MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Idun

#101 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by Idun »

bosanska rijec je napisao/la:
Vidis da razumijes sta pise dok si i odgovorila, nisam ja ni na cemu ali si ti poprilicno na sarkazmu , cinizmu i ironiji. A zar nije tema „da se nikad ne zaboravi“ upravo da se ne zaborave ni zrtva ni oni koji su nas branili . A ti si sebi dopustila
da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes : „zaboravili sto su nam uradili.... Jezivo je da se ne sjecamo...Jezivo je da nam vise nije vazno...ne postujemo svoje zrtve“
Ako si vec htjela pisati o tome trebala si otvoriti temu o tome, a moderator je tvoje baljezgarije na toj temi trebao izbrisati .
Hehehehe….joj, joj…ma gdje mene nadje od sve ove djece….iskreno, trebalo mi je vremena da shvatim sto je pisac htio da kaze. Ali, popravio si se. Cak prepoznajem stil pisanja mada je nick drugi. :wink: Al hajde.

Sto se tice ”sarkazma, cinizma i ironije” ni tebi toga ne manjka, cak sto vise. :mrgreen:
Na temi ”Da se nikad ne zaboravi”ja sam napisala ono sto sam osjecala u tom trenutku kad sam vidjela sve grozote, po ko zna koji put, a ne da nekog vrijedjam….vjerovatno sam u tom trenu pomislila na sve zrtve rata.....no ti shvati kako hoces, baljezgarije ili ne. I sebe sam svrstala u ”nas”, kao sto vidis. No medjutim, mislim da je tvoj problem druge prirode.

Mi se svi svoje muke sjecamo i kako smo kroz i sto prolazili. Mnogi su prolazili stravicne torture, ubijanja, silovanja….al ostadosmo zaboravljeni. Kao da nas nigdje nikad na ovom svijetu nije bilo. :zoka:
„da se nikad ne zaboravi“ upravo da se ne zaborave ni zrtva ni oni koji su nas branili. A ti si sebi dopustila da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes
Elem.
Svake godine,12.07., dan nakon komemoracije zrtvama genocida u Srebrenici,desi se postrojavanje cetnika. Eto, ja prva nisam tamo nikad da se suprotstavim i sebe sam svrstala u ”nas”. A gdje ste to VI, “pravi I iskreni dusebriznici” bosanska rijeci? Jesi se mozda ti suprotstavio na neki nacin osim gledanja svega toga kuci na TV-u? Mislim, kad vec govoris o mom generaliziranju daj mi neki svoj izuzetak? Ja VAS nigdje ne primjetih…godinama... :roll: ...to je ono sto je jezivo!
A ti si sebi dopustila da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes : „zaboravili sto su nam uradili.... Jezivo je da se ne sjecamo...Jezivo je da nam vise nije vazno...ne postujemo svoje zrtve“
Oblak ne zna zasto bas ide u tom pravcu I tom brzinom, on osjeca poriv….to je mjesto gdje treba ici. Nebo zna razlog I vezu, iza svakog oblaka. I ti ces isto tako znati kad se podignes dovoljno visoko da mozes da vidis preko obzorja.
Opet generalizujes, niti svi pljujemo niti ih MI one koji su nas branili saljemo u Hagg . Ali dakako da se nisu kao ovi drugi sakrili u misije rupe, nego sa obrazom odu i kako vidimo sa obrazom se vrate .
Ne, nismo ih MI a niste ih ni VI poslali u Haag vec su ONI otisli sami. Vidjeli da nemaju sto ocekivati od NAS,niti od VAS, nikakvu podrsku, ZERO..(svoje zemlje i svog naroda) pa su sami otisli.
Da, kako vidimo, na svu srecu pa su se vratili. Da, lako je sad pricati. A sto da nisu? MI bi cista obraza rekli:”Eh….” Vjerovatno bi i VI isto.
To ”to sto su se oni cista obraza borili” je njih jako skupo kostalo....par godina provedenih u zatvoru. Gore je nevinog u zatvor, nego zlocinca na slobodi. Isto ti dodje kao i pljuvanje. :mrgreen:

O cemu sam ovdje jos govorila. Da, nisam pristalica mudzahedina. Ali jos sam vise protiv da se protjeruju tek tako iz zemlje. Znaci kad su NAM trebali, bili su NAM dobri, sad kad nam ne trebaju, marssss van. Opet ponavljam, stala je grupa od 100 ljudi na njihovu stranu u Zenici ili 50 u Sarajevu…koja ne cini NAS ili VAS vec manjinu...cinjenica je da ih tjeraju a nista se ne poduzima. Moglo se to i na drugi nacin. Ovo sto se sada radi je veoma prljavo. Ne osjecam duh VAS ni ovdje.
Vidis kako se znas fino ponasati pa pisati u svoje ime, tako i u buduce nastavi.
Kako god da je bilo i danas je ta i takva Amerika na BOSANSKOJ strani kao i Holandija. Ne kazem moglo je puno bolje, ali a nam je i danas i Amerika i Holandija prijateljske drzave za razliku od nekih....
Izvini, ja se uvijek fino ponasam, i nastojim da ne vrijedjam nikoga. Ako nam se stavovi ne slazu, ne znaci da nekog napadam ili vrijedjam..
Danas nema prijateljstva izmedju drzava….samo korist.
Vec sam ranije napisala sto mislim o Americi i toga se cvrsto drzim. Da su nam bilo kakvi ”prijatelji”, ne bi doslo do prisile potpisa Deytonskog Sporazuma, pogotove ne par mjeseci nakon Srebrenice. A i da jeste, za 13. godina bi ukinuli RS.
Holandjani prijatelji? Oh…..vojnici koji su prepustili 8 000 ljudskih dusa u Mladiceve ruke su nedavno dobili ordenje za ”nesto”. Mislim, sanjam li? Holandija je trebala da renovira bolnicu u Banja Luci ove godine…prijatelji? Majke Srebrenice tuze Holandiju a ti pricas o prijateljstvi. I jos generalizujes. Toliko o sarkazmu i ironiji. :mrgreen:
Srebrenica jeste u manjem entitetu kao sto je i taj entitet u Bosni i Hercegovini . I nadam se da ce takve tvorevine i njene genocidne institucije koje su osuđene presudom u Hagu , kad tad biti ukinute. Za institucije koje su osuđene za genocid i ne ocekujem da postuju zrtvu. Kad se ukinu te i takve tvorevine onda mozemo ocekivati postivanje svakog pojedinca na cijelom teritoriju ove zemlje. Ovo sto i danas dolazi iz rs je samo dokaz tome da ne treba da postoji i da ne treba ignorisati presudu suda u Hagu, kojom se osuđuju sve institucije te genocidne tvorevine .
No comment. Sve si sam rekao. :mrgreen:
Kakvo Sarajevo, ne zivim u Sa. I koje si ti fakte dala ? Pominjes budzet Federacije, pa budzet jednog Kantona je veci nego buzet rs. Ne traba nam ni federacija , a pogotovo tvorevina nastala na ubijanju kao sto je rs.
Ni ti meni nisi nista opipljivo dao. Ne treba VAM? Dobro vam je? Ja sam mislila da ovdje govorimo o BiH, Federaciji i RS, te o buducnosti BiH naroda.....

Kazes postujes, a uvaliti Bosnjacima svojom generalizacijom za sekundu mani se ti generalizacije i tvoje pricezanima me ko tebe, i koga ti, u ime bilo kojeg naroda !!! Lazni dusebriznici su uvijek generalizuju sve i svasta, sto se vidi i u tvojim postovima. A kad ti je palo na um nesto „jako“ tebi bi ocigledno trebalo da te dobro smiri.
Ja u tu svoju ”generalizaciju” stavljam sebe kao i vecinu, pa kad ga uvaljujem Bosnjacima uvaljujem i sebi. A ti ili VI?
Ti si kao onaj pravi, dobri dusebriznik koji se bori za svoj narod pustom pricom. Dobri Bosnjo tipa Alije Izetbegovica kada je 1992. godine ljudima govorio da izadju na ulice i da rata nece biti,(u Sarajevu) dok su u Bosni uveliko klali Bosnjake, slali ih prisilno u rat od 1991.god, tjerali iz njihovih kuca, uvodili policijski sat kako bi im mogli dolaziti u kuce i vrsiti zvjerstva nad njima. Dobri Bosnjo dusebriznik, zbog cije ”dobrote”, ”naivnosti”ili neceg treceg je bila opsada Sarajeva 1423 dana…..koji se odrekao dijela Bosne(RS) zato da bi se osjecao sigurno u svom ”kantonu” kao i ti sad. Dobri Bosnjo tipa ”nadam se”, ”ne ocekujem” , ”mozda” etc.
Vjerovatno da moji postovi imaju odredjenu dozu sarkazma, cinizma i ironije. Priznajem. Rat i poslijeratna desavanja su ucinala svoje. Mozda sam samo previse realna. Ali ti, prije nego sto drugom okacis epitete, preispitaj sebe.
Lazni dusebriznici su uvijek generalizuju sve i svasta, sto se vidi i u tvojim postovima. A kad ti je palo na um nesto „jako“ tebi bi ocigledno trebalo da te dobro smiri.

Najbolje poducavas ono sto ti je najpotrebnije da naucis. :mrgreen:
bosanska rijec

#102 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by bosanska rijec »

bosanska rijec wrote:
Idun wrote:Na cemu Si? Citaj ili pisi malo jasnije, a ne ovakve nebuloze pune sarkazma, s brda - s dola. Znas, tesko te je citati... :roll:
Vidis da razumijes sta pise dok si i odgovorila, nisam ja ni na cemu ali si ti poprilicno na sarkazmu , cinizmu i ironiji. A zar nije tema „da se nikad ne zaboravi“ upravo da se ne zaborave ni zrtva ni oni koji su nas branili . A ti si sebi dopustila da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes : „zaboravili sto su nam uradili.... Jezivo je da se ne sjecamo...Jezivo je da nam vise nije vazno...ne postujemo svoje zrtve“
Ako si vec htjela pisati o tome trebala si otvoriti temu o tome, a moderator je tvoje baljezgarije na toj temi trebao izbrisati .
.
Idun wrote:ovdje uopste ne mislim na Ameriku ako je to ono na sto ciljas...vec na one koji su se borili u Armiji BiH a na koje se danas pljuje, salju u Haag i protjeruju iz zemlje.
Opet generalizujes, niti svi pljujemo niti ih MI one koji su nas branili saljemo u Hagg . Ali dakako da se nisu kao ovi drugi sakrili u misije rupe, nego sa obrazom odu i kako vidimo sa obrazom se vrate .
Idun wrote:Sto se tice Amerike, da nam je htjela pomoci uradila bi to jos 92. god i sve bi se rijesilo mnogo mirnijim putem...a vidjelo se to i preko njihovih suradnika Holandjana da bi nas par mjeseci nakon toga natjerali na potpisivanje Deytonskog Sporazuma. :roll: Tek kad je RS trebala pasti, oni se nasli kao da pomognu Bosni....Takvu pomoc, niko ne treba. Naravno da sam protiv Amerike odnosno njihove politike. I uvijek cu to biti.
Vidis kako se znas fino ponasati pa pisati u svoje ime, tako i u buduce nastavi.
Kako god da je bilo i danas je ta i takva Amerika na BOSANSKOJ strani kao i Holandija.
Ne kazem moglo je puno bolje, ali a nam je i danas i Amerika i Holandija prijateljske drzave za razliku od nekih....
Idun wrote:Iskreno, meni je jezivo da se Srebrenica nalazi u RS. I jezivo mi je da se dopustilo da"cetnici" prkose u Srebrenici na samu godisnjicu, a da niko nista ne poduzima...toliko o postovanju zrtava.
Srebrenica jeste u manjem entitetu kao sto je i taj entitet u Bosni i Hercegovini . I nadam se da ce takve tvorevine i njene genocidne institucije koje su osuđene presudom u Hagu , kad tad biti ukinute. Za institucije koje su osuđene za genocid i ne ocekujem da postuju zrtvu. Kad se ukinu te i takve tvorevine onda mozemo ocekivati postivanje svakog pojedinca na cijelom teritoriju ove zemlje. Ovo sto i danas dolazi iz rs je samo dokaz tome da ne treba da postoji i da ne treba ignorisati presudu suda u Hagu, kojom se osuđuju sve institucije te genocidne tvorevine .
bosanska rijec wrote:I otkud ti to da u RS bolje zive .... ako ne zive gore bolje ne zive sigurno... ili ces se izvuci na sarkazam...
Idun wrote:Samo mi reci, uporedjujemo li ovdje Sarajevo i RS ili Federaciju i RS? Daj mi nesto opipljivo sto govori da ne zive bolje...Ja cu ti dati bar 5 fakti da zive bolje. Dobili su sve sto su htjeli, pa cak i ono sto im nikad nije pripadalo. Uglavnom, rade sto i kako hoce. Odlucuju o opstanku BiH a nemaju prava na to. A da budem malo sarkasticna, na računu budžeta FBiH ima samo 434 KM, a kod Dodika...
Kakvo Sarajevo, ne zivim u Sa. I koje si ti fakte dala ? Pominjes budzet Federacije, pa budzet jednog Kantona je veci nego buzet rs. Ne traba nam ni federacija , a pogotovo tvorevina nastala na ubijanju kao sto je rs.
bosanska rijec wrote:U buduce pisi u svoje ime o svom zaboravljanju, o svom ne sjecanju, o tome sta tebi nije vazno i koga ti ne postujes..o svom pljuvanju....[/b]
Idun wrote:Ne zaboravljam, sjecam se, vazno mi je....i postujem sve koji mene postuju i obrnuto. A tako i po pitanju pljuvana. :mrgreen: ]
bosanska rijec wrote:U ime Bosnjaka se ti "dusebriznica" nasla pisati haha .... Svasta u bozijoj basti hahah....ocito na necem jakom. :zoka: Nego, kad smo vec kod sarkazma, ko o cemu .........
Kazes postujes, a uvaliti Bosnjacima svojom generalizacijom za sekundu  Ne zanima me ko tebe, i koga ti, mani se ti generalizacije i tvoje price u ime bilo kojeg naroda !!! Lazni dusebriznici su uvijek generalizuju sve i svasta, sto se vidi i u tvojim postovima. A kad ti je palo na um nesto „jako“ tebi bi ocigledno trebalo da te dobro smiri. :P

Nakon prvog obracanja tebi i na kraj misli mi nije bilo da si bas toliki psihopata . Cak moja zadnja recenica u tom obracanju je bila „svasta u Bozijoj basti“ a tek sad vidim da je upucena pravoj osobi. Ne cudi me da si kao takva paranoicna i ne cudi me da su takvi kao ti cas mi, pa vi , pa ze zapetljaju na putu izmedju oni i vas...
Ti si zajedno u kosu sa onim koje bi ove nase branitelje poslala u Hag bez povratne karte i da pises kako smo svi isti, ili cak kako je zrtva krivac.

Nisam ja nikakav kabadahija i divljakusa ko oni mozda tvoji ? cetnici da idem da se spustam na nivo cetnika. Niti sam institucija, niti predstavnik bilo koga, a bogme nije ni ratno stanje pa da uzimam pusku u ruku. Ovo sve sto dolazi iz rs: nepostivanje zrtve, rusenja suverinteta i Ustava BiH, za mene nije iznenađenje i sve dok se ne ukinu te institucije osuđene za genocid, sto sam vec napisala , nista na bolje nece biti i na kraju postoje ustanove koje trebaju baviti time i drzavne i međunarodne, nek preduzimaju sankcije i nek donose novi Ustav . Ja ocekujem od takvih nadleznih insitucija da nesto preduzmu i ne pada mi napamet da kao ti vjerovatno obicno van granica BiH napadam gradjane BiH koji su prije svega svi bili zrtve ovog rata , i nije to dosta,nego ih jos i huskas .Treba da kao ti proglasavam ih krivim i napadam za sve i svasta, i nedaj boze da sve te informacije prate u udobnoj sobi preko TV. E to je jezivo.... i ti si jeziva. Svi građani koji su dozivili agresiju , trebaju biti zasticeni u svakom pogledu i od svoje vlasti i međunarodne zajednice a ne da ih jos nastavimo omalovazavati , izmisljati da su ovakvi ili onakvi kako to ti radis, da ih okrivljujemo , a sve pod plastom njihovog dobra. Vjerujem da bi ih ti najradje ponovo da vidis sa puskom u ruci :skoljka:

Ostala sam nedodrecena prosli put a tice se branilaca. Jako mi je zao sto ti ljudi koji su se borili protiv fasizma i koji su nas branili od zlocinaca, ubijanja civila, silovanja, prolaze sve ovo i ostali su veliki borci za svoju zemlju od pocetka do kraja i veliko im Hvala za sve.
Što se tice tuzbi , majki Srebrenice protiv Holandije ili gosp. Nuhanovica, to opasolutno nema nikakve veze da nasi odnosi izmedju drzava i dalje budu prijateljske. Puno pozitivnih primjera dolazi iz te Holandije koje ti naravno ne vidis a toliko negativnih primjera dolazi recimo iz Grcke njihovog drustva i politike , za koju bih ja rekla daleko im kuca bila.
Zaista nemam ni volje ni zelje dalje da ti repliciram na tvoje mahalske baljezgarije ili su vec nesto drugo a dokaz tome je i tvoje price o tome kako bi mi komentarisali da su se branioci vratili iz Haga sa ovom ili onom presudom je primjereno onakvim osobama kako te vec ranije opisah. A ti nastavi po tom dobrom Bosnji cinizmom., ironijom, sarkazmom to ti je posao, kako rekoh sve pod plastom za njegovo ¸“dobro“. :roll:
Idun

#103 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by Idun »

S obzirom da nemas ni volje ni zelje da mi repliciras na moje ”mahalske baljezgarije”, dosta si napisala. I jos nesto? Rijeci ”Replicirati” i ”mahalske baljezgarije” ne idu zajedno. Ili, drugim rijecima, ne glumi ono sto nisi.
Nakon prvog obracanja tebi i na kraj misli mi nije bilo da si bas toliki psihopata . Cak moja zadnja recenica u tom obracanju je bila „svasta u Bozijoj basti“ a tek sad vidim da je upucena pravoj osobi. Ne cudi me da si kao takva paranoicna i ne cudi me da su takvi kao ti cas mi, pa vi , pa ze zapetljaju na putu izmedju oni i vas...
Iskreno, shvati ti mene kako god hoces u toj svojoj frustraciji. Kao prvo, nisam se ja tebi obracala nego ti meni, gdje si odmah krenula sa napadima bez da si citala ono sto sam pisala. Drugo, sta se imas obracati psihopati? Pod uslovom, da nisi jedan od njih. :mrgreen:
Malo je tesko vrsiti prepisku s tobom kad ti selektivno citas ono sto ti odgovara, a ne citas ono sto ti ne odgovara. I ne zapetljavam se ja nigdje vec ti jaaako lose citas izmedju redova. :-)

I sto to nakon prvog obracanja? Dala si mi do znanja da sam psihopata ili?
Slijedeci put, prije nego sto se obratis tako lijepo nekom , prvo skoci pa reci hop a ne vice versa. Dajes sebi za pravo da napadas druge, a kad ti se vrati istom mjerom, onda cak I vrijedjas. Cackas tamo gdje ti nije mjesto(citas onako kako tebi odgovara) pa kad dobijes po nosicu, onda ne biras rijeci. Moj savjet ti je : odrasti, prije svega.
Kao sto rekoh, ko o cemu nego…….. Ne pises ti meni ovo zbog mog nekog sarkazma, ironije ili cega li vec…..tvoj problem je mnogo dublje prirode….i samo tvoj.
Ti si zajedno u kosu sa onim koje bi ove nase branitelje poslala u Hag bez povratne karte i da pises kako smo svi isti, ili cak kako je zrtva krivac.
Hahahahah….ja uopste ne bih slala nase branitelje u Haag. Niti kao pojedinac, niti kao institucija. Njihovo slanje je po meni izjednacavanje agresora i zrtve. Kao sto napisah:” Gore je jedan nevin u zatvoru nego 10 zlocinaca na slobodi.”. Upravo tako. Ja smatram da su nasi branitelji apsolutno nevini. Tips: lijepo citaj onako kako pise a ne kako tebi odgovara. I pisi u svoje ime a ne u moje, kako bi ja i sto bih ja. :roll:

Nisam ja nikakav kabadahija i divljakusa ko oni mozda tvoji ? cetnici da idem da se spustam na nivo cetnika. Niti sam institucija, niti predstavnik bilo koga, a bogme nije ni ratno stanje pa da uzimam pusku u ruku. Ovo sve sto dolazi iz rs: nepostivanje zrtve, rusenja suverinteta i Ustava BiH, za mene nije iznenađenje i sve dok se ne ukinu te institucije osuđene za genocid, sto sam vec napisala , nista na bolje nece biti i na kraju postoje ustanove koje trebaju baviti time i drzavne i međunarodne, nek preduzimaju sankcije i nek donose novi Ustav .
Kao oni mozda”moji cetnici”? Eto, upravo ovom svojom recenicom si se spustila na njihov nivo, al skroz. I pokazala svu svoju frustraciju....koliko i kako si spremna na bilo kakvu diskusiju. Mahalski maniri. :lol:
S druge strane, sto si se nakacila bas na mene ko pijan za plot? Imas mnogo ”boljih prilika” na ovom forumu da lijecis svoju frustraciju. Ako ti se ne svidja o cemu pisem zaobidji me. Ako imas kakav komentar, diskutuj. Ako smatras da sam negdje postavila neodgovarajuci post, imas pp da me upozoris,da ga izbrisem(sto cu ja rado uraditi ako uvidim da sam pogrijesila), ili prijavi to moderatoru…..ali, molim te, nemoj mi tih jeftinih prica o ”nekim tamo” i kaciti mi neke svoje epitete”laznih dusebriznika”, ”pod ovim ili onim plastom”…..da bi nametnula svoj ”ispravni stav Majke Tereze”….i na kraju…ne izvrci moje rijeci i ne nameci mi svoje isfrustrirane zakljucke.
Ja ocekujem od takvih nadleznih insitucija da nesto preduzmu i ne pada mi napamet da kao ti vjerovatno obicno van granica BiH napadam gradjane BiH koji su prije svega svi bili zrtve ovog rata , i nije to dosta, treba da kao ti , da ih napadam, jer su kako ti kazes svakakvi i nedaj boze da sve te informacije prate u udobnoj sobi preko TV
Ja, ja, pa ja....udahni malo svjezeg vazduha.
Gradjani u BiH ili van nje, sto hoce reci, svi njeni drzavljani su bili izlozeni agresiji. Kako ko, neko u vecoj ili manjoj mjeri. Nije ti nikad mozda palo na pamet, da ti neki sto su vani, prosli torture o kakvim ti ne mozes ni sanjati? Od ljeta 1991. godine pa do 1996.godine. Mozda da su prezivjeli logore smrti, silovanja, maltretirana iz dana u dan….prepusten volji cetnika bez i jedne mogucnosti da pruzi otpor. I da se ne zele vratiti svojim kucama, gledati te iste cetnike kako zive oko njih kao da se nista nije desilo? I da se nista ne poduzima protiv toga, kao ni za vrijeme rata.
Mozda ovi gradjani izvan BiH kao i unutar nje, ne napadaju, nego samo zele upozoriti svoj narod da se ne opusta previse, jer kako rekoh, krug se smanjio….planovi jos postoje….a ti vjeruj u pravdu institucija. Kao sto su gradjani BiH vani pa i unutar nje vjerovali na pocetku rata.
E to je jezivo.... i ti si jeziva. Svi građani koji su dozivili agresiju , trebaju biti zasticeni u svakom pogledu i od svoje vlasti i međunarodne zajednice a ne da ih jos nastavimo omalovazavati , izmisljati da su ovakvi ili onakvi kako to ti radis, da ih okrivljujemo , a sve pod plastom njihovog dobra.
Hvala. Za razliku od nekih, ja sam bar realna.
Objasnila sam ti vec pojam svih gradjana koji su dozivjeli agrsiju. Medjutim, velika je razlika izmedju ”trebalo bi” i realnosti. Svi smo svjedoci toga, da svi gradjani koji su dozivjeli agresiju nisu bili zasticeni. Kako do prije 13 godina, tako ni danas. Kao sto rekoh, ako te mogu zamoliti, ne izmisljaj nesto sto ja nisam rekla. Mislim, stalno se ponavljas, u zelji da na moj racun prikacis nesto cega nema.
Vjerujem da bi ih ti najradje ponovo da vidis sa puskom u ruci
Moram te razocarati, pogresno vjerujes. Ja sam vegan zadnjih 20. godina. sto znaci da sam protivnik kako ubijanja zivotinja, tako pogotovo ljudi. Ali se drzim one Titove:”Zivimo tako kao da ce vjecno biti mir, ali budimo spremni kao da ce sutra rat.”. Da sutra opet ne bi bili isporuceni kao zrtveno janje u ostvarivanju necijih zvjerskih "visih" ciljeva... odnosno, da nam se ne bi opet desilo merhametli – rahmetli.
Ostala sam nedodrecena prosli put a tice se branilaca. Jako mi je zao sto ti ljudi koji su se borili protiv fasizma i koji su nas branili od zlocinaca, ubijanja civila, silovanja, prolaze sve ovo i ostali su veliki borci za svoju zemlju od pocetka do kraja i veliko im Hvala za sve.
I ja kazem. Treba ljubiti zemlju po kojoj hodaju.
Što se tice tuzbi , majki Srebrenice protiv Holandije ili gosp. Nuhanovica, to opasolutno nema nikakve veze da nasi odnosi izmedju drzava i dalje budu prijateljske. Puno pozitivnih primjera dolazi iz te Holandije koje ti naravno ne vidis a toliko negativnih primjera dolazi recimo iz Grcke njihovog drustva i politike , za koju bih ja rekla daleko im kuca bila.
Sto se mene tice, nemam problema sa pravim neprijateljima vec sa laznim prijateljima. A vidim i "vise" nego sto neki misle ili smatraju da mi treba. Popravio mi se vid od 1992. godine. :mrgreen:
Zaista nemam ni volje ni zelje dalje da ti repliciram na tvoje mahalske baljezgarije ili su vec nesto drugo a dokaz tome je i tvoje price o tome kako bi mi komentarisali da su se branioci vratili iz Haga sa ovom ili onom presudom je primjereno onakvim osobama kako te vec ranije opisah. A ti nastavi po tom dobrom Bosnji cinizmom., ironijom, sarkazmom to ti je posao, kako rekoh sve pod plastom za njegovo ¸“dobro“.
Kao sto rekoh…ne bi se reklo da nemas volje. Ucinila si to u jednom dahu citajuci selektivno ono sto ti odgovara, bez da citas ono sto ti neodgovara., . Kao i procjenu moje licnosti – nakon prvog posta – tipicno mahalski odradjeno.
Pozdrav :mrgreen:
bosanska rijec

#104 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by bosanska rijec »

Idun wrote:
Mozda ovi gradjani izvan BiH kao i unutar nje, ne napadaju, nego samo zele upozoriti svoj narod da se ne opusta previse, jer kako rekoh, krug se smanjio….planovi jos postoje….

Pa znate kad vas neko napada zbog toga sto ste pasivni i previse opusteni :) onda bi vjerovatno ova recenica trebala biti razlog takvog ponasanja. Jer ne huska ona bespotrebno, :) pa onda u maniru agenta 007 salje vam poruku : „krug se smanjio planovi jos postoje“ HAHAHAHAHHAHA e bas me nasmija, bar su ove tvoje baljezgarije doprinijele da se danas od srca nasmijem. :lol: :lol:
Ma da nam se docepat Evrope istopicete se i vi huskaci i vasi zli planovi Dodika i co u toj Evropi aBd. ;-)
Idun

#105 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by Idun »

bosanska rijec wrote:
Idun wrote:
Mozda ovi gradjani izvan BiH kao i unutar nje, ne napadaju, nego samo zele upozoriti svoj narod da se ne opusta previse, jer kako rekoh, krug se smanjio….planovi jos postoje….

Pa znate kad vas neko napada zbog toga sto ste pasivni i previse opusteni :) onda bi vjerovatno ova recenica trebala biti razlog takvog ponasanja. Jer ne huska ona bespotrebno, :) pa onda u maniru agenta 007 salje vam poruku : „krug se smanjio planovi jos postoje“ HAHAHAHAHHAHA e bas me nasmija, bar su ove tvoje baljezgarije doprinijele da se danas od srca nasmijem. :lol: :lol:
Ma da nam se docepat Evrope istopicete se i vi huskaci i vasi zli planovi Dodika i co u toj Evropi aBd. ;-)
Samo se ti slatko smij...evo, i ja cu..kad vec nemas nesto konstruktivno da kazes... :lol: :lol: :lol: ...ali pazi da ti ne prisjedne kao mnogima sto su se isto tako slatko smijali 1992. godine zbog huskaca tipa "nece vam se nista lose desiti" pa su kasnije kukali "ljudi, sta nam ovo uradise" . A Evrope se sigurno neces jos duuuugooo "docepati" slatko se smijuci. Tim smjehom samo podrzavas svog dragog Dodika i CO i njihovu politiku.... Kao sto ti je i bila namjera kroz sve ove postove, zar ne? ;-)
Sretno!
bosanska rijec

#106 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by bosanska rijec »

Idun wrote:
bosanska rijec wrote:
Idun wrote:

Samo se ti slatko smij...evo, i ja cu..kad vec nemas nesto konstruktivno da kazes... :lol: :lol: :lol: ...ali pazi da ti ne prisjedne kao mnogima sto su se isto tako slatko smijali 1992. godine zbog huskaca tipa "nece vam se nista lose desiti" pa su kasnije kukali "ljudi, sta nam ovo uradise" . A Evrope se sigurno neces jos duuuugooo "docepati" slatko se smijuci. Tim smjehom samo podrzavas svog dragog Dodika i CO i njihovu politiku.... Kao sto ti je i bila namjera kroz sve ove postove, zar ne? ;-)
Sretno!

Iskreno ne treba biti puno pametan pa uvidjeti sta to moji postovi govore, ali ti niti to mozes niti hoces...
za razliku od tvojih ne bas dobronamjernih, nazalost ima i takvih.
A sto se tice ovog tvog upozorenja poput Karadzica kad nam je prijetio da ce nestati muslimanski narod, imam za tog zlocinca i za tebe ¸dusebriznicu¨ jednu poruku : stoljecima su patili tu Bosnu i Herecegovinu i njen narod ali se on svaki put i uvijek, kao fenix dize jaci , snazniji i mudriji. :thumbup:
Idun

#107 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by Idun »

bosanska rijec wrote: Iskreno ne treba biti puno pametan pa uvidjeti sta to moji postovi govore, ali ti niti to mozes niti hoces...
za razliku od tvojih ne bas dobronamjernih, nazalost ima i takvih.
A sto se tice ovog tvog upozorenja poput Karadzica kad nam je prijetio da ce nestati muslimanski narod, imam za tog zlocinca i za tebe ¸dusebriznicu¨ jednu poruku : stoljecima su patili tu Bosnu i Herecegovinu i njen narod ali se on svaki put i uvijek, kao fenix dize jaci , snazniji i mudriji. :thumbup:
Prije bih rekla, ne treba biti previse pametan pa uvidjeti da si extremno naporna i sebicna osoba. :wink:
Iskreno, trebas biti malo skromnija kad pricas o svojoj "pameti" i o svojim jos "pametnijim" postovima. Bez obzira koliko god ti bila dobronamjerna ili ne, vidim da ne znas kad je dosta....lupas kao Maxim po diviziji...samim tim si presla sve moguce granice tolerancije.
Tu svoju poruku uputi onima kojim treba, a meni, ako te mogu zamoliti na lijep nacin, skini se sa grbace, u buduce. Hajde sad lijepo, zivi u svojim iluzijama i nadji nekog drugog psihopatu svojih razmjera pa raspleti.... :dance:
bosanska rijec

#108 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by bosanska rijec »

Samo se ti nadaj da su iluzije, nadali se i drugi pa mi opstajali hiljadama ili ti tisucama godina.... :)

Ako je iko ovdje raspleo to si ti, jedan jezik hiljadu ispraznih rijeci...
E jesi mi drustvo da se covjek s tobom vise ista dopisuje, dovoljuno si svoje rekla...
i daleko ti kuca od moje :skoljka:
Vozdra ;-)
icecream

#109 Re: MEDUNARODNOM SUDU TUZITI REPUBLIKU SRPSKU.

Post by icecream »

cao BARBAREZ...ok...bos.posavina je stratiste hrvatskog naroda...a sta kazes na to kako je taj hrvatski narod docekao regularne jedinice hv kad su usle u bos.brod,odzak,derventu,modricu,i kad su vidjeli i znali kako su te jedinice sa lokalnim ekstremima iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda ubijali srpske nevine civile,a i zarobljene vojnike ja u sijekovcu,lijescu,kolibama,kostresu,cardaku,derventi,rabicu,zelinikama,majevcu,ritesicu,itd...
sto niste tada reagovali?
zamisli to??
i ja znam da je posavina bila hrvatska vecinom,mislim po narodu koji je tu zivio...
a ja progone ne bi smatrao stratistem...oni su nazalost istjerani sa svoga,ali su zivi...
pod stratistem smatram znaci mjesto gdje su pobijeni ljudi...i danas moj narod traga za svojima u bos.posavini...shvatas...
mi treba da gradimo mir,pomirenje,ljubav,drugarstvo,i da ne dozvolimo da se to NIKAD NE PONOVI...
pozdrav svima
Post Reply