Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bijela

#101 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

because_of_you wrote:Trebala si staviti baby puder prije čupanja, onda se to lijepi samo za dlake ne i za kožu.... :)

Znači recept je ok? :)
e, pa stavila sam puder! :(
možda sam trebala još?
ne znam, sad sam tužna, imam crvene tačkice :(
i nisam keksy :(

recept je ok
because_of_you

#102 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Ma do sutra će one biti ok :thumbup:

Jesi li kad prije čupala, ili ti je prvi put? Može zato biti...
bijela

#103 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

because_of_you wrote:Ma do sutra će one biti ok :thumbup:

Jesi li kad prije čupala, ili ti je prvi put? Može zato biti...
e pa možda je to. nisam se čupala, tj. derala! prije. nemam puno dlaka, do koljena nekoliko stotina.. al neću ni jednu.
:(
vesna555

#104 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

Evo i ja stigla s depilacije.
Ocjena -4 do 1 do 5.
Plus je cijena (fakat je jeftino, 10 KM za noge do koljena), brzina (10 minuta ukupno), blizina salona i ugodna temperatura u salonu i sto je bas moderan salon.
Minus je to sto mi nije depilirala sve dlačice, tj. za neke kaze da su prekratke pa se nisu skinule. To moram brijačem sama. E jbg, ja ih ne mogu vise uzgajat, mjesec dana ih pustam, sutra mi čoek dolazi s puta i sta cu, ne mogu mu biti dlakava :lol:
Također, meni muzika ne odgovara, ali to je subjektivni dojam :D Svira Nataša Bekvalac i svaka njoj čast, ali nije to bas moja muzika :D
Također, kada sam dosla kuci, vidjela sam da mi nije skinuta ostatke voska :shock: Znaci, na nekoliko mjesta imaju ostaci voska, pa sam to sama skidala maramicama violetinim. To mi je najveći minus.
I zadnja stvar, ali to je tako tipično za Bosnu, ono cim dvije rijeci progovoris s njom, ona krene šanerski, ono ma joj bona, stas se kuci zajebavat, dođeš ovdje i mi ti to za cenera uradimo, ha ja, nisi budala, ovdje fino ko gospoja legnes i drugi ti rade sve za tebe. :lol: Ali hajd, zivim u BiH, navikla sam da si nakon 2 progovorene vec jaran s nekim :lol:
Eto zene moje, iscrpan izvjestaj :D
bijela

#105 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

hajd, ja barem nisam morala ni s kim razgovarati, ni slušati natašu :D
vesna555

#106 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

bijela wrote:hajd, ja barem nisam morala ni s kim razgovarati, ni slušati natašu :D
Svako zlo za neko dobro :D
P.S. I ja sam točkasta i crvena po nogama, ali ja uvijek tako budem poslije voska i smiri se za par sati!
because_of_you

#107 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

@Vesna, jesi bila na Čaršiji? :zoka:
vesna555

#108 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

because_of_you wrote:@Vesna, jesi bila na Čaršiji? :zoka:
Nisam. Bila sam u solonu Dodir na Grbavici, zaboravila prepisati onaj broj od one zene, a hitno mi bilo da zavrsim depilaciju, kao sto rekoh, čojk mi dolazi sutra :lol: Danas cijeli dan opsadno stanje, ko curica sam, sve evo virkam u ormar sta cu sutra na posao obuci da budem fina kad se nađemo poslije mog posla :lol: Valjda nece kisa sutra :( Ja nameračila neku haljinicu i štikletine na noge :lol: A kontam da mi je sutra stici na fizuru prije nego dođe. A i ne znam sta bih skuhala... Ima da legnem u 3 ujutro dok sve pozavrsavam :(
Joj ja nisam normalna, zadnje pare trosim na frizuru i depilaciju, valja izgurat do plate, kad platim frizuru, 3 KM ce mi ostati :lol: . Bit ce sutra kad dođe hajd mi daj para, ja sve potrosila na kozmetičke tretmane :lol:
because_of_you

#109 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Huh, dobro je, baš bi mi bilo nezgodno da sam ja kriva za loše iskustvo :D Pade mi kamen sa srca :lol:
vesna555

#110 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by vesna555 »

because_of_you wrote:Huh, dobro je, baš bi mi bilo nezgodno da sam ja kriva za loše iskustvo :D Pade mi kamen sa srca :lol:
Ma dobro, pa i nije bilo lose iskustvo, -4 je ocjena :D A mozda sam i ja prezahtjevna zena :)
Partizzanka

#111 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

bijela pa moras imati crvene tackice
svaka crvena tackica znaci da je iscupana dlacica!

ja volim te crvene tackice znaci da su otisle dlacice
da si to radila trakicama vjerovatno bi ti bile skroz noge crvene a to i nije dobro ... tako meni bude sve crveno od trakica

znaci ovaj postupak og sigme :)

hajde vala cu i ja probati
samo moram limun kupiti
VenomousV

#112 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

i ja ovo obavezno probavam ovih dana, taman sam uzgojila dlacice za epilatora al ovo mi interesantno djeluje :D

neko je pitao za threading, ja sam isrprobala na obrvama, dobra stvar, najbolji je konac za zube :D
suncokret_1984

#113 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by suncokret_1984 »

http://www.coolinarika.com/recept/secer ... epilaciju/

ja sam radila po ovom receptu, ali bukvalno kako pise i meni nije uspjelo, ma lopticu nisam uopce mogla napravit jer je bilo tecno..i hajd pokusam nanijet na kozu pa trakicu preko, tu sam kao pokusala nesto da i skinem, ali sam poslije imala tamne podljeve na nogama...katastrofa, tako da me strah da probam opet :-)
Partizzanka

#114 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

veno draga ja sam taj fazon sa koncem pokusavala na nogama ali ja sam ocito smotana ... NISTA NIJE otislo ...
VenomousV

#115 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

e za noge ne znam stvarno, nisam ni pokusavala...
obrve super sredi (pokupi one dlacice sto ne mozes vidjeti nikako osim u nekoj stiuaciji kad ne treba da se vide :D)
za brcice je isto dobar - mada sam to samo radi probe...

treba se malo ustelit i mislim da je puno lakse kad nekom drugom radis tj kad neko tebi radi :D
VenomousV

#116 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

http://www.youtube.com/watch?v=WxjUXAMv ... re=related

aaaaa ova je luda, maltene komplet facu depilira :shock: :shock: :shock: (otprilike oko 3:30)
bijela

#117 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

Partizzanka wrote:bijela pa moras imati crvene tackice
svaka crvena tackica znaci da je iscupana dlacica!

ja volim te crvene tackice znaci da su otisle dlacice
da si to radila trakicama vjerovatno bi ti bile skroz noge crvene a to i nije dobro ... tako meni bude sve crveno od trakica

znaci ovaj postupak og sigme :)

hajde vala cu i ja probati
samo moram limun kupiti
upravu si ti :D
ja sam se prepala kad sam ih vidjela..
ali sada se već smiruje, sada su još samo blago crvenkaste, prepostavljam da će se smiriti skroz.

mmm i na dodir je lijepa koža, glatka, samo što sam fulala par dlačica jer mi je već dosadilo bilo.
ej, ovo treba raditi ili sa prijateljicama ili uz neku muziku ili zanimaciju... ja sam sama plus mi se žurilo pa sam baš bila izgubila strpljenje.

btw, večeras sam saznala da ne treba raditi depilaciju kada si u mnzs, valjda su kapilari osjetljiviji, šta li... nisam znala, shame on me :oops: (a baš sam sad u mnzs, pa možda ima i sa tim veze ovo moje crvenilo).

i još - ovo je super za nausnice jer nikakvo crvenilo mi nije ostalo.. obicno mi se koža dosta zacrveni iznad usana, nekada mi od trakica znaju izbiti i male bubuljice nakve..
saga

#118 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by saga »

bijela wrote:btw, večeras sam saznala da ne treba raditi depilaciju kada si u mnzs, valjda su kapilari osjetljiviji, šta li... nisam znala, shame on me :oops: (a baš sam sad u mnzs, pa možda ima i sa tim veze ovo moje crvenilo).
ja samo tada to cinim za gornji dio nogu... i samo tada mi noge podnesu to (inace je havarija, bubuljica iskoci haman gdje god je bila dlaka), koza mi je manje osjetljiva u tim danima - bila sam ubjedjena da je vise, dok ne isprobah...
Partizzanka

#119 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

ne
neko kaze da je najmanje bolno 5 dan ciklusa ali to je SVE individualno
tako da...

treba probati u par faza pa onda kad skontas koja ti je najbolja ... tu pucati

i ne treba nicim mazati i tusirati se samo fino toplom vodom sa maaaaalo sapuna
Partizzanka

#120 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Partizzanka »

a cek cure imam pitanje oko ove smjese secerne ... jel se njome moze raditi samo dok je vruca
ili treba da bude mlaka ili vruca ili kako????
bijela

#121 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

Partizzanka wrote:a cek cure imam pitanje oko ove smjese secerne ... jel se njome moze raditi samo dok je vruca
ili treba da bude mlaka ili vruca ili kako????
ne može dok je vruća jer je mljecava i lijepi se za ruke,
moraš sačekati da se ohladi - tada će ti se činiti da je pretvrda, ali malo je razradiš prstima i bude ok.

ja sam @sigmu shvatila doslovno kad je rekla da treba kuhati na najmanjoj vatri.. tako da se to kod mene odužilo. ugl, treba kuhati dok se blago ne posmeđi.
ja sam smjesu bila skinula kada je postala boje meda..i sačekala da se ohladi, no vidim - prerijetko je to.
i nastavim kuhati, dakle do smeđkaste boje.

haj, sretno, ne možeš fulat sigurno :)
suncokret_1984

#122 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by suncokret_1984 »

sigmabh wrote:Ja skuhala po receptu
2 solje secera
5 kasika limunovog soka
5 kasika vode
Na tihoj najmanjoj temperaturi kuhati do tamno smedje boje i izliti u plasticu posudu i ostaviti da se hladi do zeljene gustoce..kad se skroz stvrde omeksavati se moze u mikrovalnoj. Probala malkice super skida dlacice i nema crvenila kao kod klasicne depilacije voskom..
zene samo da prijavim, ja sinoc pravila ovu secernu pastu i nije ispala lose, u odnosu na prosli put mogu reci da sam receptom zadovoljna @sigmabh hvala puno ;-)
LONGMAN

#123 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by LONGMAN »

Eee tek sad vidjeh ovo :(
Al sutra pravim pa kolegici, taman dok moje za mjesec dana narastu.
Al je bas ekstra :thumbup:
Tikvica

#124 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Tikvica »

Partizzanka wrote:ne
neko kaze da je najmanje bolno 5 dan ciklusa ali to je SVE individualno
tako da...

treba probati u par faza pa onda kad skontas koja ti je najbolja ... tu pucati

i ne treba nicim mazati i tusirati se samo fino toplom vodom sa maaaaalo sapuna
kod mene bez obzira na ciklus, isti je intenzitet boli i posto vec godinama idem na depilaciju, vise sam se navikla
samo kad sam brazilku radila prvi put, e tad mi je bilo bolno, ali ne toliko da su mi suze isle na oci

meni je najlakse zakazati i otici na depilaciju, jer kozmeticarka je puno brze obavi nego ja

bikini zonu namazem shea puterom, da ublazi crvenilo i onaj neugodni osjecaj od rubova gacica
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#125 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

ja sam kupila epilator, onaj sto cupa dlacice i mogu samo reci da mi je zao sto sam bacila pare.
brown silk-epil.
Image

ukratko, nije neka bol kod epiliranja, moze se izdrzati, pogotovo noge, nakon drugog puta se i ne osjeti.
moras biti uporan ako zelis da svaku dlacicu uklonis i moras prelaziti vise puta (kod mene su svijetle i srednje jake dlacice).
ma koliko dugo pustila da mi dlacice narastu uvijek ce biti onih koje nisu skracene te nema onog osjecaja glatkoce kao poslje britvice, osjecaj je vise jednak 2. danu nakon brijanja britvicom. znaci, dlacice su tu, ne vide se, ali se grubo osjete.
moram dodati i da mi se jos nije desilo da mi dlacice urastaju. koristim ga mjesec dana.
vracam se britivici.

ima li i jedna da je zadovoljna sa dlacicama i filingom poslje epilatora?
Post Reply