avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
zivka

#101 Re: avio karte iz amerike

Post by zivka »

Da li ima direktan let sarajevo-chicago (povratna). Ili postoji neki drugi za Chicago? Koliko košta?
melb26sa

#102 Re: avio karte iz amerike

Post by melb26sa »

zivka wrote:Da li ima direktan let sarajevo-chicago (povratna). Ili postoji neki drugi za Chicago? Koliko košta?
Direktan nema ali mozes da ides ili preko Beca ili preko Minhena - znaci SJJ-MUC-ORD ili SJJ-VIE-ORD. Ja sam gledala za juli i cijena je bila $1800 (posto su se Lufthansa i Austrian spojili) - sad trazim jeftinije opcije - nema sanse da im platim $1800 sto sam platila $1100 prosle godine.
luckylaka

#103 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

melb26sa wrote:
zivka wrote:Da li ima direktan let sarajevo-chicago (povratna). Ili postoji neki drugi za Chicago? Koliko košta?
Direktan nema ali mozes da ides ili preko Beca ili preko Minhena - znaci SJJ-MUC-ORD ili SJJ-VIE-ORD. Ja sam gledala za juli i cijena je bila $1800 (posto su se Lufthansa i Austrian spojili) - sad trazim jeftinije opcije - nema sanse da im platim $1800 sto sam platila $1100 prosle godine.
hajde ako nadjes sta jeftinije ili kakvu agenciju da je povoljnija javi ovdje ziva bila
Dead Man Walking

#104 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Karte su zara ove sezone, sa stalnom tendencijom poskupljenja. Ja sam upravo kupio za $1530, dok je dosadasnji rekord bio $1380 za Jun mjesec. Sto je najcudnije kontaktirao sam kamaru ovih nasih agencija i niko se uopste i ne trudi da pozove nazad, nego sam morao po 4-5 puta zvati da bi se smilovali da mi prodaju kartu. :?
lourdess

#105 Re: avio karte iz amerike

Post by lourdess »

Ja vec godinama kupujem karte iz Lero Travel-a, vlasnik je Enver, a nalazi se u Atlanti.. Definitivno je najpovoljniji!!

1-404-660-0910
isaisa

#106 Re: avio karte iz amerike

Post by isaisa »

lourdess wrote:Ja vec godinama kupujem karte iz Lero Travel-a, vlasnik je Enver, a nalazi se u Atlanti.. Definitivno je najpovoljniji!!

1-404-660-0910
isaisa

#107 Re: avio karte iz amerike

Post by isaisa »

Samo Ptice lete jeftinije
Iz Usa za Europu
Ili iz Europe za Usa i jednom ili dva pravca
Trazite Jazmira tel 770-268-8940 ili 770-268-8941
:sax: http://www.JeftineZrakoplovneKarte.com :sax: ili http://www.BosnjaciTravel.com :sax:
Static-X

#108 Skim Letite?

Post by Static-X »

Pozzz svima,

Za raju u Americi; Kada idete u posjetu Bosni, s kojim agencijama deverate za karte, koje su odprilike najpovoljnije? Planiram tamo na ljeto, abd.
Ako moze postavite kontakt info, br. tel ili website ako imaju.

I jos nesto za sve, ako ste u Bosni rentali auto - gdje, kako se krecu cijene otprilike za mjesec?

Hvala unaprijed!
Static-X

#109 Re: Skim Letite?

Post by Static-X »

Bas niko
Mjesanac

#110 Re: Skim Letite?

Post by Mjesanac »

Static-X wrote:Pozzz svima,

Za raju u Americi; Kada idete u posjetu Bosni, s kojim agencijama deverate za karte, koje su odprilike najpovoljnije? Planiram tamo na ljeto, abd.

I jos nesto za sve, ako ste u Bosni rentali auto - gdje, kako se krecu cijene otprilike za mjesec?

Hvala unaprijed!

Probaj: expedia.com
doboj

#111 Re: Skim Letite?

Post by doboj »

"Best travel store" ,na internetu.Proslog ljeta platio kartu 917 $ ,New Jersey -Zagreb.Mozes provjeriti.
Ili kao moj otac,kupi novine Sabah,pa zove kompanije po redu i pita za cijene(ima dosta oglasa).
Ja sam rentao auto u Jelahu,kod Tesnja,dan je bio 70 km.Auta su novija,klima, automatik ako hoces.Zavisi i gdje letis,mozes naci auto i preko interneta,ali cini mi se da su skuplja.
Tuzlachina

#112 Re: Skim Letite?

Post by Tuzlachina »

proguglaj po netu ima zilion kompanija ... cheap tickets pa iskopavaj ....
zvao sam i te nase iz Sabaha lafinase koji samo preprodaju ... djubrad americka iz bosne ....
al smijeh zesci , kompanija nazoves ona se javlja mooooliiiiiimmmm hohoho
negdje sam proslo ljeto kupio online al nemam pojma gdje Austin- Detroit- Frankfurt - Tuzla povratna oko 1100 $ i to vako dvajs dana prije leta ....
milina zapalis na Dubravama i za dvajs minuta kod kuce na tuzlanskoj ledenoj klipachi ;)
hae sretno i ne lutaj po zg , bgd kad mozes komotno u po bosne sletit za iste pare ;)
jefferson

#113 Re: Skim Letite?

Post by jefferson »

Idi na www.bookingbuddycom
tu imas sve agencije izlistane, i nakon sto ukucas relaciju, samo idi na linkove.
Ali imas temu vec oko karata ovdje, gdje je sve ovo prozvakano
Kaktusssss

#114 Re: Skim Letite?

Post by Kaktusssss »

Tuzlachino iz Austin, Texasa,
Da li se mi znamo?
Sifra - Tyrone, PIMP iz TDC-a :mrgreen:
bauhaus

#115 Re: Skim Letite?

Post by bauhaus »

refresh your bosnian -serbian-croatian grammer when you come to bosnia:

pise se: s kim letite ili sa kim ....

sretan put i puno uspjeha!
Tup-zvek-skajlaf

#116 Re: Skim Letite?

Post by Tup-zvek-skajlaf »

bauhaus wrote:refresh your bosnian -serbian-croatian grammer when you come to bosnia:

Valjda se kaze kojom avio agencijom (sredstvo), s kim se misli na drustvo, tj. osobu. Ja, bogami, osvjezio svoj BHS language :sax:
The Nightwatchman

#117 Re: Skim Letite?

Post by The Nightwatchman »

bauhaus wrote:refresh your bosnian -serbian-croatian grammer when you come to bosnia:

mogao bi i ti malo engleski obnoviti. pise se "grammar", a ne "grammer" :D

a ni ovo ti nije tacno:
pise se: s kim letite ili sa kim
ali nemam sad vremena da ti elaboriram, uzmi pa prolistaj malo knjige
Static-X

#118 Re: Skim Letite?

Post by Static-X »

E sad, necemo valjda i ovdje raspravljati kako se sta pise ... :lol: bitno je da se razumijemo :D

Isao sam i ja prosle godine u maju i palatio oko 1200$ do Sarajeva preko neke nasKe agencije. Jer ipak nasi su mnogo povoljniji nego ici preko online agencija kao expedia, travelocity, orbitz...
Zato bi radije opet preko nasi, mada raja prica (sad koliko je tacno, neznam) da je nekad bilo i problema ljudi plate, a karti nema, ili ti let zbrkaju....
Dani brzo prolaze, vrijeme poceti okretati br.ojeve telefona..
Static-X

#119 Re: Skim Letite?

Post by Static-X »

jefferson wrote:Idi na http://www.bookingbuddycom
tu imas sve agencije izlistane, i nakon sto ukucas relaciju, samo idi na linkove.
Ako vec znas tu temu, de je zalijepi ovdje da je netrazim :D
jefferson

#120 Re: Skim Letite?

Post by jefferson »

Static-X wrote:
Da si samo malo scrolao nize nasao bi:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 31&t=48728
luckylaka

#121 Re: Skim Letite?

Post by luckylaka »

Static idi na temu avio-karte iz Amerike imas puno vise info. a kani se ovih sto ti drze predavanja iz bos.-engleskog jezika.Inace i ja putujem abd.u junu i trenutno najjeftinije sto sam nasao na relaciji St.Louis-Zagreb je $ 1250.Poz
gurabija78

#122 Re: Skim Letite?

Post by gurabija78 »

Static-X wrote:Pozzz svima,

Hvala unaprijed!

http://www.cac-rent.ba/
:thumbup:
Static-X

#123 Re: Skim Letite?

Post by Static-X »

jefferson wrote:
Static-X wrote:
Da si samo malo scrolao nize nasao bi:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 31&t=48728
Izvini sto sam te namucio :wink: hajd reko s novom temom da ponovo malo to razgazimo s friskim updates :D
Static-X

#124 Re: Skim Letite?

Post by Static-X »

luckylaka wrote:Static idi na temu avio-karte iz Amerike imas puno vise info. a kani se ovih sto ti drze predavanja iz bos.-engleskog jezika.Inace i ja putujem abd.u junu i trenutno najjeftinije sto sam nasao na relaciji St.Louis-Zagreb je $ 1250.Poz
:thumbup: I ja se nadam da cu tako nesto naci do u Sarajevo.
jefferson

#125 Re: Skim Letite?

Post by jefferson »

Static-X wrote:
luckylaka wrote:Static idi na temu avio-karte iz Amerike imas puno vise info. a kani se ovih sto ti drze predavanja iz bos.-engleskog jezika.Inace i ja putujem abd.u junu i trenutno najjeftinije sto sam nasao na relaciji St.Louis-Zagreb je $ 1250.Poz
:thumbup: I ja se nadam da cu tako nesto naci do u Sarajevo.
Zavisi gdje si jaro stacioniran. Ako si u St. Louisu onda ces platiti vise jer je STL dehub nedavno s obzirom da je grad nakon bankrota TWA posta skoro pa ko neki shithole sto se tice vaznosti za avio kompanije! Znaci moras se vezati preko drugog grada (AA ima najvece prisustvo na STL).
Da si u Atlanti stvar bi bila drugacija. Ja sam znao placati karte iz ATL po 850 dol do ZAG!
Post Reply