WELCOME to EU

glavutan

#101 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

newone wrote:Za Bosnu i Hercegovinu je ulazak u EU spas i to bi trebalo odraditi sto je prije moguce. Svaka godina kasnjenja njene gradjane ce kostati glave.
Ulazak u EU ce pomesti domace monopolisticke firme, business folirante koji cijelo ovo vrijeme narodu prodaju muda za bubrege i suvereno ga pljackaju. Polagano ce se stvoriti atmosfera da samo oni sposobni opstanu u poslu, a da li imamo i takvih, to tek treba da vidimo. Trziste ce se regulisati i silom jer ce to biti uslov za nas opstanak i ljudi ce konacno poceti raditi i to ozbiljno. Narodu je vec sada jako, jako tesko pa ne znam sta jos treba da se dogodi ulaskom u EU pa da taj narod jos vise potone.
A za protivnike globalizacije i one koji EU smatraju klubom mocnih i bogatih koji pljackaju njene siromasne clanice jedna mala digresija: bices opljackan i eksploatisan onoliko koliko to sebi dozvolis. Prihvati se knjige, nauke i kakve tehnologije pa se dovedi u situaciju da ti eksploatises i pljackas druge. Od prodajnih centara nijedna drzava nije imala fajde vec od konkretnog rada i znanja.
Bice sjasi Kurta da uzjase Murta a narod ce jos vise gladovati nego sto gladuje sada. Vi nikako da ufercite da se EU na silu oblikuje onako kako banke i multinacionalne kompanije hoce. Bas me interesje koji ce to monopol izbrisati u BiH? Da nece slucajno onaj svoj gdje italijanske, austrijske, njemacke banke u svojim rukama drze 77% banaka a preko njih i citavu zemlju u saci?
Ja ne znam koje vi novine citate i koje vam bajke na TV pricaju no pogledajte malo i strana sredstva informisanja i kritike koje se na racun EU upucuju. I to ne bilo kakve.
Ako je ta EU vec toliki med i mlijeko sto je onda u IRSKOJ panika da u cetvrtak na referendumu ugovor iz LISABONA (a koji oblikuje EU) padne u vodu? Bez obzira sto je u zadnjih 30 godina Irska dobila skoro 40 milijardi eura i postala nesto poput Koreje na ovom kontinentu 39% je protiv, 19% neodluceno. Think local!
Maraschino

#102 Re: WELCOME to EU

Post by Maraschino »

Jedino dobro je sto ce izgleda sacuvati drzavu BiH a ostalo nista nece biti dobro. Umjesto jednih doci ce drugi jos bezocniji i na kraju ispada "" Samo neka nas ne kradu ovi nasi lopovi..."" . Dobar primjer su EU banke koje su nahrlile u BiH posle rata ali ne da pomognu obnovi nego da uzmu i ono malo sto se uzeti moze. To je najvece zlo koje nas je snaslo. Ljudi nemaju sta da jedu a duzni su te za auto, te za namjestaj, te za stan...ili moraju otplacivati tudji kredit.
Gdje su tu veliki trgovinski lanci koji ce odmah navaliti tako da ce od domacih rijetko ko da opstane.
zastoqsviram

#103 Re: WELCOME to EU

Post by zastoqsviram »

Maraschino wrote:Jedino dobro je sto ce izgleda sacuvati drzavu BiH a ostalo nista nece biti dobro. Umjesto jednih doci ce drugi jos bezocniji i na kraju ispada "" Samo neka nas ne kradu ovi nasi lopovi..."" . Dobar primjer su EU banke koje su nahrlile u BiH posle rata ali ne da pomognu obnovi nego da uzmu i ono malo sto se uzeti moze. To je najvece zlo koje nas je snaslo. Ljudi nemaju sta da jedu a duzni su te za auto, te za namjestaj, te za stan...ili moraju otplacivati tudji kredit.
Gdje su tu veliki trgovinski lanci koji ce odmah navaliti tako da ce od domacih rijetko ko da opstane.
nisam znao koga da citiram il glavutana il maraschina, sa obadvojicom se slazem...
samo ne znam da li se cudis ili samo konstatujes gore boldirano... pa na tom principu zaduzivanja pociva citav zapad. ne zaduzuje se samo pojedinac vec i citava drzava, koja ni teoretski ni prakticno nikad ne moze vratiti svoj unutrasnji dug, koji se kod evropskih drzava mjeri stotinama a u americi hiljadama milijardi dolara... vratiti dug znaci biti SLOBODAN, a to je zapadu najveci trn u oku, to se ne prasta... mozda najbolji primjer toga je nikolae causeku, rumunski diktator, covjek koji je u toku blokovskih podjela imao vrlo dobre odnose sa zapadom, pogotovo sa zemljama romanskog govornog podrucja, preko njega su se prebacivali jevreji iz istocnog bloka u izrael, isao na olimpijadu koju je moskva bojkotovala itd, itd. medjutim, uradio je ono sto se ne prasta, vratio je rumunski spoljni dug koji je, ako se dobro sjecam, iznosio oko dvije milijarde ondasnjih dolara. jes da je rumunski narod krv propistao dok ga je vratio, al dug je bio vracen. i sta bi na kraju, jedino causesku dobi metak u celo od svih diktatora istocnog bloka, ostali tesko da su i zatvora vidjeli, a ruke im nisu manje krvave bile... nesto slicno, u sustini isto, je i primjer s.milosevica, koji je zavrsio kako je zavrsio, ne zbog sranja po balkanu, je.. se zapadu za zrtve, vec zbog cinjenice da nije u toku svoje vladavine dozvolio prodor zapadnog kapitala u srbiju, znao je da ako danas da ekonomsku vlast sutra ce dati i politicku, treba li napominjati da je milosevic bio bankar koji je kafenisao svojedobno i sa rokfelerom...
sojka

#104 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

Bice sjasi Kurta da uzjase Murta a narod ce jos vise gladovati nego sto gladuje sada. Vi nikako da ufercite da se EU na silu oblikuje onako kako banke i multinacionalne kompanije hoce. Bas me interesje koji ce to monopol izbrisati u BiH? Da nece slucajno onaj svoj gdje italijanske, austrijske, njemacke banke u svojim rukama drze 77% banaka a preko njih i citavu zemlju u saci?
Ja ne znam koje vi novine citate i koje vam bajke na TV pricaju no pogledajte malo i strana sredstva informisanja i kritike koje se na racun EU upucuju. I to ne bilo kakve.
Ako je ta EU vec toliki med i mlijeko sto je onda u IRSKOJ panika da u cetvrtak na referendumu ugovor iz LISABONA (a koji oblikuje EU) padne u vodu? Bez obzira sto je u zadnjih 30 godina Irska dobila skoro 40 milijardi eura i postala nesto poput Koreje na ovom kontinentu 39% je protiv, 19% neodluceno. Think local![/quote]

Zar je moguce gore nego sto je to sada? Cijela privreda stoji, toliko je neiskoristenih kapaciteta? Kada ce narod da shvati da treba hvatati korak sa vremenom i drugim problemima? Ni Eu nije mlijeko, ali nastavimo ovim kursom i to ce postati luksuz. Zatim ne uocavamo da EU nudi mnogo vise alternativa, nego slijepi corsokaci. Zar nam nije potrebno zdravo tlo,
zakoni i red? Zar BiH smatra da nema sta da ponudi, da ne treba i sama da se zalaze?
Tezak je put, ali nije nemoguc. Zamisli da EU/Zapad razmisljaju lokalno :!: :-)
glavutan

#105 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

sojka wrote:...
Zar je moguce gore nego sto je to sada? Cijela privreda stoji, toliko je neiskoristenih kapaciteta? Kada ce narod da shvati da treba hvatati korak sa vremenom i drugim problemima? Ni Eu nije mlijeko, ali nastavimo ovim kursom i to ce postati luksuz. Zatim ne uocavamo da EU nudi mnogo vise alternativa, nego slijepi corsokaci. Zar nam nije potrebno zdravo tlo,
zakoni i red? Zar BiH smatra da nema sta da ponudi, da ne treba i sama da se zalaze?
Tezak je put, ali nije nemoguc. Zamisli da EU/Zapad razmisljaju lokalno :!: :-)
EU razmislja vise nego lokalno. I pogotovo razmislja o vlastitoj guzici. Eno ti Hrvatske i price o ZERP-u.
Italija koja je osnivac ce zahtijevati zamrzavanje Sengena da bi sprijecili Rumune (jer momentlano su oni krivi za sve sto ne valja u Italiji) da dolaze bez obzira sto su i oni u EU odnedavno. Ovo je samo foluska da bi se narod zabavio necim drugim jer stanje italijanske ekonomije i zaduzenosti je katastrofalno. Nezaposlenost koja se prikazuje ( a cini mi se da je nesto oko 6%) je lazna slika realnog stanja posto su maltene sada svi tzv "precari" (poslovi na odredjeno vrijeme slabo placeni i nije vazno imas li fakultetsku iplomu; doprinosi i obavezna osiguranja uposlenika su nikakva tako da su prakticno generacije mladih koje sada rade osudjene da gladuju u starosti); korupcija i kriminal imaju sjediste u parlamentu (70 delinkvenata po raznim motivima je uslo u parlament na zadnjim izborima); jedna metropola poput Napolija se gusi u smecu a sta ce tek da bude kada se finansijska kriza sruci svom silinom o tome ne smije ni da se razmislja. Italijanski TELECOM npr, je prosle sedmice najavio da ce do 2010 otpustiti 5000 zaposlenih da bi ustedio oko 300 miliona EURA.

2/3 italijanksih porodica ne uspijeva da stigne ni do 4. sedmice u mjesecu - glad kuca na velika vrata, sve veci je broj sudskih oduzimanja kuca, stanova, terena, proizvodnih jedinica jer zbog bankarskog kriminalnog sistema gradjani jednostavno ne uspijevaju vise poplacati obaveze. Ferrari, D&G i ostala zvucna imena su samo maska jednog drustva koje je do grla u govnima.
U medjuvremenu. italijanske banke zadovoljno trljaju ruke. A sto i ne bi ako samo 3 najveca bankarska sistema ostvare NETTO prihod koji je godisnji budzet zemlje (nesto oko 35 milijardi EURA) od kojih 50 miliona stanovnika. Te iste banke (UNICREDITO npr.) su razgranale pipke po Balkanu, bez obzira sto ekonomije kod nas nema. A sto mislis zbog cega?
Jedan od razloga bi mogao da bude i currency board po kojem se BiH npr. odrekla monetarne suverenosti u korist Centralne evropske banke (BCE) jer se veze za EURO i samim tim sav kajmak od emisije novca zavrsi u tim kasama. Taj isti UNICREDIT ima nekog 10% vlasnistva nad centralnom italijanskom bankom koja opet ucestvuje sa nekih 14% u vlasnistvu samog BCE. Centralne banke evropskih zemalja (a sve su u privatnim rukama) su te koje odredjuju svu politiku EU-a, jednostavno zato sto odredjuju cijenu najvaznijij robi a koja se zove - NOVAC. Kamate koje primjenjuju na Balkanu (bez razlike) su zelenaske, savij grbacu balkanska mazgo da mi napunis djep. O svim problemima koje donosi Kina svojom konkurencijom (tekstil, obuca, porculan i milion drugih djidja-midja) ne treba ni razmisljati. Tu je tek haos. Citave industrijske grane se gase.
Stoga, EU, onakva kakvu vi imate u svojim snovima ne postoji. Vidjecemo sta ce biti za 2 godine kada dolar pukne hiperinflacija a sa njim pocne da tone citava ladja.
Ono sto nasi duduci nece da uferce je da ne treba slusati recepte koji dolaze iz EU a sa njom ruku pod ruku i MMF-a. Citava svrha njihove ublehe o prosperitetu je da se jeftino domognu primarnih materija koje imamo, ono domace proizvodnje da se unisti jer zdrava konkurencija je samo bajka za malu djecu.
Recept je jednostavan.
Posutati strance napolje, nacionalizirati sve sto su nam opljackali ( a ocigledno je da jesu - privatizacije za 1 KM) i EU onakvu kakvu nam je nude poslati u pizdu materinu. Pa zar vi mislite da je citava Svajcarska blentava sto nece EURO kao nacionalnu valutu?
No prvi je korak da se medjusobno u oci pogledamo i rijesimo hocemo li zivjeti ko ljudi ili ko roblje. Sve ostalo ce se u hodu rjesavati.
Umalo da zaboravim, ove sto sad vladaju (kao vlast ili kao opozcija) povjesati. Obavezno.
Za nauk i dugo sjecanje.

P.S.
Fair Life wrote: Image
sojka

#106 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

Opet retorika i negativa zesca-kao izgovor za inerciju, klonulost duhom. EU kao baba roga. :-) :lol: Je li Italija samo EU? Nosi se trenutno sa izvjesnim problemima. Je li vrata zatvorila komsijama i izbjeglicama?
Snosi li BiH odgovornost za njih? Ili EU? Prvi koraci su stablizacija. Pogledaj procvat u Sloveniji. Sta bi vece i ekonomski jace drzave trebale reci koje su EU finansirale i podrzavale?

Medjuostalom ovo te ne oslobadja kao pojedinca odgovora na moje pitanje: Sta BiH nudi?

No koment

Koliko preduzeca nasih ne radi??? Kakva je infrastruktura?
Rekla sam da i u EU postoji problemi. Na koji nacin se problemi unutar BiH rijesavaju?
mostarac

#107 Re: WELCOME to EU

Post by mostarac »

sojka wrote:Opet retorika i negativa zesca-kao izgovor za inerciju, klonulost duhom. EU kao baba roga. :-) :lol: Je li Italija samo EU? Nosi se trenutno sa izvjesnim problemima. Je li vrata zatvorila komsijama i izbjeglicama?
Snosi li BiH odgovornost za njih? Ili EU? Prvi koraci su stablizacija. Pogledaj procvat u Sloveniji. Sta bi vece i ekonomski jace drzave trebale reci koje su EU finansirale i podrzavale?

Medjuostalom ovo te ne oslobadja kao pojedinca odgovora na moje pitanje: Sta BiH nudi?

No koment

Rekla sam da i u EU postoji problemi. Na koji nacin se problemi unutar BiH rijesavaju?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reci da se ti s nama zezas i da ovo gore za procvat slovenije nisi ozbiljno mislila :D
ja znam da se zezas
sojka

#108 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

JocK..ja? :shock: :D

Ne diraj mi JanescHke moje. Moji su i imam pravo da kazes sto zelim. :lol:
stulic

#109 Re: WELCOME to EU

Post by stulic »

Dezelom behar probeharao...
glavutan

#110 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

sojka wrote:Opet retorika i negativa zesca-kao izgovor za inerciju, klonulost duhom. EU kao baba roga. :-) :lol: Je li Italija samo EU? Nosi se trenutno sa izvjesnim problemima. Je li vrata zatvorila komsijama i izbjeglicama?

No koment

Koja inercija i klonulost duha? O cemu ti?
Zagovaram da strance posutamo napolje, da postanemo gospodari svog parceta zemlje pa da onda kao takvi pristupamo kojekakvim medjunarodnim organizacjama ako nam se hoce i vidimo da ima interesa.
Ova EU koja se nudi jeste baba roga samo treba okice malo bolje protrljati da bi se to vidjelo. Ja ti konkretno iznosim realne teskoce (ne izvjesne probleme) koje jedna zemlja kao osnivac EU-a ima i koja zajedno sa Francuskom, Njemackom i GB puni EU budzet u nekom procentu od 80%. Italija sama nije u stanju da rjesava vlastite probleme a nama treba da nudi recepte kroz institucije EU kako da mi rijesimo nase?? VIdim kako ih rjesavaju: njihove banke harac kod nas kupe.
Otidji na http://www.beppegrillo.it pa ces tamo vidjeti zemlju clanicu EU u onom svjetlu kakva je zaista.
Stoga da ja tebi postavim pitanje:
Sta EU nudi?
I ne zaboravi da te ovo te ne oslobadja kao pojedinca koji zdusno zagovara EU da pruzi neki konkretan odgovor.
sojka

#111 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

glavutan wrote:

No koment

Zagovaram da strance posutamo napolje, da postanemo gospodari svog parceta zemlje pa da onda kao takvi pristupamo kojekakvim medjunarodnim organizacjama ako nam se hoce i vidimo da ima interesa.

Da nije njih ne bi bio gdje jesi? Je li to dobrodoslica? Primjer i uzor svijetu...? :(

Ova EU koja se nudi jeste baba roga samo treba okice malo bolje protrljati da bi se to vidjelo.

:lol:

Ja ti konkretno iznosim realne teskoce (ne izvjesne probleme) koje jedna zemlja kao osnivac EU-a ima i koja zajedno sa Francuskom, Njemackom i GB puni EU budzet u nekom procentu od 80%. Italija sama nije u stanju da rjesava vlastite probleme a nama treba da nudi recepte kroz institucije EU kako da mi rijesimo nase?? VIdim kako ih rjesavaju: njihove banke harac kod nas kupe.
Otidji na http://www.beppegrillo.it pa ces tamo vidjeti zemlju clanicu EU u onom svjetlu kakva je zaista.
Sta EU nudi?
I ne zaboravi da te ovo te ne oslobadja kao pojedinca koji zdusno zagovara EU da pruzi neki konkretan odgovor.
De facto nemam volju. :lol: 8-) :D

Ne zaboravljam ja nista. :D Sve imajuci u vidu. :D
glavutan

#112 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

sojka wrote:
glavutan wrote:

No koment

Da nije njih ne bi bio gdje jesi? Je li to dobrodoslica? Primjer i uzor svijetu...? :(

Ova EU koja se nudi jeste baba roga samo treba okice malo bolje protrljati da bi se to vidjelo.

:lol:

Ja ti konkretno iznosim realne teskoce (ne izvjesne probleme) koje jedna zemlja kao osnivac EU-a ima i koja zajedno sa Francuskom, Njemackom i GB puni EU budzet u nekom procentu od 80%. Italija sama nije u stanju da rjesava vlastite probleme a nama treba da nudi recepte kroz institucije EU kako da mi rijesimo nase?? VIdim kako ih rjesavaju: njihove banke harac kod nas kupe.
Sta EU nudi?
De facto nemam volju. :lol: 8-) :D

Ne zaboravljam ja nista. :D Sve imajuci u vidu. :D
:shock: :shock:
Al' bi zato de facto, 'nako naslijepo samo zato sto mi neki foleri kazu kako je EU raj na zemlji, ko grlom u jagode isla u nju.
Ja bogami jok i ako bude kakvog referenduma bice jedno veliko protiv s moje strane.
Luke Perry

#113 Re: WELCOME to EU

Post by Luke Perry »

I sad si se ti uhvatio Italije. Sta ako ti ja odgovorim primjerom Estonije :P
sojka

#114 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

Glavutan, ko tu je slijep, ko zapravo tvrdoglav- ne zna se. :-) Pogledaj lijepo koliko puta sam ti napisala da to nije raj,
ali da je ovaj put corsokak-balkanijada tuznih razmjera.
Ne nudis koncept.
glavutan

#115 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

Luke Perry wrote:I sad si se ti uhvatio Italije. Sta ako ti ja odgovorim primjerom Estonije :P
Odgovori. Da vidimo kako stvari ferceraju i drugim sredinama, no sa cinjenicama, ne sa supljakom.
Ja ne tvrdim da je Italija centar ove price ali posto je poznajem dovoljno, a igrom slucaja i od nje zavisi eventualno otvaranje vrata raja (kako to sanjari zamisljaju), da vidimo na cemu smo a prije svega da vidimo u kom grmu lezi zec.
Uticaj Estonije na zbivanja na Balkanu mi nisu poznata, no italijanske marifetluke znam vise nego dobro.
sojka wrote:Glavutan, ko tu je slijep, ko zapravo tvrdoglav- ne zna se. :-) Pogledaj lijepo koliko puta sam ti napisala da to nije raj,
ali da je ovaj put corsokak-balkanijada tuznih razmjera.
Ne nudis koncept.
Uz svo duzno postovanje, to sto si ti rekla da EU nije raj nije odgovor za neku ozbiljnu diskusiju. To je vise nesto kao cula-kazala a to mi bas i nije neki argument.
To sto je kod nas politcki kurvaluk koji zemlju vuce uporno nazad nije nikakav prilog u korist onoga sto nudi stranac. Ne treba mi Murta.
Treba mi i da Kurtu s grbace skinemo.
Koncept da budemo jos vece roblje nego sada mi nije nikakav koncept. Zato, da se malo presaberemo pa da vidimo ko sta u ovoj zemlji posjeduje, ko iza koga stoji i ko cije interese zastupa.
Last edited by glavutan on 12/06/2008 20:29, edited 1 time in total.
sojka

#116 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

glavutan wrote:
Luke Perry wrote:I sad si se ti uhvatio Italije. Sta ako ti ja odgovorim primjerom Estonije :P
Odgovori. Da vidimo kako stvari ferceraju i drugim sredinama, no sa cinjenicama, ne sa supljakom.
Ja ne tvrdim da je Italija centar ove price ali posto je poznajem dovoljno, a igrom slucaja i od nje zavisi eventualno otvaranje vrata raja (kako to sanjari zamisljaju), da vidimo na cemu smo a prije svega da vidimo u kom grmu lezi zec.Uticaj Estonije na zbivanja na Balkanu mi nisu poznata, no italijanske marifetluke znam vise nego dobro.
:lol: :lol: :lol: No further comments. :-) :lol:
Luke Perry

#117 Re: WELCOME to EU

Post by Luke Perry »

Necu, sve se to moze naci internetu. A supljak, pa tvoj worst case scenario bi nazvao supljakom.
glavutan

#118 Re: WELCOME to EU

Post by glavutan »

...tako to biva
kad se previse sniva
a kad se malo zna
tako to biva
kad se previse pliva
u vodama sna...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sojka

#119 Re: WELCOME to EU

Post by sojka »

and

#120 Re: WELCOME to EU

Post by and »

više bi volio da imamo para kao švica i norveška da plaćamo neulazak u eu,ali eto šta je tu je.
newone

#121 Re: WELCOME to EU

Post by newone »

Mnogi ovdje spominju Evropske Banke u Bosni i Hercegovini koje pljackaju narod i sto je sasvim tacno.
A da li ste se zapitali ikada kako to da se sve te banke nalaze tek tako u Bosni, ko im je podijelio licence za rad na teritoriji Bosne i Hercegovine i pod kojim uslovima. Kako je to moguce da one u Bosni posluju sa tako visokim kamatama na kredite i da nisu uopste duzne, niti obavezne kreditirati ekonomsko-razvojne projekte i programe,.....
Pa lijepo, za sve ovo pitajte vase vrle politicare koji su im podijelili licence za rad bez ikakvih obaveza prema Bosni i Hercegovini......trazite informacije od Agencije za Bankarstvo.....
Ma neko je tu dobru pinku pokupio u svoj dzep dijeleci te licence za rad stranim bankama.
newone

#122 Re: WELCOME to EU

Post by newone »

I da lako je sada Ircima zanovijetati da li da prihvate Lisabonski sporazum kada su vec u toj istoj EU koja im je, vjerovali vi ili ne, zestoko pomogla da se podignu na svoje noge.
boergoat

#123 Re: WELCOM to EU

Post by boergoat »

kijameta wrote:Razdoblje nasih zivota od 92-95 ce nam se ciniti kao prelijepa bajka u usporedbi sta nas ceka pod cizmom EU okupatora.
Mrzim EU i svakog 'europljana' :x :x :x :x :x
Tako je
glavutan

#124 pukla tikva

Post by glavutan »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pukla tikva.
Lisbon Treaty now certain to be rejected

http://www.ireland.com/newspaper/breaki ... aking1.htm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeza u ledja

#125 Re: WELCOM to EU

Post by jeza u ledja »

kijameta wrote:Razdoblje nasih zivota od 92-95 ce nam se ciniti kao prelijepa bajka u usporedbi sta nas ceka pod cizmom EU okupatora.
Mrzim EU i svakog 'europljana' :x :x :x :x :x
Ima li kraja tvojim glupostima?
Post Reply