Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
seln wrote:Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi se i sami nasli u ulozi osudjenika?
Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Momak, ljudino, kako god...ohladi malo. Iznio sam moja pitanja pristojno i bez uvreda. Ako hoces, odgovori, kontrapitanja nisu odgovor.
callmethebreeeze wrote:niko se ne proglasava nenormalnim na osnovu izgleda, to radi medicinski experti, bar ovdje u svedskoj je tako, a pretpostavljam i svuda po svijetu.
Pa ne moram bas sve nacrtati.Kada kazem izgledaju normalni onda sigurno nisam mislio na njihovu ljepotu nego na ponasanje.
pa ne moras crtati, samo to sto neko izgleda normalan ne znaci i da jeste normalan. to je svima jasno.
ja u potpunosti razumijem vase argumente, pogotovo ovaj da je bolje ubiti monstruma i tako sprijeciti da opet pocini zlocin, ali smrtne kazne postoje vijekovima i dalje ljudi cine monstruozne zlocine. ja sam za dozivotnu robiju, ali prije svega mislim da je bolje graditi drustvo gdje vecina nece zavrsiti u kriminalu.
Ma jami, bona....mogu se kladiti da bi vecina zagovornika smrtne kazne rekla kako bi vlastitim rukama ubili zlocinca...iako u zivotu kokos nisu zaklali, a vecina pada u nesvijest kad vidi krv.
seln wrote:Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:
Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Momak, ljudino, kako god...ohladi malo. Iznio sam moja pitanja pristojno i bez uvreda. Ako hoces, odgovori, kontrapitanja nisu odgovor.
cini mi se da sam i ja vrlo pristojno iznio svoje misljenje.
a, vrlo pristojno sam te i pitao. pa bi bilo pristojno da das odgovor
seln wrote:
Kad i ako odgovoris na moje pitanje.
Nazivati nekog pametnjakovicem nije pristojno.
kao sto rekoh, ja sam svoje misljenje da li sam za smrtnu kaznu ili ne, dao. dakleM, ukoliko te zanima, vrati koju stranicu ili dioptriju provjeri. bez uvrede.
a, kako da te ne oslovim sa "pametnjakovic", kad ponavljas jedno te isto, k'o pokvarena ploca? majka mu stara udostoji se pa nam svima odgovori da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! i ne zamjeri.
skojotovski wrote:
Kad i ako odgovoris na moje pitanje.
Nazivati nekog pametnjakovicem nije pristojno.
kao sto rekoh, ja sam svoje misljenje da li sam za smrtnu kaznu ili ne, dao. dakleM, ukoliko te zanima, vrati koju stranicu ili dioptriju provjeri. bez uvrede.
a, kako da te ne oslovim sa "pametnjakovic", kad ponavljas jedno te isto, k'o pokvarena ploca? majka mu stara udostoji se pa nam svima odgovori da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! i ne zamjeri.
Izvini, ali stobom nemam sta razgovarati. Nadji nekoga isto tako nabrijanog pa sa njim pricaj.
danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti
Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu.
I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.
ok, mozda nisu... ali 'humanost' i neki 'visi cilj' se poteze u argumentima tipa -- ko nam je dao pravoda nekome uzmemo zivot, pamakar taj neko bio i silovatelj djece od 5 godina... pa sta ja znam, valjda nam je to pravo dao isti onaj ko nam je dao 'pravo' da tom liku kidamo ruke, tjeramo ga da radi po 14 sati na hljebu i vodi, i medicinski ga mucimo...
@ seln:
da moj sin siluje djete od 5 godina -- JA bih ga prva sa zemljom sastavila ne bi mu trebao nikakav sud ni sudija, prvo bih njega a onda sebe sa zivotom rastavila... kad nisam znala insana odgajit... nek nas nema...
danas wrote:
@ seln:
da moj sin siluje djete od 5 godina -- JA bih ga prva sa zemljom sastavila ne bi mu trebao nikakav sud ni sudija, prvo bih njega a onda sebe sa zivotom rastavila... kad nisam znala insana odgajit... nek nas nema...
DA kao sto rekoh ranije sam bih trazio smrtnu
jebo te zivot u zatvoru, nakon par decenija si najveci supak koji ionako nema nista od zivota van zatvora
zivot je pun nepravde. sta se kod nas desilo 90tih...
cisto iz objektivnosti..
desetak nevinih za stotine ili hiljade supaka je prihvatljiva brojka
sadasnji corrections system ne valja i ne radi.
treba ga mijenjati. dosta raje koja su po americkim zatvorima tamo ne bi trebala biti. zbog 2-3grama droge hajde odlezi godinu dvije i postani jos veci bandit.
za ovo na death row, skrati appeals i metak u vugla po irackom sistemu. mjesec dana nakon izricanja kazne...
danas wrote:
@ seln:
skojotovski wrote:savrseno pitanje za tebe, glasi: da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Savrsen odgovor: ne bih ga branio, jer se tako nesto ne moze braniti, ali ne bih zelio da hladnokrvno bude egzekutiran od profesionalnog ubice na drzavnom budzetu. Neka ga na robiji, koliko god ga osude, ali da ga ubiju...to ne.
danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti
Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu.
I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.
ok, mozda nisu... ali 'humanost' i neki 'visi cilj' se poteze u argumentima tipa -- ko nam je dao pravoda nekome uzmemo zivot, pamakar taj neko bio i silovatelj djece od 5 godina... pa sta ja znam, valjda nam je to pravo dao isti onaj ko nam je dao 'pravo' da tom liku kidamo ruke, tjeramo ga da radi po 14 sati na hljebu i vodi, i medicinski ga mucimo...
S tim da je jedno od osnovnih ljudskih prava pravo na život. Pravo na ne kažanjavanje u slučaju činjenja nekog zločina ne postoji.