Neko je naveo da problem sa policijom sto ne dozvoljava da se pije alkohol u javnim mjestima - hmm malte ne u svakoj zemlji na svijetu nije dozvoljeno ispijanje alkohola na javnim mjestima. Opet navodim USA i Kanadu - ako gost proba da izadje iz bara, kluba, kafica sa pivom u ruci, konobar ce da zaustavi tog gosta zbog prekrsaja i kazne koju bi eventualno morali da plate poslovni objekat.

U mnogim slucajevima mi se cini da narod se ljuti na policiju zbog njihovog pokusaja da od nas naprave koliko toliko civilizovanu zajednicu.

Takodje, nemozemo kriviti policiju ako neki kriminalac izadje iz zatvora posle 2 sedmice - to je krivica sudstva a ne policije!

Jedino sto zamjeram policiji jeste vidljiva korupcija u nekim organima - npr. znam lika koji fasuje kaznu vozeci po 30km preko ogranicenja, ali prodje bez ikakve kazne jer mu radi neki amidza u policiji. Ovo mi smeta i nadam se da ce preko vremena i ova praksa prestati.

Dajem potpunu podrsku policiji i razumijem da im uopste nije lahak posao kontrolisajuci nasu primitivnost.
ne znam sto se svi hvataju odmah zapada kao da smo mi u 15 vijeku a cim odes na zapad si u 21 (sto se ponizavamo sami u pm)
ima nas i ostalih koji smo bili na zapadu takodjer i vidjeli sve to i mnogi preuvelicaju taj neki sustav tamo
ajd malo skontaj se
policija naravno radi svoj posao ali ima granica nemaju svu silu pa da rade kako hoce
Koristio sam zapad samo kao primjer zakona a ne kao ogledalo ko je vise civilizovan. I mislim da mozes i sam oko sebe da vidis kako se nasi ljudi ponasaju u Bosni a kako na zapadu.

Imas priliku da obidjes u BILO KOJI park u Sarajevu pa se uvjeri koliko smo mi primitivni. Ako uspijes da nadjes barem jedan park u kojem nisu ostecene klupe molim te javi mi pa da se i ja malo odmorim. Ali ti mozda optuzujes policiju za unistavanje klupa?!

Nigdje nisam rekao da bih dozvolio policiji previse moci da mogu da cine sta zele, ali svi primjeri koji su korisceni kao dokaz policijskog matletiranja su bili smijesni, i sto je najvaznije - LEGALNI!

Podrzavam mjere i kontrole, ali takodje nemogu da se pomirim sa vasom totalnom krivicom na policiju.

I zasto vi koji osudjujete policiju nikako ne zelite da uzmete u obzir na stanovnistvo koji zive u toj regiji oko parka - nekoliko forumasa je navelo primjere buke i bezobrazluka koriscenje zgradskih hodnika kao WC?!?
scooter21ba

#107 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

AO83 wrote:
scooter21ba wrote:

ajd malo skontaj se
Koristio sam zapad samo kao primjer zakona a ne kao ogledalo ko je vise civilizovan. I mislim da mozes i sam oko sebe da vidis kako se nasi ljudi ponasaju u Bosni a kako na zapadu.

Imas priliku da obidjes u BILO KOJI park u Sarajevu pa se uvjeri koliko smo mi primitivni. Ako uspijes da nadjes barem jedan park u kojem nisu ostecene klupe molim te javi mi pa da se i ja malo odmorim. Ali ti mozda optuzujes policiju za unistavanje klupa?!

Nigdje nisam rekao da bih dozvolio policiji previse moci da mogu da cine sta zele, ali svi primjeri koji su korisceni kao dokaz policijskog matletiranja su bili smijesni, i sto je najvaznije - LEGALNI!

Podrzavam mjere i kontrole, ali takodje nemogu da se pomirim sa vasom totalnom krivicom na policiju.

I zasto vi koji osudjujete policiju nikako ne zelite da uzmete u obzir na stanovnistvo koji zive u toj regiji oko parka - nekoliko forumasa je navelo primjere buke i bezobrazluka koriscenje zgradskih hodnika kao WC?!?
prijatelju jesi ti iz matice ili si dijaspora?
ovako isti ovaj primitivac u njemackoj se drzi zakona bolje nego njemac zasto zato jer placa masne kazne
gdje kazne idu u budzet a iz budzeta napravi novi park klupe toalete klince palce
sta radi policija tamo suti i pise a za sve ima koliko je koja kazna
rade svoj posao i u parku i na ulici i svuda gdje je potrebno i ne boje se zaustaviti Q7 klince palce i isto ga kazni kao ovoga u parku
e vidis sve ovo sto sam nabrojao za njemacku kod nas je suprotno osim sto i ovdje novac ide u budzet a i ne mora jer se policajac potplati za cvaju
ne vjerujem da ovi sto piju razvaljuju klupe nego drugi
e sada ja tebe pitam sto policija nije u parku kad su ti razvaljivaci a ne kad je drustvo koje tu sjedi i pije
nije direktno kriva policija za razvaljivanje klupa ali kad svako malo kruze kod brazila onda su indirektno krivi jer ne vide one koji razvaljuju a vide "pijanice"
ja kazem neka policije i podrzavam je ako je taj pijanica na bilo koji nacin prekrsio nesto nek ga kazni nije problem
roblem je samo sto pored njih na njihove oci desava isto krsenje zakona a ne budu kaznjeni a ovaj kaznjen u tome je poenta
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#108 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mIRCerka »

Shingen wrote:Bla bla bla :D
Imam gori slucaj, iza zgrade mracan parking sa kanalima i sinama za dizanje auta, puno razbijenog stakla i prosutog auto ulja...do 5 ujutro znaju da se okupljaju "djeca i omladina" i dernece uz razne vrste muzike...u cetvrtak na petak noc su igrali jebene ganje u 2 ujutro, skika i vriska...Zvala sam policiju, policija dosla, legitimisala ih, i otisli su.
Svi vi, draga omladino i "rajo" sto biste radnim danima da dernecite i da se opustate, svojim roditeljima/starateljima pod pendzer pa se "opustajte i druzite se mirno i dostojanstveno".

PS Da, bila sam i ja dijete, i mi smo sjedili na pijaci u C5, bili tihi ko crkveni mishevi, pa su nam komsije opet zvale policiju. Get used to it.
scooter21ba

#109 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

mIRCerka wrote:
Imam gori slucaj, iza zgrade mracan parking sa kanalima i sinama za dizanje auta, puno razbijenog stakla i prosutog auto ulja...do 5 ujutro znaju da se okupljaju "djeca i omladina" i dernece uz razne vrste muzike...u cetvrtak na petak noc su igrali jebene ganje u 2 ujutro, skika i vriska...Zvala sam policiju, policija dosla, legitimisala ih, i otisli su.
Svi vi, draga omladino i "rajo" sto biste radnim danima da dernecite i da se opustate, svojim roditeljima/starateljima pod pendzer pa se "opustajte i druzite se mirno i dostojanstveno".

PS Da, bila sam i ja dijete, i mi smo sjedili na pijaci u C5, bili tihi ko crkveni mishevi, pa su nam komsije opet zvale policiju. Get used to it.
ma nije to pitanje sada
ovdje se raja ionako razidje sama oko 23
nego je bit u tome sto policija izigrava silu (naravno ne svaki put) umjesto fino da kazu e raja ajmo lagano tak treba jer su stanari zvali i to je to niko se ne vjerujem ne bi bunio (mislim na normalnu raju) a onaj ko se buni ili nesto ima fino procedura za to
Shingen

#110 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

Uredi, znaci ovdje smo zakljucili da policija prema obicnom gradjeninu koji najvjerovatnije u zivotu nije zakon prekrsio treba i mora ponasati bahato, derati se, izmisljati prekrsaje, privoditi, prijetiti privodjenjem, kaznama, i raznim glupostima a sve to u cilju sprovodjenja zakona! Isto tako zbog tog istog zakona potrebno je dnevno zaustaviti sto vise dvica, kadeta itd da bi im naplatili kaznu ili barem uzeli sebi onog cenera (ja dosad nisam cuo za slucaj kad ga je policajac odbio). Isto tako motoriste i vozace raznih bjesnijih i skupljih auta treba pustati da se gradom vozaju po 150 km/h...
U sustini zao mi je sto sam pokrenuo ovu temu i sad tek vidim da nam je stvarno potrebna ovakva policija. Javljaju se ljudi sto u zivotu nisu imali kontakt sa policijom ili bilo kakvog sa sarajevskom realnoscu *eru kvake i pricaju o civilizovanom zapadu.
Napisao sam na pocetku da cim policija pocne da stvarno radi svoj posao ja cu priv biti za njih. Kazete ne smiju oni zbog zbog zakona da diraju guzonje i da ih se generalno boje. Pa blago nama! Ali eto obicnih gradjana se srecom ne boje pa barem na nama sprovode vladavinu zakona...
scooter21ba

#111 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

kinte_kunte wrote:ma polahko Mirci doci ce i oni u nase godine
pa kad mu majmunu 3 sata ujutro pocne pod rucnom da okrece auto ispod porzora,ili postat neartikulisane krikove, ili lupati flase, hebat ce mu sve zivo i zvati policiju, jer on ima jos 3 sata spavanja pa na poso, a nece se sjetiti da je on isti bio
sto ti kazes saptali smo i opet su nam zvali muriju
samo je problem sto je tad murija degenecila
a ne ko sad mozes im se u facu smijati
i pokretati teme po forumu
pa brate dragi odete fino na daravi nidje zive duse pa se tamo skupljajte

nemojte me krivo shvatit ne branim nasu dragu policiju koji nisu ni p od policije
ma nije to problem nisam ja bas mlad i ja takodjer radim ne znam mozda smo priblizno po godinama
samo govorim koja je procedura drotova papaka i rega drotova u tome je fazon
mIRCerka

#112 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mIRCerka »

Shingen wrote:Uredi, znaci ovdje smo zakljucili da policija prema obicnom gradjeninu koji najvjerovatnije u zivotu nije zakon prekrsio treba i mora ponasati bahato, derati se, izmisljati prekrsaje, privoditi, prijetiti privodjenjem, kaznama, i raznim glupostima a sve to u cilju sprovodjenja zakona! Isto tako zbog tog istog zakona potrebno je dnevno zaustaviti sto vise dvica, kadeta itd da bi im naplatili kaznu ili barem uzeli sebi onog cenera (ja dosad nisam cuo za slucaj kad ga je policajac odbio). Isto tako motoriste i vozace raznih bjesnijih i skupljih auta treba pustati da se gradom vozaju po 150 km/h...
U sustini zao mi je sto sam pokrenuo ovu temu i sad tek vidim da nam je stvarno potrebna ovakva policija. Javljaju se ljudi sto u zivotu nisu imali kontakt sa policijom ili bilo kakvog sa sarajevskom realnoscu *eru kvake i pricaju o civilizovanom zapadu.
Napisao sam na pocetku da cim policija pocne da stvarno radi svoj posao ja cu priv biti za njih. Kazete ne smiju oni zbog zbog zakona da diraju guzonje i da ih se generalno boje. Pa blago nama! Ali eto obicnih gradjana se srecom ne boje pa barem na nama sprovode vladavinu zakona...
Nek ti znas jesam li ja bila privodjena ili zapisivana...

Nas su na Dobrinji uvijek hvatali u civilnim autima, bio AUDI bezh boje, jaje, i uvijek nas zapisivali, jer u 2 ujutro nas 5 sjedi tu kao da je 5 popodne :D

Postoji nesto sto se zove JAVNI RED I MIR, a skup veci od 30 lica mora biti
1. najavljen policiji
2. mora imati redare (vlastite cuvare mira)
3. na mjestu odredjenom za takve skupove.

PS Posto vidim da si "urban i gradsko dijete", da li bi ti zvao policiju kaficu ispod svoga stana da u 1 ujutro pojaca recimo Cecu?
Shingen

#113 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

mIRCerka wrote:
Shingen wrote:Uredi, znaci ovdje smo zakljucili da policija prema obicnom gradjeninu koji najvjerovatnije u zivotu nije zakon prekrsio treba i mora ponasati bahato, derati se, izmisljati prekrsaje, privoditi, prijetiti privodjenjem, kaznama, i raznim glupostima a sve to u cilju sprovodjenja zakona! Isto tako zbog tog istog zakona potrebno je dnevno zaustaviti sto vise dvica, kadeta itd da bi im naplatili kaznu ili barem uzeli sebi onog cenera (ja dosad nisam cuo za slucaj kad ga je policajac odbio). Isto tako motoriste i vozace raznih bjesnijih i skupljih auta treba pustati da se gradom vozaju po 150 km/h...
Nek ti znas jesam li ja bila privodjena ili zapisivana...

Nas su na Dobrinji uvijek hvatali u civilnim autima, bio AUDI bezh boje, jaje, i uvijek nas zapisivali, jer u 2 ujutro nas 5 sjedi tu kao da je 5 popodne :D

1. najavljen policiji

PS Posto vidim da si "urban i gradsko dijete", da li bi ti zvao policiju kaficu ispod svoga stana da u 1 ujutro pojaca recimo Cecu?

Naravno da bi zvao policiju! Moja stara zove policiju kad komsija glasno prdne u snu! :D
Ali nije to sustina! Sustina je to sto kad ti Celo prodje u svom vajperu bulevarom u pratnji dva porsea vozeci 150 km/h policija koja je tu gleda i divi se mjesecu i zvijezdama. Nije problem Ceca, nek slusa ko sta hoce, sta me briga. Problem je to sto ja postalo opasnije popiti pivu u parku nego nego uspricati heroin. Problem je sto postoje dupli arsinii sto zakon nije jednak za sve. Sto si "slabiji" losije prodjes. To je problem.
scooter21ba

#114 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

mIRCerka wrote:
1. najavljen policiji
postoji javni red i mir
u velikom parku sada brat bratu ima vise od 30 osoba jeli se moraju slucajno najaviti ?
skup veci od 30 lica ako su svi zajedno ali ako su grupe od po 5 ljudi kji nemaju nista sa drugom grupom nije skup koji se treba najaviti
kosmos

#115 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by kosmos »

Javio sam se s pocetka ove teme, malo sam stariji od vas i prethodne postove smatram globalanim bih odnosom prema mladima. Koliko razumijem mladi, jedan dio koji sebi ne moze priustiti odlazak u mjesta za druzenje kao sto su bifei kafanice i sl. odlazi u parkove da bi tu obavljali osnovnu karakteristiku covjeka, a to je druziti se. Druga je stvar sto tu dolaze dileri koji su samo posljedica njihovog okupljanja, isto kao prodavaci na ferhadiji. Komsiluk oko parka se buni i omladina biva rastjerana. Gdje da ide? Da li uopste ima mjesta u Sarajevu za njih ako nemaju novaca? Policija samo provodi odluke drustva i ne ljutite se na nju.
mIRCerka

#116 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mIRCerka »

Shingen wrote:Naravno da bi zvao policiju! Moja stara zove policiju kad komsija glasno prdne u snu! :D
Ali nije to sustina! Sustina je to sto kad ti Celo prodje u svom vajperu bulevarom u pratnji dva porsea vozeci 150 km/h policija koja je tu gleda i divi se mjesecu i zvijezdama. Nije problem Ceca, nek slusa ko sta hoce, sta me briga. Problem je to sto ja postalo opasnije popiti pivu u parku nego nego uspricati heroin. Problem je sto postoje dupli arsinii sto zakon nije jednak za sve. Sto si "slabiji" losije prodjes. To je problem.
Vidis, ja na to gledam drugacije...

Momci u parku ili debili od omladine iza moje zgrade sto igraju ganje u 2 ujutro nece upucat policajca. Neko drugi mozda hoce. Trazili ste demokratiju, eto vam je.
scooter21ba

#117 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

kosmos wrote:Javio sam se s pocetka ove teme, malo sam stariji od vas i prethodne postove smatram globalanim bih odnosom prema mladima. Koliko razumijem mladi, jedan dio koji sebi ne moze priustiti odlazak u mjesta za druzenje kao sto su bifei kafanice i sl. odlazi u parkove da bi tu obavljali osnovnu karakteristiku covjeka, a to je druziti se. Druga je stvar sto tu dolaze dileri koji su samo posljedica njihovog okupljanja, isto kao prodavaci na ferhadiji. Komsiluk oko parka se buni i omladina biva rastjerana. Gdje da ide? Da li uopste ima mjesta u Sarajevu za njih ako nemaju novaca? Policija samo provodi odluke drustva i ne ljutite se na nju.
ma nije problem policija kao policija kao ustanova kao sluzba itd
problem je u njihovom ponasanju tj pojedinca policajca ne policije u cjelini
Shingen

#118 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

mIRCerka wrote:
Shingen wrote:Naravno da bi zvao policiju! Moja stara zove policiju kad komsija glasno prdne u snu! :D
Vidis, ja na to gledam drugacije...

Momci u parku ili debili od omladine iza moje zgrade sto igraju ganje u 2 ujutro nece upucat policajca. Neko drugi mozda hoce. Trazili ste demokratiju, eto vam je.

Evo sad izvrijedja omladinu... Sad cu ti zovnuti policiju za verbalni delikt da se malo dere na tebe! :D
Mikado

#119 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Mikado »

scooter21ba wrote:
kosmos wrote:Javio sam se s pocetka ove teme, malo sam stariji od vas i prethodne postove smatram globalanim bih odnosom prema mladima. Koliko razumijem mladi, jedan dio koji sebi ne moze priustiti odlazak u mjesta za druzenje kao sto su bifei kafanice i sl. odlazi u parkove da bi tu obavljali osnovnu karakteristiku covjeka, a to je druziti se. Druga je stvar sto tu dolaze dileri koji su samo posljedica njihovog okupljanja, isto kao prodavaci na ferhadiji. Komsiluk oko parka se buni i omladina biva rastjerana. Gdje da ide? Da li uopste ima mjesta u Sarajevu za njih ako nemaju novaca? Policija samo provodi odluke drustva i ne ljutite se na nju.
ma nije problem policija kao policija kao ustanova kao sluzba itd
problem je u njihovom ponasanju tj pojedinca policajca ne policije u cjelini
To je problem u mnogim porama drustva. Isti je slucaj i sa recimo revizorima. Neki te pusti kad nemas kartu, a neki te peglaju i naprave cijelu frku zbog toga.
mIRCerka

#120 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mIRCerka »

scooter21ba wrote:
mIRCerka wrote:
1. najavljen policiji
postoji javni red i mir
u velikom parku sada brat bratu ima vise od 30 osoba jeli se moraju slucajno najaviti ?
skup veci od 30 lica ako su svi zajedno ali ako su grupe od po 5 ljudi kji nemaju nista sa drugom grupom nije skup koji se treba najaviti
Omladinac, pretjerujes sad. u 11 navece nek stoji 30 pojedinaca koji se medjusobno ne poznaje i nek nesto mrmljaju, to se vec smatra krsenjem javnog reda i mira. Po tvom tumacenju ispade i na Ferhadiji skup veci od 30 lica, a odlicno znas na sta sam mislila svojim postom.
Al nejse, ja sam zahvalnaPU Novo Sarajevo sto svaki put kad je belaj u mraku Vilsonova u roku od 2 minute dodju nakon poziva. I iskreno, shvatam ja sve probleme i naroda i policije, i znam da je njima lakse i bolje ispuniti noc izvjestajima o intervencijama na prijave gradjana (poput moje koja je benigna) nego da ganjaju opasne likove od kojih bi mogli popushit metak.
PS Nekad je potrebno staviti se u kozu onog kojeg kritikujes prije nego opalis kritiku.

@Shingen, odgojena sam ocigledno u katolickom stilu "ne radi drugima sto ne zelis da rade tebi" pa mi nikad nisu zvali policiju osim zbog sjedenja na stolovima pijace u C5 :D
notabene

#121 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by notabene »

Inbecilu jedan takav bi trebao biti prototip prave policije koja je u službi građana ovoga grada. Kakvo opijanje i dernečenje do kasnih sati, a nerijetko nakon toga tuča, noževi i pištolji počinju raditi. Ne shvatam šta bi bio problem ako naprave popis svih prisutnih u tom trenutku. U svim civiliziranim drzavama svijeta to je najmanje sto se radi, ali jok.. Mentalitet Bosansko Sarajvski nikad zadovoljan, to je zato sto vjerovatno imamo sve najbolje. Rahatu kraja nema..
Shingen

#122 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

mIRCerka wrote:
scooter21ba wrote:
mIRCerka wrote:
1. najavljen policiji
postoji javni red i mir
Omladinac, pretjerujes sad. u 11 navece nek stoji 30 pojedinaca koji se medjusobno ne poznaje i nek nesto mrmljaju, to se vec smatra krsenjem javnog reda i mira. Po tvom tumacenju ispade i na Ferhadiji skup veci od 30 lica, a odlicno znas na sta sam mislila svojim postom.
Al nejse, ja sam zahvalnaPU Novo Sarajevo sto svaki put kad je belaj u mraku Vilsonova u roku od 2 minute dodju nakon poziva. I iskreno, shvatam ja sve probleme i naroda i policije, i znam da je njima lakse i bolje ispuniti noc izvjestajima o intervencijama na prijave gradjana (poput moje koja je benigna) nego da ganjaju opasne likove od kojih bi mogli popushit metak.
PS Nekad je potrebno staviti se u kozu onog kojeg kritikujes prije nego opalis kritiku.

@Shingen, odgojena sam ocigledno u katolickom stilu "ne radi drugima sto ne zelis da rade tebi" pa mi nikad nisu zvali policiju osim zbog sjedenja na stolovima pijace u C5 :D
Ha ja... Sjedila na stolovima... Da si sjedila u zatamnjenom mercedesu i nadzirala prodavanje droge ne bi te niko dirao! Eto da znas za ubuduce... :D
Kjajević Majko

#123 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Kjajević Majko »

Jako žalosno ako si to zaključio, ali zapravo već si i došao sa takvim predrasudama i zaključcima. :)

Tebi ne odgovara što se dileri izvuku nakon što ih policija uhvati? E pa krivo je sudstvo a ne policija, fino kao građanin izađi i protestuj protiv tog istog sudstva a nemoj govoriti da policija ne radi svoj posao.

U biti šta se žalite? Zato što vam je neko rekao da izvadite ruke iz đepova dok pričate s njim i zbog toga što ste zapisani? :roll: Ne daj Bože da su vas još pretresli to bi bilo tukla nas policija...
mIRCerka

#124 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mIRCerka »

Shingen wrote:Ha ja... Sjedila na stolovima... Da si sjedila u zatamnjenom mercedesu i nadzirala prodavanje droge ne bi te niko dirao! Eto da znas za ubuduce... :D
Samo upamti, po zakonu ti imas pravo legitimisati policajca koji tebe legitimishe. I cim mu trazis njegove podatke, cak i ako je imao napadacki nastup, odjednom je ko curica :D fin i ljubazan. Ali ko te shisha narode kad ne znas svoja prava i obaveze, docepali se termina DEMOKRATIJA ko da su uhvatili nekog za nesto :D

PS Kad sam ja legitimisala policajca iz bezh auta, nasao se uvrijedjen i ja mu kazem DUZAN SI NA UNIFORMI NOSITI AKREDITACIJU KAKO BI GRADJANI ZNALI KO IH LEGITIMISE U SLUCAJU POHVALE ILI ZALBE...kaze on KAKO DIJETE OD 18 godina to ZNA... DIJETE JE MAHALUSHA PA ZNA! :D
scooter21ba

#125 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

mIRCerka wrote:
scooter21ba wrote:
mIRCerka wrote:
1. najavljen policiji
postoji javni red i mir

hvala sto me podmladi kao prvo
znam ja sta si ti mislila ali ako u parku ima 500 ljudi koji su skupljeni u grupama po 5-10 ne znaci da skup treba biti najavljen shvatas poentu?
ako je belaj ok nek rade ali ako ja na willsu mirno sjedim setam pijem ili bilo sta zasto on onda uznemiruje mene?
ako sam vec i prekrsio neki od zakona onda fino ima zapisnik a ne deranje i galama na mene
ali i sama ti rece lakse je zapisati mircerku skutera petog desetog nego pogledati celi i takvim u oci
stavljao sam se ja u kozu policije
evo otprilike kako izgleda ugrubo
ja sam jaci od omladinaca i tu cu glumiti serifa
sto se tice saobracaja tu mi je dobra zarada
ako naidje celo ili bilo ko u takvom rangu gledaj u oblake
otprilike tako (cast izuzecima)
(opet kazem da ima ljudi i u policiji koji posteno rade svoj posao
Locked