LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#101 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Steta, trebali smo ovo uzeti.
Imali smo ih.
Bice gutavo u Sarajevu.
Imali smo ih.
Bice gutavo u Sarajevu.
- Edin H.
#102 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Sa minus 15 smo se vratili na dva poena 
- BSn
#103 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Koliko su banjalucki komentatori profesionalniji, odnosno nepristrasniji u odnosu na dvojac s Hayata. U onih pola sata sto sam pratio (dok nije poceo rukomet) mogao se covjek fino odmoriti i slusati komentatore koji profesionalno odradjuju svoj posao i na netendeciozan nacin "bombarduju" informacijama.
Onu dvojicu na Hayatu covjek kada slusa, rekao bi da, u najmanju ruku, cijela BiH navija za K.K. Bosnu. Jos samo da pocnu govoriti kao Baho "lopta za nas" i slicne bljuvotine i bice na nivou.
Cudi me kako je Igokea dozvolila Bosni da joj se toliko primakne na kraju.
Biti ce interesantno na majstorici.
Onu dvojicu na Hayatu covjek kada slusa, rekao bi da, u najmanju ruku, cijela BiH navija za K.K. Bosnu. Jos samo da pocnu govoriti kao Baho "lopta za nas" i slicne bljuvotine i bice na nivou.
- campa_xxx
#104 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Imamović: Svaka čast za organizaciju
Treba napomenuti da je susret u Aleksandrovcu odigran bez i jednog incidenta, što je svakako za pohvalu.
«U ime KK Bosna i Košarkaškog saveza BiH čestitam Igokei na organizaciji utakmice. Divno smo dočekani u Aleksandrovcu, a tokom utakmice u parket nije ubačen niti jedan jedini papirić, iako je to bilo za očekivati nakon nemilih scena u Skenderiji u prvoj utakmici. Slike iz dvorane Nenad Baštinac trebale bi biti primjer svim našim sportskim kolektivima kako se na fer i korektan način bodri svoja ekipa», rekao je Nihad Imamović, predsjednik KK Bosna ASA BHT i član predsjedništva KS BiH, koji je utakmicu pratio u društvu Milorada Dodika, predsjednika domaćina.

Treba napomenuti da je susret u Aleksandrovcu odigran bez i jednog incidenta, što je svakako za pohvalu.
«U ime KK Bosna i Košarkaškog saveza BiH čestitam Igokei na organizaciji utakmice. Divno smo dočekani u Aleksandrovcu, a tokom utakmice u parket nije ubačen niti jedan jedini papirić, iako je to bilo za očekivati nakon nemilih scena u Skenderiji u prvoj utakmici. Slike iz dvorane Nenad Baštinac trebale bi biti primjer svim našim sportskim kolektivima kako se na fer i korektan način bodri svoja ekipa», rekao je Nihad Imamović, predsjednik KK Bosna ASA BHT i član predsjedništva KS BiH, koji je utakmicu pratio u društvu Milorada Dodika, predsjednika domaćina.
- sesalmir
#105 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Pitanje za ove sto su gledali tekmu, jel imala bosna neki sut za pobjedu ili produzetke na kraju?
-
LSD
#106 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Da,Jefferson šutirao tricu 8 sekundi prije kraja,ali su sudije svirale korake (po meni cak i opravdano...mislim,to se u NBA nikad ne svira jer je bio u punom trku...valjda me razumiješ šta želim recisesalmir wrote:Pitanje za ove sto su gledali tekmu, jel imala bosna neki sut za pobjedu ili produzetke na kraju?
- sesalmir
#107 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Cuj Jefferson, znaci i nismo napravili bas neku akciju cim je on opalio, to je ikonina lopta morala biti, pa makar i preko 2 covjeka 
-
LSD
#108 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Slažem se...to sam i ja odmah rekao da Ikonic mora preuzeti na sebe taj šut...pogotovu jer ga je išlo veceras (mislim da je zabio 18 koševa uz 3 trice) ali eto valjda je Zdovc nešto vidio u Jeffersonu,ko ce ga znati.sesalmir wrote:Cuj Jefferson, znaci i nismo napravili bas neku akciju cim je on opalio, to je ikonina lopta morala biti, pa makar i preko 2 covjeka
Bilo kako bilo,u majstorici ce biti guravo opet,jer ova Igokea nije naivna ekipa a uz to i finansijski naložena do jaja (navodno,tata Dodik ce im dati premije po 2.000 eura po covjeku za eventualnu pobjedu u Sarajevu)
- sesalmir
#109 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Mene nesto hastra pravo te tekme, da se oni klocevi tomovic i bavcic ne useru totalno. Mislim nekako ce biti puno veci pritisak na nasim igracima, jer realno svi ocekuju titulu koju smo prokockali prosle sezone i svi govore kako nam se to ne smije desiti. Mile ce izvrsit koliki god moze pritisak na sudije, jos ako bude nekih provokacija i eventualno se prekine tekma, trazit ce titulu pod izgovorom i ovoga veceras sto se desilo na rukometu. Bit ce prica ono tipa i evropa je vidjela kakvi su primitivci u sarajevu mi necemo to da trpimo i tako. Samo da se odljepit odma na pocetku i ne dat da stignu inace ako bude egal bit ce nervozne raje, letit ce opet sve zivo na teren.LSD wrote:Slažem se...to sam i ja odmah rekao da Ikonic mora preuzeti na sebe taj šut...pogotovu jer ga je išlo veceras (mislim da je zabio 18 koševa uz 3 trice) ali eto valjda je Zdovc nešto vidio u Jeffersonu,ko ce ga znati.sesalmir wrote:Cuj Jefferson, znaci i nismo napravili bas neku akciju cim je on opalio, to je ikonina lopta morala biti, pa makar i preko 2 covjeka
Bilo kako bilo,u majstorici ce biti guravo opet,jer ova Igokea nije naivna ekipa a uz to i finansijski naložena do jaja (navodno,tata Dodik ce im dati premije po 2.000 eura po covjeku za eventualnu pobjedu u Sarajevu)
-
LSD
#110 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Upravo toga se i ja bojim...nismo psihicki stabilna ekipa (gubili smo nekoliko dobijenih utakmica u zadnjim sekundama ove sezone..npr.protiv Borca u Sarajevu ili Slobode u TZ)...dalje,citam na forumu Bosne kritike na racun Zdovca i sl....mislim da se njemu nema šta posebno zamjeriti jer ovaj tim je on naslijedio,tj.nije ga on sastavljao...cak štaviše pred sami play-off su mu utrpali skupo placene Jeffersona i Jacksona koji imaju mizeran ucinak na terenu,ali Zdovc im mora davati minutažu jer moraju da "opravdaju svoju placu"...po meni,još jedan u nizu diletantski potez uprave klube.sesalmir wrote:Mene nesto hastra pravo te tekme, da se oni klocevi tomovic i bavcic ne useru totalno. Mislim nekako ce biti puno veci pritisak na nasim igracima, jer realno svi ocekuju titulu koju smo prokockali prosle sezone i svi govore kako nam se to ne smije desiti. Mile ce izvrsit koliki god moze pritisak na sudije, jos ako bude nekih provokacija i eventualno se prekine tekma, trazit ce titulu pod izgovorom i ovoga veceras sto se desilo na rukometu. Bit ce prica ono tipa i evropa je vidjela kakvi su primitivci u sarajevu mi necemo to da trpimo i tako. Samo da se odljepit odma na pocetku i ne dat da stignu inace ako bude egal bit ce nervozne raje, letit ce opet sve zivo na teren.LSD wrote:Slažem se...to sam i ja odmah rekao da Ikonic mora preuzeti na sebe taj šut...pogotovu jer ga je išlo veceras (mislim da je zabio 18 koševa uz 3 trice) ali eto valjda je Zdovc nešto vidio u Jeffersonu,ko ce ga znati.sesalmir wrote:Cuj Jefferson, znaci i nismo napravili bas neku akciju cim je on opalio, to je ikonina lopta morala biti, pa makar i preko 2 covjeka
Mislim da je ovaj tim slabiji od onog prošlogodišnjeg (kada smo zbog nestrucnosti Markovica izgubili titulu u sred Sarajeva od Širokog) ali opet ga je Zdovc nekako doveo sa samog finala.
-
b@tto
#111 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
slažem seBSn wrote:Koliko su banjalucki komentatori profesionalniji, odnosno nepristrasniji u odnosu na dvojac s Hayata. U onih pola sata sto sam pratio (dok nije poceo rukomet) mogao se covjek fino odmoriti i slusati komentatore koji profesionalno odradjuju svoj posao i na netendeciozan nacin "bombarduju" informacijama.
-
elSaik
#112 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Igokea novi prvak BiH, 100%.
-
pOZz
#113 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Dojava ?elSaik wrote:Igokea novi prvak BiH, 100%.
- srpanj
#114 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
ili prognoza? ako prognoziras kosarku kao utakmice EP ... onda bosnu, vec danas mozemo proglasiti prvakompOZz wrote:Dojava ?elSaik wrote:Igokea novi prvak BiH, 100%.
- BSn
#115 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
Je l' najavljen dolazak gostujucih navijaca?
- Control panel
#116 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
bas me intersuje kako ce se navijaci ponasati. koliko ce proci od onog famoznog gazi gazi .......
ako bi opet bilo ubacivanja predmeta, vrijedjanja na nacionalnoj osnovi igraca treba ispazniti gledaliste.
mora se jednom uvesti red u gledaoce, a i bio bi fol da to mi prvi pocnemo provoditi.
ako bi opet bilo ubacivanja predmeta, vrijedjanja na nacionalnoj osnovi igraca treba ispazniti gledaliste.
mora se jednom uvesti red u gledaoce, a i bio bi fol da to mi prvi pocnemo provoditi.
-
testament
#117 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Control panel wrote:bas me intersuje kako ce se navijaci ponasati. koliko ce proci od onog famoznog gazi gazi .......
Znaš šta bi bio fol,da više uletimo na teren i prebijemo papke sa strane koji provociraju.Šta su samo istrpili igrači i navijači sarajevskih klubova iz SVIH sportova na gostovanjima od selendri do banja luke i zenice,mi bi smo trebali zoljom gađati idiote.
-
testament
#118 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Ma sjajno,jadna igokea uvijek ih turci iz sarajeva pokradu,hajd se umij hladnom vodomBSn wrote:Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
- BSn
#119 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
testament wrote:Ma sjajno,jadna igokea uvijek ih turci iz sarajeva pokradu,hajd se umij hladnom vodomBSn wrote:Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
Da ne bi tehnicke u zadnjoj cetvrtini (tehnicka ide klupi Igokee zato sto je napustila teren u trenucima kada su ih poceli gadjati s trbina), pazi da ne bi Bosna pobjedila. Ponajboljem igracu sviraju 5. licnu, a nije ni dodirnuo Wiliamsa.
-
testament
#120 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
BSn wrote:testament wrote:Ma sjajno,jadna igokea uvijek ih turci iz sarajeva pokradu,hajd se umij hladnom vodomBSn wrote:Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
Da ne bi tehnicke u zadnjoj cetvrtini (tehnicka ide klupi Igokee zato sto je napustila teren u trenucima kada su ih poceli gadjati s trbina), pazi da ne bi Bosna pobjedila. Ponajboljem igracu sviraju 5. licnu, a nije ni dodirnu Wiliamsa.
Sto se tice "Turaka", mani se suplje iz '92., nije ovo podforum Politika.
Slažem se sa tim " da ne bi tehničke",ali šta ćemo sa utakmicom u krmetnjaku zvanom aleksandrovac gdje je publika UŠLA u teren(a prije toga gađala igrače bosne KAMENJEM)i TUKLA se sa gostujućim igračima(pljuvanje i MAJMUNSKE povike neću ni da spominjem),pa igrači bosne živu glavu izvukoše i pobjegoše u svlačionicu,da bi ih u povratku na parket dočekala dvostruka tehnička greška umjesto da se utakmica prekine i REGISTRUJE ZA BOSNU???
- BSn
#121 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
testament wrote:
Slažem se sa tim " da ne bi tehničke",ali šta ćemo sa utakmicom u krmetnjaku zvanom aleksandrovac gdje je publika UŠLA u teren(a prije toga gađala igrače bosne KAMENJEM)i TUKLA se sa gostujućim igračima(pljuvanje i MAJMUNSKE povike neću ni da spominjem),pa igrači bosne živu glavu izvukoše i pobjegoše u svlačionicu,da bi ih u povratku na parket dočekala dvostruka tehnička greška umjesto da se utakmica prekine i REGISTRUJE ZA BOSNU???
I to sve nabrojano opet ne utjece na cinjenicu da je Igokea u Sarajevu pokazala da se moze nositi s Bosnom i da istu moze pobjediti i u gostima.
A to, sto se dozvoljava divljanje navijaca, stvar je Saveza. Kada bi ih jednom "opucali" po dzepu ne bi vise ni Igokea, a ni Bosna dozvolila da navijaci rade sta zele.
Sudija, ocito, sviraju tehnicke gostima (koji "spasavaju goli zivot"), jer se boje da se bijes navijaca ne okrene na njih, pa da ne napuste dvoranu u lijesu.
I zato je, opet, kriv Savez.
-
arze
#122 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
po cemu je igokea bolja?BSn wrote:Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
ono je prelosa ekipa.Sutra +25 za Bosnu
Sinisa Kovacevic medu glavnim igracima
i da ne nabrajem neke nepismene Šiljke itd...
Igokea je ekipa koja nasilu hoce bit "top" a seljacine zesce!
Ebo Vas Ronhil!
- BSn
#123 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
arze wrote:po cemu je igokea bolja?BSn wrote:Igokea je bolji tim i ako ih sudije ne pokradu u Sarajevu, kao prosli put, imamo novog prvaka BiH i to s prostora RS-a.
ono je prelosa ekipa.Sutra +25 za Bosnu
Sinisa Kovacevic medu glavnim igracima![]()
![]()
![]()
i da ne nabrajem neke nepismene Šiljke itd...
Igokea je ekipa koja nasilu hoce bit "top" a seljacine zesce!
Ebo Vas Ronhil!
Isto vrijedi i za K.K. Bosnu.
- Mahalac
#124 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Nazalost ali moram priznati da je trenutno Igokea bolji tim od Bosne. Bosna ima bolje vodjenje s klupe i samo mudra taktika Zdovca koji je prosli put isao na licne greske prot. igraca je dovela Bosnu do veoma tijesne pobjede. Ako Igokea bude znala iskoristiti svoju prednost u pojedincima a koja itekako postoji, Bosna je donja i nazalost siguran sam da ovaj put tj sutra gubi. U neku ruku malo mi je i drago zbog toga jer ce poslije toga nastupiti cistka od kloceva u kkBosna koja je po meni davno trebala biti uradjena.
Sutra sam kao i uvijek u Skenderiji ali sam siguran da ce biti gotovo nemoguce pobjediti.
Krmka ovaj put ne bi da spominjem ali treba nama krmaka da bi bili bolji, najbolji
Sutra sam kao i uvijek u Skenderiji ali sam siguran da ce biti gotovo nemoguce pobjediti.
Krmka ovaj put ne bi da spominjem ali treba nama krmaka da bi bili bolji, najbolji
-
radeljas
#125 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
bice jako tesko bosni. ne toliko jer je igokea neka jaka ekipa, nego zato sto bosna nema napadacke igre, i sto ce igokea biti u psiholoskoj prednosti. pored toga, bavcic, a nazalost i mozda najbolji bosnin igrac u napadu, ikonic igraju i jako slabo odbranu. pa i lance nije neki jak odbrambeni igrac. volio bih da se desi cudo i pobjeda, ali tesko.
sto rece mahalac i poraz bi mozda bio dobra stvar, barem u jednom, tj. ako bi neko iz te uprave napravio cistku "managera" (avdic, konakovic, bukva) i ljudi koji su ovih godina postavljali privatni interes ispred interesa kluba. i to tako da su doveli bruku polovnih americkih igraca, a ranije isto tako losih igraca iz manager-ske agencije mishka razhnatovica. takva politika ce dovesti bosnu mozda do situacije da i ove godine ne igra u regionalnoj ligi sto ce biti tezak udarac u svakom pogledu. ali da ne sirim defetizam pred noc odluke. hocu samo da kazem da su nade u neke velike promjene, cak i u slucaju poraza slabe. nazalost.
sto rece mahalac i poraz bi mozda bio dobra stvar, barem u jednom, tj. ako bi neko iz te uprave napravio cistku "managera" (avdic, konakovic, bukva) i ljudi koji su ovih godina postavljali privatni interes ispred interesa kluba. i to tako da su doveli bruku polovnih americkih igraca, a ranije isto tako losih igraca iz manager-ske agencije mishka razhnatovica. takva politika ce dovesti bosnu mozda do situacije da i ove godine ne igra u regionalnoj ligi sto ce biti tezak udarac u svakom pogledu. ali da ne sirim defetizam pred noc odluke. hocu samo da kazem da su nade u neke velike promjene, cak i u slucaju poraza slabe. nazalost.