Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Moderator: anex
- Daphna
#101 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Ama to je zbog svjetla... A i nisu ispžene sa te zelene strane
Boga mi. dobre su... A kažu ništa poslije 6 ne treba jesti... Aha, malo sutra! 
- Daphna
#102 Re:
Minnela wrote:de napisite kako pravite da znam..ja ih uvijek namocim u jaja koja sam umutila s mlijekom..medjutim danas pronadjoh slucajno neki recept gdje covjek
prvo namoci snite u mlijeko i to dobro, i tek onda u jaja
..ima li razlike
![]()
![]()
..koje su ukusnije
![]()
![]()
Evo jedan recept moje mame...
Eh, ona ih pravi sa špinatom. Isjecka špinat, začine možete dodati po želji, ništa posebno... Proprži ga... Onda taj proprženi špinat stavi između dvije kriške hljeba i namoči u smjesu jaja i mlijeka (više jaja, mlijeka tek mrvicu... budu ukusnije). I prži... Znači, dobije se nešto kao sendvič! Fantastične su! Ja inače nisam ljubitelj špinata, ali su super... Zaista! I predlažem da se jedu hladne, meni su bar tada mnogo ukusnije!
- jennisjoplin
#103 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
znam da su spremane za maradonu 8malopg zelenog)Daphna wrote:Ama to je zbog svjetla... A i nisu ispžene sa te zelene straneBoga mi. dobre su... A kažu ništa poslije 6 ne treba jesti... Aha, malo sutra!
- Daphna
#104 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Ja napisah... Bujrum! Nisam sve pojela...jennisjoplin wrote:znam da su spremane za maradonu 8malopg zelenog)Daphna wrote:Ama to je zbog svjetla... A i nisu ispžene sa te zelene straneBoga mi. dobre su... A kažu ništa poslije 6 ne treba jesti... Aha, malo sutra!
, joj odoh se obrisati sline mi telu i na ovo zelenu przenicu aaaaaaaauuuuuuuuuu
- jennisjoplin
#105 Re: Re:
znam da se "popaj" blansira, kuva, skuva itd ali da se "poprzi"Daphna wrote:Minnela wrote:de napisite kako pravite da znam..ja ih uvijek namocim u jaja koja sam umutila s mlijekom..medjutim danas pronadjoh slucajno neki recept gdje covjek
prvo namoci snite u mlijeko i to dobro, i tek onda u jaja
..ima li razlike
![]()
![]()
..koje su ukusnije
![]()
![]()
Evo jedan recept moje mame...
Eh, ona ih pravi sa špinatom. Isjecka špinat, začine možete dodati po želji, ništa posebno... Proprži ga... Onda taj proprženi špinat stavi između dvije kriške hljeba i namoči u smjesu jaja i mlijeka (više jaja, mlijeka tek mrvicu... budu ukusnije). I prži... Znači, dobije se nešto kao sendvič! Fantastične su! Ja inače nisam ljubitelj špinata, ali su super... Zaista! I predlažem da se jedu hladne, meni su bar tada mnogo ukusnije!
- jennisjoplin
#106 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
joj ne vadi mi frcu, kad te sretnem ima da te ...Daphna wrote:Ja napisah... Bujrum! Nisam sve pojela...jennisjoplin wrote:znam da su spremane za maradonu 8malopg zelenog)Daphna wrote:Ama to je zbog svjetla... A i nisu ispžene sa te zelene straneBoga mi. dobre su... A kažu ništa poslije 6 ne treba jesti... Aha, malo sutra!
, joj odoh se obrisati sline mi telu i na ovo zelenu przenicu aaaaaaaauuuuuuuuuu
- Daphna
#107 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
jennisjoplin wrote: joj ne vadi mi frcu, kad te sretnem ima da te ...
Zamoliš da ti napravim prženice!
- jennisjoplin
#108 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
joj, normalno, jos ako si izmedju 25 i 50 (radi kvaliteta izrade i iskustva), please pravi dok necrknem/krepam od PPPPRRRRZZZENNNICCCAAAAAAAADaphna wrote:jennisjoplin wrote: joj ne vadi mi frcu, kad te sretnem ima da te ...
- Daphna
#109 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
jennisjoplin wrote:joj, normalno, jos ako si izmedju 25 i 50 (radi kvaliteta izrade i iskustva), please pravi dok necrknem/krepam od PPPPRRRRZZZENNNICCCAAAAAAAADaphna wrote:jennisjoplin wrote: joj ne vadi mi frcu, kad te sretnem ima da te ...
Haman se uklapam u kategoriju
-
RenaTTa
#110 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Uh kako je to slasno za jutarnji obrok
uz raznorazne namaze 
ja sebi i malom najcesce serviram po par vrsta mazivog sira i povrcha uz to i sok od narandze (cijedjeni) i bude super
a bogme i sito, ne bacis hljeb,
a sto vise stoji to je ukusniji
i ako je od crnog brasna ili bar 50/50 
ja sebi i malom najcesce serviram po par vrsta mazivog sira i povrcha uz to i sok od narandze (cijedjeni) i bude super
a bogme i sito, ne bacis hljeb,
a sto vise stoji to je ukusniji
- jennisjoplin
#111 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
[/quote]
joj, normalno, jos ako si izmedju 25 i 50 (radi kvaliteta izrade i iskustva), please pravi dok necrknem/krepam od PPPPRRRRZZZENNNICCCAAAAAAAA
[/quote]
jeste da su malo zelene... Ali popravit ću se
[/quote]
no, frks, samo reci mjesto i vrijeme
i ne zaboravi ponijeti te male, slatke zelene aaauuuuuuuuuuuu 
joj, normalno, jos ako si izmedju 25 i 50 (radi kvaliteta izrade i iskustva), please pravi dok necrknem/krepam od PPPPRRRRZZZENNNICCCAAAAAAAA
no, frks, samo reci mjesto i vrijeme
- Daphna
#112 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Vrijeme: samo poslije 14og jer imam ispit... Mjesto... Pa eto prepuštam tebi odabir mjesta jer sam ja odabrala okvirno vrijemejennisjoplin wrote: no, frks, samo reci mjesto i vrijemei ne zaboravi ponijeti te male, slatke zelene aaauuuuuuuuuuuu
- jennisjoplin
#113 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
prvo, trebal' intervenisat da prodjes 14.Daphna wrote:Vrijeme: samo poslije 14og jer imam ispit... Mjesto... Pa eto prepuštam tebi odabir mjesta jer sam ja odabrala okvirno vrijemejennisjoplin wrote: no, frks, samo reci mjesto i vrijemei ne zaboravi ponijeti te male, slatke zelene aaauuuuuuuuuuuu
- Daphna
#114 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Dakle... Poslije 14.07. u 19:00 Mjesto prepušteno tebi.jennisjoplin wrote:prvo, trebal' intervenisat da prodjes 14.Daphna wrote:Vrijeme: samo poslije 14og jer imam ispit... Mjesto... Pa eto prepuštam tebi odabir mjesta jer sam ja odabrala okvirno vrijemejennisjoplin wrote: no, frks, samo reci mjesto i vrijemei ne zaboravi ponijeti te male, slatke zelene aaauuuuuuuuuuuu
(moras navesti faks)
, vrijeme je iza 19 sati, a mislila si na datum ?, a mjesto kada s erjese ove dvije dileme
Faks, farmacija (hajde molim te interveniši...) ne mogu više
- jennisjoplin
#115 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
[quote=/quote]
Vrijeme: samo poslije 14og jer imam ispit... Mjesto... Pa eto prepuštam tebi odabir mjesta jer sam ja odabrala okvirno vrijeme
[/quote]
prvo, trebal' intervenisat da prodjes 14.
(moras navesti faks)
, vrijeme je iza 19 sati, a mislila si na datum ?, a mjesto kada s erjese ove dvije dileme
[/quote]
Dakle... Poslije 14.07. u 19:00 Mjesto prepušteno tebi.
[/quote]
koja godina, kemija? pa ipak ces ti biti zvanicna trovacica sa diplomom
, dodjerm u apoteku/farmaciju i trazim bayer aspirin a ti mi das cijanidi kazes garant prolazi glavobolja
, a ono drugo"14.07.." al' koje godine? 
Vrijeme: samo poslije 14og jer imam ispit... Mjesto... Pa eto prepuštam tebi odabir mjesta jer sam ja odabrala okvirno vrijeme
prvo, trebal' intervenisat da prodjes 14.
Dakle... Poslije 14.07. u 19:00 Mjesto prepušteno tebi.
koja godina, kemija? pa ipak ces ti biti zvanicna trovacica sa diplomom
- Daphna
#116 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Hemija i to farmaceutska...jennisjoplin wrote: koja godina, kemija? pa ipak ces ti biti zvanicna trovacica sa diplomom, dodjerm u apoteku/farmaciju i trazim bayer aspirin a ti mi das cijanidi kazes garant prolazi glavobolja
14.07.2008 Sad ok?
- jennisjoplin
#117 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
ma ok djevojciceDaphna wrote:Hemija i to farmaceutska...jennisjoplin wrote: koja godina, kemija? pa ipak ces ti biti zvanicna trovacica sa diplomom, dodjerm u apoteku/farmaciju i trazim bayer aspirin a ti mi das cijanidi kazes garant prolazi glavobolja
14.07.2008 Sad ok?
- Daphna
#118 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Eto predmetjennisjoplin wrote:Daphna wrote:Hemija i to farmaceutska...jennisjoplin wrote: koja godina, kemija? pa ipak ces ti biti zvanicna trovacica sa diplomom, dodjerm u apoteku/farmaciju i trazim bayer aspirin a ti mi das cijanidi kazes garant prolazi glavobolja
- jennisjoplin
#119 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Hemija i to farmaceutska...
[/quote][/quote]
Eto predmet[/quote]
a koja godina faksa? jel' ti to mene malkice zekic? jel' asistentkinja Željka?
[/quote][/quote]
Eto predmet[/quote]
a koja godina faksa? jel' ti to mene malkice zekic? jel' asistentkinja Željka?
- Daphna
#120 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Četvrta... Nije Željka, nama takve na farmacijijennisjoplin wrote: a koja godina faksa? jel' ti to mene malkice zekic? jel' asistentkinja Željka?
- jennisjoplin
#121 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
halo, nemoj mene folirati, kemija je na primatu, preko puta ekonomske skole i tamo su vjezbe iz kemije, drugo asistentkinja je Željka Karlovic (inace radi na katedri za fizikalnu kemiju), trece najbolji prof i dekan farmacije bio i ostao prof. NikolinDaphna wrote:Četvrta... Nije Željka, nama takve na farmacijijennisjoplin wrote: a koja godina faksa? jel' ti to mene malkice zekic? jel' asistentkinja Željka?
- Daphna
#122 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Pokojnijennisjoplin wrote:halo, nemoj mene folirati, kemija je na primatu, preko puta ekonomske skole i tamo su vjezbe iz kemije, drugo asistentkinja je Željka Karlovic (inace radi na katedri za fizikalnu kemiju), trece najbolji prof i dekan farmacije bio i ostao prof. NikolinDaphna wrote:Četvrta... Nije Željka, nama takve na farmacijijennisjoplin wrote: a koja godina faksa? jel' ti to mene malkice zekic? jel' asistentkinja Željka?
Da razrješimo misteriju... Predmet je farmaceutska hemija... Katedra je gore kod nas (više ništa nemamo na primatu, sem možda botanike... i eventualno fizikalne).
Profa farmaceutske, doc.dr Davorka Završnik... Ass nije Željka... Nadam se da je sad jasnije.
- jennisjoplin
#123 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
([/quote]
Pokojni
Nije mi predavao ništa nažalost...
Da razrješimo misteriju... Predmet je farmaceutska hemija... Katedra je gore kod nas (više ništa nemamo na primatu, sem možda botanike... i eventualno fizikalne).
Profa farmaceutske, doc.dr Davorka Završnik... Ass nije Željka... Nadam se da je sad jasnije.[/quote]
apsolutno, nazalost pokojni moj mentor diplomskog ( a nije farmacija), ali znam dosta kolega i kolegica koji predaju na farmaciji a prof ili asistenti na medicini, kemiji i sl, pomoc ponudjena bez zeze (samo oni koji bijahu studenti znaju ocaj koji se vidi iz tvog posta :
datum ostaje i dalje, mjesto odredim al' please ne zaboravi male zelene
Pokojni
Profa farmaceutske, doc.dr Davorka Završnik... Ass nije Željka... Nadam se da je sad jasnije.[/quote]
apsolutno, nazalost pokojni moj mentor diplomskog ( a nije farmacija), ali znam dosta kolega i kolegica koji predaju na farmaciji a prof ili asistenti na medicini, kemiji i sl, pomoc ponudjena bez zeze (samo oni koji bijahu studenti znaju ocaj koji se vidi iz tvog posta :
- Daphna
#124 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Vidiš kako se dobro motati po forumu...jennisjoplin wrote: apsolutno, nazalost pokojni moj mentor diplomskog ( a nije farmacija), ali znam dosta kolega i kolegica koji predaju na farmaciji a prof ili asistenti na medicini, kemiji i sl, pomoc ponudjena bez zeze (samo oni koji bijahu studenti znaju ocaj koji se vidi iz tvog posta :
-
Lilana
#125 Re: Volite li PRŽENICE, PRŽULJICE, POHOVANI HLJEB?
Za ljubitelje prženica, evo i mog recepta koji je nastao sasvim slučajno zbog moje nespretnosti, kao i sve veeeelike stvari
Dvije što tanje kriške bajatog hljeba, jedna što tanja kriškica što masnijeg sira, po želji koja tanko narezana maslina, sloj kečapa, složiti kao sendvič pa uvaljati u poh (klasični, ali sa prezlama na kraju da ovo sve ne iscuri) pa u duboko vrelo ulje.
Ne zna se je li bolje toplo ili hladno ... u svakom slučaju njami.
Dvije što tanje kriške bajatog hljeba, jedna što tanja kriškica što masnijeg sira, po želji koja tanko narezana maslina, sloj kečapa, složiti kao sendvič pa uvaljati u poh (klasični, ali sa prezlama na kraju da ovo sve ne iscuri) pa u duboko vrelo ulje.
Ne zna se je li bolje toplo ili hladno ... u svakom slučaju njami.