Koliko se u Bosni zdravo jede???
Moderator: anex
-
Shoba
#101 Re: Koliko se u Bosni zdravo jede???
dzaba sto jedes zdravo povrce i voce kad ces hapit' argetu uz to....ili kilo pite sa sarcije, one najmasnije, od industrijskog ulja za motore...
- roki
#102 Re: Koliko se u Bosni zdravo jede???
Ono sto sam primjetio,barem po Sarajevu,a primjecujem jer sam se i ja malo udebljao,je to da nekad neznam jel muskarac trudan il zena mu.Redovno zapusteni stomaci.Oni malo zapusteni OK,ali oni pivski naduveni i sl. mi svako 5 metara udaraju u oci.A sve su to relativno mladi ljudi u prosjeku 30 godina.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#103 Re: Koliko se u Bosni zdravo jede???
Odlučiš da se zdravo hraniš i počneš barem 2 puta tjedno u sedmici/hefti da imaš ribu za ručak:

RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED 2007.
too high content of E 452 - polyphosphates (8 g/kg) in frozen pollockfillets from China
I kupiš ove filete (Kojih ima u sarajevskim velikim tržnim centrima),...E452 - Polyphosphates
Group: Emulsifiers & Stabilisers
Description:
can alter the metabolytical activity in humans; in addition to modified starch, they may cause calcification of the pelvic region in rats; they intensify the activity of heavy metals making them easier to cross the intestine wall; they may contain a lot of impurities; in Japan, a group of children were intoxicated with arsine as impurity of ortophosphate used in food