nova provokacija

Locked
Svjedok istorije

#101 Re: nova provokacija

Post by Svjedok istorije »

Gagel wrote:Ma kakve ba Sarajlije,90% vas je sa strane.Napravice vam vasi kumovi krst iz inata,a vi ce te samo da gledate iz ocaja njihov cetnicki simbol.U stvari neka ga prave, vas ''legendarni'' Aljo im je podario vrh Trebevica da se mogu prisjecajti kako su preko 1000 dana prekidali snove jednom glupom narodu koji i nakon svih tih ratnih golgota opet nikad nece doci sebi.

There is a reason for everything. MOzda ce nam taj krst pomoci da shvatimo da "Aljo" nije branio republiku Bih koju mu je Tito ostavio, nego je gradio republiku srpsku.
davud87

#102 Re: nova provokacija

Post by davud87 »

LJUDI BA OPET PLJUJETE PO NAŠIMA, PO ALIJI, šta vam je ??? I drugo, jel vi mislite da svi ti stranci vole nas muslimane ''teroriste''??? OD 11 Septembra, smo etiketirani, svi mi...
Leonid Breznjev

#103 Re: nova provokacija

Post by Leonid Breznjev »

davud87 wrote:LJUDI BA OPET PLJUJETE PO NAŠIMA, PO ALIJI, šta vam je ??? I drugo, jel vi mislite da svi ti stranci vole nas muslimane ''teroriste''??? OD 11 Septembra, smo etiketirani, svi mi...
a koji su to nasi davude?
caco10bbr

#104 Re: nova provokacija

Post by caco10bbr »

ma nema nista od toga....to je najveca glupost koju sam cuo.
waterfall

#105 Re: nova provokacija

Post by waterfall »

Simboli su odavno postali sredstvo manipulacije sirokim narodnim masama, kriz iznad Mostara, npr.

Pitam se samo kome ce ga podizati i ko ce ih u Sarajevu podrzati granate nisu birale hoce li pogoditi Srbina, Hrvata, Muslimana? Danas je moguce svasta pricati ali svasta i uraditi nadam se zaista da ce ovo ostati negdje zapisano kao velika nebuloza i da nece biti dopusteno jer cu izgubiti i ono malo vjere u ljudskost i pravdu. Bunimo se u ime svih nevinih zrtava u Sarajevu, sve one mrtve djece!
Sensei

#106 Re: nova provokacija

Post by Sensei »

Kad i ako budu gradili, prijedog da se gradjani Sarajeva porefenaju i da uplate nesto love za krakove na krstu pa da bude sve na mjestu. To bi na Trebevicu izgledalo oprilike ovako. Savrsen spomenik fasizmu!

Image
Svjedok istorije

#107 Re: nova provokacija

Post by Svjedok istorije »

davud87 wrote:LJUDI BA OPET PLJUJETE PO NAŠIMA, PO ALIJI, šta vam je ??? I drugo, jel vi mislite da svi ti stranci vole nas muslimane ''teroriste''??? OD 11 Septembra, smo etiketirani, svi mi...

Davude, kako ti mozes biti toliko siguran da je Alija "nas". Zar nikad nisi sreo ljude koji imaju muslimanska imena a nisu "nasi"? Suma sumarum, kada se pogleda sta ostade iza njega, treba stvarno razmislti.
dushmanka_sa

#108 Re: nova provokacija

Post by dushmanka_sa »

Sensei... a kako bi to sve izgledalo sa našim lijepim Vučkom? :-D :-)
turban

#109 Re: nova provokacija

Post by turban »

uh sto je dobar za zolje... :lol: :lol:
moa

#110 Re: nova provokacija

Post by moa »

neka rade sta oce, mi cemo puknut zid :bih:
zgembo_sa

#111 Re: nova provokacija

Post by zgembo_sa »

Kako cemo bit multietnicni ako nemamo ogroman krst iznad grada :D
turban

#112 Re: nova provokacija

Post by turban »

Nebeski narod hoce direktnu vezu sa tamo gore njihovim bogom... :D :D
mal_tanak

#113 Re: nova provokacija

Post by mal_tanak »

Joj kako je sve idilicno, svi na jednoj strani a nidje žive duše na drugoj. Znaci ništ od rasprave. Šta sada svi redom trebaju da pljuju na tu ideju i to je to! Šta je zanimljivo u ovome, svi postaju neke jaaaako duhovite postove, svi jako pametni! ccc. Idila!
pozz
zgembo_sa

#114 Re: nova provokacija

Post by zgembo_sa »

mal_tanak wrote:Joj kako je sve idilicno, svi na jednoj strani a nidje žive duše na drugoj. Znaci ništ od rasprave. Šta sada svi redom trebaju da pljuju na tu ideju i to je to! Šta je zanimljivo u ovome, svi postaju neke jaaaako duhovite postove, svi jako pametni! ccc. Idila!
pozz
Pa eto ti budi djavolji advokat :D
turban

#115 Re: nova provokacija

Post by turban »

Nasi vode... :D
mal_tanak

#116 Re: nova provokacija

Post by mal_tanak »

zgembo_sa wrote: Pa eto ti budi djavolji advokat :D
:evil: od ovog ođek! :D
ma nešto nisam zagrijan! Sto se tice vjerskih obiljezja, objekata itd. Od rata pa na ovamo se postavljaju u vecini slucajeva iz pogrešnih razloga! Mislim opcenito na podrucju citave BiH, necu i ja da zapinjem sada za ovaj križ!
nurris

#117 Re: nova provokacija

Post by nurris »

ehhh ljudi moji...to je tragedija...sto ljudi koji nekih stvari u srcu nemaju, pa ih okolo stavljaju tjeseci se da nesto vole i nesto cine. Tako i ovi koji hoce da stave taj krst, kao neki svoj vjerski simbol, kao oni vjernici, a oni da vjere te svoje imalo u srcu imaju to ne bi radili. Sto je najbolnije sebe pokusavaju da prevare, da vjeruju u nesto...ali...jok moj sine... davno su oni zalutali... :?
turban

#118 Re: nova provokacija

Post by turban »

Tek sa ovim krstom nece znati kuda dalje... :shock:
Timscho

#119 Re: nova provokacija

Post by Timscho »

Da li postoji neko zvanicno saopcenje te inicijative za gradnju tog kriza i da li postoji neka zvanicna reakcija nadlezne institucije u RS-u?
Hvala
bijelo_dugme

#120 Re: nova provokacija

Post by bijelo_dugme »

Betonski zid i rjesen problem.

Image

Vako nesta, samo sto nasi politicari picke.
Mikado

#121 Re: nova provokacija

Post by Mikado »

Lajčak nema pravo da nam zabrani!
"Ni visoki predstavnik nema pravo da zabrani postavljanje krsta na Zlatištu", kazao je Branislav Dukić...
15.03.2008. 16:38

"Savez logoraša RS neće odustati od postavljanja spomen-obilježja na Zlatištu na Trebeviću i to niko, pa ni visoki predstavnik, nema pravo da osporava“, izjavio je danas u Bijeljini Branislav Dukić, predsjednik ovog saveza.

"Niko, pa ni visoki predstavnik koji se uključio u kritiku ovoga što radimo, nema pravo da nam to zabrani jer su to uradila i druga dva naroda u BiH“, rekao je Dukić nakon sjednice Saveza logoraša RS.

On je kazao da je već raspisan tender za taj posao i da se od njega neće odustati.

Krst na Trebeviću, odnosno na Zlatištu, kako je planirano, trebao bi biti visok 26 metara i širok 18 metara, sa imenima žrtava i taj projekt koštat će 250.000 KM.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je jučer da je postavljanje krsta na Trebeviću neprihvatljivo, a sličan stav iznijeli su i predstavnici Federacije BiH te Grada Sarajeva.

Autor: Fena
saviola

#122 Re: nova provokacija

Post by saviola »

mal_tanak wrote:Joj kako je sve idilicno, svi na jednoj strani a nidje žive duše na drugoj. Znaci ništ od rasprave. Šta sada svi redom trebaju da pljuju na tu ideju i to je to! Šta je zanimljivo u ovome, svi postaju neke jaaaako duhovite postove, svi jako pametni! ccc. Idila!
pozz

pa nisu bas svi :-D

evo ja npr. mislim da je podizanje tog krsta odlicna ideja. kad vec vlasti u SA same nisu htjele da obiljeze stradanje sarajevskih srba, moraju to ciniti vlasti RS.

zasto ce biti postavljen bas na zlatistu? pa nece valjda u rogatici :-) :lol:

a te price pojedinaca da ce ga srusiti ukoliko bude postavljen, vise su nego smijesne. :roll:

pretpostavljam da cu opet dobiti ban, jer sam iznio misljenje (a nisam nikoga uvrijedio) koje se kosi sa opstim razmisljanjem na ovom forumu, ali sta ces :)

btw, ako me ne banuju, rado cu vam odgovoriti na eventualne replike :D
Frankyee

#123 Re: nova provokacija

Post by Frankyee »

S
to se tice ovoh stereotipa kako sve Sarajlije ne vole Sandzaklije i zene iz Srebrenice kako onda objasnjavate da su se oni borili zajedno u Armiji BIH i da su radi Srebrenice i ostalih Bosanskih gradova davani Sarajevski zivoti a i Sandzacki zivoti?
Molim te daj par primjera gdje su to Sarajlije davale zivot za Srebrenicu ?

Ja kazem da ovo sa krstom ima dva moguca rjesenja:

1. RS ce da napravi krst jer u RS se ipak radi vise nego sto se prica. Vecinu stvari sto najave oni i odrade.
2. Dodik ce da to zabrani i dobije jos vise pohvala od Lajcaka jer Dodik ponovo spasava mir u BiH.

Poenta je da se opet pokazuje da Sarajlije jednostavno niti mogu niti zele da bilo sta urade i sve odluke ce da se donesu izmedju onih faktora koji u BiH nesto znace a to su Dodik i Lajcak. Kako god okrenes novi zamah za zahuktalog Dodika koji stoji iza svega ovoga. Pola miliona Sarajlija je sa svojom pasivnoscu postalo zadnji faktor u BiH koji se ne pita uopste. Meni je to mnogo tesko da kazem i volio bih da je Sarajevo pokretac novih pozitivnih tokova u BiH. Za ovu situaciju su krivi politicari u Bosnjaka.

Kod nas u Krajini u sred Kozarca, koji je u RS i u opstini gdje su srbi sad vecina, srbi ne smiju da prave takve provokacije. Kod Sarajlija to moze da prodje (a i vece stvari su prosle) i vjeruj mi niko, ama bas niko iz Sarajeva nece uraditi nista osim mozda nekih izjava, pjesama, protesta i slicno.

Jedina nada je da ce taj krst da probudi bar neke Sarajlije iz tog sna u kojem sada zive i da ljudi shvate da se granica Srbije pravi na kilometar od srca Sarajeva a oni spajavu.
zgembo_sa

#124 Re: nova provokacija

Post by zgembo_sa »

saviola wrote:
pozz

pa nisu bas svi :-D

evo ja npr. mislim da je podizanje tog krsta odlicna ideja. kad vec vlasti u SA same nisu htjele da obiljeze stradanje sarajevskih srba, moraju to ciniti vlasti RS.

zasto ce biti postavljen bas na zlatistu? pa nece valjda u rogatici :-) :lol:

a te price pojedinaca da ce ga srusiti ukoliko bude postavljen, vise su nego smijesne. :roll:

pretpostavljam da cu opet dobiti ban, jer sam iznio misljenje (a nisam nikoga uvrijedio) koje se kosi sa opstim razmisljanjem na ovom forumu, ali sta ces :)

btw, ako me ne banuju, rado cu vam odgovoriti na eventualne replike :D
Pa nisu vlasti u SA podigle ni spomenik zrtvama onih koji su sa tog zlatista i ostalih vrhova oko grada ubili preko 10.000 ljudi u njemu! A o stradanju sarajevskih srba ste vec dovoljno rekli licitiranjem njihovim brojem, te 10.000 te 5.000, pa onda imena tipa "srbin - taksista", "srbin advokat" i slicne maloumnosti. Onda nabrajanje zivih osoba, pa nabrajanje umrlih, pa onda nabrajanje ubijenih od cetnickih granata i snajpera. Kako majku mu niko ne sagradi u istocnom sarajevu spomenik srbima koje su njihova braca pobili jer su bili "alijini srbi"?

Za zlocine koji su cinjeni sa tog Zlatista i ostalih brda oko grada zapovjednik cetnicke vojske svira klavir do kraja zivota. Mozes se ti praviti lud koliko hoces, ali to je samo smisljena provokacija ne bi li se bosnjaci natjerali da reaguju i da se stvori nova kriza jer su srbi ugrozeni od muslimanskih terorista.

Zalosno je da se vjerski simbol tako zloupotrebljava. Mislite li da Bog opravdava velicanje zlocinaca, ubica, monstruma njegovim simbolima?
stochar

#125 Re: nova provokacija

Post by stochar »

zgembo_sa wrote:
Zalosno je da se vjerski simbol tako zloupotrebljava. Mislite li da Bog opravdava velicanje zlocinaca, ubica, monstruma njegovim simbolima?
naravno da ne oporavdava, ali, ako se vjerski simbol ipak opstavi, onda ga nije ljudski rusiti! nije ljudski cak ni pomisljati na njegovo rusenje. znam zasto se taj krst postavlja, ali ako ga postave, onaj ko mu nasteti samo ce sam sebe izjednaciti sa zlocincima i neciviliziranim hordama koje su pobile tolike ljude i porusile tolike bogomolje u toku rata!
Locked