vjerujete li u pomirenja

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dzozluke

#101 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by dzozluke »

nejla28 wrote:pozz.,

Kao prvo zelim da Vam obajsnim veoma kompleksnu situaciju u kojo se nalazim.
Bila sam u vezi skoro 4 godine i bili smo na korak do braka i onada krah.Priznajem ja sam grijesila ali i on je.
Odlucila sam da zelim prekinuti konfuzno stanje u kojem se nalazim.On ne razumije moje razloge.Ne zelim sa njim jer nisam sigurna da sam spremna sa njim bas sa njim provesti ostatak svog zivota....Tesko je i meni navikavam se na samocu,ali kao i uvijek onaj koji ostavlja je babaroga...hmmm...
Ukoliko je nakom jasno neka mi kaze da li vjerujete da ljubav moze prevazici svr prepreke?(pred nama ja tona tih prepreka!)

unaprijed zahvalna,
situacije mozda nije kompeksna mozda je tebi kompleksna.mozda za druge koji su naucili rjesavati problem ne bi bila komnpleksna,jedino ako nije fizicke ili stacionalne prirode?? :D
jel se radujes nakon 5 godina novoj.. :D jel te to uzbudjuje da ces nakon 5 godina osjetiti drugu velicinu?? :D don't worry!!
bez obzira u pocetku ce biti lijepo jer je novo kasnije opet ce doci do problema koje moras rjesavati mozda ne fizicke ili stacionalne prirode
nego jezicne i mozdane a ako se tu nesto ne slaze onda ni fizicka ni stacionalna stvar te nece moci zadovoljiti :D
saangel21

#102 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by saangel21 »

dzozluke wrote:nemate pojma o zivotu :D dokle god poblem gledate samo kao problem svaka relacije ce otici pod klip.ja to nazivam izazov a izazov je rijesit ga.izazova ce uvijek biti i u sledecoj relaciji ili braku samo je pitanje da li si spreman ili spremna to rjesavati. a zna se kako se to rjesava kod zrelih osoba.
prekines dodje nova osoba u tvom zivotu znaci novi problemi koje isto tako moras rjesavati.hoces ih rijesiti ako se postavis prema problemu kao u prethodnor relaciji.?? relacije ne pucaju zbog problema nego zbog stavova prema tim problemima.nijedan problem nije ne rjesiv samo ako se zauzmu pravi stavovi.znaci nije do partnera nego do stavova prema problemu..
kukavice bjeze jer je to najlakse treba se boriti naravno to treba i znati.druga stvar je da mnogi od vas nisu navikli imati probleme u relaciji i rjesavati.kad se pojavi problem i jos ako je ozbiljan naravno da najlakse je pobjeci i naci sebi izgovor da ne ide. mislim da je glupost godinama se vodati za ruku a ne pod ruku.ti sto se vodaju godinama za ruku traze sigurnost u dugim vezama jer su sami ne sigurni.sta te nakon 2 godine zabavljanja vuce da budes sa to osobom?nista osim sexa jer osim toga nemate vise nista zajednickog jer ljubav bude i prodje ili u svakom slucaju splasne .druge vrijednoisti se grade u braku jer brak je od Boga dat jer tek u braku se rjesavaju problemi a ne u vezi.a za to treba i snage i volje.jer u vezi se sve svodi na izlaske,sex i po koje ljetovanje.tu ko nadje probleme nije normalan.sta ce se tek desiti ako ti isti stupe u brak?? vezu treba smatrati kao ne obaveznu stvar ako je posmatras kao obavezu tj. da ste jedno prema drugom nesto obavezni onda nesto nije u redu do vas.HAUG JA REKAO :D
Sve ovo stoji sto ti kazes. I ja sam apsolutno za razgovori i za rjesavanje problema. Na kraju krajeva sta znaci problem? Ali sta ako se desi da se okrenes iza sebe kao ja i shvatis da si ti tu vezu drzao u zivotu ili da si joj ti svaki put davao vjestacko disanje dok je druga osoba gusila. Onda ti neka pukne film kao sto je meni pukao i ne moze dalje. I onda se zapitas a sta u braku :? Ja sam spremna da se borim svim snagama ali sta ako je druga strana pasivna? Nije sve crno i bijelo ima tu i sivog :)
nako u prolazu

#103 Re: vjeruje te li u pomirenja

Post by nako u prolazu »

nejla28 wrote:
aida05 wrote:
nejla28 wrote: Ja sam samo htjela da se uvjerim da to nije to. I NIJE!!
Sada sam sretnije nego ikad :-D
Sto si sretnija nego ikada?Sto si bez njega ili.... :?
spavam mirno,nemam vise milion pitanja,sumnji i predrasuda,uzivam u svom slobodnom vremenu...
ne nedostaje mi on :D

ovo je faza kad sam covjek sebe laze...
sabinaM

#104 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by sabinaM »

Vjerujem u pomirenja....i najgore od svega mi je konačnost nečega...ne volim da bude kraj bas u obliku kraja...vec npr. kraj s mogucnoscu daljnjeg druzenja, vidanja, ako vec nema ljubavi...prijateljstvo moze postojati...pogotovo s nekim s kim si djelio dobro i zlo godinama...s druge strane pokusavam da uvijek nadem rjesenje da se losa stvar popravi, da se bude tolerantan...da se nade kompromis izmedu strana
Ako toga nema....onda jedino preostaje.....hehehhe...prijateljstvo :-D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#105 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

sabinaM wrote: Ako toga nema....onda jedino preostaje.....hehehhe...prijateljstvo :-D
Poslije ljubavi nema prijateljstva!
milivoje

#106 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by milivoje »

aida05 wrote:
sabinaM wrote: Ako toga nema....onda jedino preostaje.....hehehhe...prijateljstvo :-D
Ne bih se složio...možda si mislila na onu: ''poslije ****** nema kajanja?''
:lol:
Šeherzada

#107 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

Ajde bolan dobro je,znam ja na sta ti mislis,mi ovdje o ljubavi a ne o seksu!
d2

#108 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by d2 »

aida05 wrote:
ima, ako prodje dovoljno godina i ne desi se raskid koji ce ostaviti dugorocne posljedice na oboje
Šeherzada

#109 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

d2 ured kada prodju godine,ali ja to opet nebih nazvala prijateljstvom....uvjek tu bar kod jednog ima ono nesto!
d2

#110 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by d2 »

ne baš.
Šeherzada

#111 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

Nego pusti ti meni to,hocemo li na kafu?Ali ovaj put stvarno dolazim!!!
sabinaM

#112 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by sabinaM »

aida05 wrote:
Kako ne...kada se glave ohlade...kad nema ljubavi, nema ni mrznje, ...a prijateljstvo uvijek moze postojati
BarbaDue

#113 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by BarbaDue »

sabinaM wrote:
aida05 wrote:
Kako ne...kada se glave ohlade...kad nema ljubavi, nema ni mrznje, ...a prijateljstvo uvijek moze postojati

Ma naravno da ima, bar za mene. Oni koji to ne zele, jednostavno hoce da zaborave svaki trenutak proslosti a da ne pricamo o osobi.
U takvim momentima naravno da ne zele nista, pa ni jedno prijeteljstvo.
Jos jedna stvar, ljudi su generalno natakareni jedni na druge, pa stoga i manjak prijateljstava.
trag_u_pijesku...

#114 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by trag_u_pijesku... »

aida05 wrote:
Aida pravo zbori!! :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
metal_rules_cura

#115 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by metal_rules_cura »

saangel21 wrote:
dzozluke wrote:nemate pojma o zivotu :D dokle god poblem gledate samo kao problem svaka relacije ce otici pod klip.ja to nazivam izazov a izazov je rijesit ga.izazova ce uvijek biti i u sledecoj relaciji ili braku samo je pitanje da li si spreman ili spremna to rjesavati. a zna se kako se to rjesava kod zrelih osoba.
prekines dodje nova osoba u tvom zivotu znaci novi problemi koje isto tako moras rjesavati.hoces ih rijesiti ako se postavis prema problemu kao u prethodnor relaciji.?? relacije ne pucaju zbog problema nego zbog stavova prema tim problemima.nijedan problem nije ne rjesiv samo ako se zauzmu pravi stavovi.znaci nije do partnera nego do stavova prema problemu..
kukavice bjeze jer je to najlakse treba se boriti naravno to treba i znati.druga stvar je da mnogi od vas nisu navikli imati probleme u relaciji i rjesavati.kad se pojavi problem i jos ako je ozbiljan naravno da najlakse je pobjeci i naci sebi izgovor da ne ide. mislim da je glupost godinama se vodati za ruku a ne pod ruku.ti sto se vodaju godinama za ruku traze sigurnost u dugim vezama jer su sami ne sigurni.sta te nakon 2 godine zabavljanja vuce da budes sa to osobom?nista osim sexa jer osim toga nemate vise nista zajednickog jer ljubav bude i prodje ili u svakom slucaju splasne .druge vrijednoisti se grade u braku jer brak je od Boga dat jer tek u braku se rjesavaju problemi a ne u vezi.a za to treba i snage i volje.jer u vezi se sve svodi na izlaske,sex i po koje ljetovanje.tu ko nadje probleme nije normalan.sta ce se tek desiti ako ti isti stupe u brak?? vezu treba smatrati kao ne obaveznu stvar ako je posmatras kao obavezu tj. da ste jedno prema drugom nesto obavezni onda nesto nije u redu do vas.HAUG JA REKAO :D
Sve ovo stoji sto ti kazes. I ja sam apsolutno za razgovori i za rjesavanje problema. Na kraju krajeva sta znaci problem? Ali sta ako se desi da se okrenes iza sebe kao ja i shvatis da si ti tu vezu drzao u zivotu ili da si joj ti svaki put davao vjestacko disanje dok je druga osoba gusila. Onda ti neka pukne film kao sto je meni pukao i ne moze dalje. I onda se zapitas a sta u braku :? Ja sam spremna da se borim svim snagama ali sta ako je druga strana pasivna? Nije sve crno i bijelo ima tu i sivog :)
Nista. U takvim situacijama i nema potrebe da dolazis na neke vise stepene tipa braka i uopce razmisljas o tome ako ces biti jedina koja ce ulagati u to. Potpuno je besmisleno. Spremnost jednog za sobom povlaci volji i trud drugog. Ako toga nema uzalud gubis vrijeme.

Rjesavati i razgovarati sa nekim ne mozes ako te taj isti ne cuje, ne vidi i ne zarezuje. U tom slucaju vodis monolog. A zasto bi bila u ljubavi gdje bi ti morao pucati film i gdje bi morala podmetati ledja kad svakako moze drugacije? I normalnije...
tuberan_1

#116 Re: vjeruje te li u pomirenja

Post by tuberan_1 »

.
Last edited by tuberan_1 on 25/02/2012 10:27, edited 1 time in total.
metal_rules_cura

#117 Re: vjeruje te li u pomirenja

tuberan_1 wrote:spavam mirno,nemam vise milion pitanja,sumnji i predrasuda,uzivam u svom slobodnom vremenu...
ne nedostaje mi on :D

ovo je faza kad sam covjek sebe laze...[/quote]
ahhahaahahaah,you got that right...[/quote]

A zasto mislite da je to tako? Mozda i nije...
otherside

#118 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by otherside »

neki ljudi ocito ne mogu da shvate da je bolje biti sam i zadovoljan nego uparen i nesretan.
metal_rules_cura

#119 Re: vjerujete li u pomirenja

otherside wrote:neki ljudi ocito ne mogu da shvate da je bolje biti sam i zadovoljan nego uparen i nesretan.
Izgleda... Pa onda to uzimaju kao zavaravanje. Moze biti ali i ne mora.
Benighted

#120 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Benighted »

otherside wrote:neki ljudi ocito ne mogu da shvate da je bolje biti sam i zadovoljan nego uparen i nesretan.
Neee, ako si single onda manje vrijedis ,nesto ti fali, ti si bolestan ...

Fino receno Otherside,veza ima smisla samo kad odgovara,ne treba idealizirati sada,nikada neces biti potpuno sretan i dobiti sve u jednoj osobi ,ali nema smisla kada skoro nista ne odgovara truditi se ocuvati neku vezu samo da se nebi desio taj raskid...
otherside

#121 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by otherside »

zato ovi nesretno upareni nek' i dalje pustaju da im zivot odredjuje sredina puna predrasuda.
kad se dozovu nakon 5,6,7 ili vise godina uzaludno protracenog vremena sa pogresnom osobom mozda ce na trzistu biti neki super efikasni antidepresivi :D
nako u prolazu

#122 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by nako u prolazu »

od danas 16:15 po srednjoevropskom vremenu vjerujem i ja u pomirenja...
Charlotte

#123 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Charlotte »

ne vjerujem u povjerenja.
što pitate :-)
Šeherzada

#124 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

Ja vjerujem kada jednom pukne puci ce jos hiljadu i jednom
Ken Lee

#125 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Ken Lee »

Generalno vjerujem, al' u Tvom slucaju, nazalost cini mi se da nema sanse. Mozda za 10 godina, kad budete drugojaciji. Sretno.
Post Reply