Ako je Bosna fizicki ugrozena,svakako.mastodont wrote:A, jel' bi se to malo ratovalo?
Ja prob'o prosli put, vidio da znam i meni dosta, da budem iskren. Doduse, u medjuvremenu se neke djecice nadobijalo, pa da njih sad spremam za penale, jel'?
A da malo razmislimo prije nego sto se opet pobijemo?
Opet navedi mi jednu drzavu u svijetu gdje se vojne obveznike pita da idu u rat? U cijem Doboju si? Mislim tamo su Bosnjaci bili relativna vecina 1991 godine, danas je podijeljen pa me zanima u "cijem" si dijelu Doboja da ti znam prikladno odgovoriti?
Mislim ljudi zasto se postavljaju glupa pitanja, na koja se treba trositi vrijeme? Ako nisi sposoban da shvatis, nemoj nista ni pisati. Jebo drzavu kao drzavu,, medjutim kad nema drzave, onda stanovnistvo trpi i iseljava se, a tako nestaju cijele nacionalne grupacije, tako se pravi danas velika Srbija i svakako u slucaju fizicke ugrozenosti BiH, da odgovor treba biti i to eskpresno, PUNA MOBILIZACIJA.
Tako razmisljam ja, tako razmislja prosjecni Englez, tako razmislja prosjecni Njemac, tako razmislja prosjecni Amerikanac, prosjecni Francuz ne radi 14 Jula svake godine za dan Republike, prosjecni Amer ne radi za 4 Juli, a za sve njih i nas je bacanje i gazanje zastava pa bilo to od krmka iz Laktasa ili tamo nekih bradatih spodoba sa arabijskog poluotoka klasicna uvreda koja je i zakonski prekrsaj koji je tu zbog vaspitnih razloga.
Sta znaci sad je Bosni sramota reci da ako ti neki komad budale ili ako ti Beograd opet ugrozava drzavu legitimno pravo odgovoriti vojnom silom? Svakako da mislim da Dodika treba jos malo trpjeti, a onda ici na vaspitne mjere protiv njega i onih koji ga podrzavaju.
Zito od kukolja se prije ili kasnije mora odvojiti, koliko god odlagali tu rabotu, ONO SE ODVOJITI MORA!