P.S.
Iz povjerljivih izvora znam da ce to biti MAZDA.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
da nisi ti mozda "gospodja tahta"...CLIO wrote:Ja se kladim da je tahta vec odlucio sta ce kupiti al opet hoce da mi to kazemo svoje misljenje.![]()
P.S.
he he he nisam ali blizu si ...Rambo-Amadeus wrote:da nisi ti mozda "gospodja tahta"...CLIO wrote:Ja se kladim da je tahta vec odlucio sta ce kupiti al opet hoce da mi to kazemo svoje misljenje.![]()
P.S.
Najprodavanije vozilo u Evropi za 2007. godinu je Peugoet 207.Klodovik wrote:Haha Naravno da konkurencija nije spavala, ali brojke sve govore. Pogledaj malo ko je prodao najviše vozila prošle godine u Europi. Iako je to sa autima u suštini sve u pet deka... Haman ljudi kad kupe neki auto, moraju sve ostale ubjeđivati da je baš taj model najbolji na svijetu.CLIO wrote:Ako mislis da je "golfova konkurencija" spavala paogledaj da li je golf biljezio pad i ili povecanje prodaje.Klodovik wrote:Ma, VW Golf je već godinama 'bezvezan' auto. Neudoban, seljački, ovakav i onakav... Zato ih se prodalo svega nešto više od 25 miliona. Ne znaju ljudi šta valja.
Ne shvatam kako ljudi mogu porediti Clio III i Mazdu 3 i stavljati ih u isti koš.
Golf I i II je bio boom u to vrijeme ali poslije... drugi su poceli praviti bolja auta...eto tiii...
Fiat je šampion za lanjsku godinu.Klodovik wrote:Citat:
Najprodavanije vozilo u Evropi za 2007. godinu je Peugoet 207.
Da, jeste, ali koliko znam, VW je ukupno prodao najviše vozila. VW Golf je drugi po broju najprodavanijih vozila u Europi u 2007.
Za mercedesa se ne šalim, ako misliš na udobnost!Lesli Eldridž wrote:@Rambo-Amadeus: Audi i nema neku udobnost. A4 je baš pretvrd i nije u cijeni od 25.000KM. A3 je još gori po pitanju udobnosti. Mercedes? Šališ se zar ne. Porsche je sportsko izrazito neudobno auto i od njega se ne zahtijeva udobnost, već performanse. Opel od njih jeste najudobniji i donekle je izuzetak. Mogao bih se vidjeti kao vlasnik nekog polovnog Opela Vectre, ali ni novi nisu u klasi do 25.000KM. Astra jeste puuuno udobnija od golfa, ali svejedno i dalje ostaje neudobna i ja je ne bih kupio. Za udobnost do te cijene (25.000 KM) bih ipak izabrao Fiat Lineu ili možda još malo dodao i kupio novi Bravo. To je tek udobno i lijepo, a ostalo nije po mome ukusu
Nijemci su za mene generalno jedno veliko FUJ. A o kvalitetu neću da raspravljam. Italijani imaju vrhunski kvalitet, a neuki ljudi hvale samo švabe, k'o švabo trajlalaRambo-Amadeus wrote:Za mercedesa se ne šalim, ako misliš na udobnost!Lesli Eldridž wrote:@Rambo-Amadeus: Audi i nema neku udobnost. A4 je baš pretvrd i nije u cijeni od 25.000KM. A3 je još gori po pitanju udobnosti. Mercedes? Šališ se zar ne. Porsche je sportsko izrazito neudobno auto i od njega se ne zahtijeva udobnost, već performanse. Opel od njih jeste najudobniji i donekle je izuzetak. Mogao bih se vidjeti kao vlasnik nekog polovnog Opela Vectre, ali ni novi nisu u klasi do 25.000KM. Astra jeste puuuno udobnija od golfa, ali svejedno i dalje ostaje neudobna i ja je ne bih kupio. Za udobnost do te cijene (25.000 KM) bih ipak izabrao Fiat Lineu ili možda još malo dodao i kupio novi Bravo. To je tek udobno i lijepo, a ostalo nije po mome ukusu
Ti sad govoriš o klasama automobila, a ja sam samo odgovorio na tvoju opštu konstataciju da (sva) njemačka auta nisu udobna...odavno je poznata stvar da su francuzi najudobniji, ali ne treba traziti dlaku u jajetu, njemcima nista ne fali...doduse slazem se za audija a4...
Inace izmedju njemackog i italijanskog auta ja bih uvjek odabrao njemacko, ukupan kvalitet je na njihovoj strani, makar italijani imaju ljepsi dizajn, i doduse, jeftiniji su...
Samo Ferrari je solidan ?madner wrote:Italijani imaju odlična riješena, ali ukupni kvalitet je klasu do dvije ispod njemačkog. Tu se nema šta pričat, najsolidnija evropska auta.
Ma ja slaže sa onim: balkanski mentalitet. Bravo "majstore"madner wrote:Italijani imaju odlična riješena, ali ukupni kvalitet je klasu do dvije ispod njemačkog. Tu se nema šta pričat, najsolidnija evropska auta.
Fiat je izvan italije minoran igrač, to je "zaslužio" svojim kvalitetom. Švabe nisu.Lesli Eldridž wrote:Ma ja slaže sa onim: balkanski mentalitet. Bravo "majstore"madner wrote:Italijani imaju odlična riješena, ali ukupni kvalitet je klasu do dvije ispod njemačkog. Tu se nema šta pričat, najsolidnija evropska auta.![]()
![]()
Jašta radi. Pa fiat prodaje više kola nego ijedan švabo.madner wrote:Fiat je izvan italije minoran igrač, to je "zaslužio" svojim kvalitetom. Švabe nisu.Lesli Eldridž wrote:Ma ja slaže sa onim: balkanski mentalitet. Bravo "majstore"madner wrote:Italijani imaju odlična riješena, ali ukupni kvalitet je klasu do dvije ispod njemačkog. Tu se nema šta pričat, najsolidnija evropska auta.![]()
![]()
Ma nisu, mazda kao sto vec dva puta rekoh , fabricki ima ugradjene "Durex" gume koje kostaju 3 KM ali nemaju garanciju.schakal wrote:Meni se cini da ovdje svaka tema zavrsava sa tim koje je auto bolje Fiat ili VW.Ko voli Vw nek izvoli i neka i dalje placa golf 2 1.6d 6000KM (znam lika cijeni 1.6d 1990g. 11000KM) a ja cu i dalje da vozim italijanska vozila koja se kvare svakih 100km i kojima iz misterioznih razloga otkazuju kocniceMislim da ti je mazda 3 dobar izbor (samo sto je mazda skupa na dijelovima jedna guma 200KM
)
schakal wrote:Hebes tu gumu koja garancije nema,bolje na felgama voziti
ti sad malo kakis, al nema veze...schakal wrote:Meni se cini da ovdje svaka tema zavrsava sa tim koje je auto bolje Fiat ili VW.Ko voli Vw nek izvoli i neka i dalje placa golf 2 1.6d 6000KM (znam lika cijeni 1.6d 1990g. 11000KM) a ja cu i dalje da vozim italijanska vozila koja se kvare svakih 100km i kojima iz misterioznih razloga otkazuju kocniceMislim da ti je mazda 3 dobar izbor (samo sto je mazda skupa na dijelovima jedna guma 200KM
)
Mislim da je kvalitet kategorija koja se ipak da konkretno, odredjenim mjerilima dokazati ili potvrditi, za razliku od ukusa za kojeg ne postoje mjerila, sve je u psihi, i zato jedna je stvar sta se nekome svidja i sta percipira kao kvalitetno, a sasvim druga stvar sta je stvarno, s obzirom na odgovarajuce parametre kvalitetno, poznato je da u paštete ili nekakve kobasice idu najgore kategorije mesa, ali to nekome moze biti izuzetno ukusno i on ce za to tvrditi da je to kvalitetno, ali normalno je da je kvalitet nesto sasvim drugo...jebi ga, ja vazda po nekakvim primjerima, ali nadam se da se razumijemo...schakal wrote:Sve mi je jasno, ali ja i dalje ne mislim da su italijanska vozila slabijeg kvaliteta od njemackih ali na kraju krajeva svako ima svoje misljenje i svako kupuje ono sto on voli i ono sto mu se svidja.Sta hoces da kazes da je fiat poput pijacarskih tena a VW poput adidasa