Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mIRCerka wrote:leeloo kako si se pisala na faxu? na formularu za upis na godinu studija MORAS ispuniti rubriku NACIONALNOST...
jednostavno je: ne upises fax
Lako je tebi...ja sam na pvoj godini bila Ostali, na drugoj Hrvatica, na trecoj Jevrejka, i na cetvrtoj bosnjakinja...
ljutile se tete iz studentske na mene, ali posto bi to trebalo biti MOJE PRIVATNO a oni zadiru, nek se ebu tamo i nek kontaju sta sam...
mIRCerka wrote:leeloo kako si se pisala na faxu? na formularu za upis na godinu studija MORAS ispuniti rubriku NACIONALNOST...
Lako je tebi...ja sam na pvoj godini bila Ostali, na drugoj Hrvatica, na trecoj Jevrejka, i na cetvrtoj bosnjakinja...
ljutile se tete iz studentske na mene, ali posto bi to trebalo biti MOJE PRIVATNO a oni zadiru, nek se ebu tamo i nek kontaju sta sam...
Joj tebeeeeeeeee.
Sto komplikujes, ba?
Jednostavno napises: ''MULTI-KULTI''
milivoje wrote:
Joj tebeeeeeeeee.
Sto komplikujes, ba?
Ako napises da si Bosnac, vrate ti upisni materijal...BOSANAC NE POSTOJI. Ako napises Eskim...vrate ti...Jedino sto je moglo mimo imena konst.naroda je Jevrej. I ne zaboravi nazvat SHALOM pri predaji papira...
milivoje wrote:
Joj tebeeeeeeeee.
Sto komplikujes, ba?
Ako napises da si Bosnac, vrate ti upisni materijal...BOSANAC NE POSTOJI. Ako napises Eskim...vrate ti...Jedino sto je moglo mimo imena konst.naroda je Jevrej. I ne zaboravi nazvat SHALOM pri predaji papira...
blago tebi pa ti je ovo smijesno...
Zamisli guzvu pred studentskom, 200 studenata, i tebi teta galami kroz staklo, a ti hud prva godina faksa, predajes papire za upis, niko ko ti...i kaze teta NE MOZES BITI BOSANKA MOZES BIT BOSNJAKINJA HRVATICA SRPKINJA IL OSTALI...
a ja tek napunila 18 godina...
fenomenalna si mIRCerka
zato ti ovo pise na lokacija :Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot. LOVE IT
cijela generacija je to radila...pa ne znas jos uvijek gdje si supalj, a oni insistiraju na tim podacima...fol pitaju za imovinsko stanje bla bla ko biva da pomognu kome treba...a nisi u stanju dobit potvrdu da si jebeni redovni student za grasovu iskaznicu kako treba, kamoli soc.pomoc ugrozenim kategorijama studenata...
dabogda im na onom svijetu brojali krvna zrnca... sad sam se naljutila bezze
cijela generacija je to radila...pa ne znas jos uvijek gdje si supalj, a oni insistiraju na tim podacima...fol pitaju za imovinsko stanje bla bla ko biva da pomognu kome treba...a nisi u stanju dobit potvrdu da si jebeni redovni student za grasovu iskaznicu kako treba, kamoli soc.pomoc ugrozenim kategorijama studenata...
studentska administracija je uzas,kada sam studirala u BiH,vrata uvijek zakljucana, a uvijek mi bilo interesatno,radno osoblje je uvijek u nekoj guzvi , brzini i prolijecu pored tebe kako nisu krivi za totalni kurshus u papirologiji
Mogly wrote:Čovjek kaže ja sam roditelj, slikar, inžinjer, pronalazač, planinar, ribar, pisac, alhemičar, deathead... Zamisli koliku krizu identiteta ima čovjek koji od svega što se nudi u životu odabere da kaže ja sam recimo Srbin i da mu to bude jedina relavantna odrednica u životu.
Da hoće ovaj autoput i bezvizni režim pa da se i ove planine u glavama otvore .
forza milan wrote:
Stvarno ste napredni i neoptereceni i ti i muz ti da je to poezija. Fakat vam zavidim, da bogdo i ja mogu biti tako rasterecen, urban, ukorak s vremenom kao vas dvoje pa da se tako izjasnim, ali ne mogu. Sta cu kad se izjasnjavam ka o Bosnjak i sigurno da sam zaosto, ljakse, nisam urban kao Bosanci i Hercegovci (jao dobrog imena za naciju.
Eto cemu to. Odmah za vratove. Ccccc... gdje sam bilo gdje napisala nesto tako. Ne vjerujem u boga, ne praktikujem ni jednu religiju, u najmjesanijem sam mogucem braku.... prava BiH u malom. Zasto ne zelim da me upisuju kao bosnjaka... zato sto to nisam... ovdje je bosanjak=musliman... zasto? ne znam... nisam muslimanka, nisam katolkinja, nisam pravoslavka, nisam jevrej, nisam hrvatica, nisam srpkinja. Rodjena i odrasla u BiH. Nije li moronski to da se ne mogu deklarisati tako, ma kako to tebi smijesno zvucalo.
Evo jedna informacija za sve Bosance i Hercegovce: u turskom i madjarskom jeziku ne postoji (!!!) izraz Bosanac, postoji samo izraz Bosnjak.
Gadi mi se cinjenica da ne postoje bosanci i hercegovci u BiH i puca mi neka stvar sto u mađarskom i u turskom jeziku nema bosanaca.... Postoje ljudi koji se osjećaju tako i sta cemo .... Protjerivanje, genocid?!
Dakle ja trebam ostati ostali do kraja zivota zato sto turci i madjari nemaju rijec za bosance?! Zato sto ne pripadam ni jednoj religijskoj grupi... jel' to znaci da ja nemam domovinu?
Znala sam da postoji razlog zasto se ne javljam na ovakve teme...
E hajde me sad prosvijetli molim te i reci gdje si procitala to da Bosnjak automatski mora biti i musliman. Cudi me da nisi kazala da mora biti i bes vakat, postit ramazan pa da bi mogao biti nazvan Bosnjakom. Da Bog dragi sacuva neznanja, nema nista gore od toga. Pa nije Bosnjastvo Jevrejstvo pa da je uvjetovano religijskim momentom. Ne mogu davjerujem sta ljudi pisu i kako ljudi rezonuju.
Evo jedna informacija za sve Bosance i Hercegovce: u turskom i madjarskom jeziku ne postoji (!!!) izraz Bosanac, postoji samo izraz Bosnjak.
Gadi mi se cinjenica da ne postoje bosanci i hercegovci u BiH i puca mi neka stvar sto u mađarskom i u turskom jeziku nema bosanaca.... Postoje ljudi koji se osjećaju tako i sta cemo .... Protjerivanje, genocid?!
Dakle ja trebam ostati ostali do kraja zivota zato sto turci i madjari nemaju rijec za bosance?! Zato sto ne pripadam ni jednoj religijskoj grupi... jel' to znaci da ja nemam domovinu?
Znala sam da postoji razlog zasto se ne javljam na ovakve teme...
Kao da sa Madjarima ili Turcima razgovarate na madjarskom (inace vrlo zahvalan i jednostavan jezik za skontat ) i turskom.
Pricas na engleskom na kojem imas izraze Bosnian i Bosniak pa neka levati prevode [/quote]
Madjarski i turski su bitni kao lanjski snijeg, ali su ti ljudi nama vladali 500 godina i to sto u njihovim jezicima nema pojma Bosanac jedan je u nizu dokaza da to nije nikad postojalo kroz historiju, da nema nikakva utemeljenja i da se ne moze koristiti kao nacionalno ime. Ako cemo mak na konac imas se pravo osjecat kao Marsovac, pa zasto da nemas i kao Bosanac, ali je to Bosanac apsurdno i neutemeljeno jednako koliko i Marsovac i Musliman.
forza milan wrote:
Madjarski i turski su bitni kao lanjski snijeg, ali su ti ljudi nama vladali 500 godina i to sto u njihovim jezicima nema pojma Bosanac jedan je u nizu dokaza da to nije nikad postojalo kroz historiju, da nema nikakva utemeljenja i da se ne moze koristiti kao nacionalno ime. Ako cemo mak na konac imas se pravo osjecat kao Marsovac, pa zasto da nemas i kao Bosanac, ali je to Bosanac apsurdno i neutemeljeno jednako koliko i Marsovac i Musliman.
Da li si slucajno babici ispao iz ruku pravac na glavu? Porediti BOSANAC i MARSOVAC...
Trebala bi biti opcija: "Nacionalno se ne izjasnjavam". Sto ne znaci da sam neopredjeljen ili nesto slicno. "Nacionalno" mi nije bitna kategorija u zivotu a kako ne mislim da je bogom dana kategorija i da svako mora biti pripadnik neke nacionalne grupe, smatram da bi ljudima trebala biti ostavljena i gore pomenuta opcija. Nacionalnost mi je manje bitna od recimo sta sam jeo prije godinu dana ili slicno.
Hrvat u nedostatku Bosanca. Ne opterećujem se s takvim stvarima. Jedino mi je dobro što u svoj toj priči ne moram koristiti niškorisni bosanski pasoš. Suckers!
Ja nikad nisam popunila tu rubriku.Iz mjesovitog sam braka i ne pada mi na pamet da bilo kome bilo sta objasnjavam.I tako,svaki put kad predajem dokumente u studentsku,pored nacionalnost povucem kosu cizu I svaki put kazu moras popuniti,ja kazem nista se ne mora,i samo se okrenem i ostavim im papire na stolu.Tako sam se svaki put upisala.I nikad nisam htjala uzeti papire nazad da popunim.Ne dam da me handre time Smradovi
Dioda wrote:
Ja nikad nisam popunila tu rubriku.Iz mjesovitog sam braka i ne pada mi na pamet da bilo kome bilo sta objasnjavam.I tako,svaki put kad predajem dokumente u studentsku,pored nacionalnost povucem kosu cizu I svaki put kazu moras popuniti,ja kazem nista se ne mora,i samo se okrenem i ostavim im papire na stolu.Tako sam se svaki put upisala.I nikad nisam htjala uzeti papire nazad da popunim.Ne dam da me handre time Smradovi
Dioda wrote:
Meni nije jasno zašto uopšte postoji ta rubrika nacionalnost, zar državljanstvo ne bi bilo dovoljno?
Nope, imas i drzavljanstvo i nacionalnost...
potrebno je zbog STATISTIKE koja K*cu ne radi nikad kad ti treba neki okvirni stat podatak!
Jedino sto nam nisu trazili je uzorak urina i stolice...
valjda govno isto smrdi, cije god da je
Znam da ima oboje, samo kažem da pi po meni državljanstvo trebalo biti dovoljno, a vala i tu neku statistiku možeš zajebat, ako je istina ovo što neki pišu (da se predstavljaju kao eskimi itd).