szapy wrote:cao svima!
prije nego sto procitate moram se izvinjavati zbog greske...jer bosansku gramatiku nije lako nauciti i naucio samo prije 3 godine.
prvo bi rekao nesto o meni. ja sam stranac nisam ni iz ex-yu ali zivim vec godinama tacno 7 godina u sarajevu. imam 22 god. (jos sam mlad) ali, oduvijek sam stavio sebe neke kriterije u vezi ljubavi. ja sam uvijek mislio da se ja necu nikad zaljubiti...ali, sto je desilo prije mjesec dana. ovo sam ja cekao godinama, i nisam mogao pomisliti da mogu nekoga voljeti al sad se tako osjecam. jer ovako nikad se nisam osjetio prije prema nekoga. i to meni cini da je to...to...
situacija je sljedeca: moja cura dolazi iz ovog prostora, do prije mjesec dana mi smo se samo gledali i pricali kao prijatelji. kad je ona raskinula sa momkom, mi smo poceli hodati. ovo bilo od jednom ni ona ni ja nismo ovo planirali. ali neobicno se dobro slazemo i pricamo i smijemo itd. ona ne voli stvari koji nisu planirani a i ovo nije bilo tako. nama je dobro...samo...i ovo je glavna tema... ona muslimanka a ja "katolik"...
ovo predstavlja veliki problem za nju...jer kako ona rekla njena porodica nikad ne bi ovo prebolila...
kod njih je tradicija na prvom mjestu...problem je isto moje ime...jer se prezivam kao taj mali biser na obali CG...bez sv.
al to nije tolikiji kao moja "vjera"...ja odrastao u normalnoj porodici niko nije bio vjernik niko nije isao na misu...moja porodica je liberalna i nikad me nisu tjerali da budem nesto sto mozda i ne zelim...ja sam izabrao svoju vjeru kad sam imao 18. nisam slavio sve praznike...nisam otisao svaki put na misu, sto sam tamo cuo razumio kako sam ja to i zelio razumjeti...jednostavno bio sam otvoren jer sam to naucio skroz vrijeme i od ljude.
a sada meni ovo predstavlja veliki problem jer iako ona zna -jer sam ovo njoj ispricao- da nikad nisam bio pravi vjernik i da vjerujem u teoriju "big-bang"-a, znaci da sam vise materijalist nego vjernik, nju to na neki nacin smeta. jer nju utjecaju ljude iz porodice a ne samo roditelji nego i prijatelji...i da me ljudi ne bi prihvatili tako lako...ili nikako...
do sada je nasa veza tajna nikome ne govorimo jer smo zbunjeni i jer ona plasi od toga, kakav bi bio ishod.
ja svaki dan razmisljam o ovome ali nemogu da skontam sta bi mogao uraditi...
ona meni puno znaci...mislim da sam za ovo cekao toliko vrijeme....i ucino bi neke stvari samo zbog nje...samo da ona bude sretna...jer zasluzuje...
molim vas da odgovorite ozbiljno...da kazete svoje misle ili slicne situacije i kako ste to rijesili...
hvala
doso sam do boldiranog i odmah znam odgovor. papanka iz papanske familije. kloni se papaka i fukare.
zguzi je pa joj daj nogu, osim ako ima burazera onda nemoj. mogla bi da sjevne chakija.