Iggy Pop - Sarajevo!
Moderator: _BataZiv_0809
- Alfons Kauders
#101 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
evo zoka na efmu kaze da je koncert otkazan... ali nije sluzbeno potvrdjeno, neko mu haman javio...
moze li ovo neko provjeriti?
moze li ovo neko provjeriti?
-
d2
#102 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
dok vam se Tisina ne javi sa potvrdom ili demantom informacije sve je to rekla kazala.
- BHG
#103 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
al zato ce u innu, aqui, bazenima, bit lom 
- ArtefakT
#104 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Nevjerovatno... Organizatori se uplasili da se ne zavale.
Sto nisu unaprijed rekli da moraju prodat odredjeni broj ulaznica unaprijed da bi se koncert mogo odrzat...
Ma odron. This is Teheran...
Sto nisu unaprijed rekli da moraju prodat odredjeni broj ulaznica unaprijed da bi se koncert mogo odrzat...
-
zimomor
#105 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Ma nemoj, bas Teheran?ArtefakT wrote:Nevjerovatno... Organizatori se uplasili da se ne zavale.
Inn, Aqua i Bazeni te demantuju.
-
Giordano
#106 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
ArtefakT wrote:Nevjerovatno... Organizatori se uplasili da se ne zavale.
Da su oni pozvali bend "Visocke Piramide Sunca i Mjeseca",nebi bilo straha od zavale!Zetra bi bila krcata!
A ovako im zavala visi,kakogod okrenes!
- phil manzanera
#107 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Zvao Art-Zone u 12:06 sati i rekose mi da je koncert 99,99% sigurno otkazan, znace se definitivno za dva-tri sata. Objasnjenje - radi nedavnih dogadjaj u Sarajevu i bezbjednosne situacije.
Kakvih dogadjaja? Kakve situacije? Da li su oni normalni i organizator i policija? Jebem im mater svima. Njima je dogadjaj sto se GRUPICA ljudi sukobila na obali a nije stu su navijaci dva (tri?) kluba demolirali pola grada, ukljucijuci kafice Gogo i Oskar?
Sigrnosna situacija nije narusena za Djeja i Acu Lukas?
Kakvih dogadjaja? Kakve situacije? Da li su oni normalni i organizator i policija? Jebem im mater svima. Njima je dogadjaj sto se GRUPICA ljudi sukobila na obali a nije stu su navijaci dva (tri?) kluba demolirali pola grada, ukljucijuci kafice Gogo i Oskar?
- black
#108 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
sad ce se ova frkica oko Q-festa iskoristiti za kojekakva opravdanja, vjerovatno ce i rast/pad cijene nafte pravdati time 
-
doktor za rokenrol
#109 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
obzirom na u startu pogresnu procjenu organizatora o prostoru odrzavanja i grozan pr, u kombinaciji sa nedostatnom koncertne kulture u sarajevu, nije niti cudo da je prodano tako malo karata. koliko god bosna je sjebana drzava, nije toliko sjebana da bi sacica bradatih idiota uspjela onemoguciti odrzavanje koncerta poput ovog, tako da je vadjenje na racun toga preofirno.slavkoimamodilera wrote:Sad na RSG-u bilo... glasnogovornica Art Zone-a je govorila... zbog malo prodatih ulaznica su planirali prebacivanje koncerta u manji prostor... ali je navodno "kap koja je prekinula casu" ipak narusena sigurnosna situacija i nasilno prekidanje jednog festivala...
-
zimomor
#110 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Kakva slika je odaslana u svijet? Zabole svijet neka stvar za sukob vehabija i organizatora q festa. Oni nemaju sta raditi nego da obracaju paznju na sukobe u vezi q festa u tamo nekoj Bosni na ionako divljem Balkanu.ponosna_manjina wrote:Nemaš ti, nemam ni ja, ali ima k'o ima, to svi znamo. To je ono što hoču da kažem, odaslata je ta slika u svijet, ali nije samo problem što je otišla u svijet nego što i dosta ljudi ovdje sada živi u nekoj vrsti straha i pod pritiskom. Dosta ljudi koji su bili na Q festu ili su na neki način uključeni u dešavanja oko toga s ene osjeća baš najsigurnije. Imaš osjećaj da te prate i izbjegavaš mračne ulice. Vjeruj mi.zimomor wrote: Ne, stvarno ne vjerujem. Kakve veze ja imam sa Kylie i sa Dubaijem?
Jako je licemjerno od organizatora Iggyjevog koncerta da to koriste kao izgovor.
-
Giordano
#111 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
phil manzanera wrote:Zvao Art-Zone u 12:06 sati i rekose mi da je koncert 99,99% sigurno otkazan, znace se definitivno za dva-tri sata. Objasnjenje - radi nedavnih dogadjaj u Sarajevu i bezbjednosne situacije.
Ma jarane kazem ti ja,izlaz je u bendu "Fondacija Bosanskih Piramida Sunca i Mjeseca"!
Kao prvo,bezbjednosna situacija dure,kao drugo sigirnost benda dure,i kao trece sigurnost publike dure,cetvrto i najbolje:
nejma zavale!Eto, sto bi ti vise!?
Last edited by Giordano on 29/09/2008 12:22, edited 1 time in total.
-
b_stulic
#112 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
...lijepo je bilo u Sarajevu...
dovidjenja u Kalgariju...
Duh Olimpizma i multikulturalnosti jos uvijek gori u Sarajevu. Ovaj put zahvaljujuci ljudima sa trofrtaljnim pantalonicama i bradama do pupka... Blago nama sa njima, blago nama sa Tajom, blago nama sa Semihom i mnogim onim koji nam se smiju sa predizbornih plakata. Lica kao u boksera, prostitutki i sitnih lopova. Sretan je ovaj narod.
E moj Iggy...
Neka nama Trojice hafiza, neka nama Dine i Keme, Harija, neka nama Thompsona i Mate Bulica, neka nama Cece, Aque, Sinana, Alme Cardzić...
Ionako pjevas na stranom jeziku pa te niko ne razumije... A i ruzan si brate (pogledaj samo naseg Burhana). Ko slika.
dovidjenja u Kalgariju...
Duh Olimpizma i multikulturalnosti jos uvijek gori u Sarajevu. Ovaj put zahvaljujuci ljudima sa trofrtaljnim pantalonicama i bradama do pupka... Blago nama sa njima, blago nama sa Tajom, blago nama sa Semihom i mnogim onim koji nam se smiju sa predizbornih plakata. Lica kao u boksera, prostitutki i sitnih lopova. Sretan je ovaj narod.
E moj Iggy...
Neka nama Trojice hafiza, neka nama Dine i Keme, Harija, neka nama Thompsona i Mate Bulica, neka nama Cece, Aque, Sinana, Alme Cardzić...
Ionako pjevas na stranom jeziku pa te niko ne razumije... A i ruzan si brate (pogledaj samo naseg Burhana). Ko slika.
- Robyn
#113 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Stvarno mi je zao ako ne bude koncerta, a ovo je sve jedno veliko njasre.
Ako je prodato malo karata, moguce je i to, jer kod nas se slusa samo seljakluk.
Nemoj Iggy matere ti, odrzi to, makar nas 10 bilo.
Ako je prodato malo karata, moguce je i to, jer kod nas se slusa samo seljakluk.
- ArtefakT
#114 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Ja mislim da je to izvlakusa...phil manzanera wrote:Zvao Art-Zone u 12:06 sati i rekose mi da je koncert 99,99% sigurno otkazan, znace se definitivno za dva-tri sata. Objasnjenje - radi nedavnih dogadjaj u Sarajevu i bezbjednosne situacije.
Nece da se zavaljuju ljudi, sto je sasvim jasno, ako nemas nekog velikog sponzora iza sebe. Pokusali su posteno odradit koncert, al ne ide kad te niko ne podrzava. Navodno je prodano 600 ulaznica. Sta reci...
-
Giordano
#115 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Robyn wrote:Stvarno mi je zao ako ne bude koncerta, a ovo je sve jedno veliko njasre.
Ma doso bi on,jarane moj,eto ja bih ga nagovorio,amo treba neko platiti zavalu!
- Banksy
#116 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
QF nema veze s otkazivanjem, to je izgovor. Prodato je samo 500 karata.
I neka ne bude koncerta, tako treba. Ovaj grad ga nije zaslužio.
Treba dotaći samo dno, na dobrom smo putu, jedva čekam.
I neka ne bude koncerta, tako treba. Ovaj grad ga nije zaslužio.
Treba dotaći samo dno, na dobrom smo putu, jedva čekam.
- putujucidzindas
#117 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
bolje od ovog ne moze:(
hvala art zoneu sto je bar pokusao napraviti nesto u ovom gradu, a hvala i svim ovim ok likovima kojima je bilo mrsko otici kupiti kartu, kojima je eto iggy nako, nest, ne znaju da li bi isli il ne bi, kojim je skupa karta, a sutra ce se uhvatiti zagreba i beograda da vide istog tog iggyija il nekog manjeg...hvala bogu pa sad vidim da smo manji od svega sto se moglo zamisliti ,,
nego, da se mi utalimo onako, pa pokupujemo tih karata koliko ih treba kupiti, dodjemo nas 500, ludilo bi bilo
hvala art zoneu sto je bar pokusao napraviti nesto u ovom gradu, a hvala i svim ovim ok likovima kojima je bilo mrsko otici kupiti kartu, kojima je eto iggy nako, nest, ne znaju da li bi isli il ne bi, kojim je skupa karta, a sutra ce se uhvatiti zagreba i beograda da vide istog tog iggyija il nekog manjeg...hvala bogu pa sad vidim da smo manji od svega sto se moglo zamisliti ,,
nego, da se mi utalimo onako, pa pokupujemo tih karata koliko ih treba kupiti, dodjemo nas 500, ludilo bi bilo
-
ponosna_manjina
#118 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Objasnio sam već kakva je slika odaslana u svijet. Istina je da ne obraćaju pažnju nešto pretjerano na ove sukobe niti na razumijevanje istih, ali sigurno da se putem međunarodnih institucija vijest proširila diplomatskim krugovima. Boli njih za dešavanja ovdje ali su nas u svojoj slici svijeta svrstali na stranu islamskog radikalizma i odmah zatim nastavili razmišljati o cijenama nafte.zimomor wrote: Kakva slika je odaslana u svijet? Zabole svijet neka stvar za sukob vehabija i organizatora q festa. Oni nemaju sta raditi nego da obracaju paznju na sukobe u vezi q festa u tamo nekoj Bosni na ionako divljem Balkanu.
Što se tiče organizatora vrlo lako je moguće da se neko od njih nalazio taj dan ispred ALU i da s esada jednostavno plaši. Opet kažem, biti paranoičan u ovakvom Sarajevu je realno i oravdano.
-
Giordano
#119 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
ponosna_manjina wrote:Objasnio sam već kakva je slika odaslana u svijet. Istina je da ne obraćaju pažnju nešto pretjerano na ove sukobe niti na razumijevanje istih, ali sigurno da se putem međunarodnih institucija vijest proširila diplomatskim krugovima. Boli njih za dešavanja ovdje ali su nas u svojoj slici svijeta svrstali na stranu islamskog radikalizma i odmah zatim nastavili razmišljati o cijenama nafte.zimomor wrote: Kakva slika je odaslana u svijet? Zabole svijet neka stvar za sukob vehabija i organizatora q festa. Oni nemaju sta raditi nego da obracaju paznju na sukobe u vezi q festa u tamo nekoj Bosni na ionako divljem Balkanu.
Što se tiče organizatora vrlo lako je moguće da se neko od njih nalazio taj dan ispred ALU i da s esada jednostavno plaši. Opet kažem, biti paranoičan u ovakvom Sarajevu je realno i oravdano.
Ma ja vama govorim ljudi moji,da su doveli bend "Fondacija Visockih Pramida Sunca i Mjeseca",bilo bi sponzora na
bacanje,publika bi navalila u stadima,..........,tu afericu oko festivala nebi niko ni spominjo,a zavale nebi bilo,ma nejma
teorije da bi bila ikakva zavala!
-
venice
#120 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Bijaše jebeno prelijepo, da bi bilo istinito.Samo radi search & destroy bi platio ulaz. Art-zonu zahvaljujem radi pokušaja.
1.okt Aca Lukas Discoteque Inn p***a li vam materina
- putujucidzindas
#121 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
nema potrebe da se ljutis:) samo shvatis da je takvih poput tebe ukupno 500 u sirem okruzenju, i sto onda ne bi bile i ace i seke i mede i zeke i klincevi ostali? mnogo brate tuzno:(venice wrote:Bijaše jebeno prelijepo, da bi bilo istinito.Samo radi search & destroy bi platio ulaz. Art-zonu zahvaljujem radi pokušaja.
-
venice
#122 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
nije ni okruglo, jer sam ja uzeo 2 karte 
-
Giordano
#123 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
putujucidzindas wrote:nema potrebe da se ljutis:) samo shvatis da je takvih poput tebe ukupno 500 u sirem okruzenju, i sto onda ne bi bile i ace i seke i mede i zeke i klincevi ostali? mnogo brate tuzno:(venice wrote:Bijaše jebeno prelijepo, da bi bilo istinito.Samo radi search & destroy bi platio ulaz. Art-zonu zahvaljujem radi pokušaja.
..........tacno/tocno 501,......,ukljucujuci i mene!
-
GoschaUkuchi
#124 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
Kockastih glava, bradatih spodoba, primitivnih delikvenata i svih ostalih "neuklopljenih" likova u urbanu sredinu... pa meni vise nista ne moze pod kožu!! FUJJJJJJJJJJJ.....
-
neshto
#125 Re: Iggy Pop - Sarajevo!
ma seru ba!!!
nemaju sarajije običaja uzimati kartu u predprodaji, to svaki ozbiljniji organizator zna.
ja sam se ugodno iznenadio za 600 prodatih ulaznica... znam 20-tak ljudi koji će ići i niko nije kupio kartu, i sam sam mislio uzeti na ulazu...
pogriješili su sa lokacijom i tačka. sada je vjerovatno prekasno da bi zakupili neki drugi adekvatan prostor...
ukoliko su imali prijetnje neka to javno objave!!!
a ako se vade na "situaciju" onda su jadni i BiH nanose podjednako šteta kao i one bradonje...
mediji su ovo jedva dočekali...
koji je broj te agencije na koji se može raspitati?
nemaju sarajije običaja uzimati kartu u predprodaji, to svaki ozbiljniji organizator zna.
ja sam se ugodno iznenadio za 600 prodatih ulaznica... znam 20-tak ljudi koji će ići i niko nije kupio kartu, i sam sam mislio uzeti na ulazu...
pogriješili su sa lokacijom i tačka. sada je vjerovatno prekasno da bi zakupili neki drugi adekvatan prostor...
ukoliko su imali prijetnje neka to javno objave!!!
a ako se vade na "situaciju" onda su jadni i BiH nanose podjednako šteta kao i one bradonje...
mediji su ovo jedva dočekali...
koji je broj te agencije na koji se može raspitati?