Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post Reply
pjo

#101 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by pjo »

feral.tribune wrote:Dokaz za to je betonski kriz pored Stoca frisak i taze , pored stecaka koji govori i " svjedoci kao nijemi spomenik kriznom putu ".
Pet redova teksta bez tocke koji sam izrezao, Stolac, kriz, stecci... Nadasve eklektican um. Ne mogu te pratiti. To moze biti iz razloga samo iz dva razloga ili si genijalan um ili si ono drugo...
Sto bi rekli Hercegovci nidje veze . Narocito ova cifra koju ti bubnu i osta ziv .200 000 hiljada . :? Kako ti ruka nije zadrhtala kada se tako olako razbacujes sa ciframa a meni si jucer rekao da podsjecam na cetnika koji laze o zrtvama kada sam napisaop metaforicno da u Drini ima vise bosanskih muslimana nego riba .
Meni se cini da se tebi nesto opasno pomijesalo. Niti jednom rjecju nisam spomenuo Drinu i ribe niti to aludirao. Ako mi ne dokazes suprotno morat cu sve ove tvoje optuzbe odbiti i prozvati te LAZOVOM !

Čekam da mi nađeš dio sa Drinom i ribama ?

A da mi je ruka "zadrthala" oko Bleiburga mogao si i sam procitati prema tekstu u zagradi u kojem sam napisao "nevjerojatna brojka, ostali izvori spominju do najvise 60.000".
Prije toga sam napisao kako su Slovenci iznijeli ovu brojku a to se desilo prije nekoliko dana u jednom njihovoj emisiji. Izmedju ostalih bio je i covjek koji je plakao jer se prisjetio da je vidio djete zakaceno na drvo.

Majke Srebrenice i Podrinja hodaju po svijetu sa trakama i transparentima na kojima su ispisana hiljade i hiljade imena , djece , civila , oceva brace koji su bez oruzja okrutno i kukavicku ubijeni a ti nisi u stanju da das imena tih 13 ljudi .Zasto ? Zato sto tebe ne interusuju ti ljudi , ni ko su ni sta su ni da li je bio u pitanju prijeki sud ili nestoi trece ( ako vadis novacinik mrtvacu u ratu odmah ti je streljanje , ako si uhvacen da si ubijao zene djecvu , civile odmah ti je streljanje tu nema sudjenja o kojem ti govoris ) dakle tvoj interes i tvoje ambicije su sasvim druge prirode .Hoces da promijenis karakter i prirodu minulug rata .Hoces da kazes da bio gradjanski rat gdje ima zlocina i zlocinaca na svim stranama .To ti nece proci i zato je reakcija forumasa lk18ni to ne prolazi jer forum uredjuju malo pametniji ljudi nego sto ti mislis .Vridjas , samo u jednom postu forumase si nazvao stokom i idiotima , prije sat vremena .Zbog cega ? Na Bosnu je bila izvrsena brutalna agresija od strane dvije drzave sa ciljem unistenja i drzave i njenog bosanskog naroda .i jedna religija i jedna nacija i jedna drzava je trebala u potpunosdti nestati .Dobrim dijelom u tome se uspjelo .dlaka je falila da bosna ne dozivi sudbinu Troje , Kartage , Sparte ...drzava i naroda koji vise ne postoje .Bilo kakav pokusaj u falsificiranju istorije i svega onoga sto se desavalo nece proci .Jos jednom da kazem ti spadas u one ljude koji su prije mjesec dana ovdje na ovom forumu promovirali tezu Slobaodana Praljka i njegovih placenika kako jer Armija BiH srusila Stari Most .Ti si covjek koji mene hoce ali ne smije nazvati balijom jer se plasi bana .to si ti rekao meni .Ziv bio .
¸

"Balija" ? Ja podmecem ? Ja se jako dobro sjecam tog teksta jer sam te htio nazvati idiotom ali sam rekao da cu se suzdrzati jer bi to znacilo ban. Sad mi je svejedno, vidim da stvarno imam posla sa idiotom i forumom u kojem prevladavaju dogme ("cista borba", "smrt fasizmu", "oni koji su mozda okrvavili ruke ne zasluzuju sprovod") pa mi ni taj ban ne znaci previse posto sam vec bio 2 mjeseca po banom i dobro ce mi doci da zaboravim na postojanje ovog foruma.

Dakle, da skinemo i tu misteriju sa dnevnog reda, smatram te nepatvorenim i poput tvoje borbe, cistim - idiotom.
Fair Life

#102 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

U oktobru Medjunarodni crveni krst objavljuje postojanje 52 logora u BiH
- 24 srpska,
- 19 muslimanskih i
- 9 hrvatskih

Slijedece 1993. godine otkrivena su jos tri... ukupno 55.

PS. Previse zenevskog crnila ispod nokata, previse...
osa

#103 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by osa »

Fair Life wrote:U oktobru Medjunarodni crveni krst objavljuje postojanje 52 logora u BiH
- 24 srpska,
- 19 muslimanskih i
- 9 hrvatskih

da li logori broje po tome tko je bio u njima ili tko je stražario oko njih, ekako je ovih 19 previše za narod koji je jedini prav u ovoj ratnoj priči.
and

#104 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by and »

osa wrote:
Fair Life wrote:U oktobru Medjunarodni crveni krst objavljuje postojanje 52 logora u BiH
- 24 srpska,
- 19 muslimanskih i
- 9 hrvatskih

da li logori broje po tome tko je bio u njima ili tko je stražario oko njih, ekako je ovih 19 previše za narod koji je jedini prav u ovoj ratnoj priči.
mislim da bi se trebali i dodati brojevi ljudi koji su prošli kroz logore.
u bih su bili ljudi koji su se borili za bih i oni koji su se borili protiv bih.ko je sad prav u ovoj ratnoj priči?
pjo

#105 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by pjo »

osa wrote:

Mislim da ovim podjebancijama ne postizes nista.
Fair Life

#106 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

@ Osa

Po domacinima...
Fair Life

#107 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

and wrote:mislim da bi se trebali i dodati brojevi ljudi koji su prošli kroz logore.
u bih su bili ljudi koji su se borili za bih i oni koji su se borili protiv bih.ko je sad prav u ovoj ratnoj priči?
Brojevi zavise od snage domacina ili gostujuce ekipe.

A sto se tice ko je prav u ratnoj prici...

...niko nije prav po pitanju formiranja logora bez obzira da li se branio ili bio agresor.
ld

#108 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by ld »

Fair Life wrote:
and wrote:mislim da bi se trebali i dodati brojevi ljudi koji su prošli kroz logore.

...niko nije prav po pitanju formiranja logora bez obzira da li se branio ili bio agresor.
jel tu ubrojan i onaj logor celikovog stadiona u zenici
ako postoje mjesta,nazivi tih logora,kada su i do kada bili formirani

da li se moze usporediti muzicka skola u zenici gdje su iskljucivo bili zarobljeni neprijateljski vojnici ili kpd zenica,gdje su takodje bili iskljuciov zarobljeni neprijateljski vojnici sa jednim drteljom ili sa manjacom,gdje su iskljucivo bili zarobljeni civili
doduse u drtelju su bili zarobljeni i bojovnici HVO-a,ali bosnjaci iskljucivo
Prozor

#109 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Prozor »

nisam upoznat sa zenicom pa necu pricati, ali koliko sam ja cuo muzicka skola nije drzala samo vojnike... za kpd ne znam... ispravi me ako grijesim
feral.tribune

#110 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:

Odv tih 19 konclogora koje su drzali bosanski muslimani mozes li dati barem 5 imena .Hvala .
Fair Life

#111 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

Previse si osjetljiv na tebi neprihvatljivu istinu.

Nisam ja popisivao logore da bi ih sad tebi nabrajao.
Napisao sam zalosni podatak o njihovom broju (u vlasnistvu briznih domacina) do kojeg je dosao ICRC u oktobru 1992. godine.
feral.tribune

#112 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

pjo wrote:
feral.tribune wrote:Dokaz za to je betonski kriz pored Stoca frisak i taze , pored stecaka koji govori i " svjedoci kao nijemi spomenik kriznom putu ".
Pet redova teksta bez tocke koji sam izrezao, Stolac, kriz, stecci... Nadasve eklektican um. Ne mogu te pratiti. To moze biti iz razloga samo iz dva razloga ili si genijalan um ili si ono drugo...
Sto bi rekli Hercegovci nidje veze . Narocito ova cifra koju ti bubnu i osta ziv .200 000 hiljada . :? Kako ti ruka nije zadrhtala kada se tako olako razbacujes sa ciframa a meni si jucer rekao da podsjecam na cetnika koji laze o zrtvama kada sam napisaop metaforicno da u Drini ima vise bosanskih muslimana nego riba .
Meni se cini da se tebi nesto opasno pomijesalo. Niti jednom rjecju nisam spomenuo Drinu i ribe niti to aludirao. Ako mi ne dokazes suprotno morat cu sve ove tvoje optuzbe odbiti i prozvati te LAZOVOM !

A da mi je ruka "zadrthala" oko Bleiburga mogao si i sam procitati prema tekstu u zagradi u kojem sam napisao "nevjerojatna brojka, ostali izvori spominju do najvise 60.000".
Prije toga sam napisao kako su Slovenci iznijeli ovu brojku a to se desilo prije nekoliko dana u jednom njihovoj emisiji. Izmedju ostalih bio je i covjek koji je plakao jer se prisjetio da je vidio djete zakaceno na drvo.

Majke Srebrenice i Podrinja hodaju po svijetu sa trakama i transparentima na kojima su ispisana hiljade i hiljade imena , djece , civila , oceva brace koji su bez oruzja okrutno i kukavicku ubijeni a ti nisi u stanju da das imena tih 13 ljudi .Zasto ? Zato sto tebe ne interusuju ti ljudi , ni ko su ni sta su ni da li je bio u pitanju prijeki sud ili nestoi trece ( ako vadis novacinik mrtvacu u ratu odmah ti je streljanje , ako si uhvacen da si ubijao zene djecvu , civile odmah ti je streljanje tu nema sudjenja o kojem ti govoris ) dakle tvoj interes i tvoje ambicije su sasvim druge prirode .Hoces da promijenis karakter i prirodu minulug rata .Hoces da kazes da bio gradjanski rat gdje ima zlocina i zlocinaca na svim stranama .To ti nece proci i zato je reakcija forumasa lk18ni to ne prolazi jer forum uredjuju malo pametniji ljudi nego sto ti mislis .Vridjas , samo u jednom postu forumase si nazvao stokom i idiotima , prije sat vremena .Zbog cega ? Na Bosnu je bila izvrsena brutalna agresija od strane dvije drzave sa ciljem unistenja i drzave i njenog bosanskog naroda .i jedna religija i jedna nacija i jedna drzava je trebala u potpunosdti nestati .Dobrim dijelom u tome se uspjelo .dlaka je falila da bosna ne dozivi sudbinu Troje , Kartage , Sparte ...drzava i naroda koji vise ne postoje .Bilo kakav pokusaj u falsificiranju istorije i svega onoga sto se desavalo nece proci .Jos jednom da kazem ti spadas u one ljude koji su prije mjesec dana ovdje na ovom forumu promovirali tezu Slobaodana Praljka i njegovih placenika kako jer Armija BiH srusila Stari Most .Ti si covjek koji mene hoce ali ne smije nazvati balijom jer se plasi bana .to si ti rekao meni .Ziv bio .
¸

"Balija" ? Ja podmecem ? Ja se jako dobro sjecam tog teksta jer sam te htio nazvati idiotom ali sam rekao da cu se suzdrzati jer bi to znacilo ban. Sad mi je svejedno, vidim da stvarno imam posla sa idiotom i forumom u kojem prevladavaju dogme ("cista borba", "smrt fasizmu", "oni koji su mozda okrvavili ruke ne zasluzuju sprovod") pa mi ni taj ban ne znaci previse posto sam vec bio 2 mjeseca po banom i dobro ce mi doci da zaboravim na postojanje ovog foruma.

Dakle, da skinemo i tu misteriju sa dnevnog reda, smatram te nepatvorenim i poput tvoje borbe, cistim - idiotom.
--------------------

feral.tribune wrote:
Bas mi te zao .Trazis iglu u plastu sijena .Mi svoje kosti pronalazimo kao od sale .Gdje god
zabijes kramp i lopatu bosanska kost .Na svakom pedlju Bosne i Hercegovine .I u vodi nas ima .Od Save do Drine i more smo letili .Napunili dzelati , ima vise bosanskih muslimana u Drni nego riba .

Pocinjes me podsjecati cetnike koji su upravo sad otkrili decju grobnicu kod Bos. Broda gde su danski lekari vadili mozgove srpske dece iz kojeg su radili skupoceni serum kojeg su docnije skupo prodavali.

Inace, dobro da si me upozorio ako mi ikad padne na pamet zasaditi cvijece pa nehotice udarim asovom u kakvu bosnjacku lubanju. Vise nema mesta pod zemljom gde ih se moze sahraniti a uskoro ce u i vaseoni da nestane mesta.
feral.tribune

#113 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

feral.tribune wrote:
pjo wrote:

¸

--------------------

feral.tribune wrote:
Bas mi te zao .Trazis iglu u plastu sijena .Mi svoje kosti pronalazimo kao od sale .Gdje god
zabijes kramp i lopatu bosanska kost .Na svakom pedlju Bosne i Hercegovine .I u vodi nas ima .Od Save do Drine i more smo letili .Napunili dzelati , ima vise bosanskih muslimana u Drni nego riba .

Pjo odgovara

Pocinjes me podsjecati cetnike koji su upravo sad otkrili decju grobnicu kod Bos. Broda gde su danski lekari vadili mozgove srpske dece iz kojeg su radili skupoceni serum kojeg su docnije skupo prodavali.

Inace, dobro da si me upozorio ako mi ikad padne na pamet zasaditi cvijece pa nehotice udarim asovom u kakvu bosnjacku lubanju. Vise nema mesta pod zemljom gde ih se moze sahraniti a uskoro ce u i vaseoni da nestane mesta.
Prozor

#114 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Prozor »

ja ne znam koliko je bilo i da li je bilo i necu da se ogrijesim, ali je definitivno moralo biti vise 20+ srpskih logora u cijeloj BiH... Skoro pa svaki grad je imao po nekoliko gdje su civili zatvarani...
feral.tribune

#115 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Prozor wrote:ja ne znam koliko je bilo i da li je bilo i necu da se ogrijesim, ali je definitivno moralo biti vise 20+ srpskih logora u cijeloj BiH... Skoro pa svaki grad je imao po nekoliko gdje su civili zatvarani...
400 logora su imali cetnici .
Fair Life

#116 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

Knap 400 (slovima: cetiristotine)... ni jedan vise ni manje.

Tako olako izgovaras brojku 400, a raspitujes se pojedinacno o svakom od 'njih' u broju 19.

Jebiga i ti...

PS. Nekako smo olako spremni priznati svakoj nasoj kurvi postenje jer radi u javnoj kuci pod 'postenom" upravom...

A tudje kurve... zna se... kurve su.
feral.tribune

#117 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:Previse si osjetljiv na tebi neprihvatljivu istinu.

Napisao sam zalosni podatak o njihovom broju (u vlasnistvu briznih domacina) do kojeg je dosao ICRC u oktobru 1992. godine.
Znas nisi ti jedini koji je bio u logoru ali si jedini covjek na svijetui koji malo malo pa pise o tome , koji o tome trubi na sva zvona godinama kako je bio u logoru ...sta ti hoces ...da nisi bio u logoru za tebe bi trebalo izmisliti logor i tebe unutra ubaciti da se cijelom svijetu okolo kurcis kako si ti bio u logoru i kako zbog toga ljudi treba da ti vjeruju na rijec i da ti se kao paceniku klanjaju i da ti vjeruju na svaku rijec Srozao si i logor i sebe potebciranjem te price u kojoj ima patetike i zalopojke i neukusa i primitivizma .Kako vise da ti covjek ista vjeruje .Ako ti je stalo do tog logorra daj nam onda svoje pravo ime .Ima masa ljudi koji su bili u logoru ali to ne spominju na forumu jer kako i zasto i zbog cega bi ja tebi vjerovao da si ti bio u logoru mada ja licno nikad nisam u to sumnjao ...boli me kurac na krajeva ...ali u krajenjem slucaju kada pocnem razmisljati o tebi dodjem da do zakljucka zasto da vjerujem bilo sta covjeku koji hinjski iza nick name piste kojesta i pada u apsurdne situacije .Ovdje i na masu drugih foruma su pojavljivali ljudi koji pisu " ubilo mi ovoga , onoga, mater mi bacili sa solitera , oca mi bacili lavovima ..... u Sarejvu ubijeno 5000 Srba " ...zasto bi ja ako ne vjerujem njima vjerovao tebi .
ti si mutan tip do kraja .Kakva ti ovo prica .srbi drzali 24 logora , muslinai 19 a Hrvati naravno 9 .Sta i kome ti prodajes ovdje .Hrvati su imali 1993 godine 9 logora u krugu od 15 km i ja sam bio u sve i jednom .Od jedne skole do druge od fiskulturne dvorane do kabineta za fiziku pa do .....sta lupetas sta podvaljujes kako te nije stid vise ......kome ti brojis logore .HVO je kompletno nehrvtsko stanivnostvo jednog grada stavio u logore .Komletno stanovnistvo .Sve tuto kompleto .Zamisli situaciju da su svi Hrvati ama bas svi u Sarajevu , Tuzli , Zenici , Bihacu ...stavljeni u logore .Zamisli .Ne mozes ni zamisliti jer se to nije desilo a to se desilo tamo gdje je bio fasiticki HDZ . :x
feral.tribune

#118 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:Knap 400 (slovima: cetiristotine)... ni jedan vise ni manje.

Tako olako izgovaras brojku 400, a raspitujes se pojedinacno o svakom od 'njih' u broju 19.

Jebiga i ti...

PS. Nekako smo olako spremni priznati svakoj nasoj kurvi postenje jer radi u javnoj kuci pod 'postenom" upravom...

A tudje kurve... zna se... kurve su.
pardon gospodine 401 . :P
Fair Life

#119 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

feral.tribune wrote: ...sta ti hoces ...da nisi bio u logoru za tebe bi trebalo izmisliti logor i tebe unutra ubaciti da se cijelom svijetu okolo kurcis kako si ti bio u logoru i kako zbog toga ljudi treba da ti vjeruju na rijec i da ti se kao paceniku klanjaju i da ti vjeruju na svaku rijec Srozao si i logor i sebe potebciranjem te price u kojoj ima patetike i zalopojke i neukusa i primitivizma .Kako vise da ti covjek ista vjeruje .
Skrati jezik ako vec ne mozes mozak kontrolisati !!

Ne znam na koju pricu mislis kad kazes da je potenciram.

...
feral.tribune wrote:ti si mutan tip do kraja .Kakva ti ovo prica .srbi drzali 24 logora , muslinai 19 a Hrvati naravno 9 .Sta i kome ti prodajes ovdje .Hrvati su imali 1993 godine 9 logora u krugu od 15 km i ja sam bio u sve i jednom .
...
Naveo sam podatke ICRC iz oktobra 1992. godine. Ti se u svojoj prici nadovezujes na 1993. pa nadalje...

Malo vise citaj... i pazljivije.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50556

... a manje lupetaj.
feral.tribune

#120 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:Previse si osjetljiv na tebi neprihvatljivu istinu.

Ako je taj tvoj ICRC dosao do tog broja onda je dosao i do destinicija .Takodje je trebao i morao doci do broja ljudi ./Takodje je morao i trebao dati podatak da li u tim logorima bili civili , djeca , zene , vojnici ..sve skupa , odvojeno , sta ? gdje ? Kako ? kome ? takodje oktobar 92 je povcetak rata , takodje ako je neko dosao do ovog podtaka da li je rekao i dokazao da je to konacnii spisak ....da li vidis kolko manjkavosti ima ovaj tvoj post kojeg ubrajem u najvecu bljuvotinu ikad napisanu na ovom svijetu .Ja cu se licno potruditi da ovom tvom postu pronadjem milion manjkavosti i sasuti cu ti to u lice u sred Sidneja .Sram te bilo .
Fair Life

#121 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by Fair Life »

Bujrum !

Sacekao sam cetnike... mogu i tebe.
feral.tribune

#122 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:Bujrum !

Nisi covjek .
feral.tribune

#123 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Pjo "Balija" ? Ja podmecem ? Ja se jako dobro sjecam tog teksta jer sam te htio nazvati idiotom ali sam rekao da cu se suzdrzati jer bi to znacilo ban."

feral
Lazes na kvadrat .Rekao si da ja znam sta sam ali mi ne smijes , ne mozes reci zbog bana .Poslije si rekao da je ta magicna rijec budala a sada kazes idiot .Ok , ali gledaj kako moja logika funkcionira .Prvo , ko ne laze ne mora imati dobro pamcenje , staro pravilo za koje ti nisi cuo i koje nikad ne grijesi .Dalje ako mi zbog bana nisi smio reci da sam budala i idiot zasto to smijes sada , danas, a nisi smio prije par dana .Zasto ? Da se nisu mozda u medjuvremenu promijenili uslovi i pravila koristenja :-D
feral.tribune

#124 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

- 24 srpska,
- 19 muslimanskih i
- 9 hrvatskih

Mislim , gledam ovaj post i nemogu da se nacudim .Prvo sta on radi na ovoj temi .Otkud ovaj podatak na ovoj temi i kakve veze ima .Drugo , uopce nisam osjetio da je ovaj forumas FL prisutan i da ga ova tema zanima .Nije bio tu , i onda uleti sa ovim kao grom iz vedra neba .Dalje ako cemo tako evo mozemo i ovako postaviti stvari .
U maju 1992 godine na podrucuju BiH je zabiljezeno 6 logora . Ja izbrojao licno .
0 [ nula ] srpskih ,
0 [ nula ] hrvtskih
6 [ sest ] muslimanskih
Ja sam drzao u svom spajzu , podrumu , vikendici ...srpske komsije koji si bili naourazni do zuba . 8)
feral.tribune

#125 Re: Bugojno - uloga bosnjackog celnistva u zlocinu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:Bujrum !

Nisi razumio .Zasto mislis da si nekome intersantan i zasto vidis prijetnju tamo gdje je nema .Cega se bojis ." Sasuti argumente u lice' je metafora .To ne prizvodi fizicku bol .' Pljunuti istini u oci ' sve su to fraze koje nose poruku .Kakva je poruka tvog posta o logorima , ako si dao izvjesce za oktobar 92 daj nam izvjestaj i za svaki drugi mjesec a rat je trajao 4 godine .48 mjeseci .Sta si htio sa ovim ? Mora biti nesto izmedju redova .Mora .Onako suhoparni podatak nicim izazvan samo bane na vrata .mora da si imao neku poruku , pozadinu ...
Post Reply