Sudjenje u Premijer ligi BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kemtrejls
#101 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Poštovana gospodo!
Ja sam nogometni sudija,napustio sam suđenje baš zbog ogavnih situacija i ogavnih ljudi koji se vrte u tim krugovima.
Sve su to velike poštenjačine,ali kad se sjedne i malo popije,onda počnu da sijevaju cifre.
Imao sam priliku sjediti u društvu naših bivših i sadašnjih internacionalaca sa Sulejmanom Čolakovićem.
Mi zaista imamo kvalitetne sudije,ali karakter im je ispod svake granice.
Za par stotina maraka bi se svaki od njih naguzio,a kamo li oblatio ionako nikakav obraz.
Što se tiče klubova,kad oni potplaćuju sudije i kad vrše pritisak,onda je to u redu,ali kad njih naguze onda to nije u redu.
Sve u svemu,nula bodova za kompletnu organizaciju nogometnih/fudbalskih saveza.
Ako ne postoje ljudi,a ne postoje,u vrhu saveza koji bi čvrsto i odlučno kaznili sve prekršitelje,kako klubove tako i sudije,onda je sav posao lakrdija i dok je tako imat ćemo koridu umjesto fudbala.
Ja sam nogometni sudija,napustio sam suđenje baš zbog ogavnih situacija i ogavnih ljudi koji se vrte u tim krugovima.
Sve su to velike poštenjačine,ali kad se sjedne i malo popije,onda počnu da sijevaju cifre.
Imao sam priliku sjediti u društvu naših bivših i sadašnjih internacionalaca sa Sulejmanom Čolakovićem.
Za par stotina maraka bi se svaki od njih naguzio,a kamo li oblatio ionako nikakav obraz.
Što se tiče klubova,kad oni potplaćuju sudije i kad vrše pritisak,onda je to u redu,ali kad njih naguze onda to nije u redu.
Ako ne postoje ljudi,a ne postoje,u vrhu saveza koji bi čvrsto i odlučno kaznili sve prekršitelje,kako klubove tako i sudije,onda je sav posao lakrdija i dok je tako imat ćemo koridu umjesto fudbala.
-
kuwait24
#102 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz
Pozzz
-
nikad_izvini
#103 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
kemtrejls wrote:Poštovana gospodo!
- Raul_tz
#104 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Nije tacno,ima izuzetaka,na grbavici je milina igrati...kao sto kazu (forum navijaci)....kuwait24 wrote:Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz
-
nikad_izvini
#105 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Na žalost pojedini i ne znaju šta je normalno suđenje.Njima je normalno da igrači pljuju sudije,unose im se u lice,sviraju nepostojeći ofsajdi,čudni penali,zaustavlja igra nakon što igrač padne kao metkom pokošen jer vidi da je opasna kontra.Ako je normala da se gostujući igrači gađaju CIGLAMA.Kao što su nekad radile FukareRaul_tz wrote:Nije tacno,ima izuzetaka,na grbavici je milina igrati...kao sto kazu (forum navijaci)....kuwait24 wrote:Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
elSaik
#106 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Treneri Zrinjskog, Širokog, Laktaša, Posušja, Orašja, Žepča... sve forum navijači?Raul_tz wrote:Nije tacno,ima izuzetaka,na grbavici je milina igrati...kao sto kazu (forum navijaci)....kuwait24 wrote:Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mobile_Disco
#107 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Čelik: Lažne optužbe na naš račun
Zenički klub danas je organizirao konferenciju za novinare na kojoj je potpredsjednik Čelika Ismet Sarajlić kategorički odbio sve pritužbe na račun organizacije utakmice sa Širokim i navodnim neregularnostima.
Ako je na utakmici Čelik – Široki Brijeg bilo neregularnosti, onda su one bile usmjerene protiv Čelika. Gostujući golman koji se prostački ponašao, svagdje bi bio isključen i suspendovan, a kod nas je prošao bez kazne i već je branio protiv Sarajeva, rekao je Sarajlić.
Ako je u poluvremenu bilo pritisaka, kako tvrdi sudija Duško Pekija, pitamo se, zašto nije prekinuo utakmicu. Odgovorno tvrdimo da je Čelik učinio sve da utakmica bude odigrana u fer i sportskom ambijentu, te regularnim uslovima, a zakulisne radnje počele su poslije utakmice.
Sarajlić se pita ko to može prijetiti sudiji Pekiji, grdosiji od čovjeka?
Vrlo dobro se zna na što je taj čovjek sve spreman. On ni jednom svojom odlukom nije pomogao Čelik i u to će se uvjeriti ko god pogleda snimak. Mi smo uradili veliki broj kopija cijele utakmice, izdali smo svojevrsni film kojeg smo nazvali Istina i Stop sili. Na ovaj potez smo bili prinuđeni jer u toku je klasična hajka određenih krugova na Čelik, kaže Sarajlić.
Jak Čelik smeta pojedincima koji su tabelu skrojili prije početka prvenstva i to na nekim seoskim sijelima. Čelik će se svoj interes braniti svim legalnim putem i ako ocijenimo da se radi na našu štetu, sigurno je da će od naših reakcija mnoge zaboljeti glava, izjavio je Sarajlić.

Zenički klub danas je organizirao konferenciju za novinare na kojoj je potpredsjednik Čelika Ismet Sarajlić kategorički odbio sve pritužbe na račun organizacije utakmice sa Širokim i navodnim neregularnostima.
Ako je na utakmici Čelik – Široki Brijeg bilo neregularnosti, onda su one bile usmjerene protiv Čelika. Gostujući golman koji se prostački ponašao, svagdje bi bio isključen i suspendovan, a kod nas je prošao bez kazne i već je branio protiv Sarajeva, rekao je Sarajlić.
Ako je u poluvremenu bilo pritisaka, kako tvrdi sudija Duško Pekija, pitamo se, zašto nije prekinuo utakmicu. Odgovorno tvrdimo da je Čelik učinio sve da utakmica bude odigrana u fer i sportskom ambijentu, te regularnim uslovima, a zakulisne radnje počele su poslije utakmice.
Sarajlić se pita ko to može prijetiti sudiji Pekiji, grdosiji od čovjeka?
Vrlo dobro se zna na što je taj čovjek sve spreman. On ni jednom svojom odlukom nije pomogao Čelik i u to će se uvjeriti ko god pogleda snimak. Mi smo uradili veliki broj kopija cijele utakmice, izdali smo svojevrsni film kojeg smo nazvali Istina i Stop sili. Na ovaj potez smo bili prinuđeni jer u toku je klasična hajka određenih krugova na Čelik, kaže Sarajlić.
Jak Čelik smeta pojedincima koji su tabelu skrojili prije početka prvenstva i to na nekim seoskim sijelima. Čelik će se svoj interes braniti svim legalnim putem i ako ocijenimo da se radi na našu štetu, sigurno je da će od naših reakcija mnoge zaboljeti glava, izjavio je Sarajlić.
- Epitop
#108 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Sada svi mirno u Stari Sat kod Ismeta na pivu.
Dobar potez uprave, a ne priče rekla kazala kako je sudija sudio u našu korist.
Dobar potez uprave, a ne priče rekla kazala kako je sudija sudio u našu korist.
- Raul_tz
#109 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Bas me nasmija....elSaik wrote:Treneri Zrinjskog, Širokog, Laktaša, Posušja, Orašja, Žepča... sve forum navijači?Raul_tz wrote:Nije tacno,ima izuzetaka,na grbavici je milina igrati...kao sto kazu (forum navijaci)....kuwait24 wrote:Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Iskreno....
- Raul_tz
#110 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
heheheeheheheehehe....nikad_izvini wrote:Na žalost pojedini i ne znaju šta je normalno suđenje.Njima je normalno da igrači pljuju sudije,unose im se u lice,sviraju nepostojeći ofsajdi,čudni penali,zaustavlja igra nakon što igrač padne kao metkom pokošen jer vidi da je opasna kontra.Ako je normala da se gostujući igrači gađaju CIGLAMA.Kao što su nekad radile FukareRaul_tz wrote:Nije tacno,ima izuzetaka,na grbavici je milina igrati...kao sto kazu (forum navijaci)....kuwait24 wrote:Sve je to namjesteno.Zasto i nebi,kada se niko ne buni.
Pozzz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To im je valjda domet.Ko je forum a ko pravi navijač,pitanje je.Možemo to lako utvrditi.Ide KUP
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobar si...ali mi se necemo k'o crvi uvlaciti u grad i razbijati spomenike...
Mozda ste cigle dobili od neke djecice,ali to je proslo...Iako mi nije jasno jer policija manijake cuva k'o ministre...
a nemoj tita ti da se vracamo na ova posljednja divljanja po tz...oko toga se sve vec moglo vidjeti na slikama i sl..
Poz......
-
LSD
#111 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Izgleda da se ovaj Raul malo kultivisao
,za svaku pohvalu
...nema vise lokalizma,pominjanja "sarajlijica",teorija o zavjeri prema svemu NEsarajevskom i sl....pohvale ide i na racun Mircerke koja mu je "kulturno zaprijetila" 
-
elSaik
#112 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade. 
- Raul_tz
#113 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Mjesas druze,nemam ja nista protiv bilo kojeg grada a najmanje sarajeva...to ste vi umislili da je svako protiv vas i sl...sta ja mogu...LSD wrote:Izgleda da se ovaj Raul malo kultivisao,za svaku pohvalu
...nema vise lokalizma,pominjanja "sarajlijica",teorija o zavjeri prema svemu NEsarajevskom i sl....pohvale ide i na racun Mircerke koja mu je "kulturno zaprijetila"
Ja se uvijek trudim biti objektivan...koliko mogu....
nemoj mi samo opet mirci na vrat kacati,bas me je popustila...
- savrseni krug
#114 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
ja nemogu da shvatim kako neki slijepo tjeraju sve ono sto im dusi godi bez obzira na sve argumente koji im se ponude
- Epitop
#115 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ja sam u startu shvatio da sve što elSaik kaže ima za cilj da umanji Čelikovu vrijednost i bilo koji uspjeh.savrseni krug wrote:jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
ja nemogu da shvatim kako neki slijepo tjeraju sve ono sto im dusi godi bez obzira na sve argumente koji im se ponude
Nem veze, a kada Čelik uzme bodove s Grbavice onda neka se obrati voljenoj upravi za komentar.
-
elSaik
#116 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Sudijama je prijećeno u Zenici.savrseni krug wrote:jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
Za
1. Gosti se žale na pritisak domaćih na sudije. (uobičajno kod nas)
2. Drugo poluvrijeme kasni 6 minuta bez poznatih razloga. (sumnjivo)
3. Sudije izdaju saopštenje da im se prijetilo. (nešto novo kod nas)
4. Domaći preokreću sa 0:2 na 3:2 u BiH. (dešava se rijetko, skoro nikad)
5. Na pitanje da prokomentariše sva dešavanja, predstavnik Čelika odbija da bilo šta kaže prije Sjednice. (da je sve bilo oke onda bi to predstavnik Čelika rekao odmah, samouvjereno)
Protiv
1. Funkcioneri Čelika tvrde da je sve bilo regularno. (a šta bi drugo rekli?)
Na te argumente misliš?
-
elSaik
#117 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ja sam rekao, ko ostvari najbolji rezultat na Grbavici taj treba da bude prvak. Vidjet ćemo kako će završiti utakmice Željezničar - Čelik, Željezničar - Široki Brijeg i Željezničar - Sloboda.Epitop wrote:Ja sam u startu shvatio da sve što elSaik kaže ima za cilj da umanji Čelikovu vrijednost i bilo koji uspjeh.savrseni krug wrote:jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
Nem veze, a kada Čelik uzme bodove s Grbavice onda neka se obrati voljenoj upravi za komentar.
- Epitop
#118 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Ako bude upravama u cilju da Čelik dobije ili ne dobije bodove na Grbavici ili Koševu mi tu ništa ne možemo kao navijači učiniti da se desi suprotno. 
-
elSaik
#119 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
A inače kako možeš?Epitop wrote:Ako bude upravama u cilju da Čelik dobije ili ne dobije bodove na Grbavici ili Koševu mi tu ništa ne možemo kao navijači učiniti da se desi suprotno.
- savrseni krug
#120 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
argument broj 1:neda mi se komentarisat majke mielSaik wrote:Sudijama je prijećeno u Zenici.savrseni krug wrote:jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
Za
5. Na pitanje da prokomentariše sva dešavanja, predstavnik Čelika odbija da bilo šta kaže prije Sjednice. (da je sve bilo oke onda bi to predstavnik Čelika rekao odmah, samouvjereno)
Protiv
Na te argumente misliš?
broj 2:razlozi su poznati kasnilo se zbog duzeg prvog poluvremena jer su se gosti poslije 0:2 odmah poceli valjati na svaki malo jaci vjetar koji prodje(5 minuta sudijske nadoknade)
broj3:sudije izdaju saopstenje u DODATNOM IZVJESTAJU znaci u necemu sto se pojavilo poslije zalopojki generala jelica a ako je pritisaka bilo zasto to nije pisalo u prvom izvjestaju
mora da su se sjetili prijetnji poslije znaci nemoram ni ovo komentarisati
broj 4:domacini preokrecu sa 0:2 na 3:2 zbog dvije greske onog primitivca vasilja i jedne dobre akcije fudbalera/nogometasa domaceg tima
broj 5 i najvaznije:predstavnik Čelika se danas oglasio s jako samouvjerenim izvjestajem i s necim sto je puno bitnije a to je kaseta sa snimkom utakmice po nazivom istina,pravda
Pa sad vjerni jelicev glasnogovornice ako ste tako skepticni i sigurni da je nesto na tekmi bilo neregularno pronadji spomenutu kasetu i pogledaj
I naravno nemoj se zaboraviti izvinuti poslije
- Raul_tz
#121 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Joj eto te k'o delegat susreta.....nemogu da vjerujem u tvoje rijeci....elSaik wrote:Sudijama je prijećeno u Zenici.savrseni krug wrote:jel to aludiras na ovo sto je jelic rezirao o sudjenju u zenicielSaik wrote:Ne znam fakat. Svi se nešto žalimo kako je sve namješteno, kako se sudije potkupljuju, kako se šilji... a onda kada sudija izađe u javnost o prijetnjama, navijači slijepo brane te koji to rade.
Za
Protiv
Na te argumente misliš?
- kemtrejls
#122 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
nigdje u normalnom savezu nije dozvoljeno komentarisanje suđenja od strane trenera i službenih lica.
Postoje ljudi koji su ovlašteni za davanje ocjena.
Rijetki su oni treneri koji izbjegnu komentar o suđenju iako se ima šta reći.
Najglasniji nakon svake gostujuće utakmice je Husref Musemić,Janjanska sirovina koja je došla u Sarajevo i misli da je sila jedini način da se dođe do nekog rezultata.
Da li vi,dragi moji,mislite da je i Fenerbahče namjestio utakmicu protiv Chelsea?
Nažalost,kod nas sve osim pobjede domaćina nije normalno!
Najglasniji nakon svake gostujuće utakmice je Husref Musemić,Janjanska sirovina koja je došla u Sarajevo i misli da je sila jedini način da se dođe do nekog rezultata.
Da li vi,dragi moji,mislite da je i Fenerbahče namjestio utakmicu protiv Chelsea?
- Meshtar
#123 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Kakva glupost, čuj zabranjeno komentarisati suđenje:-)
- kemtrejls
#124 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Na osnovu čega Husref Musemić može reći da je sudija u Širokom podijelio previše kartona.
Taj tip misli da je bogom dan i poslan da određuje sve pod nebeskim svodom.
Sudija koji je priznat i verifikovan kod najviših institucija u svijetu može da bude omalovažavan od bilo kakvog neurotičnog bolesnika,naravno nekažnjeno.
Sarajlije boli što Sarajevo polako tone nakon kratkog uspona,a trn u oku je Čelik jer ide krupnim koracima naprijed!
Naprijed Čelik!
Taj tip misli da je bogom dan i poslan da određuje sve pod nebeskim svodom.
Sudija koji je priznat i verifikovan kod najviših institucija u svijetu može da bude omalovažavan od bilo kakvog neurotičnog bolesnika,naravno nekažnjeno.
Sarajlije boli što Sarajevo polako tone nakon kratkog uspona,a trn u oku je Čelik jer ide krupnim koracima naprijed!
Naprijed Čelik!
-
elSaik
#125 Re: komentari sudjenja u premijer ligi bih
Pa nedao Bog da igrači, treneri i ostala službena lica Chelsea izađu u javnost sa saopštenjem da su im funkcioneri Fenerbahčea prijetili...kemtrejls wrote:nigdje u normalnom savezu nije dozvoljeno komentarisanje suđenja od strane trenera i službenih lica.