intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
nedim01

#101 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

iz tebe govori obicni malogradjanin. normalnim ljudima ne trebaju granice. a da poznajes historiju, pljunuo bi sebi u lice. no..ustahso pichi.
nedim01

#102 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

Sefer je osnivac i prvi komandat armije Bih. clan predsjednistva RBiH u ratu. komandant PL BiH itd itd. on moze sta hoce fashisto ustashki!
suncokret13

#103 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

nedim01 wrote:Sefer je osnivac i prvi komandat armije Bih. clan predsjednistva RBiH u ratu. komandant PL BiH itd itd. on moze sta hoce fashisto ustashki!

fashisto ustashki

nesto ne valja ovdje,

fasisti = talijani

nacisti = njemci

ustashe su gravitirali njemcima,

pa da si napisao
nacisto ustashki to bi vec imalo smisla,ali ovako............jok.

sjedni JEDAN !

Sefer je osnivac i prvi komandat armije Bih. clan predsjednistva RBiH u ratu
uh,uh,uh....
zar neko drugi nije osnovao patriotsku ligu,jos u Avgustu 1991 godine ?

a i ovo je bitno
CLAN PREDSJEDNISTVA
??? ...........
a jeli i on usao u predsjednistvo kao i njegov sunarodnjak ejup ganic,kao JUGOSLOVEN ??? :-)
...- clan predsjednistva :-)

predlog,
mjenjak nick u :
biser -........> pun si bisera.

samo se ti nemoj ljutiti,

djaba ali onoliko tvoje omalovazavanje armije bih,je zabrinjavajuce............

djaba i sandzacki sir i prodana krava u priboju .............napisao si puno uvreda,kako ces to ispraviti,to ni bulbuli ( zapjevala bulbul 'tica) ne znaju.
nedim01

#104 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

ne pise se ustasho "djaba" vec dzaba. to je prvo, dakle nepismen si. no dalje, da da, Sefer je bio komandant PL BiH, osnivac Armije RBiH, imao najvecu slobodnu teritoriju, nije bilo zlocicna za njegovo vrijeme, a sto je bilo kaznio je (vidi po gogala i ristovici - svi kaznjeni).. Armija RBiH je casna, oslobodilacka vojska. Mi smo nase zlocince kaznili : Topalovic, ubica gogala i ristoviica, kazani - sve u zatvoru. A vi ste vase zlikovce nagradjivali. Pogledaj gdje ti e blaskic, gotovina, bobetko, rajic, stojic, petkovic, pusic, coric itd itd itd - zlikovci sve u zatvorima. a da ne pricam o lajubicicu, brali, dominiku ilijasevicu itd. ustasha si i to je samo po sebi zlocin. A Armija RBiH je bila oslobodilacka vojska i pracvedna vojska barem dok je njome komandovao Sefer Halilovic. Sve one koji nisu postovali red zakone i obicaje hapsili smo i kaznjavali, vjeruj mi, bio sam u Armiji RBiH. Mi nikad nismo stavljali gole ljude na hercegovacki asfalt a im koza otpadne, kako su to radile tvoje ustahse u hercegovini muslimanima.

p.s. ustashe jesu fashisti jr su potpmagali fashistickom pokretu talijana i njemaca. pravedno je sto su partizani poubijali sve ustashe i cetnike na bajburgu. ali izgleda nisu sve, cim jos ima takvih kao ti.
suncokret13

#105 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

bisere

nego ti zaboravi i ''radne brigade'' koje su kopale transee ispred borbenih linija.....opusssss CRTA.

otkud sada ''casna armija'',pa gore pises da nije bilo ustasha i GOTOVINE ( a 2 X ga spominjes u raznim kontekstima ??? ) armija bih bi izguzzbzila i pola krajine ??

mogao bi se vise odluciti za koju ces opciju ''glasati'' ili je sve u stilu ''sandzackog miljea'' ??
nego,jel se to sefer javlja iz nedima :-)
nedim01

#106 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

Armija RBiH je bila casna - objasnio sam ko zeli da cita i ko zna da cita.

Iz mene govori ideja za koju se izmedju ostalih borio i SEfer Halilovic. A iz tebe nema sta d aprogovori, sta zlocini, progoni, ubistva, silovanja, nepravda i ustashka ideologija.

p.s. Armija RBiH je malo ratovala sa hvo malo ne. eto na kraju rata smo ko fol saradjivali, iako ste ista govna kao i cetnici.
travnik

#107 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by travnik »

nije fer da zapitkujesh baniranog nedima.

zoom66
1964Nermin

#108 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by 1964Nermin »

Poruka Seferu
danas se RBiH brani u Parlamentu!
S R E T N O
travnik

#109 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by travnik »

travnik wrote:nije fer da zapitkujesh baniranog nedima.

zoom66
OK, nisam vidio da je baniran....
MoHiKaNaC

#110 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by MoHiKaNaC »

Odavno se nisam javljao na ovom forumu al' se na ovu temu moradoh javit. Nego prije negoli bilo sta kazem o samoj temi moram reci da su se nedim i suncokret poprilicno popi*ali po ovom topicu. Ne znam kakva su pravila diskutovanja ali kada se tema pretvori u diskusiju dva forumasa onda je treba cim prije zatvorit ili na neki drugi nacin reagovat.

Sto se Sefera tice...

Njegova uloga u ratu je, po mom nekom licnom misljenju, bila dosta korektna i pozitivna. Da li je imao propusta? Vjerovatno jeste, ali ko ih nema... Mi u ratu boljeg generala nismo imali i steta sto je tako rano otjeran.

A Sefer u politici...

Pa ne znam bas. Treba mu dati priliku. Volio bih vise da je ostao u vojsci, vjerujem da bi tamo dao veci doprinos. Mada, veliki je broj ljudi koji su ulogu velikog vojskovodje zamijenili ulogom velikog vodje. Vrijeme ce najbolje pokazati. Ukoliko Sefer i njegova BPS uspiju da bijes koji se polako ali sigurno akumulira u narodu i koji je usmjeren na, prvenstveno, SDA i SBiH iskoristi na nacin da im predstavi jednu dobru alternativu moglo bi se lako desiti da na nekim narednim izborima BPS izbije u vrh plliticke realnosti u Bosni. Naravno da mislim da ce, ukoliko se to desi, BPS postati vodeca stranka bosnjackog korpusa jer suvise je naivno i pomisliti da bi BPS mogao prerasti u jednu zajednicku alternativu svih naroda u BiH.

Haugh!
beco

#111 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by beco »

Mislim da ste skrenuli pravo sa teme. Mislim da svi u BIH trebaju proci jednu katarzu, da se nesmju sakrivati zlocini pa cak ako su ih i nasi radili. Bosjnaci narod kojem i ja pripadam je uvijek pokrivao svoje zlocine iz rata ( a cinjenica je da je ih sporadicnih bilo), u 98% uradili su ih kriminalci i olos prijasnog sistema, i pokrivajuci te kriminalce mi smo navukli breme odgovrnosti na citav narod. Tako sad ja moram slusati na Hayatu kako onaj srbin iz Banja Luke govori kako je Sarajevo bilo logor za srbe, a ja se dobro sjecam da sam u svakom razredu tokom rata u sarajevu imao prijetalje i srbe i hrvate. Povlace ubistvo onih 8 rezervista, a zna se dobro ko ih je ubio, gdje su baceni i koje zlotvora pustio da pobjegne iz zemlje.
Igrom slucaja bas citam knjigu Drzavna tajna 2, uzeo sam je prvenstveno iz razlogo sto sam htio da saznam sta se to desavalo u ratu u mome gradu, zgrozen sam sa onim sto citam, stalno se pitam kako smo prezivjeli (odnosno znam goloruki narod se odbranio), glupo i nepristojno sad govoriti o mrtvima ali sam se pravo u Aliju razocarao (mislim cijenim ga kao prvog predsjenika i njegov stav na pocetku, ali mislim da je jedan od glavnih krivaca za Dejton i ovu nebulozu u kojoj zivimo).
Neko je rekao da Sefer vidi sve ko cetnike ili ustase, samo nek procit sta je Sefer rekao kad mu je Tuđman rekao da se Armija BIH nemoze boriti na dva fronta odnosno i protiv srba i hrvata, a Sefer mu na to kaze mi se borimo protiv cetnika i ustusa koji zele BIH za sebe, a ne protiv hrvatskog ili srpskog naroda.
Neko rece da Sefer nije sprijecio ubijanje nebosjnaka u Saraejvu, postoji zapisi i da je Sefer i Talijan trazili najmajne 3 puta da se smjeni Caco, a Alija nije dao.
Isto kao sto stoji da je dolaskom Delica od jednom Armija izgubila epitet Bosanske i dobila vjerski karakter.
kokakolas

#112 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by kokakolas »

Istinski patriota ove zemlje... kratko receno :bih:
mamatajo1965

#113 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mamatajo1965 »

Sve nekako,ali sandzaklija.... :)
Nego,gdje mu je Dika,u ratu je moglo da vojska nema za pice,ali nije moglo da se Diki ne stvori voda da se plakne za Sefera....
Vozdra raja :-)

#114 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vozdra raja :-) »

beco wrote: Bosnjaci narod kojem i ja pripadam je uvijek pokrivao svoje zlocine iz rata.

Isto kao sto stoji da je dolaskom Delica od jednom Armija izgubila epitet Bosanske i dobila vjerski karakter.
Blago tebi ako se informises samo iz jedne knjige i sa jedne strane. Treba vidjeti sta i druga stra ima reci. Kao sto neko rece; danas kad smo se odbranili i kad nema vise granata, danas svako moze pricati i glumiti sta hoce.

Lazes kad kazes da su Bosnjaci uvijek prikrivali svoje zlocine. Bas ovu stvar nema sanse da mozes nakaciti Bosnjacima. Bosnjaci nikada nisu cinili masovne zlocine, a oni koji su cinili pojedinacne su za to odgovarali ili ce odgovarati. Pogledaj nase optuzene za zlocine, svi do jednog su se sami predali.

Tacno je da je dolaskom Delica vjerski faktor u Armiji BiH postao nesto jaci, medjutim, ti momci su i dalje branili Bosnu i Hercegovinu od agresora, i pod Delicevom komandom nasa armija je dosla na dvadesetak kilometara od Banja Luke, skoro do pobjede!!

Oni koji zele da naskode ugledu Armije BiH i ugledu Alije Izetbegovica, vrlo cesto za to upotrebljavaju nekakvu islamizaciju armije. Ali sva sreca, od toga nema nista! Armija je ostala cista obraza, a nekoliko fleka se da vrlo lako oprati. Zahvaljujuci toj armiji, danas Bosna postoji!
Real Khan

#115 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Real Khan »

Sve nekako,ali sandzaklija....
@mamatajo, Džaba ti smješko iza ove rečenice, meni ovo tukne na nekakav rasizam... Je li to nešto loše što je čovjek iz Sandžaka. Nisu mu svi članovi od tamo, a znam mnoge Sandžaklije koji ga i ne gotive...
Tacno je da je dolaskom Delica vjerski faktor u Armiji BiH postao nesto jaci, medjutim, ti momci su i dalje branili Bosnu i Hercegovinu od agresora, i pod Delicevom komandom nasa armija je dosla na dvadesetak kilometara od Banja Luke, skoro do pobjede!!

@vozdra raja, Da je Armija RBiH pod Seferovom komandom imala pola oružja i opreme koju je imala pod Rasimom, siguran sam da bi došli do Bukurešta, a ne do BL, i sada ne bismo pričali o RS-u. A tačno je da je sa dolaskom Rasima Delića, Armija RBiH promijenila svoj karakter i gotovo svedena na nekakvu muslimansku miliciju, na žalost. Valjda je tako htio A.I. pa mu Sefer nije odgovarao i zato ga je htio fizički ukloniti. Ja smatram da je to glavna strateška greška Alije kada je prihvatio onu šaku jada od stranih dobrovoljaca (koji i nisu nešto puno pomogli u vojnom smislu, ali su zato dovoljno odmogli u političkom)
stranacc

#116 Re:

Post by stranacc »

basicman wrote: da se je sefer pitao nikada se ne bi desila srebrenica jer se je vise puta protivio da potpise ugovor sa mladicem da srebrenica bude pod zastitom UN-a. protivio se je da potpise jer je tvrdio da srebrenica nece nikada pasti i tvrdio je, da mladic moze vojno da zauzme srebrenicu, nikada ne bi potpisivao ugovor. upozoravao je vise puta da ako ugovor bude potpisan, da ga cetnici nece postovati i da ne vjeruje mladicu, sto se je poslje i kao ispravno potvrdilo.

.
Dobri moj druze
srebrenica je bila u rasulu prije nego sto je postala UN zona.
Narod je na silu zadrzao moriona( kako li se pishe)..
te se nekako isposlovala ta zona.
Inace cetnici su bili u velikoj ofanzivi i vishe od 70 % teritorije je palo.
Dakle slobodno mozes racunati da je srebrenica pala 93 i da je UN odgodio genocid do 95.
Toliko o seferu
stranacc

#117 Re:

Post by stranacc »

Better Man wrote:Kao komadantu ARBIH Seferu treba skinuti kapu, jer je on jedan od onih časnih ljudi za razliku od Delića, Muslimovića i ostalih poslušnika. .
Komandant mora biti poslusnik!!!!
Jer predsjednistvo je vrhovni komandant.
Moze li neko zamisliti americkog komandanta da radi nesto mimo predsjednika ...nc nc nc.
Predsjednistvo je to sto pregovara sa svim ostalim i procjenjuje situaciju. te donosi odluke.
gospodar kuglastih munja

#118 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by gospodar kuglastih munja »

Sefer je samo dobar general, vojnik, a politika mu je suplja prica. Niti on razumije mentalitet niti kulturu ljudi u Bosni da bi bio vodeci bosnjak. Bosnjak kojem bi ja vjerovao mora biti cist kao suza. Mora zastupati interese svih bosnjka. Mora biti u prvom redu bosanac, nacionalno osvjescen, a svoje vjersko uvjerenje neka ostavi iza kucnih vrata, jer me ono u politici ne interesuje.

Imali smo jednog porijeklom srbijanca, pa smo nagrebusili, zasto bih vjerovao drugom ?
dek

#119 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by dek »

Ne bih o Seferu ali je smiješno kako Avaz ovako ofirno proglašava novog lidera bošnjaka...Mislim, šta su oni umislili :roll:
1964Nermin

#120 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by 1964Nermin »

Mislim da bi mu Bosnjaci oprostili sve, glasali za njega samo da nije iz Sandzka. Stvarno smo jadni! Jadni kad su nam ,pored tolikih cetnika, ustasa i domacih izdajnika najveci
neprijatelji dijaspora i Sandzaklije! Pa mnogima ostaje dozivotni zal za sumadincima!

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... v-revizije
mrki62

#121 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mrki62 »

gospodar kuglastih munja wrote:Sefer je samo dobar general, vojnik, a politika mu je suplja prica. Niti on razumije mentalitet niti kulturu ljudi u Bosni da bi bio vodeci bosnjak. Bosnjak kojem bi ja vjerovao mora biti cist kao suza. Mora zastupati interese svih bosnjka. Mora biti u prvom redu bosanac, nacionalno osvjescen, a svoje vjersko uvjerenje neka ostavi iza kucnih vrata, jer me ono u politici ne interesuje.

Imali smo jednog porijeklom srbijanca, pa smo nagrebusili, zasto bih vjerovao drugom ?
Bio je Alija veliki vjernik , koji je pričao političkim jezikom i BiH je izgubio već na startu :idea:
zgembo_sa

#122 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by zgembo_sa »

Za komandanta: Pozdrav domovini!

A podrumasi, rasisti, ksenofobi, ustase i cetnici ... u skokovima.
carla del ponte

#123 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by carla del ponte »

Evropa se ne 'osvaja' s komadantima :bih:
turban

#124 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

carla del ponte wrote:Evropa se ne 'osvaja' s komadantima :bih:
Obicno sada Titini pioniri govore isto.
Marsal je Tile bio ako se ne varam... :shock:
rammstein_34

#125 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by rammstein_34 »

Nisam siguran da sam pokupio sve stvari koje sam procitao ali ima mnogo onih sa kojma se nikako nemogu sloziti. Kao prvo svako od nas ima pravo da favorizuje svog omiljenog prvog u Bosnjaka pa tako i favorizacija S. Halilovica. Ja se licno nikako NE slazem sa tim da mi moj bivsi komandant bude i politicki lider. Ne samo zbog raznih razloga koji su navedeni nego zbog licnog loseg iskustva vojnika pod komandom generala Sefera Halilovica. Mnogi od vas koji ste komentarisali na ovu temu sigurno ste bili jako maladi pa niste bili u mogucnosti (na vasu srecu) osjetiti kako je biti vojnik pod komandom gen. S. Halilovica. Danas se kiti kako je ustvari on sam uspio sam sacuvati Sarajevo, a gdje smo to mi bili? Na Zuci naravno, u Pofalicima itd. Naravno nemam nista protiv Sandzaklija, poznajem jako puno dobrih Bosnjaka koji su porijeklom iz Sandzaka i mislim da i oni dijele moje misljenje. Sto se tice lidera koji bi mogli voditi nas Bosnjake, jedini kojega priznajem i postujem je gen. Atif Dudakovic, svi ostali imaju oraha u djepovima pa tako i S. Halilovic.
Post Reply