Astrologija =)
- burek_in_space
#101 Re: Astrologija =)
Zna li neko praviti ove karte,da vidim jesam li shvaca ili nisam?! 
-
njonjica
#102 Re: Astrologija =)
burek_in_space wrote:Zna li neko praviti ove karte,da vidim jesam li shvaca ili nisam?!
pa nam javi...da znamo na cemu smo
Last edited by njonjica on 04/05/2009 00:18, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#103 Re: Astrologija =)
Nema shanse,pa da bjezhite od mene.njonjica wrote:Napravi sam:burek_in_space wrote:Zna li neko praviti ove karte,da vidim jesam li shvaca ili nisam?!
pa nam javi...da znamo na cemu smo
Last edited by burek_in_space on 04/05/2009 00:21, edited 1 time in total.
-
barby02
#104 Re: Astrologija =)
njonjica wrote:
Ja prvo pitam-za svaki slucaj
. . i dobijes odgovor u jednom od hiljadu
-
njonjica
#105 Re: Astrologija =)
Necemo, casna pionirskaburek_in_space wrote:Nema shanse,pa da bjezhite od mene.njonjica wrote:Napravi sam:burek_in_space wrote:Zna li neko praviti ove karte,da vidim jesam li shvaca ili nisam?!
pa nam javi...da znamo na cemu smo![]()
Last edited by njonjica on 04/05/2009 00:21, edited 1 time in total.
-
njonjica
#106 Re: Astrologija =)
barby02 wrote:njonjica wrote:
Ja prvo pitam-za svaki slucaj
. . i dobijes odgovor u jednom od hiljadu
- burek_in_space
#107 Re: Astrologija =)
Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti. 
-
njonjica
#108 Re: Astrologija =)
burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
Eno sad....nisi valjda riba?
-
barby02
#109 Re: Astrologija =)
nemoj ni za zivu glavu. . mogli bi te procitati pa koja ce ti se poslije primaci. . kukavice sinja. .burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
- burek_in_space
#110 Re: Astrologija =)
NIsam,ja sam riban.njonjica wrote:burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
Ne da se burek tako lako prevariti barby.barby02 wrote:nemoj ni za zivu glavu. . mogli bi te procitati pa koja ce ti se poslije primaci. . kukavice sinja. .burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
-
barby02
#111 Re: Astrologija =)
. . da, da mora da ti je Merkur dobro postavljen. .. 
- burek_in_space
#112 Re: Astrologija =)
Shta ono gledam da vidim jesam li shvaca?!barby02 wrote:. . da, da mora da ti je Merkur dobro postavljen. ..
-
njonjica
#113 Re: Astrologija =)
Merkur je lijevo od Mjeseca:burek_in_space wrote:Shta ono gledam da vidim jesam li shvaca?!barby02 wrote:. . da, da mora da ti je Merkur dobro postavljen. ..

-
ajde_vise
#114 Re: Astrologija =)
njonjica wrote:burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
ni ti ih ne volis
-
njonjica
#115 Re: Astrologija =)
Ma nije bas da ih ne volim.....ajde_vise wrote:njonjica wrote:burek_in_space wrote:Napravio sam,ali ne smijem je ovdje okachiti.
![]()
ni ti ih ne volis
Nego, sta rece za ono moje sabiranje?
-
zelenashica
#116 Re: Astrologija =)
ko to ovdje pravi karte
nek i meni časkom jednu okači...ne da mi se čitati ovo sve što ste napisali
.......haj časkom ....

-
mostarac
#117 Re: Astrologija =)
iskreno citao sam Nostradamusa i nije se on meni bas onako iskazao. Centurije su mu nejasne i ostavljaju mogucnost za dvosmislenosti i tumacenja ovako i onako, a kad imas tu mogucnost svakog mozes proglasiti vrhunskim vidovnjakom. Tarabici i Kremasnko prorocanstvo su mi po tom pitanju mnogo relevantniji i vrlo su egzaktni. Tip je prav zdrav u podne dosao zeni i rekao da mu zovne popa jer ce kad padne noc umrijet i umro. To je vec nesto o cemu se moze raspravljati. Ja sam s druge strane u Nostradamusovim centurijama nasao situacije koje opisuju rusenje starog mosta i slicno, al mi je to sve onako haj huj jer se moze tumaciti na hiljadu nacina.jennisjoplin wrote:a sto cemo saBosanac sa dna kace wrote:men je medjunožje da prostiš puno tih kojekakvih astrologa, gatara i hipija koji po vazda ljenguze i filozofiraju kako im ovo ne leži u znaku, kako im je ovo loše u podznaku....dosta višebarby02 wrote: Vidi se da nisi blizanacali te ne shvatam kao vjernika jer to javno istices, a nema potrebe.
Nije mi svo ovo pisanje nalik na tebe i o astro i homeopatiji, ustvari samo ne mogu da vjerujem, ali postujem. . .NOSTRADAMUSOM?
No to nije astrologija. Astrologija je nesto drugo i vjerovatno ce jos dugo da se naceka da bude priznata kao nauka ako uopste ikad i bude. Astrologija je prije svega za normalan svijet vid zabave, jer svako voli da cita o sebi ono sto drugi kazu. Jos ako to kazivanje govori o nekim eventualnim buducim stvarima onda tema postaje jos interesantnija i privlaci ogroman broj publike. U tome je kljuc uspjeha astrologije - jednostavno ljudska psiha.
S druge strane tesko je dokazati da je to sto nam se servira u horoskopima i na cemu se bazira astrologija istina, a s druge strane mnogo je lakse ponuditi dokaze da je astrologija "zamka za budale". U svakom slucaju to je jedan vid zabave, a s druge strane su ljudi koji zaradjuju na ljudskoj uslovno receno gluposti. Dobra strana astrologije sto ne zahtjeva ogromne finansijske izdatke od "ostecene" tj. klijentske strane i ti izdaci nisu konstantni.
Medjutim ja bi volio da mi neko objasni kako astrologija gleda na blizance. Imam kolegu koji ima brata blizanca, dakle rodjeni u isto vrijeme, u istom gradu, od istih roditelja, a njih dvojica po osobinama ko da su rodjeni na razlicitim kontinentima. Na kraju krajeva sta sa dvije osobe rodjene u istom porodilistu u isto vrijeme a od uslovno receno genijalnog i priglupog para roditelja. Te dvije osobe sa astroloskog stanovista bi trebale imati priblizno iste osobine, a to u najvecem broju slucajeva nije istina. Meni na tim stvarima astrologija pada, a uspjeh bazira na klasicnoj statistici i cinjenici da se nekom mora ponesto i pogoditi, medjutim nigdje nemamo statistiku koliko ljudi je dobilo promasene horoskope i gdje je astrologija debelo promasila.
Na kraju da zakljucim, da dok je ljudi bice i astrologije i onih koji joj vjeruju, jer svaka roba ima svog kupca. Za vecinu svijeta astrologija je samo vid zabave, kojim se previse ne opterecuju bilo u negativnom bilo u pozitivnom smislu. Ja joj ne vjerujem previse jer mi nije s moje tacke gledista ponudila relevantne dokaze za to, a s druge strane ne smeta mi niko ko tome vjeruje i kome to ispunjava zivot.
Mislim da je svako kroji svoju sudbinu i da jupiter i venera nemaju bas mnogo veze sa tim.
P.S. pluton nije planet, konacno je i naucno dokazano. Kakav je bio odgovor astrologije na tu cinjenicu.
-
barby02
#118 Re: Astrologija =)
Naravno da blizanci imaju jako slicne horoskope ali nemaju i ne moraju da imaju slicne USLOVE kroz koje u zivotu prolaze. Ima puno grana astrologije i astroloskih karti koje bi ti uz velike razlike predocile zivot blizanaca u jednoj godini dana. Na kraju dva blizanca mogu slaviti svoj rodjendan (solarna karta) na razlicitim ili suprotnim djelovima svijeta i u tom slucaju su toliko razlicite i karte. . Simbolika je beskrajna pa ako je jedan sportski novinar, drugi je mozda novinar za politicki program (ublizu a ni blizu). . Kada bi blizanci isli za pod ruku i u wc i razgovarali samo sa istim ljudima i tad bi bilo razlike a pogotovo zivjeti svaki u svom tijelu. Astrologija se bavi i stepenima PA ONAJ KO ZNA,a ja ne znam , puno toga moze da opise uzimajuci u obzir i stepene. ASC. se pomjera svake 4 minute i zato je bitan TACAN sat i minut rodjenja. Sta sa onima koji nemaju taj podatak? Oni rade rektifikaciju karte. .mostarac wrote:
Medjutim ja bi volio da mi neko objasni kako astrologija gleda na blizance. Imam kolegu koji ima brata blizanca, dakle rodjeni u isto vrijeme, u istom gradu, od istih roditelja, a njih dvojica po osobinama ko da su rodjeni na razlicitim kontinentima. Na kraju krajeva sta sa dvije osobe rodjene u istom porodilistu u isto vrijeme a od uslovno receno genijalnog i priglupog para roditelja. Te dvije osobe sa astroloskog stanovista bi trebale imati priblizno iste osobine, a to u najvecem broju slucajeva nije istina.
P.S. pluton nije planet, konacno je i naucno dokazano. Kakav je bio odgovor astrologije na tu cinjenicu.
Dakle, na srecu ne postoji samo natalna karta- koja jeste temelj a i smjernica. . Sta bi milijarde ljudi sa istim horoskopom a samo jedan od njih predsjednik drzave ili glumica. Neko od njih prosjak a neka domacica? Jednostavno uslovi , iskoristivost karte- licni izbor.
Za Plutona : pluton u astronomiji vise nije planeta ali u astrologiji ostaje, kako je i bilo a zovite ga zvjezdom, tumaci se kao i dosad. . .
- terra_incognita
#119 Re: Astrologija =)
Uzima se da je onaj koji je prvi rodjen simboliziran Ascedentom ili 1. kucom (kako se inace i tumaci)a obzirom da je treca kuca - mladji brati ili sestra, uzima se kao prva kuca maldjeg blizanca.barby02 wrote:Naravno da blizanci imaju jako slicne horoskope ali nemaju i ne moraju da imaju slicne USLOVE kroz koje u zivotu prolaze. Ima puno grana astrologije i astroloskih karti koje bi ti uz velike razlike predocile zivot blizanaca u jednoj godini dana. Na kraju dva blizanca mogu slaviti svoj rodjendan (solarna karta) na razlicitim ili suprotnim djelovima svijeta i u tom slucaju su toliko razlicite i karte. . Simbolika je beskrajna pa ako je jedan sportski novinar, drugi je mozda novinar za politicki program (ublizu a ni blizu). . Kada bi blizanci isli za pod ruku i u wc i razgovarali samo sa istim ljudima i tad bi bilo razlike a pogotovo zivjeti svaki u svom tijelu. Astrologija se bavi i stepenima PA ONAJ KO ZNA,a ja ne znam , puno toga moze da opise uzimajuci u obzir i stepene. ASC. se pomjera svake 4 minute i zato je bitan TACAN sat i minut rodjenja. Sta sa onima koji nemaju taj podatak? Oni rade rektifikaciju karte. .mostarac wrote:
Medjutim ja bi volio da mi neko objasni kako astrologija gleda na blizance. Imam kolegu koji ima brata blizanca, dakle rodjeni u isto vrijeme, u istom gradu, od istih roditelja, a njih dvojica po osobinama ko da su rodjeni na razlicitim kontinentima. Na kraju krajeva sta sa dvije osobe rodjene u istom porodilistu u isto vrijeme a od uslovno receno genijalnog i priglupog para roditelja. Te dvije osobe sa astroloskog stanovista bi trebale imati priblizno iste osobine, a to u najvecem broju slucajeva nije istina.
Dakle, na srecu ne postoji samo natalna karta- koja jeste temelj a i smjernica. . Sta bi milijarde ljudi sa istim horoskopom a samo jedan od njih predsjednik drzave ili glumica. Neko od njih prosjak a neka domacica? Jednostavno uslovi , iskoristivost karte- licni izbor.
Za Plutona : pluton u astronomiji vise nije planeta ali u astrologiji ostaje, kako je i bilo a zovite ga zvjezdom, tumaci se kao i dosad. . .
Tako oni imaju jednu kartu, sve planete u istim znacima ali ne i u istim kucama.
-
njonjica
#120 Re: Astrologija =)
terra_incognita wrote:Uzima se da je onaj koji je prvi rodjen simboliziran Ascedentom ili 1. kucom (kako se inace i tumaci)a obzirom da je treca kuca - mladji brati ili sestra, uzima se kao prva kuca maldjeg blizanca.barby02 wrote:Naravno da blizanci imaju jako slicne horoskope ali nemaju i ne moraju da imaju slicne USLOVE kroz koje u zivotu prolaze. Ima puno grana astrologije i astroloskih karti koje bi ti uz velike razlike predocile zivot blizanaca u jednoj godini dana. Na kraju dva blizanca mogu slaviti svoj rodjendan (solarna karta) na razlicitim ili suprotnim djelovima svijeta i u tom slucaju su toliko razlicite i karte. . Simbolika je beskrajna pa ako je jedan sportski novinar, drugi je mozda novinar za politicki program (ublizu a ni blizu). . Kada bi blizanci isli za pod ruku i u wc i razgovarali samo sa istim ljudima i tad bi bilo razlike a pogotovo zivjeti svaki u svom tijelu. Astrologija se bavi i stepenima PA ONAJ KO ZNA,a ja ne znam , puno toga moze da opise uzimajuci u obzir i stepene. ASC. se pomjera svake 4 minute i zato je bitan TACAN sat i minut rodjenja. Sta sa onima koji nemaju taj podatak? Oni rade rektifikaciju karte. .mostarac wrote:
Tako oni imaju jednu kartu, sve planete u istim znacima ali ne i u istim kucama.
Vezano za Pluton; u radix horoskopu (licnom horoskopu, natalnoj karti) Pluton se uzima u ozbiljno razmatranje u slucajevima ako je na uglovima ili je izrazito aspektiran.
On je generacijska planeta; na nasem prostoru (za astrologiju je od izuzetnog znacaja geografska sirina i duzina) ulaskom u zvjezdje skorpije (decembar 1983) nagovijestio je dolazak razaranja...njegov izlazak iz tog znaka (11.11.1995) je vratio mir....
Konferencija u Dejtonu trajala od 01.11. do 21.11. 1995 godine a Saturn je zavrsio svoje retrogradno kretanje upravo tog dana (21.11.1995)...sporazum je zvanicno potpisan kasnije ali tog 21.11. karte su bile na stolu i vec je sve bilo odredjeno.....e sad, kad jos znamo da su Slobodan Milosevic i Alija Izetbegovic bili lavovi (koji u astroloskom tocku stoji 150* riba) stvari postaju malo jasnije. Richard Holbrooke i Franjo Tudjman su bikovi a Wesley Clark je jarac; Wesley ima natalnog Plutona u znaku lava, Holbrooke je Asc. lav a Tudjman Asc skorpija (za Tudjmana nisam sigurna da je 100% tacno vrijeme rodjenja).
- terra_incognita
#121 Re: Astrologija =)
Da, samo ako je u ugaonim kucama i u egzaktnim aspektima. Inace ne spada u licne planete, kao i ostale transsaturnovske planete.
Uticaj samo na plutonovske tipove.
Svakako je on visa oktava Marsa, pa je dovoljno Mars protumaciti.
Uticaj samo na plutonovske tipove.
Svakako je on visa oktava Marsa, pa je dovoljno Mars protumaciti.
-
barby02
#122 Re: Astrologija =)
Njonjice, imas li ti natalnu kartu Sarajeva ili Dejtonsku kartu BiH, parafiran u Dayton-u ili zvanicno potpisan u Parizu. . Sta se uzima za ovu danasnju BIH kao karta? ! Tragala sam po forumima ali nista
Dakle sa kojom kartom mi sada zivimo? Naravno bitan je sat potpisa i mislim da je 18.05 , samo mislim a ima i ono kad je provedeno kros sjednicu vlade. . .haj ti znaj. . .
Koliko sam ja vidjela (citaj skontala) niko ne smije da se uhvati u kostac sa kartom Sarajeva. . .
Koliko sam ja vidjela (citaj skontala) niko ne smije da se uhvati u kostac sa kartom Sarajeva. . .
- pirmin
#123 Re: Astrologija =)
Ako se ove dolazece 2010 ili 2011 ne desi nesto zestoko poput WWIII ili katastrofe slicnih razmjera onda astrologija treba definitivno razmisliti o potrebi svoje egzistencije.

-
barby02
#124 Re: Astrologija =)
Veliki kriz! S jedne strane tacno. . ali to moze biti upozorenje i laganije proci a moze biti sve najgore, sprovedeno u djelo. . U tome je bit astrologije, osvjestiti nadolazece vrijeme sa svim manama i vrlinama i pokusati djelovati u skladu sa tim. Dakle ovo nije gatanje, bice-desice ti se to i to, nego MOZE SE DESITI, a do tebe / nas zavisi. .
Iskreno, ovo sto dolazi je previse zastrasujuce. . . al uzdam se da vecina predsjednika drzava ima svoje astrologe. . .
( naravno, sem Balkanskih. . sta ce nama astrolozi sem da ih upute na mjesto gdje jos ima koja zlatna kasika. .)
Iskreno, ovo sto dolazi je previse zastrasujuce. . . al uzdam se da vecina predsjednika drzava ima svoje astrologe. . .
-
barby02
#125 Re: Astrologija =)
Moje tumacenje (neprofesionalac):
Na karti je moguce zdravstveni problem u gradu , cak i smrtnost i psihicka nestabilnost, jer najbitniji aspekt Saturn u 12. u opoziciji sa Uranom konjukcija Jupiterom u 6. Sami gradjani- Venera su u 12. a narod = Mjesec na MC. Gradjani su na 0 - tom stepenu koji nije bas dovoljno objasnjen i nosi sa sobom mnogo toga iz prethodne kuce, a to je vl. Merkur, opet na 12. stepenu. . . .
Na karti je moguce zdravstveni problem u gradu , cak i smrtnost i psihicka nestabilnost, jer najbitniji aspekt Saturn u 12. u opoziciji sa Uranom konjukcija Jupiterom u 6. Sami gradjani- Venera su u 12. a narod = Mjesec na MC. Gradjani su na 0 - tom stepenu koji nije bas dovoljno objasnjen i nosi sa sobom mnogo toga iz prethodne kuce, a to je vl. Merkur, opet na 12. stepenu. . . .