dodik i zastava bih

Jani

#101 Re: dodik i zastava bih

Post by Jani »

mastodont wrote:A, jel' bi se to malo ratovalo?
Ja prob'o prosli put, vidio da znam i meni dosta, da budem iskren. Doduse, u medjuvremenu se neke djecice nadobijalo, pa da njih sad spremam za penale, jel'?

A da malo razmislimo prije nego sto se opet pobijemo?
Ako je Bosna fizicki ugrozena,svakako.

Opet navedi mi jednu drzavu u svijetu gdje se vojne obveznike pita da idu u rat? U cijem Doboju si? Mislim tamo su Bosnjaci bili relativna vecina 1991 godine, danas je podijeljen pa me zanima u "cijem" si dijelu Doboja da ti znam prikladno odgovoriti?

Mislim ljudi zasto se postavljaju glupa pitanja, na koja se treba trositi vrijeme? Ako nisi sposoban da shvatis, nemoj nista ni pisati. Jebo drzavu kao drzavu,, medjutim kad nema drzave, onda stanovnistvo trpi i iseljava se, a tako nestaju cijele nacionalne grupacije, tako se pravi danas velika Srbija i svakako u slucaju fizicke ugrozenosti BiH, da odgovor treba biti i to eskpresno, PUNA MOBILIZACIJA.

Tako razmisljam ja, tako razmislja prosjecni Englez, tako razmislja prosjecni Njemac, tako razmislja prosjecni Amerikanac, prosjecni Francuz ne radi 14 Jula svake godine za dan Republike, prosjecni Amer ne radi za 4 Juli, a za sve njih i nas je bacanje i gazanje zastava pa bilo to od krmka iz Laktasa ili tamo nekih bradatih spodoba sa arabijskog poluotoka klasicna uvreda koja je i zakonski prekrsaj koji je tu zbog vaspitnih razloga.

Sta znaci sad je Bosni sramota reci da ako ti neki komad budale ili ako ti Beograd opet ugrozava drzavu legitimno pravo odgovoriti vojnom silom? Svakako da mislim da Dodika treba jos malo trpjeti, a onda ici na vaspitne mjere protiv njega i onih koji ga podrzavaju.

Zito od kukolja se prije ili kasnije mora odvojiti, koliko god odlagali tu rabotu, ONO SE ODVOJITI MORA!
popajic

#102 Re: dodik i zastava bih

Post by popajic »

Je li iko cuo za kakvu reakciju od strane bosansko-hercegovackih politickih ili sudskih organa na ove Dodikove najnovije antidrzavne ispade?
Valjda postoje gospoda koje smo birali i koje placamo da ovakve stvari rjesavaju.Ili ih podrzavamo u tome da je njihovo da se samo o svom dobru brinu,a mi treba da budemo i politicari i sudije i vojnici ...
Mogu biti tri razloga sto ne reaguju.
1.cvikaju od Dodika
2.u istu tikvu pusu
3.nemaju blage veze sta im se u drzavi desava,nit imaju interesa da saznaju.

Kad razmislim,ja mislim da je sve troje u pitanju.Zato Dodik i radi to sto radi.
scooter21ba

#103 Re: dodik i zastava bih

Post by scooter21ba »

napadaju na njega za nevazne stvari i kad njima treba da se peru od gresaka
a sada posto su svi najvjerovatnije u dubai-u onda boli njih za bih i zastavu
JMJ

#104 Re: dodik i zastava bih

Post by JMJ »

Sta izbori, mislis dodvorava se cetnicima? Sad se vracamo na nas glavni problem-prihvatanje SDS("oni su nas problem"), koalicija sa fasistima, nedostatak zakona(cuj to, a ko je na vlasti 18 godina?)
Prvi put kad je zinuo, trebalo je podnijeti tuzbu protiv njega, pa ne bi imao sansu ni da baca zastavu danas! Dodik je moguc zahvaljujuci SDA i SBiH,oni su nas problem,sudbina i cini mi se, oni ce nam doci glave!
popajic

#105 Re: dodik i zastava bih

Post by popajic »

@JMJ
Dodik je moguc zahvaljujuci SDA i SBiH,oni su nas problem,sudbina i cini mi se, oni ce nam doci glave!
pa tako ce nekako i biti sve dok ljudi prihvataju da su im oni sudbina.Ubijedili ih da su oni jedino moguce rjesenje i sta ces sad? Da sipamo ljudima varekinu u mozdane vijuge,da reispiremo mozgove?
Svako pojedinacno mora shvatiti da Dodik postoji jer ima slicnu bratiju sa druge strane.I obratno.A svi zajedno su kupili jednosmjernu kartu ovoj BiH.Kartu za propast.
Mi ih kudimo,ali nam ne pada na pamet da ih se jednom za sva vremena rijesimo.Pri glasanju,naravno.
Jani

#106 Re: dodik i zastava bih

Post by Jani »

Ja ne znam, ja na Dodika u opste ne gledam tako. Nije on kriv za ovakvo stanje. Krivi su u paketu vecina Srba, prvo zato sto biraju ovakve, drugo zato sto nastoje za sebe ukrasti vise puno nego im i pripada i u slucaju podjele i kad bi ih se jos nagradilo sa bonusom.

Treba razumjeti Srbe iz BiH. Misle da mogu drpiti pola Bosne i tako igraju. Poenta je sto im treba pokazati i dokazati da misle pogresno kao i obicno. Mislili su da mogu drpiti i pola Hrvatske, pa sad jedre po Moravu.

Sva bit bosanskog problema je u tome. Nije Dodik izmislio teznje za prikljucenje Srbiji. Da nema Dodika, bio bi Mile isti kao Dodik. Srbi kao narod trebaju shvatiti da nece moci uzeti niposto ne 50% Bosne, nego ni 25% ni 1% Bosne i onda ce biti konstruktivni. Naravno da bi to shvatili, oni trebaju pomoc drugih naroda. Kako ih stimulirati? Ja mislim da bi jace i ubrzano naoruzavanje ABIH na to imalo pozitivan efekt.

Svakako ako su budale da se kockaju sa svojom sudbinom i ruse ponovo ovu drzavu, onda im treba poslati racun na naplatu. Znamo kako su velike sile od Njemacke naplatile sto je i drugi put izazvala sranja u Europi i svijetu. Znaci svakako da generalna poruka Srbima kao narodu treba da bude i to prije svih novih potencijalnih sranja koje misle praviti, je da dobro razmisle sta ovaj put rade, jer igraju partiju pokera na sve ili nista i ako izgube da ce morati platiti za stetu koju su nacinili ne samo u potencijalnom novom sukobu, nego i za onaj prosli.

Vec su se jednom kockali i izgubili. Da, pogadjate izgubili su u Hrvatskoj. Recimo najmanja cijena koju mogu platiti ako naprave ponovo sranja, je da se vojno skrse, a nakon toga da se kukolj odvoji od zita. Svakako da pod kukoljem podrazumijevam Dodike, cetnike ali i velikosrpsku filijalu SPC koja kao taoce u proslosti, nazadnosti i cemu sve ne, drzi cijelu BiH od 1918 godine. Tome se jednom mora stati u kraj.

U slucaju novog sranja, SPC-u se treba oduzeti svu imovinu, zabraniti joj totalno rad i napraviti Ortodoksnu Crkvu BiH kojoj bi sjediste bilo u Sarajevu i gdje bi se svi ortodoksni vjernici pocev od Makedonaca, Crnogoraca pa na dalje do Srba mogli se iskljucivo moliti bogu, a ne imati predavanja kako razvaliti bosansku drzavu ili skrivati zlocince koji su pobili desetine i vise hiljada Bosnjaka.

Znaci i Dodiku i svim potencijalnim Dodicima treba biti nacrtano sta slijedi ako nastave stazama Ilije Garasanina, Sloodana Milosevica i ostalih bolesnih umova iz europskog prkna izmedju Save i Dunava, a to treba biti sigurni vojni odgovor.

To da ce Lajcak smijeniti Dodika ne vjerujem. Nece mu ni prigovoriti. Lajcaka treba pricekati na izlazu iz OHR, pozvati taxi i direktno ga ukrcati na prvi avion za Bec, odatle neka se sam snalazi.

Za one koji misle da je ovo sve sto sam napisao ekstremno, nego razmisle sta bi prosjecan zapadnjak uradio Srbima da njima ovako razvaljuju drzavu. Francuska i Engleska bi im poslale bez dvoumljenja nuke bombe na Beograd, Njemacka svi znamo kako to Njemacka radi i kad je se ne napada, Ameri svi znamo u praksi da je zbog 11.09 i drugih stvari takodjer, zapoceto dva rata. Znaci svoja drzava se brani svim sredstvima, a onaj koji je nastoji razvaliti mora biti svjestan da ako izgubi placa punu cijenu i to sa kamatama.
popajic

#107 Re: dodik i zastava bih

Post by popajic »

@jani,Jani...ti bas uprska.Kudis (s pravom) zbog bacanja zastave,ali znatno zesce sav jedan narod ti zgura u cetnike.Kakvo te crno ratovanje spopalo? Ne znam kako je s tobom ja granatu ne volim da cujem ni na filmu.
Ne mozes nacionalistu kuditi nacionalizmom.Samo se izjednacavas s njim(a).A to ti ,valjda,nije namjera?!
Jani

#108 Re: dodik i zastava bih

Post by Jani »

popajic wrote:@jani,Jani...ti bas uprska.Kudis (s pravom) zbog bacanja zastave,ali znatno zesce sav jedan narod ti zgura u cetnike.Kakvo te crno ratovanje spopalo? Ne znam kako je s tobom ja granatu ne volim da cujem ni na filmu.
Ne mozes nacionalistu kuditi nacionalizmom.Samo se izjednacavas s njim(a).A to ti ,valjda,nije namjera?!
Sta hoces reci da jedan narod ne moze grupno misliti i raditi grozne stvari? Sjetimo se historijski lekcija sa Njemackom. Sjetimo se racuna koje je ta ista Njemacka nacija platila za sva pocinjenja sranja. Moze ti se jednom omaketi pa izabrati umobolnog, ne moze ti se to desiti cetiri puta kao Srbima iz Srbije sa Milosevicem, ne mozes nakon svih sranja koje su pripadnici "tvog" naroda napravili drugima, tolerisati da opet naprave sranje i vrate sve u ovoj drzavi za jos 50 godina unazad i opet im gladiti muda kao da se nista dogodilo nije? Sta Bosanci trebaju praviti, hraniti i odgajati djecu da bi sutra neki manijak podrzan od vecine Srba naredio opet masovno klanje Bosanaca? Jesam human, jesam za pomirenje, ali ne pod svaku cijenu. Srbi kolektivno kao narod trebaju shvatiti i odreci se Garasaninovih, Milosevicevih i inih bolesnih umova snova. Ako to ne urade i ponovo izazovu rat ( na putu su) sa ponovo 200 000 300 000 ili vec koliko zrtava u ovoj drzavi, e onda se treba placati i cijena toga. Ako osoba ne moze sama skontati da pravi kriminalnu radnju, onda se ona strpa u zatvor, a u nekim zemljama se i likvidira. Nema oprosta zlocina. Prevaspitanje i visoka cijena.

Ili mislis da se treba tolerirati da opet pokolju desetine hiljada neduznih ljudi kao u Foci 1943 ili Srebrenici 1995 ili u toku cijelog WW2 rata u BiH ili u toku zadnjeg rata?

Ne znam kako je s tobom, medjutim sto se mene tice, nema vise tolerancije. Ja nisam cuo ni jednog Srbina da se odrekao tvorevine nastale na pljacci, ubijanju i protjerivanju Bosnjaka i Hrvata. Da li ste vi? Ako se ne bune, onda su za, ako su za genocidnu tvorevinu, onda su podrzavali klanje i ubijanje Bosnjaka i Hrvata, ako je sve to tacno, onda su i kolektivno krivi, a ne samo pojedinacno. Znas na izborima kolektivitet bira onog ko ce ga predstavljati, ne samo jedinke.

Dobrom Srbinu je duznost i obaveza da sprijeci loseg Srbina da pravi sranja. Ako ih vecina podrzavaju genocidnu i takozvanu, onda mi je stvarno zao, medjutim ne mozemo i ne smijemo dozvoliti da nas se opet kolje nekaznjeno, da nam se drzava vraca u kameno doba i da smo najzaostalija i najsiromasnija, a istovemeno i najopljackanija zemlja Europe ili da nam se otkida pola drzave, zato sto su Srbi kao koletitivitet mislili da opet imaju sansu otkinuti pola BiH i prikljuciti je Srbiji. Cijena se mora platiti sljedeci put, da ne bi bilo jos koji put. Mislim hocu li ja skidati onog kretena Dodika. Treba da ga skidaju Blucani jer ce ih odvesti u govna u kakvim nikad bili nisu. Ako to ne urade, onda mi je zao, medjutim prvo biranjem pa onda cutnjom na njegove bolesne ispade, oni ga kao kolektivitet podrzavaju. Onda kao i kolektivitet trebaju snositi posljedice svojih cini i oni koji ih predstavljaju.
popajic

#109 Re: dodik i zastava bih

Post by popajic »

@jani
li mislis da se treba tolerirati da opet pokolju desetine hiljada neduznih ljudi kao u Foci 1943 ili Srebrenici 1995 ili u toku cijelog WW2 rata u BiH ili u toku zadnjeg rata?

Ne znam kako je s tobom, medjutim sto se mene tice, nema vise tolerancije. Ja nisam cuo ni jednog Srbina da se odrekao tvorevine nastale na pljacci, ubijanju i protjerivanju Bosnjaka i Hrvata. Da li ste vi? Ako se ne bune, onda su za, ako su za genocidnu tvorevinu, onda su podrzavali klanje i ubijanje Bosnjaka i Hrvata, ako je sve to tacno, onda su i kolektivno krivi, a ne samo pojedinacno. Znas na izborima kolektivitet bira onog ko ce ga predstavljati, ne samo jedinke.
E,moj jani kad bi to bilo tako jednostavno ne bi nikad kap krvi pala na nasim prostorima.
Riba od glave smrdi,a mi bjezimo da tu glavu otfikarimo.Prije cemo po nekom prirodnom,nepisanom zakonu sve sebi natovariti na ledja,napumpat se ko Rambo i krenut dijelit pravdu.Gdje to vodi osim do jos vise krvi?!Zar je vec nije bilo previse?
Razumijem ja tvoj bijes,ali bi ga trebao okrenuti prema toj ribljoj glavi koja doboga smrdi.
Razmisli malo - podrucje danasnjeg RS-a jeste dozivjelo najvecu tragediju u modernoj istoriji.I kako je to bilo sankcionisano? Nikako Jani.O bilo kakvoj kazni ni govora.Te ISTE godine "nasi" uzese iz naziva vlastite drzave ono Republika i poklonise ga prostoru na kojem je izvrsen genocid.Tako instalirase rak u nasu drzavu.A mi sad treba da budemo ljekari,da lijecimo gotovo neizljecivo!?
A sta rade "instalateri"? Potpomazu debelo jedni druge,jer dok narod zivi u tenziji njihova vladavina je osigurana.
Zato i nema zvanicnih osuda ovog Dodikovog gaziluka.Nema reakcija drzave,pravnih instanci...I ne cudi me sto nema,jer njihova reakcija bi bila napadanje vlastite slike u ogledalu.
Riblja glava @Jani,doboga smrdi !
mastodont

#110 Re: dodik i zastava bih

Post by mastodont »

Jani wrote:
mastodont wrote:A, jel' bi se to malo ratovalo?
Ja prob'o prosli put, vidio da znam i meni dosta, da budem iskren. Doduse, u medjuvremenu se neke djecice nadobijalo, pa da njih sad spremam za penale, jel'?

A da malo razmislimo prije nego sto se opet pobijemo?
Ako je Bosna fizicki ugrozena,svakako.

Opet navedi mi jednu drzavu u svijetu gdje se vojne obveznike pita da idu u rat? U cijem Doboju si? Mislim tamo su Bosnjaci bili relativna vecina 1991 godine, danas je podijeljen pa me zanima u "cijem" si dijelu Doboja da ti znam prikladno odgovoriti?

Mislim ljudi zasto se postavljaju glupa pitanja, na koja se treba trositi vrijeme? Ako nisi sposoban da shvatis, nemoj nista ni pisati. Jebo drzavu kao drzavu,, medjutim kad nema drzave, onda stanovnistvo trpi i iseljava se, a tako nestaju cijele nacionalne grupacije, tako se pravi danas velika Srbija i svakako u slucaju fizicke ugrozenosti BiH, da odgovor treba biti i to eskpresno, PUNA MOBILIZACIJA.

Tako razmisljam ja, tako razmislja prosjecni Englez, tako razmislja prosjecni Njemac, tako razmislja prosjecni Amerikanac, prosjecni Francuz ne radi 14 Jula svake godine za dan Republike, prosjecni Amer ne radi za 4 Juli, a za sve njih i nas je bacanje i gazanje zastava pa bilo to od krmka iz Laktasa ili tamo nekih bradatih spodoba sa arabijskog poluotoka klasicna uvreda koja je i zakonski prekrsaj koji je tu zbog vaspitnih razloga.

Sta znaci sad je Bosni sramota reci da ako ti neki komad budale ili ako ti Beograd opet ugrozava drzavu legitimno pravo odgovoriti vojnom silom? Svakako da mislim da Dodika treba jos malo trpjeti, a onda ici na vaspitne mjere protiv njega i onih koji ga podrzavaju.

Zito od kukolja se prije ili kasnije mora odvojiti, koliko god odlagali tu rabotu, ONO SE ODVOJITI MORA!

"Ako je Bosna fizicki ugrozena." A ko to ocjenjuje? I treba li se odmah napasti, prije razgovora? To mi djeluje kad doktrina Busha mladjeg. Napadnimo mi njih prije nego oni napadnu nas.
Sto se tice drzave i mobilizacija, dozvoli da ja preokrenem pogled na stvar i pitam: A zar se ljudi u demokratiji ne bi trebali pitati o vaznim stvarima u zivotu jedne drzave? Ipak, korak od praznika 14. jula i polaska u rat nije bas malan.

Nego, da i ja tebe pitam jednu. Jesi li ti bio u gore navedenom ratu? Je li ti zvizdalo oko glave i jesu li stizale vijesti kako je svako malo neko stradao? Ili si bio premlad da pamtis?
Vidim, kasnije bi razdvajao zito od kukolja, oduzimao imovinu, pravio konacna rjesenja. Mozes li se sjetiti ko tako pricao '91?

Sto se tice Doboja, znam da ima jedan kod Kaknja, ali to je ipak manje naselje. Ja sam iz onog na uscu Sprece i Usore u Bosnu. Da li je podijeljen ili nije, ne znam. Meni se cini da nije. Mozda je podjela u glavama ljudu.
feral.tribune

#111 Re: dodik i zastava bih

Post by feral.tribune »

U potpunosti podzavam Dodika .Ja isto ne cijenim niti postujem nametnutu zastavu niti priznajem Daytonski sporazum koji je priznao nekakvu rs koja je nastala na genocidu .Svaka drzava na svijetu ima jednu i jedinu zastavu ciji grb crpi iz svoje istorije .Zastava hiljadugodisnje drzave Bosne je plavi stit i sest ljiljana na njemu .Ili ce Bosna imati tu zastavu na Drini i Savi ili Bosne nece biti .Bravo Dodo , samo naprijed ...imas moju podrsku .Zivim za dan kada ces dobiti vecu zatvorsku kaznu od Krstica i Kardjica skupa .Plus oduzimanje imovine i svih gradjanskih prava .Skupa sa izdajnicima iz Sarajeva .
jennisjoplin

#112 Re: dodik i zastava bih

Post by jennisjoplin »

Guevara wrote:Image

Vise ga ovako zamisljam..
ovo je vise za admina: nemojte se iznenaditi kada na istim ovim stranicama osvanu slicene slike recimo silajdzica, tihica, dragano covica i inih, jer svako se nekome svidja ili ne. moze neko voljeti ili ne voljeti mileta ali ne smijemo zaboraviti da je on LEGITIMNO izabran na IZBORIMA. zato mozemo se koristiti satirnom, karikaturom ali ne i ovim fotografijama, jer mogu osvanuti slicne slike i alije, tudjama, slobe zato admione pamet u glavu
nemoj da neko pomisli da se milo brani :twisted: :twisted: :twisted:
black

#113 Re: dodik i zastava bih

Post by black »

Image
black

#114 Re: dodik i zastava bih

Post by black »

zoom66 wrote:
black wrote:Image
jah, i? :D :oops: :D
veznik :mrgreen:
jennisjoplin

#115 Re: dodik i zastava bih

Post by jennisjoplin »

black wrote:
zoom66 wrote:
black wrote:Image
jah, i? :D :oops: :D
veznik :mrgreen:
moze li :lol:
Hamajlija

#116 Re: dodik i zastava bih

Post by Hamajlija »

Bolje da je bacio nego da je pljuvao u nju kad je govorio. Bosanskohercegovacku bacio, a srbijansku popljuvao kad ja bljuvao rijeci mrznje protiv onih koje ne voli ili, bolje receno, mrzi.

Mozda bi bilo najbolje ovu individuu ne pominjati, ne uzimati je u usta. Sad ce on I Silajdzic da se prepucavaju kako bi zadobili sto vise ovcica za svoje stado koje ce goniti, na lokalnom nivou, jos cetiri godine,cetiri duge godine nase agonije.

Ovcica je najvise u nasem toru, one su najposlusnije, a i najgluplje. Zato ko misli da nije ovcica, neka se presabere i dobro slusa sta pastiri, sa stapom, govore i rade. :bih:
black

#117 Re: dodik i zastava bih

Post by black »

Image

:oops: :mrgreen:
jennisjoplin

#118 Re: dodik i zastava bih

Post by jennisjoplin »

zoom66 wrote:black, na tvoju veliku zalost, ja cu tebi na bosanskom reci da prekinesh s offtopicom. ne treba mi ruski za to. ma, ne treba mi nikako. ;)

dakle, vratite se temi. :)
:thumbup:
Idun

#119 Re: dodik i zastava bih

Post by Idun »

:shock: Nego, sta se desava ovdje? Izgleda kao da ste vidjeli............veliku cica macu. :D
feral.tribune wrote:U potpunosti podzavam Dodika .Ja isto ne cijenim niti postujem nametnutu zastavu niti priznajem Daytonski sporazum koji je priznao nekakvu rs koja je nastala na genocidu .Svaka drzava na svijetu ima jednu i jedinu zastavu ciji grb crpi iz svoje istorije .Zastava hiljadugodisnje drzave Bosne je plavi stit i sest ljiljana na njemu .Ili ce Bosna imati tu zastavu na Drini i Savi ili Bosne nece biti .Bravo Dodo , samo naprijed ...imas moju podrsku .Zivim za dan kada ces dobiti vecu zatvorsku kaznu od Krstica i Kardjica skupa .Plus oduzimanje imovine i svih gradjanskih prava .Skupa sa izdajnicima iz Sarajeva .
Slazem se. Ta je bila najbolja. Ali neko rijesenje mora postojati. Oni hoce svoje, mi svoje....oni nece nase, mi necemo njihovo... :-)
Hamajlija wrote:Bolje da je bacio nego da je pljuvao u nju kad je govorio. Bosanskohercegovacku bacio, a srbijansku popljuvao kad ja bljuvao rijeci mrznje protiv onih koje ne voli ili, bolje receno, mrzi.
Je li se moze vidjeti taj snimak negdje? :mrgreen:
jennisjoplin

#120 Re: dodik i zastava bih

Post by jennisjoplin »

:shock: Nego, sta se desava ovdje? Izgleda kao da ste vidjeli............veliku cica macu. :D

a sto kada se pojavi bakica* :D
AdnanM

#121 Re: dodik i zastava bih

Post by AdnanM »

Ja mislim da ljudi previse respektuju dodika iako je karizma covjek ignorisanje njegovih poteza je najbolja odbrana on prica samo ono sto misli a ne ko neki sute a mute sa njim je to dobro znas na cemu je i gdje ga imas najgore je to sto dosta naroda od tamo zeli da se odcijepi treba pricat s njima nema druge
jennisjoplin

#122 Re: dodik i zastava bih

Post by jennisjoplin »

AdnanM wrote:Ja mislim da ljudi previse respektuju dodika iako je karizma covjek ignorisanje njegovih poteza je najbolja odbrana on prica samo ono sto misli a ne ko neki sute a mute sa njim je to dobro znas na cemu je i gdje ga imas najgore je to sto dosta naroda od tamo zeli da se odcijepi treba pricat s njima nema druge
ma niko njega ne respektuje a i nema karizme, jednostavno pametan je i koristi relaciju dodik-silajdzic za svoje promoviranje (i obratno silajdzic njega), istina prica stop misli ali dobro pazi da nebi OHR rekao dosta momak :mrgreen: a ima podlogu na ovim prostorima gdje jos uvijek vlada religiozna i nacionalisticka retorika, a da se ne govori o novinarima/tisku tj mass medijima. nemojte pisati u mass medijima ni rijeci o njemu pa da vidis kako se"lepi mile" uvija, jednostavno i prosto kao formula E=mc2 :run:
Frankyee

#123 Re: dodik i zastava bih

Post by Frankyee »

Dodik svima jasno stavlja do znanja ko je gazda. Toliko je jak da moze ovo da radi i nokom nista.

A zasto je Dodik jak?

Pa zato sto izdajica Silajdzic radi za Dodika
Iza sebe ima cijelu SPC
Rusija stoji iza politike Dodika
Ima podrsku Srbije
Bosnjacki lideri nemaju kapacitet da vode mjesnu zajednicu ili neki veci kucni savjet a kamoli diplomatiju ili ekonomiju drzave.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#124 Re: dodik i zastava bih

Post by pici »

Vlada RS će proslijediti Parlamentu incijativu za nezavisnost RS-a
10.07.2008. 14:58
Image

Vlada Republike Srpske danas je razmatrala Mišljenje na Inicijativu o proglašenju nezavisnosti RS-a, upućenu od strane Udruženja „Srpski narodni pokret - Izbor je naš" iz Banje Luke, te odlučila da će, u skladu sa Ustavom RS-a, nakon pribavljanja stručnih tumačenja, mišljenje o pokrenutoj inicijativi, dostaviti Narodnoj skupštini RS-a.

Inicijativom o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske, upućenu od strane Udruženja „Srpski narodni pokret - Izbor je naš" iz Banje Luke, traži se od Narodne skupštine RS-a da proglasi nezavisnost RS-a

Entitetska Vlada odlučila je da se zatraže i dodatna tumačenja u vezi sa ovom inicijativom, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Podsjećamo, ranije je mišljenje o Čankovićevoj inicijativi dao Sekretarijat za zakonodavstvo RS-a u kojem stoji da je pravni status RS-a određen Ustavom, koji opet predviđa da prijedloge za promjene Ustava mogu pokrenuti predsjednik RS-a, Vlada ili najmanje 30 narodnih poslanika. O tim prijedlozima bi se, potom, izjašnjavala Narodne skupština RS-a većinom glasova.

Sekretarijat za zakonodavstvo je ocijenio da Čankovićeva inicijativa i ne može biti razmatrana, jer on nije ovlašteni predlagač za bilo kakve promjene pravnog statusa RS-a.

Podsjećamo, Čanković je uime svoje nevladine organizacije pokrenuo inicijativu za proglašenje nezavnosti RS-a iz, kako je naveo, nametnute Bosne i Hercegovine.

( --- NO LINKS --- / Fena )

:bih: :bih: :bih: :bih: :mrgreen:
popajic

#125 Re: dodik i zastava bih

Post by popajic »

spavajte mirno,belaja nece biti !
Post Reply