EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Better Man

#101 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

Šta reči nakon ove predivne večeri? Pobijedila je Španija, pobijedio je nogomet. Španija je apsolutno zasluženo na krovu Evrope. nadigrali su Njemce u potpunosti i da su malo manje mantali sa loptom mogli su do vrha napunit mrežu Njemaca. Zadnjih 10 minuta kad se najviše očekivalo od Njemaca da stisnu, napadnu i dođu do izjednačenja, Njemci nisu ništa pokazali, nisu tupav napad mogli da organizuju, a kamo li da upute šut na gol Španije. Velikim poznavateljima nogometa (pod znacima navoda)koji i danas smatraju da je Italija bila odlična na ovom Euru i onim koji su Njemačku dizali u nebesa i smatrali da će rutinski osvojiti titulu prvaka Evrope i koji su te tvrdnje samouvjereno iznosili na ovom forumu bi preporučio dobar odmor i da priznaju da nisu bili upravu. Ipak kad se sagleda kompletno prvenstvo Španija je daleko najviše pokazala i ono što je jako bitno imali su najbolju klupu od svih reprezentacija na Euru. Dovoljno je navesti samo Fabregasa koji je bio rezerva, a da ne spominjem druge igrače.
pirmin

#102 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by pirmin »

Edin H. wrote:
madner wrote:Ma nidje pravih navijaca. Fali jos samo da pocnu dijelit lepeze.

Vratite nam hooligane :D
Apsolutno, pravi navijaci vise ne mogu priustiti da prisustvuju fudbalskim utakmicama, osobito vaznijim, jednostavno zbog cijena ulaznica.

Sramota :x
Ja sam bio pred stadionom i razocarao se pravo.

Pa to nema ni u mp3 kakvih se sve tu indijanaca nakupilo.Ako ih upitas koliko igraca igra u jednom timu pola ih nece sa garancijom znati.Ali vazno je se isarati svim mogucim bojama, nakititi perjem i urlati bez ikakvog osjecaja za artikulaciju.
Atmosfera - nula (osim kad igraju Turci ili evtl. Hrvati) mada i oni imaju masu ciganluka u svojim redovima.

Nisam ni u kojoj formi za huliganizam ali sam svakako protiv ovoga modernog fudbala gdje se pravim navijacima(ultrasima) na sve nacine onemogucuje prisustvo.
Strast se polako ali sigurno ubija.
cyprus

#103 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by cyprus »

cyprus wrote:Ja meščini napisah već post na ovoj temi (ako nisam sanjao), al ga sad nema :roll: . Nema veze da se parafraziram :) . Dakle, očekujem večeras jednu ne toliko atraktivnu utakmicu sa puno golova (više od jednog neće bit gotovo sigurno), ali će biti dosta dinamična. Mislim da će oba trenera uć opreznije u ovaj susret nego što su ulazila u dosadašnje susrete. Prognoza rezultata 1:0 za Španiju :oops: :) :oops: . (Torres)
Hvala laktu što je ovo primjetio, ali moram se još jednom podebljat :D :D . Ovo mi je vratilo već poljuljani dignitet na ovom prvenstvu :D :D :P .
madalen

#104 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by madalen »

Hajmo momci otvarajte topic gdje cemo da diskutujemo o EP kao cjelini ,dosadilo mi ovo prepucavanje o razlicitim repkama.Hajmo malo o fudbalu ,golovima,promasajima,kartonima....uopsteno o prevenstvu ...
aidaa_princess90

#105 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by aidaa_princess90 »

ako neko zanima da li ste primijetili majcu na RAMOSU nijela s necijim likom ,ja mislim da je to bila slika pokojnog Puerte ali nisam siguran.Da li je bila njegova slika!?!
Ali_G

#106 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Ali_G »

Najbitnije je da je pobijedio fudbal :-D Ne mogu da vjerujem da ima neko da smatra da NJemacka sa onakvim igracima predstavlja neku ozbiljnu ekipu. Ni glave ni repa. Odavno nisu imalo ovako losu generaciju. Na kraju se ispostavilo da je par Italija/Spanija dao pobjednika. Da su kojim slucajem Talijani prosli oni bi ovo uzeli :D
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#107 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by since1921 »

aidaa_princess90 wrote:ako neko zanima da li ste primijetili majcu na RAMOSU nijela s necijim likom ,ja mislim da je to bila slika pokojnog Puerte ali nisam siguran.Da li je bila njegova slika!?!

da to je pokojni Puerta i svaka cast Ramosu na toj gesti :thumbup:
Edin H.

#108 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Edin H. »

pirmin wrote:
Edin H. wrote:

Apsolutno, pravi navijaci vise ne mogu priustiti da prisustvuju fudbalskim utakmicama, osobito vaznijim, jednostavno zbog cijena ulaznica.

Pa to nema ni u mp3 kakvih se sve tu indijanaca nakupilo.Ako ih upitas koliko igraca igra u jednom timu pola ih nece sa garancijom znati.Ali vazno je se isarati svim mogucim bojama, nakititi perjem i urlati bez ikakvog osjecaja za artikulaciju.
Atmosfera - nula (osim kad igraju Turci ili evtl. Hrvati) mada i oni imaju masu ciganluka u svojim redovima.

Nisam ni u kojoj formi za huliganizam ali sam svakako protiv ovoga modernog fudbala gdje se pravim navijacima(ultrasima) na sve nacine onemogucuje prisustvo.

Parada kica :dance: :skoljka:
Last edited by Edin H. on 29/06/2008 23:56, edited 1 time in total.
aidaa_princess90

#109 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by aidaa_princess90 »

since1921 wrote:
aidaa_princess90 wrote:ako neko zanima da li ste primijetili majcu na RAMOSU nijela s necijim likom ,ja mislim da je to bila slika pokojnog Puerte ali nisam siguran.Da li je bila njegova slika!?!

da to je pokojni Puerta i svaka cast Ramosu na toj gesti :thumbup:
thx na informaciji
LSD

#110 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by LSD »

Španija veceras bila puno bolja,nadigrala njemce u potpunosti i zasluženo su prvaci Evrope.
Još da im je veceras igrao neki iskusniji špic poput Raula natrpali bi švabe do vrha koliko su šansi prokockali,vezni trio Iniesta-Xavi-Fabregas je dominirao citavom utakmicom...s druge strane,Njemacka potpuno podbacila i finalu...sredina terena nije ni postojala,njihovi veznjaci potpuno podbacili (posebno Ballack i Frings) tako da nisu fakticki napravili niti jedne šanse na utakmici iz izgradjene akcije...igrali su tj.išli su na prekide ili kornere jer su znali da su dominantniji u skoku od omalenih španaca ali ni to nije išlo veceras (za razliku od utakmice protiv Portugala kad su zabijali iz prekida)...sve cestitke Španiji,bilu su najkonstantnija ekipa prvenstva i zasluženo uzela titulu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#111 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Admir_1984 »

Jako kvalitetno prvenstvo, najbolja i najkavalitetnija reprezentacija je osvojila titulu, fudbal je pobjedio, tribine i navijanje nikad gore i jadnije ;-)
Dr.Cuddy

#112 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Dr.Cuddy »

¡España, campeona de Europa!
rIder

#113 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by rIder »

Sad će se španci opustiti, ima da ih klepimo u septembru, i onda se nikada nećemo riješili ušanovića&co :(
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#114 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Admir_1984 »

rIder wrote:Sad će se španci opustiti, ima da ih klepimo u septembru, i onda se nikada nećemo riješili ušanovića&co :(
Sreca pa igramo u gostima gdje cemo min 4-5 primiti. Jel to prva utakmica u kvalifikacijama?
max_power

#115 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

pirmin wrote:
Edin H. wrote:

Ta prica ima logike na ligaskim utakmicama i u ligi sampiona ali na evropskom prvenstvu?
Neznam ali za mene ultrasima i nije mjesto na utakmicama reprezentacija. kao navijac ultras izaberes sebi tim za koji navijas i pratis ga kuci i na gostovanjima, i s time imas pravo da zahtjevas neke povlastice jer trosis vrijeme i novac za taj tim. Dok je reprezentacija s druge strane drzavni tim i sto bi neki "pravi" navijac koji zna sve pjesme i nosi transparente imao prednost nad nekim prosjecnim gradjaninom koji hoce da podrzi taj svoj drzavni tim?
Enticer

#116 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Enticer »

Ipak je fudbal pobijedio veceras i koliko-toliko vratilo mi se raspolozenje nakon ispadanja Italije i Turske. U svim segmentima igre nadigrali su Njemce, Njemce koji UVIJEK pobijede u nogometnoj igri :D , kao sto rece jedan strucnjak :D . Spanija je u 6 utakmica pobijedila na 5 utakmica uz gol razliku 12:3 sto je fenomenal skor i mislim da niko nema pravo reci kako su Njemci zasluzili da uzmu ovaj EURO i kad sam cuo pred pocetak EURA da su Njemci bili prvi favoriti na kladionicama za osvajanje, nisam mogao vjerovati :? , bio sam u soku :shock: :shock: :shock:
Sve u svemu ovo EP je bilo veoma zanimljivo, a po meni obiljezile su ga dvije repke, Spanija najljepsom igrom i Turska najborbenijom igrom i najvise zbog njih ovo je prvenstvo je bilo tako uzbudljivo. 8)
rajvosa^

#117 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by rajvosa^ »

Kao sto rekoh deracina Spanaca :D Ulete im u 16m i dodaju se ....sega :-)
J.P.Montoya

#118 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by J.P.Montoya »

Svaka cast spancima nek nisu samo svabe, ne mogu ih organski

P.S. Jeste, prva tekma kvalifikacija je protiv njih u gostima, valjda cemo biti gospoda i napraviti spalir slican sto englezi i ostali kulturni svijet radi :))
elSaik

#119 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

max_power wrote: Ta prica ima logike na ligaskim utakmicama i u ligi sampiona ali na evropskom prvenstvu?
Neznam ali za mene ultrasima i nije mjesto na utakmicama reprezentacija. kao navijac ultras izaberes sebi tim za koji navijas i pratis ga kuci i na gostovanjima, i s time imas pravo da zahtjevas neke povlastice jer trosis vrijeme i novac za taj tim. Dok je reprezentacija s druge strane drzavni tim i sto bi neki "pravi" navijac koji zna sve pjesme i nosi transparente imao prednost nad nekim prosjecnim gradjaninom koji hoce da podrzi taj svoj drzavni tim?
Ako je tebi prosjećni građanin onaj koji je u stanju platiti kartu od 300€ onda ok. :thumbup: Fudbal je postao biznis i tu nema mjesta običnim građanima, srednjoj klasi zbog kojeg je fudbal i započeo... ;-)
Edin H.

#120 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Edin H. »

elSaik wrote:
max_power wrote: Ta prica ima logike na ligaskim utakmicama i u ligi sampiona ali na evropskom prvenstvu?
Ako je tebi prosjećni građanin onaj koji je u stanju platiti kartu od 300€ onda ok. :thumbup: Fudbal je postao biznis i tu nema mjesta običnim građanima, srednjoj klasi zbog kojeg je fudbal i započeo... ;-)
Ulaznice za finale 4000 eura

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080628051
elSaik

#121 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

Edin H. wrote:
elSaik wrote:
Ulaznice za finale 4000 eura

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080628051
Crno tržište je već posebna priča - haos. A ja sam mislio na originalne cijene. Mislim, 550€ za jednu običnu utakmicu je :-) .
Pa sjetimo se samo da je Milanu za običnu tekmu Lige Prvaka koštala karta 100€, kad se Maldini žalio kako nisu imali podršku... :-) A u Engleskoj mislim da su najskuplje karte što se liga tiče... :-) Mah... prosjećni građani, radnička klasa, how yes no... sve su to guzonje koje imaju veze s fudbalom k'o ja sa ritmičkom gimnastikom... Bitno je da je IN ići na tekme... :thumbup: Pa podizanje cijena karata i jeste jedan od vidova borbe protiv huligana, ultrasa, itd... @max_power - a ultrasi i jesu prosjećni građani jedne države.... ;-)
elSaik

#122 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

Better Man wrote:
elSaik wrote:
Better Man wrote:Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
Samo neko ko ne shvata fudbal može nešto takvo napisati.
reklo bi se da nogomet neshvataš ti, jer po tebi reprezentacije koje ništa nepokažu i koje igraju mrtvo i zatvoreno su igrale bolje od ekipa koje igraju napadački nogomet i zabijaju golove.
A gdje piše da fudbal mora biti napadački. Ima nešto, zove se taktika... ;-) Treba znati i stati na loptu, umrtviti igru, pobijediti i kada se igra loše. Kada bi u fudbalu pobjeđivali uvijek oni ekipe koje igraju bolje, fudbal ne bi imao smisla.

Što se same tekme tiče, Španija zasluženo pobijedila, iako je bilo par sudijskih odluka na štetu Nijemaca, pogotovo ono pred kraj kad je sviran faul u napadu. Uglavnom, Nijemci slabi strašno, ni sjenka onoj repki prije 2 godine, ali i to je bilo dovoljno da budu viceprvaci.
-danTe-

#123 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by -danTe- »

elSaik wrote:Što se same tekme tiče, Španija zasluženo pobijedila, iako je bilo par sudijskih odluka na štetu Nijemaca, pogotovo ono pred kraj kad je sviran faul u napadu. Uglavnom, Nijemci slabi strašno, ni sjenka onoj repki prije 2 godine, ali i to je bilo dovoljno da budu viceprvaci.
samo da potpisem...
Better Man

#124 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

Da bi ste u Engleskoj odgledali utakmicu Premiershipa između klubova koji ne proipadaju velikoj četvorci, platit će te kartu oko 50 funti, dok za Arsenal, Man. UTD., Liverpool i Chelsea cijena karte je oko 100 funti. I bez obzira na cijenu karte su rasprodane mjesecima unaprijed.
elSaik

#125 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

Better Man wrote:Da bi ste u Engleskoj odgledali utakmicu Premiershipa između klubova koji ne proipadaju velikoj četvorci, platit će te kartu oko 50 funti, dok za Arsenal, Man. UTD., Liverpool i Chelsea cijena karte je oko 100 funti. I bez obzira na cijenu karte su rasprodane mjesecima unaprijed.
U poređenju s njemačkim cijenama to je abnormalno visoko...
Post Reply