moler wrote:tvoj odgovor govori sve o tvom "sarajevskom porijeklu" dušo moja i definitivno najbolji ćevapi nemogu nikada biti na Iliđi dabet kod nekog Brajlovića i dečko pripazi na riječnik mogao bi dobiti ban za sretan dan pa pa
Vidi ovo
Pravi cevapi sad zavise i od lokacije. Znaci dobre cevape mo´s samo u srcu grada pojesti a jos da bi osjetili i na pravi nacin prepoznali njegove kvalitete potrebno je biti "rodeni Sarajlija".
Ja ih na Carsiji vec dugo ne jedem. Iz Mrkve me istjerao miris ustajalog mesa kad samo jedno jutro dosao na dorucak, iz Hodzica me isjerala "dobra" higijena posuda, Ferhatoviceve odavno nisu ono sto su bile.
Onda sam vidio svi hvale Zmaj pa otisao i dole i vidio da su ovi na Carsiji zlatni kakvi su ovi u Zmaju. Jeste li vidjeli samo gdje u Zmaju pripremaju cevape, ko ih priprema i kako? Imali ste prilike vidjeti im "kuhinju".
Na higijeni svaka cast Petici koja ima veliku kuhinju, osobe koje spremaju cevape su propisno obucene sa svim onim kapama na glavi, klompama itd...
Cevapi nisu losi kod Mujanica u Binjezevu (Jesam SELJAK, jedem izvan Sarajeva) i nakon tih cevapa ne podriguje mi se i nemam problema sa zelucem cijeli dan.