Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dadoka84

#101 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by dadoka84 »

Prosao sam nedugo nakon ove nesrece. Muka mi je bila. Svaki dan nesto novo.
Sinoc sam se vracao iz rakovice oko 10, pola 11 i u gradu je bio uzas. Vise se ne zna ko se ubacuje, sjece trake, zmigavci misaona imenica...
Sve sam zivce pogubio dok sam do skenderije dosao. Ubuduce samo zolju ili osu pa po debilima. :x
froop

#102 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by froop »

1.Strozije kazne+vise kontrola
2.ko je vise od dvije kazne napravio treba da plati kazne ili mu zaplijenti AUTO.
3.ko napravi sudar ka naprimjer ovaj sa Mercedesom odmah zaplijenit i kao odstetu dati ostecenim.

Lezeci policajci nisu bas najbolja stvar radi hitne, vatrogasaca i policije.
Topla voda

#103 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Topla voda »

saobracajna murija i njihovi sefovi ne rade svoj posao kako treba.
ostala murija..krimi inspektori,specijalna,ovi sto fataju ubice u roku 2 sata ,rade svoj posao sasvim ok.
sefovi saobracajne murije su krivi sto prasinari ne zaustavljaju svakog bez kacige i ne naplate mu kaznu.isto tako crvena ,turiranja,vozanja po 130 u gradu...samo jedna adresa..kantonalni mup.
i opet dolazimo na kraju na isto...kantonalna vlada i premijer kantona..koji zarad stranackih kompromisa i talova,nemaju "mandat" da smijene kantonalnog sefa murije,jer se rastale stranke za fotelje..i niko nikog ne moze da uvjetuje i smijeni zbog nerada ili katastrofalnog rada,i premijer kantona nema vlast nad ministrima iz drugih stranaka..nego je to sijelo u kojem jedni trpe druge i zajedno uzivaju u blagodatima politike..i odmahuju glavom kako oni ne mogu mijenjati sistem.
a fol je u tome ,da vlast nije u institucijama nego u strankama..i kad pogledamo racionalnije ,puno bi korisnije bilo da smo umjesto pred kantonalnu vladu,smjenu premijera kantona protestima trazili ispred prostorija stranke za bih.
d2

#104 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by d2 »

ne znam vise sta da mislim o svemu tome, neki dan sam vidio bar 4 radara po gradu, danas sam vidio da je murija zaustavila tipa koji je vozio bez majice (ako niste znali to je zabranjeno) a nakon toga sam upratio radar koji je zaustavio klasicne 3 kockaste glave u bijesnom sivom audiju ... da kazem ne rade - rade, mozda ne rade dovoljno, mozda kazne moraju biti strozije... ne znam vise ni sam...
Consiglieri

#106 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Consiglieri »

aidaa_princess90 wrote:Ja licno imam utisak da se neki dijasporci ovdje pravdaju...kakav je zakon u Svedskoj mene prosto ne zanima jer ja postujem zakone Bosne i Hercegovine,jer sam drzavljanka ove zemlje i zivim u ovoj zemlji.Kada odem(ako odem ikada, u sta iskreno sumnjam, da cu otici u Svedsku) pridrzavat cu se zakonima Svedske.Nazalost covjek koji je upravljao mercedesom ne znamo jeli dijasporac ili ne ,sto je najmanje i bitno,je vozio sa 3 i vise promila alkohola u krvi.
A velika vecina ljudi koji zive u zemljama EU i svijeta bas ne postuju zakone BiH.Naravno i velika vecina Bosnaca i Hercegovaca takodjer nepostuju zakone nase zemlje.Zato me ne cudi sto stradamo samo...Ko je sljedeci-to je pitanje???? I svi moramo malooo vise cijeniti nasu zemlju,zivjeli u njoj il van nje,postovati zakone(ama bas svi),da bi pokrenuli dobro i da se ne bi ponovo ne bi desilo sto se desilo :( :(

p.s. a sbe ne smatrama niti neukom niti primitivnom
bosn.om wrote:Jebo sve svoje, necel' ga neko demokratski dobro iskasapit' u zatvoru, p... li mu materina zvaljava!
A ti svjetski covjek sto nam lekcije djelis i pravis se pametan, zajebi to, cjelu Evropu sam obisao autom i nigdje nisam vidio vecih budala, vece nepismenosti vozacke, vecih bjednika za volanom, vece napaznje, nekulture, brutalnosti i krkanluka kao u Sarajevu, BiH i Crnoj Gori. Tako da taj argument mozes slobodno macku o neku stvar; ima trkaca i u drugim zemljama, da, al' su manjina i ne rade to masovno po centru grada u sred bjela dana u najgore sate i u proporciji od preko 60% ljudi za volanom, ovdje postaje ludnica. A jos kad se dijaspora pojavi sa svojim makinama, da se covjeku srz sledi na pomisao da mora u auto sjesti.
Nadam se da je makar dobro osiguran ovaj bjednik nad bjednicima, da se makar sta spasi od zivota ovih jadnih ljudi...

Ocigledno niste shvatili sto sam zelio da kazem. Ne pravdam nikoga sto se ponasa kao ovaj debil za volanom. I ne, , ne pravim se svjetskim covjekom i ne solim pamet narodu. Ako te bas interesuje iz Sarajeva sam "pobjeg'o" 2001 jer mi je bio pun k.rac gledanja djece politicara i "uglednih biznismena" kako im sve misteriozno ide od ruke. Pocinjem od (NE)uspjeha u skoli pa do divljanja skupim autima po gradu bez ikakvih posljedica. I na kraju dana kad sve saberes i oduzmes , oni su svi gospoda i face u gradu dok su ostali levati i fukare jer pokusavaju zivjeti nekim normalnim zivotom. A najtuznije je to sto sam se druzio sa takvima i znam koji je mentalitet u tim drustvima. Vazno je da se ima zadnja nokia, da je frizura j.backa i da se odvrne muzika do daske (naravno spustiti prozor da cuju svi kad se prolazi pored centrala, boema, sosa itd) i gas do daske misko, ne brini se ako dodje onaj su.ak drot i pocne srati, ima ko da to sredi.

Razlog sto sam obrazlozio Svedske zakone je to sto je vozac iz Svedske, a jos veci razlog je cinjenica da je Svedska vodeca u Evropi sto se tice sigurnosti u saobracaju i ima najmanji procenat poginulih u saobracaju (per capita). Razlog je naravno stroga saobracajna politika. Mozda bi se trebali malo ugledati na njih, nemoze biti gore nego sto jeste.

A taj debil sto je sin vlasnika Metropolisa i sto je ubio covjeka: znao sam ga iz vidjenja i koliko se sjecam mali je klasicni tatin sin i debil koji se volio praviti mangup sa tatinim parama i dodavati gas po gradu. Svaka cast nasem pravosudju pa ga pustise na slobodu, SRAMOTA! Malog treba uhvatiti u nekom sokaku i dobro mu i ruke i noge polomiti, pa nakon pola godine kad izadje iz gipsa opet na popravni iz pocetka kad vec policija ne radi svoj posao.

Ne pravdam nikog ko god da je, odakle god da je, ko god da mu je otac i kolko god ima love. Nek se j.bu svi.

Stvarnost u Bosni izgleda ovako:
1. Budi normalan covjek, skoluj se i radi casno i posteno: popusio si ga druze. Paru neces zaradit, kredit za stan ( ako imas srece da ga dignes) ces cjeli zivot placati i mahala ce reci da si levat ovako onako.
2. Budi kriminalac ( u ovu grupu ubrajam narko dilere, lopove, potplacene policajce, sudije, politicare itd): paru ces uzeti, bit ces faca u gradu, sponzoruse oko tebe, par stanova kesirati a mahala ce reci da si uspjesan covjek.

I sta mislite koju ce alternativu da izabere jedno djete ili pubertetlija? Naravno broj 2 i eto nove generacije da divljaju gradom i da pucaju jedni po drugima i neduznima.

A sto se mene tice, majka mi je batinom utjerala broj 1 u glavu.

Debila treba poslati u KPD Zenica pa nek ga siluju po 5 puta dnevno.

Adisu i Alsini zelim sve najbolje sto iz ovoga moze izaci.

R.I.P. Mirel "Chief" Imamovic '83-'08
DeNiro

#107 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by DeNiro »

Procitavsi ovu vijest, stvarno nemogu sebi da dodjem. Kakva je to bahatost i nekultura pojedinaca u saobracaju da covjek nemoze mirno da proseta ni po trotoaru. Majku mu, zar covjek ako hoce da popije nemoze uzeti taxi ili tramvaj ili tako nesto. Isto tako ova jurcanja i trke po gradu, pa kad smo tako zaje.... vozaci kako to da niko do sad iz Bosne ne vozi formulu 1? Stvarno mi je zao ovih unesrecenih ljudi, a papku nadam se zasluzena kazna!
stochar

#108 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by stochar »

forza milan wrote:A najsmjesniji su mi oni koji su se nafurali da se ovakve stvari desavaju samo u Sarajevu. Takvi, izgleda, nisu nikad nigdje nogom krocili u svijet pa da vide sta je surova realnost zivota. Naravno, ovo nam ne moze biti utjeha niti opravdanje, moramo se svi boriti protiv ovog o cemu ovdje pricamo ali je pitanje kako. Sto se mene tice demokratski i civilizirano.
kako bi ti druze evropljaninu reagovao da ti neko na trotoaru autom ubije blizeg chlana porodice, i da tog lika koji je vozio poslije vidjas svaki dan u gradu kako setka i zajebava se? niko, evropljanine i intelektualche, ne tvrdi da se ovakve stvari ne desavaju negdje drugo, ali ti garantujem da u bilo kojoj evropskoj drzavi ovakvi vozaci nikad ne bi sjeli u auto, a o zatvorskoj kazni da i ne govorim.

ne mogu ni zamisliti bol ovog mladog bracnog para i njihovih porodica. ovaj 'vozač' tesko bi igdje dobio adekvatnu kaznu za ovo sta je uradio, ali ovdje je pogotovo nece dobiti i to je ono sto najvise zabrinjava u ovoj drzavi!
*mima*

#109 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by *mima* »

edin_Basket wrote:
SMJENE ODGOVORNIH
KAZNE ZA POCINITELJE
nema puno price, to je to

Ne kontam ovo....smjene odgovornih........Ko je kriv sto je majmun...jos pijan...pokupio dvoje ljudi na trotoaru?
vjesticanametli

#110 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by vjesticanametli »

:shock: uzas :roll:
goldenlily

#111 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by goldenlily »

MI smo kao društvo postali jedana verzija poludžemata,gdje je dovoljno da idete redovno u džamiju i svi su vam grijesi oprošteni od predjcednika džemata.Bitno je napomenuti da ovaj naš džemat nije isti kao onaj džemat u doba ashaba,jer u tom džematu postojala su pravila i sistem,pa tako naprimjer ako nanesete bol ili fizičke ozljede nekom drugom džematliji idete pred pravog šerijatskog sudiju i ona vam odredi kaznu po principu ''oko za oko,zub za zub'',što je ustvari najbolji zakon od doba Hamurabija!
Ovo stanje sada kod nas,je neko poluplemensko društvo koje još nije ustrojilo nikakve zakone,već onako poluanarhistički,divljaci liječe komplekse i frustracije.Lijek za ovo je uvođenje totalne anarhije,tj ukidanje korupmiranog sudstva i drotovije i davanje dozvole za oružje svakom pojedincu,u tom pravom prirodnom okruženju jači bi potamanili slabije i mi bi dobili društvo zdravih ljudi izliječenih od kompleksa,jer ovi razni isfrustrirani debili ne bi imali nikakve šanse u društvu jednakih. :skoljka:
Naša milicija i pokvarene sudije ne služe građanima,oni služe samo za zaštitu malog broja mesara i ćevabdžija koji imaju neki kapital ali ne i kulturu,pa svoje komplekse :male kite koja se rijetko diže,velikog stomaka i klempavih ušiju...liječe na običnim građanima.
Optuživati dijasporu za ova sranja po gradu u najmanju ruku je neozbiljno,nabrojat ću samo par slučajeva koje su počinili lokalni domorodci,sin poznate pjevačice ubio babu na M.Dvoru(nije lež'o dana),manijak uletio u gomilu ljudi koja je gledala film u kinu Imerijal(ne zna se jel procesuiran)...etc.
*mima*

#112 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by *mima* »

Sad slušam priču kako je lik koji je vozio merdžana....praaaavo fin čojk...... :sad:
luciferino

#113 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by luciferino »

mima wrote:Sad slušam priču kako je lik koji je vozio merdžana....praaaavo fin čojk...... :sad:
Mogu mislit shto je fin, eto ne zna jadan shta mu bi...na kraju ce povrijedjeni ispasti krivi za nanoshenje dushevne boli jednom takvom krasnom stvorenju.
Fiore

#114 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Fiore »

Bice oslobodjen i vec iduce sedmice vratit se odakle je i dosao.. :x
madner

#115 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by madner »

luciferino wrote:
mima wrote:Sad slušam priču kako je lik koji je vozio merdžana....praaaavo fin čojk...... :sad:
Mogu mislit shto je fin, eto ne zna jadan shta mu bi...na kraju ce povrijedjeni ispasti krivi za nanoshenje dushevne boli jednom takvom krasnom stvorenju.
Pa mozda i jeste fin covjek.

Samo mora odlezat ovo.
*mima*

#116 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by *mima* »

Fiore wrote:Bice oslobodjen i vec iduce sedmice vratit se odakle je i dosao.. :x

Garant.
luciferino

#117 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by luciferino »

madner wrote:
luciferino wrote:
Pa mozda i jeste fin covjek.

Samo mora odlezat ovo.
A gdje ces bolan finog cojka u zatvor. :roll:
Naravno da mora odlezat...ali...pridruzujem se onima koji misle da ce ga pustiti.
madner

#118 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by madner »

luciferino wrote:
madner wrote: Pa mozda i jeste fin covjek.

Samo mora odlezat ovo.
A gdje ces bolan finog cojka u zatvor. :roll:
Naravno da mora odlezat...ali...pridruzujem se onima koji misle da ce ga pustiti.
Ovaj se ne uklapa u profil likova sa stelom, cuj kupio sam auto i to na leasing.

Tipujem da ce odlezat 3 godine.
Dark Angel

#119 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by Dark Angel »

Ma hrvati su sa svojim kaznama zakon...kad krenu na more,naši papci se po bosni prave pametni i divljaju a čim pređu metkoviće, to svi lagano u koloni, nikom ne smeta što vozi 30 na sat., nigdje im se ne žuri..stisni pa preteci il prekorači brzinu, a pogotovo sjedi pijan za volan.....pa kredit da digne dok isplati njihovu kaznu
madner

#120 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by madner »

Kod mene je obrnuto, nidje murije u Hrvatskoj, ali cim se izadje iz Ljepe Njihovu i udje u jos ljepsu Nasu, prave spalir.
bomba

#121 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by bomba »

Interesantno kako se svake godine ista prica ponavlja. Nasa draga dijaspora, vecinom iz Svedske, svako ljeto dodju u Sarajevo sa bijesnim autima i voze (**rce se) po gradu ko manijaci i nikom nista.... Naravno, u Svedskoj i ostalim zemljama su manji od makovog zrna i ne smiju prdnut a kamo li probat kakav cirkus sa autom... Mladi bracni par zaplatio a kreten koji ih je pregazi ce vjerovatno otici nazad u Swe. Imam osjecaj da kad bi se meni licno desilo tako nesto ko tom nesretnom bracnom paru, taj kreten bi se u Svedsku mogao vratiti samo u sanduku pa nek ga gasa po nebeskim cestama i putevima
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#122 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by mIRCerka »

u sta ode tema...a lik sto je vlastitu sestru ubio kad se zaletio tako 130 na sat ko rtv doma? "nas" i "domaci"...
madner

#123 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by madner »

Ma tuzno, ljudi ljece frustracije.

Zamislite da ga je to uradio nas covjek sa Spaketom.
aidaa_princess90

#124 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by aidaa_princess90 »

ova tema ode u hiljadu razlicitih strana...ovo mi izgleda kao prepucavanje dijaspore i nas koji zivim tu. :( :( :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#125 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

Post by mIRCerka »

bomba wrote:Interesantno kako se svake godine ista prica ponavlja. Nasa draga dijaspora, vecinom iz Svedske, svako ljeto dodju u Sarajevo sa bijesnim autima i voze (**rce se) po gradu ko manijaci i nikom nista.... Naravno, u Svedskoj i ostalim zemljama su manji od makovog zrna i ne smiju prdnut a kamo li probat kakav cirkus sa autom... Mladi bracni par zaplatio a kreten koji ih je pregazi ce vjerovatno otici nazad u Swe. Imam osjecaj da kad bi se meni licno desilo tako nesto ko tom nesretnom bracnom paru, taj kreten bi se u Svedsku mogao vratiti samo u sanduku pa nek ga gasa po nebeskim cestama i putevima
Sta bi rekao da je umjesto mercedesa bila moja buba i ja za volanom?
Locked