Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Amsterdammer

#101 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Amsterdammer »

Ja Bakira nikako ne mogu posmatrati jednostrano kao što to mnogi ovdje s foruma rade.

Mislim da je mnogo bolje da ga ima nego da ga nema, i mislim da Bošnjaci, ali i svi ostali prevashodno moraju poraditi na svom kriminalu, na svojim zločinima i kriminalcima, jer će tada biti čišći pred drugima i definitivno mi se sviđa to što Bakir nikoga ne štedi, bez obzira ko je i šta je.

Ipak, ima stvari koje se Bakiru mogu zamjeriti i neke od tih stvari je Air Ramiz spomenuo. Ne znači da ako sud nešto presudi, da je to istina, ali vrlo je glupo da Bakir nikad rekao, "ljudi, ja sam pogriješio, naši izvori nisu bili pravi". Pogotovo u slučaju Pogorelice (za koji recimo vjerujem da je postojao, bez obzira šta sud kaže), jer su to ozbiljne stvari. Ne možeš nekoga proglasiti teroristom i kad se dokaže da nije, nikome ništa...
Zatim, recimo u slučaju Merhameta... Bakir napada Edaha Bećirbegovića koji u zadnjih 3-4 godine nije sposoban sam da živi, jer je čovjek bolestan. Lično ga poznajem, i znam da jednostavno nema teorije da je istina ono što Bakir priča. Čovjek bulvalno nije kadar da sam ostane kući, a kamoli da sprovodi neki teški kriminal, kako to Bakir govori.

Ima tu dosta stvari koje se njemu daju zamjeriti. Primjerice, na FTV-u, kući koja bi trebala biti primjer svima, radi najboljeg informativnog programa, doslovno maltretiraju novinare koji imaju fakultet i nešto znaju o svom poslu, dok njegova cijela ekipa ima četverogodišnje ili čak trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Tamo je nemoguće napredovati ukoliko si samo kvalitet, a nemaš dobra leđa. FTV je takođe jedan od tipičnih primjera korupcije.

Zatim, Nogometni savez... Bakir je sve vrijeme veliki prijatelj sa Ahmetom Pašalićem i to je razlog zašto ih nikad, ama baš nikad, do nedavno nije napadao. Znamo da više Pašalića nema, pa je mogao početi. Svi znamo kakav se tu kriminal vrši, ali Bakir šuti već godinama. Ja mu to nikad neću oprostiti, ni njemu, ni uvlakaču Bahi recimo, koji su zajedno mogli da ih sruše kad su htjeli.

Da ne duljim dalje, mislim da Bakir vrlo često pogodi u srž, i da je vrlo korisno za ovo društvo da postoji jedna emisija kao što je "60 minuta", jer oni ipak u velikoj većini slučajeva ne griješe i to je ono što je bitno. Ali bi dobro bilo da malo ohanu s nekim izrazima, jer kad ponoviš 30 puta u jednom prilogu kako je neko kabadahija, manijak, kriminalac i sl., onda ti svaki od tih izraza potpuno gubi draž i ljudi se ponašaju kao da nije ništa rečeno. Mnogo bi efikasnije bilo da se to kaže jednom ili dvaput.
testament

#102 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by testament »

Amsterdammer wrote:Ja Bakira nikako ne mogu posmatrati jednostrano kao što to mnogi ovdje s foruma rade.

Mislim da je mnogo bolje da ga ima nego da ga nema, i mislim da Bošnjaci, ali i svi ostali prevashodno moraju poraditi na svom kriminalu, na svojim zločinima i kriminalcima, jer će tada biti čišći pred drugima i definitivno mi se sviđa to što Bakir nikoga ne štedi, bez obzira ko je i šta je.

Ipak, ima stvari koje se Bakiru mogu zamjeriti i neke od tih stvari je Air Ramiz spomenuo. Ne znači da ako sud nešto presudi, da je to istina, ali vrlo je glupo da Bakir nikad rekao, "ljudi, ja sam pogriješio, naši izvori nisu bili pravi". Pogotovo u slučaju Pogorelice (za koji recimo vjerujem da je postojao, bez obzira šta sud kaže), jer su to ozbiljne stvari. Ne možeš nekoga proglasiti teroristom i kad se dokaže da nije, nikome ništa...
Zatim, recimo u slučaju Merhameta... Bakir napada Edaha Bećirbegovića koji u zadnjih 3-4 godine nije sposoban sam da živi, jer je čovjek bolestan. Lično ga poznajem, i znam da jednostavno nema teorije da je istina ono što Bakir priča. Čovjek bulvalno nije kadar da sam ostane kući, a kamoli da sprovodi neki teški kriminal, kako to Bakir govori.

Ima tu dosta stvari koje se njemu daju zamjeriti. Primjerice, na FTV-u, kući koja bi trebala biti primjer svima, radi najboljeg informativnog programa, doslovno maltretiraju novinare koji imaju fakultet i nešto znaju o svom poslu, dok njegova cijela ekipa ima četverogodišnje ili čak trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Tamo je nemoguće napredovati ukoliko si samo kvalitet, a nemaš dobra leđa. FTV je takođe jedan od tipičnih primjera korupcije.

Zatim, Nogometni savez... Bakir je sve vrijeme veliki prijatelj sa Ahmetom Pašalićem i to je razlog zašto ih nikad, ama baš nikad, do nedavno nije napadao. Znamo da više Pašalića nema, pa je mogao početi. Svi znamo kakav se tu kriminal vrši, ali Bakir šuti već godinama. Ja mu to nikad neću oprostiti, ni njemu, ni uvlakaču Bahi recimo, koji su zajedno mogli da ih sruše kad su htjeli.

Da ne duljim dalje, mislim da Bakir vrlo često pogodi u srž, i da je vrlo korisno za ovo društvo da postoji jedna emisija kao što je "60 minuta", jer oni ipak u velikoj većini slučajeva ne griješe i to je ono što je bitno. Ali bi dobro bilo da malo ohanu s nekim izrazima, jer kad ponoviš 30 puta u jednom prilogu kako je neko kabadahija, manijak, kriminalac i sl., onda ti svaki od tih izraza potpuno gubi draž i ljudi se ponašaju kao da nije ništa rečeno. Mnogo bi efikasnije bilo da se to kaže jednom ili dvaput.
E vidiš uvijek se javljaju ljudi koji su LIČNO pogođeni bakirovom pričom da ga kritikuju.I ja poznajem edaha,prije rata je bio advokat i SIGURNO je(u talu sa ostalim naravno) pokrao grdne pare od merhameta i donacija koje su išle preko merhameta.A ove tvoje gluposti da nije bilo kampa na pogorelici( i sud u haagu je "utvrdio" da genocida "nije" bilo,a svi dobro znamo da jeste!),da je bakir dobar sa pašalićem nisu vrijedne pažnje,ovo je samo jedan od bijednih pokušaja da se ocrne ljudi koji hoće da raskrinkaju kriminal SDA-ovski
Vozdra raja :-)

#103 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Vozdra raja :-) »

Je li se sudilo Lagumdziji za taj usrani kredit i presudilo. Sta bi ti na silu da bude kriv.

Kada pricas o Delicu i Seferu to je isto kao da pricas o zlu i dobru. Sefer je komandovao Armijom BiH a Delic je od te Armije napravio vjersku i jednonacionalnu armiju.

Nego si ti ocito navikao da se o najvecim lopovima do nedavno nije smjelo pricati. E pa toga vise nema.
Mnogima koje je Bakir popljuvao se sudilo i presudilo da nisu krivi. Hoces li ti da oni na silu budu krivi??

I ta vjerska i jednonacionalna armija, kako je ti nazivas, je branila i odbranila nasu zemlju. Ta armija je pod Delicevom komandom skoro oslobodila Banja Luku. A sjecas li se kako je Bakir hrakao po heroju i generalu Mehmedu Alagicu, samo zato sto ovaj nije odgovarao Bakirovim stranackim sefovima, a pri tome se nije sjetio da spomene kako je Alagic sa sakom vojnika oslobodio Vlasic, Sanski Mosta, itd... Neke se stvari lahko presucuju!! Jeli Bakir ikada napravio lijep prilog o armiji BiH(poput Hadzifejzovica), jeli se ikada sjetio da napravi prilog o nekoj vaznoj bitki, jeli se ikada sjetio da kaze bilo sta pozitivno o herojima Bosne?? Nije!! Ali zato koristi svaku priliku da ih popljuje, bas onako u stilu Slobine Bosne koja je najcitaniji stampani medij medju cetnicima. A kako i ne bila kad je u svakom izdanu tekst o Aliji i Alkaidi...

Ako je doslo vrijeme da se o svemu moze i treba pricati, zasto se Bakir nikada nije napravio prilog o komunistickim zlocinima, politickim procesima, golom otoku, krvavoj zabrani Ajvatovice, strijeljanju mladih muslimana(tinejdzera) od strane ˝heroja˝Mosa Pijade, itd..., valjda mu se neide tako daleko u proslost, vec samo donde dokle odgovara njegovim stranackim miljenicima!!

Bakir je apsolutno pristrasan novinar, i neko ko itekako ima udjela u prljavim politicko-mediskim dilovima!!
Onima kojima ovo nije jasno, hmmm, neka se pocesu po straznjici i posjete zoo vrt... :wink:
b@tto

#104 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

Vozdra raja wrote:
Je li se sudilo Lagumdziji za taj usrani kredit i presudilo. Sta bi ti na silu da bude kriv.

Kada pricas o Delicu i Seferu to je isto kao da pricas o zlu i dobru. Sefer je komandovao Armijom BiH a Delic je od te Armije napravio vjersku i jednonacionalnu armiju.

Nego si ti ocito navikao da se o najvecim lopovima do nedavno nije smjelo pricati. E pa toga vise nema.
Mnogima koje je Bakir popljuvao se sudilo i presudilo da nisu krivi. Hoces li ti da oni na silu budu krivi??

I ta vjerska i jednonacionalna armija, kako je ti nazivas, je branila i odbranila nasu zemlju. Ta armija je pod Delicevom komandom skoro oslobodila Banja Luku. A sjecas li se kako je Bakir hrakao po heroju i generalu Mehmedu Alagicu, samo zato sto ovaj nije odgovarao Bakirovim stranackim sefovima, a pri tome se nije sjetio da spomene kako je Alagic sa sakom vojnika oslobodio Vlasic, Sanski Mosta, itd... Neke se stvari lahko presucuju!! Jeli Bakir ikada napravio lijep prilog o armiji BiH(poput Hadzifejzovica), jeli se ikada sjetio da napravi prilog o nekoj vaznoj bitki, jeli se ikada sjetio da kaze bilo sta pozitivno o herojima Bosne?? Nije!! Ali zato koristi svaku priliku da ih popljuje, bas onako u stilu Slobine Bosne koja je najcitaniji stampani medij medju cetnicima. A kako i ne bila kad je u svakom izdanu tekst o Aliji i Alkaidi...

Ako je doslo vrijeme da se o svemu moze i treba pricati, zasto se Bakir nikada nije napravio prilog o komunistickim zlocinima, politickim procesima, golom otoku, krvavoj zabrani Ajvatovice, strijeljanju mladih muslimana(tinejdzera) od strane ˝heroja˝Mosa Pijade, itd..., valjda mu se neide tako daleko u proslost, vec samo donde dokle odgovara njegovim stranackim miljenicima!!

Bakir je apsolutno pristrasan novinar, i neko ko itekako ima udjela u prljavim politicko-mediskim dilovima!!
Onima kojima ovo nije jasno, hmmm, neka se pocesu po straznjici i posjete zoo vrt... :wink:

b. hadžiomerović je bio pripadnik armije bih ,borio se u rovu protiv četnika.
Gandalf

#105 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Gandalf »

@Vozdra raja - nemoj lagat da Bakir nikad nije govorio lijepo o ARBIH i da nije pravio lijepe priloge o braniteljima Bosne - međutim pravi branitelji su ljudi koje je rat uništio , kojima je rahmetli Alija obećao zlatne kašike a sada nemaju ni za hljeba , pravi branitelji nisu ukrali milione u privatizaciji , ne vozaju mercedese , ne ljetuju u Antaliji - to su obični ljudi i ti su ljudi odbranili Bosnu i o njima je pravio priloge u dobrom svjetlu, jer o njima (pravim braniteljima) generali , direktori , ministri iz SDA i SBIH nemaju vremena brinuti dok voze svoje mercedese na more, gdje će potrošiti stotinjak hiljada maraka , jedući zlatnim kašikama a i viljuškama kavijar i ostala čudesa :bih: :bih:
b@tto

#106 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

Gandalf wrote:@Vozdra raja - nemoj lagat da Bakir nikad nije govorio lijepo o ARBIH i da nije pravio lijepe priloge o braniteljima Bosne - međutim pravi branitelji su ljudi koje je rat uništio , kojima je rahmetli Alija obećao zlatne kašike a sada nemaju ni za hljeba , pravi branitelji nisu ukrali milione u privatizaciji , ne vozaju mercedese , ne ljetuju u Antaliji - to su obični ljudi i ti su ljudi odbranili Bosnu i o njima je pravio priloge u dobrom svjetlu, jer o njima (pravim braniteljima) generali , direktori , ministri iz SDA i SBIH nemaju vremena brinuti dok voze svoje mercedese na more, gdje će potrošiti stotinjak hiljada maraka , jedući zlatnim kašikama a i viljuškama kavijar i ostala čudesa :bih: :bih:
sa njim ne vrijedi diskutovati,mislim na ovog vozdra raja,on ne podnosi bakira,i tu prestaje sva diskusija a počinje vrijeđanje.
Air Ramiz

#107 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

b@tto wrote: b. hadžiomerović je bio pripadnik armije bih ,borio se u rovu protiv četnika.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: daj ba nemoj nasmijavat raju, cuj Bakir se borio protiv cetnika u rovu?! Jedino protiv cega se on danas bori je vlastiti kompleks manje vrijednosti zato sto je: 1. musliman, a to mu se gadi, 2. zato sto mrzi Armiju BiH vjerovatno zbog toga sto su ga mobilisali, a more bit da je ko na njega zagalamio pa se decko sveti :run: uostalom ako mu je Jadranko Prlic drazi od Mehmeda Alagica, sve price prestaju, cao i dovidjenja!
b@tto

#108 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

Air Ramiz wrote:
b@tto wrote: b. hadžiomerović je bio pripadnik armije bih ,borio se u rovu protiv četnika.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: daj ba nemoj nasmijavat raju, cuj Bakir se borio protiv cetnika u rovu?! Jedino protiv cega se on danas bori je vlastiti kompleks manje vrijednosti zato sto je: 1. musliman, a to mu se gadi, 2. zato sto mrzi Armiju BiH vjerovatno zbog toga sto su ga mobilisali, a more bit da je ko na njega zagalamio pa se decko sveti :run: uostalom ako mu je Jadranko Prlic drazi od Mehmeda Alagica, sve price prestaju, cao i dovidjenja!
dobro,nije se borio,bio je u vojsci rs,ubijao je po srebrenici ,jesi zadovoljan,je li on to najveći problem u bih ili su veći problem oni koje on proziva u 60 minuta zbog kriminala.
Air Ramiz

#109 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

hrasno38 wrote:
Air Ramiz wrote:Da se razumijemo, Bakir nije prostak u 60 minuta zato da bi stekao imidz zestokog momka, prostak je zato sto ne zna argumentirano da dokaze ono sto zeli. Taj argument ad hominem, je poznat od kada je svijeta i vijeka. Ako ne mozes da fino poslozis niz argumenata, ako ti zafali koji argument, igraj na populizam, pljuvanje, uvrede itd. Njegovi izrazi: kabadahija, manijak, kriminalac, lopov su jezik ulice i nisu primjereni na javnom servisu ma o kome da je rijec. On mora stvari argumentovat, bez vrijedjanja.

Sto se tice SDP-a, mene uopste ne smeta zato sto preferira SDP, smeta mi sto laze. A njegove lazi se ticu drzave BiH. Lagao je o tome da je drzava BiH, na celu sa Alijom Izetbegovicem, napravila teroristicki kamp Pogorelicu, lagao je da je drzava BiH spremala atentat na Fikreta Abdica, lagao je da je Fuad Kasumovic ukrao pare za stan, lagao je ce Sefer Halilovic dobit zatvorsku kaznu u Hagu, lagao je da nasi generali odgovaraju za zlocine mudzahedina...Pomenuo sam samo neke lazi koje su oborene sudskim putem, da krenem redom: Sve sudske instance sve do Vrhovnog suda su dokazale da je Pogorelica medijska izmisljotina i nista vise, sud u Zenici je dokazao da Fuad Kasumovic nije nezakonito radio odnosno nije povrijedo zakonske odredbe vezano za nesavjestan rad, Sefer Halilovic je totalno oslobodjen u Hagu, a Enver Hadzihasanovic i Asim Kubura su oslobodjeni svih tacaka optuznice koji su se ticali mudzahedina, i osudjeni su samo za nekaznjavanje manjih propusta kao sto je pljacka u slucaju Kubure i neprocesuiranje jednog ubistva u slucaju Hadzihasanovica. Ta Bakirova iracionalna mrznja prema Izetbegovicu, islamu i Bosni i Herecegovini odnosno Armiji BiH i borcima koji nisu po opredjeljenju komunisti prelazi u psihosomatski poremecaj jer normalan covjek ne moze dvije godine dana forsirat pricu o 10-ak vehabija iz sela kod Kalesije kojem ne mozes pric ni kozijim stazama. On ima kompleks islama i to je naprosto fakat. Iskrivljavao je cinjenice o mudzahedinima kao sto radi vec citavu deceniju srpska i hrvatska propaganda sa raznim Dijanama Culjak, Vecerenjim listom, RTRS-om itd, a sada se poslije konacne presude Hadzihasanovicu to se jasno vidi, sto je Bakir presutio i nije zakljucke iz presude ni spomenuo. U presudi crno na bijelo stoji da Armija BiH nije kontrolisala mudzahedine i da ih je jedino mogla stavit pod kontrolu da je oruzano napala Arape, a Arapi i onakvi kakvi su bili nisu ni izbliza pocinili zlocine kao sto su to uradili cetnici i ustase (pobili oko 35.000 civila), jer se u principu radi o dva dogadjaja o streljanju 20-ak bojovnika i 60 vojnika VRS-a uz dva-tri ritualna ubistva. Prikazivanje snimke rova na Vozuci u kojoj su poginuli cetnici je upravo propaganda koju je kreiralo hrvatsko-srpsko medijsko smece, jer halo ljudi, vojnik je vojnik, ne moze se vojna zrtva u nekoj bitci ili neposredno poslije rovovske bitke poredit sa ubistvima civila, a to su Bakir i Damir Kaletovic pokusali prisiti Armiji BiH, hvala Bogu da postoji Hag i da konacno istina lagano izlazi na svjetlo dana.

I konacno, kako neko ko je ugoscavao Jadranka Prlica i kome se uvlacio u paksu i kojeg je predstavljao kao manekena i divio se njegovoj kosulji plavoj i na uvce mu pevao o kosulji plavoj, moze bilo kome moralisat?! Sta je sljedece, Stojan Zupljanin i Fashion Week?!
Da ti nisi zivota ti iz reisovog kabineta.
Da jesam, reis Cerić licno i osobno, i šta onda?
Cim se spomene neko od bosnjaka za kriminal ili za bilo sta drugo sto ne valja odmah je ugrozen islam i odmah je u pitanju mrzitelj islama. Shvatas li ti koje nebuloze pises.
Nikakve nebuloze ne pisem, nego zakljucke sudskih instanci na medjunarodnom i lokalnom nivou koje se kose za tezama Bakira Hadziomerovica. Doduse on je skontao strategiju kad neka njegova izmisljotina propadne na sudu, onda optuzi "nesposobnog i korumpiranog tuzioca", "nesposobnog i korumpiranog sudiju" itd. Ha ha ha, vrlo argumentovan nacin obrazlaganja teza.
Jel tebi poznato da je najveci samar Armiji BiH upravo dosao radi onoga sto su cinili posteni mudzahedini. Je li ti znas da je sa njihovim sranjima ta nasa casna Armija malte ne svrstana u isti kos kao i agresorska. Jel ti znas da je nasa Armija na pocetku rata bila prava multietnicka partizanska Armija da bi kasnije bila totalno islamizirana upravo zahvaljujuci Aliji Izetbegovicu i Rasimu Delicu.
Ne. Ne. Da, i ostala je multietnicka Armija do samog kraja rata. Sto se tice opaske o "postenim" mudzahedinima, nigdje nisam rekao ni da jesu ni da nisu posteni, ali sigurno nisu ono sto je Bakir (a i sva srpska i hrvatska ultradesnicarska propaganda govorila).

Tko je trebao da vodi racuna o tim jedinicima, mozda vas trn u oku, Zlatko Lagumdzija.
Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.
Tko je onda po tvome kontrolisao mudzahedine i tko ih je doveo na nase prostore i pod cijim aminom su pravili sva sranja i ne -bosnjacima a boga mi i bosnjacima.
Na nase prostore ih sigurno nije doveo Alija Izetbegovic, ako si pratio sudjenje u Hagu, mogao si saznati odgovor. Arapi u manjim ili vecim grupama su imali centar okupljanja u Zagrebu i Splitu. Zajedno sa Zengama su dosli u BiH, a kao sto znas ni jedan pedalj granice preko koje su dosli nije bio pod kontrolom Sarajeva, da ne govorim o Herceg Bosni preko koje su se setali ko turisti, a da im dlaka nije falila. U svakom slucaju Hrvatima je bilo u interesu da ih puste do Srednje Bosne i da ih nama uvale, kako bi opravdali ono sto su napravili u Herceg Bosni. A medju samim Arapima bilo je i postenih i losih kao i u svakoj vojsci uostalom.

Tvoja prica o Vozuci je identicna prici medija RS-a o nasem samogranatiranju Markala, Vase Miskina i Tuzlanske kapije.
Boze sacuvaj. Srbi tvrde da su Markale ili izrezirane sa tijelima statistima iz mrtvacnice ili da smo se sami poubijali. A u pitanju su civili. To ne moze nikako bit isto kao sa vojnicima srpske vojske koji leze mrtvi u rovovima sa puskama pored njih neposredno nakon akcije. Da te podsjetim, Hag jos uvijek nije donio zakljucke vezano za vozucu. Arapi tvrde da su se sa Srbima borili prsa u prsa sa nozevima, bajonetima i sl. nakon sto su osvojili te rovove, Srbi tvrde nesto drugo. Sacekajmo Hag, bez Bakirovih spekulacija da se ne obrukamo kao sto se obrukao Esad Hecimovic iz DANA jer je napisao da je Alija zvao mudzahedine u BiH a kao to je rekla Carla Del Ponte, i da stvar bude gora Ivica Puljic iz VOA je na press konferenciji na CNN-u pitao to Carlu del Ponte, a ona je to demantovala. Eh vidis u lazi su kratke noge i nekada iracionalna mrznja prema nekom moze generisa propagandu i stetu po ugled ove zemlje.
Pogorelicu nije "izmislio" Bakir nego amerikanci jer kad se pojavila Pogorelica Bakira i 60 minuta nije bilo ni na mapi. Nego ko je po tebi spremao atentat na Fikreta Abdica????? Tvoja logika je "stitim islam i bosnjake pa makar i jedno i drugo bilo van svih pravila". I onda nek neko kaze da mi nemamo Dodika i Dodika u Federaciji.
Ne, to nije tacno. Ja stitim pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi. Sto se tice pogorelice, i sad se sjecam inteligentnog veterinara Kaletovica koji citira neki dokument nekog americkog komiteta o navodnom teroristickom kampu?! Pa to ne bi blecak od dvije godine uradio, a kamoli novinar od kojeg se ocekuje da ima vise od cetiri osnovne. Po njemu je dokaz bio to sto je taj komitet bio americki, a ako je americki onda je i neprikosnovnen. Da je imalo razmisljao shvatio bi da se Amerika i Iran bas i ne podnose i da se jedni i drugi takmice za zonu uticaja u svijetu i da jedni drugima podmecu kad i gdje stignu. Da ne govorim o hrvatskim medijima koji su prvi plasirali pricu o atentatu na Babu sto je opet inteligentni Damir plasirao u eter.

Dalje, ti kazes Hag nije utvrdio to i to i ok ali ako cemo tako tumaciti haske presude sta ces onda reci za presudu BiH protiv Srbije jer po tvojoj logici Srbija nije kriva za zlocine jer je tako presudio Hag mada i ti i ja znamo da jeste.
Ja sam apsolutno za to da se koriste presude Haga ukljucujuci i presudu ICJ-a po tuzbi za genocid. Nemam nikakav problem s tim. Tvoj problem je sto nemas pojma o cemu ta presuda govori. Boris Tadic je jedini Srbin koji je shvatio tezinu te presude, ali njegovo misljenje je stavljeno u drugi plan iracionalnim radovanjem nacionalista.
Spominjes recimo Dodika i Tihica. Dodik u ratu i Dodik u miru su dva covjeka. Dodik u ratu je dolaziio u Sarajevo i nikada se nije deklarisao kao onaj koji podrzava krvave pirove Karadzicevih hordi. I naravno zasto bi ga neko tada napadao. Sada vise nije tako i normalno da ce ga napadati. Tihic jeste sklapao nezakonske i mutne brakove u Njemackoj za sta postoje i pismeni dokazi i to jeste za kritike ali se zato sada Tihic pokazao kao jedini politicar koji je imao obraz. Ljudi se mijenjaju u oba smjera i savim je normalno da kad nevaljaju da se kritikuju a kada valaju da se hvale ali ne zaboravi da ni jedan ni drugi nisu okrvavili ruke i ne mozes ih nikada porediti sa ratnim zlocincima. Emisija 60 minuta je javno odnjela 10 kg dokaznog materijala u sud BiH protiv kriminalaca i to za tebe ocito ne valja jer su u pitanju Bosnjaci. Pocni da posmatras ljude kao one koji valjaju i oni koji ne vljaju a ne kao Bosnjake, Srbe i Hrvate pa mozda onda i dodjes tobe moj Air Ramize.
Dodik je u ratu saradjivao sa osudjenim ratnim zlocincima a posllije rata je isao u Hag da svjedoci u njihovu korist, radi se o Radoslavu Brdjaninu i Biljani Plavsic.

Emisija 60 minuta je javno odnjela 10 kg dokaznog materijala u sud BiH protiv kriminalaca i to za tebe ocito ne valja jer su u pitanju Bosnjaci. Pocni da posmatras ljude kao one koji valjaju i oni koji ne vljaju a ne kao Bosnjake, Srbe i Hrvate pa mozda onda i dodjes tobe moj Air Ramize.
Cim je montiran onaj snimak "oprostajnog sijela Rasima Delica" na kojem ton ide zasebno, a baska idu slike, Bakir je to objavio na 60 minuta, kako bi pomogao tuzilastvu da osude Delica. Medjutim za tvoju informaciju sud je na kraju sudjenja odbacio trecu tacku optuznice jer nije dokazana, a kako stvari stoje Rasim Delic ima veliku sansu da bude 100% oslobodjen. Da je to uradio Aleksandar Vucic iz SRS-a ne bi me cudilo, ali takva fanaticna mrznja Bakira prema Delicu i borcima koji nisu komunisti je perfidna, i ja ne zelim da kao tv pretplatnik u tome ucestvujem.
Amsterdammer

#110 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Amsterdammer »

testament wrote:
Amsterdammer wrote:Ja Bakira nikako ne mogu posmatrati jednostrano kao što to mnogi ovdje s foruma rade.

E vidiš uvijek se javljaju ljudi koji su LIČNO pogođeni bakirovom pričom da ga kritikuju.I ja poznajem edaha,prije rata je bio advokat i SIGURNO je(u talu sa ostalim naravno) pokrao grdne pare od merhameta i donacija koje su išle preko merhameta.A ove tvoje gluposti da nije bilo kampa na pogorelici( i sud u haagu je "utvrdio" da genocida "nije" bilo,a svi dobro znamo da jeste!),da je bakir dobar sa pašalićem nisu vrijedne pažnje,ovo je samo jedan od bijednih pokušaja da se ocrne ljudi koji hoće da raskrinkaju kriminal SDA-ovski

Šta je sa tobom čovječe, optužuješ me da sakrivam SDA-ovski kriminal, a uvijek sam bio protiv SDA. Pročitaj cijeli post, pa pričaj. Radio sam pola godine u informativnom programu FTV-a i znam vrlo dobro da je to banda, u jednom smislu. U drugom smislu znam da je bolje da ima tih ljudi, nego da ih nema. Ako i dalje ne kontaš, ja sam SDP glasač, koji mrzi aktualnu politiku i slaže se s Bakirom u 90% stvari, ali ovih 10% sam gore pobrojao i to je 100% istina. Najveći je problem što su svi ovdje otišli u krajnost, ili je Bakir kralj i najveća ljudina ili je smeće od čovjeka. E pa nije ni jedno ni drugo, nego u nekakvoj sredini, malo više prema ovom prvom.
nikad_izvini

#111 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by nikad_izvini »

nikad_izvini wrote:
Air Ramiz wrote:Dovoljno je reći da je Bakir Dodika hvalio i dizao u nebesa, kao osobu koja se bori protiv SDA-SDS-HDZ nacionalista, a potom je počeo pljuvat po Dodiku, vadeći se floskulom da je Dodik u opoziciji različit od Dodika na vlasti ?! iako je Dodik baš u opoziciji započeo svoju krimi karijeru, a uz to je bio svjedok u Hagu u korist ratnih zločinaca Plavšić i Brđanin. Bez obzira na sve Kirbe je volio Miću ko brata, naravno više od SDA-HDZ-SDS nacionalista, a uz to je pljuvao po klempavom matičaru iz SDA, da bi mu onda ovaj postao drag.

To je isto kada je u Fresh magazinu Bakir započinjao svoju karijeru sa ugošćavanjem ratnog zločinca Jadranka Prlića koji je odgovoran za Heliodrom i Dretelj, a tema emisije je bila nešto u stilu elegancija odijevanja ?! A šta je drugo i mogao naučiti od svojih mentora iz Slobine Bosne, od onog psiho novinara Senada Avdića koji je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi doduše dok još nije bio osuđen, ali zar to nije malo :-)

Da ne govorim da su od jezika na FTV-u napravili karikaturu, pa Damir Kaletović je u svojim šok terapijskim reportažama (udahni izdahni udahni izdahni) govorio o "uznicima", "dužnosnicima" i sl. novotuđmanovskim izrazima. FTV je definitivno postala propagandna mašinerija koja nema veze sa javnim servisom.

Pa kada ti ne odgovara šta se objavljuje, normalno je da ćeš proglasiti za propagandu, nećeš reći "jest, ovi iz moje stranke su lopovi baš kao što Bakir kaže". To te tvoj vlastiti psihološki odbrambeni mehanizam.

Ja govorim o sudski dokazanoj propagandi. Npr. FTV je objavila da je Pogorelica teroristički iranski kamp, a to je pobijeno na svim instancama sve do Vrhovnog suda na kojima je među sudijama btw najmanje muslimana. Da li vjerovati Bakiru koji je izmislio teroristički kamp, ili svih nivoima sudske strukture u BiH? Naravno vjerovaćemo Bakiru.
E moj Ramize, da svi razmišljaju kao ti, gdje bi nam bio kraj. Prema tvojim stavovima zaključujem :
-čitaš SAMO Avaz
-gledaš Hayat
-klasični ruralac, ne prema porijeklu, nego prema razmišljanju.

Počeo si sa Miletom i Bakirom.Onim Miletom koji je bio dašak vjetra u pustinji nakon sds-ovaca,četnika i ostale bagre.Za koga je trebao navijati u rs-u u to vrijeme, za Nikolu Koljevića ;-) Alijinog havera koji ga je predložio za predsjednika ;-) Možda za onaj sds, čije je Alilja UKIDANJE ODBIO? Nemoj mi reći da se to nije desilo, ako nisi pročitao u Havazu.Malo pročitati, malo se raspitati.Valjda je odlika čovjeka da prizna grešku? Da je uvidi i koriguje? Prema tebi, to nije ljudski.Ako pogriješiš, NE PRIZNAJ.Tjeraj po svome i dalje.Nešto mi to zvuči poznato ;-) E moj Ramize, poletio daBogda.I opametio se.
Vidim da etiketiraš, pa ti je i Tihić mrzak.To je oinaj Tihić, koji je izgubio izbore jer je ružan i jer je klempav.Tako su komentarisali ruralci, tebi sličnog razmišljanja.Izgubi klempo i dođe Hare.Bravo, dobar vam izbor bio.Nek je klempo izgubio.Onda se čudimo što za nas misle da smo debili.Ti barem to dokazuješ.Vrlo jasno.Porediti Tihića i Hareta je smiješno.Kakav god da je, bio bi mnogo bolja opcija za BiH.Al jebiga, klempav je, i matičar bio.To što nas vode MLINARI,PILJARI,SINOVI,PRAŠINARI je sasvim u redu.Bravo Ramize.I čudimo se što nas smatraju debilima.Ja se ne čudim, čudim se onim koji se čude da smo debili.
Spominješ Avdića i promovisanje knjige ratnog zločinca.Avaz je čudo.Kao i neinformisanost.Koliko ja znam, ovaj je napravio rezenciju na knjigu Come "Kako smo ubili Jozu Leutara" :-) :-) .To valjda nisi pročitao u Avazu moj Ramize.Znaš, to je bilo ono pakovanje sa onim "zaštićenim svjedokom" I ona krađa para, koje su rastalili "naši".Como je ratni zločinac, al Leutara NIJE UBIO.To su mu naši pokušali napakovati preko Merima Galijatovića.Avdić je uradio recenziju i skidam mu kapu zbog toga.Nije problem što ga ovaj nije ubio, problem je što je ovaj uradio rezenziju,Avaz piše i Ramiz prepričava dalje.E moj Ramize.
Malo je :-) pričati o stvarima a nemati pojma, odnosno skupljati informacije iz Avaza, bez provjera.E moj Ramize, da ti Avaz napiše da su marsovci sletili ti bi ih išao tražiti.E moj Ramize.
Pričaš o Kaletoviću koji ima muda za kakva ti nisi čuo u životu da postoje.Pa je skakao za Radovanom, pa su mu repetirali utoku na čelo par puta.Al jebo to,on koristi te nekakve hrvaštine.E moj Ramize ko ti dade pristup netu.
Da ti još odgovorim na lopove iz SDP-a.Znaš Ramize, obično POZICIJA KRADE, opozicija :-) :-) :-) :-) :-) Doduše,Avaz piše, ti prepričavaš dalje.Tako to kod nas ide.Za sve je kriv SDP.
A što se tiče Pogorelice i sudstva.Mnogo mi nešto vjeruješ u naše pravosuđe.Smrdi mi tu nešto.Jer je sve osim efikasno i pošteno.Usput, znaš li da je tada Vlado Adamović bio zamjenik predsjednika Vrhovnog suda i određivao sudije za slučaj.Onaj jadnik.Ne piše u Avazu Ramize moj.Jal ne piše, nije se desilo.
Ramize, raspitaj se malo, provjeri malo šta pišeš.Nije Avaz krajnji nivo informacije. Imaš google, imaš internet, valjda imaš i malo mozga pa znaš da čitaš.Doduše, šta si nalupao, sumnjam u to.
Vidim da voliš da odgovaraš a meni nisi odgovorio.Doduše, Avaz argumenti:

klempavi matičar Tihić
reko Vlado Adamović
pošteni pravosudni sistem BIH
lopovski krnji SDP
mrzitelji Islama
Senad Avdić psihopAta piše recenzije ratnim zločincima

piju vode kod našeg PRIGLUPOG NARODA.Pročitalo i reklo, vidi, vidi.Eto ga, oni su krivi.Ko pažljivije pročita tvoje postove, zaključuje da si plitak ko Miljacka u Augustu na +35.Nit znaš, nit si informisan.Nit čitaš, nit kontaš gdje je fol.
Da ti ja objašnjavam u čemu je problem, ne pije vode, sam nećeš skontati jer ne želiš.A što ne želiš, pitanje je.Il si šljego i uhljebio se, pa se zaklinješ u pravosudni sistem BIH, državu BiH i pljuješ po ljudima koji ukazuju na "naše" lopove koji se dernjaju 13 godina, "vidi četnika lopova, majku im njihovu" i tako opstaju, jer je naš narod GLUP i puši takve priče il si klasični primjerak navedenog naroda.Dilema ostaje i neizvjesno je.
nikad_izvini

#112 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by nikad_izvini »

Air Ramiz wrote:Da se razumijemo, Bakir nije prostak u 60 minuta zato da bi stekao imidz zestokog momka, prostak je zato sto ne zna argumentirano da dokaze ono sto zeli. Taj argument ad hominem, je poznat od kada je svijeta i vijeka. Ako ne mozes da fino poslozis niz argumenata, ako ti zafali koji argument, igraj na populizam, pljuvanje, uvrede itd. Njegovi izrazi: kabadahija, manijak, kriminalac, lopov su jezik ulice i nisu primjereni na javnom servisu ma o kome da je rijec. On mora stvari argumentovat, bez vrijedjanja.

Sto se tice SDP-a, mene uopste ne smeta zato sto preferira SDP, smeta mi sto laze. A njegove lazi se ticu drzave BiH. Lagao je o tome da je drzava BiH, na celu sa Alijom Izetbegovicem, napravila teroristicki kamp Pogorelicu, lagao je da je drzava BiH spremala atentat na Fikreta Abdica, lagao je da je Fuad Kasumovic ukrao pare za stan, lagao je ce Sefer Halilovic dobit zatvorsku kaznu u Hagu, lagao je da nasi generali odgovaraju za zlocine mudzahedina...Pomenuo sam samo neke lazi koje su oborene sudskim putem, da krenem redom: Sve sudske instance sve do Vrhovnog suda su dokazale da je Pogorelica medijska izmisljotina i nista vise, sud u Zenici je dokazao da Fuad Kasumovic nije nezakonito radio odnosno nije povrijedo zakonske odredbe vezano za nesavjestan rad, Sefer Halilovic je totalno oslobodjen u Hagu, a Enver Hadzihasanovic i Asim Kubura su oslobodjeni svih tacaka optuznice koji su se ticali mudzahedina, i osudjeni su samo za nekaznjavanje manjih propusta kao sto je pljacka u slucaju Kubure i neprocesuiranje jednog ubistva u slucaju Hadzihasanovica. Ta Bakirova iracionalna mrznja prema Izetbegovicu, islamu i Bosni i Herecegovini odnosno Armiji BiH i borcima koji nisu po opredjeljenju komunisti prelazi u psihosomatski poremecaj jer normalan covjek ne moze dvije godine dana forsirat pricu o 10-ak vehabija iz sela kod Kalesije kojem ne mozes pric ni kozijim stazama. On ima kompleks islama i to je naprosto fakat. Iskrivljavao je cinjenice o mudzahedinima kao sto radi vec citavu deceniju srpska i hrvatska propaganda sa raznim Dijanama Culjak, Vecerenjim listom, RTRS-om itd, a sada se poslije konacne presude Hadzihasanovicu to se jasno vidi, sto je Bakir presutio i nije zakljucke iz presude ni spomenuo. U presudi crno na bijelo stoji da Armija BiH nije kontrolisala mudzahedine i da ih je jedino mogla stavit pod kontrolu da je oruzano napala Arape, a Arapi i onakvi kakvi su bili nisu ni izbliza pocinili zlocine kao sto su to uradili cetnici i ustase (pobili oko 35.000 civila), jer se u principu radi o dva dogadjaja o streljanju 20-ak bojovnika i 60 vojnika VRS-a uz dva-tri ritualna ubistva. Prikazivanje snimke rova na Vozuci u kojoj su poginuli cetnici je upravo propaganda koju je kreiralo hrvatsko-srpsko medijsko smece, jer halo ljudi, vojnik je vojnik, ne moze se vojna zrtva u nekoj bitci ili neposredno poslije rovovske bitke poredit sa ubistvima civila, a to su Bakir i Damir Kaletovic pokusali prisiti Armiji BiH, hvala Bogu da postoji Hag i da konacno istina lagano izlazi na svjetlo dana.

I konacno, kako neko ko je ugoscavao Jadranka Prlica i kome se uvlacio u paksu i kojeg je predstavljao kao manekena i divio se njegovoj kosulji plavoj i na uvce mu pevao o kosulji plavoj, moze bilo kome moralisat?! Sta je sljedece, Stojan Zupljanin i Fashion Week?!
hrasno38 wrote: Da ti nisi zivota ti iz reisovog kabineta.
Air Ramiz wrote: Da jesam, reis Cerić licno i osobno, i šta onda?
Gdje je kofer para sa kojim su te uhvatili na Sarajevskom aerodromu? Kad ćeš se povući i pustiti Karića da bude reis umjesto tebe? Kad ćeš se početi baviti stvarnim problemima naroda umjesto sa uvođenjem vjeronauka u vrtiće i pljuvanjem komunjara?
hrasno38 wrote: Cim se spomene neko od bosnjaka za kriminal ili za bilo sta drugo sto ne valja odmah je ugrozen islam i odmah je u pitanju mrzitelj islama. Shvatas li ti koje nebuloze pises.
Air Ramiz wrote: Nikakve nebuloze ne pisem, nego zakljucke sudskih instanci na medjunarodnom i lokalnom nivou koje se kose za tezama Bakira Hadziomerovica. Doduse on je skontao strategiju kad neka njegova izmisljotina propadne na sudu, onda optuzi "nesposobnog i korumpiranog tuzioca", "nesposobnog i korumpiranog sudiju" itd. Ha ha ha, vrlo argumentovan nacin obrazlaganja teza.
Rekoh lijepo, mnogo mi ti vjeruješ u naš pravosudni sistem.Znači da si uhljebljen čim se tako kuneš.Jok, mi smo svi debili, naši tužioci su pošteni, kao i sudije :roll: Šifra: sjeti se Salema Mise.Tako prolaze poštene sudije, čuva ih policija i non stop se osvrću, a krimosi slobodno hodaju ulicom.Tako će i Čavka završiti, samo polako.A što se tiče presude tribunala, Srbija se baš nasekirala, baš se primjeti.Ideološki i vojno pomogneš četnicima, finansiraš klanje i ubijanje 100.000 ljudi,žena i djece, protjerivanje milion ljudi, opljačkaš komplet industriju, uništiš susjednu zemlju i dobiješ ukor zbog nesprječavanja genocida :roll: I to je kao uspjeh.Tja.To što su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo urađena i vođena, to ne pije vode.Mi smo moralni pobjednici :roll: Jah.Nek si nam objasnio uspjeh presude.
hrasno38 wrote: Jel tebi poznato da je najveci samar Armiji BiH upravo dosao radi onoga sto su cinili posteni mudzahedini. Je li ti znas da je sa njihovim sranjima ta nasa casna Armija malte ne svrstana u isti kos kao i agresorska. Jel ti znas da je nasa Armija na pocetku rata bila prava multietnicka partizanska Armija da bi kasnije bila totalno islamizirana upravo zahvaljujuci Aliji Izetbegovicu i Rasimu Delicu.
Air Ramiz wrote: Ne. Ne. Da, i ostala je multietnicka Armija do samog kraja rata. Sto se tice opaske o "postenim" mudzahedinima, nigdje nisam rekao ni da jesu ni da nisu posteni, ali sigurno nisu ono sto je Bakir (a i sva srpska i hrvatska ultradesnicarska propaganda govorila).
Pa gdje su onda nestali Šiberi,Divjaci u ratu? I ko dođe na njihovo mjesto?
hrasno38 wrote: Tko je trebao da vodi racuna o tim jedinicima, mozda vas trn u oku, Zlatko Lagumdzija.
Air Ramiz wrote: Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.
Baš ti vjerujem :roll:
hrasno38 wrote: Tko je onda po tvome kontrolisao mudzahedine i tko ih je doveo na nase prostore i pod cijim aminom su pravili sva sranja i ne -bosnjacima a boga mi i bosnjacima.
Air Ramiz wrote: Na nase prostore ih sigurno nije doveo Alija Izetbegovic, ako si pratio sudjenje u Hagu, mogao si saznati odgovor. Arapi u manjim ili vecim grupama su imali centar okupljanja u Zagrebu i Splitu. Zajedno sa Zengama su dosli u BiH, a kao sto znas ni jedan pedalj granice preko koje su dosli nije bio pod kontrolom Sarajeva, da ne govorim o Herceg Bosni preko koje su se setali ko turisti, a da im dlaka nije falila. U svakom slucaju Hrvatima je bilo u interesu da ih puste do Srednje Bosne i da ih nama uvale, kako bi opravdali ono sto su napravili u Herceg Bosni. A medju samim Arapima bilo je i postenih i losih kao i u svakoj vojsci uostalom.
Da,da.Hrvati su krivi što su došli mudžahedini, što su imali svoju jedinicu, što su dobili dokumente i državljanstva :-) Objašnjenje ti je za 10 :skoljka:
hrasno38 wrote: Tvoja prica o Vozuci je identicna prici medija RS-a o nasem samogranatiranju Markala, Vase Miskina i Tuzlanske kapije.
Air Ramiz wrote: Boze sacuvaj. Srbi tvrde da su Markale ili izrezirane sa tijelima statistima iz mrtvacnice ili da smo se sami poubijali. A u pitanju su civili. To ne moze nikako bit isto kao sa vojnicima srpske vojske koji leze mrtvi u rovovima sa puskama pored njih neposredno nakon akcije. Da te podsjetim, Hag jos uvijek nije donio zakljucke vezano za vozucu. Arapi tvrde da su se sa Srbima borili prsa u prsa sa nozevima, bajonetima i sl. nakon sto su osvojili te rovove, Srbi tvrde nesto drugo. Sacekajmo Hag, bez Bakirovih spekulacija da se ne obrukamo kao sto se obrukao Esad Hecimovic iz DANA jer je napisao da je Alija zvao mudzahedine u BiH a kao to je rekla Carla Del Ponte, i da stvar bude gora Ivica Puljic iz VOA je na press konferenciji na CNN-u pitao to Carlu del Ponte, a ona je to demantovala. Eh vidis u lazi su kratke noge i nekada iracionalna mrznja prema nekom moze generisa propagandu i stetu po ugled ove zemlje.
Ti jednostavno ne shvataš da nam je tih 500-ak mudžahedana nanijelo više štete nego sva propaganda Srba,Hrvata,Rusa,Kineza zajedno.
hrasno38 wrote: Pogorelicu nije "izmislio" Bakir nego amerikanci jer kad se pojavila Pogorelica Bakira i 60 minuta nije bilo ni na mapi. Nego ko je po tebi spremao atentat na Fikreta Abdica????? Tvoja logika je "stitim islam i bosnjake pa makar i jedno i drugo bilo van svih pravila". I onda nek neko kaze da mi nemamo Dodika i Dodika u Federaciji.
Air Ramiz wrote: Ne, to nije tacno. Ja stitim pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi. Sto se tice pogorelice, i sad se sjecam inteligentnog veterinara Kaletovica koji citira neki dokument nekog americkog komiteta o navodnom teroristickom kampu?! Pa to ne bi blecak od dvije godine uradio, a kamoli novinar od kojeg se ocekuje da ima vise od cetiri osnovne. Po njemu je dokaz bio to sto je taj komitet bio americki, a ako je americki onda je i neprikosnovnen. Da je imalo razmisljao shvatio bi da se Amerika i Iran bas i ne podnose i da se jedni i drugi takmice za zonu uticaja u svijetu i da jedni drugima podmecu kad i gdje stignu. Da ne govorim o hrvatskim medijima koji su prvi plasirali pricu o atentatu na Babu sto je opet inteligentni Damir plasirao u eter.
Opet on štiti pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi.Uhljebio si se ti lijepo, čim tako pričaš.Ko je imao posla sa našim pravosudnim sistemom a da nije imao veza, jasno mu je o čemu pričam i kakve nebuloze leteći Ramiz priča.đ
Sjećao si se ti i Avdića i recenzije knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara", pa si se loše sjećao.Nemaš kredibiliteta više.Uhvaćen si kako lupaš gluposti.Rezenzija je bila o PAKOVANJU "NAŠIH" DA SU HRVATI UBILI JOZU što je nonsens.Ima još tu priče, što je Jozo ubijen, al jebiga, nema dokaza :D
Usput, veterinar je problem, al MLINARI, PILJARI, SINOVI, DROTOVI PRAŠINARI i MUZIČARI koji nas vode i koji nam odlučuju o sudbini nisu problem.Jel ti kontaš o čemu pričaš? Kontaš, al se praviš blesav.Il ne kontaš :-)
hrasno38 wrote: Dalje, ti kazes Hag nije utvrdio to i to i ok ali ako cemo tako tumaciti haske presude sta ces onda reci za presudu BiH protiv Srbije jer po tvojoj logici Srbija nije kriva za zlocine jer je tako presudio Hag mada i ti i ja znamo da jeste.
Air Ramiz wrote: Ja sam apsolutno za to da se koriste presude Haga ukljucujuci i presudu ICJ-a po tuzbi za genocid. Nemam nikakav problem s tim. Tvoj problem je sto nemas pojma o cemu ta presuda govori. Boris Tadic je jedini Srbin koji je shvatio tezinu te presude, ali njegovo misljenje je stavljeno u drugi plan iracionalnim radovanjem nacionalista.
Pričaš ko Haris Silajdžić i Sakib Softić :roll:
hrasno38 wrote: Spominjes recimo Dodika i Tihica. Dodik u ratu i Dodik u miru su dva covjeka. Dodik u ratu je dolaziio u Sarajevo i nikada se nije deklarisao kao onaj koji podrzava krvave pirove Karadzicevih hordi. I naravno zasto bi ga neko tada napadao. Sada vise nije tako i normalno da ce ga napadati. Tihic jeste sklapao nezakonske i mutne brakove u Njemackoj za sta postoje i pismeni dokazi i to jeste za kritike ali se zato sada Tihic pokazao kao jedini politicar koji je imao obraz. Ljudi se mijenjaju u oba smjera i savim je normalno da kad nevaljaju da se kritikuju a kada valaju da se hvale ali ne zaboravi da ni jedan ni drugi nisu okrvavili ruke i ne mozes ih nikada porediti sa ratnim zlocincima. Emisija 60 minuta je javno odnjela 10 kg dokaznog materijala u sud BiH protiv kriminalaca i to za tebe ocito ne valja jer su u pitanju Bosnjaci. Pocni da posmatras ljude kao one koji valjaju i oni koji ne vljaju a ne kao Bosnjake, Srbe i Hrvate pa mozda onda i dodjes tobe moj Air Ramize.
Air Ramiz wrote: Dodik je u ratu saradjivao sa osudjenim ratnim zlocincima a posllije rata je isao u Hag da svjedoci u njihovu korist, radi se o Radoslavu Brdjaninu i Biljani Plavsic.
Lijepo ti je čovjek napisao.Ima i naših LOPOVA.Ti naši nam sad rade o glavi.Zbog tih naših nećemo imati hljeba da jedemo.Ti naši nisu u stanju/neće u periodu od 13 godina da barem probaju da razviju ekonomiju, poljoprivredu, stimulišu domaće proizvođače.Zbog tih naših mi uvozimo 80% HRANE :-) imamo ubuđale robne rezerve, nemamo kapacitet terminala za naftne rezerve.Zbog tih naših ti (je) treba/lo šest mjeseci da osnuješ doo, zbog tih naših je Gaši pekar bio stari zaslužni borac i imaš oko 250.000-350.000 registrovanih boraca :-) . Zbog tih naših je privatizacija bila lopovska I BORCI ROVE PO KANTAMA umjesto da jedu zlatnim kašikama ili barem imaju posao.Doduše, jede se zlatnim kašikama, samo gdje?Zbog tih naših, mi zapravo živimo u SOCIJALNOJ DRŽAVI, po budžetu i izdacima.Zbog tih naših su oborene ustavne promjene i četnici su dobili vjetar u leđa.Al, jok to.
hrasno38 wrote: Emisija 60 minuta je javno odnjela 10 kg dokaznog materijala u sud BiH protiv kriminalaca i to za tebe ocito ne valja jer su u pitanju Bosnjaci. Pocni da posmatras ljude kao one koji valjaju i oni koji ne vljaju a ne kao Bosnjake, Srbe i Hrvate pa mozda onda i dodjes tobe moj Air Ramize.
Air Ramiz wrote: Cim je montiran onaj snimak "oprostajnog sijela Rasima Delica" na kojem ton ide zasebno, a baska idu slike, Bakir je to objavio na 60 minuta, kako bi pomogao tuzilastvu da osude Delica. Medjutim za tvoju informaciju sud je na kraju sudjenja odbacio trecu tacku optuznice jer nije dokazana, a kako stvari stoje Rasim Delic ima veliku sansu da bude 100% oslobodjen. Da je to uradio Aleksandar Vucic iz SRS-a ne bi me cudilo, ali takva fanaticna mrznja Bakira prema Delicu i borcima koji nisu komunisti je perfidna, i ja ne zelim da kao tv pretplatnik u tome ucestvujem.
[/quote][/quote]

Pričaš o Rasimu Deliću RATNOM ZAROBLJENIKU na Zlatištu? Pričaš o ratnoj debeloj svinji, dok je narod gladovao? O njemu pričaš?
A želiš kao finasijer budžeta da učestvuješ u prosperitetu koji nam se evo dešava trinaest godina :skoljka: Dileme više nema.Uhljebilo se dobro pa tako priča ;-)
Štaš ti s njim pričati, kad su mu problemi Bakir i Avdić :skoljka: Jebote, ko da živi u kneževini Monaco :skoljka:
Gandalf

#113 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Gandalf »

Samo se u BIH može za propadanje države koju vode ratni profiteri okriviti novinar . Kao da je Bakir federalni premijer , direktor telekoma , visoki predatavnik , valjda oni koji imaju svu vlast u svojim rukama su odgovorni , a ne neki novinar koji kaže da je vlast loša , a loša je i to samo slijep čovjek ne vidi - a neće da vidi čovjek sa jakim štelama . Po logici Air Ramiza kada direktor nekog preduzeća uništi to preduzeće kriminalnim djelovanjem , nije za to kriv direktor koji ima svu vlast u preduzeću , nego je kriv novinar koji to objavi a bogami i portir koji je zvao novinara - aferim Air Ramize , tebi ni Sigmund Frojd ne bi mogao pomoći
Vozdra raja :-)

#114 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Vozdra raja :-) »

Gandalf wrote:Samo se u BIH može za propadanje države koju vode ratni profiteri okriviti novinar
Niko ovdje ne oslobadja politicare njihove odgovornosti za kriminal koji su pocinili, ali taj njihov kriminal ne daje pravo Bakiru da bude pristrasan i da ulazi u prljave medisko-politicke dilove, i to sve u nase ime i za nase pare!!

Kako ce se Bakir odnositi prema nekom politicaru, zavisi od toga sta centrala sdp-a misli o tom politicaru!

Bakir je potrcko Lagumdzije!

P.S. Rasim Delic ce biti oslobodjen optuznice za zlocine, covijek je branio nasu zemlju, pod njegovom kontrolom nasa armija je skoro dosla do pobjede i oslobodjenja Banja Luke, itd...
Gandalf

#115 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Gandalf »

Moj otac i ko zna koliko još očeva su branili BIH i smrzavali su se po rovovima , jedući svaki drugi dan dok se Rasim krio duboko u zaleđu , a za njegovih rijetkih posjeta prvim linijama , Rasim i njegova klika jeli su pečena janjad , a borci su jeli šnitu hljeba - ako su imali sreće pa ih je zapala i ta šnita . Prema tome duboki naklon svim borcima s prvih linija koji su nas branili. Duboki prezir prema Rasimu i rasimima koji su iz rata izašli kao bogataši zahvaljujući švercu s drugom stranom , a koje sad nije ni briga što ratni vojni invalidi dobivaju od države samo deložacije , a demobilisani borci pendreke od policije po leđima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#116 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by hrasno38 »

Gandalf wrote:Moj otac i ko zna koliko još očeva su branili BIH i smrzavali su se po rovovima , jedući svaki drugi dan dok se Rasim krio duboko u zaleđu , a za njegovih rijetkih posjeta prvim linijama , Rasim i njegova klika jeli su pečena janjad , a borci su jeli šnitu hljeba - ako su imali sreće pa ih je zapala i ta šnita . Prema tome duboki naklon svim borcima s prvih linija koji su nas branili. Duboki prezir prema Rasimu i rasimima koji su iz rata izašli kao bogataši zahvaljujući švercu s drugom stranom , a koje sad nije ni briga što ratni vojni invalidi dobivaju od države samo deložacije , a demobilisani borci pendreke od policije po leđima.
... a sina je naravno stavio za pratioca i iz tog razloga mu je sina Caco 1993 pokupio i poslao na Jevrejsko groblje da kopa rovove. Naravno nepotrebno je i spominjati stancinu koju je bio zauzeo od 130 kvadrata, valjda je isao kvadrat prema broju kila!!!!
Gandalf

#117 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Gandalf »

... a sina je naravno stavio za pratioca i iz tog razloga mu je sina Caco 1993 pokupio i poslao na Jevrejsko groblje da kopa rovove. Naravno nepotrebno je i spominjati stancinu koju je bio zauzeo od 130 kvadrata, valjda je isao kvadrat prema broju kila!!!![/quote]
U tom slučaju su Rasima prevarili - trebali su mu dati stan od 200 kvadrata :mrgreen:
b@tto

#118 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

Vozdra raja wrote:
Gandalf wrote:Samo se u BIH može za propadanje države koju vode ratni profiteri okriviti novinar
Niko ovdje ne oslobadja politicare njihove odgovornosti za kriminal koji su pocinili, ali taj njihov kriminal ne daje pravo Bakiru da bude pristrasan i da ulazi u prljave medisko-politicke dilove, i to sve u nase ime i za nase pare!!

Kako ce se Bakir odnositi prema nekom politicaru, zavisi od toga sta centrala sdp-a misli o tom politicaru!

Bakir je potrcko Lagumdzije!

P.S. Rasim Delic ce biti oslobodjen optuznice za zlocine, covijek je branio nasu zemlju, pod njegovom kontrolom nasa armija je skoro dosla do pobjede i oslobodjenja Banja Luke, itd...
bakir je očito neko ko je na strani sdp,ja sam u to uvjeren,ako ne čitave stranke onda barem privržen ideji socijaldemokratije a ne nacionalnih i nacionalističkih stranaka,ali mi nikada neće biti jasno zašto je to loše za pojedine bošnjake,pa nije bakir privržen nekoj stranci pročetničke ili proustaške orijentacije koja zagovara ili je zagovarala nestanak bošnjaka,nego stranci čija su velika većina članova opet bošnjaci,i čiji program je cjelovita bih i čiji se program ne razlikuje drastično od npr. s bih

oni koji mrze bakira ne znaju ili neće da znaju da je on na sudovima u bih izgubio 2 parnice,1 protiv političara iz mostara iz sda i 1 protiv političara iz sdp iz tuzle.

Rasim delić je oslobodio šta je oslobodio,pola države nije oslobodio.prvo ga je armija bih uhapsila kao agresorskog vojnika,da ne kažem četnika,a zahvaljujući njemu ,nebošnjaka je skoro nestalo iz armije bih,i sam sam bio jedan od tih kojima se nije vjerovalo,a mudžahedini su postali najvažniji borci armije bih i selam je u geberalštabu postao zvanični pozdrav.toliko o njemu kao oslobodiocu
Air Ramiz

#119 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

b@tto wrote: Rasim delić je oslobodio šta je oslobodio,pola države nije oslobodio.prvo ga je armija bih uhapsila kao agresorskog vojnika,da ne kažem četnika,a zahvaljujući njemu ,
Klasična laž. Niti ga je Armija BiH zarobila, niti je bio četnik.

nebošnjaka je skoro nestalo iz armije bih,i sam sam bio jedan od tih kojima se nije vjerovalo,a mudžahedini su postali najvažniji borci armije bih i selam je u geberalštabu postao zvanični pozdrav.toliko o njemu kao oslobodiocu
Opet klasična laž. Armija je i u startu bila 90% bošnjačka, a i na kraju rata. Mali broj Srba i Hrvata je branio BiH, a velika većina se ispalila iz BiH čim je za to dobila priliku. Govorim iz ličnog iskustva o prvom komšiji iz zgrade, Srbin koji je bio u Armiji, ni po čemu se nije njegov status razlikovao od ostalih boraca, dobijao je humanitarnu ko i svi, jednako tretiran kao i svi, ali čim je izganjao papire da ide vani, nikada se više nije vratio.

Što se tiče Arapa, opet još jedna laž. Kao prvo, njihov broj je bio zanemariv (par stotina, odred veličine bataljona) u odnosu na ostatak Armije BiH, pa prema tome nisu ni mogli biti najvažniji borci Armije BiH. Kao drugo, u presudi Hadžihasanoviću stoji da ih je Armija BiH mogla stavit pod kontrolu jedino da ih je vojno napala. A selam kao selam je bio individualan pozdrav, vojni pozdrav je polukoso nagnuta desna ruka u visini galve sa ispruženim dlanom i okrenuta prema onom ko se pozdravlja.
d2

#120 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by d2 »

moja jedinica je imala po 33% bosnjaka srba i hrvata na pocetku rata.
Air Ramiz

#121 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

nikad_izvini wrote:
hrasno38 wrote: Da ti nisi zivota ti iz reisovog kabineta.
Air Ramiz wrote: Da jesam, reis Cerić licno i osobno, i šta onda?
Gdje je kofer para sa kojim su te uhvatili na Sarajevskom aerodromu? Kad ćeš se povući i pustiti Karića da bude reis umjesto tebe? Kad ćeš se početi baviti stvarnim problemima naroda umjesto sa uvođenjem vjeronauka u vrtiće i pljuvanjem komunjara?
1. Kofer para je vjerovatno u terorističkom kampu Pogorelica, u kojem spremaju atentat na Babu.

2. Kad ga izabere Sabor IZ-a.

3. Kad se i Sveta Stolica prestane bavit uvođenjem vjeronauke u vrtiće, kada Komšić povuče potpis sa Svetom Stolicom o uvođenju katoličke vjeronauke i kada Parlament BiH promjeni zakon o slobodi vjera. Što se tiče komunjara, kada se desi lustracija i kada odgovaraju za zločine koje su počinili.

Rekoh lijepo, mnogo mi ti vjeruješ u naš pravosudni sistem.
Da i šta onda?

Znači da si uhljebljen čim se tako kuneš.
Gdje ti vidiš da se kunem? Nauči čitat.

Jok, mi smo svi debili, naši tužioci su pošteni,
Kako ti kažeš.

A što se tiče presude tribunala, Srbija se baš nasekirala, baš se primjeti.Ideološki i vojno pomogneš četnicima, finansiraš klanje i ubijanje 100.000 ljudi,žena i djece, protjerivanje milion ljudi, opljačkaš komplet industriju, uništiš susjednu zemlju i dobiješ ukor zbog nesprječavanja genocida :roll: I to je kao uspjeh.Tja.To što su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo urađena i vođena, to ne pije vode.Mi smo moralni pobjednici :roll: Jah.Nek si nam objasnio uspjeh presude.
Niti su svi eminentni pravnici rekli da je tužba traljavo vođena, niti je tako vođena. Srbija je postala prva zemlja u historiji civilizacije koju je sud osudio po tri tačke za kršenje konvencije o genocidu. S obzirom da je Srbija zemlja sa izuzetno jakim lobijem, a BiH čak nije ni finansirala tužbu (to nisu htjeli Srbi) osim u ratu kad je podnesena po nalogu Alije Izetbegovića, nego su to radili građani, BiH je odlično prošla.

Nisu nigdje nestali, nego su postali generali. Šiber je na vlastiti zahtjev tražio da ide u Švicarsku jer mu je žena oboljela od raka. Eh sad što su mediji to predstavili na svoj način to je njihova stvar.
Air Ramiz wrote: Apsolutno me ne interesuje Lagumdzija u cijeloj prici. Vec sam rekao da mi ne smeta sto Bakir promovise SDP. Cak sam i licno glasao za SDP na posljeratnim izborima, a i za Komsica na proslim.
Baš ti vjerujem :roll:
A meni je baš stalo do tvog mišljenja :roll:

Da,da.Hrvati su krivi što su došli mudžahedini, što su imali svoju jedinicu, što su dobili dokumente i državljanstva :-) Objašnjenje ti je za 10 :skoljka:
Upravo tako. To kaže baš Šiber kojeg si maloprije spomenuo. Pogledaj serijal generali i njegovu izjavu o tome.
Opet on štiti pravosudni sistem u BiH i odluke koje donosi.Uhljebio si se ti lijepo, čim tako pričaš.Ko je imao posla sa našim pravosudnim sistemom a da nije imao veza, jasno mu je o čemu pričam i kakve nebuloze leteći Ramiz priča.đ
A ti si jel vidoviti Milan koji gleda u tarot?!
Sjećao si se ti i Avdića i recenzije knjige "Kako smo ubili Jozu Leutara", pa si se loše sjećao.Nemaš kredibiliteta više.Uhvaćen si kako lupaš gluposti.Rezenzija je bila o PAKOVANJU "NAŠIH" DA SU HRVATI UBILI JOZU što je nonsens.Ima još tu priče, što je Jozo ubijen, al jebiga, nema dokaza :D
Avdić je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi koliko se sjećam. Što se tiče Leutara, pa i 60 minuta koja je elektronsko izdanje Slobine Bosne, koji su tvrdili da Hrvati nisu ubili Leutara, su promijenili kasnije priču i rekli da je to uradila multietnička mafija iz Hercegovine, drugim riječima Hercegovci Hrvati a ovo multietnička je trebalo da ublaži laž koju su ranije plasirali.

Usput, veterinar je problem, al MLINARI, PILJARI, SINOVI, DROTOVI PRAŠINARI i MUZIČARI koji nas vode i koji nam odlučuju o sudbini nisu problem.Jel ti kontaš o čemu pričaš? Kontaš, al se praviš blesav.Il ne kontaš :-)
Pa đe si Damire nismo te prepoznali.

Pričaš ko Haris Silajdžić i Sakib Softić :roll:
Drago mi je Kaletoviću.

Lijepo ti je čovjek napisao.Ima i naših LOPOVA.Ti naši nam sad rade o glavi.Zbog tih naših nećemo imati hljeba da jedemo.Ti naši nisu u stanju/neće u periodu od 13 godina da barem probaju da razviju ekonomiju, poljoprivredu, stimulišu domaće proizvođače.Zbog tih naših mi uvozimo 80% HRANE :-) imamo ubuđale robne rezerve, nemamo kapacitet terminala za naftne rezerve.Zbog tih naših ti (je) treba/lo šest mjeseci da osnuješ doo, zbog tih naših je Gaši pekar bio stari zaslužni borac i imaš oko 250.000-350.000 registrovanih boraca :-) . Zbog tih naših je privatizacija bila lopovska I BORCI ROVE PO KANTAMA umjesto da jedu zlatnim kašikama ili barem imaju posao.Doduše, jede se zlatnim kašikama, samo gdje?Zbog tih naših, mi zapravo živimo u SOCIJALNOJ DRŽAVI, po budžetu i izdacima.Zbog tih naših su oborene ustavne promjene i četnici su dobili vjetar u leđa.Al, jok to.
Da i šta onda? Kakve to veze ima sa propagandom FTV-a koja je srušena kao kula od karata, kakve to veze ima sa forsiranjem 10 vehabijica iz Kalesije pune dvije godine, kakve to veze ima sa pakovanjem optužnice Rasimu Deliću puštanjem montiranog internet snimka u kojem baška ide ton, a baška slika?!

Pričaš o Rasimu Deliću RATNOM ZAROBLJENIKU na Zlatištu?
Ne pričam o tome jer to nije istina.
Pričaš o ratnoj debeloj svinji, dok je narod gladovao? O njemu pričaš?
Damire, jel to ti iz svog stručnog veterinarskog ugla ili ?
A želiš kao finasijer budžeta da učestvuješ u prosperitetu koji nam se evo dešava trinaest godina :skoljka: Dileme više nema.Uhljebilo se dobro pa tako priča ;-)
Štaš ti s njim pričati, kad su mu problemi Bakir i Avdić :skoljka: Jebote, ko da živi u kneževini Monaco :skoljka:
Get lost. Kad budeš pročitao nešto više od Družba Pere Kvržice javi se da popričamo, do tada na livadu...
Air Ramiz

#122 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

d2 wrote:moja jedinica je imala po 33% bosnjaka srba i hrvata na pocetku rata.
A koliko je bilo ljudi u jedinici? 100?
b@tto

#123 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

Klasična laž. Niti ga je Armija BiH zarobila, niti je bio četnik.

nebošnjaka je skoro nestalo iz armije bih,i sam sam bio jedan od tih kojima se nije vjerovalo,a mudžahedini su postali najvažniji borci armije bih i selam je u geberalštabu postao zvanični pozdrav.toliko o njemu kao oslobodiocu[/quote]

Opet klasična laž. Armija je i u startu bila 90% bošnjačka, a i na kraju rata. Mali broj Srba i Hrvata je branio BiH, a velika većina se ispalila iz BiH čim je za to dobila priliku. Govorim iz ličnog iskustva o prvom komšiji iz zgrade, Srbin koji je bio u Armiji, ni po čemu se nije njegov status razlikovao od ostalih boraca, dobijao je humanitarnu ko i svi, jednako tretiran kao i svi, ali čim je izganjao papire da ide vani, nikada se više nije vratio.

Što se tiče Arapa, opet još jedna laž. Kao prvo, njihov broj je bio zanemariv (par stotina, odred veličine bataljona) u odnosu na ostatak Armije BiH, pa prema tome nisu ni mogli biti najvažniji borci Armije BiH. Kao drugo, u presudi Hadžihasanoviću stoji da ih je Armija BiH mogla stavit pod kontrolu jedino da ih je vojno napala. A selam kao selam je bio individualan pozdrav, vojni pozdrav je polukoso nagnuta desna ruka u visini galve sa ispruženim dlanom i okrenuta prema onom ko se pozdravlja.[/quote]

zarobila ga je tadašnja TO BIH,ili je već bila Armija BIH,a zarobljen je kao vojnik JNA,pa ti sad vidi.

ti navede primjer 1,ponavljam 1 nebošnjaka koji je bio u Armiji BIH i koji je napustio BIH i po tome se ravnaš,aferim.znaš li za divjaka,jovana divjaka koji je za penzionisanje saznao iz novina.

arapi i 7. muslimanska su doprinijeli da srbi i hrvati koji su bili u Armiji BIH ne osjećaju tu vojsku svojm.
selam je bio zvanični pozdrav od 94. u generalštabu
Last edited by b@tto on 14/06/2008 17:33, edited 3 times in total.
b@tto

#124 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by b@tto »

[/quote]

Nisu nigdje nestali, nego su postali generali. Šiber je na vlastiti zahtjev tražio da ide u Švicarsku jer mu je žena oboljela od raka. Eh sad što su mediji to predstavili na svoj način to je njihova stvar.

ne odgovori gdje nestade divjak
Air Ramiz

#125 Re: Osipa li se oligarhija sa FTV-a ??

Post by Air Ramiz »

b@tto wrote:
zarobila ga je tadašnja TO BIH,ili je već bila Armija BIH,a zarobljen je kao vojnik JNA,pa ti sad vidi.

E pa vidis da ni sam ne znas o cemu pricas. Ponavljam ponovo da je to laz.

ti navede primjer 1,ponavljam 1 nebošnjaka koji je bio u Armiji BIH i koji je napustio BIH i po tome se ravnaš,aferim.znaš li za divjaka,jovana divjaka koji je za penzionisanje saznao iz novina.

Penzionisan je nakon rata sa jos sedam Bosnjaka generala i to sa najvecom penzijom u drzavi.

selam je bio zvanični pozdrav od 94. u generalštabu
Molim lijepo dokaz, ili odluku, ili naredbu o tome da je selam zvanicni pozdrav.
Post Reply