naravno uniformisani obojica i vrijeme provode u kafani umjesto s druge strane ulice u stanici
sta vas najvise nervira kod policajaca?
- vjesticanametli
#101 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
kafic sendy na dobrinji sinoc sjedi lola s jaranom i jos nekom rajom a autic fino parkirali ispred kafica (tu se ne smije parkirati)
naravno uniformisani obojica i vrijeme provode u kafani umjesto s druge strane ulice u stanici
- zena21
#102 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
vjestice...bas si grozna
pa ljudi su na pauzi
moraju i oni kafu popiti

- vjesticanametli
#103 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
znas sta zeno zeMska volim i ja tebe
ev ti cmoka
nisam ponijela mob inace bi sada bilo slika ali od danas vrebam hahahhahahahahahhahaha
nisam ponijela mob inace bi sada bilo slika ali od danas vrebam hahahhahahahahahhahaha
- manijak1
#104 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Najviše me danas kod drotova nervira to što nisu više levati

-
aidaa_princess90
#105 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
heheh bas tako,ali ja bi jos dodala da svi misle(prva sam ja to mislila donedavno) da se moze levatiti policajac,zato cesto nadrljajumanijak1 wrote:Najviše me danas kod drotova nervira to što nisu više levati![]()
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#106 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nervira me kad mu je stomačina da ne ividi k--tu kad piša, glava ko cocin bubanj a šapka veličine za maksuma od 14 godina. 
-
downtoearth
#107 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
jesi siguran? kako ih onda levate toliki kriminalci?????manijak1 wrote:Najviše me danas kod drotova nervira to što nisu više levati![]()
-
southernstar
#108 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Problem je sto ih ne levate, sve je to dealdowntoearth wrote:jesi siguran? kako ih onda levate toliki kriminalci?????manijak1 wrote:Najviše me danas kod drotova nervira to što nisu više levati![]()
- sunčan dan
#109 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Petak je a gospon Žandara nema. Ko je to nama ljut?mIRCerka wrote:Gospodin zandar ce vam odgovoriti tek u cetvrtak, obzirom da je dobio banana split! Uzaludno je bilo upozoravanje od strane administracije, islo se offtopic konstantno.sunčan dan wrote:Gospon Žandar molim odgovor.
Ubice su puštene na slobodu sa pojačanim nadzorom. Šta znači pojačan nadzor?
Gospodine zandar, jedan prijedlog za Vas: Ako vec zelite raditi istrazivanje o misljenju naroda o policiji, potrudite se da napravite smislen upitnik kako biste dobili iskrene i validne odgovore. Ovako, sa nemusto postavljenim pitanjem i sanerskom komunikacijom, dobijate samo revolt od ljudi.
U slucaju da Vam treba pomoc oko formulacije teksta, slobodno mi se obratite na [email protected], drage volje cu pomoci, jer vidim da ste jedan nebrusheni dijamant, jabuka zelena, koji sve ne klishe nezrelosti
Lijep pozdrav,
mIRCerka
- munevera44
#110 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 20:18, edited 1 time in total.
- bach
#111 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Sjedi policajc pored mene u tramvaju, čitavo vrijeme ispunjava križalju. Ne pada mu na pamet što rju okolu bunare. Lik je neobrijan, nema zuba. Ne prljava nego crno masna uniforma. I naravno trbušina kao da je progutao CRT Monitor.
Eto ko nas štiti.
Eto ko nas štiti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#112 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
nervira me sto mu je velik pendrek

-
ksarajlija
#113 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Procitao skoro sve postove od pocetka topic-a do sada u dahu i stice se utisak da nasi policajci prilicno nerviraju nase sugradjane. Forumasi su uglavnom nabrojali mnogo primjera nerada, "vezanih ruku", krsenja zakona od strane bahatih "čuvara reda", nepoznavanja propisa, seljakluka koji prezentira ovaj grad u pogresnom svjetlu, neefikasnosti... i bezbroj drugih stvari koje otvaraju temu bez kraja i konca.
Smatram da smo donekle i sami krivi za nastalu situaciju. Gradjani i stanovnici grada su nijemo gledali decertificiranje policajaca koji su (jedini) radili svoj posao i koje niko nije uzeo u zastitu, pa ni vox populi. Nakon dugo vremena borbe za svoje pravo na rad, pali su tako nisko da se njih zalozi osoba bez moci i vlastitog kredibiliteta. Svoje decertificirane kolege, drotovi maksimalno eksploatiraju kao alibi za svoj nerad i javasluk koji nas, najblaze receno nervira.
Navodno postoje ocevdci koji su spremni posvedociti da su vidjeli drotove na ulici, bez auta. Tesko mi je povjerovati u ovo jer u nasem gradu (i u BiH) postoji samo saobracajna/prometna policija. Pri izlasku na ulicu, hrabro i odlucno sjedaju u Golfa, podeseni na borbu protiv teskog kriminala, kao sto je razgovor na telefon za vrijeme voznje, prekoracenje brzine ili, nedaj Boze pojas. Sve ostale sitne prestupe kao podizanje automobila u zrak, mitraljiranje, pucanje i dilanje droge nisu u njihovoj nadleznosti, a nisu ni u skladu sa demokratskim nacelima na kojima pociva njihova sluzba. To je vec u domenu preventive i spada, naravno u zonu odgovornosti socijalnih radnika koji se trebaju postarati (dok su jos mladi) da im objasne da to sto rade nije lijepo, jer policija ima drugog, vaznijeg posla.
Sjeca li se neko nasih "mahalskih" milicionera koji su znalu u dusu svakog zivog u kvartu za koji su zaduzeni? Ako je nekome nestalo mlijeko ostavljeno ispred vrata, za pola sata je bilo vraceno. Znali smo, svako naselje "svoje" milicionere, postovali ih i osjecali se zaista sigurno uz njih jer su znali svoj posao, bili u sluzbi gradjana i bili vrijedni postovanja. Na Ciglanama gdje stanujem, poslije rata jos nije zabiljezen slucaj pojave policajca u redovnoj patroli, a bez auta. Ako trebamo nesto od policije, na njihov telefon se javi neko koga niko ne zna, zaduzi nekoga bez imena da intervenira i kad se ništa ne desi, niko nije kriv jer je sve anonimno. Danasnji policajci su sami svojim ponasanjem odredili svoj socijalni status i nije tajna da ih radi toga niko ne postuje jer sami ruse dignitet svoje sluzbe. Vratite nam našu miliciju, vratite ove na njihove njive
Smatram da smo donekle i sami krivi za nastalu situaciju. Gradjani i stanovnici grada su nijemo gledali decertificiranje policajaca koji su (jedini) radili svoj posao i koje niko nije uzeo u zastitu, pa ni vox populi. Nakon dugo vremena borbe za svoje pravo na rad, pali su tako nisko da se njih zalozi osoba bez moci i vlastitog kredibiliteta. Svoje decertificirane kolege, drotovi maksimalno eksploatiraju kao alibi za svoj nerad i javasluk koji nas, najblaze receno nervira.
Navodno postoje ocevdci koji su spremni posvedociti da su vidjeli drotove na ulici, bez auta. Tesko mi je povjerovati u ovo jer u nasem gradu (i u BiH) postoji samo saobracajna/prometna policija. Pri izlasku na ulicu, hrabro i odlucno sjedaju u Golfa, podeseni na borbu protiv teskog kriminala, kao sto je razgovor na telefon za vrijeme voznje, prekoracenje brzine ili, nedaj Boze pojas. Sve ostale sitne prestupe kao podizanje automobila u zrak, mitraljiranje, pucanje i dilanje droge nisu u njihovoj nadleznosti, a nisu ni u skladu sa demokratskim nacelima na kojima pociva njihova sluzba. To je vec u domenu preventive i spada, naravno u zonu odgovornosti socijalnih radnika koji se trebaju postarati (dok su jos mladi) da im objasne da to sto rade nije lijepo, jer policija ima drugog, vaznijeg posla.
Sjeca li se neko nasih "mahalskih" milicionera koji su znalu u dusu svakog zivog u kvartu za koji su zaduzeni? Ako je nekome nestalo mlijeko ostavljeno ispred vrata, za pola sata je bilo vraceno. Znali smo, svako naselje "svoje" milicionere, postovali ih i osjecali se zaista sigurno uz njih jer su znali svoj posao, bili u sluzbi gradjana i bili vrijedni postovanja. Na Ciglanama gdje stanujem, poslije rata jos nije zabiljezen slucaj pojave policajca u redovnoj patroli, a bez auta. Ako trebamo nesto od policije, na njihov telefon se javi neko koga niko ne zna, zaduzi nekoga bez imena da intervenira i kad se ništa ne desi, niko nije kriv jer je sve anonimno. Danasnji policajci su sami svojim ponasanjem odredili svoj socijalni status i nije tajna da ih radi toga niko ne postuje jer sami ruse dignitet svoje sluzbe. Vratite nam našu miliciju, vratite ove na njihove njive
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#114 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
zaustavlja neki dan drot ženu u nekom malom autu
KA - na japanskom komarac 
i prva rečenica
šta ti je bona ko da si jučer položila
i prva rečenica
šta ti je bona ko da si jučer položila
- Chopper_Horrace
#115 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
pa nije jos covjek cuo za LCD monitore...jesi i ti...bach wrote:I naravno trbušina kao da je progutao CRT Monitor.
-
stari_sarajevski_gospodin
#116 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Mene vise nerviraju revizori u tramvaju nego policajci. Ko je samnom?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#117 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Pljačkaši su trčeći skrenuli prema ''Momi i Uzeiru'', ali je tramvaj sa policajcima koji su ih gonili, na žalost, produžio prema Tehničkoj školi,...http://www.index.hr/vijesti/clanak/sarajevo-policijska-potjera-za-pljackasima-tramvajima-i-pjesice/221700.aspx wrote:
Sarajevo, 09. 09. 2004.g. : Policijska potjera za pljačkašima tramvajima i pješice
SARAJEVSKA policija još uvijek traga za osobama koje su u utorak opljačkale poslovnicu Privredne banke u tom gradu, odnijevši nevelik plijen od oko sedam i pol tisuća eura, no potraga, čini se, ide sporo jer su policajci u glavnom gradu BiH prisiljeni loviti razbojnike vozeći se tramvajima pa i jureći pješice.
Unatoč činjenici kako je riječ o krađi u kojoj je odneseno razmjerno malo novca te kako nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, sarajevski mediji oštro su u četvrtak kritizirali postupanje policije sugerirajući kako je riječ o još jednom dokazu njezine nesposobnosti i neučinkovitosti.
Iako su pljačke banaka u BiH postale gotovo rutinska pojava, ova bi doista mogla postati svojevrsni skandal jer se ispostavilo kako policija nije intervenirala na vrijeme jer nije imala čime.
Pozivajući se na neimenovani policijski izvor, sarajevsko "Oslobođenje" navodi kako su neki policajci nakon dojave o pljački na intervenciju krenuli tramajima i pješice, jer nisu imali na raspolaganju dovoljan broj vozila. Iz istog razloga nije bilo moguće ni blokirati područje što je pljačkašima omogućilo nesmetani bijeg.
O samoj pljački za sada se zna kako je skupina pljačkaša upala u poslovnicu u novom dijelu grada na razmjerno prometnom mjestu oko devet sati ujutro, prisilivši tri službenice da im predaju novac i potom nestavši bez traga.
Pljačkaši su navodno bili vidljivo nervozni i prestrašeni pa se pretpostavlja da je riječ o amaterima, vjerojatno narkomanima kojima je očajnički trebao novac i koji su, čini se, mogli biti naoružani samo plastičnim puškama. Banka, međutim, nije imala ni fizičko osiguranje niti video nadzor pa nema nikakvih naznaka tko bi pljačkaši mogli biti.
Vozni park sarajevske policije je navodno u katastrofalnom stanju a nova vozila još nisu nabavljena iako je županijska vlada odavno osigurala potrebna sredstva za kupnju 200 novih automobila.
OVA STARA VIJEST IDE U PRILOG I DANAS NEOPREMLJENOJ POLICIJI (Recimo, nema laboratorije za borbu protiv narkomanije)!
-
bomba
#118 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
E pazite ove price i sta se meni desilo prosle sedmice. Vozim se na motoru i na Ciglanama ispred kafica Chicco, prilazim semaforu i kocim posto je crveno (idem oko 40 km/h) a iz ulice koja se ukljucuje na Alipasinu (odmah pored Chicca), stoji patrolna "petica" i policajac ceka da se ukljuci. I naravno, ukljucio se, bez zmigavca i na nekih 3 metra od mene tjerajuci me da kocim ko manijak da se nebi zabio u njega
Interesantan detalj ej taj da me je 100% vidio ali nije htio da saceka da prodjem. Krenem ja da ga stignem i da mu dodjem do vrata da ga pitam jel normalan i istog trenutka kad sam mu dosao do vrata, gospon policajac lijepo smota na mene i krenu me tako trzat i tjerat u traku za suprotni smjer. Ovo je trajalo kroz citavu Alipasinu
Stane na kraju na semaforu kod kina Radnik i ja opet krenem da se provucem da mu dodjem do prozora i taman kad sam se probio do njega, on lijepo opet onako na semaforu mene lagano izgura na trotoar, zatvori prozor i okrenu se da gleda u drugom pravcu.
Stanem lijepo ispred njega, zapisem mu tablice i mahnem mu rukom da idem pravo u stanicu da ga prijavim a on mi odmahnu ono "haj ti slobodno".... Odem ja u stanicu, javim se kod dezurnog smjene i naravno on onako kilavo i preko **rca trazi neke formulare da popunim, kad eto ti policajca koji me ugrozio u saobracaju. Ja kazem dezurnom : evo ovo je taj policajac koji me je ugrozio a policajac ce ti hladno : "nemam ja pojma ko si ti i sta ti hoces uopste" Na to ja poludim i nazovem ga papkom (kao sto i jeste nakon svega sto je uradio) a on lijepo izvuce blok i krenu me pisati za narusavanje javnog reda i mira (valjda je narusavanje javnog reda i mira to sto sam ga nazvao papkom) a ostala ekipa kolega mu se pridruzi. Ispade na kraju, meni ni krivom ni duznom ugrozen zivot u saobracaju od strane policajca a taj isti policajac sad meni pise prijavu dok ga kolege podrzavaju u tome
Trazim ime doticnom policajcu a on hladno odbija da mi se predstavi..... Sta reci nakon svega ovoga i kako se ponasati u buducnosti, ostavljam vama da prosudite
Stane na kraju na semaforu kod kina Radnik i ja opet krenem da se provucem da mu dodjem do prozora i taman kad sam se probio do njega, on lijepo opet onako na semaforu mene lagano izgura na trotoar, zatvori prozor i okrenu se da gleda u drugom pravcu.
-
Shonfon
#119 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
tako je...komi wrote:lavovi prema običnim a miševi prema posebnim ljudima
-
Poduzetnik :)
#120 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
policajci su sami od sebe nervirajuci faktor.
-
zandar
#121 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
bomba wrote:E pazite ove price i sta se meni desilo prosle sedmice. Vozim se na motoru i na Ciglanama ispred kafica Chicco, prilazim semaforu i kocim posto je crveno (idem oko 40 km/h) a iz ulice koja se ukljucuje na Alipasinu (odmah pored Chicca), stoji patrolna "petica" i policajac ceka da se ukljuci. I naravno, ukljucio se, bez zmigavca i na nekih 3 metra od mene tjerajuci me da kocim ko manijak da se nebi zabio u njegaInteresantan detalj ej taj da me je 100% vidio ali nije htio da saceka da prodjem. Krenem ja da ga stignem i da mu dodjem do vrata da ga pitam jel normalan i istog trenutka kad sam mu dosao do vrata, gospon policajac lijepo smota na mene i krenu me tako trzat i tjerat u traku za suprotni smjer. Ovo je trajalo kroz citavu Alipasinu
![]()
Stane na kraju na semaforu kod kina Radnik i ja opet krenem da se provucem da mu dodjem do prozora i taman kad sam se probio do njega, on lijepo opet onako na semaforu mene lagano izgura na trotoar, zatvori prozor i okrenu se da gleda u drugom pravcu.Stanem lijepo ispred njega, zapisem mu tablice i mahnem mu rukom da idem pravo u stanicu da ga prijavim a on mi odmahnu ono "haj ti slobodno".... Odem ja u stanicu, javim se kod dezurnog smjene i naravno on onako kilavo i preko **rca trazi neke formulare da popunim, kad eto ti policajca koji me ugrozio u saobracaju. Ja kazem dezurnom : evo ovo je taj policajac koji me je ugrozio a policajac ce ti hladno : "nemam ja pojma ko si ti i sta ti hoces uopste" Na to ja poludim i nazovem ga papkom (kao sto i jeste nakon svega sto je uradio) a on lijepo izvuce blok i krenu me pisati za narusavanje javnog reda i mira (valjda je narusavanje javnog reda i mira to sto sam ga nazvao papkom) a ostala ekipa kolega mu se pridruzi. Ispade na kraju, meni ni krivom ni duznom ugrozen zivot u saobracaju od strane policajca a taj isti policajac sad meni pise prijavu dok ga kolege podrzavaju u tome
![]()
Trazim ime doticnom policajcu a on hladno odbija da mi se predstavi..... Sta reci nakon svega ovoga i kako se ponasati u buducnosti, ostavljam vama da prosudite
poucna prica
kako se ponasati u buducnosti
ne kur*iti se na motoru
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#122 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
a ni na forumu.zandar wrote:bomba wrote:E pazite ove price i sta se meni desilo prosle sedmice. Vozim se na motoru i na Ciglanama ispred kafica Chicco, prilazim semaforu i kocim posto je crveno (idem oko 40 km/h) a iz ulice koja se ukljucuje na Alipasinu (odmah pored Chicca), ......
![]()
poucna prica![]()
kako se ponasati u buducnosti
ne kur*iti se na motoru
-
ksarajlija
#123 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ne k... na forumu

- Krigla_Sa
#124 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nervira me sto ne znaju pricati,ja mu kazem da grijesi a on meni "haaa"
Sto nemaju zuba,sto su im stomacine ogromne
Najvise me nervira sto oni najmanje postuju saobracajne propise,zmigavac nikada ne daju,kada je guzva na semaforu za skretanje ubace se ispred sve raje i semafora pa cekaju zeleno na skoro pola raskrsnice.To skoro svaki dan vidjam na semaforima na dolac malti (skretanje preko sina za robot) i kod muzeja (skretanje preko sina prema zeljeznickoj stanici)
Pazi sad ovo
neki dan ja u poslu,trebao nesto odvuci i idem ulicom od velepekare i krenem da se ukljucim na glavnu kod vjetrenjace,kad prije vjetrenjace (ona ulica gdje je dragstor) obje trake zauzete,u desnoj passat a u lijevoj policijski golf 5,idu 2 na sat,otvorili prozore i pricaju,haj strpim se i kontam da ce ubrzo krenuti ili ce stati obojica u desnu kad jok,ja svirnem i vidim drota kako pogleda u retrovizor,nesto rece suvozacu i suvozac izadje i zaustavi me.
Prvo smo se raspravljali kao sto ja sviram,kao po njegovoj prici ja imam da cekam ako treba i pola sata (glupko pravi ) ,sve moguce mi pregledao,sijalice,prvu pomoc i onda mi na kraju napise kaznu sto nisam imao pojas.
Kazem mu sto nije prijatelje iz pasata zapisao za pojas i sto ga oni kao primjer nama ne koriste ,na sta mi je rekao "postom ces dobiti kaznu"

Sto nemaju zuba,sto su im stomacine ogromne
Najvise me nervira sto oni najmanje postuju saobracajne propise,zmigavac nikada ne daju,kada je guzva na semaforu za skretanje ubace se ispred sve raje i semafora pa cekaju zeleno na skoro pola raskrsnice.To skoro svaki dan vidjam na semaforima na dolac malti (skretanje preko sina za robot) i kod muzeja (skretanje preko sina prema zeljeznickoj stanici)
Pazi sad ovo
neki dan ja u poslu,trebao nesto odvuci i idem ulicom od velepekare i krenem da se ukljucim na glavnu kod vjetrenjace,kad prije vjetrenjace (ona ulica gdje je dragstor) obje trake zauzete,u desnoj passat a u lijevoj policijski golf 5,idu 2 na sat,otvorili prozore i pricaju,haj strpim se i kontam da ce ubrzo krenuti ili ce stati obojica u desnu kad jok,ja svirnem i vidim drota kako pogleda u retrovizor,nesto rece suvozacu i suvozac izadje i zaustavi me.
Prvo smo se raspravljali kao sto ja sviram,kao po njegovoj prici ja imam da cekam ako treba i pola sata (glupko pravi ) ,sve moguce mi pregledao,sijalice,prvu pomoc i onda mi na kraju napise kaznu sto nisam imao pojas.
Kazem mu sto nije prijatelje iz pasata zapisao za pojas i sto ga oni kao primjer nama ne koriste ,na sta mi je rekao "postom ces dobiti kaznu"
- madner
#125 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Zapises registarske tablice, snimis na mob i onda lagano: ha prijava.