U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Ahmmed

#101 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by Ahmmed »

scooter21ba wrote:
Ahmmed wrote:
scooter21ba wrote:ko ti je ovdje neurozan?
nego samo pitam da neces mozda neku fildzan drzvau da bude drzava svih bosnjaka ? :D
Još si ti mali. 8)
mali je bio i napoleon pa je osvojio pola europei je*o ih kako je zelio ;)
nije sve u velicini :P

E vidiš kako umiješ fino, kad hoćeš :)

Nisam ja ni za kakve fildžan države, ni torove, meni je potaman " Od Une do Drine, od Save do mora" :)

I volio bih ja da je mnogo više Bosanaca ( nacionalno, etnički, emotivno, vako-nako, kako god)nego što ih je danas.

No, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, izbor ljudi mora se poštivati i nije nikakav problem što u Bosni postoje Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Problem je što, nažalost, mnogi Hrvati, a pogotovo Srbi, jednostavno,ne žele postojanje države BiH. Ni u kojem obliku. I trenutno stanje vide tek kao prelazno rješenje do potpunog rastakanja ove zemlje.Bez želje da budem politički korektan, ipak moram reći da im na ruku idu i oni Bošnjaci, tačnije bošnjački predstavnici, koji svojim neznanjem, lopovlukom i političkom kratkovidosti dugoročno mogu napraviti više štete ovoj zemlji,nego što su to zajedno učinile velikosrpska i hrvatska politika.
Ahmmed

#102 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by Ahmmed »

popajic wrote:BiH je drzava konstitutivnih naroda - i u tom grmu lezi zec !
Da u ustavu pise: drzava ravnopravnih gradjana,ne bi uopste imali ovakve teme i sva ova prepucavanja.Niti bi malo-malo osvanuo neko ko je ugrozen(opet grupno,kao etnos),mada smo svi ugrozeni-kao gradjani!
Ne bi raspravljali o Hrvatskoj,Srbiji ili...Turskoj,jer bi bili okrenuti BiH.
Ne bi non-stop brkali drzavnost,narodnost i religiju.
Ne bi imali nacionalne vodje nego politicke predstavnike.
Predstavljali bi nas gradjane,a ne izmanipulisana nacionalna stada.

Da li u BiH zive Bosanci i Hercegovci?
Ja sam bio ubijedjen da zive.Sad vidim da je u modi kopanje po daaalekoj istoriji kako bi jedni drugima dokazali da nismo to sto jesmo nego nesto sasvim drugo.Nesto sto nas dresiraju da budemo.Da bi "vodje" mogle da opstanu.
A sve na ustrb Bosne i Hercegovine.

Ali, dragi moj popajiću, da bi to u Ustavu pisalo, mora postojati kritična masa ljudi u ovoj zemlji, kojima bi, na prvom mjestu i sasvim odgovaralo da budu ravnopravni građani. Te mase nema. Jer, da ima....Ustav bi se mijenjao :)
cyprus

#103 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by cyprus »

scooter21ba wrote:6. natekle su ti oci prijatelju :D
Čini mi se da mi je i glava malo natekla uz ovaj kompjuter, bilo kako bilo, ja bar zasad prekidam našu izmjenu stavova i odoh malo vani. Ha ja. :D
scooter21ba

#104 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

Ahmmed wrote:

E vidiš kako umiješ fino, kad hoćeš :)

Nisam ja ni za kakve fildžan države, ni torove, meni je potaman " Od Une do Drine, od Save do mora" :)

I volio bih ja da je mnogo više Bosanaca ( nacionalno, etnički, emotivno, vako-nako, kako god)nego što ih je danas.

No, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, izbor ljudi mora se poštivati i nije nikakav problem što u Bosni postoje Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Problem je što, nažalost, mnogi Hrvati, a pogotovo Srbi, jednostavno,ne žele postojanje države BiH. Ni u kojem obliku. I trenutno stanje vide tek kao prelazno rješenje do potpunog rastakanja ove zemlje.Bez želje da budem politički korektan, ipak moram reći da im na ruku idu i oni Bošnjaci, tačnije bošnjački predstavnici, koji svojim neznanjem, lopovlukom i političkom kratkovidosti dugoročno mogu napraviti više štete ovoj zemlji,nego što su to zajedno učinile velikosrpska i hrvatska politika.
umijem ja fino uvijek
samo na prvi odgovor koji si dao jospipu cini mi se izgledalo je kao da zelis tu fildzan drzavu samo za bosnjake (nadam se da sam s ovom procjenom pogrijesio i da je ovaj post pravi)
problem je sto postoje srbi hrvati i bosnjaci jer time odmah ne proznaju bih kao drzavu prije svega kao svoju pa onda i kao obicnu drzavu
e vidis zbog tih bosnjaka tj vecinom bosnjackih predstavnika ne priznajem bosnjake (bar u kontekstu kako se sada spominje rijec bosnjak)
ja ovu drzavu osjecam kao svoju domovinu i volim je i ne zelim da mi bilo ko od ova 3 nabrojana "naroda" u bih je rasture (iako s obzirom kad se uzme porijeklo nisam pravi bosanac nemam pravo to traziti kao oni stoljetni pravi bosanci a posebno zato sto ti korijeni nisu sa balkana nego je pradjed ili koji vec predak valjda dosao trbuhom za hljebom i nastanio se na brdovitom balkanu)
scooter21ba

#105 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

cyprus wrote:
scooter21ba wrote:6. natekle su ti oci prijatelju :D
Čini mi se da mi je i glava malo natekla uz ovaj kompjuter, bilo kako bilo, ja bar zasad prekidam našu izmjenu stavova i odoh malo vani. Ha ja. :D
samo ti mozda se negdje i sretnemo
scooter21ba

#106 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

Ahmmed wrote:
popajic wrote:BiH je drzava konstitutivnih naroda - i u tom grmu lezi zec !
Da u ustavu pise: drzava ravnopravnih gradjana,ne bi uopste imali ovakve teme i sva ova prepucavanja.Niti bi malo-malo osvanuo neko ko je ugrozen(opet grupno,kao etnos),mada smo svi ugrozeni-kao gradjani!

Ja sam bio ubijedjen da zive.Sad vidim da je u modi kopanje po daaalekoj istoriji kako bi jedni drugima dokazali da nismo to sto jesmo nego nesto sasvim drugo.Nesto sto nas dresiraju da budemo.Da bi "vodje" mogle da opstanu.

Ali, dragi moj popajiću, da bi to u Ustavu pisalo, mora postojati kritična masa ljudi u ovoj zemlji, kojima bi, na prvom mjestu i sasvim odgovaralo da budu ravnopravni građani. Te mase nema. Jer, da ima....Ustav bi se mijenjao :)
e ovdje bi se slozio i sa jednim i sa drugim
ali kako izbrisati to KONSTITUTIVNI?
i kako stvoriti tu masu da mjenjamo ustav?
(doduse ja taj ustav nisam nikad ni priznavao, je*o ustav koji je mladji od tebe ;))
popajic

#107 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by popajic »

Postao/la Ahmmed dana 20/07/2008 19:06

popajic je napisao/la:BiH je drzava konstitutivnih naroda - i u tom grmu lezi zec !

Kriticno je sto ljudi ne kontaju da su ponajprije gradjani ove drzave,a onda sve ostalo.Jer,sve to OSTALO im ne bi bilo nimalo ugrozeno u drzavi baziranoj na gradjanskim principima.
Valjda se ljudi u neznanju osjecaju sigurnijim kad su grupisani.A bas su tad najugrozeniji.Djaba govoriti !
and

#108 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by and »

Ahmmed
No, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, izbor ljudi mora se poštivati i nije nikakav problem što u Bosni postoje Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Problem je što, nažalost, mnogi Hrvati, a pogotovo Srbi, jednostavno,ne žele postojanje države BiH. Ni u kojem obliku. I trenutno stanje vide tek kao prelazno rješenje do potpunog rastakanja ove zemlje.Bez želje da budem politički korektan, ipak moram reći da im na ruku idu i oni Bošnjaci, tačnije bošnjački predstavnici, koji svojim neznanjem, lopovlukom i političkom kratkovidosti dugoročno mogu napraviti više štete ovoj zemlji,nego što su to zajedno učinile velikosrpska i hrvatska politika.Ahmmed
problem je što takvi ljudi koji rade u organima vlasti to javno rade i krše zakon a niko ih ne poziva na odgovornost i ne pita zašto je to tako.
recimo zašto na policijskoj stanici u livnu stoji samo zastava herceg-bosne?
NKVD

#109 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by NKVD »

Riberi, ne postavljaj pitanja ako nisi spreman na odgovore koji ti se neće svidjeti!

Ko je u ratu šta jamio - jamio je. A šta je u ratu jamljeno u poraću je zakucano i od svih strana verifikovano. I u Livnu i u Sarajevu, kukali mi na to ili ne. A sve se to u Skupštini izglasa i ovjeri. Kao što su i Velibora Ostojića turili na čelo komisije za ljudska prava, SDA glasala za...

Znaš li koliko nebošnjaka ima u Upravi i Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH?
scooter21ba

#110 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

NKVD wrote:Riberi, ne postavljaj pitanja ako nisi spreman na odgovore koji ti se neće svidjeti!

Ko je u ratu šta jamio - jamio je. A šta je u ratu jamljeno u poraću je zakucano i od svih strana verifikovano. I u Livnu i u Sarajevu, kukali mi na to ili ne. A sve se to u Skupštini izglasa i ovjeri. Kao što su i Velibora Ostojića turili na čelo komisije za ljudska prava, SDA glasala za...

isto koliko ima "nesrba" u upravi i nadzornom odboru elektrodistribucije mrske
NKVD

#111 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by NKVD »

Vidi, to je trenutno manje bitno pitanje. Može se provjeriti, sada mi je mrsko a i kasno je za telefoniranje i petljanje po internetu.

Ali, ne smijemo mi svoje postupke pravdati postupcima onih koje smatramo da su puno, puno gori od nas!!!

To ti je poruka moga posta, a ne prebrojavanje ne"ovih ili onih" na obje strane. Da si se malo zadržao i razmislio o onome što si napisao a ne da odmah potrčiš i silajdžićevski kenjkavo upreš prstom tužakajući se "a oni, a oni" - to bi i sam shvatio...
and

#112 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by and »

NKVD wrote:Riberi, ne postavljaj pitanja ako nisi spreman na odgovore koji ti se neće svidjeti!

znači,zašto će nam onda policija i zakoni,ako ustanova koja treba da štiti zakon,taj zakon krši?
odakle elektroprivreda hrvatske zajednice herceg-bosna?jesu li tu ovi što su protjerani iz upravnog odbora elektroprivrede bih?
Idun

#113 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by Idun »

scooter21ba wrote:

isto koliko ima "nesrba" u upravi i nadzornom odboru elektrodistribucije mrske
Hahahahahha....sorry....ali, zaista nije tacno. Smatram da ne mozes uporedjivati Federaciju i RS ni u kom pogledu. ;-)
NKVD

#114 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by NKVD »

Naravno da to sve ne valja i ja se za to nisam borio! Ali je to više puta aminovano i zacementirano glupavim potezima "naše" vlasti. Oni su na to pristali jer znaju da im je to jedini način da i oni na jednom dijelu države budu apsolutno na vlasti i neometano hapaju - sve u cilju zaštite svog naroda!
scooter21ba

#115 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

NKVD wrote:Vidi, to je trenutno manje bitno pitanje. Može se provjeriti, sada mi je mrsko a i kasno je za telefoniranje i petljanje po internetu.

Ali, ne smijemo mi svoje postupke pravdati postupcima onih koje smatramo da su puno, puno gori od nas!!!

To ti je poruka moga posta, a ne prebrojavanje ne"ovih ili onih" na obje strane. Da si se malo zadržao i razmislio o onome što si napisao a ne da odmah potrčiš i silajdžićevski kenjkavo upreš prstom tužakajući se "a oni, a oni" - to bi i sam shvatio...
ja samo kazem da je u pitanju reprocitet
a odgovaram ti istom mjerom kojom si ti poceo
ako se branis na nacin a oni a oni zasto onda pitas koliko ima nebosnjaka u EP bih
zasto onda ne gledas samo ED rs
e vidis tu sam te cekao
znas reci koliko "srba" zivi i radi u sa a ne pitas koliko nesrba zivi i radi u trebinju ili banja luci
dolazimo do zakljucka da siljis samo na jednu stranu u tvom slucaju "srpsku"
ali to nije strano ni "hrvatima" ni "bosnjacima"
oriental

#116 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by oriental »

Da li bi neko na ovu temu trebao spomenuti Benjamina Kalaya?!
NKVD

#117 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by NKVD »

scooter21ba wrote:
ako se branis na nacin a oni a oni zasto onda pitas koliko ima nebosnjaka u EP bih
e vidis tu sam te cekao
znas reci koliko "srba" zivi i radi u sa a ne pitas koliko nesrba zivi i radi u trebinju ili banja luci
Ne gledam u RS dok mi ovdje gori pod nogama i dok me moji razjebavaju! Jebo više RS, govorite ko Bakir i Haris što za sve optužuje Dodika i agresiju, ali za sve bukvalno. Ma, ne interesuje me takvo primitivno razmišljanje koje nam nameću gospodari mraka. Govorim o struji, sigurnosti, putevima, kulturi, zdravstvu i školama ovjde i sad, trinaest godina poslije rata. I vidim da to funkcioniše samo na principu - prvo mi iz vlasti da poklopimo šta se poklopiti da, a vama šta ostane - ostane. Ma, odjebaus to, za to se, ponavljam, nisam BORIO i imam pravo to glasno reći.
scooter21ba

#118 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

NKVD wrote:
scooter21ba wrote:
e vidis tu sam te cekao
Ne gledam u RS dok mi ovdje gori pod nogama i dok me moji razjebavaju! Jebo više RS, govorite ko Bakir i Haris što za sve optužuje Dodika i agresiju, ali za sve bukvalno. Ma, ne interesuje me takvo primitivno razmišljanje koje nam nameću gospodari mraka. Govorim o struji, sigurnosti, putevima, kulturi, zdravstvu i školama ovjde i sad, trinaest godina poslije rata. I vidim da to funkcioniše samo na principu - prvo mi iz vlasti da poklopimo šta se poklopiti da, a vama šta ostane - ostane. Ma, odjebaus to, za to se, ponavljam, nisam BORIO i imam pravo to glasno reći.
samo jedno pitanje pa cemo nastaviti kako se ti izjasnjavas kad te pitaju koja si nacionalnost?
cyprus

#119 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by cyprus »

Ja samo da pozdravim raju i da kažem da nemam namjeru se više upletat u temu. Trenutno upletenim želim da što prije dođu do odgovora - šta je nacionalnost, i to će bit ključ za mnoge "misterije". :mrgreen: Budite pozdravljeni :D :D
scooter21ba

#120 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by scooter21ba »

cyprus wrote:Ja samo da pozdravim raju i da kažem da nemam namjeru se više upletat u temu. Trenutno upletenim želim da što prije dođu do odgovora - šta je nacionalnost, i to će bit ključ za mnoge "misterije". :mrgreen: Budite pozdravljeni :D :D
ja davno dosao do odgovora a to sto neki ne mogu da skontaju ili nece njihova stvar ;)
cyprus

#121 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by cyprus »

scooter21ba wrote:
cyprus wrote:Ja samo da pozdravim raju i da kažem da nemam namjeru se više upletat u temu. Trenutno upletenim želim da što prije dođu do odgovora - šta je nacionalnost, i to će bit ključ za mnoge "misterije". :mrgreen: Budite pozdravljeni :D :D
ja davno dosao do odgovora a to sto neki ne mogu da skontaju ili nece njihova stvar ;)
Svi mi mislimo da smo došli do odgovora, al sve je relativno, jelde :wink:
Kjajević Majko

#122 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by Kjajević Majko »

Stavi katanac, čovjek je sve rekao... :D
Klodovik wrote:To me 'handrilo' još i prije rata.
cyprus

#123 Re: U BiH (ne) žive Bosanci i Hercegovci!

Post by cyprus »

zoom66 wrote:hajde djeco, pishkiti pa spavati :D
Meni rano :sad:
Post Reply