POLITICKA KLADIONICA

Post Reply
Bosnjak333

#101 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:
Bosnjak333 wrote:
REXONI wrote:Svatko od nas bi volio da njegova stranka osvoji većinu ali to nije moguće tako da gubitnik ovi izbora će biti SDA jer se veliki broj glasača koji su glasali za SDA i koji su porijeklom iz Srebrenice odjavio radi glasanja tamo.
Što se tiče Starog Grada to uzima SBB, Centar isto tako a ovo ostalo biče guravo SDA je izgubila u Novom Gradu i u Vogošći dosta glasača koji su porijeklom iz srebrenice jer su se odjavili. Tu se vidi prilika SBB za Općinska vijeća.
Evo Vam podaci Pada broja glasova SDA u svih 10 kantona:
1996 - godina - 715.119 glasova
1998 - godina - 440.904 gla
2000 - godina - 262.435 gla
2002 - godina - 236.171 gla
2006 - godina - 215.936 gla
2010 - godina - 164.218 gla
Kaznite ih opet !!!
Pricas gluposti kao i Fahro.Ne razumijem kako vi iz SBB-a mozete biti toliko pokvareni,dao sam ti u % sve,vidis koliko ste osvojili.Ti sa 2.6 % mislis ici na 20 hahaha.Jadovi jedni,tacno ste zalosni.Ja nisam pripadnik nijedne stranke za razliku od tebe.Bavim se postenim i ispravnim analizama,opet za razliku od tebe.Jos jedan netacan podatak je da je SDA 2010. osvojila 164.000 glasova(tacno je nesto malo preko 200.000).Sve ti znas,SDA gubi sve.U Srebreniku se odjavilo 40.000 ljudi,a u Vogosci 100.000,niko vise nece glasati. :x :x :x

Dovoljno je sto se prosipate na avaz.ba nemojte i ovdje molim vas. :( :( :(
Pa ti stvarno nećeš da shvatiš, molim te da nađeš rezultate i da nam ih prezentuješ ali ja iz tvoji nastupa mogu vidjeti da si ti pristalica SDA i da ti je krivo kad vidiš realne rezultate.
Moram biti pristalica SDA kad vidim takve lazove poput tebe i tvog gazde,mozete li vi objaviti ijednu informaciju,a da je realna i ispravna.Sve znas,a nigdje argumenata i dokazanih cinjenica.Vidim raspad SBB-a na Ilidzi i u Starom i Novom Gradu.Cuo sam da 50 hiljada ljudi iz tih opcina vise nece glasati za SBB.Tako ti zvucis samo sto je umjesto SBB-a na repertoaru SDA.Ne provaljuj se ako nemas argumenata,sve sto si mi imao reci je da sam pristalica SDA...
Treebeard

#102 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

Bosnjak333 wrote:
REXONI wrote:...2010 - godina - 164.218 gla.
...Jos jedan netacan podatak je da je SDA 2010. osvojila 164.000 glasova(tacno je nesto malo preko 200.000)...
Tacnije 203.903 glasa po kantonima, izvor informacije, za razliku od REXONI-jevog aBa3a je izbori.ba, znate ona stranica gdje se nalaze sve biografije kandidata i tako te slicne stvari :mrgreen:
Doktor29

#103 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Doktor29 »

Treebeard wrote:
Bosnjak333 wrote:
REXONI wrote:...2010 - godina - 164.218 gla.
...Jos jedan netacan podatak je da je SDA 2010. osvojila 164.000 glasova(tacno je nesto malo preko 200.000)...
Tacnije 203.903 glasa po kantonima, izvor informacije, za razliku od REXONI-jevog aBa3a je izbori.ba, znate ona stranica gdje se nalaze sve biografije kandidata i tako te slicne stvari :mrgreen:
Ne znam jesi li ti upratio odusevljenje kada su oni (SBB) otkrili tu stranicu, forumi su bili zatrpani imenima i njihovim iznenadjenjem uz prethonu pretpostavku da su negdje kandidirali mladog vocjeka :-) :-) :-)
Bosnjak333

#104 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:To što su neki otišli iz općinski organizacija to tebi kao ozbiljnijem analitičaru ne smije da ti bude teza vodilja. Da ljudi neće glasati za SBB ne bi se složio na opštim izborima se izbristrilo to da je SBB isti po broju vijećnika sa SDA.
Što se tiče podataka molim te da ih provjeriš na službenoj stranici CIK-a jer sam ih ja odatle preuzeo, to nisu nikakve izmišljotine to su činjenice koje su neoborive.
Kako ti onda znas da ljudi koji su napustili opcinske odbore SDA Srebrenika i Vogosce nece vise glasati za tu stranku??Ili da je toliko ljudi napustilo SDA pa da ona nema vise teoretske sanse da ponovo uzme nacelnicka mjesta??

Onda CIK kod mene i kod tebe ne pokazuje iste podatke. :-) :-) :-)
Covjek ti je napisao SDA osvojila 203 hiljade glasova.
Treebeard

#105 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

REXONI wrote:Što se tiče podataka molim te da ih provjeriš na službenoj stranici CIK-a jer sam ih ja odatle preuzeo, to nisu nikakve izmišljotine to su činjenice koje su neoborive.
Evo ja cu ti napraviti slike stranice cik.ba sa brojevima glasova za svaki kanton za izbore 2010, pa ih i sabrati za tebe, da se ne mucis :mrgreen:, samo ako ces ti nakon toga napisati da si slagao da si uzeo podatke sa cik.ba i izvines se ostalim forumasima na sirenju aBa3ovih dezinformacija, ok?
Doktor29

#106 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Doktor29 »

Treebeard wrote:
REXONI wrote:Što se tiče podataka molim te da ih provjeriš na službenoj stranici CIK-a jer sam ih ja odatle preuzeo, to nisu nikakve izmišljotine to su činjenice koje su neoborive.
Evo ja cu ti napraviti slike stranice cik.ba sa brojevima glasova za svaki kanton za izbore 2010, pa ih i sabrati za tebe, da se ne mucis :mrgreen:, samo ako ces ti nakon toga napisati da si slagao da si uzeo podatke sa cik.ba i izvines se ostalim forumasima na sirenju aBa3ovih dezinformacija, ok?
Zaboravi na to, on vjeruje samo ako to vidi u Avazu, to je pocetak i kraj njegove percepcije :-)
M_e_m_o

#107 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by M_e_m_o »

Što se mene tiče, nakon što sam vidio svu našu sreću sa SDP-om, moj glas ovaj put ide za SDU.

Ali nevjerovatno koliko su se ovi Fahrini digli i svi ko guske za velikim vođom pljuju po SDA. Je li to vama fakat dekretom naređeno da to radite ili nemate mozga sekunde (tipujem na kombinaciju) pa mislite samo na tome osvojiti izbore. Dobit ćete glasove od sandžaklija, vaše porodice (ne familije :mrgreen: ) i još 0,1456% od ljudi koji vjeruju u sve što pročitaju (a čitaju samo ono smeće od šatro novina) i to je to.

Dovoljno mi je da vidim ko su sve kandidati ispred SBB-a u mojoj opštini i sve mi je jasno. Je li vama stvarno cijela predizborna kampanja bazirana samo na pljuvanju SDA ili? Ako vam je to način kako doći do foteljaonda budite sigurni da koliko dobijate na taj način glasova isto toliko će ih i SDA dobiti upravo zbog toga jer ste dosadili i bogu i narodu sa tom pričom. Što više ovako odvratno pljujete po SDA vjerujte da će sve više raje iz inata glasati upravo za njih da se ne bi vi dočepali fotelje. Narod jeste glup, ali toliko nije siguran sam.

Što se KS tiče jedini koji će iz SBB-a biti načelnik je ovaj u Starom Gradu što je prebjegao iz SDA. U Centru nemate šanse pored Bećirevića, u Novom Sarajevu pored Koldže a u Novom Gradu pored ovog Hadžićevog pulena.
Doktor29

#108 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Doktor29 »

M_e_m_o wrote:Što se mene tiče, nakon što sam vidio svu našu sreću sa SDP-om, moj glas ovaj put ide za SDU.

Ali nevjerovatno koliko su se ovi Fahrini digli i svi ko guske za velikim vođom pljuju po SDA. Je li to vama fakat dekretom naređeno da to radite ili nemate mozga sekunde (tipujem na kombinaciju) pa mislite samo na tome osvojiti izbore. Dobit ćete glasove od sandžaklija, vaše porodice (ne familije :mrgreen: ) i još 0,1456% od ljudi koji vjeruju u sve što pročitaju (a čitaju samo ono smeće od šatro novina) i to je to.

Dovoljno mi je da vidim ko su sve kandidati ispred SBB-a u mojoj opštini i sve mi je jasno. Je li vama stvarno cijela predizborna kampanja bazirana samo na pljuvanju SDA ili? Ako vam je to način kako doći do foteljaonda budite sigurni da koliko dobijate na taj način glasova isto toliko će ih i SDA dobiti upravo zbog toga jer ste dosadili i bogu i narodu sa tom pričom. Što više ovako odvratno pljujete po SDA vjerujte da će sve više raje iz inata glasati upravo za njih da se ne bi vi dočepali fotelje. Narod jeste glup, ali toliko nije siguran sam.

Što se KS tiče jedini koji će iz SBB-a biti načelnik je ovaj u Starom Gradu što je prebjegao iz SDA. U Centru nemate šanse pored Bećirevića, u Novom Sarajevu pored Koldže a u Novom Gradu pored ovog Hadžićevog pulena.
Ma ja mislim da nece ni u Starom Gradu, nije on pobjedio na tim izborima za Nacelnika zbog svog ugleda i imena jer ga nije ni imao prije nego li je postao nacelnik ispred SDA, to je njihov proizvod i ne kontam cemu kovanje u zvijezde, nije on pobjedio kao neovisni kandidat a danas ipak ne znam tko voli bezkicmenjake koji tako mjenjaju stranke.
Ostatk kantona je blaga katastrofa, kao da su svi izasli iz jedne fabrike, bezlicni polutipovi koji po instrukcijama danas ponavljaju on o sto je jucer bilo u Avazu, meni se riga na to :x :x
iPod

#109 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by iPod »

Ma SBB i Avaz iz dana u dan postaju sve vise nebitan faktor u FBiH. Napustaju ih clanovi opstinskih odbora, iznosi se prljavi ves i nacin na koji se upravlja u toj DJL stranci.

Eh da.. U Novom Gradu pobjedjuje decko iz SDA, pa svima je dosta instaliranih poltrona kojima upravlja Damir, i kao sto neko rece, nije NG a.polje i dobrinja, narod zivi i na drugoj strani opstine....

U Centru naravno pobjedjuje Becirevic, a u mojoj opstini Koldzo, s obzirom da nasi "nisu" mogli boljeg od Muharemovuca pronaci....
denis.istok

#110 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by denis.istok »

Hadžići SDA
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Skaka i Efendic su bar za klasu popularniji od konkurencije, da nece mozda onaj doktor iz Libije u N.Gradu? Tamo je realno 3. cak i iza Sumana.
iPod

#111 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by iPod »

mirko_i_slavko wrote:
Taj doktor kako kažeš je ratni heroj Dobrinje i Sarajeva, da rat nisi proveo u podrumu znao bi to...slažem se da Sda ima zbog tradicije šanse u SG ali nikako zbog Skake...
Odlicno, dati mu odlikovanja i priznanja, penziju sta god, ali nije in kapacitet za nacelnika. Siti smo mi vise jeftinog populizma na koji DJL SBB igra ;)
Bosnjak333

#112 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

mirko_i_slavko wrote:
denis.istok wrote:Hadžići SDA
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Skaka i Efendic su bar za klasu popularniji od konkurencije, da nece mozda onaj doktor iz Libije u N.Gradu? Tamo je realno 3. cak i iza Sumana.
Taj doktor kako kažeš je ratni heroj Dobrinje i Sarajeva, da rat nisi proveo u podrumu znao bi to...slažem se da Sda ima zbog tradicije šanse u SG ali nikako zbog Skake...
Skake imaju vecu tradiciju nego SDA. :D :D :D
Treebeard

#113 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

Treebeard wrote:Evo ja cu ti napraviti slike stranice cik.ba sa brojevima glasova za svaki kanton za izbore 2010, pa ih i sabrati za tebe, da se ne mucis :mrgreen:
REXONI wrote:Molim te napravi pa da vidim.
Pa evo ja napravih svoj dio:
Image
Znaci, 24873+1907+55435+42453+2880+20639+16618+37396+1702=203903, nadam se da je i kod tebe ista matematika te da su oni iz aBa3a fulali cas kad se ucilo sabiranje, ustvari, sta cas, citav stadion :lol: :mrgreen:
Treebeard wrote:...samo ako ces ti nakon toga napisati da si slagao da si uzeo podatke sa cik.ba i izvines se ostalim forumasima na sirenju aBa3ovih dezinformacija, ok?
Sad je tvoj red 8-)
Bosnjak333

#114 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Ne znam samo otkud vam ovo da ce u Ilijasu uzeti SBB...
Doktor29

#115 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Doktor29 »

Treebeard wrote:
Treebeard wrote:Evo ja cu ti napraviti slike stranice cik.ba sa brojevima glasova za svaki kanton za izbore 2010, pa ih i sabrati za tebe, da se ne mucis :mrgreen:
Image
Znaci, 24873+1907+55435+42453+2880+20639+16618+37396+1702=203903, nadam se da je i kod tebe ista matematika te da su oni iz aBa3a fulali cas kad se ucilo sabiranje, ustvari, sta cas, citav stadion :lol: :mrgreen:
Treebeard wrote:...samo ako ces ti nakon toga napisati da si slagao da si uzeo podatke sa cik.ba i izvines se ostalim forumasima na sirenju aBa3ovih dezinformacija, ok?
Sad je tvoj red 8-)
Ma nece ti se taj javiti, oni vjeruju samo snazi argumenata koje procitaju u Avazu, to je nevjerovatno
iPod

#116 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by iPod »

Bosnjak333 wrote:
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Pa procitali ljudi u Дневном Авазу, inace omiljenom stivu SBB-ovaca ;)
Doktor29

#117 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Doktor29 »

Bosnjak333 wrote:
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Tko je sada tamo Nacelnik, na cemu se temelji ovaj optimizam SBB-ovaca :D
Treebeard

#118 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

Doktor29 wrote:
Bosnjak333 wrote:
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

Tko je sada tamo Nacelnik, na cemu se temelji ovaj optimizam SBB-ovaca :D
Image
Treebeard

#119 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

Doktor29 wrote:
Treebeard wrote:
Image
Sad je tvoj red 8-)
Ma nece ti se taj javiti, oni vjeruju samo snazi argumenata koje procitaju u Avazu, to je nevjerovatno
Mozda covjek odmara sad, ne moze vala konstantno visiti po forumu, pa da je sto puta sbb-ovac :mrgreen:
denis.istok

#120 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by denis.istok »

mirko_i_slavko wrote:
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

I vikic je ratni heroj, da li to znaci da treba biti nacelnik? herojima odlikovanja i sve sto ide, ali za politike ih je malo, no brzo ce izbori, vidjet cemo kako ce biti stanje, iskreno prvi put cujem za njega, a vjerujem da je kao i vecina ljekara u ratu bio heroj.... iako nisam imao podrum u zgradi, valjda ti govoris iz svog iskustva :)
Seawolf

#121 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Seawolf »

denis.istok wrote:
mirko_i_slavko wrote:
Ilijaš SBB
Ilidža SDA
Novi Grad SDA
Novo Sarajevo SDA
Centar SDP,
Stari Grad SDA
Trnovo SDP
Vogošća SDA

I vikic je ratni heroj, da li to znaci da treba biti nacelnik? herojima odlikovanja i sve sto ide, ali za politike ih je malo, no brzo ce izbori, vidjet cemo kako ce biti stanje, iskreno prvi put cujem za njega, a vjerujem da je kao i vecina ljekara u ratu bio heroj.... iako nisam imao podrum u zgradi, valjda ti govoris iz svog iskustva :)
Dragan Vikić je bio heroj.

Zlatko Kravić je bio heroj. Spasio je živote mnogih mojih prijateljica i prijatelja, poznanica i poznanika.

Upravo zato, za obojicu vrijedi isto pitanje: "Koji im je ..... ovo trebalo?"
Treebeard

#122 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Treebeard »

REXONI wrote:Svaka čast na trudu znam koliko je ovo mukotrpno tražiti ali izvini ja znam kako sam ja računao i išao po kantonima i neslažem se sa tvojom matematikom.
Mukotrpno kliknuti dva puta i sabrati 9 (slovima: devet) brojeva? Pa kako kome, vjerujem da ima i takvih :mrgreen:

Mozes li nam bar objasniti kako si to ti racunao pa se ne (primjeti da je ovdje space, razmak, kako li to vi vec zovete :mrgreen:) slazes sa "mojom" matematikom?

A ovo dole jos uvijek stoji, jer ti postah podatke sa sluzbene stranice CIK-a
Bosnjak333

#123 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:ja znam da je doktorska plata više nego previsoka za naše uvjete i da je njemu bila dovoljna da savršeno živi. Dragan Vikić ima para i mislim da mu ne treba više nego što sad ima, a jesi li se možda zapitao da li su oni ikad u ratu gledali da drugi pati a da mu ovi ljudi nisu pomogli ja mislim da se ta situacija nikad nije desila. Mislim da su odlučili da udžu u politiku iz istog razloga ovo su ljudi koji ulaze u politiku čista obraza i tvrdim da su zbog svoga naroda odlučili da nešta promjene. A ne da samo mirno sjede i gledaju kako nam RVI leže po parkovima moleći sadašnju vlast da im isplati zarađene penzije, da svaki dan jedan gigant propada a da njegovi radnici idu u stečaj sa spoznajom da se nikad više neće vratiti na posao. Ja mislim da su ovakvi i slični ljudi se trebali davno uključiti u politiku i svima bi nam bila svjetlija budućnost od ove današnje.
Moj otac je RVI i nikada nije molio da mu isplate penziju,ona je redovna samo jako mala.
I pise se uđu,a ne udzu!
Bosnjak333

#124 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:
Bosnjak333 wrote:
REXONI wrote:ja znam da je doktorska plata više nego previsoka za naše uvjete i da je njemu bila dovoljna da savršeno živi. Dragan Vikić ima para i mislim da mu ne treba više nego što sad ima, a jesi li se možda zapitao da li su oni ikad u ratu gledali da drugi pati a da mu ovi ljudi nisu pomogli ja mislim da se ta situacija nikad nije desila. Mislim da su odlučili da udžu u politiku iz istog razloga ovo su ljudi koji ulaze u politiku čista obraza i tvrdim da su zbog svoga naroda odlučili da nešta promjene. A ne da samo mirno sjede i gledaju kako nam RVI leže po parkovima moleći sadašnju vlast da im isplati zarađene penzije, da svaki dan jedan gigant propada a da njegovi radnici idu u stečaj sa spoznajom da se nikad više neće vratiti na posao. Ja mislim da su ovakvi i slični ljudi se trebali davno uključiti u politiku i svima bi nam bila svjetlija budućnost od ove današnje.
Moj otac je RVI i nikada nije molio da mu isplate penziju,ona je redovna samo jako mala.
I pise se uđu,a ne udzu!
Izvini Moj otac je RVI i da nije išao da ruši vladu kad je ono radžo išao nigdje ga nebi bilo. Kada je išao na reviziju rekli mu da je bolji nego prije tri godine, pa čekaj malo ko je tu lud. Hvala ti na sugestiji.
To je hvala SDP-u,a ne SDA.Moj otac je do 2001. za 50 % invalidnost imao 300 KM penzije,a na reviziji te godine mu je smanjeno na 90 KM,i ne samo njemu nego 80 % boraca,znam da su svi njegovi iz RVI udruzenja slali zalbe jer niko nije dobio istu penziju,a kamo li povecanje.Tada inace SDA nije bila na vlasti!
Bosnjak333

#125 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

split wrote:U svakom slučaju za promjenu sam!! Ako ste za nastavak rasprodaje naše nam države, možete glasati bilo za SDP, SNSD bilo za SDA, svejedno je. Veliki broj glasova propadne, a svi ti glasovi se preliju u ove stranke. Zato ću glasati za stranku koja ima najveće šanse maknuti ih. I najgore što možeš napravit je da ne glasaš, jer ovakva politika želi što manji odziv... ali vi kao birači istražujte malo, čitajte programe, biografije nositelja listi, prijašnja dostignuća i onda glasajte... jer politika daje ljudima ono što ljudi od nje traže jer oni biraju takvu vlast, ovi drugi koji se ne bune, ne izlaze na izbore i ne traže promjene imaju tačno onakvu politiku kakvu i žele. Dakle, nije rješenje odustati od svega i pustit da drugi vladaju tobom! Ovako barem mogu dati svoj doprinos da se stvari promijene.
Dok jedna osoba možda i ne može puno...garantujem vam da bi, u slučaju da nas 30-50 poštenih i sposobnih ljudi krene u politiku (svi u stranke koje im se sviđaju) napravili pravi darmar... ljudi nema više nazad! Let's go!!!
Ako si za promjenu onda ne trebas glasati ni za SBB!
Post Reply