uvjek dobar gost wrote:Gore neko pita šta bi ja da sam na mjestu gradonačelnice gospođe Borovac... :
Zauzeo bih aktivan stav, a ne pasivan, zalagao bi se za grad i njegove građane, a ne samo za određene njegove građane, zauzeo bih oštriji stav i politiku prema ljudima kojima je normalno da se oglušuju od zakon, zauzeo bih oštriji stav prema divljoj gradnji ,posvetio bih više pažnje običnim ljudima i ekologiji...
Sve u svemu trudio bih se da djelujem preventivno, da budem sa građanima a ne iznad njih...
Ma uposlio bih mladost grada i ljude sa idejama (bez obzira na stranačku pripadnost) kao savjetnike i asistente, češće bih zavrtao ruke il verbalno pritiskao (kroz medije i istupe) kantonalne ili opštinske glavešine...
Ako ništa pokušao bih da okrenem situaciju u korist grada a ne kontra njega da idem ,odnosno da ostajem njem i gluh na situaciju u gradu u skoro svim segmentima njegovog djelovanja ( postojećom politikom se ugrožava sam bitak grada jer svaki geografski prostor ima svoje kapacitete...)
Darjane, samo kada budemo gradonacelnika/cu na izborima birali neposredno - tj. kada budemo zaokruzivali imena kandidata za funkciju Gradonacelnika, a ne njihovu pripadajucu politicku stranku, koja ce nam kasnije dati gradonacelnika, mozemo ocekivati nacin rada kakav ti, i svi ostali, smatramo da treba da bude.
Moramo uciniti maksimalan napor i demokratskim putem se izboriti za izmjenu izbornog zakona BiH, odnosno clana koji regulise nacin biranja gradonacelnika.
Da je SB imala mudrosti i snage da se odupre i distancira od politickog utjecaja svoje stranke, da je cinila aktivnosti u interesu svih gradjana Sarajeva, a ne samo interesnih, danas bismo Semihi Borovac "pravili spomenik" !
Sve do tada imacemo pitanja tipa: Ko stoji iza vas ?