sunecenje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
alphonse kauders

#101 Re: sunecenje

Post by alphonse kauders »

Paaaaaa.......ukusniji... :lol:
Probala sam i ne obrezan.........ne svidja mi se onaj visak kozice ....razvlaci se..... :roll:

Aaaa, ti si taj tester:)
@active - kod mime na testiranje, pa neka ona odluči je li ti sunećenje treba ili ne :mrgreen:
Bosanac sa dna kace

#102 Re: sunecenje

Post by Bosanac sa dna kace »

alphonse kauders wrote:
Probala sam i ne obrezan.........ne svidja mi se onaj visak kozice ....razvlaci se..... :roll:

@active - kod mime na testiranje, pa neka ona odluči je li ti sunećenje treba ili ne :mrgreen:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
68847

#103 Re: sunecenje

Post by 68847 »

Valbon_1 wrote:
68847 wrote:Vidim, "procitase" nas neki tokom zadnjih 20-ak minuta al nece da nam pomognu savjetom :sad:

Uh bre sto me uplasih...Pa posto si manjina, tolerisemo te. Jer Bosna je multietnicko drustvo te ne mogu znati koje si vjereispovesti pa zato... Ali ako si musliman i pricas protiv sunecenje onda to znaci samo jedno...ni ti nisi osunecen pa bi ta porastes broj tvoji "modernizovanih" primeraka.

Inace mi nocu spavamo a danju radimo, valjda je tako i kod vas brojalice, osim ako nisi i protiv ovakvog poredka, pa bi da svi noci radimo a danju spavamo... :shock:
Nisam vjeroispovjesti i nacije koja bi mogla da vam padne na pamet.
(al sam Zemljanin; nisam ET)

"modernizovani" primjerci?
Jesu li to ovi ostali "zastarjeli"? :)

Inace - postoje raznorazne smjene, turnusi , dezure i sl.
68847

#104 Re: sunecenje

Post by 68847 »

A sto se testiranja tice - 1:0 za... pa za nju :)
CHICAGO

#105 Re: sunecenje

Post by CHICAGO »

active wrote:zasto bi se osunetio???
hm... ne postoji neki poseban razlog za to, jednostavno mi se tako vise svidja...naravno osim toga tu su estetika, higijena a donekle i vjera... mada nisam 100% musliman i nisam bas religiozan...al eto...
uglavnom i jarani zezaju ono, daj ba idi osuneti se, ovo ono... moras to uradit... i mi smo....al jbg opet me je strah... ne znam bas kako se to radi...i boli li puno...
da ba jarane ja sam sa 18 pusku u ruci drzao i branio tvoju guzicu a ti sada nesto se prenegamash "joj jeli boli"...

pa sta ako boli nemoj biti CHkapi???
kontas...

sa 18 treba vec da si mushko 110%... ja i svi moji haveri u tim godinama se nismo bojali NICHEGA!!! - a nekmoli neke rutinske 20-minutnog brijanja (ne zasluzuje da se zove operacijom) Cune... daj ba ne zajebaji...

a u stvari najvise trebas da budes zahvalan svojim roditeljima koji to nisu odlucili da ti urade kad si se rodio....

Recimo u Francuskoj kada se rodi musko dijete, CIM SE RODI oni ga sunete, osim ako roditelji prije poroda ne kazu da se dijete ne treba sunetiti... prava stvar!!!!!!!!!!!! :thumbup:
chuchumbamayumbe

#106 Re: sunecenje

Post by chuchumbamayumbe »

Ja preseravanja na sve strane...
A i ti, tema ti je za 10!
O cemu ti razmisljas, osunetiti se ili ne?! :-)
Bas izgleda nemas drugih briga? Ja mislim da se ti ovdje zajebavas sat emom, ali bilo kako bilo da i ja kazem svoje misljenje...
Ako do sada nisi, nemoj, sta se imas sa tim zajebavati...
Sto se ovih ne-vjerskih razloga tice, tipa HIV, higijena...Ako ces se sunetiti zbog smanjenog rizika prema HIV-u, jebajiga onda, nece ti pomoci ako nemas rolku i ako zaglibis sa nekim pozitivnim...A higijena...opet kazem, jebajga, ako je doslo dotle da ce ti sunecenje pomoci da se podigne tvoj nivo higijene, onda si stvarno uhljup i prljavko. Valjda se svi svaki dan tushiramo, ovo-ono...
Ja mislim da ako se do sada nisi osunetio ne treba to ni da cinis u buducnosti.
Taka sam ti sama, jos se niti jedna nije pozalila (dapache), a problema sa infekcijama i slicnim qrtzima-palcima nikada nisam imao! :D
Ah da, redovno glasam za SDP, lider mi je uzor u svakom pogledu! :D :D :D
68847

#107 Re: sunecenje

Post by 68847 »

"chuchumbamayumbe"
Veri dobro iskazano misljenje
active

#108 Re: sunecenje

Post by active »

CHICAGO wrote:da ba jarane ja sam sa 18 pusku u ruci drzao i branio tvoju guzicu a ti sada nesto se prenegamash "joj jeli boli"...

pa sta ako boli nemoj biti CHkapi???
kontas...

sa 18 treba vec da si mushko 110%... ja i svi moji haveri u tim godinama se nismo bojali NICHEGA!!! - a nekmoli neke rutinske 20-minutnog brijanja (ne zasluzuje da se zove operacijom) Cune... daj ba ne zajebaji...

a u stvari najvise trebas da budes zahvalan svojim roditeljima koji to nisu odlucili da ti urade kad si se rodio....

Recimo u Francuskoj kada se rodi musko dijete, CIM SE RODI oni ga sunete, osim ako roditelji prije poroda ne kazu da se dijete ne treba sunetiti... prava stvar!!!!!!!!!!!! :thumbup:
a jbg jarane, ako cu radi toga 7 dana lezat u krevetu da umirem jer me doslovno kurac boli... onda mi sunecenje ni ne treba.
pomirio sam se ja stim da to boli samo pitam koliko- narocito kad se radi u ovim godinama....
Prozor

#109 Re: sunecenje

Post by Prozor »

Ozbiljno momak, na kraju je ipak do tebe... Ako si religiozan i radis iz vjerskih razloga to je jedno, ali ako radis jer "ljepse izgleda" i jer su svi jarani osuneceni to je po meni ipak malo preblag razlog... U tvojim godinama se formira licnost, pa vjerovatno sa tim dolazi i zelja sa svakim usavrsavanjem, pa tako i sunecenjem ako to smatras takvim... Ja bih ti savjetovao da pricekas do 20-e, pustis da se hormoni malo smire, pa onda da odlucis... I da dodam, ako to radis iz vjerskih razloga, ja bih ti savjetovao da ima puno manjih i svakodnevnijih stvari na koje bi mogao prvo fokusirati sto se vjere tice, kao recimo ostavljanje poroka, alkohola, ruznog ponasanja(iako mi ne izgledas kao takav :) ), jer kao sto neko rece da li si osunecen ili ne nebi trebalo da utice na tvoj iman...
U svakom slucaju, tvoja je odluka, i ako to budes uradio, uradi zbog sebe, nikako zbog okruzenja ili nekoga drugog.
Pozdrav

P.S. Jel´ to vi u raji kolektivno mokrite ili sta? :D
68847

#110 Re: sunecenje

Post by 68847 »

Odgovor u obliku pitanja na ono:... ili sta?
A sta ako je: ili sta?
:)

I, ciao active.
Istekavanje.
BarbaDue

#111 Re: sunecenje

Post by BarbaDue »

Jaro pusti to...malo stisni zube i uradi to....
Prvo i naj bitnije zbog sebe, a drugo eto i radi svoje raje.... :wink:
Skontaj brate svi razlozi ti govore ZA, a samo jedan je PROTIV to je zato sto imas 18 god.
Bas zato sto si stariji trebas da budes pametniji i odlucniji, odnosno hrabriji !!!
Znam ti ces reci "Lako je tebi", ali vidis li da imas veliku podrsku od raje.

P.S. "Kud svi Turci tu i mali Mujo"
active

#112 Re: sunecenje

Post by active »

1. za kolektivno mokrenje: zna se desiti....
2. za turke i muju: izgleda ce ic mujo za turcima, sve su prilike... :mrgreen:
BarbaDue

#113 Re: sunecenje

Post by BarbaDue »

To carona takvog te volim!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kjajević Majko

#114 Re: sunecenje

Post by Kjajević Majko »

Ako radi kako treba, ne diraj! :D
*mima*

#115 Re: sunecenje

Post by *mima* »

alphonse kauders wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: Ja sam svoje rekla.........smeta mi visak kozice... :D
Kome ne smeta......bujrum.... :D
Valbon_1

#116 Re: sunecenje

Post by Valbon_1 »

68847 wrote:
Valbon_1 wrote:
68847 wrote:Vidim, "procitase" nas neki tokom zadnjih 20-ak minuta al nece da nam pomognu savjetom :sad:

Uh bre sto me uplasih...Pa posto si manjina, tolerisemo te. Jer Bosna je multietnicko drustvo te ne mogu znati koje si vjereispovesti pa zato... Ali ako si musliman i pricas protiv sunecenje onda to znaci samo jedno...ni ti nisi osunecen pa bi ta porastes broj tvoji "modernizovanih" primeraka.

Inace mi nocu spavamo a danju radimo, valjda je tako i kod vas brojalice, osim ako nisi i protiv ovakvog poredka, pa bi da svi noci radimo a danju spavamo... :shock:
Nisam vjeroispovjesti i nacije koja bi mogla da vam padne na pamet.
(al sam Zemljanin; nisam ET)

"modernizovani" primjerci?
Jesu li to ovi ostali "zastarjeli"? :)

Inace - postoje raznorazne smjene, turnusi , dezure i sl.

A ti si neki cuvar...a...mislim posto dezuras noci...Latinci su rekli "Homo Homini Lupos Est". Vidis... takva je priroda coveka. Svi bi da se rade stvari onako kako mi zelimo ali ne ide to bas tako tako. Nismo mi stvorili jednoga drugoga nego nas je stvorio neki drugi VISI od nas....osim ako ne verujes da ti je porijeklo od majmuna.
Kada kupujes n.p.r novog Golga V jer citas tehnicko upustvo fabrike is Wolfsburga ili iz fabrike u Japanu ili Koreji za Nokia telefon. Razmisli malo....razum...ah ta sveta stvar...ali data samo ljudima. ;-)
SsTtEeLlAa

#117 Re: sunecenje

Post by SsTtEeLlAa »

Valbon_1 wrote:A ti si neki cuvar...a...mislim posto dezuras noci...Latinci su rekli "Homo Homini Lupos Est". Vidis... takva je priroda coveka. Svi bi da se rade stvari onako kako mi zelimo ali ne ide to bas tako tako. Nismo mi stvorili jednoga drugoga nego nas je stvorio neki drugi VISI od nas....osim ako ne verujes da ti je porijeklo od majmuna.
Kada kupujes n.p.r novog Golga V jer citas tehnicko upustvo fabrike is Wolfsburga ili iz fabrike u Japanu ili Koreji za Nokia telefon. Razmisli malo....razum...ah ta sveta stvar...ali data samo ljudima. ;-)
a sta i da jeste cuvar... kakve to veze ima
uostalom samo tvoje pisanje je nigdje veze sa temom... kako sam kazes... ah taj razum nemaju ga svi :evil:
Valbon_1

#118 Re: sunecenje

Post by Valbon_1 »

SsTtEeLlAa wrote:
Valbon_1 wrote:A ti si neki cuvar...a...mislim posto dezuras noci...Latinci su rekli "Homo Homini Lupos Est". Vidis... takva je priroda coveka. Svi bi da se rade stvari onako kako mi zelimo ali ne ide to bas tako tako. Nismo mi stvorili jednoga drugoga nego nas je stvorio neki drugi VISI od nas....osim ako ne verujes da ti je porijeklo od majmuna.
a sta i da jeste cuvar... kakve to veze ima
uostalom samo tvoje pisanje je nigdje veze sa temom... kako sam kazes... ah taj razum nemaju ga svi :evil:

Ako je cuvar, onda nek ceka dok ne ustanem ujutro pa tada da mu odgovorim...jer ja nocu spavam drugarice...(razumi malo kontekst razgovora i nemoj da se ubacis ovde bez veze samo da bi rekla nesto...OK)
A moje pisanje...priznacu ti da nema veze, samo ako mi kazes zasto za 1500 godina (i vise ako uzmemo u obzir i jevreje) niko (ama bas niko) nije mogao da ponisti ovaj obicaj ili tradiciju sunecenja...hajt malo umori glavu...Samo nemoj da mi kazes da imas sipmatije prema pokojnom Charlsu Darvinu, "da mu Bog dusu smilovao" u vatri xh....
By the way sory za ekavski...sta ces tako su nas ucili nasi...od skoro komsije... :thumbup:
active

#119 Re: sunecenje

Post by active »

BarbaDue wrote:To carona takvog te volim!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:D :D :wink:

nego, sad mene zanima gdje bih ja to mogao uraditi???
i sta mi sve treba za to...???
neprilagodjena

#120 Re: sunecenje

Post by neprilagodjena »

active wrote:Pozz, imam 17 godina i nisam se osunetio jos...
u zadnje vrijeme cesto razmisljam da to mozda uradim, tj. jarani me nagovaraju...hehee
sad na ljeto ce mi 18. god, pa sam mislio mozda to onda uraditi...
sta vi mislite o tome?
i momci koji su to vec uradili- da li je puno strasno i jel puno boli???

tnx. help!!!
:bih:
To treba da uradis zato sto ti to zelis a ne zato sto te drugovi nagovaraju :-) :-)
Dobro razmisli da se kasnije nebi kajao 8-)
shizim

#121 Re: sunecenje

Post by shizim »

neprilagodjena wrote:
active wrote:Pozz, imam 17 godina i nisam se osunetio jos...
u zadnje vrijeme cesto razmisljam da to mozda uradim, tj. jarani me nagovaraju...hehee
sad na ljeto ce mi 18. god, pa sam mislio mozda to onda uraditi...
sta vi mislite o tome?
i momci koji su to vec uradili- da li je puno strasno i jel puno boli???

tnx. help!!!
:bih:
To treba da uradis zato sto ti to zelis a ne zato sto te drugovi nagovaraju :-) :-)
Dobro razmisli da se kasnije nebi kajao 8-)
Eee da,poslije j**** nema kajanja,
sve sto radis,prvenstveno radi radi sebe....
btw nije neka razlika,bitno je to da je on u funkciji i da radi :D :D :dance:
active

#122 Re: sunecenje

Post by active »

Naravno da bi to prvenstveno uradio radi sebe, ne radi drugih...

E sad mene zanima da li ja moram cekat da napunim 18 godina ako bi htio to da uradim, ili mogu sad odmah???
GODZZILA

#123 Re: sunecenje

Post by GODZZILA »

active wrote:ma meni je iskreno najgore odluciti se- da li to uraditi ili ne?

mislim da kad bi se odlucio za to ne bi mi anestezija bila toliki problem, jbt sunete se ljudi i nazivo pa im nista!

Slusaj drug. Otiđi i usuneti se. Na stranu vjerske razloge. Ljudi koji su neosuneceni puno vise moraju prati "glavu", iz razloga sto se skrama nakuplja na tim djelovima puno češće nego kod obrezanih muškaraca odnosno oni je i nemaju.
Sad sagledat traumatološku stranu sunećenja.
Postoji, i nije bog zna šta. Samo ne daj da ti rade na "suho", jer to će biti ala "pasija". Jedna lokalna anestezija, poslije doktor odradi i briši kući.
Nakon što anestezija prođe dat će ti kremu protiv bolova.Faktički to ti je analgetik, u tom smislu da ti utrne onaj dio tijela koji te boli, tako da ništa ne ojecas. Samo redovno maži.
E sad.Negdje sam procitao tamo da obrezivanje smanjuje sexualni užitak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Veću glupost u zivotu nisam čuo. Neko je iznjeo da se nervi režu tj, dio koji prekriva "glavicu". Taj dio je namijenjen za zaštitu "glave". I on kad se odreze prije ćeš se reagovati na podražaje nego sa tom kožicom.Znači prije će se "dizati".Doprinosi i potenciji. Milion poztivnih faktora postoji obrezivanja, i ne gledam kao musliman.
Bila je studija u Zagrebu, gledam na tv novoj pitaju djevojke šta mislite o neobrezanim muškarcima, samo su odgovarale bljak...ET. A i jes vala ružan ko lopov sa onom kožicom...
Idi ba suneti se. :evil:
zambaklija

#124 Re: sunecenje

Post by zambaklija »

jarane,samo ti njega skalpiraj :D i neboj se niš :mrgreen: i nipošto nasuho :evil: ja i danas kada vidim brijač sav se naježim, :run:
buba

#125 Re: sunecenje

Post by buba »

shisaj bolan sta cekas,vidis sta ti ljudi govore.. :-D
Locked