ljudi sta mislite da je ona
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- scorpion7
#101 Re: ljudi sta mislite da je ona
Ja dajem punu podrsku muzu
elem ta njegova zhena da je imala tetku,pa da da tetka kakav savjet ne bih joj se to desilo

- savrseni krug
#102 Re: ljudi sta mislite da je ona
onda i neceanais_nin wrote:savrseni krug wrote: ma sta je tu gubitak
cinjenica je da je ta rogata temeljila svoj svijet na pogresnim temeljima i sad su se temelji srusili,i to dva puta
ali nista nije izgubila s gubitkom to dvoje voljenih
ipak najveca kokos u svemu ovome opet je ta rogata
jer ne kazu djaba zajebi me jednom tvoja je sramota,poslije toga sve ostalo je moja sramota
kao sto i jeste
svi smo plaho pametni kad se nesto zeznuto nekom drugom desava...ona je donijela odluku kada je prvi put saznala za sve u skladu s onim s cim je ona mogla zivjeti....njen izbor....da li bih ja to isto izabrala za sebe je sasvim nebitno u svemu ovome....je li pogrijesila, koliko je pogrijesila, je li ih trebala odmah oboje nogirati (da, u teoriji svi tvrde da bi oni satarama, katanama, nozevima, sasjecali, presjecali....u praksi puno cesce se oprasta nego sto se odlazi...al nebitno), kako god okrenes ona je ta koja je trenutno povrijedjena....ja mislim da su njih dvoje ucinili uslugu...ali kada je covjek (ili zena) povrijedjen i iznevjeren tesko je to gledati tako u datom momentu....nadam se iskreno da ce i njoj osvanuti dan kada ce biti zahvalna sto nije provela vise godina u neznanju i u zabludama o tome kakav je covjek njen muz i kakva je osoba njena "prijateljica"
apsurdno je uopste diskutovati o ovome,prevare se desavaju u praksi i u praksi se oprasta ili odlazi(a moze i satarama)ali ako se to desi jos jednom ili se kao u ovom slucaju konstantno desava onda je jedini i izriciti krivac doticna rogata.Jer ako nije ni nakon prvog priznanja postaviti stvari na zdrave osnove, ako je vec oprostila,onda i nije cudo sto je faker nastavio da faka jer opet kazem ljudi su najgori hajvani koje za svako zlo treba primjereno kazniti a ona to nije ucinila.I sad treba da je zalimo.Ili sta?
-
Zhaba
#103 Re: ljudi sta mislite da je ona
pa sta to pomaze sto je njoj stimalo kad njemu nije, ne zivi ona sama. Mislim sve je to fino i lijepo, on kriv, ona drolja a zena nimalo nije kriva sto on ima aferu...ma kakvi...gdje ce se ona za svoj nos uhvatitiAmela wrote:Interesantno da eto zena je ta koja se treba zapitati sta to nije stimalo u braku.Njoj je ocigledno stimalo jer nije ona ta koja je nasla drugog, nego on - ako je imao muda sto nije otisao kao covjek, pa onda trazio nekog drugog.
![]()
I ona oprostila prvi put i njemu i drugarici, e jesu mi bas par: "iskreni" muz i prijateljica.Zna li ta zena za "Baklju Ivanjsku" - ono gori kao ivanjska svijeca...
![]()
Svasta na ovom dunjaluku.
Za sve sto se desi u braku u vezi u prijateljstvu su obe osobe krive! Nema to jedan je kriv jedan nevin.
A u ovu situaciju se ona dovela s tim sto je odlucila njemu i njoj oprostiti (nije bitno da li je to tacno ili ne)
- pitt
#104 Re: ljudi sta mislite da je ona
kako ba nema? pa nije komunizam da smo svi isti

ne kontam kako ti mozes biti kriva ako je momak sa tobom sve super, a iza ledja te vara sa nekim? Kakve tu tvoje krivice ima?
ne kontam kako ti mozes biti kriva ako je momak sa tobom sve super, a iza ledja te vara sa nekim? Kakve tu tvoje krivice ima?
- scorpion7
#105 Re: ljudi sta mislite da je ona
Kolegice ako dozvolite...Zhaba wrote:pa sta to pomaze sto je njoj stimalo kad njemu nije, ne zivi ona sama. Mislim sve je to fino i lijepo, on kriv, ona drolja a zena nimalo nije kriva sto on ima aferu...ma kakvi...gdje ce se ona za svoj nos uhvatitiAmela wrote:Interesantno da eto zena je ta koja se treba zapitati sta to nije stimalo u braku.Njoj je ocigledno stimalo jer nije ona ta koja je nasla drugog, nego on - ako je imao muda sto nije otisao kao covjek, pa onda trazio nekog drugog.
![]()
I ona oprostila prvi put i njemu i drugarici, e jesu mi bas par: "iskreni" muz i prijateljica.Zna li ta zena za "Baklju Ivanjsku" - ono gori kao ivanjska svijeca...
![]()
Svasta na ovom dunjaluku.![]()
![]()
Za sve sto se desi u braku u vezi u prijateljstvu su obe osobe krive! Nema to jedan je kriv jedan nevin.
A u ovu situaciju se ona dovela s tim sto je odlucila njemu i njoj oprostiti (nije bitno da li je to tacno ili ne)
-
Zhaba
#106 Re: ljudi sta mislite da je ona
grrrrrr tebe cu za lusterpitt wrote:kako ba nema? pa nije komunizam da smo svi isti![]()
![]()
-
Zhaba
#107 Re: ljudi sta mislite da je ona
joj evo ga pitt broj 2scorpion7 wrote:Kolegice ako dozvolite...Zhaba wrote:pa sta to pomaze sto je njoj stimalo kad njemu nije, ne zivi ona sama. Mislim sve je to fino i lijepo, on kriv, ona drolja a zena nimalo nije kriva sto on ima aferu...ma kakvi...gdje ce se ona za svoj nos uhvatitiAmela wrote:Interesantno da eto zena je ta koja se treba zapitati sta to nije stimalo u braku.Njoj je ocigledno stimalo jer nije ona ta koja je nasla drugog, nego on - ako je imao muda sto nije otisao kao covjek, pa onda trazio nekog drugog.
![]()
![]()
Svasta na ovom dunjaluku.![]()
![]()
A u ovu situaciju se ona dovela s tim sto je odlucila njemu i njoj oprostiti (nije bitno da li je to tacno ili ne)Kako neko moze biti kriv ako ja hocu npr. da se kurvam,a nemam ni volje ni zelje da se razvedem od zene...
- pitt
#108 Re: ljudi sta mislite da je ona
a ne moze se desiti da te momak vara samo eto sto mu je cejf....tj sto je konj, at iz epske pjesme, dorat...kako god hoces......sve je u redu sa tvoje strane ali eto njemu merak da te prevari, mozda da ispadne mangup pred rajom sta li......i to ako se desi ti opet mislis da je i tvoja greska? 
- anais_nin
#109 Re: ljudi sta mislite da je ona
pitt wrote:kako ba nema? pa nije komunizam da smo svi isti![]()
![]()
pa cuj kako ti nije jasno
supruga ako je i za sta "kriva" to je po meni samo to sto je zaboravila da stavi sebe na prvo mjesto i da voli sebe....dopustila je svu sebicnost njima dvoma koji to ocigledno sekunde nisu zasluzili, a za sebe je nije ostavila nimalo
- pitt
#110 Re: ljudi sta mislite da je ona
i must be old-fashioned then

-
callmethebreeeze
#111 Re: ljudi sta mislite da je ona
anais_nin wrote:pitt wrote:kako ba nema? pa nije komunizam da smo svi isti![]()
![]()
pa cuj kako ti nije jasnoda je ona ispunjavala svoje bracne duznosti kako treba ne bi on drugu ni pogledao....
da je bila bolja prijateljica ne bi joj jaranica u krevetu s muzem zavrsila - 2 puta!!! jer pobogu gdje bi odrasli ljudi preuzeli punu odgovornost za svoje postupke
mora se krivica s nekim podjeliti....ha ja....
supruga ako je i za sta "kriva" to je po meni samo to sto je zaboravila da stavi sebe na prvo mjesto i da voli sebe....dopustila je svu sebicnost njima dvoma koji to ocigledno sekunde nisu zasluzili, a za sebe je nije ostavila nimalo
mozda je on neki manipulativa, k'o kakav "evil twin" iz sapunica pa je moze na sve nagovoriti.
- bosan
#112 Re: ljudi sta mislite da je ona
Nemoj bolan tako prichat .Da vidis samo kako se lako dorat postanepitt wrote:a ne moze se desiti da te momak vara samo eto sto mu je cejf....tj sto je konj, at iz epske pjesme, dorat...kako god hoces......sve je u redu sa tvoje strane ali eto njemu merak da te prevari, mozda da ispadne mangup pred rajom sta li......i to ako se desi ti opet mislis da je i tvoja greska?
-
Zhaba
#113 Re: ljudi sta mislite da je ona
Pa moze pitt, nisam rekla da ne moze! Aliiiiii ako je njemu ceif bitnji od zene i braka nesto nije ok. Jos nesto ja nisam rekla da je ona krivac nego oboje. Zena mora odluciti spasiti brak (sto nije lako) ili ga odabiti. Ako je se ona odlucila spasiti brak ok ali ne moze ona ocekivati ako je ona odlucila da spasi brak da ce i uspjeti.pitt wrote:a ne moze se desiti da te momak vara samo eto sto mu je cejf....tj sto je konj, at iz epske pjesme, dorat...kako god hoces......sve je u redu sa tvoje strane ali eto njemu merak da te prevari, mozda da ispadne mangup pred rajom sta li......i to ako se desi ti opet mislis da je i tvoja greska?
-
callmethebreeeze
#114 Re: ljudi sta mislite da je ona
ideali su super, samo ne valja biti kategorican.Zhaba wrote:Pa moze pitt, nisam rekla da ne moze! Aliiiiii ako je njemu ceif bitnji od zene i braka nesto nije ok. Jos nesto ja nisam rekla da je ona krivac nego oboje. Zena mora odluciti spasiti brak (sto nije lako) ili ga odabiti. Ako je se ona odlucila spasiti brak ok ali ne moze ona ocekivati ako je ona odlucila da spasi brak da ce i uspjeti.pitt wrote:a ne moze se desiti da te momak vara samo eto sto mu je cejf....tj sto je konj, at iz epske pjesme, dorat...kako god hoces......sve je u redu sa tvoje strane ali eto njemu merak da te prevari, mozda da ispadne mangup pred rajom sta li......i to ako se desi ti opet mislis da je i tvoja greska?
!
- anais_nin
#115 Re: ljudi sta mislite da je ona
ne rekoh da treba zenu zaliti...svak ima pravo na vidjenje ove situacije iz svog uglasavrseni krug wrote: onda i nece
apsurdno je uopste diskutovati o ovome,prevare se desavaju u praksi i u praksi se oprasta ili odlazi(a moze i satarama)ali ako se to desi jos jednom ili se kao u ovom slucaju konstantno desava onda je jedini i izriciti krivac doticna rogata.Jer ako nije ni nakon prvog priznanja postaviti stvari na zdrave osnove, ako je vec oprostila,onda i nije cudo sto je faker nastavio da faka jer opet kazem ljudi su najgori hajvani koje za svako zlo treba primjereno kazniti a ona to nije ucinila.I sad treba da je zalimo.Ili sta?
svako od nas zna s cim moze zivjeti, a s cim ne moze....za mene je sposobnost oprastanja nesto rijetko i tesko....da je ona oprostila samo muzu, a prijateljicu nogirala, mozda bih i rekla "ah tipicna zena koja zatvara oci pred prevarom", ali ona je oprostila oboma...vjerovatno razmisljajuci da ljudi prave greske...vjerovatno razmisljajuci nisam ih uhvatila u lazi, muz je dosao i sam mi priznao...pokajao se....al eto mogu oprostiti....oboma....
nije uvijek tako crno bijelo....i nisu svi ljudi patoloski lazovi, ni hronicni prevaranti....nekad je taj oprostaj ispravna stvar....nekada nije....ali zbog toga svaliti krivicu na zenu mi je tragikomicno
- anais_nin
#116 Re: ljudi sta mislite da je ona
pitt wrote:i must be old-fashioned then![]()
![]()
![]()
ma mi iz kluba djuturuma ne kontamo ove moderne svjetonazore
-
Zhaba
#117 Re: ljudi sta mislite da je ona
nisam ja kategoricna samo ne nosim roze cale i ne trazim jednu osobu na koju mogu sve svaliti...svaka prica ima dvije strane...callmethebreeeze wrote:ideali su super, samo ne valja biti kategorican.Zhaba wrote:Pa moze pitt, nisam rekla da ne moze! Aliiiiii ako je njemu ceif bitnji od zene i braka nesto nije ok. Jos nesto ja nisam rekla da je ona krivac nego oboje. Zena mora odluciti spasiti brak (sto nije lako) ili ga odabiti. Ako je se ona odlucila spasiti brak ok ali ne moze ona ocekivati ako je ona odlucila da spasi brak da ce i uspjeti.pitt wrote:a ne moze se desiti da te momak vara samo eto sto mu je cejf....tj sto je konj, at iz epske pjesme, dorat...kako god hoces......sve je u redu sa tvoje strane ali eto njemu merak da te prevari, mozda da ispadne mangup pred rajom sta li......i to ako se desi ti opet mislis da je i tvoja greska?
!
![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#118 Re: ljudi sta mislite da je ona
anais_nin wrote:ne rekoh da treba zenu zaliti...svak ima pravo na vidjenje ove situacije iz svog uglasavrseni krug wrote: onda i nece
apsurdno je uopste diskutovati o ovome,prevare se desavaju u praksi i u praksi se oprasta ili odlazi(a moze i satarama)ali ako se to desi jos jednom ili se kao u ovom slucaju konstantno desava onda je jedini i izriciti krivac doticna rogata.Jer ako nije ni nakon prvog priznanja postaviti stvari na zdrave osnove, ako je vec oprostila,onda i nije cudo sto je faker nastavio da faka jer opet kazem ljudi su najgori hajvani koje za svako zlo treba primjereno kazniti a ona to nije ucinila.I sad treba da je zalimo.Ili sta?![]()
svako od nas zna s cim moze zivjeti, a s cim ne moze....za mene je sposobnost oprastanja nesto rijetko i tesko....da je ona oprostila samo muzu, a prijateljicu nogirala, mozda bih i rekla "ah tipicna zena koja zatvara oci pred prevarom", ali ona je oprostila oboma...vjerovatno razmisljajuci da ljudi prave greske...vjerovatno razmisljajuci nisam ih uhvatila u lazi, muz je dosao i sam mi priznao...pokajao se....al eto mogu oprostiti....oboma....
nije uvijek tako crno bijelo....i nisu svi ljudi patoloski lazovi, ni hronicni prevaranti....nekad je taj oprostaj ispravna stvar....nekada nije....ali zbog toga svaliti krivicu na zenu mi je tragikomicno
bravo! kad sam gore napisao da ne valja biti kategorican mislio sam da ne treba reci "ja bih u datoj situaciji postupio tako i tako". lako je biti kategorican dok se prica o necemu sto insan nije iskusio.
- savrseni krug
#119 Re: ljudi sta mislite da je ona
ljudi prave greske jesteanais_nin wrote:ne rekoh da treba zenu zaliti...svak ima pravo na vidjenje ove situacije iz svog uglasavrseni krug wrote: onda i nece
apsurdno je uopste diskutovati o ovome,prevare se desavaju u praksi i u praksi se oprasta ili odlazi(a moze i satarama)ali ako se to desi jos jednom ili se kao u ovom slucaju konstantno desava onda je jedini i izriciti krivac doticna rogata.Jer ako nije ni nakon prvog priznanja postaviti stvari na zdrave osnove, ako je vec oprostila,onda i nije cudo sto je faker nastavio da faka jer opet kazem ljudi su najgori hajvani koje za svako zlo treba primjereno kazniti a ona to nije ucinila.I sad treba da je zalimo.Ili sta?![]()
a ona je napravila najvecu i ne zalim je nimalo
- semmy
#120 Re: ljudi sta mislite da je ona
kao sto vec rekoh problem je u njima dvoma, da nije prijateljica bila bi neka druga...
od ovog lika treba bjezat sto dalje, bez obzira sto imaju djecu ( ipak je ljepse kad djeca odrastaju u zdravom okruzenju nego punom prevare i nepovjerenja )...
uvijek sam mrzila izgovore pa imam dijete treba trpiti i samu sebe ponizavati..
od ovog lika treba bjezat sto dalje, bez obzira sto imaju djecu ( ipak je ljepse kad djeca odrastaju u zdravom okruzenju nego punom prevare i nepovjerenja )...
uvijek sam mrzila izgovore pa imam dijete treba trpiti i samu sebe ponizavati..
- anais_nin
#121 Re: ljudi sta mislite da je ona
pa rekoh ja vec svi mi masemo nekakvih nozevima, krvavim osvetama i prijetnjama....u teoriji.....kad se radi o nekom drugom....kad je u pitanju tudja greska, i kada je u pitanju tudji bol....ono sto se kaze "lako je tudjim ****em gloginje mlatiti"callmethebreeeze wrote: bravo! kad sam gore napisao da ne valja biti kategorican mislio sam da ne treba reci "ja bih u datoj situaciji postupio tako i tako". lako je biti kategorican dok se prica o necemu sto insan nije iskusio.
da je ova tema pocela i zavrsila sa onim djelom desilo se, muz priznao, zena oprostila...oboma...ja bih rekla Boze moj, ona najbolje zna sta moze i koliko moze....ljudi su ljudi, nesavrseni, grijese...mozda je covjek zasrao, desio se momenat slabosti, izabrao je istinu nakon lazi...zena odlucila...idu dalje...nek im je sa srecom....ali s obzirom da su muz i prijateljica i pored toga sto im je zena oprostila nastavili sa lazima i prevarom e zbog toga sebi dajem za pravo da dam komentar da je to zaista FUJ! Ono prvi put bi se i moglo objasniti greskom, nastavak prevare i lazi je za mene odraz karaktera (tj nekaraktera) to dvoje ljudi...a zena ako je i za sta kriva, kriva je sto je stavila druge ljude i druge stvari ispred sebe...iskreno se nadam da nece 2 puta napraviti istu gresku
-
callmethebreeeze
#122 Re: ljudi sta mislite da je ona
slazem se sa svakom rijeci anais, samo sto bih ja ispisao kurac. mislim da bi komentar dobio na tezini sa malo prostakluka.

- anais_nin
#123 Re: ljudi sta mislite da je ona
callmethebreeeze wrote:slazem se sa svakom rijeci anais, samo sto bih ja ispisao kurac. mislim da bi komentar dobio na tezini sa malo prostakluka.
- Amela
#124 Re: ljudi sta mislite da je ona
Ispade na kraju "mir, mir, niko nije kriv".
Sta povede ljude pa oprosti ovo ili ono, ili se dovede u situaciju da iz "situacije" izadje zatvorenih ociju .... to samo oni znaju. Ali meni to ni slucajno ne znaci da tu osobu treba na sto pa isecirati do noznog prsta.
Opet kazem, sto se mene tice, ON je taj koji je imao (stvarno se nadam da je ovaj put 'imao' i da se ta zena opametila
) porodicu i da ako nije htio da zivi u tom braku mogao je lijepo da pokupi prnje i ode, pa TEK onda da prca koga hoce. On je taj koji je imao
zenu i DJECU - porodicu, i to je sve sto mu je ta porodica znacila? Sorry, ali meni je ovo da se najezziss.
I kako obicno biva u zivotu, djeca na kraju najvise ispastaju samo zbog sebicnosti roditalja koji nisu na vrijeme skontali da se normalno razidju i pomognu i djeci i sebi u tranziciji promjene.
Sta povede ljude pa oprosti ovo ili ono, ili se dovede u situaciju da iz "situacije" izadje zatvorenih ociju .... to samo oni znaju. Ali meni to ni slucajno ne znaci da tu osobu treba na sto pa isecirati do noznog prsta.
Opet kazem, sto se mene tice, ON je taj koji je imao (stvarno se nadam da je ovaj put 'imao' i da se ta zena opametila
-
callmethebreeeze
#125 Re: ljudi sta mislite da je ona
ljudi su komplexni insani, mozda hadzo voli i uziva u svojoj porodici, ali ga voli i pristaviti sa strane. dva puta se zajebao odabirom partnerice, ali na greskama se uci, pa u budcnosti mozda bude pametniji i diskretniji, ili se iskreno pokaje, ili mu zena da nogu, a moze ga i auto zgaziti.Amela wrote:Ispade na kraju "mir, mir, niko nije kriv".![]()
Opet kazem, sto se mene tice, ON je taj koji je imao (stvarno se nadam da je ovaj put 'imao' i da se ta zena opametila) porodicu i da ako nije htio da zivi u tom braku mogao je lijepo da pokupi prnje i ode, pa TEK onda da prca koga hoce. On je taj koji je imao
zenu i DJECU - porodicu, i to je sve sto mu je ta porodica znacila? Sorry, ali meni je ovo da se najezziss.
I kako obicno biva u zivotu, djeca na kraju najvise ispastaju samo zbog sebicnosti roditalja koji nisu na vrijeme skontali da se normalno razidju i pomognu i djeci i sebi u tranziciji promjene.