BHFanaticos

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

GandalfSivi

#101 Re: BHFanaticos

Post by GandalfSivi »

Avdo Z. wrote:Dijaspora nema sta da odlucuje ko je fudbalska mafija. Njihovo je samo da navija. Ako hoce vec nesto da rusi eno neka rusi nakaradno drzavno uredjenje, neka rusi lopove na vlasti ili najbolje neka se te izbjeglice vrate u Bosnu.
Prvo, BHF nisu samo dijaspora, ima dosta i domacih momaka koji pripadaju pokretu.
Drugo, ko god da su, imaju potpuno pravo da se pitaju ko je mafija, jer to su momci koji redovno putuju po utakmicama, sto zahtjeva novac i vrijeme.
Trece, bolje su organizovani od sve i jedne navijacke skupine u BiH, i svaka im cast. Ono sto su uradili u Belgiji je nezapamceno na ovim prostorima. Da nije njih nase reprezentacije (sve i jedna) nikada nebi imale podrsku na gostovanjima (zapravo bi, ali je to toliko smijesno da se ne treba ni spominjati).

Samo da napomenem da nisam clan, licno znam mozda dvojicu momaka koji jesu, ali za ono sto radi BHF (i za principijalnost, izmedju svega ostalog) skidam im kapu.
Bosanski_kralj

#102 Re: BHFanaticos

Post by Bosanski_kralj »

Avdo Z. wrote:Dijaspora nema sta da odlucuje ko je fudbalska mafija. Njihovo je samo da navija. Ako hoce vec nesto da rusi eno neka rusi nakaradno drzavno uredjenje, neka rusi lopove na vlasti ili najbolje neka se te izbjeglice vrate u Bosnu.
Oni ne odlučuju ko je fudbalska mafija nego to činjenice pokazuju. Ne znam zašto tebi smeta kad neko ko je rođen ili su mu roditelji rođeni u BiH, govore da je neko mafija. Da oni napadaju neke ugledne sportske radnike, i sam bi ih popljuvao. Al po nekom pljuvati, iako je u pravu, samo zato što je iz dijaspore, nema smisla.
Ne znam kako ti nesmata kad ti ovi iz OHR i Međunarodne zajednice seru po našim političarima, a nemaju nikakve veze sa BiH
xxxZmajxxx

#103 Re: BHFanaticos

Post by xxxZmajxxx »

Ti si tolki primitivac da ti ni majmuni sa grane nisu ravni!
Znaci Dijsporu treba strjeljati pa hajte ranije ubijte nas !!!!!!
Supci jeni ,hajde uzmi tu pusku ,pistolj ,bombu na sta cekate!
Cim predemo granicu rafalj ispali ,pobi govna dijasporska.
Za sve smo mi krivi mi u Dijaspori!Sto je se vama racku digo!
A kad je neku paru dici od glupih tad se uvlaci i u paksu!
Necemo mi nikog srusiti,to vi za svucite rukave i hajmo u akciju!
Jebem ja vas uvjek su vam drugi krivi a nevidite kolki ste primitivci!Seljacine!
Sve dok se budemo djeljeli na Dijasporu ,Sarajlije;Zenicane;Tuzlake itd: jebi ti nas Kolektivno!!!!!
PS:sipu :-D nama niko nista nemoze
Abacija

#104 Re: BHFanaticos

Post by Abacija »

Prvo; dijaspora ima pravo da se mijesa u upravljanje drzave, a gdje nece u sport.

Drugo; vecina tzv. dijasporaca su izbjeglice i svi mi znamo kako su ti ljudi dospjeli tamo. A zna se i vrlo dobro ko je protiv njih. Onda ja tebe @Avdo pitam - jesi li i ti fasista ako si protiv izbjeglica?

Trece; a sta ti radis po pitanju nakaradnog uredjenja drzave? Ne sjecam se da sam te ikako vidio na pdf politika. Eto, mogao bi makar stim ucescem da doprineses...
Last edited by Abacija on 21/09/2008 13:23, edited 1 time in total.
Santos

#105 Re: BHFanaticos

Post by Santos »

Opet podjele.Pa hocemo li se djelit u Briselu na Dijasporu i domace navijace.Hocemo li nosat zastave ja sam izbjeglica,ja sam pobjego ,ja sam doso nakon rata i ostale zajebancije.Kako vas nije stid sta pisete.Jadno zivota mi.Imam osjecaj da ce biti i marisane izmedzu pojedinih grupa samo zato sto su oni ovi ili oni.Sramota i ja ko stariji imam pravo rec da prestanete srat sa podjelama.
xxxZmajxxx

#106 Re: BHFanaticos

Post by xxxZmajxxx »

Upravu si Jarane,nije mi rjecnik bio o.k.!
Kazes uvrjedio sam vas,a sta mislis kako se mi osjecamo svaki put kad procitamo
takve postove kontra Dijaspore?Trebamo sutiti na svaku!o.K.
Al dokle vise cemo se djeliti!Zar nam nije vise dosta podjele???
Kakvi smo mi ljudi kad nemozes otici na tekmu svoje drzave!(ups pa nije moja drzava nezivim u BiH :-) )
Zar treba doci dotle da se moras kriti zato sto si negdje na strani???
Trebamo se rjesiti toga jednom i biti sretni sto nas ima mashalla po cjelom svjetu!
Gdje god kreno Bosanca ces sresti!Hajd zivi mi bili i BiH u srcu nosili vjecito! :bih:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#107 Re: BHFanaticos

Post by Nosferatu »

Avdo ponesi ti ovu zastavu

Image

I sliku poslje Tite Mitto

Image

Za ovoliko
Image

Kupio ovo
Image

Jel to ta Bosna za koju ti navijas? U kojoj je Firgos dingospo, a ti fukara.

U kojoj je Queer Ustasa
Image

I 11 dijasporaca
Image

U Zenici su drzava BiH?

Nego guzis ti ista...
Image

A ja, izvini ja zaboravio s kim imam posla, zegu bete maj nigga.
Image
Avdo Z.

#108 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

xxxZmajxxx wrote:
Ti si tolki primitivac da ti ni majmuni sa grane nisu ravni!
Znaci Dijsporu treba strjeljati pa hajte ranije ubijte nas !!!!!!
Supci jeni ,hajde uzmi tu pusku ,pistolj ,bombu na sta cekate!
Cim predemo granicu rafalj ispali ,pobi govna dijasporska.
Za sve smo mi krivi mi u Dijaspori!Sto je se vama racku digo!
A kad je neku paru dici od glupih tad se uvlaci i u paksu!
Necemo mi nikog srusiti,to vi za svucite rukave i hajmo u akciju!
Jebem ja vas uvjek su vam drugi krivi a nevidite kolki ste primitivci!Seljacine!
Sve dok se budemo djeljeli na Dijasporu ,Sarajlije;Zenicane;Tuzlake itd: jebi ti nas Kolektivno!!!!!
PS:sipu :-D nama niko nista nemoze
Decko, smiri hormone. Nista od toga sto ti drobis ja nisam pomenuo. Dijaspora treba da voli svoju zemlju ili da je ostavi na miru odn. da se utopi u sredinu gje zivi i najbolje je da se tu zavrsavaju sva prava i obaveze dijaspore. Da nije bilo genocida i protjerivanja ja ne bi dozvolio dijaspori ni da glasa vec samo da podrzava one koje su u Bosni izabrali. Tu uopste ne vrijedjam, cak stavise, otkud znas, mozda sam i sam dijaspora kojoj je p.. k.... ovih koji lizu dupeta novim gazdama, ne smiju ni da pisnu, a izivljavaju se kad dodju u situaciju pricati o Bosni, eto bezbeli nista tamo ne valja, svi su lopovi i mafijasi. Dodju ljudi organizovano iz inostranstva da protestuju, lome, ruse i pale zgrade po Bosni i to obavezno tamo gdje Bosne bar jos malo ima, nece se prevariti da odu i ruse Banja Luku i Dodika koji otvoreno na zvaljava usta, zjali kako je Bosna vjestacka tvorevina i kako ne moze opstati. Nece da ruse onu zgradu tzv. vlade tzv. republike srpske a prvi su kada treba srusiti u Sarajevu. Znaju oni da niko u fudbalskom savezu ne valja, imaju za to dokaze sigurno kad klevecu. Sve sto sam ja licno zakljucio i zbog cega bi za muda objesio pojedince iz saveza je Beograd i izdaja raje koja je tamo bila, sve ostalo (ali bas sve) je cisto nagadjenje. Nesposobni, ma hajte...imamo mi neki izbor jeli, doci ce Misel Platina, Franc Bekenbauer, Sep Blater...ili makar Vahid Halilhodzic, Dusko Bajevic, Faruk Hadzibegic...eto doci ce ba oni da se kandiduju u kantonu za fudbalski savez, eto ih samo sto nisu. Hoce al' u kurcu! Da ima kakvih miliona, dosli bi oni, preko glave bi se prevrtali da sto prije stignu, a ovako radije vode drugoligaske timove i cak radije vole biti bez angazmana nego doci u Bosnu ponosnu. I sada kada je atmosfera donekle povracena, kada kako kazu sami reprezentativci i selokor "disu svi za jendog, jedan za sve", sada se nadje fukara da kaze da navija protiv BiH, zbog eto nekog jebenog Ilje koji je ko bajagi nosio hrvatsku zastavu. Pa neka je nosio, pa sta? Covjek je Bosanski Hrvat i ako se Bosna nije plasirala jasta ce nego da navija za Hrvatsku, i ja bih da sam na njegovom mjestu.
Ja sam bio odusevljen BiH fanatikosima, srce mi je bilo ko bundeva kada sam ih gledao sa bosanskim obiljezjima...ali neka govna su nasla da to razjebu da potpale raju pricama tipa; ako otjeramo ove, doci ce "zvijezde" pa ce da se direktno plasiramo na Svjetsko prvenstvo i tamo stici bar do polufinala. Ma hajte molim vas: ko ce doci? Doci ce uslje gore od ovih sadasnjih uslja, doci ce ti iz tzv republike srpske zvaljo koji ce odmah da postavi pitanje o ravnopravnoj zastupljenosti strucnjaka i belaj drugih stvari, doci ce ovi iz kantona (TAKO MORA BITI DA BI UOPSTE BILI CLANOVI FIFA I UEFA) koji, dok se samo naviknu na Sarajevo ima da prodje bar dva ciklusa.
Momci, dodjite pameti ili razguli dalje od Bosne, nemoj da je usta uzimas. JELI JASNO?
JThomas

#109 Re: BHFanaticos

Post by JThomas »

@nosferatu :thumbup:

avdo, neko ti je dobro rekao, ne odlučuju ni dijasporci ni mi "domaći" ko je mafija. oni su to sami odlučili svojim postupcima, koji govore mnogo glasnije od riječi.
Avdo Z.

#110 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

Nosferatu - zigu bite terma!!!
Avdo Z.

#111 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

JThomas wrote:@nosferatu :thumbup:

avdo, neko ti je dobro rekao, ne odlučuju ni dijasporci ni mi "domaći" ko je mafija. oni su to sami odlučili svojim postupcima, koji govore mnogo glasnije od riječi.
A ti znas za te postupke? Pa de Alaha ti prosvijetli i mene, de mi reci da i ja znam ko je mafija i zasto?
JThomas

#112 Re: BHFanaticos

Post by JThomas »

avdo, ako me to ozbiljno pitaš, ti si izgleda sjedio na očima i ušima zadnjih nekoliko godina....a čudno mi i da za cijela tri posta još nikoga nisi proglasio "komunjarom". da nisi nešto prehlađen?

putujuća pijaca igračima, bezbrojni totalni anonimusi koji su bilježili nastupa samo da bi se prodali, prijateljske tekme s iranom svakih šest mjeseci samo da bi se napunili džepovi pojedinaca, organizacija cikusa zvanog premier liga bih koja je svake godine sve slabija, sramotni otkaz kodri i boliću, upravo šokantna izjava ušanovića poslije marakane, situacija da nam kiparski grk sudi tekmu, a grčka u našoj grupi, a niko iz saveza ni a ni be...

je li ti dosta?

ili su ovo za tebe poželjne pojave?
Avdo Z.

#113 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

Sta komunisti, zar ovo nije forum o sportu? Od svega sto si nabrojao prihvatam kao cinjenicu (cuo svojim usima) to o majmunu Usljanovicu, ostalo je bas kao sto sam ocekivao.

Mnogo igraca, prodavali igrace....bla, bla, bla. Ma bolan ne bio lahko je napraviti reprezentaciji da su svi Bosanci zeljeli igrati. Pozoves bracu Kovac, Modrica, Stanica, Savu Milosevica, Krstajica...
Niko nije htio igrati za BiH i trazilo se sa svijecama pa je normalno da neko i otapdne kasnije. Ako se u medjuvremenu prodao i ako mu je pozivanje u reprezentaciju to pomoglo pa sta onda. Imas li ti dokaze da je neko imao dil za njima? Ima li kakav postupak pred sudom, je li ko provjerio, prijavio. Mislis da novinari ne bi trcali preko glave da uzmu intervju da prenesu. Idi molim te, mislio sam da si ozbiljniji. Sto smo igrali sa Iranom cudis se? Pa evo sad cemo mi zvati Brazil i Englesku da nam dodju i da nam debelo plate da igramo sa njima, a Francuzima cemo suprostaviti nas B tim. Sreca da su Iranci pristali inace vjerovatno ne bi imali za sta platiti pripreme reprezentacije niti odlazak na kvalifikacione utakmice. Mislis li ti da je sve to dzaba? Imas li dokaze da su te pare zavrsile u privatnim dzepovime ili ti je Bolic jedini dokaz? Bolic, koji se povukao kao mis kad je trebalo napraviti krivicnu prijavu. Kodro je sasvim zasluzeno dobio otkaz, Prvo po meni nije nikakav strucnjak i nije ste ni trebao prihvatati necega sto ne zna. Ja bi volio da sam pilot, ali to ne znaci da sutra mogu uzeti avion i uputiti se preko okeana. Kodro je bio idealan za mlade repke. Otkaz je dobio sto nije dosao na sastanak izvrsnog odbora odn. na sastanak sa svojim sefovima, sa onim koji ga placaju. Hajde ti, nemoj otice na sastanak kad te sef pozove i dodji sutra da nam kazes kako si prosao.
Avdo Z.

#114 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

Samo da dodam oko ovih koji su navodno pozivani da se prodaju. Jedno vrijeme je bila nevidjena halabuka po tom pitanju na Damjanovica, Berberovica, Redeljica, Krunica, Bajica, pa cak i Misimovica (nije odigrao ni jedne minute ni u kakvoj lizi na svijetu prije nego je pozvan). Bez tih momaka sada se ne moze zamisliti reprezentacija BiH.
Uostalom sta ja ovdje diskutujem? Rekao sam jednom: jebe mi se za savez nek' se nose i PM, neka ih ganjaju drzavni i policijski organi ako imaju povoda.
JA SAMO HOCU DA NAVIJAM ZA BOSNU I HERCEGOVINU!!!!!!!!!!!!!
JThomas

#115 Re: BHFanaticos

Post by JThomas »

pa trebao si odmah reći da te ne interesuje i da ti ne smeta kriminal u savezu, a ne se praviti blesav kao, koje su to kriminalne radnje.

protiv vrha saveza se bogme vodi istraga, pa ćemo vidjeti. ali, neke stvari su jednostavno previše očigledne. po tom tvom rezonu, i slobo je nevin, jer nije nikad osuđen...
Avdo Z.

#116 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

Jedino je ovdje ocigledno da ti nejmas sta reci jer si i sam uvidio da su ti argumenti tanki. Postupci koji se vode ce se i zavrsiti pa ce vjerovatno oni koji budu osudjeni (ako budu osudjeni) morati silom prilika otici iz FS. Nadam se da ce ih u KP domovima dobro docekati.
Stvari su previse ocigledne - koja nebulozna floskula. Nije ni cudo sto ti mjesas babe i zabe...komuniste i sport...itd.
JThomas

#117 Re: BHFanaticos

Post by JThomas »

hajde da vidim jesam li dobro shvatio...

po tebi, kriminala, utaja, ličnog bogaćenja, plaćanja za nastupe, miješanja u rad selektora, u savezu nema i nikad nije bilo, to su izmislili dijasporci, da obijede nevine ljude na pravdi boga? liga nam je super, ni u njoj nema nezakonitih radnji, jelde?
pa bolan, misliš li da bi se i san marinu moglo desiti da dopuste da nam tekmu sudi kipranin, a grčka u našoj grupi...i nikom ništa?

a i ti tužioci i finansijska policija, ko njima daje pravo da sumnjaju u uzoritu gospodu iz saveza...drzmani pravi, jelde avdo?

pa može li se dublje gurnuti glava u pijesak :-) ako tako nastaviš, doći ćeš i do nafte.
Avdo Z.

#118 Re: BHFanaticos

Post by Avdo Z. »

JThomas wrote:hajde da vidim jesam li dobro shvatio...

po tebi, kriminala, utaja, ličnog bogaćenja, plaćanja za nastupe, miješanja u rad selektora, u savezu nema i nikad nije bilo, to su izmislili dijasporci, da obijede nevine ljude na pravdi boga? liga nam je super, ni u njoj nema nezakonitih radnji, jelde?
pa bolan, misliš li da bi se i san marinu moglo desiti da dopuste da nam tekmu sudi kipranin, a grčka u našoj grupi...i nikom ništa?

a i ti tužioci i finansijska policija, ko njima daje pravo da sumnjaju u uzoritu gospodu iz saveza...drzmani pravi, jelde avdo?

pa može li se dublje gurnuti glava u pijesak :-) ako tako nastaviš, doći ćeš i do nafte.
Niti znam, niti me interesuje, niti je to moj posao. Kipar i Grcka su dvije razlicite zemlje i ako je UEFA stavila toga kipranina da sudi znaci da je legalno. Tuzioci i finansijska policija i trebaju da ganjaju i rade svoj posao, pa u prdekanu onoga ko je mutio. Sta ima tu nejasno? Koliko znam ti tuzioci vode postupak protiv dvije osobe od kojih za jednu nikada nisam prije ni cuo a za ovu drugi samo po losem. Za ostale takodje nisam nesto upoznat niti znam sta se kome pripisuje, ko je od njih lopov, jesu li svi kolektivno i tako dalje. Znam da je Bosna uglavnom postizala rezultate bolje od ocekivanih pa tako se moglo desiti da budemo prvi u grupama u koje smo usli kao treci ili cetvrti favoriti. Jeli moglo bolje? Vjerovatno jeste. Jeli moglo gore? Vjerovatno jeste. Kazem ti, ja navijam za fudbalere koji igraju, navijam da reprezentacija pobjedi, niti hocu, niti mogu da nekoga smjenjujemi optuzujem za nesto u sto nisam siguran, a posebno ne da zbog tih miseva zelim da reprezentacija izgubi. Da sam ja neka civija u BiH Fanatikosima organizovao bih momke da navijaju svim srcem za BiH a da se protiv saveza ispucaju recimo u poluvremenu ili sta ja vec znam. Uglavnom ne bi mi palo na pamet da bojkotujem svoju zemlju. Tacka.
nikad_izvini

#119 Re: BHFanaticos

Post by nikad_izvini »

Avdo Z. wrote:
JThomas wrote:hajde da vidim jesam li dobro shvatio...

Niti znam, niti me interesuje, niti je to moj posao. Kipar i Grcka su dvije razlicite zemlje i ako je UEFA stavila toga kipranina da sudi znaci da je legalno. Tuzioci i finansijska policija i trebaju da ganjaju i rade svoj posao, pa u prdekanu onoga ko je mutio. Sta ima tu nejasno? Koliko znam ti tuzioci vode postupak protiv dvije osobe od kojih za jednu nikada nisam prije ni cuo a za ovu drugi samo po losem. Za ostale takodje nisam nesto upoznat niti znam sta se kome pripisuje, ko je od njih lopov, jesu li svi kolektivno i tako dalje. Znam da je Bosna uglavnom postizala rezultate bolje od ocekivanih pa tako se moglo desiti da budemo prvi u grupama u koje smo usli kao treci ili cetvrti favoriti. Jeli moglo bolje? Vjerovatno jeste. Jeli moglo gore? Vjerovatno jeste. Kazem ti, ja navijam za fudbalere koji igraju, navijam da reprezentacija pobjedi, niti hocu, niti mogu da nekoga smjenjujemi optuzujem za nesto u sto nisam siguran, a posebno ne da zbog tih miseva zelim da reprezentacija izgubi. Da sam ja neka civija u BiH Fanatikosima organizovao bih momke da navijaju svim srcem za BiH a da se protiv saveza ispucaju recimo u poluvremenu ili sta ja vec znam. Uglavnom ne bi mi palo na pamet da bojkotujem svoju zemlju. Tacka.
Avdo bijedniče, tebe bojkotuje tvoj mozak.Tačka.

PS Bošnjo je prodana duša po prirodi a Avdo je odličan primjerak navedenog :skoljka:

PPS Nema fajde se raspravljati sa nekim ko se poziva "po zakonu".Jal mu je Nedžad šta u rodu, jal Ušanović :skoljka: Bijednik ostaje bijednik, to se ne mijenja.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#120 Re: BHFanaticos

Post by pape »

Nosferatu wrote:A ja, izvini ja zaboravio s kim imam posla, zegu bete maj nigga.
Banovanje na 7 dana.
Avdo Z. wrote:Nosferatu - zigu bite terma!!!
Banovanje na 7 dana.

@nikad_izvini, opomena zbog vrijedjanja, .... spusti loptu.
Locked