SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

andjeo_cuvar

#101 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by andjeo_cuvar »

Iskreno se pridruzujem tvojim zeljama.
andjeo_cuvar

#102 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by andjeo_cuvar »

Alfons Kauders wrote:kazu nemaju jos 16... a u nekim saveznim drzavama u SAD bi im sudili kao punoljetnim i osudili na dozivotnu... ili elektricnu...

nisu djeca kriva, nije ni sud, ni ministar... krivi su oni koji su glasali za hajvane... i najiskrenije se nadam da ce dozivjeti istu sudbinu kao ljubica...

Iz tvoji usta u bozije usi.
zlatiborka

#103 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by zlatiborka »

Moram reci, makar me banirali....

Da su kojim slucajem ova 3 izroda spalili nekoga ko je u stranci SDA ili SBiH, ili nekoga od njihove najblize familije, ili nekog izbjeglcu iz Srebrenice, sto se teoretski i po zakonu vjerovatnoce moglo desiti, jer da se ne lazemo, izgubljen je nepotrebno jedan ljudski zivot, ja sam ubijedjena da ova trojica danas ne bi bili na slobodi.

Naslo bi se rjesenje da budu sklonjeni sa ulice trajno. Bilo kakvo rjesenje.

Ovim ne tvrdim da je sud odlucio 'po zakonu' postupiti samo zato sto je to bila jedna gospodja Ljubica, 72 godisnja zena (ja ne koristim rijec starica), obicna gradjanka Sarajeva uz to i srpkinja.

Ja tvrdim da bi se isto ovo desilo, tj ovi bi bili pusteni, da je spaljen i bosnjak, mozda bi se malo vise vlasti potrudile da prikazu kako oni sve cine da osujete maloljetnicki kriminal, ali bi na kraju ova trojica ubica bila pustena.

Samo mogu zakljuciti da smo pred zakonom svi jednaki, a neki i jednakiji, kako rece Orwel.
chuchumbamayumbe

#104 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by chuchumbamayumbe »

zlatiborka wrote:Moram reci, makar me banirali....

Da su kojim slucajem ova 3 izroda spalili nekoga ko je u stranci SDA ili SBiH, ili nekoga od njihove najblize familije, ili nekog izbjeglcu iz Srebrenice, sto se teoretski i po zakonu vjerovatnoce moglo desiti, jer da se ne lazemo, izgubljen je nepotrebno jedan ljudski zivot, ja sam ubijedjena da ova trojica danas ne bi bili na slobodi.

Ovim ne tvrdim da je sud odlucio 'po zakonu' postupiti samo zato sto je to bila jedna gospodja Ljubica, 72 godisnja zena (ja ne koristim rijec starica), obicna gradjanka Sarajeva uz to i srpkinja.

Ja tvrdim da bi se isto ovo desilo, tj ovi bi bili pusteni, da je spaljen i bosnjak, mozda bi se malo vise vlasti potrudile da prikazu kako oni sve cine da osujete maloljetnicki kriminal, ali bi na kraju ova trojica ubica bila pustena.

Samo mogu zakljuciti da smo pred zakonom svi jednaki, a neki i jednakiji, kako rece Orwel.
Nema potrebe da te zbog ovoga baniraju i moram ti reci da se apsolutno slazem sa tobom, od rijeci do rijeci.
Vidis, do sada mi nije pala na pamet ideja "sta bi bilo da je bilo", ali si ti ovo dobro uocila i rezonovala.
Ima smisla.
popajic

#105 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by popajic »

Ne zelim ni da pomislim da bi OVO mogao biti razlog ovakvog ishoda jednog ubistva.
To bi tek znacilo da smo do grla u govnima.
Sebe ipak tjeram da mislim da je sve "samo" rezultat totalne neorganizovanosti i nesposobnosti drustva u cjelini.
Nema spasa,jer i sama gradonacelnica tvrdi da ne moze uciniti nista po pitanju sigurnosti gradjana svog grada.
Jedino rjesenje je unajmljivanje body gard-ova.Ko ima lovu (a zna se ko je ima)!Ko nema...jebi ga...nek ne izlazi iz kuce!
zlatiborka

#106 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by zlatiborka »

popajic wrote:Ne zelim ni da pomislim da bi OVO mogao biti razlog ovakvog ishoda jednog ubistva.
To bi tek znacilo da smo do grla u govnima.
Sebe ipak tjeram da mislim da je sve "samo" rezultat totalne neorganizovanosti i nesposobnosti drustva u cjelini.
Nema spasa,jer i sama gradonacelnica tvrdi da ne moze uciniti nista po pitanju sigurnosti gradjana svog grada.
Jedino rjesenje je unajmljivanje body gard-ova.Ko ima lovu (a zna se ko je ima)!Ko nema...jebi ga...nek ne izlazi iz kuce!
Ni ja ne zelim da ovo bude ishod jedog UBISTVA!

Cinjenice govore same za sebe. tj da su ove ubice PUSTENE (uz pojacan nadzor nekih socijalnih sluzbi i tako to....) i mogu setati slobodno nasim gradom.....

Koliko cemo cekati da ponove svoje piromanske aktivosti, i da potrefe nekoga iz SDA ili iz SBiH?

Pa da vlasti poduzmu nesto da ih trajno sklone sa ulice.....
zlatiborka

#107 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by zlatiborka »

Baby Blue wrote:

Teta Zlatiborka, vjerovali ili ne, ne znam jel mi gore ovo sto od vas procitah ili ono sto ja mislim. Sjetih se slucaja od prije nekih godinu dana kada je jedan gospodin stradao kao zrtva necije brze voznje ispred Predsjednistva. Ako se dobro sjecam bio je Bosnjak, kao i momak koji je vozio automobil. Momak je relativno brzo pusten iz zatvora, a sve je to proslo veoma mirno. Malo se pricalo, malo se trunilo po forumu i nista.
Moj jedini zakljucak je da smo mi postali kolektivno nenormalni, jer smo davno prestali reagovati na nenormalne stvari. Pristali smo na to svojom sutnjom, pristali smo da zaboravljamo zrtve i sutimo... Sad nam se to sve vraca... Krivi smo sto nismo reagovali na prvu nevinu zrtvu poslije rata! Kao da nam nije bilo dovoljno ubijanja, oplakivanja i zrtava. Krivi smo sto smo dopustili da nam djeca imaju uzore u kriminalcima, sto nismo ranije reagovali, urlali, vristali, nego smo svojim cutanjem dopustili da to eskalira u najsirim okvirima. Ovo su samo posljedice nase pasivnosti. Ako je neko sumnjao jesmo li normalni, ne mora vise. Jer NISMO!
Joj, ne reci mi teta i nisam tako stara da forumam...

Znam za taj slucaj, i znam da se to desilo na tramvanskoj stanici pred Higijenskim zavodom. Ali nisam do sad znala da je krivac tako brzo pusten na slobodu, vjerovatno je imao neciju politicku zastitu ili je nas pravosudni sistem takav da moze svako ciniti sta hoce bez odgovornosti, bez kazne sta god da uradi......

O, neka nam je samo Bog u pomocii.....
glavutan

#108 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by glavutan »

popajic wrote:
Odluka Suda u slučaju ubistva starice u sarajevskom naselju Hrasno PDF štampa E-mail
Piše: H. ROVČANIN
06/05/08

Maloljetnici na slobodi uz pojačan nadzor
Sudija za maloljetnike sarajevskog Op­ćin­skog suda, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva, izrekao je odgojne mjere pojačanog nadzora organa socijalne zaštite Robertu M. (1993), Robertu H. (1992) i Jetonu O. (1993), koji su sredinom januara ispred haustora zgrade u naselju Hrasno ubili staricu Ljubicu Spasojević (72).

Općinski sud je, također, sa izrečenim mjerama maloljetnicima ukinuo pritvor u kojem su se nalazili od sredine januara.
Iz Kantonalnog tužilaštva su nam, podsjećamo, ranije pojasnili da su Robert M, Robert H. i Jeton O. mlađi od 16 godina, zbog čega im Sud ne može izreći zatvorske kazne. Odgojna mjera pojačanog nadzora organa socijalne zaštite prema maloljetnicima zatražena je i zbog toga što ne postoje vaspitne ustanove za smještaj maloljetnika. Robertu H. i Robertu M. je ovakva mjera izrečena zbog saučesništva u ubistvu starice, a Jetonu O. zbog podstrekavanja na zlo­čin. Oni su se prethodno dogovorili da zapale staricu, nakon čega su je sačekali ispred ulaza u zgradu u Ulici Azize Šaćirbegović, polili benzinom i zapalili, te pobjegli.
Eto,tako se to kod nas radi.Maloljetnici mogu zariti,paliti,ubijati bez da budu kaznjeni.Jer ne postoje ustanove za njihov smjestaj!!! Zasto ne postoje? Jer zbog izgradnje(citaj-pranja novca)velelepnih objekata NEpreostane za ovakve stvari.
A gradski oci na ovo (tako se brane) ne mogu uticati.
Fuj,fuj,fuj...
Ko je ovaj debil od sudije? Ima li kakvog imena i prezimena da ga javno prozovemo?
Sudija za maloljetnike sarajevskog Op­ćin­skog suda koji je izrekao ovakvu presudu??

CITAJ VECERASNJI NASLOV!!
Maloljetnik odgovoran za ubistvo starice ponovo počinio kriminalno djelo!

Jedan od trojice maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević-Đokić prije dva dana ponovo je počinio kriminalno djelo, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo, javila je Federalna televizija.

Maloljetni Roberto Hrustović napao je ženu na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva i otuđio joj zlatnu ogrlicu. Za manje od 24 sata policija ga je identifikovala i lišila slobode.

Direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković je prije sedam dana izjavila da je počela realizacija programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad ovom trojicom maloljetnika.

Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika, te pedagoga, a radi resocijalizacije ovih maloljetnika. Međutim, kako je tada rekla direktorica, nema načina da roditelji i maloljetnici budu prisiljeni na saradnju, ali svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.

Kantonalni sud Sarajevo je 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević-Đokić izrekao mjeru pojačanog nadzora organa starateljstva od jedne do tri godine.

Objavljeno 15.05.2008. u 19:11
Ma kakvi protesti i pizde materine.
Treba vjesala ispred parlamenta podignuti i sve i jednog poslanika koji su glasali idiotske zakone po kojem za ubistvo starice dobijes pojacani nadzor javno povjesati.
Ma u stvari sve ih treba okaciti i to naglavacke.

Sudiju zajedno sa njima.
Ova drzava je definitivno u kurcu!
Gray

#109 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Gray »

arbosan wrote:Ljudi moji, problem je jos veci. Sada moze bilo ko naruciti ubistvo bilo koga u gradu, i da to izvrsi maloljetnik, posto nece odgovarati. Zamislite tu situaciju. A satro se borimo protiv kriminala????.

Zamislite ovu situaciju (Mafijoza plati recimo 1000 ili 5000 KM maloljetniku da vas ubije)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Razumijem da su ljudi uznemireni, ali to bas i nema logike. Mozda ne bi odgovarao maloljetnik, ali bi odgovarao onaj ko je naručio ubistvo, tako da za taog ko naručuje ništa ne znači ko će ga izvršiti, punoljetnik ili maloljetnik.

pici wrote: eto jos jedno u nizu bisera Kantonalnog tuzilastva,sram i stid da ih bude i tuzioca i sudiju i sve koji su bili na sudjenju :x ....i onda se cudom ,cudimo kad postene ljude sasrecu po haustorima i tramvajuma i pale i ubijaju.....fuj gadi mi se sudstvo pravo,a hajde sad opljackaj trgovinu il banku guzonja dobit ces 100 godina zatvora i jos ces biti razmjenjen za zatvorenike u sibir :x :evil: ....fuuuuujjjjj

Ovo nije greška ni tužilaštva ni suda, nego zakona.

U zakonu tako piše, a na tužilaštvu i sudu je da ga primjenjuju, oni ga ne mogu stvarati niti mijenjati, to ja zadatak zakonodavaca, tj. poslanika u parlamentima.

Tako da smatram da u ovom konkretno slučaju, ne govorim za neke druge, ni tužilaštvo ni sud nisu ništa krivi, radili su u okviru onoga što im je zakon omogućio.
glavutan

#110 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by glavutan »

Gray wrote:
arbosan wrote:Ljudi moji, problem je jos veci. Sada moze bilo ko naruciti ubistvo bilo koga u gradu, i da to izvrsi maloljetnik, posto nece odgovarati. Zamislite tu situaciju. A satro se borimo protiv kriminala????.

Zamislite ovu situaciju (Mafijoza plati recimo 1000 ili 5000 KM maloljetniku da vas ubije)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Razumijem da su ljudi uznemireni, ali to bas i nema logike. Mozda ne bi odgovarao maloljetnik, ali bi odgovarao onaj ko je naručio ubistvo, tako da za taog ko naručuje ništa ne znači ko će ga izvršiti, punoljetnik ili maloljetnik.

pici wrote: eto jos jedno u nizu bisera Kantonalnog tuzilastva,sram i stid da ih bude i tuzioca i sudiju i sve koji su bili na sudjenju :x ....i onda se cudom ,cudimo kad postene ljude sasrecu po haustorima i tramvajuma i pale i ubijaju.....fuj gadi mi se sudstvo pravo,a hajde sad opljackaj trgovinu il banku guzonja dobit ces 100 godina zatvora i jos ces biti razmjenjen za zatvorenike u sibir :x :evil: ....fuuuuujjjjj

U zakonu tako piše, a na tužilaštvu i sudu je da ga primjenjuju, oni ga ne mogu stvarati niti mijenjati, to ja zadatak zakonodavaca, tj. poslanika u parlamentima.

Tako da smatram da u ovom konkretno slučaju, ne govorim za neke druge, ni tužilaštvo ni sud nisu ništa krivi, radili su u okviru onoga što im je zakon omogućio.
Zato sam i rekao da povjesamo prvo zakonodavce.
A to se bar zna ko su.
Jer bukvalno gledajuci, ovo je stanje anarhije a ako je vec tako onda prvo treba da plate glavom oni koji su to stanje dopustili.
Jebem li im familiju, samo misle kako sebi plate da povecaju.

Nema druge, treba revoluciju dizati.
Dok ne padnu glave nece biti bolje no ovaj put bi se trebali samo na vlast ograniciti.
Ne dirati komsije.
Mobile_Disco

#111 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Mobile_Disco »

Definitivno se ne slazem sa tobom.. Danas nije bitno ni ko si.. Ni kako se zoves.. Ni koje si vjeroispovijesti.. Svi smo u istim g.....a.. Da je ovo normalna drzava.. Sa iole normalnim sudstvom vec bi postojala institucija za maloljetnike.. I kaznjavali po kratkom postupku, ali jako dugom i bolnom kaznom.. od 30 godina do Dozivotne!!! Pa bi slijedeci put razmislio sta ce uraditi sve i jedan balavac koji pomisli da nekom ukrade mobitel a kamol' da oduzme Zivot!!! Isto tako bih uradio i za punoljetne!!! Ovo nema veze sa vjerom,nacijom niti bojom koze.. Ovo se moglo desiti i nekoj Nani Hadzinici od 70 godina i sve bi bilo isto..
Last edited by Mobile_Disco on 16/05/2008 10:39, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#112 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by mIRCerka »

glavutan wrote:
Zato sam i rekao da povjesamo prvo zakonodavce.
A to se bar zna ko su.
isti oni koji sebi povecavaju platu na 7.000 KM, jer su odijela skupa.
popajic

#113 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by popajic »

Maloljetnik odgovoran za ubistvo starice ponovo počinio kriminalno djelo!

Jedan od trojice maloljetnika odgovornih za ubistvo starice Ljubice Spasojević-Đokić prije dva dana ponovo je počinio kriminalno djelo, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo, javila je Federalna televizija.

Maloljetni Roberto Hrustović napao je ženu na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva i otuđio joj zlatnu ogrlicu. Za manje od 24 sata policija ga je identifikovala i lišila slobode.

Direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković je prije sedam dana izjavila da je počela realizacija programa pojačanog nadzora organa starateljstva nad ovom trojicom maloljetnika.

Pojačani nadzor organa starateljstva predviđa aktivnosti koje uključuju psihologa, socijalnog radnika, te pedagoga, a radi resocijalizacije ovih maloljetnika. Međutim, kako je tada rekla direktorica, nema načina da roditelji i maloljetnici budu prisiljeni na saradnju, ali svi pokazatelji potvrđuju njihovu spremnost da prođu program.

Kantonalni sud Sarajevo je 30. aprila maloljetnicima odgovornim za smrt Ljubice Spasojević-Đokić izrekao mjeru pojačanog nadzora organa starateljstva od jedne do tri godine.

Objavljeno 15.05.2008. u 19:11
Jebi ga,od silne muke moram postati cinican pa ovo boldirano komentarisati kao nesto pozitivno.
Pojacani nadzor je "ocito" urodio plodom,jer je momak sa ubistva presao na "obicnu" pljacku.Ide na bolje.
A zakonodavci nek pice sa platama i do 10.000.Sto ne bi kad mogu?

Cini mi se da svako jutro moramo u ogledalu provjeriti jesmo li jos uvijek ljudska bica ili ovce.I sebe tu ubrajam,naravno!
uvjek dobar gost

#114 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by uvjek dobar gost »

Kad nam Seada Palavrić sjedi u Ustavnom sudu... šta mi očekujemo....

ctrl+alt+del
zlatiborka

#115 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by zlatiborka »

Mobile_Disco wrote:

Definitivno se ne slazem sa tobom.. Danas nije bitno ni ko si.. Ni kako se zoves.. Ni koje si vjeroispovijesti.. Svi smo u istim g.....a.. Da je ovo normalna drzava.. Sa iole normalnim sudstvom vec bi postojala institucija za maloljetnike.. I kaznjavali po kratkom postupku, ali jako dugom i bolnom kaznom.. od 30 godina do Dozivotne!!! Pa bi slijedeci put razmislio sta ce uraditi sve i jedan balavac koji pomisli da nekom ukrade mobitel a kamol' da oduzme Zivot!!! Isto tako bih uradio i za punoljetne!!! Ovo nema veze sa vjerom,nacijom niti bojom koze.. Ovo se moglo desiti i nekoj Nani Hadzinici od 70 godina i sve bi bilo isto..
Da, svi smo isti i u istim smo govnima, kao obicni ljudi i gradjani. Ali, da se ovako nesto desilo nekom iz vladajucih stranaka ili njihovoj familiji, sud bi nasao rjesenje da se ubice trajno ili za dugo vremena sklone sa ulice. Kazem, naslo bi se rjesenje. O tome sam ja govorila, ali kako vidim, nisi me razumio.

Svi smo mi jednaki, ali neki su jednakiji, vidimo to svaki dan.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#116 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by pici »

Ne trebaju oni nikoga spaliti u SDA il SBiH,dovoljno je da ruzno pogledaju nekog tajkuna il mu amidzica il amdzincu i da vidis kako se nestaje sa lica zemlje.To nije problem samo u SA vec uveliko problem svugdje,samo sto smo prvo mi otupljeni na sve,a politicari ne sposobni al sposobni kad treba krast.Sudstvo i tuzilastvo korumpirano,to nisu moje rijeci vec MZ i EU da smo medu najkorumpiranijim drzavama Evrope.

U zakonu mnogo toga pise,pa imaju dopune i izmjene zakona po hitnom postupku.To se najcesce primjenjuje pri izglasavanju povecanja poslanickih plata.Zasta griju fotelje tolike sudije,advokati i tuzioci ako u zakonu postoji rupa vec da reaguju i predloze dopune ili izmjene zakona.Ne moze poslanik koji je zavrsio poljoprivredni fakultet il masinstvo,drviti i donositi teze ili prijedloge o maloljetnickoj delikvenciji.To mora iskusan advokat,sudija,tuzioc tj pravnik.
Pogledaj ovo svako do 16 godina je potencionalni ubica :shock:
http://bhstring.net/ppztk/kz/glava06.htm
Krivične sankcije prema maloljetnicima

Član 76.

(1) Prema maloljetnom učinitelju krivičnog djela mogu se izreći odgojne mjere i određene mjere sigurnosti, a prema starijem maloljetniku izuzetno se može izreći maloljetnički zatvor.

(2) Maloljetniku koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela navršio četrnaest, a nije navršio šesnaest godina (mlađi maloljetnik), mogu se izreći samo odgojne mjere.

(3) Maloljetniku koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela navršio šesnaest, a nije navršio osamnaest godina (stariji maloljetnik), mogu se izreći odgojne mjere pod uvjetima predviđenim ovim zakonom, a izuzetno mu se može izreći maloljetnički zatvor.

(4) Mjere sigurnosti mogu se izreći maloljetnicima pod uvjetima koje predviđa ovaj zakon.

(5) Maloljetniku se ne mogu izreći sudska opomena i uvjetna osuda.
pedeset

#117 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by pedeset »

Uđeš u tramvaj sa čakijom (nožem) izbodeš 5,6 nedužnih osoba, policija te uhapsi i onda ove spodobe te ekspresno puste kako bi mogao još koga ubosti ili ubiti? Dokle??????????????
Drinski

#118 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Drinski »

Neka uvedu da je zatvorska kazna za nosanje čakije min. 5 godina, a za svakoga ko se nađe tokom nereda na stadionu 10 godina, bez mogućnosti ublažavanja, pa da vidimo rezultate. Al dzaba je to vama objasnjavati.
pedeset

#119 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by pedeset »

Nešto mi govori da će sljedeći protesti biti upravo ispred SUDA jer ovako ne ide više.
BlackSteel

#120 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by BlackSteel »

Jbga, sta ocekujete od te nove vrle elite kad u sudstvu rade likovi poput silovatelja adamovica. Mozes mislit onda kakav je ostali olosh. Dosta tu situaciju i mediji podrzavaju, spinuju. Gledam danas stavili sliku glasnogovornika murije ko da ih je on oslobodio, umjesto da nadju i objave ime tuzioca i sudije koji ih pusti na slobodu.
Drinski

#121 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Drinski »

Ma nije Adamović nikoga silovao.
Jeste poljubio curu od 18 godina a onu mu kazala: nema smisla to što radite ja imam samo 18 godina :lol: :lol:

A ljudi ce biti pustani na slobodu sve dok se ne izmijeni Zakon o krivicnom postupku, kada se taj zakon izmijeni, onda niko nece biti pušten na slobodu. Na žalost, tako je u Bosni.
Better Man

#122 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Better Man »

Za svako novo krivično djelo koje urade ovi što su pušteni na slobodu, direktno treba optužiti sudstvo i sudiju koji ih je pustio i to kao diretnog pomagača u izvršenju krivičnog djela.
Tercius

#123 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by Tercius »

A ja kad kazem da lik sto ubi mater hoda slobodan po gradu i jede pizzu u U2 jer nema institucije za takve i slicne, to vecini na ovom forumu ispadne neka sega i predmet ismijavanja i ispoljavanja raznih komplexa.E sve dok nenapravimo te institucije i zavode i svjedocit cemo zantaranjima po tramavaju i ubijanju staraca po haustorima, pa makar i brazilske BOPE doveli da nam zavode red.
razonoda

#124 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by razonoda »

pedeset wrote:Nešto mi govori da će sljedeći protesti biti upravo ispred SUDA jer ovako ne ide više.
Protestima se nista nece postici. Pogotovo sa ovom vlashcu.
Jednostavno narod, komsije te bandite treba srediti. Mi smo narod sa dobrom mashtom, pa nek je iskoriste.
razonoda

#125 Re: SRAMOTNO BiH SUDSTVO

Post by razonoda »

Tercius wrote:A ja kad kazem da lik sto ubi mater hoda slobodan po gradu i jede pizzu u U2 jer nema institucije za takve i slicne, to vecini na ovom forumu ispadne neka sega i predmet ismijavanja i ispoljavanja raznih komplexa.E sve dok nenapravimo te institucije i zavode i svjedocit cemo zantaranjima po tramavaju i ubijanju staraca po haustorima, pa makar i brazilske BOPE doveli da nam zavode red.
Ako mislimo na istu osobu-taj momak je mentalni slucaj, sto je jos gore sto je pusten u populaciju. A drzavi je bolje da on sam placa pizzu nego da ga oni izdrzavaju i takvih slicnih koliko hoces. Zatvor bi trebao biti privatni , gjde zatvorenici rade a gazda pravi pare. E tada ce sudstvo da radi.
Locked