smrtna kazna za i protiv

Locked
Saian

Post by Saian »

seln wrote:Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:

da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi se i sami nasli u ulozi osudjenika?
evo meshtre ovaj put s osjecajem
danas wrote:'milost ne trazim, niti bih je dao'... :)
:wink:
seln

Post by seln »

skojotovski wrote:
seln wrote:Za ove koji su sigurni da bi ubili oca, brata, sina ako bi to zasluzio:

Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Momak, ljudino, kako god...ohladi malo. Iznio sam moja pitanja pristojno i bez uvreda. Ako hoces, odgovori, kontrapitanja nisu odgovor.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

hrasno38 wrote:
callmethebreeeze wrote:niko se ne proglasava nenormalnim na osnovu izgleda, to radi medicinski experti, bar ovdje u svedskoj je tako, a pretpostavljam i svuda po svijetu.
Pa ne moram bas sve nacrtati.Kada kazem izgledaju normalni onda sigurno nisam mislio na njihovu ljepotu nego na ponasanje.
pa ne moras crtati, samo to sto neko izgleda normalan ne znaci i da jeste normalan. to je svima jasno.

ja u potpunosti razumijem vase argumente, pogotovo ovaj da je bolje ubiti monstruma i tako sprijeciti da opet pocini zlocin, ali smrtne kazne postoje vijekovima i dalje ljudi cine monstruozne zlocine. ja sam za dozivotnu robiju, ali prije svega mislim da je bolje graditi drustvo gdje vecina nece zavrsiti u kriminalu.
seln

Post by seln »

Saian wrote:

I ja bez osjecaja ubijam u video-igrama, a bogami i mene ubiju.
Realni zivot je malo drugaciji, tu su mooda u principu malo manja.
Saian

Post by Saian »

seln wrote:
Saian wrote:

ja to volim vidjeti manje profano kao stvar obraza :wink: igrice? ubiju te u igricama? i ti mislis da meni nije jasna razlika ili sta ? :roll:
Last edited by Saian on 15/01/2008 15:15, edited 1 time in total.
seln

Post by seln »

Saian wrote:
seln wrote:
Saian wrote: evo meshtre ovaj put s osjecajem
ja to volim vidjeti kao manje profano kao stvar obraza :wink:
Obraz je direktni podredjeni guzice....cast onim 0,000001% izuzetka.
Saian

Post by Saian »

seln wrote:cast onim 0,000001% izuzetka.
hvala, fino od tebe :)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ako vam nije mrsko citati....i ako znate engleski (izvinjavam se onima koji ne znaju, ali nemam vremena da prevodim)...

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... ion/story/
seln

Post by seln »

FFK as Lucy01 wrote:Ako vam nije mrsko citati....i ako znate engleski (izvinjavam se onima koji ne znaju, ali nemam vremena da prevodim)...

Ma jami, bona....mogu se kladiti da bi vecina zagovornika smrtne kazne rekla kako bi vlastitim rukama ubili zlocinca...iako u zivotu kokos nisu zaklali, a vecina pada u nesvijest kad vidi krv.
skojotovski

Post by skojotovski »

seln wrote:
skojotovski wrote:

Neko rece da je nevino osudjen i pogubljen kolateralna steta na putu ka pravdi....
da li bi zagovarali smrtnu kaznu ako bi vas otac, sin, brat....bio nevino osudjen i pogubljen (nekoliko poznatih slucajeva)?
halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Momak, ljudino, kako god...ohladi malo. Iznio sam moja pitanja pristojno i bez uvreda. Ako hoces, odgovori, kontrapitanja nisu odgovor.
cini mi se da sam i ja vrlo pristojno iznio svoje misljenje.
a, vrlo pristojno sam te i pitao. pa bi bilo pristojno da das odgovor :oops:
seln

Post by seln »

skojotovski wrote:
seln wrote:
skojotovski wrote: halo, pametnjakovic, kazi ti nama, da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?!
Kad i ako odgovoris na moje pitanje.
Nazivati nekog pametnjakovicem nije pristojno.
seln

Post by seln »

Saian wrote:igrice? ubiju te u igricama? i ti mislis da meni nije jasna razlika ili sta ? :roll:
Itekako mi je jasna razlika...ali imam mucan osjecaj u stomaku da tebi nije jasna.
Saian

Post by Saian »

ma to ti je od danasnjeg bureka :D
Last edited by Saian on 15/01/2008 15:55, edited 1 time in total.
skojotovski

Post by skojotovski »

seln wrote:
skojotovski wrote:
seln wrote: Momak, ljudino, kako god...ohladi malo. Iznio sam moja pitanja pristojno i bez uvreda. Ako hoces, odgovori, kontrapitanja nisu odgovor.
kao sto rekoh, ja sam svoje misljenje da li sam za smrtnu kaznu ili ne, dao. dakleM, ukoliko te zanima, vrati koju stranicu ili dioptriju provjeri. bez uvrede.
a, kako da te ne oslovim sa "pametnjakovic", kad ponavljas jedno te isto, k'o pokvarena ploca? majka mu stara :D udostoji se pa nam svima odgovori da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! i ne zamjeri. :D
seln

Post by seln »

skojotovski wrote:
seln wrote:
skojotovski wrote: cini mi se da sam i ja vrlo pristojno iznio svoje misljenje.
kao sto rekoh, ja sam svoje misljenje da li sam za smrtnu kaznu ili ne, dao. dakleM, ukoliko te zanima, vrati koju stranicu ili dioptriju provjeri. bez uvrede.
a, kako da te ne oslovim sa "pametnjakovic", kad ponavljas jedno te isto, k'o pokvarena ploca? majka mu stara :D udostoji se pa nam svima odgovori da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! i ne zamjeri. :D
Izvini, ali stobom nemam sta razgovarati. Nadji nekoga isto tako nabrijanog pa sa njim pricaj.
skojotovski

Post by skojotovski »

ooo, uvredjena mlada!
pa, sto odmah ne kazes? nisam te prepozn'o!
:oops:

P.S. "stobom" se pise odvojeno :oops:
seln

Post by seln »

skojotovski wrote:ooo, uvredjena mlada!
pa, sto odmah ne kazes? nisam te prepozn'o!
:oops:

P.S. "stobom" se pise odvojeno :oops:
Hvala, savrseno se uklapa u moju sliku otebi ("otebi" se pise odvojeno, znam).
skojotovski

Post by skojotovski »

savrseno pitanje za tebe, glasi: da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! 8-)
danas

Post by danas »

elSaik wrote:
danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti :-) :-) :-) :-)
Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu. :)

I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.
ok, mozda nisu... ali 'humanost' i neki 'visi cilj' se poteze u argumentima tipa -- ko nam je dao pravoda nekome uzmemo zivot, pamakar taj neko bio i silovatelj djece od 5 godina... pa sta ja znam, valjda nam je to pravo dao isti onaj ko nam je dao 'pravo' da tom liku kidamo ruke, tjeramo ga da radi po 14 sati na hljebu i vodi, i medicinski ga mucimo... :-)

@ seln:
da moj sin siluje djete od 5 godina -- JA bih ga prva sa zemljom sastavila :) ne bi mu trebao nikakav sud ni sudija, prvo bih njega a onda sebe sa zivotom rastavila... kad nisam znala insana odgajit... nek nas nema...
pitt

Post by pitt »

danas wrote: @ seln:
da moj sin siluje djete od 5 godina -- JA bih ga prva sa zemljom sastavila :) ne bi mu trebao nikakav sud ni sudija, prvo bih njega a onda sebe sa zivotom rastavila... kad nisam znala insana odgajit... nek nas nema...
sta oni znaju sta su plemenski obicaji :D:D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

DA kao sto rekoh ranije sam bih trazio smrtnu
jebo te zivot u zatvoru, nakon par decenija si najveci supak koji ionako nema nista od zivota van zatvora

zivot je pun nepravde. sta se kod nas desilo 90tih...

cisto iz objektivnosti..
desetak nevinih za stotine ili hiljade supaka je prihvatljiva brojka
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

FFK as Lucy01 wrote:Ako vam nije mrsko citati....i ako znate engleski (izvinjavam se onima koji ne znaju, ali nemam vremena da prevodim)...

interesantan clanak...

sadasnji corrections system ne valja i ne radi.
treba ga mijenjati. dosta raje koja su po americkim zatvorima tamo ne bi trebala biti. zbog 2-3grama droge hajde odlezi godinu dvije i postani jos veci bandit.
za ovo na death row, skrati appeals i metak u vugla po irackom sistemu. mjesec dana nakon izricanja kazne...

:D
seln

Post by seln »

danas wrote: @ seln:
Amerikoooo, cemerikoooo (pjeva se nazalno)
seln

Post by seln »

skojotovski wrote:savrseno pitanje za tebe, glasi: da li bi ti svog oca, sina, brata...branio, a znas da je monstrum, tj. kriv?! 8-)
Savrsen odgovor: ne bih ga branio, jer se tako nesto ne moze braniti, ali ne bih zelio da hladnokrvno bude egzekutiran od profesionalnog ubice na drzavnom budzetu. Neka ga na robiji, koliko god ga osude, ali da ga ubiju...to ne.
elSaik

Post by elSaik »

danas wrote:
elSaik wrote:
danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti :-) :-) :-) :-)
Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu. :)

I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.
ok, mozda nisu... ali 'humanost' i neki 'visi cilj' se poteze u argumentima tipa -- ko nam je dao pravoda nekome uzmemo zivot, pamakar taj neko bio i silovatelj djece od 5 godina... pa sta ja znam, valjda nam je to pravo dao isti onaj ko nam je dao 'pravo' da tom liku kidamo ruke, tjeramo ga da radi po 14 sati na hljebu i vodi, i medicinski ga mucimo... :-)
S tim da je jedno od osnovnih ljudskih prava pravo na život. Pravo na ne kažanjavanje u slučaju činjenja nekog zločina ne postoji.
Locked