može se reći da nekih je 98% "off-topic" stvari koje on valja na predavanjima živa istina...ali na momente se fakat ponaša neprimjereno katedri.
no svejedno, ja sam volio njegova predavanja...oni malo osjetljiviji na galamu i psovke nisu
Rijetko sam išao na njegova predavanja.JThomas wrote:durmo je blentovina![]()
može se reći da nekih je 98% "off-topic" stvari koje on valja na predavanjima živa istina...ali na momente se fakat ponaša neprimjereno katedri.
no svejedno, ja sam volio njegova predavanja...oni malo osjetljiviji na galamu i psovke nisu
Umjetnik a wrote:nevencikotic wrote:Profesor Durmisevic definitivno meni u najboljem sjecanju,covjek je pravi car
![]()
ko ti je ovo na avataru
Pa dobro u pravu je. Mnogo više informacija se može saznati preko neta, nego preko TV-a. da ne govorim o kvaliteti.Polynesian wrote:Gray wrote:
Došao nama na predavanja i rekao " Znate ja nemam televizora, šta će mi imam knjige, internet ". Doduše ima internet ako ne mulja
Još malo, svaka častMiki123 wrote:
Pa dobro u pravu je. Mnogo više informacija se može saznati preko neta, nego preko TV-a. da ne govorim o kvaliteti.
meni su još 3 ispita ostala, a jedan od njih je mpp. prof. muminović je stvarno kvalitetan i posjeduje znanje, ali to znanje i traži. njegov predmet je jedan od najtežih na fakultetu dijelom i zbog toga profesor traži znanje, bez ikakvih improvizacija i muljanja.
i sanjin nama nije predavo gpp. radio je to prof. trivun i moram reći vrlo vrlo kvalitetno. nažalost, knjiga iz koje se uči je napisana nekad krajem devedesetih čini mi se, i rješenja su iz starog zakona.
CVIKERASH wrote:Gray wrote:Meliha je odlična profesorica, jedna od najboljih na fakultetu. jedina mana joj je što zna previše da širi priču na predavanjima, pa nekada i ona ne zna dokle je došla. Ali mora se priznati da zna ono o čemu priča, zna to objasniti tako da je jednostavno za razumjeti, ima odličan odnos prema studentima, sve je možete pitati, sve će odgovoriti, uvijek je dostupna. da su svi kao ona ovaj fakultet bi bio puno bolji.
tebi meliha odlicna???
najveca kobila na fakultetu samo gleda kako da te dobro izje+e u mozak prije nego polozis
ooo pa mi smo kolegeJThomas wrote:na pismenima zakida i to je opšte poznato. ili bude jedna osmica ili ne bude nijedna, ja ne mogu vjerovati da niko nikad ne uradi cijeli test iz nasljednog kako treba.
također, mnogo puta jednostavno ne pregleda ili ne pregleda sve. ni kog koga se toliko ne dešava da raja odu na uvid u rad i ona kaže, "ah, pa ja vam ovo nisam pregledala." (bar je korektna tu pa hoće priznati) sve u svemu jedan neodgovoran i aljkav odnos prema tim radovima.
(eto da zna ko polaže kod melihe, ako padneš UVIJEK idi na uvid)
naravno da moze. iako mislim da je to popunjeno vec kada je bio upisraznosac_pice wrote:Zna li neko jel se na pravu još uvijek može upisati vanredni studij i jel popunjen broj za ovu godinu.
Hvala.
imas sep/ok rok naravno.bandit wrote:Zamoljen sam od strane cure u mene, koja pohadja pravo u Zenici da vas, sarajevske studente prava, zamolim da mi/joj odgovorite na sljedeca 2 pitanja:
1. Ima li na pravnom fakultetu u Sarajevu oktobarski rok?
2. Ko predaje autorsko pravo i po kojoj knjizi se sprema?
Hvala na odgovoru i nadam se da necu morati otvarati novi topic ....
Nevenko Misita, ako se ne varam..Asistentica je Iza-Razija Mesevic..A to sve mozes naci na stranici fakulteta, a i na usp.ba, i dobices puno detaljnije odgovore...bandit wrote:Zamoljen sam od strane cure u mene, koja pohadja pravo u Zenici da vas, sarajevske studente prava, zamolim da mi/joj odgovorite na sljedeca 2 pitanja:
Zajedno smo studirali!LadyXY wrote:Nevenko Misita, ako se ne varam..Asistentica je Iza-Razija Mesevic..A to sve mozes naci na stranici fakulteta, a i na usp.ba, i dobices puno detaljnije odgovore...bandit wrote:Zamoljen sam od strane cure u mene, koja pohadja pravo u Zenici da vas, sarajevske studente prava, zamolim da mi/joj odgovorite na sljedeca 2 pitanja:
Pozz
dajBetter Man wrote:Zajedno smo studirali!LadyXY wrote:Nevenko Misita, ako se ne varam..Asistentica je Iza-Razija Mesevic..A to sve mozes naci na stranici fakulteta, a i na usp.ba, i dobices puno detaljnije odgovore...bandit wrote:Zamoljen sam od strane cure u mene, koja pohadja pravo u Zenici da vas, sarajevske studente prava, zamolim da mi/joj odgovorite na sljedeca 2 pitanja:
Pozz
ama jel ti studiraš na pravu? ako si već četvrta godina valjda si dosad trebao(la) shvatiti da se za oktobarski neće ništa znati do kraja mjeseca... a onda obično puste i taj socijalni...bandit wrote:ladyblue18 wrote: imas sep/ok rok naravno.
sto se tice odgovara na 2. pitanje ne bih znala, mozda ce se naci neko od starijih kolega da odgovoriLadyXY wrote: Nevenko Misita, ako se ne varam..Asistentica je Iza-Razija Mesevic..A to sve mozes naci na stranici fakulteta, a i na usp.ba, i dobices puno detaljnije odgovore...
Pozz
Hvala na odgovorima .... upravo pregledam stranice usp.ba & pfsa.unsa.ba i samo sam uspio naci odgovor na pola pitanja (Nevenka Misita) ali nista o oktobarskom roku niti po kojoj knjizi se sprema autorsko pravo ....
mojne se ljutiti, samo mi je čudno da si četvrta godina a još ne shvataš "praksu" na faxu (ovo se rimujebandit wrote:Chmoljo wrote:
ama jel ti studiraš na pravu? ako si već četvrta godina valjda si dosad trebao(la) shvatiti da se za oktobarski neće ništa znati do kraja mjeseca... a onda obično puste i taj socijalni...
Ama, jel' ti znas citat' tudje postove![]()
![]()
JThomas wrote:pa kaže ti čovjek da ne studira on, nego da pita za curu
joj čuo sam za to da će nam sad Zeničani dolaziti...bandit wrote:Nek si mu objasnio ....JThomas wrote:pa kaže ti čovjek da ne studira on, nego da pita za curuStvar je sto ona studira (vanredno) u Zenici i rekli su joj da su ispiti sad pomjereni u Sa a posto nezna nikog u Sa (a i nema interneta) zamolila mene da se raspitam preko svojih veza .... a posto ja
rekoh da prvo priupitam ovdje prije nego sto stanem ganjat' jarane po Sarajevu ....
![]()
Hvala vam na pomoci svima, nadam se da me nista 'omanuli' ....
ma šta te čudi? jesi li čuo da je bilo nekih problema sa Nežlom? nije nekakve testove od aprila pregledala i Nedžo Miličević morao umjestoJThomas wrote:ne, isključivo je pismeno.
joj to je drama, čuj ljudi moraju dolaziti ovamo...