EP na TV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Frane-x

#101 Re: EP na TV

Post by Frane-x »

jasko_ba wrote:meni je ono smiješno postalo kako se raduju naši Hercegovci na pobjedu susjedne države... :lol:
Stavrno smiješno jel tako?
I meni je smiješno što navijaju i raduju se za reprezentaciju neke tamo države s kojom nemaju ništa.
Nemaju ništa sa tom državom, osim njenog državljanstva i putovnice. :lol: :lol:
Jednako tako nemaju ništa ni sa tom reprezentacijom, iako pola HR reprezentacije čine Hrvati iz Hercegovine i Bosne. :lol:
Jesi na to mislio?

:D :D
Doda37

#102 Re: EP na TV

Post by Doda37 »

Da te nastavim, 1/4 Hrvata u HR je porijeklom iz BIH, svaki 10. Hrvat u HR je rođen u BIH, da ne spominjem rad, mirovine i skolovanje u HR, zato jednom za uvijek, oni koji ne znaju ili ne zele da znaju, reprezentacija Hrvatske je reprezentacija SVIH Hrvata ,bez obzira gdje zive !!!
Frane-x

#103 Re: EP na TV

Post by Frane-x »

A evo i sastava Hrvatske reprezentacije koja je pregazila sinoć Njemačku:

Pletikosa
Corluka
Kovac
Simunic
Pranjic
Srna (80 Leko )
Modric
Kovac
Rakitic
Kranjcar (85 Knezevic )
Olic (72 Petric )

Točno polovica reprezentacije! ;)

Meni su najsmješniji ovi kojima je smiješno (iako im je ustvari krivo :D ) što Hrvati navijaju za Hrvatsku. :D :D
Last edited by Frane-x on 13/06/2008 14:25, edited 1 time in total.
cyprus

#104 Re: EP na TV

Post by cyprus »

A mene po ovoj logici pravo čudi kako Austrija i Švicarska ikako imaju navijače :-) . Austrijski Njemci valjda trebaju navijat za Njemačku, njihova imigracija ionako navija za svoje "matične zemlje", u Švicarskoj, Njemci trebaju navijat za Njemačku, Francuzi za Francusku, Italijani za Italiju, a valjda samo Retoromani navijaju za Švicarsku :-) :-)
cuturica

#105 Re: EP na TV

Post by cuturica »

Nemam ništa protiv da navija ko za koga hoće, ali mi nije jasno kada neko navija protiv reprezentacije države u kojoj živi. Da ga utakmica u kojoj igra BiH reprezentacija ne zanima, a u toj državi živi.
Doda37

#106 Re: EP na TV

Post by Doda37 »

Frane-x wrote:A evo i sastava Hrvatske reprezentacije koja je pregazila sinoć Njemačku:

Pletikosa
Corluka
Kovac
Simunic
Pranjic
Srna (80 Leko )
Modric
Kovac
Rakitic
Kranjcar (85 Knezevic )
Olic (72 Petric )

Točno polovica reprezentacije! ;)

Meni su najsmješniji ovi kojima je smiješno (iako im je ustvari krivo :D ) što Hrvati navijaju za Hrvatsku. :D :D
Dodaj jos Simica i Klasnica, 9 kom. :D :D :D
in33sa

#107 Re: EP na TV

Post by in33sa »

Meni se cini da u OBN studiju (dok Ciro i Sasa kenjaju ko foke) tamo na panou, ispod OBN pise "telvizija"

Nisam siguran, ali...
Frane-x

#108 Re: EP na TV

Post by Frane-x »

in33sa wrote:Meni se cini da u OBN studiju (dok Ciro i Sasa kenjaju ko foke) tamo na panou, ispod OBN pise "telvizija"

Nisam siguran, ali...
Prijavi to na temu o lapsusima. :mrgreen:
b@tto

#109 Re: EP na TV

Post by b@tto »

Doda37 wrote:Da te nastavim, 1/4 Hrvata u HR je porijeklom iz BIH, svaki 10. Hrvat u HR je rođen u BIH, da ne spominjem rad, mirovine i skolovanje u HR, zato jednom za uvijek, oni koji ne znaju ili ne zele da znaju, reprezentacija Hrvatske je reprezentacija SVIH Hrvata ,bez obzira gdje zive !!!
bogami ,moja nije ,moja je prvo repka bih pa onda hrvatska
cyprus

#110 Re: EP na TV

Post by cyprus »

Doda37 wrote:Da te nastavim, 1/4 Hrvata u HR je porijeklom iz BIH, svaki 10. Hrvat u HR je rođen u BIH, da ne spominjem rad, mirovine i skolovanje u HR, zato jednom za uvijek, oni koji ne znaju ili ne zele da znaju, reprezentacija Hrvatske je reprezentacija SVIH Hrvata ,bez obzira gdje zive !!!
Živ ti meni bio, ko ti dade ovaku ideju? :D

Reprezentacija Hrvatske je reprezentacija svih Hrvata i neHrvata koji žive u Hrvatskoj :) i mooožda njihove dijaspore oliti iseljeništva.
Doda37

#111 Re: EP na TV

Post by Doda37 »

Niste me razumjeli, ovo je bio odgovor za one koji se cude kako Hrvati iz BIH navijaju za HR( mislim, cude se :D ) a to mooooozda vidim da si totalno neupucen sto se tice dijaspore ili iseljenistva
cancel

#112 Re: EP na TV

Post by cancel »

:razz:
Comrad

#113 Re: EP na TV

Post by Comrad »

cancel wrote:Pa Hrvati su jedni od 3 konstitutivna naroda, i valjda imaju pravo slavit kada im pobjedi repka, i valjda imaju pravo to isto slavlje vidjeti na JEDNAKO SVOJOJ nacionalnoj televiziji - BHT. Mislim, koji proseri ovdje ... :roll:
Cija repka bolan, pa Hrvatska je reprezentacija ljudi koji su rodjeni u Hrvatskoj i koji zive tamo, ovi dole su rodjeni u Sirokom i Hercegovini i ne micu odatle (koliko poznajem geografiju to nije Hrvatska), e sad sto se onaj tamo neki zove Anto i sto ima sahovnicu u sobi - to ga ne cini Hrvatom, djaba, al tako je. Zna se sta im pise u licnoj i gdje su rodjeni, to se ne moze izbrisati. I naravno moguce je simpatisati neku stranu repku, ali mi onda prikazi i radovanja navijaca kada igra Italija, kada igra Francuska, Njemacka i sta ja znam.

p.s. Gledali tekmu na BHT-u. :lol: :lol:
Chopper_Horrace

#114 Re: EP na TV

Post by Chopper_Horrace »

nije mi jasno zasto se o opste poznatim stvarima pise iz godine u godinu kao da je to nesta novo??? Ispade vece cudo, sto Hrvati iz Zapadne Hercegovine navijaju za Hrvatsku, nego ukazanje Gospe u Medjugorju :zzzz:
Topla voda

#115 Re: EP na TV

Post by Topla voda »

kaze ovaj na rts...u sljedecem kolu nas ocekuje pravoslavni derbi.. rusija-grcka :lol: :lol:
cyprus

#116 Re: EP na TV

Post by cyprus »

Doda37 wrote:Niste me razumjeli, ovo je bio odgovor za one koji se cude kako Hrvati iz BIH navijaju za HR( mislim, cude se :D ) a to mooooozda vidim da si totalno neupucen sto se tice dijaspore ili iseljenistva
Rekao sam mooožda, jer bih ja to sve riješio jednostavno po principu: u kojoj državi živiš - to je tvoja država. Međutim, mogu shvatit zašto oni koji su nekad živjeli u jednoj državi pa se svojevoljno ili kontra svoje volje iselili iz nje, ali im je ona ipak ostala u srcu. Ali ne kontam ljudi koji ČITAV ŽIVOT od rođenja žive u jednoj državi, a smatraju da je njihova država tamo neka druga, a u principu je tuđa.
elSaik

#117 Re: EP na TV

Post by elSaik »

cyprus wrote:
Doda37 wrote:Niste me razumjeli, ovo je bio odgovor za one koji se cude kako Hrvati iz BIH navijaju za HR( mislim, cude se :D ) a to mooooozda vidim da si totalno neupucen sto se tice dijaspore ili iseljenistva
Rekao sam mooožda, jer bih ja to sve riješio jednostavno po principu: u kojoj državi živiš - to je tvoja država. Međutim, mogu shvatit zašto oni koji su nekad živjeli u jednoj državi pa se svojevoljno ili kontra svoje volje iselili iz nje, ali im je ona ipak ostala u srcu. Ali ne kontam ljudi koji ČITAV ŽIVOT od rođenja žive u jednoj državi, a smatraju da je njihova država tamo neka druga, a u principu je tuđa.
Brate, B....e, nisu svi ko ti, B....e. :mrgreen: ;-)
Doda37

#118 Re: EP na TV

Post by Doda37 »

cyprus wrote:
Imaju dvojno drzavljanstvo :D , obe drzave smatraju kao svoje, mislim da je dosadno pisati vise o ovome, ko shvaca , ko ne shvaca, sto mu se moze !!! Nista... :D
Pietje_Bel

#119 Re: EP na TV

Post by Pietje_Bel »

Doda37 wrote:
cyprus wrote:
Imaju dvojno drzavljanstvo :D , obe drzave smatraju kao svoje, mislim da je dosadno pisati vise o ovome, ko shvaca , ko ne shvaca, sto mu se moze !!! Nista... :D
A kako to ja imam dvojno drzavljanstvo ali ovu drugu drzavu uopste ne smatram svojom kao ovu prvu jer sam se u prvoj rodio i moji roditelji isto i njivoi roditelji pa i roditelji njihovih roditelja.... :D
Doda37

#120 Re: EP na TV

Post by Doda37 »

Mislim kakvo ti je to pitanje, otkuda ja znam sto ti volis ili osjecas, kakav bi to svijet bio kad bi svi isto volili i osjecali, dosadan zar ne ?
ivannn

#121 Re: EP na TV

Post by ivannn »

Jučer je na FTV bio vrhunac,
Onaj iz Binga misli da govori rezultate 2.kola, a zapravo su bile to utakmice koje su bile u nedjelju, 1. dana EP,
"U srijedu je Portugal pobjedio Tursku 2:0, a Češka Švicarsku 1:0, Portugal je u četvrtfinalu već" :-) :-)

A zatim nastavlja u Grupi B,C s rezultatima 2.kola, jadni su,a i sami ne znaju.....
A svi nogometni stručnjaci, a one voditeljice prepisali s HTV i RAI.
cancel

#122 Re: EP na TV

Post by cancel »

Evo kojima smeta što Hrvati iz BiH navijaju za Hrvatsku, pogledajte kako Hrvati iz BiH sa guštom rade hrvatsku navijačku tortu i vesele se pogodcima ... :D

U glavnim ulogama: Rafael Dropulić (rođen u Mostaru) i Ivana Marić (rođena u Čapljini) ;-)

http://dnevnik.hr/showbizz/zanimljivost ... tortu.html
JohnnyS

#123 Re: EP na TV

Post by JohnnyS »

Rafo je rođen u Mostaru jer oni dole u Žabariji (Metković, Ploče, okle li je već) nemaju rodilište i najbliže je mostarsko...
b@tto

#124 Re: EP na TV

Post by b@tto »

cancel wrote:Evo kojima smeta što Hrvati iz BiH navijaju za Hrvatsku, pogledajte kako Hrvati iz BiH sa guštom rade hrvatsku navijačku tortu i vesele se pogodcima ... :D

U glavnim ulogama: Rafael Dropulić (rođen u Mostaru) i Ivana Marić (rođena u Čapljini) ;-)

http://dnevnik.hr/showbizz/zanimljivost ... tortu.html
oni su rođeni u bih,a žive u hrvatskoj,tako da oni nisu hrvati iz bih.
cuturica

#125 Re: EP na TV

Post by cuturica »

Potpuno profuljena tema. Kakve veze ima Rafo sa Evropskim prvenstvom u fudbalu i emisijama na TV. Zar se svaka tema mora završiti nacionalističkim ispadima. Ne znanima nas vjera, nacija, rasa, intersna grupa... nego kako se na TV prenosi EP u nogometu.
Post Reply