Po cemu si to zakljucio/la?shiljak wrote:ne bi da opet odem u offtopic, ali fkt nini30 i P308 ista osoba
Operacija nosa
Moderator: anex
- P308
#101 Re: Operacija nosa
- toniran
#102 Re: Operacija nosa
Ovako , da pitam nekoga ko je radio vadzenje hrskavice nosa ,dobio sam jedan udarac prije 10 god. I sad mi je ispala hrskavica na dnu nosa i izgleda ruzno , pravi mi talvu deformaciju kao da mi je nos kriv:(, dali neko zna koliko bi to kostalo , unaci samo da mi izvade ovu slomljenu hrskavicu.?
-
minja_love
#103 Re: Operacija nosa
Pozdrav svima!
Vidim da na ovoj temi ima dosta različitih i podijeljenih mišljenja o stručnjacima i estetskim hirurzima iz ove oblasti, stoga sam odlučila da s vama podijelim i vlastito iskustvo.
Prva stvar koju moram da kažem jeste - NI SLUČAJNO KOD DR. ALEMKA ČVORKA!!! (taj je doktor donedavno radio u privatnoj poliklici Bosanses, sad je otvorio vlastitu, 'našu malu kliniku' - smijurija...)
Elem, da ne bude kako pljujem po nečemu što nisam iskusila - evo moje priče.
Oduvijek sam imala veći nos i grbu na nosu, te sam se 2010. godine konačno odlučila za operaciju. Zbog nedostatka informacija i naivno vjerujući kako je svaki doktor 'dobar' i kako nema šanse da fuli jedan tako 'rutinski' zahvat, odem kod dr. Alemka Čvorka u Bosanes i on mi obeća da će pokušati napraviti sve što je u njegovoj moći da to bude super.
I - očito je to sve što je on uspio - pokušao je. Naime, nakon što su splasnuli otoci i sve došlo na svoje mjesto, nakon nekih mjesec, dva, počela sam da uviđam kako nešto nije uredu. Naime, moj nos je bio kriv i puno širi nego ranije. On me ubjeđivao da se radi o prirodnom procesu i da trebam sačekati godinu dana kako bi sve to lijepo došlo na svoje i ja sam čekala. I čekala. Čekala šest mjeseci, nakon toga godinu. Nakon godinu dana od operacije, moj je nos izgledao gore nego prije same operacije.
Pored toga, dr. Alemko Čvorak u svojoj praksi KORISTI GIPS NAKON ESTETSKE OPERACIJE NOSA, što je, kako mi je baš danas objasnio dr. Glumičić (kod kojeg u aprilu idem na svoju 3. operaciju, kojom će popraviti nemar i nesposobnost dr. Čvorka), METODA KOJA SE NE RADI VEĆ 20 GODINA!!!
No, tu priči nije kraj - dr. Čvorak meni predloži još jednu operaciju, kako bi 'popravio' to što je napravio i ja ponovo odem pod opštu anesteziju. Kamo sreće da me je neko tada odgovorio od toga ... Uglavnom, ništa dobro ne napravi tom drugom operacijom, nos je i dalje jako širok i JA NE MOGU DA NOSIM NAOČALE - nikakve, nikad. Također, neravan je i pun grbica, valjda mu je i ostalo hrskavice na onom mjestu gdje je bila grbica - i ta hrskavica se u zadnjih godinu dana obnavljala i rasla, čime je napravila još jednu, 'umjetnu grbu', tako da je moj nos, nakon druge operacije kod dr. Čvorka sada gori nego ikad.
Izvinite na opširnom izlaganju, ali sam jednostavno morala da podijelim svoje iskustvo sa svima vama koji planirate ovaj zahvat, a u obzir uzimate i ovog doktora. DAKLE, NIKAD I NIKAKO, NI POD KOJIM UVJETIMA KOD DR. ČVORKA -to vam je moj najtopliji savjet
(da ne griješim dušu - moguće je da taj doktor ima i svoje zadovoljne pacijente, ja to ne znam, ali opet je prevelik rizik da se oslonite na 'možda')
Da sam ja bar imala nekog da mi kaže ovo što ja sad govorim vama...
Prema tome, pamet u glavu i DOBRO ISTRAŽITE svog doktora prije same operacije, da ne biste, kao i ja, po treći put išli na operaciju nosa i opštu anesteziju, davali dodatne hiljade maraka i prolazili svu tu traumu iznova...
Vidim da na ovoj temi ima dosta različitih i podijeljenih mišljenja o stručnjacima i estetskim hirurzima iz ove oblasti, stoga sam odlučila da s vama podijelim i vlastito iskustvo.
Prva stvar koju moram da kažem jeste - NI SLUČAJNO KOD DR. ALEMKA ČVORKA!!! (taj je doktor donedavno radio u privatnoj poliklici Bosanses, sad je otvorio vlastitu, 'našu malu kliniku' - smijurija...)
Elem, da ne bude kako pljujem po nečemu što nisam iskusila - evo moje priče.
Oduvijek sam imala veći nos i grbu na nosu, te sam se 2010. godine konačno odlučila za operaciju. Zbog nedostatka informacija i naivno vjerujući kako je svaki doktor 'dobar' i kako nema šanse da fuli jedan tako 'rutinski' zahvat, odem kod dr. Alemka Čvorka u Bosanes i on mi obeća da će pokušati napraviti sve što je u njegovoj moći da to bude super.
I - očito je to sve što je on uspio - pokušao je. Naime, nakon što su splasnuli otoci i sve došlo na svoje mjesto, nakon nekih mjesec, dva, počela sam da uviđam kako nešto nije uredu. Naime, moj nos je bio kriv i puno širi nego ranije. On me ubjeđivao da se radi o prirodnom procesu i da trebam sačekati godinu dana kako bi sve to lijepo došlo na svoje i ja sam čekala. I čekala. Čekala šest mjeseci, nakon toga godinu. Nakon godinu dana od operacije, moj je nos izgledao gore nego prije same operacije.
Pored toga, dr. Alemko Čvorak u svojoj praksi KORISTI GIPS NAKON ESTETSKE OPERACIJE NOSA, što je, kako mi je baš danas objasnio dr. Glumičić (kod kojeg u aprilu idem na svoju 3. operaciju, kojom će popraviti nemar i nesposobnost dr. Čvorka), METODA KOJA SE NE RADI VEĆ 20 GODINA!!!
No, tu priči nije kraj - dr. Čvorak meni predloži još jednu operaciju, kako bi 'popravio' to što je napravio i ja ponovo odem pod opštu anesteziju. Kamo sreće da me je neko tada odgovorio od toga ... Uglavnom, ništa dobro ne napravi tom drugom operacijom, nos je i dalje jako širok i JA NE MOGU DA NOSIM NAOČALE - nikakve, nikad. Također, neravan je i pun grbica, valjda mu je i ostalo hrskavice na onom mjestu gdje je bila grbica - i ta hrskavica se u zadnjih godinu dana obnavljala i rasla, čime je napravila još jednu, 'umjetnu grbu', tako da je moj nos, nakon druge operacije kod dr. Čvorka sada gori nego ikad.
Izvinite na opširnom izlaganju, ali sam jednostavno morala da podijelim svoje iskustvo sa svima vama koji planirate ovaj zahvat, a u obzir uzimate i ovog doktora. DAKLE, NIKAD I NIKAKO, NI POD KOJIM UVJETIMA KOD DR. ČVORKA -to vam je moj najtopliji savjet
Da sam ja bar imala nekog da mi kaže ovo što ja sad govorim vama...
Prema tome, pamet u glavu i DOBRO ISTRAŽITE svog doktora prije same operacije, da ne biste, kao i ja, po treći put išli na operaciju nosa i opštu anesteziju, davali dodatne hiljade maraka i prolazili svu tu traumu iznova...
- Tvrtko II Kotromanić
#104 Re: Operacija nosa
eh vidis, ja imam bas suprotno iskustvo sa dr. Cvorkom
-
minja_love
#105 Re: Operacija nosa
zaista mi je drago zbog tebe, ne bih ni ja voljela da sam prolazila kroz sve ovo što sam prošla s njim ... 
-
jabidapitam
#106 Re: Operacija nosa
Pozdrav
Imam par pitanja, prvo koliko otprilike kosta operacija nosa, dakle rinoplastika, uklanjanje grbe s babure?
I drugo kakav je dr.Karabeg? Da li je neko radio kod njega i da li je zadovoljan? Koliko otprilike vremena prodje od mog posjeta klinici pa do operacije? Odmah, dan, sedmica, mjesec?
Bez reklama i prepucavanja zivota vam
Neko ko pouzdano zna ove informacije
Hvala unaprijed
Imam par pitanja, prvo koliko otprilike kosta operacija nosa, dakle rinoplastika, uklanjanje grbe s babure?
I drugo kakav je dr.Karabeg? Da li je neko radio kod njega i da li je zadovoljan? Koliko otprilike vremena prodje od mog posjeta klinici pa do operacije? Odmah, dan, sedmica, mjesec?
Bez reklama i prepucavanja zivota vam
Neko ko pouzdano zna ove informacije
Hvala unaprijed
-
minja_love
#107 Re: Operacija nosa
ne znam zašto su ljudi tako površni i odmah misle da je sve reklama?? ja govorim svoje iskustvo, jer želim da nekome eventualno pomognem, a ne da bih reklamirala ili poništavala nečiji rad :S a odgovor na ta pitanja od mene bi mogla i dobiti, al sad baš nešto i nemam volje da ti odgovaram, životam. neka to učini neko drugi.
sretno
sretno
Last edited by minja_love on 24/02/2013 20:58, edited 1 time in total.
-
jabidapitam
#108 Re: Operacija nosa
odgovorila si mi vec al hajd dobro, valjda ima neko drugiminja_love wrote:ne znam zašto su ljudi tako površni i odmah misle da je sve reklama?? ja govorim svoje iskustvo, jer želim da nekome eventualno pomognem, a ne da bih reklamirala ili poništavala nečiji rad :S a odgovor na ta pitanja od mene bi mogla i dobiti, al sad baš nešto i nemam volje da ti odgovaram, životam.
sretno
-
jabidapitam
#109 Re: Operacija nosa
Koliko kosta rinoplastiku bilo gdje da se radi? Da znam onako okvirno 
- Tvrtko II Kotromanić
#110 Re: Operacija nosa
od 2 do 3 hiljade KM, zavisi kod koga
-
jabidapitam
#111 Re: Operacija nosa
iiiijoj, ok, hvalaTvrtko II Kotromanić wrote:od 2 do 3 hiljade KM, zavisi kod koga
-
EleanorRigby
#112 Re: Operacija nosa
Moja poruka je opširna, jer zaista želim prenijeti full iskustvo - ono što i nisam mogla pročitati na forumima.
Dakle, odmah nakon dogovora s mamom, ja sam se javila dr. Glumičiću (na e-mail). Odgovorila mi je njegova jako ljubazna med. sestra Darija, i rekla da dolaze jednom mjesečno u Eurofarm, da nazovem njih, i dogovorim termin za preoperativne preglede.
Prvo vam slijedi slikanje nosa, čije se fotografije odmah pošalju Glumičiću -to košta 30 KM. Preoperativni pregledi koštaju 347 KM, rade se nekoliko dana nakon što Glumičić pošalje odgovor, da li ste kandidat ili niste. Uz 347 maraka morate isti dan ponijeti i 2200 eura, ili 4303 KM, za operaciju. Ujutro izvadite krv, i date uzorak urina, a zatim idete u bivši Dom željezničara (iza Hitne), gdje vam snime pluća, uz radiološki nalaz. Sa tim nalazom, kasnije, u poslijepodnevnim satima opet idete u Eurofarm na EKG (pregled srca), i razgovor sa anesteziologinjom, koja daje konačni sud o tome jeste li sposobni podnijeti operaciju. Kada se sve to završi, zovu vas dan-dva nakon, da vam kažu kada ćete biti operisani.
Meni su rekli da u kliniku dođem 23.02. u 8h, (naravno, ništa ne piti, ne jesti). Čak spomenu da ne lakirate nokte, ne nosite nakit, i ne šminkate se. Kada sam došla, sestra mi je dala plavo bolničko odijelo, klompe, i rekla da skinem sve osim gaćica. Nakon toga sam upoznala Glumičića, koji vas ponovno slika, iz svih uglova. Jako je ljubazan i susretljiv, iako je susret kratak.
Potom vas odvedu u operacionu salu, gdje skinete odijelo (ostanete u gaćicama), pokriju vas, osim lijeve ruke, gdje vam mjere pritisak, ubodu iglicu, koju jedva osjetite i stave neku štipaljčicu na kažiprst. Malo priče s njima, i ja se ni ne sjećam kad sam zaspala.
Kada sam se probudila, pitala sam sestre, onako ošamućena "Jesam li živa?". Nisam osjećala bol, to je više neki suh, odvratan osjećaj, i pritisak kao da ste na nadmorskoj visini, koji traje naredna 3 dana dok vam ne skinu tufere. U krevetu ležite neka 3 sata nakon operacije, antibiotici, gaze koje stavljate ispod nosa, masti i sl. vas dođu 54 KM.
Danas sam išla na skidanje tufera (neugodan, ne bolan osjećaj), čiščenje, i dozu adrenalina. Mažete se mašću koju ste dobili u kesi na dan operacije.
Ako ste cura, dobijete drečavo rozi kalup, dečki dobiju plavi. Skidaju mi ga u četvrtak. Imam blaže podljeve i modrice, ali ništa ekstremno, nestaće za koju sedmicu.
Vađenje tufera košta 50, vađenje kalupa također 50 maraka.
Većina osoba je iskreno ljubazna, Glumičić je majstor za nos, iako vidim samo vrh hrskavice, kraći je, i mislim da je ispao fenomenalno (inače imala sam poveliku grbu, i višak hrskavice). Možda i je poskupo, ali bolje dati jednom, i biti u sigurnim rukama nego 3 puta eksperimentisati s nekim XY hirurzima.
Ponavljam, Siniša Glumičić je idealan za rinoplastiku.
Znam da sam bila opširna, ali voljela bih da je neko detaljno opisao svoje iskustvo prije moje operacije.
Sretno svima!
Dakle, odmah nakon dogovora s mamom, ja sam se javila dr. Glumičiću (na e-mail). Odgovorila mi je njegova jako ljubazna med. sestra Darija, i rekla da dolaze jednom mjesečno u Eurofarm, da nazovem njih, i dogovorim termin za preoperativne preglede.
Prvo vam slijedi slikanje nosa, čije se fotografije odmah pošalju Glumičiću -to košta 30 KM. Preoperativni pregledi koštaju 347 KM, rade se nekoliko dana nakon što Glumičić pošalje odgovor, da li ste kandidat ili niste. Uz 347 maraka morate isti dan ponijeti i 2200 eura, ili 4303 KM, za operaciju. Ujutro izvadite krv, i date uzorak urina, a zatim idete u bivši Dom željezničara (iza Hitne), gdje vam snime pluća, uz radiološki nalaz. Sa tim nalazom, kasnije, u poslijepodnevnim satima opet idete u Eurofarm na EKG (pregled srca), i razgovor sa anesteziologinjom, koja daje konačni sud o tome jeste li sposobni podnijeti operaciju. Kada se sve to završi, zovu vas dan-dva nakon, da vam kažu kada ćete biti operisani.
Meni su rekli da u kliniku dođem 23.02. u 8h, (naravno, ništa ne piti, ne jesti). Čak spomenu da ne lakirate nokte, ne nosite nakit, i ne šminkate se. Kada sam došla, sestra mi je dala plavo bolničko odijelo, klompe, i rekla da skinem sve osim gaćica. Nakon toga sam upoznala Glumičića, koji vas ponovno slika, iz svih uglova. Jako je ljubazan i susretljiv, iako je susret kratak.
Potom vas odvedu u operacionu salu, gdje skinete odijelo (ostanete u gaćicama), pokriju vas, osim lijeve ruke, gdje vam mjere pritisak, ubodu iglicu, koju jedva osjetite i stave neku štipaljčicu na kažiprst. Malo priče s njima, i ja se ni ne sjećam kad sam zaspala.
Kada sam se probudila, pitala sam sestre, onako ošamućena "Jesam li živa?". Nisam osjećala bol, to je više neki suh, odvratan osjećaj, i pritisak kao da ste na nadmorskoj visini, koji traje naredna 3 dana dok vam ne skinu tufere. U krevetu ležite neka 3 sata nakon operacije, antibiotici, gaze koje stavljate ispod nosa, masti i sl. vas dođu 54 KM.
Danas sam išla na skidanje tufera (neugodan, ne bolan osjećaj), čiščenje, i dozu adrenalina. Mažete se mašću koju ste dobili u kesi na dan operacije.
Ako ste cura, dobijete drečavo rozi kalup, dečki dobiju plavi. Skidaju mi ga u četvrtak. Imam blaže podljeve i modrice, ali ništa ekstremno, nestaće za koju sedmicu.
Većina osoba je iskreno ljubazna, Glumičić je majstor za nos, iako vidim samo vrh hrskavice, kraći je, i mislim da je ispao fenomenalno (inače imala sam poveliku grbu, i višak hrskavice). Možda i je poskupo, ali bolje dati jednom, i biti u sigurnim rukama nego 3 puta eksperimentisati s nekim XY hirurzima.
Znam da sam bila opširna, ali voljela bih da je neko detaljno opisao svoje iskustvo prije moje operacije.
Sretno svima!
- loose end
#113 Re: Operacija nosa
ljudi bi trebali znati da svaka operacija nosi odredjeni rizik i da vam nijedan doktor ne moze garantirati da cete biti zadovoljni rezultatom. e sad, ako je on zaista koristio neku zastarjelu metodu koja se ne radi zadnjih 20 godina, to je vec drugi par rukava.
@minja_love bas mi je zao sto si se napatila, nadam se da ce biti ok u aprilu, javi sta je bilo
u svakom slucaju, treba dobro razmisliti prije nego se odluci na ovakve zahvate. operacija nije mala stvar i uvijek postoji sansa da sebi napravite jos gori problem od onog koji pokusavate popraviti. ne znam zasto to ljudi opste rade osim ako zaista nisu u pitanju jako veliki deformiteti.
@minja_love bas mi je zao sto si se napatila, nadam se da ce biti ok u aprilu, javi sta je bilo
u svakom slucaju, treba dobro razmisliti prije nego se odluci na ovakve zahvate. operacija nije mala stvar i uvijek postoji sansa da sebi napravite jos gori problem od onog koji pokusavate popraviti. ne znam zasto to ljudi opste rade osim ako zaista nisu u pitanju jako veliki deformiteti.
- crusader
#114 Re: Operacija nosa
EleanorRigby hvala na ovako opsirnom opisu svog iskustva, medjutim nesto mi to skupo pravo, vidim operacija te izasla vise od 5000 KM, nadam se da ces u konacnici biti zadovoljna uradjenim
Jesil isla u druge klinike na konsultacije, il si se odma odlucila za Glumicica, ja kontam otic kod Karabega, nekako mi on djeluje strucan i jedini kojem bi se povjerio u ruke od ovih nasih doktora al opet nezz, imas li s njim iskustva ?
-
jabidapitam
#115 Re: Operacija nosa
Poskupo da...Je li ima drugih nacina placanja ili samo gotovina. Rate?EleanorRigby wrote:Moja poruka je opširna, jer zaista želim prenijeti full iskustvo - ono što i nisam mogla pročitati na forumima.
Sretno svima!
Radio sam vec septoplastiku pa znam kako stvari idu s tim, nije toliko strasno.
-
minja_love
#116 Re: Operacija nosa
EleanorRigby wrote:Moja poruka je opširna, jer zaista želim prenijeti full iskustvo - ono što i nisam mogla pročitati na forumima.
Sretno svima!
draga eleanor, BRAVO, BRAVO, BRAVO!
to se traži - pouzdane, detaljne i realistične informacije iz prve ruke!
u svakom slučaju, ja sam jako uzbuđena zbog svoje operacije i presretna jer će je raditi upravo dr. glumičić, jedan od vodećih hrvatskih i regionalnih stručnjaka u polju estetske hirurgije... kod njega su bile i blanka vlašić, janica kostelić, žanamari lalić, rene bitorajac, nikolina pišek... ako su oni zadovoljni, onda sam sigurna da ćemo biti zadovoljne i mi, obične smrtnice
istina, jeste skupo, ali da sam ranije znala za njega, nikad ne bih išla u bosanes, ako treba - platila bih odmah tri puta više. no, šta je tu je - idemo dalje!
lijep pozdrav svima :*
-
minja_love
#117 Re: Operacija nosa
crusader wrote:EleanorRigby hvala na ovako opsirnom opisu svog iskustva, medjutim nesto mi to skupo pravo, vidim operacija te izasla vise od 5000 KM, nadam se da ces u konacnici biti zadovoljna uradjenimJesil isla u druge klinike na konsultacije, il si se odma odlucila za Glumicica, ja kontam otic kod Karabega, nekako mi on djeluje strucan i jedini kojem bi se povjerio u ruke od ovih nasih doktora al opet nezz, imas li s njim iskustva ?
moje iskustvo sa karabegom, kod kojeg sam najprije otišla, prije dvije operacije u bosanesu je sljedeće: pregledao mi je nos koji je btw bio jako velik i rekao kako bi on meni skinuo ''samo jedan milimetar, to je dovoljno'', te mi je, pored toga, preporučio ugradnju implantanta u bradu
pogađaš - ova mi se ideja nije baš svidjela, stoga sam otišla u bosanes - ne znajući tada za treću opciju u sarajevu.
p.s. znam još jednu djevojku koja je bila kod karabega, sve je prošlo ok, ali joj nos manje-više izgleda identično kao i prije same operacije. dakle, 1 mm gore, dolje.
dakle - ovdje se najmanje radi o cijeni, već o tome da je bolje platiti i duplo veći iznos (ova je operacija sama po sebi svojevrsni luksuz, kao što joj i samo ime kaže - estetska), stoga je najbolje ići na sigurno i prepustiti se stručnjaku gdje ćeš znati da je to jednom i za čitav život.
pozdrav!
Last edited by minja_love on 28/02/2013 00:02, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#118 Re: Operacija nosa
e jebo te život, je l' moguće da je tol'ko para
ima l' šta na račun države ako je fakat zdravlje u pitanju jer mene boli neka stvar za estetiku ?
ima l' šta na račun države ako je fakat zdravlje u pitanju jer mene boli neka stvar za estetiku ?
-
minja_love
#119 Re: Operacija nosa
moguće je, jer se ipak radi o 'estetskoj' operaciji, tako da ovdje nije u pitanju 'zdravlje' u klasičnom smislu riječi - niko neće umrijeti od velikog nosaleet wrote:e jebo te život, je l' moguće da je tol'ko para![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#120 Re: Operacija nosa
pa ako ne mo'š da dišeš onda jeste zdravlje donekle 
- Op3r4t0r
#121 Re: Operacija nosa
U tom slucaju ce ti procistiti disajne puteve u nosu ali ti nece skidati grbe s nosa, smanjivati ga, suzavati, prodisat ces ali kako ces nos izgledati ce biti neki sekundarni problemleet wrote:pa ako ne mo'š da dišeš onda jeste zdravlje donekle
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#122 Re: Operacija nosa
pa nije grba uopšte ni problem, ali je l' fakat može nešto preko osiguranja bla bla ?
- kadinica
#123 Re: Operacija nosa
Rade operacije i na klinici za ORL i u državnoj bolnici.
Ništa se ne plaća, čula sam da je Vuković najbolji.
Ništa se ne plaća, čula sam da je Vuković najbolji.
- Tvrtko II Kotromanić
#124 Re: Operacija nosa
ukoliko ti je neki zdravstveni problem, znaci problemi sa disanjem il tako nesto, onda se moze uradit na ORL-u ili na PLasticnoj hirurgiji na Kosevu i to bi ti osiguranje trebalo pokritileet wrote:pa nije grba uopšte ni problem, ali je l' fakat može nešto preko osiguranja bla bla ?
-
jabidapitam
#125 Re: Operacija nosa
Izvini al ti mi malo previse pucas reklame...mm gore dole ne moze biti. Razumijem da je glumcic strasan doktor al de brate malo lakse, osjetljivo je pitanje pa treba biti realan i objektivan.minja_love wrote:crusader wrote:EleanorRigby hvala na ovako opsirnom opisu svog iskustva, medjutim nesto mi to skupo pravo, vidim operacija te izasla vise od 5000 KM, nadam se da ces u konacnici biti zadovoljna uradjenimJesil isla u druge klinike na konsultacije, il si se odma odlucila za Glumicica, ja kontam otic kod Karabega, nekako mi on djeluje strucan i jedini kojem bi se povjerio u ruke od ovih nasih doktora al opet nezz, imas li s njim iskustva ?
moje iskustvo sa karabegom, kod kojeg sam najprije otišla, prije dvije operacije u bosanesu je sljedeće: pregledao mi je nos koji je btw bio jako velik i rekao kako bi on meni skinuo ''samo jedan milimetar, to je dovoljno'', te mi je, pored toga, preporučio ugradnju implantanta u bradu
pogađaš - ova mi se ideja nije baš svidjela, stoga sam otišla u bosanes - ne znajući tada za treću opciju u sarajevu.
p.s. znam još jednu djevojku koja je bila kod karabega, sve je prošlo ok, ali joj nos manje-više izgleda identično kao i prije same operacije. dakle, 1 mm gore, dolje.
Ja sam imao i devijaciju pa mi je uradjena septoplastika na ORLu na Kosevu preko osiguranja.
dakle - ovdje se najmanje radi o cijeni, već o tome da je bolje platiti i duplo veći iznos (ova je operacija sama po sebi svojevrsni luksuz, kao što joj i samo ime kaže - estetska), stoga je najbolje ići na sigurno i prepustiti se stručnjaku gdje ćeš znati da je to jednom i za čitav život.
pozdrav!