Pa lijepo....Jel ti se ikada desilo da te neko poljubi a tebi zadrhte koljena?Ako jeste znas kako mislim,ako nije-znaces!nako u prolazu wrote: Ne kontam :Kako mislis da zadrhtis ?
Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#101 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
-
Hauptgefrajter-u Ba
#102 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
@ nako u prolazu,
ah joooooj , sad sam tek skonto.
Izvini jarane onda je do mene zapelo =)
Hvala ti na ljepim zeljama, nazalost debejo nemogu biti nikad, barem mislim to jer sam vec mrsav
sala na stranu,
sve sto kazes, upravu si, sto se tice toga imam nazalost izkustva i pada mi tesko vjerovati ljudima - iako sam se vise puta opeko, mene to i danas dan privlaci to nesto "nase".
Tako da bi me sad neko pito dali bi ja to opet radijo, valjda bi pristao na to, naravno sa vise paznjom i malo i straha - iako znam da se dzaba ograncavam sto se tice trazenje cura iz specijalnih lokacija svjeta.
Ali pokusaj je vec u redu, kako kazes druzenje u krugovima i provod sa rajom i ako se sudjeno bice - vjerujem u sudbinu zato i pokusavam. vidjet cemo.
Tebi se jos jednom izuzetno izvinjavam na nesporazum koji je nasto zbog mog slabog jezika - i zahvaljujem se puno tebi na objasnjenju i eto na svemu =)
Ziv, sretan i zadovoljan bijo, cuvaj se , i svaka ti cast od mene - narode moze li jedan velik aplaus za njega, sta mislite, samo nako u prolazu
ha ?
hehe,
puno pzdrava iz njemacke tebi i narocito u

Hvala ti na ljepim zeljama, nazalost debejo nemogu biti nikad, barem mislim to jer sam vec mrsav
sala na stranu,
sve sto kazes, upravu si, sto se tice toga imam nazalost izkustva i pada mi tesko vjerovati ljudima - iako sam se vise puta opeko, mene to i danas dan privlaci to nesto "nase".
Tako da bi me sad neko pito dali bi ja to opet radijo, valjda bi pristao na to, naravno sa vise paznjom i malo i straha - iako znam da se dzaba ograncavam sto se tice trazenje cura iz specijalnih lokacija svjeta.
Ali pokusaj je vec u redu, kako kazes druzenje u krugovima i provod sa rajom i ako se sudjeno bice - vjerujem u sudbinu zato i pokusavam. vidjet cemo.
Tebi se jos jednom izuzetno izvinjavam na nesporazum koji je nasto zbog mog slabog jezika - i zahvaljujem se puno tebi na objasnjenju i eto na svemu =)
Ziv, sretan i zadovoljan bijo, cuvaj se , i svaka ti cast od mene - narode moze li jedan velik aplaus za njega, sta mislite, samo nako u prolazu
hehe,
-
nako u prolazu
#103 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
No sikiriki care...predpostavljam da si Bajerna(tamo zive ostavljeni,rastavljeni i oni koji hoce da im Bosna bude blizu)...ja ako Bog da od subote, opet u BiH...hebo hajdi i petru...kad ne znaju da prave pitu...Hauptgefrajter-u Ba wrote:@ nako u prolazu,
sala na stranu,
Ziv, sretan i zadovoljan bijo, cuvaj se , i svaka ti cast od mene - narode moze li jedan velik aplaus za njega, sta mislite, samo nako u prolazuha ?
hehe,
-
nako u prolazu
#104 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Meni uvjek zadrhte koljena...aida05 wrote:Pa lijepo....Jel ti se ikada desilo da te neko poljubi a tebi zadrhte koljena?Ako jeste znas kako mislim,ako nije-znaces!nako u prolazu wrote: Ne kontam :Kako mislis da zadrhtis ?
-
Hauptgefrajter-u Ba
#105 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
nisam u bajern-u, malo vise ides prema sjeveru
hessen - jos gore
500 kilometara vise nego sa minhena
i ja ti se jarane spremam bosni -
da idem na cevape, pitu
a kad se vratim imam kodu kuce ajvara sto mi je donjela stara, imam sira kajmaka i jedno petero jaja
ljepo se provedi u
i jos jednom pozdrav tebi od mene nako u prolazu
- Šeherzada
#106 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Meni zadrhtala jednom.....ali ni mene nije odveo u Holandiju....nako u prolazu wrote: Meni uvjek zadrhte koljena...al` me nije jos ni jedna odvela u Holandiju
-
nako u prolazu
#107 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Ma i neznas koliko si sretna.. zemlja puna kanala,drogerasa i izbjeglica iz Bosne...aida05 wrote:Meni zadrhtala jednom.....ali ni mene nije odveo u Holandiju....nako u prolazu wrote: Meni uvjek zadrhte koljena...al` me nije jos ni jedna odvela u Holandiju
Otisao bez mene
Zadrsci radze na usnama nekog iz suncanih zemalja
- Furby
- Šeherzada
#109 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Zadrhtala bih ja,ali nemogu.Valjda godinenako u prolazu wrote:
-
nako u prolazu
#110 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Pokusaj sam malo slabijom hranom,znas ono bio,light,salatice ... ma poslije tri mjeseca zadrsces i od pogledaaida05 wrote:Zadrhtala bih ja,ali nemogu.Valjda godinenako u prolazu wrote:
- Šeherzada
#111 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Ma sta to pricas?Radije bi ja da ne drhtim nego da drhtim od gladinako u prolazu wrote: Pokusaj sam malo slabijom hranom,znas ono bio,light,salatice ... ma poslije tri mjeseca zadrsces i od pogleda
- Šeherzada
#112 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Nista light i dijete-to nije za menenako u prolazu wrote:aida05 wrote:Zadrhtala bih ja,ali nemogu.Valjda godinenako u prolazu wrote:
Last edited by Šeherzada on 14/05/2008 10:15, edited 1 time in total.
-
nako u prolazu
#113 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
E hebiga sad...ja sam spreman da jedem i medolino samo da drhtimaida05 wrote:Ma sta to pricas?Radije bi ja da ne drhtim nego da drhtim od gladinako u prolazu wrote: Pokusaj sam malo slabijom hranom,znas ono bio,light,salatice ... ma poslije tri mjeseca zadrsces i od pogledaToliko luda nisam!
- Šeherzada
#114 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
I ja sam spremna da jedem medolino-naravno,kao medjuobroke!nako u prolazu wrote:E hebiga sad...ja sam spreman da jedem i medolino samo da drhtimaida05 wrote:Ma sta to pricas?Radije bi ja da ne drhtim nego da drhtim od gladinako u prolazu wrote: Pokusaj sam malo slabijom hranom,znas ono bio,light,salatice ... ma poslije tri mjeseca zadrsces i od pogledaToliko luda nisam!
al sta ces ....nismo svi isti
-
nako u prolazu
#115 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
mislis na medolino bez luka i sose...
- Šeherzada
#116 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
E bas na taj.....Spremna sam napustiti BiH
Valjda se tamo vani bolje klopa!
-
nako u prolazu
#117 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Sto bi reko Edo dobro se spava... Döner malo poskupio ,kolu raja pije onu iz aldija,stvari kupuju u Sparparadizu (Spardzenet da Bog sacuva ) a pred Bosnu (Urlaub) tri mjeseca ne rostiljaju...ne jedu luk da im svabo ne bi zahatorio na poslu dze su vecinom hamali zesci ....ne mislim da bi bila sretnaaida05 wrote:E bas na taj.....Spremna sam napustiti BiH![]()
![]()
![]()
Toliko za Njemacku...
- ovo_malo_duse
#118 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Mislim da je tema dobra i odlucih da se malo ukljucim.
Poznajem dvije strane medalje o tom odvodzenju dovodzenju ili kako vec hocete u inostranstvo.
Nije lako ni onima koji dolaze u BiH da traze nekog (bilo da su muski ili zenski) a ni onima u Bosni da se odluce dali otic u neizvijesnost.
Kao sto rekoh poznajem nekoliko slucajeva i navescu 3. U 2 slucaja su moji prijatelji i jedan je djevojka koju poznajem.
Oba ova moja prijatelja su upoznali djevojke u Bosni ozenli se i dove lih ovamo.
U prvom slucaju je stvar super: Ona naucila jezik i sad oboje rade imaju dijete para dovoljno i u kratkom roku su postigli mnogo toga o cemu drugi sanjaju (dvije plate pa puno lakse).
Ukratko zvie super zivot imaju svijetlu buducnost.
Drugi slucaj
Moj prijatelj je upoznao curu u Bosni i hodali su godinu i nesto i ozeni je i ona dodze ovamo. On radnik zesci sve joj obezbijedio upisao je uskolu i zavrsila i nasao joj posao super,vodio je gdje sanjala da bi mogla otic i da bi nakon svega toga cim je dobila papirose dala mu nogu i jos mu napravila probleme. U tugu ga zavila i ekonomski i psihicki i svakako.
Slucaj treci cura iz Bosne koju poznajem upozna momka naseg momka i Njemacke i zabaljali se jedno vrijeme dolazio redovno, ma gotivio je zesce zvijezde s neba joj skidao i ona pla na sve to naravno. Bilo vjencanje ma sve super sredzivanje papira i ona ode za svabiju kad je tamo dosla kad zena i dijete tamo. Sad neznam detalje ali
znam da nije bio razveden sa tom "bivsom" da je tako nazovem. Milion problema a ona sama nije znala jezik ta joj "bivsa" pravila probleme da je cura pukla. Vratila se u bosnu i sad zivi na tabletama pukla skroz.
Iz ova tri slucaja se vidi da je sve moguce i da se vrlo tesko odluciti, znam da nasa raja sto iz tradicionalnih sto iz vjerskih razloga bi da ozene bosanku ili bosanca, mislim da se o onaj koji je vani o onaj koji je u bosni moraju odreci dosta toga bar u pocetku da bi brak funkcionisao i sto je najvaznije moraju biti svjesni da ce to biti tako i biti spremni na kompromise. Jer sama ljubav mnogo puta nije dovoljna da zakrpi sve rupe..
Zato sretno svima koji imaju nesto ovakvo u planu....
Poznajem dvije strane medalje o tom odvodzenju dovodzenju ili kako vec hocete u inostranstvo.
Nije lako ni onima koji dolaze u BiH da traze nekog (bilo da su muski ili zenski) a ni onima u Bosni da se odluce dali otic u neizvijesnost.
Kao sto rekoh poznajem nekoliko slucajeva i navescu 3. U 2 slucaja su moji prijatelji i jedan je djevojka koju poznajem.
Oba ova moja prijatelja su upoznali djevojke u Bosni ozenli se i dove lih ovamo.
U prvom slucaju je stvar super: Ona naucila jezik i sad oboje rade imaju dijete para dovoljno i u kratkom roku su postigli mnogo toga o cemu drugi sanjaju (dvije plate pa puno lakse).
Drugi slucaj
Moj prijatelj je upoznao curu u Bosni i hodali su godinu i nesto i ozeni je i ona dodze ovamo. On radnik zesci sve joj obezbijedio upisao je uskolu i zavrsila i nasao joj posao super,vodio je gdje sanjala da bi mogla otic i da bi nakon svega toga cim je dobila papirose dala mu nogu i jos mu napravila probleme. U tugu ga zavila i ekonomski i psihicki i svakako.
Slucaj treci cura iz Bosne koju poznajem upozna momka naseg momka i Njemacke i zabaljali se jedno vrijeme dolazio redovno, ma gotivio je zesce zvijezde s neba joj skidao i ona pla na sve to naravno. Bilo vjencanje ma sve super sredzivanje papira i ona ode za svabiju kad je tamo dosla kad zena i dijete tamo. Sad neznam detalje ali
znam da nije bio razveden sa tom "bivsom" da je tako nazovem. Milion problema a ona sama nije znala jezik ta joj "bivsa" pravila probleme da je cura pukla. Vratila se u bosnu i sad zivi na tabletama pukla skroz.
Iz ova tri slucaja se vidi da je sve moguce i da se vrlo tesko odluciti, znam da nasa raja sto iz tradicionalnih sto iz vjerskih razloga bi da ozene bosanku ili bosanca, mislim da se o onaj koji je vani o onaj koji je u bosni moraju odreci dosta toga bar u pocetku da bi brak funkcionisao i sto je najvaznije moraju biti svjesni da ce to biti tako i biti spremni na kompromise. Jer sama ljubav mnogo puta nije dovoljna da zakrpi sve rupe..
-
dnaxy
#119 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
expert za njemackunako u prolazu wrote:Sto bi reko Edo dobro se spava... Döner malo poskupio ,kolu raja pije onu iz aldija,stvari kupuju u Sparparadizu (Spardzenet da Bog sacuva ) a pred Bosnu (Urlaub) tri mjeseca ne rostiljaju...ne jedu luk da im svabo ne bi zahatorio na poslu dze su vecinom hamali zesci ....ne mislim da bi bila sretnaaida05 wrote:E bas na taj.....Spremna sam napustiti BiH![]()
![]()
![]()
Toliko za Njemacku...
-
mojgrad
#120 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
E ne shvatam kako se on mogao ozeniti (zakonski) ako je vec bio ozenjen? Jer prije nego sklopis svaki brak moras donijeti u opstinu (bilo bosansku ili njemacku) uvjerenje o slobodnom bracnom stanju, ili da si razveden i podatke o svim prijasnjim brakovima. Sto znaci ili je on imao nezakoniti brak u Njemackoj pa djevojku u Bosni zakonski ozenio i odveo tamo ili on nije ozenio tu iz Bosne jer je vec bio ozenjen sa tom u svabiji vec je samo doveo da zivi sa njim tj. njima. U svakom slucaju tu nesto ne stima.ovo_malo_duse wrote:Mislim da je tema dobra i odlucih da se malo ukljucim.![]()
Drugi slucaj
-
Hauptgefrajter-u Ba
#121 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Sve eksperti ovdje -:D
to sto opisujes to je moja generacija iz bosne svi "pametni"
ima ih i skolovani i pametni ali zaista rjetko su u njemackoj

pozdrav

to sto opisujes to je moja generacija iz bosne svi "pametni"
ima ih i skolovani i pametni ali zaista rjetko su u njemackoj
pozdrav
- Šeherzada
#122 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Onda sigurno nebi bila sretna!nako u prolazu wrote: Döner malo poskupio ....ne mislim da bi bila sretna
.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#123 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
nista onda se prebaci na "bratvurst-ove" i na "zauerkraut"

- ovo_malo_duse
#124 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Kao sto napisah neznam sve detalje mozda je ta druga bila nevjenacana, ali ova je cura iz raje i znam sve o njoj i sve sto joj se desilo je istina. Gdje je sad i staje neznam tacno nisam je vidio par godina koliko izbivam iz svog grada ali ovo sto jos se desilo je 100 % tacno. U svabiji je bila oko 6 mjeseci kad je otilsa nakon vjencanja i papirologije, a bilo vjencanje u gardu bilo veliko stari joj bogat ma bilo za pamcenje a i ona bila cura i po(manekenka) prije nego je otisla. Kad se vratila izgledala ko avet.E ne shvatam kako se on mogao ozeniti (zakonski) ako je vec bio ozenjen? Jer prije nego sklopis svaki brak moras donijeti u opstinu (bilo bosansku ili njemacku) uvjerenje o slobodnom bracnom stanju, ili da si razveden i podatke o svim prijasnjim brakovima. Sto znaci ili je on imao nezakoniti brak u Njemackoj pa djevojku u Bosni zakonski ozenio i odveo tamo ili on nije ozenio tu iz Bosne jer je vec bio ozenjen sa tom u svabiji vec je samo doveo da zivi sa njim tj. njima. U svakom slucaju tu nesto ne stima
-
nako u prolazu
#125 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
To su one sto se pred hodzom vjencaju i dragom svom vjeruju...ima i toga...ovo_malo_duse wrote:Kao sto napisah neznam sve detalje mozda je ta druga bila nevjenacana, ali ova je cura iz raje i znam sve o njoj i sve sto joj se desilo je istina. Gdje je sad i staje neznam tacno nisam je vidio par godina koliko izbivam iz svog grada ali ovo sto jos se desilo je 100 % tacno. U svabiji je bila oko 6 mjeseci kad je otilsa nakon vjencanja i papirologije, a bilo vjencanje u gardu bilo veliko stari joj bogat ma bilo za pamcenje a i ona bila cura i po(manekenka) prije nego je otisla. Kad se vratila izgledala ko avet.E ne shvatam kako se on mogao ozeniti (zakonski) ako je vec bio ozenjen? Jer prije nego sklopis svaki brak moras donijeti u opstinu (bilo bosansku ili njemacku) uvjerenje o slobodnom bracnom stanju, ili da si razveden i podatke o svim prijasnjim brakovima. Sto znaci ili je on imao nezakoniti brak u Njemackoj pa djevojku u Bosni zakonski ozenio i odveo tamo ili on nije ozenio tu iz Bosne jer je vec bio ozenjen sa tom u svabiji vec je samo doveo da zivi sa njim tj. njima. U svakom slucaju tu nesto ne stima
@ Aida no sikiriki za Döner.. kupicemo ti Kinderdöner (malo je jeftiniji